HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16801 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

SerijeSync wrote:
B Ling wrote:
I uvodjenje d3 kuce se placa 35KM jednokratno.
D3 kuća je dodatni resiver kojeg plaćaš 3,5 KM kakvo 35
Placa se prikljucna taksa 35 Km a onda mjesecno 3,5 KM

http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... _start2=16
SerijeSync

#16802 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

po meni najbolja opcija je trio grande family+HD paket 8 km+HBO Premium nekih 80km mjesečno a imaš sve kanale.
B Ling

#16803 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:
B Ling wrote:
hrasno38 wrote:
Svi Trio Grande Family paketi su sa telefonom tako da malo razmisli i prosurfaj prije nego sta napises. Konkretno moj paket sa telefonom je 56,9 KM a u HS-u sam placao KID14 + telefon minimalno 54 KM (42+12)...dakle telemach je 2 KM skuplji.
Jeste ako imas jedan TV.
Ja sam uzeo i za drugi TV + HD paket. Dakle 57+8+5 (drugi TV)=70 a u prosjeku sam placao oko 60 sa telefonom jer nisam imao ovih 100 minuta razgovora sa inostranstvom. Sta sam dobio u odnosu na HS:

* duplo brzi internet
* duplo vise HD kanala
* 100 minuta razgovora sa inostranstvom
* D3 GO
* UNIFI

sto vrijedi tih 10-tak KM-ova. NI ja se ne slazem sa placanjem za drugi TV pogotovo za ljude koji su recimo kupili ili module ili risivere ali jebi ga trziste je takvo ako hoces izvoli ako neces poljubi i ostavi. U odnosu na ostale konkurente ovi su u odnosu sta nude dvije svjetslone godine....mada ponavljam nikada im necu oprostiti Arene...NIKADA. I da otidjite na zapada pa cete vidjeti da placate kad duplo udahnete zrak a jebi ga ovo vise nije lokalna firma. Dok je bio HS lajalo se po njemu na sva zvona e eto nam sad EU pravila u kojima se sve placa i nema nista bajde.
Opet ponavljam, sta sam ja pogrijesio? Sam si rekao 10Km skuplje i potvrdio moje rijeci.Takodjer sam rekao da je za vas na veci paketima mozda i bolji, ali korisnike sa manjim paketima na vishe TV-a zaklase. UNIFI i D3Go u danasnjem vremenu po meni nisu nista vishe nego marketinski trik.Za ostale usluge se slazem, ali ja ih nisam trazio.Za konkurenciju ne znamo, cekamo da Logosoft preradi pakete tako da je glupo polemisati, ali ti napominjem da ljudi imaju taj "duplo brzi internet" u osnovnom TRIO paketu od 46KM.Tvrdnja za duplo vishe HD kanala za manje pakete takodjer ne stoji, bar trenutno.

Druga stvar, ja nikad nisam ruznu rijec na HS rekao, nisam imao ni razloga.Registrovao sam se na forum nakon akvizicije.
Last edited by B Ling on 01/03/2016 18:34, edited 1 time in total.
SerijeSync

#16804 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

hrasno38 wrote:
SerijeSync wrote:
B Ling wrote:
I uvodjenje d3 kuce se placa 35KM jednokratno.
D3 kuća je dodatni resiver kojeg plaćaš 3,5 KM kakvo 35
Placa se prikljucna taksa 35 Km a onda mjesecno 3,5 KM

http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... _start2=16
ja to nisam ništa plaćo dok sam imao 2 resivera samo su mi naplatili 1km, mislim da zavisi od ugovora 12/24
SerijeSync

#16805 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

kada sam radio zamjenu resivera za modul naplaćeno mi je 25 km, a kada sam tražio drugi modul nije mi naplaćeno ništa a uzeo sam D3 prošireni paket uz potpis ugovora na 24 mjeseca.
B Ling

#16806 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote: NI ja se ne slazem sa placanjem za drugi TV pogotovo za ljude koji su recimo kupili ili module ili risivere ali jebi ga trziste je takvo ako hoces izvoli ako neces poljubi i ostavi.
Ni s ovom tvrdnjom se ne slazem, nisu ovo izbori, gledaj koga ti drugi izaberu i suti.Shvatam da si potpisao, ali ja cu dobro sacekati prije nego sto i "poljubim i ostavim".Pogotovo jer ni ne znamo koji cemo paket kanala dobiti ni sta ce staviti u koji paket.
SerijeSync

