Android OS
Moderator: Benq
-
yozi80
#16776 Re: Android OS
Hajd da i ja pitam nešto, imam Xperiu S, dosta su mutne slike, ne znam iz kojeg razloga,gledao sam na netu i drugi imaju taj problem. Pa me zanima da li bi riješilo problem ako bih instalirao kit kat ili nešto takvo,zna li ko?
- friskyoreo
#16777 Re: Android OS
Ne znam da li je software-ski problem. Ali mozes pokusati ocistiti lens, ako je stariji telefon, ona se nekad zaprlja i svasta se vremenom natalozi.yozi80 wrote:Hajd da i ja pitam nešto, imam Xperiu S, dosta su mutne slike, ne znam iz kojeg razloga,gledao sam na netu i drugi imaju taj problem. Pa me zanima da li bi riješilo problem ako bih instalirao kit kat ili nešto takvo,zna li ko?
Probaj ocistiti pastom za zube, nekom obicnom, bez onih dodatnih gluposti. Stavis malo na pamucnu tkaninu, i blago kruznim pokretima prelazis preko. Znaci bez pritiska, njezno, ko po jajima.
- skupljac_zeljeza
#16778 Re: Android OS
Zavisi od datuma proizvodnje.dzemaludin007 wrote:Ne mogu da vjerujem da je original baterija kod Stanica za Nexus 4, 26KM (ne pitah kol'ko je ugradnja da s eja ne njakam kad nemam ni onaj Torx sarafciger). Pa to se isplati zamjeniti i da nije baterija skroz "otisla", cisto da budes siguran. 2 godine punjenja/praznjenja svaki dan sigurno da je imalo uticaja i te kako.
Vek ovakve vrste baterije se može značajno produžiti ukoliko se baterija drži na hladnom. Iako mnogi zanemaruju sindrom „starenja“ Li-ION baterije, to je efekat koji se trenutno ne može suzbiti. Drugim rečima, baterija počinje da stari onog trenutka kad je proizvedena, i tipično nepovratno gubi i do 20% svog maksimalnog kapaciteta godišnje, čak i kad se ne koristi.
- skupljac_zeljeza
#16779 Re: Android OS
Ujedno ni prestiž se ne ostvaruje sa iPhonom u džepu. Kada sjednem sa jaranom na jutarnjoj kafi pa on izvadi iPhone i počne ganjati prstom ne privlači pažnju kao kada ja izvadim S-pen i počnem šarati po Note 4. Taj ćejf ima cijenu.febo_acm wrote:Poenta je bila samo da iPhone nije nista skuplji i da ima i skupljih telefona i na ugovor...

Bar tako stoji na GSM Areni trenutno.

- dzemaludin007
#16780 Re: Android OS
Ali ne gubi kapacitet kad se ne koristi ni priblizno toliko kao kad se puni/prazni svaki dan. Mnooogo vise utice ciklus punjenja/praznjenja na kapacitet nego koliko stoji nekoriscena.skupljac_zeljeza wrote:Zavisi od datuma proizvodnje.dzemaludin007 wrote:Ne mogu da vjerujem da je original baterija kod Stanica za Nexus 4, 26KM (ne pitah kol'ko je ugradnja da s eja ne njakam kad nemam ni onaj Torx sarafciger). Pa to se isplati zamjeniti i da nije baterija skroz "otisla", cisto da budes siguran. 2 godine punjenja/praznjenja svaki dan sigurno da je imalo uticaja i te kako.
Vek ovakve vrste baterije se može značajno produžiti ukoliko se baterija drži na hladnom. Iako mnogi zanemaruju sindrom „starenja“ Li-ION baterije, to je efekat koji se trenutno ne može suzbiti. Drugim rečima, baterija počinje da stari onog trenutka kad je proizvedena, i tipično nepovratno gubi i do 20% svog maksimalnog kapaciteta godišnje, čak i kad se ne koristi.
- skupljac_zeljeza
#16781 Re: Android OS
To naravno, ali opet pregledaj datum upravo i zbog te cijene. Iz gore navedenog razloga upisuje se na bateriju.dzemaludin007 wrote:
Ali ne gubi kapacitet kad se ne koristi ni priblizno toliko kao kad se puni/prazni svaki dan.Kad se sjetim ranije baterije na Nokiama (u MOBISu u zgradi Bosmala) kostale ko trecina telefona.
Ovo cisto malo da "osvjezis" telefon.

