Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- bosan
#16776 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo i " kraljica Balkana " najavila hitnu posjetu u BiH . Gori pod nogama
- arzuhal
#16777 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja duboko vjerujem da će ova presuda biti od onih stvari koje će, kad-tad i u velikoj mjeri, djelovati iscjeljiteljski na odnose između Bošnjaka i Hrvata - i među narodima u samoj BiH, i između BiH i Hrvatske - jer smatram da i Hrvatska i Hrvati kao narod imaju dovoljno demokratskog kapaciteta za kritičko i samokritičko suočavanje s istinom i činjenicama, prihvatanju realnosti i okretanju nekoj boljoj budućnosti na korist svima.
Jednako tako duboko vjerujem da bilo kakva i bilo koja presuda (bilo da je osuđujuća ili oslobađajuća, sasvim nebitno, pred bilo kojim sudom ikad i igdje) kada su srpski zločini, UZP-ovi i agresije spram BiH u pitanju, nikada neće jednako tako djelovati na Srbiju, mainstream srpsku politiku prema BiH i obični srpski narod, bilo u BiH, bilo u Srbiji. Njihova većinska želja za razjebavanjem BiH je trajna i konstantna.
Jednako tako duboko vjerujem da bilo kakva i bilo koja presuda (bilo da je osuđujuća ili oslobađajuća, sasvim nebitno, pred bilo kojim sudom ikad i igdje) kada su srpski zločini, UZP-ovi i agresije spram BiH u pitanju, nikada neće jednako tako djelovati na Srbiju, mainstream srpsku politiku prema BiH i obični srpski narod, bilo u BiH, bilo u Srbiji. Njihova većinska želja za razjebavanjem BiH je trajna i konstantna.
Last edited by arzuhal on 30/11/2017 12:09, edited 1 time in total.
- zunazu
- sheilak
#16779 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ok, nije za smijanja, al Praljak postao meme i na stranim stranicama. 
Mene zanima sad kakva ce biti daljna politika Covica, znao je da ce ishod sudjenja biti ovakav. Da li ce nastaviti podrzavati Dodika i rastakanje BiH ili ce ga Zg malo zauzdati, barem dok se sve ne smiri. Sta ce uopce biti s Covicem?
Btw je li dodik komentirao presudu hrvatima?
Mene zanima sad kakva ce biti daljna politika Covica, znao je da ce ishod sudjenja biti ovakav. Da li ce nastaviti podrzavati Dodika i rastakanje BiH ili ce ga Zg malo zauzdati, barem dok se sve ne smiri. Sta ce uopce biti s Covicem?
Btw je li dodik komentirao presudu hrvatima?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16780 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Niti je Dodika (a bogme ni ostala RS svita) niti Čović kad je bilo u obrnutom smjeru, odnosno odbranio se ''kako je tek prvostepena presuda, on ne komentariše dok ne bude drugostepena''.
-
zavrzlama
#16781 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovako...
Presuda itekako otezala brak covica i dodika...nastavi li covic rusit BIH sa dodikom i srbijom eto ratne odstete za BIH od hrvatske,posto je sud rekao da je hrvatska izvrsila agresiju...misljenja sam da je ovo prelomni momenat i da ce hrvatska prekinuti podrzavanje covica i politike surovanja sa dodikom i podjelom BIH..Ujak Sam je nesto sapnuo vrhi htvatske...saznat cemo sta.
Presuda itekako otezala brak covica i dodika...nastavi li covic rusit BIH sa dodikom i srbijom eto ratne odstete za BIH od hrvatske,posto je sud rekao da je hrvatska izvrsila agresiju...misljenja sam da je ovo prelomni momenat i da ce hrvatska prekinuti podrzavanje covica i politike surovanja sa dodikom i podjelom BIH..Ujak Sam je nesto sapnuo vrhi htvatske...saznat cemo sta.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16782 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odštetu bi svakako trebalo tražiti.
