Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
zagor 19

#16801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

skupljac_zeljeza wrote:
zagor 19 wrote:

Možeš se nekako promijeniti centrala svake stranke, ali ne i mentalitet u vertikali do onih na terenu koji neće da rade za stranku ako neće imati od toga interesa. Ma neće niko da radi. To o čemu pričaš je čista salonska onanija i utopija.

Dobro, poštujem, to je zdravorazumski i realistično. ali da te pitam, dokle će se moći ovako? Mislim ako se stalno "zdravorazumski" prihvataju pravila igre, "ko umije njemu dvije" ko je jamio jamio" , jači tlači i td. kud nas to vodi? Pa moramo apelovati da se stvori blok. kontra tome, a ne kompromis sa njima. Evo opet je BiH zadnja zemlja u Evropi, po nečemu, ne mogu više to ni da čitam.
Last edited by zagor 19 on 01/11/2014 12:19, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#16802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

zagor 19 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
zagor 19 wrote:

Možeš se nekako promijeniti centrala svake stranke, ali ne i mentalitet u vertikali do onih na terenu koji neće da rade za stranku ako neće imati od toga interesa. Ma neće niko da radi. To o čemu pričaš je čista salonska onanija i utopija.

Dobro, poštujem, to je zdravorazumski i realistično. ali da te pitam, dokle će se moći ovako? Mislim ako se stalno "zdravorazumski" prihvataju pravila igre, "ko umije njemu dvije" ko je jamio jami" , jači tlači i td. kud nas to vodi? PA moramo apelovati da se stvori blok. kontra tome, a ne kompromis sa njima. Evo opet je BiH zadnja zemmlja u Evropi, po nečemu, ne mogu više to ni da čitam.
Krenuti od realno mogućeg, ali konačno pokrenuti bar nešto. Objasnio je to sinoć Komšić na FACE-u.
palermo

#16803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

drugi profil wrote:Svasta sam nesto napisao kao odgovor na ovu tvoju bezobraznu pretpostavku ali sam obrisao. Samo u ime postovanja prema starom palermu sa kojim sam se uvijek mogao sloziti.

...s tipfeler masine...
Ma napiši slobodno, ne moramo se složiti,ratovao sam protiv nekih ljudi pa smo opet ostali prijatelji,neslaganje je dio života......samo razmisli o onome što si napisao, i šta poručuješ onim postom meni u Mostaru....
Crvene_brigade

#16804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

Prema provjerenim informacijama, a nakon sinocnjeg intervjua Zeljka Komsica u kojem je otvoreno i nedvojbeno najavio koaliciju sa SDA i HDZ-om moze se ocekivati skoro istupanje iz clanstva dobrog dijela rukovodstva i clanova unutar opstinskih odbora Demokratska fronta-Zeljko Komsic u Kantonu Sarajevo.

Ispostavilo se ono sto su mnogi govorili i nagovjestavali. Politicki demagog i ucijenjeni lik od strane paraobavjestajnih-mafijsakih struktutra SDA Zeljko Komsic je prevario svoje clanstvo i glasace na najbrutalniji i bezobrazniji nacin.
Last edited by Crvene_brigade on 01/11/2014 15:43, edited 2 times in total.
ExNihilo

#16805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ExNihilo »

skupljac_zeljeza wrote:
ExNihilo wrote: Tu bi negdje trebao biti kraj dugoročnoj perspektivi DFa. Jer za razliku od poluretardiranih SDA birača, koji su spremni biti jebani, silovani, tarabljeni i taslačeni, a ipak ostati vjerni svom toru - dobar dio DF birača ovdje završava svoju priču sa Komšićem.
Nema Komšić mnogo solucija. Ili ući u vlast sa SDA i izvršiti nekakvu (bilo kakvu) reformu ucjenama i u SDA i zajedno sa njima pokrenuti procese u državi ili čekati 2-4 godine da bi onda ušao u vlast sa Čovićem i Dodikom i Radončićem. On nije bez veze sinoć par puta spomenuo jak blok probosanskih stranaka u Parlamentu. Oslabljeni Dodik sada drugačijim tonom proziva Sarajevo. Dalje Komšić reče da nije izabran da sjedi i posmatra nego da radi i nešto mijenja. Stranke nastaju i nestaju, ali treba ih iskoristiti dok jesu da šta urade. Ne služi država da bi postojale stranke nego obrnuto.
Komšić postoji kao antipod SDA. Da nema ovakve SDA, bagave i korumpirane, ne bi postojalo ovakvog Komšića (u smislu političkog imidža). Drugim riječima, svaki minut njegove političke karijere izgrađen je na blaćenju SDA. S obzirom na to i na strukturu njegovih glasača (od koji su mnogi glasali za njega samo da idu kontra SDA) "preuzimanje odgovornosti" ne znači ulazak u koaliciju s đavolom. Preuzimanje odgovornosti bi značilo odbijanje te koalcije, makar ne vidio vlasti. Ako to lik ne konta, blago njemu. Skontat će, kao što je i Sratko.