- dzemaludin007
#16782 Re: Android OS
Mislim da Li-polymer baterije ne pate od toga, kao Li-ion da gube kapacitet cak i kada se ne koriste. Nexus konkretno ima ovaj novi prvi tip baterije.
Nekad sam davno citao o tome, mozda se sta promjenilo, nisam upratio 
- Maharadza
#16783 Re: Android OS
Gdje to ima ip6 tako jeftin u EU? Također i Note 4 precijenjen tu a u realnosti MNOGO jeftiniji:skupljac_zeljeza wrote:Ujedno ni prestiž se ne ostvaruje sa iPhonom u džepu. Kada sjednem sa jaranom na jutarnjoj kafi pa on izvadi iPhone i počne ganjati prstom ne privlači pažnju kao kada ja izvadim S-pen i počnem šarati po Note 4. Taj ćejf ima cijenu.febo_acm wrote:Poenta je bila samo da iPhone nije nista skuplji i da ima i skupljih telefona i na ugovor...(Važna napomena - ovo je sarkazam)
Bar tako stoji na GSM Areni trenutno.
http://www.billiger.de/show/produkt/555 ... mYBl_w-XoA
- otključan!!!
Dok je ip6 najjeftiniji 620EUR u Njem. (divi link gore što sam izbacio da ga opet ne kopiram)!
- skupljac_zeljeza
#16784 Re: Android OS
To je i bio sarkazam kako sam gore posebno napomenuo. Realno je sve drugačije pa i priča o prednostima iPhone-a.Maharadza wrote: Gdje to ima ip6 tako jeftin u EU? Također i Note 4 precijenjen tu a u realnosti MNOGO jeftiniji:
- otključan!!!
Dok je ip6 najjeftiniji 620EUR u Njem. (divi link gore što sam izbacio da ga opet ne kopiram)!
- Maharadza
#16785 Re: Android OS
My bad, mada i ovi sa gsmarene izgleda nisu baš "aktuelni" sa ovim cijenama ili su namjerno precijenili note u odnosu na ip?!skupljac_zeljeza wrote:To je i bio sarkazam kako sam gore posebno napomenuo. Realno je sve drugačije pa i priča o prednostima iPhone-a.Maharadza wrote: Gdje to ima ip6 tako jeftin u EU? Također i Note 4 precijenjen tu a u realnosti MNOGO jeftiniji:
- otključan!!!
- skupljac_zeljeza
#16786 Re: Android OS
Čitao sam dosta recenzija o baterijama upravo što punjive ugrađuju i u laptope i u mobitele i u fotoaparate i čak 3D naočale i zna biti vrlo oprečnih mišljenja i iskustava. Ako prošetaš po YT vidjet ćeš da se Li-polymer i nisu nešto proslavile koliko se očekivalo od njih.dzemaludin007 wrote:Mislim da Li-polymer baterije ne pate od toga, kao Li-ion da gube kapacitet cak i kada se ne koriste. Nexus konkretno ima ovaj novi prvi tip baterije.Nekad sam davno citao o tome, mozda se sta promjenilo, nisam upratio
http://www.ms-zagreb.hr/hr/koja-je-razl ... 20/faq.htm
Tu su negdje samo što je po mom ukusu bolji Note 4 pa neka su ga 'precijenili'.Maharadza wrote: My bad, mada i ovi sa gsmarene izgleda nisu baš "aktuelni" sa ovim cijenama ili su namjerno precijenili note u odnosu na ip?!
- Maharadza
#16787 Re: Android OS
Ma note uređaji su zasebna "klasa", jednostavno ih ne možeš porediti sa ostalim smartphone uređajima - olovka rules!skupljac_zeljeza wrote:Čitao sam dosta recenzija o baterijama upravo što punjive ugrađuju i u laptope i u mobitele i u fotoaparate i čak 3D naočale i zna biti vrlo oprečnih mišljenja i iskustava. Ako prošetaš po YT vidjet ćeš da se Li-polymer i nisu nešto proslavile koliko se očekivalo od njih.dzemaludin007 wrote:Mislim da Li-polymer baterije ne pate od toga, kao Li-ion da gube kapacitet cak i kada se ne koriste. Nexus konkretno ima ovaj novi prvi tip baterije.Nekad sam davno citao o tome, mozda se sta promjenilo, nisam upratio
http://www.ms-zagreb.hr/hr/koja-je-razl ... 20/faq.htm
Tu su negdje samo što je po mom ukusu bolji Note 4 pa neka su ga 'precijenili'.Maharadza wrote: My bad, mada i ovi sa gsmarene izgleda nisu baš "aktuelni" sa ovim cijenama ili su namjerno precijenili note u odnosu na ip?!
- skupljac_zeljeza
#16788 Re: Android OS
Ne vjerujem da ću ga dugo mijenjati jer i ovako jedva koristim 30% njegovih mogućnosti. Stalno izlaze nova otkrića o tips & tricks, a nisam ni dosadašnja popamtio. Tako da kada dođu neki sa pričom o androidu jednostavno djeluju smiješno.Maharadza wrote: Ma note uređaji su zasebna "klasa", jednostavno ih ne možeš porediti sa ostalim smartphone uređajima - olovka rules!
-
febo_acm
#16789 Re: Android OS
Note 4 i treba da bude skuplji od iPhona, bilo bi grehota da nije... Neki dan sam imao cast da ga koristim na par minuta... Ludnica od mobitela.
- Dr Kova
#16790 Re: Android OS
Vjerujem da jeste, ne bih imao ništa protiv, samo ne znam 5,7" to je baš za torbice, i ono ljeti gdje bi' ga nosao. Meni je samo to dilema.febo_acm wrote:Note 4 i treba da bude skuplji od iPhona, bilo bi grehota da nije... Neki dan sam imao cast da ga koristim na par minuta... Ludnica od mobitela.
-
quarterback
#16791 Re: Android OS
vertikalna kais futrola najnormalnijeBuckethead wrote:Vjerujem da jeste, ne bih imao ništa protiv, samo ne znam 5,7" to je baš za torbice, i ono ljeti gdje bi' ga nosao. Meni je samo to dilema.febo_acm wrote:Note 4 i treba da bude skuplji od iPhona, bilo bi grehota da nije... Neki dan sam imao cast da ga koristim na par minuta... Ludnica od mobitela.
- Dr Kova
#16792 Re: Android OS
vidis, nisam to znao. Hvala za info @quarter. Vidjeću onda na ljeto. Treba sačekati i S6
-
quarterback
#16793 Re: Android OS
nista drug, ja je koristim zato je i spominjem, ok je, nije preveliko

