Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jeza u ledja

#16801 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

U odnosu na Svabu ili Engleza da. U odnosu na Francuza, Italijana, Spanca…..ne mozemo se porediti po ponosu na svoju kuhinju.
To je s pravom tako.

Druga je stvar sto nasa kuhinja nije nasa kuhinja, vec samo verzija ili kombinacija drugih. A kako ce i tako mala zemlja imati “svoju kuhinju”?

Bezveze romantizirate i jedni i drugi i treci.

Ovaj opet uzeo pljuvat po Kanadi, a mase njihovim pasosem. On je samo nalicje ovoga sto spocitava ovom iz Salzburga. Isti mentalitet.

Recite fino, kome provode najbitniji dani radnog vijeka druzeci se i kafenisuci, umjesto zaradjujuci pare, sticajuci uslove za komotan standard zivota kad neke druge stvari postanu malo bitnije od druzenja i kafenisanja, onda nek ostane u BiH.

Cast izuzecima koji su uspjeli i kod nas napraviti nesto, zaraditi dobre pare.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#16802 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

sehohari wrote: 11/02/2024 01:35
_BataZiv_0809 wrote: 11/02/2024 01:33 Ispade da kod nas nema pizze, lazanja, spageta, stejkova, donera, kesadilja, tortilja, burita..... :lol:
Pa i nema.
Mislim, ima malo u Sarajevu, ali ostatak države slabo.
Nisi u pravu
perscitus

#16803 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

jeza u ledja wrote: 11/02/2024 02:00 U odnosu na Svabu ili Engleza da. U odnosu na Francuza, Italijana, Spanca…..ne mozemo se porediti po ponosu na svoju kuhinju.
To je s pravom tako.

Druga je stvar sto nasa kuhinja nije nasa kuhinja, vec samo verzija ili kombinacija drugih. A kako ce i tako mala zemlja imati “svoju kuhinju”?

Ovaj opet uzeo pljuvat po Kanadi, a mase njihovim pasosem. On je samo nalicje ovoga sto spocitava ovom iz Salzburga. Isti mentalitet.

Recite fino, kome provode najbitniji dani radnog vijeka druzeci se i kafenisuci, umjesto zaradjujuci pare, sticajuci uslove za komotan standard zivota kad neke druge stvari postanu malo bitnije od druzenja i kafenisanja, onda nek ostane u BiH.

Opet on isto. :-) Pa rekao sam ti bolan ne bio sto puta da sam ja svoje pare zaradio mnogo prije Kanade. Kanada je bila samo jedna država u prolazu u sklopu istog posla koji sam radio i koji radim po svijetu. I valjda imam pravo da kritikujem život tamo jer sam vidio svojim očima. To i jeste poenta teme. I ti bi trebao da nemaš toliko podanički mentalitet prema državi u kojoj živiš. Nisu oni tebe tamo primili jer su se sažalili nad tvojom sudbinom već zato što si im trebao. Ne živiš u totalitarnom sistemu, imaš pravo na glas istine. Ne boj se.

Drugo, kuhinja je kultura, a kultura je uvijek hibridna i heterogena, ne postoji nešto što je nacionalna kuhinja jer kuhinja je starija od svake nacije. Postoji samo regionalna hrana a ona je kao kultura hibridna i heterogena. Evo uzmi Engleze na primjer, pola svijeta kolonizirali u potrazi za začinima i na kraju odlučili da nijedne od tih začina ne koriste u svojoj kuhinji :mrgreen: . To je nekultura.
Last edited by perscitus on 11/02/2024 02:23, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#16804 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

perscitus wrote: 11/02/2024 02:15
jeza u ledja wrote: 11/02/2024 02:00 U odnosu na Svabu ili Engleza da. U odnosu na Francuza, Italijana, Spanca…..ne mozemo se porediti po ponosu na svoju kuhinju.
To je s pravom tako.

Opet on isto. :-) Pa rekao sam ti bolan ne bio sto puta da sam ja svoje pare zaradio mnogo prije Kanade. Kanada je bila samo jedna država u prolazu u sklopu istog posla koji sam radio i koji radim po svijetu. I valjda imam pravo da kritikujem život tamo jer sam vidio svojim očima. To i jeste poenta teme. I ti bi trebao da nemaš toliko podanički mentalitet prema državi u kojoj živiš. Nisu oni tebe tamo primili jer su se sažalili nad tvojom sudbinom već zato što si im trebao.