#16807 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

još su i najavljene usluge VOD, timeshift i UNIFON koje dolaze pred kraj marta tako da će telemah biti daleko ispred svih sa ponudama, naravno ako ispoštuju iste.

http://www.telemach.ba/OBAVIJESTI/2922/ ... a+KM.shtml
ovom prilikom mogu najaviti nove usluge koje planiramo lansirati također u prvom kvartalu 2016., kao što su Unifon, telefonska aplikacija za mobilne uređaje koja omogućava korištenje besplatnih minuta s našeg fiksnog telefonskog priključka i kad ste u izvan vaše kuće/posla, značajno proširenje UniFI mreže, kao i uslugu videa na zahtjev i mogućnost praćenja TV sadržaja u različito vrijeme od onoga u kojem su emitirani.
B Ling

#16808 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

@hrasno38

Pogledaj ovu kalkulaciju, jasno potvrdjuje moju tvrdnju o poskupljenju za korisnike najmanjih paketa i shvatit cesh sto se nerviram kad pricaju o "unaprijedjenim uslugama" .

Evo uzet cemo za primjer ovog korisnika sa kid 8 paketom na tri tv-a, uslugu koju je placao 36,30KM.

Uzme covjek duo net, izgubi 30-ak kanala, od toga dosta HD kanala i ma isti net, a placa (ako ukalkulisemo da prvih 6 mjeseci plati pola racuna), prosjek ispadne nekih 41km, dakle 5 Km vishe za goru uslugu koju ovi btw. zovu “unaprijedjena”.

Ukoliko isti taj covjek zeli da izjednaci svoje kanale sa onim sto je imao i uz to dobije brzi net, koji nije trazio, platit ce duo net grande s akcijom prosjek 52KM, dakle 15Km vishe za istu uslugu sa duplo boljim netom koji nije trazio.

I to sve pod uslovom da mu odobre akciju pola racuna 6 mjeseci ako potpise na dvije godine, a i to je veliko ako, jer vidim da i tu nesto ucjenjuju.
Last edited by B Ling on 01/03/2016 19:03, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16809 Re: HS kablovska

Post by pici »

evo aktivirali net brzinu danas zvao,

Image
hrasno38

#16810 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:evo aktivirali net brzinu danas zvao,

Image
:thumbup:
hrasno38

#16811 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

B Ling wrote:@hrasno38

Pogledaj ovu kalkulaciju, jasno potvrdjuje moju tvrdnju o poskupljenju za korisnike najmanjih paketa i shvatit cesh sto se nerviram kad pricaju o "unaprijedjenim uslugama" .

Evo uzet cemo za primjer ovog korisnika sa kid 8 paketom na tri tv-a, uslugu koju je placao 36,30KM.

Uzme covjek duo net, izgubi 30-ak kanala, od toga dosta HD kanala i ma isti net, a placa (ako ukalkulisemo da prvih 6 mjeseci plati pola racuna), prosjek ispadne nekih 41km, dakle 5 Km vishe za goru uslugu koju ovi btw. zovu “unaprijedjena”.

Ukoliko isti taj covjek zeli da izjednaci svoje kanale sa onim sto je imao i uz to dobije brzi net, koji nije trazio, platit ce duo net grande s akcijom prosjek 52KM, dakle 15Km vishe za istu uslugu sa duplo boljim netom koji nije trazio.