- Maharadza
#16794 Re: Android OS
Dovoljan ti je podatak da "staru" dvojku možeš iskoristiti kao pristojnu PC zamjenu, naravno za osnovne potrebe ali je moguće;skupljac_zeljeza wrote:Ne vjerujem da ću ga dugo mijenjati jer i ovako jedva koristim 30% njegovih mogućnosti. Stalno izlaze nova otkrića o tips & tricks, a nisam ni dosadašnja popamtio. Tako da kada dođu neki sa pričom o androidu jednostavno djeluju smiješno.Maharadza wrote: Ma note uređaji su zasebna "klasa", jednostavno ih ne možeš porediti sa ostalim smartphone uređajima - olovka rules!
Koristi apple tastaturu i miš!
- Qler
#16795 Re: Android OS
Kako sam prefleshao ovaj P7 i snimio ovaj EMUI 3.0 telefon se preporodio fakat
i baterija traje primjetno duze.. ne kontam sto
ali sinoc sam ga stavio da se puni a imao je 85% baterije... ne vjerujem mu jos uvijek 
-
quarterback
#16796 Re: Android OS
jel moguce da hvalis 
- Qler
#16797 Re: Android OS
Sve po zaslugama 
- Stjui
#16798 Re: Android OS
burekodsira wrote:nema na cemuburekodsira wrote:mustuluk, evo kako se rijesiti fb messenger aplikacije tj vracanje na staro dopisivanje preko obicne fb aplikacije
1. izbrisati fb messenger aplikaciju sa mobitela
2. skinuti ovaj apk https://www.androidfilehost.com/?fid=95784891001608389
3. dopustiti instalaciju nepoznatog porijekla u postavkama telefona
4. instalirati skinuti apk fajl i uzivati![]()
dohakase mu konacno

-
Son1
#16799 Re: Android OS
Kako da youtube svira u pozadini, je l' mu neko dohakao (bez roota)?
- Raigor Stonehoof
#16800 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... ayer&hl=enSon1 wrote:Kako da youtube svira u pozadini, je l' mu neko dohakao (bez roota)?