Drugo, kuhinja je kultura, a kultura je uvijek hibridna i heterogena, ne postoji nešto što je nacionalna kuhinja jer kuhinja je starija od svake nacije. Postoji samo regionalna hrana a ona je kao kultura hibridna i heterogena. Evo uzmi Engleze na primjer, pola svijeta kolonizirali u potrazi za začinima i na kraju odlučili da nijedne od tih začina ne koriste u svojoj kuhinji :mrgreen: . To je nekultura.
Naravno da mozes kritikovati zemlju u kojoj zivis. Odakle ti to da je ne kritikujem svoju? Sta je tebe nagnalo da napises da ja imam “podanicki mentalitet” osim nekog glupog stereotipa, kojih je pun svaki tvoj post.

Ne moras ti meni lovacke o tome koliko si zaradio i gdje. :wink: Prvo i osnovno u svakom tvom postu gdje kritikujes Kanadu treba da bude “ja imam kanadski pasos”, pa nek drugi izvlace zakljucke o tvojim opisima Kanade (koji su usput receno tragikomicni)
perscitus

#16805 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

jeza u ledja wrote: 11/02/2024 02:22
To je s pravom tako.

Opet on isto. :-) Pa rekao sam ti bolan ne bio sto puta da sam ja svoje pare zaradio mnogo prije Kanade. Kanada je bila samo jedna država u prolazu u sklopu istog posla koji sam radio i koji radim po svijetu. I valjda imam pravo da kritikujem život tamo jer sam vidio svojim očima. To i jeste poenta teme. I ti bi trebao da nemaš toliko podanički mentalitet prema državi u kojoj živiš. Nisu oni tebe tamo primili jer su se sažalili nad tvojom sudbinom već zato što si im trebao.

Naravno da mozes kritikovati zemlju u kojoj zivis. Odakle ti to da je ne kritikujem svoju? Sta je tebe nagnalo da napises da ja imam “podanicki mentalitet” osim nekog glupog stereotipa, kojih je pun svaki tvoj post.

Ne moras ti meni lovacke o tome koliko si zaradio i gdje. :wink: Prvo i osnovno u svakom tvom postu gdje kritikujes Kanadu treba da bude “ja imam kanadski pasos”, pa nek drugi izvlace zakljucke o tvojim opisima Kanade (koji su usput receno tragikomicni)
Tragikomični su sine jer je život tamo tragikomičan. I baš zato što imam pasoš valjda imam pravo kiritkovati kao državljanin iste.

Evo tvog zaključka, citiram tebe:
1. ''Ovaj opet uzeo pljuvat po Kanadi, a mase njihovim pasosem''
2. ''Naravno da mozes kritikovati zemlju u kojoj zivis''
3. ''Prvo i osnovno u svakom tvom postu gdje kritikujes Kanadu treba da bude “ja imam kanadski pasos”, pa nek drugi izvlace zakljucke o tvojim opisima Kanade''

:-)
Šta ti hoćeš od mene? Jel smijem ili ne smijem govoriti istinu? Jel imam manje ili više prava da kritikujem ako imam pasoš? Hajde, odlučite se.
jeza u ledja

#16806 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

perscitus wrote: 11/02/2024 02:15 Evo uzmi Engleze na primjer, pola svijeta kolonizirali u potrazi za začinima i na kraju odlučili da nijedne od tih začina ne koriste u svojoj kuhinji :mrgreen: . To je nekultura.
Ah ti nekulturni Englezi. Porobili pola svijeta radi zacina, ratovali, i onda te zacine…..prodavali….Kinezima???.

Biber, cimet, vanila, cokolada, orascic, klincic….sve se to koristi u engleskoj kuhinji vec stoljecima.
A danas im je nacionalno jelo curry i tika massala. (otkricu ti tajnu - ta jela su izmisljena u Engleskoj)

Furas neku pricu kao da si naucio nesto u bijelom svijetu, ali ovo sto nam nudis je srednja zalost.
darius_maximus

#16807 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by darius_maximus »

perscitus wrote: 11/02/2024 01:22
darius_maximus wrote: 11/02/2024 00:51 Niti je tačno da ljudi na Zapadu samo rade, niti je tačno da u BiH nešto uživaju.
Svaka osoba u BiH koju ja znam je pod stresom zbog posla i jedva se nekad stigne vidjeti s prijateljima (i to često bude na rođendanima nekim ili sahranama/dženazama i obavezno je priča o tome kako mjeseci i godine proletiše u trci i frci). Stoga tu priču možemo mačku o rep.