I to sve pod uslovom da mu odobre akciju pola racuna 6 mjeseci ako potpise na dvije godine, a i to je veliko ako, jer vidim da i tu nesto ucjenjuju.
Ja sam medju prvima ovdje digao halabuku i vrisao radi onoga sto sam imao na HS-u a neu imati na TM-u a sad ni na HS-u posto je ponuda ista ali vremenom to vriskanje je za nesto bili a za nesto nije bilo opravdano. Dakle ovo je ono sto ti se nudi i kao sto sam rekao mi Balkanci pa prvi ja smo naucili da mnogo toga pokusamo dobiti dzaba. E pa toga sve manje i manje ima...nema dzabe ni kod stare babe!!! Ima dovoljno kombinacija da se zadovolje svi korisnici...jebi ga i struja je bila prije godinu i kusur jeftinija pa je sad skuplja...plin je bio skuplji i kad su raja pocela da se skidaju sa plina on evo drasticno pojeftinjuje...trziste se stalno mijenja nekad je nesto skuplje pa nekad pojeftini. Do sada smo bili na HS-u koji je privatna firma e pa sada HS je dio koorporacije United Group u kojoj vrijede drugacija pravila. Gdje imas na svijetu da trazis da ti sebi sastavljas koje hoces a koje neces kanale.....to ti ni kuci ne bi dali da budemo posteni. Monopol ti dozvoljava raznorazne stvari a ti ako imas izbora i ako je za tebe taj izbor bolji onda ga izaberes. I auto kupujes prema svojim zahtjevima ali neces nikada moci uzeti benzinca koji trosi 7 litara sa zahtjevom da trosi 6. Neke stvari mozes a neke ne mozes zahtjevati. Pa evo iako su me ispatili citav mjesec dok nisam dobio ono sto sam trazio (prema njihovoj ponudi) opet sam zadovoljan ovim sad sto imam. I ja sam pitao na pocetku da li mogu uzeti Trio Grande Extra ali umjesto HBO da mi bude HD paket i ljudi su rekli da ne moze i da su takvi paketi kakvi su a mogu se samo dopunjavati...sto je inormalno kad razmislis. Pogledajte TM Slovenije i SBB u Srbiji i vidjet cete da je to ta ponuda s tim da u Sloveniji ima ponuda i za mobilnu telefoniju. To je tako i na zalost nije pijaca da mi svojim prsticima mozemo izbiskati najbolje jabuke.
B Ling

#16812 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:

Ja sam medju prvima ovdje digao halabuku i vrisao radi onoga sto sam imao na HS-u a neu imati na TM-u a sad ni na HS-u posto je ponuda ista ali vremenom to vriskanje je za nesto bili a za nesto nije bilo opravdano. Dakle ovo je ono sto ti se nudi i kao sto sam rekao mi Balkanci pa prvi ja smo naucili da mnogo toga pokusamo dobiti dzaba. E pa toga sve manje i manje ima...nema dzabe ni kod stare babe!!! Ima dovoljno kombinacija da se zadovolje svi korisnici...jebi ga i struja je bila prije godinu i kusur jeftinija pa je sad skuplja...plin je bio skuplji i kad su raja pocela da se skidaju sa plina on evo drasticno pojeftinjuje...trziste se stalno mijenja nekad je nesto skuplje pa nekad pojeftini. Do sada smo bili na HS-u koji je privatna firma e pa sada HS je dio koorporacije United Group u kojoj vrijede drugacija pravila. Gdje imas na svijetu da trazis da ti sebi sastavljas koje hoces a koje neces kanale.....to ti ni kuci ne bi dali da budemo posteni. Monopol ti dozvoljava raznorazne stvari a ti ako imas izbora i ako je za tebe taj izbor bolji onda ga izaberes. I auto kupujes prema svojim zahtjevima ali neces nikada moci uzeti benzinca koji trosi 7 litara sa zahtjevom da trosi 6. Neke stvari mozes a neke ne mozes zahtjevati. Pa evo iako su me ispatili citav mjesec dok nisam dobio ono sto sam trazio (prema njihovoj ponudi) opet sam zadovoljan ovim sad sto imam. I ja sam pitao na pocetku da li mogu uzeti Trio Grande Extra ali umjesto HBO da mi bude HD paket i ljudi su rekli da ne moze i da su takvi paketi kakvi su a mogu se samo dopunjavati...sto je inormalno kad razmislis. Pogledajte TM Slovenije i SBB u Srbiji i vidjet cete da je to ta ponuda s tim da u Sloveniji ima ponuda i za mobilnu telefoniju. To je tako i na zalost nije pijaca da mi svojim prsticima mozemo izbiskati najbolje jabuke.
Brate razumijem te, potpisao si, izgubio si polugu, ali to nije razlog da meni branish da nesto trazim.Ja nigdje nisam napisao da trazim da biram kanale vec da trazim da pokazu pakete kanala cisto da vidim sta nude.Jer kad potpisem gotovo je mogu da mijenjaju sta hoce, nigdje nisu naveli konkretno. Mi Balkanci smo na zalost naucili upravo suprotno od ovoga sto si naveo, mi volimo da nas tuku po usima i samo vicemo josh josh.Zakon ponude i traznje, ovo nije samo kritika ovo im je i sugestija, kao sto vidish smanjili su cijene dodatnih paketa na drugim tv-ima za trio pakete nakon pritisaka korisnika.Oni su tu upali nepozvani, tako da mi, da smo pametni i da smo se ujedinili mogli bi traziti sta hocemo.Oni nemaju monopol, u pitanju je oligopol, tako da nije bash tako sto kazesh, ima i drugih provajdera.