Kako ono sinoć reče za Sratka - došla faktura.
It_is_a_Leclerc

#16806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Crvene_brigade wrote:Prema provjerenim informacijama, a nakon sinocnjeg intervjua Zeljka Komsica u kojem je otvoreno i nedvojbeno najavio koaliciju sa SDA i HDZ-om moze se ocekivati skoro istupanje iz clanstva dobrog dijela rukovodstva i clanova unutar opstinskih odbora Demokratska fronta-Zeljko Komsic u Kantonu Sarajevo.

Ispostavilo se ono sto su mnogi govorili i nagovjestavali. Politicki demagog i ucijenjeni lik od strane paraobavjestajnih-mafijsakih struktutra SDA Zeljko Komsic je prevario svoje clanstvo i glasace na najbrutalniji i bezobrazniji nacin.
Ko ti je provjerio informacije ? Mira Ljubijankić, Besima Borić ili Damir Mašić ? Kakav ste vi SDP-ovci cirkus postali, pa to nije ljudski nikako
Crvene_brigade

#16807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

It_is_a_Leclerc wrote:
Crvene_brigade wrote:Prema provjerenim informacijama, a nakon sinocnjeg intervjua Zeljka Komsica u kojem je otvoreno i nedvojbeno najavio koaliciju sa SDA i HDZ-om moze se ocekivati skoro istupanje iz clanstva dobrog dijela rukovodstva i clanova unutar opstinskih odbora Demokratska fronta-Zeljko Komsic u Kantonu Sarajevo.

Ko ti je provjerio informacije ? Mira Ljubijankić, Besima Borić ili Damir Mašić ? Kakav ste vi SDP-ovci cirkus postali, pa to nije ljudski nikako
Veoma brzo ce se sve saznati. I jedan predsjednik OO DF-Zeljko Komsic iz Grada Sarajevo ce napustiti stranku, te veliki broj clanova unutar tog odbora. :thumbup:
vee-jay

#16808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

moze li mi iko objasniti sta je to lose kada bi DF usao u vlast?
rajvosa1

#16809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

vee-jay wrote:moze li mi iko objasniti sta je to lose kada bi DF usao u vlast?
Pitaj Centralu SDP-a. Nije bilo ništa loše kad su oni bili u koaliciji sa SDA.
MOSALJOZE

#16810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MOSALJOZE »

Progutaće ih mrak
:-)
Teniser

#16811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Teniser »

Crvene_brigade wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Veoma brzo ce se sve saznati. I jedan predsjednik OO DF-Zeljko Komsic iz Grada Sarajevo ce napustiti stranku, te veliki broj clanova unutar tog odbora. :thumbup:
Podržavam izlazak iz članstva svih članova DF - nismo glasali za DF da dobijemo koaliciju DF-SDA-HDZ.
vee-jay

#16812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Teniser wrote:
Podržavam izlazak iz članstva svih članova DF - nismo glasali za DF da dobijemo koaliciju DF-SDA-HDZ.
a za sta si glasao?
vee-jay

#16813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

rajvosa1 wrote:
Pitaj Centralu SDP-a. Nije bilo ništa loše kad su oni bili u koaliciji sa SDA.
Vjerujem da se centrala SDPa u ovom trenutku ne mora pitati nizasta.
Baton_Ilirski

#16814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Baton_Ilirski »

FILDUZ-A wrote:POZIVAM SVE ČLANOVE DF_a se udruže i podnesu krivičnu prijavu protiv željka komšića, predsjedništva stranke tj DF_a, ako se odluče za koaliciju sa islamskim fundamentalistima iz SDA i fašistima iz HDZ, POZIVAM SVE ČLANOVE DA MASOVNO NAPUSTE DF U SLUČAJU KOALICIJE SA DOKAZANIM FAŠISTIČKIM STRANKAMA SDA i HDZ.
Jeste opet bitni vi svi ostali Z.Komsic vam je totem, idol, ikona..onda dodje E.Suljagic ostali ste obicni "slucajni prolaznici" koji bi osvojili glasova bez ove dvojice koliko je osvojila i Laburisticka stranka..poklopite se i molite Boga da ne naljutite Z.K da vas on pocne rastjeravati iz stranke
Teniser

#16815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Teniser »

vee-jay wrote:
Teniser wrote:
a za sta si glasao?
Za ovo sigurno nisam glasao ni glasala.
Image
Ja_Ja

#16816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ja_Ja »

Ti ne znas ni dali si glasao ili glasala a kamoli da znas za koga.
Teniser

#16817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Teniser »

Image

ZA OVO SIGURNO NE!
vee-jay

#16818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Teniser wrote:
vee-jay wrote:
Teniser wrote:
a za sta si glasao?
Za ovo sigurno nisam glasao ni glasala.
Image
:?
to nije odgovor na moje pitanje.
random prolaznik

#16819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by random prolaznik »

http://www.facetv.ba/index.php/componen ... je-do-mene

Komšić u ovoj novoj ulozi pokazuje kvalitetu koja se ne može osporiti, a to je zahtijevanje malih/srednjih ali konkretnih rezultata, bez davljenja spinovima i manipulacijama, je jedan pozitivan i praktičan pristup.