Što se raznovrsnosti i karaktera tiče, u BiH je raznovrsnost kada Srbin, Hrvat i Bošnjak rade u istoj kancelariji.
Na Zapadu barem možeš vidjeti i Poljaka i Vijetnamca i Meksikanca i Amerikanca i Iranca, pa protabiriti malo i proširiti vidike.

Malo koje društvo je ovako jednoobrazno kao društvo u BiH.
Čak i "čiste" države, kao što su Mađarska i Poljska imaju više raznovrsnosti od nas.

Ne možeš sushi restoran otvoriti kod nas da opstane, ljudi samo ćevap, pitu i doner tamane.
Mi pričamo o raznovrsnom životu, a da prije pet godina nismo haman kino imali da radi.
Ne možeš ti sa jednom čašom čiste vode očistiti prljavu rijeku. Dariuse, ne govorim ja o raznovrsnosti nacija, jebo nacije, nacija je novi pojam, ja govorim o raznovrsnosti mentaliteta. Nije novina da ljudi od Turske do Meksika nisu na ''ti'' sa svojom nacionalnom dijasporom. Nije to samo slučaj kod nas već svugdje na svijetu. Ja govorim o životu, evo ti primjer koji vjerovatno nam je svima poznat, Istanbul, Istanbul je nacionalno homogen ali je neuporedivo raznovrsniji od jednog Minhena ili Salzburga.

Što se tiče hrane s tim se u potpunosti slažem. To bi trebalo otvoriti drugu temu i diskutovati zašto ljudi kod nas izbjegavaju različite kuhinje. Da li je do rata ili čisto što zaziremo od promjena, svaka promjena nam je jebala majčinu majku pa možda zbog toga... Ne znam, ali je nešto definitivno o čemu bi se dalo diskutovati.
Raznovrsnost nacija, naroda ili mentaliteta je potrebna da društvo ne bi bilo ograničeno kao balkon.
To nema nikakve veze s dijasporom nego s time da se čuje o drugima koji su i slični i drugačiji na razne načine.

Ja isto tako ne poredim Istanbul i Salzburg, nego govorim da su oba raznovrsnija nego bilo koji grad u BiH.
Raznovrsniji su po muzici i koncertima, noćnom životu, kulturi i muzejima, hrani, seksu, slobodno nastavi niz.

Uzmi eto glavne gradove tih "hladnih" država - Berlin, Varsava, Beč, Stockholm, London, Amsterdam.
Koji aspekt Sarajeva je "raznovrsniji" od bilo kojeg od tih gradova? Dernečenje?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16808 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Velkoski »

generalno si u pravu, ali sve je to postalo manje bitno otkad su jeftini letovi postali svakodnevnica + internet

svi znamo engleski, svi idemo u Trezor u Berlinu, a ne u ovaj lokalni :mrgreen:
perscitus

#16809 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

jeza u ledja wrote: 11/02/2024 02:38
perscitus wrote: 11/02/2024 02:15 Evo uzmi Engleze na primjer, pola svijeta kolonizirali u potrazi za začinima i na kraju odlučili da nijedne od tih začina ne koriste u svojoj kuhinji :mrgreen: . To je nekultura.
Ah ti nekulturni Englezi. Porobili pola svijeta radi zacina, ratovali, i onda te zacine…..prodavali….Kinezima???.

Biber, cimet, vanila, cokolada, orascic, klincic….sve se to koristi u engleskoj kuhinji vec stoljecima.
A danas im je nacionalno jelo curry i tika massala. (otkricu ti tajnu - ta jela su izmisljena u Engleskoj)

Furas neku pricu kao da si naucio nesto u bijelom svijetu, ali ovo sto nam nudis je srednja zalost.
Sa pasošem smo odustali a? :D
Chicken Tikka Masala is an Indian dish originated from Punjab, India. Tikka meaning an Indian dish of small pieces of meat or vegetables marinated in a spice mixture as per Oxford Dictionary. Masala meaning a mixture of ground spices used in Indian cooking as per Oxford Dictionary.

Eh sad, Oxford ili ti... :D :run:
Nego...

Image
jeza u ledja

#16810 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

perscitus wrote: 11/02/2024 02:30

Tragikomični su sine jer je život tamo tragikomičan. I baš zato što imam pasoš valjda imam pravo kiritkovati kao državljanin iste.