I da plin je pojeftinio u odnosu na proslu godinu, a znash zasto, zato sto je raja masovno pocela prelaziti na konvektore. ;) Zakon ponude i traznje.

I prijatelju ja se ne ponasam kao na pijaci, to radi upravo provajder kojeg branish.Haj ti oko potpisi pa cemo vijdet cemo oko sta cemo kako cemo. :-D
The Realist

#16813 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Baš me zanima šta će biti sa korisnicima koji su potpisali ugovore prije ove nove akcije. Meni je relativno svejedno, jer ionako plaćam manje, nego sam plaćao na HS-u (mislim na prvih 6 mjeseci), ali je činjenica da je njihova služba rekla da nema nikakvih pogodnosti i da se ništa ne dobija potpisivanjem novih ugovora.

Nemoguće da je ova akcija nastala preko noći, a sama činjenica da je meni operater jednom spomenuo ovu akciju da plaćamo prvih 6 mjeseci paket koji smo plaćali, ako pređemo na veći paket, ukazuje na to da se ovo pripremalo od ranije (samo sam ja izgleda jedini kojemu je to rečeno, dok drugim korisnicima je druga priča spominjana, a i meni samom su svi ostali operateri rekli da nema akcije).

Ovdje su definitivno korisnici dovedeni u zabludu, da li namjerno, ili slučajno nije ni bitno.
chakany

#16814 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Kada se pređe na digitalni signal, koji je ovo vidim planiran za 15. mart, da li će se onda konačno ugasiti i analogna ili kablovska televizija?
Jer ovako plačam 15 KM za analognu, a gledam samo digitalne kanale. Kako bi to super bilo, 15 KM uštede :D
B Ling

#16815 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

The Realist wrote:Baš me zanima šta će biti sa korisnicima koji su potpisali ugovore prije ove nove akcije.
Gotovo je sad, potpisan ugovor.
The Realist

#16816 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

B Ling wrote:
Pa nije baš gotovo, s obzirom da je potpisan kod svih nedavno, lako ga je raskinuti (ako sam dobro shvatio, platiš taj mjesec, priključenje i 20KM penala i to je to) i ne znam koliko im se isplati tu izgubiti korisnika, jer ko to uradi, taj će u 99% slučajeva preći negdje drugo.
alen_89

#16817 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

chakany wrote:Kada se pređe na digitalni signal, koji je ovo vidim planiran za 15. mart, da li će se onda konačno ugasiti i analogna ili kablovska televizija?
Jer ovako plačam 15 KM za analognu, a gledam samo digitalne kanale. Kako bi to super bilo, 15 KM uštede :D
Ko ne bi volio da je tako, ali ce biti to je za odrzavanje i tacka, ako vec i ne pise na racunu da je tako...
Last edited by alen_89 on 01/03/2016 20:56, edited 1 time in total.
hrasno38

#16818 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

B Ling wrote:
hrasno38 wrote:

Brate razumijem te, potpisao si, izgubio si polugu, ali to nije razlog da meni branish da nesto trazim.Ja nigdje nisam napisao da trazim da biram kanale vec da trazim da pokazu pakete kanala cisto da vidim sta nude.Jer kad potpisem gotovo je mogu da mijenjaju sta hoce, nigdje nisu naveli konkretno. Mi Balkanci smo na zalost naucili upravo suprotno od ovoga sto si naveo, mi volimo da nas tuku po usima i samo vicemo josh josh.Zakon ponude i traznje, ovo nije samo kritika ovo im je i sugestija, kao sto vidish smanjili su cijene dodatnih paketa na drugim tv-ima za trio pakete nakon pritisaka korisnika.Oni su tu upali nepozvani, tako da mi, da smo pametni i da smo se ujedinili mogli bi traziti sta hocemo.Oni nemaju monopol, u pitanju je oligopol, tako da nije bash tako sto kazesh, ima i drugih provajdera.