Osim HDZ-SDA-DF, sigurno ne bi bilo loše ni da je tu SBB, što šira koalicija to bolje, zbog reformi. U ovom slučaju je bolje da se uključe nego da budu oporba koja navija za "što gore to bolje".
Neka sjednu, počnu raditi na tih par izvodljivih točaka (odnosno onih koje se moraju završiti zbog EU), i to sve bi moglo dati neke pomake. Nema u BiH mjesta za pretjerani optimizam ali realan je jedan blagi pozitivni trend.

Sve stranke u Federaciji su spustile loptu (s izuzetkom odnosa SDA-SBB), i ne bi bilo loše da se slično dogodi i u RS (do njih je).

Što se tiče borbe protiv korupcije, čak i sama priča o tome je pozitivna stvar za ovoliko korumpiranu zemlju, odnosno pridavanje veće pažnje toj temi. Dovoljno je da par "ludih" likova dođu na čelo relevantnih agencija pa da vidimo i neke konkretne akcije u tom smjeru. Korupcija se može smanjiti samo na način da se poveća strah od zatvora za koruptivno djelovanje, nema boljeg primjera od Hrvatske gdje je korupcija također "u krvi" odnosno sastavni dio mentaliteta ali ipak kad vidiš da premijer, ministri i gradonačelnik glavnog grada završavaju u zatvoru onda ćeš ipak par puta razmislit prije nego li radiš neke teže oblike kriminala (manji će i dalje ostat u krvi). Nemoguće je potpuno iskorijeniti korupciju ali se može suzbiti barem 70%, bar neki najbezobrazniji slučajevi.
Last edited by random prolaznik on 01/11/2014 18:54, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#16820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

pa eto, osim sto ce ih SDA unistiti kao stranku i sto ce na sljedecim izborima dobiti manje glasova od batkovih kokuza, ja ne vidim nikakav problem... :D
zateznistub

#16821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

Alfons Kauders wrote:
pa eto, osim sto ce ih SDA unistiti kao stranku i sto ce na sljedecim izborima dobiti manje glasova od batkovih kokuza, ja ne vidim nikakav problem... :D
:lol:
madner

#16822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Šta fali što se nece rjesiti foteljasa i što će imati oko 15% uticaja.
Teniser

#16823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Teniser »

biti ili ne biti(u foteljama).DEFINITIVNO NE...
Image
zateznistub

#16824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

jel' 'vo onaj brojke i slova?
HM 2011

#16825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

random prolaznik wrote:http://www.facetv.ba/index.php/componen ... je-do-mene

Komšić u ovoj novoj ulozi pokazuje kvalitetu koja se ne može osporiti, a to je zahtijevanje malih/srednjih ali konkretnih rezultata, bez davljenja spinovima i manipulacijama, je jedan pozitivan i praktičan pristup.

Osim HDZ-SDA-DF, sigurno ne bi bilo loše ni da je tu SBB, što šira koalicija to bolje, zbog reformi. U ovom slučaju je bolje da se uključe nego da budu oporba koja navija za "što gore to bolje".
Neka sjednu, počnu raditi na tih par izvodljivih točaka (odnosno onih koje se moraju završiti zbog EU), i to sve bi moglo dati neke pomake. Nema u BiH mjesta za pretjerani optimizam ali realan je jedan blagi pozitivni trend.

Sve stranke u Federaciji su spustile loptu (s izuzetkom odnosa SDA-SBB), i ne bi bilo loše da se slično dogodi i u RS (do njih je).

Što se tiče borbe protiv korupcije, čak i sama priča o tome je pozitivna stvar za ovoliko korumpiranu zemlju, odnosno pridavanje veće pažnje toj temi. Dovoljno je da par osoba dođu na čelo relevantnih agencija pa da vidimo i neke konkretne akcije u tom smjeru. Korupcija se može smanjiti samo na način da se poveća strah od zatvora za koruptivno djelovanje, nema boljeg primjera od Hrvatske gdje je korupcija također "u krvi" odnosno sastavni dio mentaliteta ali ipak kad vidiš da premijer, ministri i gradonačelnik glavnog grada završavaju u zatvoru onda ćeš ipak par puta razmislit prije nego li radiš neke teže oblike kriminala (manji će i dalje ostat u krvi). Nemoguće je potpuno iskorijeniti korupciju ali se može suzbiti barem 70%, bar neki najbezobrazniji slučajevi.

Protiv koruipcije se bore Tužilaštva i Sudovi i jedno i drugo je prema pravilima POTPUNO VAN DOMETA IZABRANIH ČELNIKA......
Borba protiv korupcije se može voditi samo na teritoriju čitave BiH od strane svih sudova i tužilaštava - međutim - ako samo jedna grupa odbije pokretanje istrage pa procesuiranje - i ostale grupe nemaju potrebe stavljati glavu na taj panj.....

Tako da se borba protiv korupcije može manifestovati samo i isključivo kao obračun sa političkim gubitnicima.... A to nije borba protiv korupcije ...
Post Reply