3. ''Prvo i osnovno u svakom tvom postu gdje kritikujes Kanadu treba da bude “ja imam kanadski pasos”, pa nek drugi izvlace zakljucke o tvojim opisima Kanade''

Šta ti hoćeš od mene? Jel smijem ili ne smijem govoriti istinu? Jel imam manje ili više prava da kritikujem ako imam pasoš? Hajde, odlučite se.
Hocu da ne preskaces dio o kanadskom drzavljanstvu kada ih kritikujes i tako stavis u kontekst svoju kritiku, jer ne citaju svi svaku stranicu teme.

Usput receno, interesantno je kako smo ostali uskraceni za detalje tvoje kanadske epizode (od kud njihovo drzavljanstvo, koliko si bio tamo, gdje, sta si radio, zasto si dosao, zasto si otisao) Znas, to su one stvari za koje si ti ispitivao druge.

Inace tvoj opis Vancouvera je susta suprotnost od stvarnosti. Mozda i najljepsi grad Sjeverne Amerike (mozda je zato i najskuplji) ali ti ga opisujes kao kombinaciju vukojebine i Bronxa iz 70-ih. Ne mozes ti tako nesto napisati i ocekivati da budes ozbiljno shvacen.
perscitus

#16811 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

darius_maximus wrote: 11/02/2024 02:43
darius_maximus wrote: 11/02/2024 00:51 Niti je tačno da ljudi na Zapadu samo rade, niti je tačno da u BiH nešto uživaju.
Svaka osoba u BiH koju ja znam je pod stresom zbog posla i jedva se nekad stigne vidjeti s prijateljima (i to često bude na rođendanima nekim ili sahranama/dženazama i obavezno je priča o tome kako mjeseci i godine proletiše u trci i frci). Stoga tu priču možemo mačku o rep.

Što se raznovrsnosti i karaktera tiče, u BiH je raznovrsnost kada Srbin, Hrvat i Bošnjak rade u istoj kancelariji.
Na Zapadu barem možeš vidjeti i Poljaka i Vijetnamca i Meksikanca i Amerikanca i Iranca, pa protabiriti malo i proširiti vidike.

Malo koje društvo je ovako jednoobrazno kao društvo u BiH.
Čak i "čiste" države, kao što su Mađarska i Poljska imaju više raznovrsnosti od nas.

Ne možeš sushi restoran otvoriti kod nas da opstane, ljudi samo ćevap, pitu i doner tamane.
Mi pričamo o raznovrsnom životu, a da prije pet godina nismo haman kino imali da radi.
Ne možeš ti sa jednom čašom čiste vode očistiti prljavu rijeku. Dariuse, ne govorim ja o raznovrsnosti nacija, jebo nacije, nacija je novi pojam, ja govorim o raznovrsnosti mentaliteta. Nije novina da ljudi od Turske do Meksika nisu na ''ti'' sa svojom nacionalnom dijasporom. Nije to samo slučaj kod nas već svugdje na svijetu. Ja govorim o životu, evo ti primjer koji vjerovatno nam je svima poznat, Istanbul, Istanbul je nacionalno homogen ali je neuporedivo raznovrsniji od jednog Minhena ili Salzburga.

Što se tiče hrane s tim se u potpunosti slažem. To bi trebalo otvoriti drugu temu i diskutovati zašto ljudi kod nas izbjegavaju različite kuhinje. Da li je do rata ili čisto što zaziremo od promjena, svaka promjena nam je jebala majčinu majku pa možda zbog toga... Ne znam, ali je nešto definitivno o čemu bi se dalo diskutovati.
Raznovrsnost nacija, naroda ili mentaliteta je potrebna da društvo ne bi bilo ograničeno kao balkon.
To nema nikakve veze s dijasporom nego s time da se čuje o drugima koji su i slični i drugačiji na razne načine.
Pa vidi, Amerikanci na primjer su društvo koje je ograničeno ko balkon a raznosvrsni su...
perscitus

#16812 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

jeza u ledja wrote: 11/02/2024 02:48

Hocu da ne preskaces dio o kanadskom drzavljanstvu kada ih kritikujes i tako stavis u kontekst svoju kritiku, jer ne citaju svi svaku stranicu teme.

Usput receno, interesantno je kako smo ostali uskraceni za detalje tvoje kanadske epizode (od kud njihovo drzavljanstvo, koliko si bio tamo, gdje, sta si radio, zasto si dosao, zasto si otisao) Znas, to su one stvari za koje si ti ispitivao druge.