I da plin je pojeftinio u odnosu na proslu godinu, a znash zasto, zato sto je raja masovno pocela prelaziti na konvektore. ;) Zakon ponude i traznje.

I prijatelju ja se ne ponasam kao na pijaci, to radi upravo provajder kojeg branish.Haj ti oko potpisi pa cemo vijdet cemo oko sta cemo kako cemo. :-D
Da si ti meni ziv i zdrav ja sam poptisao sa TM ugovor prije vise od mjesec dana i jesam se izjebao zestoko dok nisam dobio sve sto sam trazio ali evo sad stvarno uzivam....naravno ne sporim ja tebi nista niti branim TM a i iskreno mislim da svako ima pravo na svoje misljenje i svoj izbor.
Mislim da smo totalno pogubili neke konce a ti pogotovo sa recenicom "oni su tu upali nepozvani"!!! Oni su to jarane kupili i kao sto sam ti rekao u svijetu vlada zakon ekonomski jaceg gdje veliki kupuju male i onda oni odredjuju pravila a korisnik se ama bas svugdje dovodi pred svrsen cin. Nigdje ti nemas opciju da izbiskas kod ovakvih stvari do detalja sta hoce a sta neces nego izaberi iz ponudjenog. Oni imaju monopol i to ne u BiH nego u citavoj bivsoj YU (Slovenija, BiH, Srbija i Makedonija)

http://www.the-united-group.com/xhtml/markets.php

Oni ti nude a ti ako hoces uzmes a ako neces trazis nekog boljeg za svoje zahtjeve. Naravno svaka firma ce vrlo rado izvrsiti neke kozmeticke promjene ako ima puno zahtjeva za njih ali globalne nece ni u mislima sve dok to njima ne bude odgovaralo. To je zakon trzista. Odes fino na njihovu web stranicu izaberes od ponudjenog sta ti odgovara i poptises ugovor.
Ja jedino sto bi TM i HS-u imputirao je da kod Tri Grand Paketa napisu tacno koji paketi digitalnih programa dolazi a ne preko 130....preko 150 itd. Napisite brate da ljudi nemaju apsolutno nikakvih dilema.
hrasno38

#16819 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:
B Ling wrote:
Pa nije baš gotovo, s obzirom da je potpisan kod svih nedavno, lako ga je raskinuti (ako sam dobro shvatio, platiš taj mjesec, priključenje i 20KM penala i to je to) i ne znam koliko im se isplati tu izgubiti korisnika, jer ko to uradi, taj će u 99% slučajeva preći negdje drugo.
Posto su svi ugovori potpisani u januaru 2016 jer se prvo prikljucenje mreze koliko ja znam desili polovinom januara mislim da pos svim zakonima i pravima potrosaca ova akcija treba da vazi za sve koji su potpisali i u Januaru ugovore sa TM
alen_89

#16820 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

hrasno38 wrote: Ja jedino sto bi TM i HS-u imputirao je da kod Tri Grand Paketa napisu tacno koji paketi digitalnih programa dolazi a ne preko 130....preko 150 itd. Napisite brate da ljudi nemaju apsolutno nikakvih dilema.
Potpisujem :thumbup:
crnivrag

#16821 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:Kada se pređe na digitalni signal, koji je ovo vidim planiran za 15. mart, da li će se onda konačno ugasiti i analogna ili kablovska televizija?
Analogna zemaljska televizija nema veze sa analognom kablovskom televizijom, tako da se i dalje koristi kablovska i u ostalim evropskim zemljama, gdje je odavno izvršena kompletna digitalizacija zemaljske televizije.
Last edited by crnivrag on 01/03/2016 21:03, edited 1 time in total.
The Realist

#16822 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote:
Posto su svi ugovori potpisani u januaru 2016 jer se prvo prikljucenje mreze koliko ja znam desili polovinom januara mislim da pos svim zakonima i pravima potrosaca ova akcija treba da vazi za sve koji su potpisali i u Januaru ugovore sa TM
Sutra ću ja vidjeti šta kažu, ionako moram proći pokraj poslovnice im kada malu budem u vrtić vodio.