Ili bar iskoristiti momentum za to da bh Hrvati rade u interesu BiH.
- sheilak
#16783 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mozda Dodik ne dopusti Covicu da se povuce iz tog odnosa.
Svakako je bio dominantniji, nece dopustiti njegovoj bitch da ode tako lako. 
-
zavrzlama
#16784 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hrvatska nije ideoloski neprijatelj BIH...nego interesni...zato ovaj teret presude+pritisak zapada= kraj covic/dodik saveza...do hrvatske je...Tomahawk11 wrote:Odštetu bi svakako trebalo tražiti.
Mene brine kalo ce ovu dobijenu utakmicu zavrsiti bosnjacka politicka ekipa..bude li sda preuzela sve u svoje ruke bez ukljucenja svih probih stranaka donji smo.
- CSKA
#16785 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa koga da Zagreb podrzi u BiH kada su manje vise sve hrvatske stranke u Bosni isto reagovale na presudu.Isto kao sto su sve srpske stranke u BiH reagovale na presudu o Mladicu.
Druga stvar,kada se udje u tu EU mislio sam da si se onda promijenio,dobio nova liberalna shvatanja,itd...kada ono prc
Druga stvar,kada se udje u tu EU mislio sam da si se onda promijenio,dobio nova liberalna shvatanja,itd...kada ono prc
- bosan
#16786 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Konacno smo vidjeli ko su to nositelji evropskih vrijednosti i sta su evropske vrijednosti .
Ha Covicu jel to to ?
Ha Covicu jel to to ?
-
zavrzlama
#16787 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hrvatska lako napravi zaokret u politici prema BIH..jer hrvatska nije ideoloski neprijatelj BIH nego interesni neprijatelj a interesi su promjenljivi...CSKA wrote:Pa koga da Zagreb podrzi u BiH kada su manje vise sve hrvatske stranke u Bosni isto reagovale na presudu.Isto kao sto su sve srpske stranke u BiH reagovale na presudu o Mladicu.
- sheilak
#16788 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nemoj, molim te, da bosnjaci bilo sta sami preuzimaju i zavrsavaju. imamo nevjerovatan talent da ne izvucemo kapital iz dobijenih bitaka i da ih cak i okrenemo protiv sebe.zavrzlama wrote:Hrvatska nije ideoloski neprijatelj BIH...nego interesni...zato ovaj teret presude+pritisak zapada= kraj covic/dodik saveza...do hrvatske je...Tomahawk11 wrote:Odštetu bi svakako trebalo tražiti.
Mene brine kalo ce ovu dobijenu utakmicu zavrsiti bosnjacka politicka ekipa..bude li sda preuzela sve u svoje ruke bez ukljucenja svih probih stranaka donji smo.
eto, ako ima nekog da na pomogne sta i kako da uradimo s ovim presudama. platit cemo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16789 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Njih je mene najviše i strah.zavrzlama wrote:Hrvatska nije ideoloski neprijatelj BIH...nego interesni...zato ovaj teret presude+pritisak zapada= kraj covic/dodik saveza...do hrvatske je...Tomahawk11 wrote:Odštetu bi svakako trebalo tražiti.
Pokazali su da su nesposobni, da se vode sitnim interesima, da vode politiku nacionalnih torova koja je samo dobra za ovjeru njihovih fotelja.
- bh.tornjak
#16790 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Alfons Kauders wrote:
Odlicno receno. Do njih je, bez prisile, bez pritiska, pa neka sami odluce sta ce.
Nazalost, bojim se da cemo u Hrvatskoj sad gledati spustanje lopte i neku drugu pricu kad se strasti ohlade, sve radi medjunarodnog faktora. Problem je sto ce se nadoknaditi kuhanjem u BiH. Ista igra koju je Srbija uspjesno igrala s Dodikom od 2007 do nedavno - kulturno lice za strance, a kroz satelite u BiH se radi nesto deseto.