Inace tvoj opis Vancouvera je susta suprotnost od stvarnosti. Mozda i najljepsi grad Sjeverne Amerike (mozda je zato i najskuplji) ali ti ga opisujes kao kombinaciju vukojebine i Bronxa iz 70-ih. Ne mozes ti tako nesto napisati i ocekivati da budes ozbiljno shvacen.
Eh, tu smo. Sušta suprotnost je od tvoje stvarnosti jer Kanada je na dobrom glasu samo zato što je pored Amerike. Ja ne znam čega si se ti nagledao po američkim trailer parkovima ali moje oči su navikle na nešto drugo. I Vankuver jeste prelijep grad. Ali na razglednici. Ne sudi knjigu prema koricama. Zato imamo ovu temu. Uostalom mogli bi je zaključati pa neka administrator samo postavlja slike gradova.
I btw. rekao sam čime se bavim. Posrednik sam između više strana. Nešto kao mediator. A ti? Ti ne reče.
Last edited by perscitus on 11/02/2024 02:55, edited 1 time in total.
darius_maximus

#16813 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by darius_maximus »

_BataZiv_0809 wrote: 11/02/2024 01:33 Ispade da kod nas nema pizze, lazanja, spageta, stejkova, donera, kesadilja, tortilja, burita..... :lol:
Ima ih toliko da su se na temi o najboljoj pizzi jedino slozili da nigdje u Sarajevu kurcu ne valja.
Što se meksičke kuhinje tiče, Hacienda je nekad nešto i valjala, ali ima tome i deset godina.
Osim toga, možeš na prste jedne ruke nabrojati gdje možeš naći quesadillu u Sarajevu.

Sve što smo uspjeli ugurati iz drugih kuhinja je meso.
Čak smo i tursku kuhinju, koja puni povrće povrćem, skoro isključivo pretvorili u punjenje povrća mesom.
Mi drugačije ne znamo i nećemo.
perscitus

#16814 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

Da drugi imaju meso ko i mi i oni bi ga gurali. :D
jeza u ledja

#16815 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

perscitus wrote: 11/02/2024 02:47

Chicken Tikka Masala is an Indian dish originated from Punjab, India. Tikka meaning an Indian dish of small pieces of meat or vegetables marinated in a spice mixture as per Oxford Dictionary. Masala meaning a mixture of ground spices used in Indian cooking as per Oxford Dictionary.

Nego...

Image
Daj link za to sto si postavio.
The origin of the dish is not certain, but many sources attribute it to the South Asian community in Great Britain; some sources also cite Glasgow as the city of origin.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_tikka_masala
perscitus

#16816 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

jeza u ledja wrote: 11/02/2024 02:57

Nego...

Image
The origin of the dish is not certain, but many sources attribute it to the South Asian community in Great Britain; some sources also cite Glasgow as the city of origin.
Jebote život, ja postavljam Oxford a ti jebenu wikipediu. Pa ko je ovdje lud. Ono što su englezi dodali u Masalu jeste jebeni GREJVI. Fuj!
darius_maximus

#16817 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by darius_maximus »

perscitus wrote: 11/02/2024 02:51
darius_maximus wrote: 11/02/2024 02:43

Pa vidi, Amerikanci na primjer su društvo koje je ograničeno ko balkon a raznosvrsni su...
A da, dobri stari stereotipi o Amerikancima. :D
O kojim Amerikancima govorimo, pošto je Amerika kontinent?
To je kao da ljudi pogledaju balkanske narode i bace priču kako je Evropa ograničena (iako ni to nije ni blizu veličinom).
Čovjek u Helsinkiju i čovjek u Tirani su jako različiti.
Tako je isto i s Amerima.

Ameri koji putuju po svijetu su uglavnom jako ugodni.
Vole slušati i pričati o svemu, direktni su, vole se zabavljati i znaju se zajebavati.
Znao sam sjediti s ljudima iz npr. Arizone i oni bi pričali kako imaju seljaka i zatucanih u bible beltu, itd.
jeza u ledja

#16818 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

perscitus wrote: 11/02/2024 02:54
jeza u ledja wrote: 11/02/2024 02:48

Eh, tu smo. Sušta suprotnost je od tvoje stvarnosti jer Kanada je na dobrom glasu samo zato što je pored Amerike. Ja ne znam čega si se ti nagledao po američkim trailer parkovima ali moje oči su navikle na nešto drugo. I Vankuver jeste prelijep grad. Ali na razglednici. Ne sudi knjigu prema koricama. Zato imamo ovu temu. Uostalom mogli bi je zaključati pa neka administrator samo postavlja slike gradova.
I btw. rekao sam čime se bavim. Posrednik sam između više strana. Nešto kao mediator. A ti? Ti ne reče.
Ja sam napisao mnogo vise o sebi nego ti o sebi. Mene zanima tvoja kanadska epizoda. Zasto si isao tamo, na koji nacin, koliko su ostao, i zasto si otisao?