Samo, ono što ja hoću bi njima trebalo na ruku ići, jer bi mi prešli na najveći Duo Net paket, pa valjda neće komplicirati oko toga.
B Ling

#16823 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:
Da si ti meni ziv i zdrav ja sam poptisao sa TM ugovor prije vise od mjesec dana i jesam se izjebao zestoko dok nisam dobio sve sto sam trazio ali evo sad stvarno uzivam....naravno ne sporim ja tebi nista niti branim TM a i iskreno mislim da svako ima pravo na svoje misljenje i svoj izbor.
Mislim da smo totalno pogubili neke konce a ti pogotovo sa recenicom "oni su tu upali nepozvani"!!! Oni su to jarane kupili i kao sto sam ti rekao u svijetu vlada zakon ekonomski jaceg gdje veliki kupuju male i onda oni odredjuju pravila a korisnik se ama bas svugdje dovodi pred svrsen cin. Nigdje ti nemas opciju da izbiskas kod ovakvih stvari do detalja sta hoce a sta neces nego izaberi iz ponudjenog. Oni imaju monopol i to ne u BiH nego u citavoj bivsoj YU (Slovenija, BiH, Srbija i Makedonija)

Oni ti nude a ti ako hoces uzmes a ako neces trazis nekog boljeg za svoje zahtjeve. Naravno svaka firma ce vrlo rado izvrsiti neke kozmeticke promjene ako ima puno zahtjeva za njih ali globalne nece ni u mislima sve dok to njima ne bude odgovaralo. To je zakon trzista. Odes fino na njihovu web stranicu izaberes od ponudjenog sta ti odgovara i poptises ugovor.
Ja jedino sto bi TM i HS-u imputirao je da kod Tri Grand Paketa napisu tacno koji paketi digitalnih programa dolazi a ne preko 130....preko 150 itd. Napisite brate da ljudi nemaju apsolutno nikakvih dilema.
Postavlja se pitanje zasto si toliko pozurio? Ne kontam fkt.

Brate ja od pocetka trazim tri stvari, prvo da ne lazu i da nas ne prave ovcama vec nek nazovu stvari pravim imenom, laganje nije marketing.

Drugo je upravo ovo sto bi im ti imputirao, ali se oni prave budale, ocito se sprema neka malverzacija, napali sa svih strana potpisite potpisite, a ne znamo sta potpisujemo, 01.08. mogu ubaciti 100 nasih kanala od behara do igmana i cao.Necu da mi od 5 hd kanala 2 budu kuhanje itd.Dakle zelim da vidim jasnu ponudu.Kod vas sa prosirenim je to koliko toliko iskristalizirano.

I treca stvar nije zahtjev vec moja sugestija da ukinu politku naplate na drugom tv-u, jer do prije nekoliko mjeseci su nam prodavali module uz poruku da cemo si tako omoguciti gledanje na drugom tv-u.NIsu ni svjesni da bi raja uz to i ovu akciju 6 mjeseci uzimala vece pakete jer bi im bilo isplativo, a oni ne bi bili na gubitku.
hrasno38

#16824 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

B Ling wrote:
hrasno38 wrote:

Postavlja se pitanje zasto si toliko pozurio? Ne kontam fkt.

Brate ja od pocetka trazim tri stvari, prvo da ne lazu i da nas ne prave ovcama vec nek nazovu stvari pravim imenom, laganje nije marketing.

Drugo je upravo ovo sto bi im ti imputirao, ali se oni prave budale, ocito se sprema neka malverzacija, napali sa svih strana potpisite potpisite, a ne znamo sta potpisujemo, 01.08. mogu ubaciti 100 nasih kanala od behara do igmana i cao.Necu da mi od 5 hd kanala 2 budu kuhanje itd.Dakle zelim da vidim jasnu ponudu.Kod vas sa prosirenim je to koliko toliko iskristalizirano.