U Kanadi sam bio brat bratu 15 puta. Ukljucujuci naravno i Vancouver.

Ti ocigledno mislis da ljudi koji dolaze na ovaj forum znaju toliko malo o svijetu pa ce kupiti tvoje supljiranje.
jeza u ledja

#16819 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

perscitus wrote: 11/02/2024 02:58
jeza u ledja wrote: 11/02/2024 02:57

Nego...

Image
Jebote život, ja postavljam Oxford a ti jebenu wikipediu. Pa ko je ovdje lud. Ono što su englezi dodali u Masalu jeste jebeni GREJVI. Fuj!
darius_maximus

#16820 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by darius_maximus »

perscitus wrote: 11/02/2024 02:56 Da drugi imaju meso ko i mi i oni bi ga gurali. :D
Eto i meso smo mi izmislili.
Turci ga jadni nemaju dole, treba im poslati šta sadake.
Jebo te život, Amer će u Teksasu, gdje se uz steak rodiš, probati i kinesku hranu.
Ali mi smo eto svijet izmislili.
Otvoreni za sve, dok god to nešto ne odudara previše od onog što već imamo.
perscitus

#16821 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

@jeza u ledja Jesi li bio onako par dana kao turista ili si živio tamo? Ja ne govorim stvari o mjestima gdje sam proveo kao turista. To neću nikada. Nije to tema.
perscitus

#16822 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

darius_maximus wrote: 11/02/2024 03:06
perscitus wrote: 11/02/2024 02:56 Da drugi imaju meso ko i mi i oni bi ga gurali. :D
Eto i meso smo mi izmislili.
Turci ga jadni nemaju dole, treba im poslati šta sadake.
Jebo te život, Amer će u Teksasu, gdje se uz steak rodiš, probati i kinesku hranu.
Ali mi smo eto svijet izmislili.
Otvoreni za sve, dok god to nešto ne odudara previše od onog što već imamo.
Imaju ga Turci, ali naše je bolje :mrgreen: . Jeste njihova kuhinja mnogo raznovrsnija i bogatija trenutno ali sa mesom ne mogu prismrditi.
darius_maximus

#16823 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by darius_maximus »

Velkoski wrote: 11/02/2024 02:46 generalno si u pravu, ali sve je to postalo manje bitno otkad su jeftini letovi postali svakodnevnica + internet

Ma jašta je.
Dok god ti je vijest koliko ko ima krvnih zrnaca i koje je vjere, nismo mi ništa naučili.
Kakve ba priče u Bosni o raznovrsnosti.
Velika je stvar dovesti kao Bošnjak Srpkinju kući, čak i u otvorenom Sarajevu, kamoli šta drugo.
perscitus

#16824 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

darius_maximus wrote: 11/02/2024 03:13
Velkoski wrote: 11/02/2024 02:46 generalno si u pravu, ali sve je to postalo manje bitno otkad su jeftini letovi postali svakodnevnica + internet

Ma jašta je.
Dok god ti je vijest koliko ko ima krvnih zrnaca i koje je vjere, nismo mi ništa naučili.
Kakve ba priče u Bosni o raznovrsnosti.
Velika je stvar dovesti kao Bošnjak Srpkinju kući, čak i u otvorenom Sarajevu, kamoli šta drugo.
A u Istanbulu Turkinja da dovede Kurda, ili u Americi na jugu crnca, ili u Kanadi našeg brata Indijanca, ili u Austriji nekog Srbina...Auuuu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16825 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Velkoski »

pa otvaraš komplikovanu temu

zamijeni Srbiju sa Nepalom i ti problemi su riješeni, šta da ti kažem drugo :mrgreen:

otvorim danas r/serbia i kao progresivniji Srbijanci linkaju Mladića i Karadžića, šta da ja tu diskutujem s njima?
Last edited by Velkoski on 11/02/2024 03:19, edited 1 time in total.
Post Reply