I treca stvar nije zahtjev vec moja sugestija da ukinu politku naplate na drugom tv-u, jer do prije nekoliko mjeseci su nam prodavali module uz poruku da cemo si tako omoguciti gledanje na drugom tv-u.NIsu ni svjesni da bi raja uz to i ovu akciju 6 mjeseci uzimala vece pakete jer bi im bilo isplativo, a oni ne bi bili na gubitku.
E tu cu i ja biti posten pa cu ti reci da ni sam ne znam sto sam pozurio...u stvari tada se nije znalo da ce fakticki HS ostati kao legalan partner nego je bila prica da je TM kupio HS i rekoh kasnije ce biti guzva pa da to obavim na vrijeme....pa dobro ne mogu reci da sam se zajebo.
Nije ti United Group tj Telemach prodavao module nego HS koji kao takav vise ne postoji. Jebi ga to ti je isto da danas kupis TV koji recimo npr, nema ugradjenu kameru a za pola godine pocinju izbacivati svi TV sa kamerama i ti trazis da ti daju taj sa kamerom. I da meni kunem ti se niko nije rekao ni da kupim modul ni da kupim receiver nego je to bila iskljucivo samo moja odluka kao i za sve ostalo sto sam kupio a nisam morao.
I jos nesto TM vec posluje solidno godina u Sarajevu sa povelikim brojem klijenata i onii nikako ne mogu biti na gubitku nego samo na dobitku sa ovom integracijom samo sto smo mi ubjedjeni ako se ne prebacimo na TM da ce oni cupati kose. Vidis ovdje podatke o toj grupaciji i onda skotas koliko ih zaboli hocemo li ti ili ja praviti frku oko par kanala i hocemo li preci na TM kad dosta ljudi ima koji ce preci i nece pitati nista.
B Ling

#16825 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:
E tu cu i ja biti posten pa cu ti reci da ni sam ne znam sto sam pozurio...u stvari tada se nije znalo da ce fakticki HS ostati kao legalan partner nego je bila prica da je TM kupio HS i rekoh kasnije ce biti guzva pa da to obavim na vrijeme....pa dobro ne mogu reci da sam se zajebo.
Nije ti United Group tj Telemach prodavao module nego HS koji kao takav vise ne postoji. Jebi ga to ti je isto da danas kupis TV koji recimo npr, nema ugradjenu kameru a za pola godine pocinju izbacivati svi TV sa kamerama i ti trazis da ti daju taj sa kamerom. I da meni kunem ti se niko nije rekao ni da kupim modul ni da kupim receiver nego je to bila iskljucivo samo moja odluka kao i za sve ostalo sto sam kupio a nisam morao.
I jos nesto TM vec posluje solidno godina u Sarajevu sa povelikim brojem klijenata i onii nikako ne mogu biti na gubitku nego samo na dobitku sa ovom integracijom samo sto smo mi ubjedjeni ako se ne prebacimo na TM da ce oni cupati kose. Vidis ovdje podatke o toj grupaciji i onda skotas koliko ih zaboli hocemo li ti ili ja praviti frku oko par kanala i hocemo li preci na TM kad dosta ljudi ima koji ce preci i nece pitati nista.
Balkan problem, nikad nismo naucili primjeniti onu „kad se male ruke sloze“... 70000 korisnika HS-a nije mali broj.Tako da, sigurno ce cupati kose, ako ovako nastave.A i ti koji potpisu bez pitanja ce cim stignu prvi racuni, onda ce biti po telemachu.Sam si rekao da je HS, ostao kao pravno lice, pridruzeni partner i stoga ti argument o CI modulima ne stoji.Slazem se ni mene niko nije natjerao da isti kupim, ali opet ponavljam ovo je samo sugestija.

Integracija kosta, nije samo da beru plodove, tako da se moraju dobro potrudit da se isplati.Nece grupacija trpit nerentabilnu filijalu. Mislis da je odjenom ovoliko akcija, ubacivanja kanala itd. onako bezveze, sto nas vole? :-D

Samo da je konkurencija pametnija, da ovo iskoristi, dobro bi oni cupali kose.
Locked