HDZ RH ce svaku izjavu zvanicnika RH koja bude pozivala na pomirenje odgovoriti ratnohuskackim izjavama HDZ-ovaca iz BiH, kako bi ostavio dobar dojam kod patriotske baze... I onda ce ih po potrebi "smirivati" kad krenu praviti incidente i sl.
Nista sto Srbija nije radila s Dodikom, a prije njega s SDS-om, od 1991 do danas.
ako im se to dozvoli....
presuda je tu.....mnogi koji mogu da posluze za dizanje tenzija imaju aferima iz rata....
vec sam napisao....treba krenuti od Covketa....pa nanize....ocistit Aluminij,tzv. telekom HB....poste HB...Soko....Kladionice...itd....
izvrsiti reviziju vojnih peMzionera....generala...satnika...bojnika......vidjeti ko je pocinio neko krivicno djelo u ratu......traziti odgovorne za pljacke konvoja......
materijala na pretek a Boga mi i odrijesene ruke da se pravda istjera na cistac....
- Drvosjeca iz Dejcica
#16791 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma to je najveća šarena laž koja se ljudima podastire...jednom kada uđemo u EU sve će biti kao san...zaspeš kao balkanac i primitivac a probudiš se kao europejac sa progresivnim stavovima.CSKA wrote:Pa koga da Zagreb podrzi u BiH kada su manje vise sve hrvatske stranke u Bosni isto reagovale na presudu.Isto kao sto su sve srpske stranke u BiH reagovale na presudu o Mladicu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16792 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Džaba krečili!BHCluster wrote:
Avaj, sta bi?
- CSKA
#16793 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa zasto onda nije napravila za citavo ovo vrijeme.Nego ce sada kada je osudjena i to se vise ne moze ispraviti,da mijenja ciljeve.zavrzlama wrote:Hrvatska lako napravi zaokret u politici prema BIH..jer hrvatska nije ideoloski neprijatelj BIH nego interesni neprijatelj a interesi su promjenljivi...CSKA wrote:Pa koga da Zagreb podrzi u BiH kada su manje vise sve hrvatske stranke u Bosni isto reagovale na presudu.Isto kao sto su sve srpske stranke u BiH reagovale na presudu o Mladicu.
Hrvatska je sve svoje interese ostvarila,dobila drzavu bez srpskog faktora,usla u EU,usla u NATO,ne vidim cime ih vise mozes ucjeniti da promjene misljenje.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma to je najveća šarena laž koja se ljudima podastire...jednom kada uđemo u EU sve će biti kao san...zaspeš kao balkanac i primitivac a probudiš se kao europejac sa progresivnim stavovima.CSKA wrote:Pa koga da Zagreb podrzi u BiH kada su manje vise sve hrvatske stranke u Bosni isto reagovale na presudu.Isto kao sto su sve srpske stranke u BiH reagovale na presudu o Mladicu.
Druga stvar,kada se udje u tu EU mislio sam da si se onda promijenio,dobio nova liberalna shvatanja,itd...kada ono prcHrvatska je živi primjer da to nije tako pa se ja i ne čudim više ljudima u BiH i preko Drine.
Ja sam citavo vrijeme mislio kada se udje u tu EU da si ono bukvalno postao neki skandinavac po razmisljanju.Liberalan ovo ono.Koja bi tek to pizdarija bila da Srbija sa SNS-om udje u EU
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16794 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne postaje se Švabo ili Šveđanin preko noći.
- nadInsan
#16795 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naša sreća u nesreći je da smo izdurali ovo sa Srbima, dvoznačna politika, prijetnje, ucjene, negiranje presuda, slavljenje žločinaca, opstruiranje državnog sistema. Hrvati sada ne mogu učiniti ništa što bi nas iznenadilo, čak štaviše, ponašaju se poput Srba od prije 15-20 godina, jako nazadno i predvidljivo. Izvolite HDZ-ovci, spremni smo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16796 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne trebamo mi ni postati Švabe ili Šveđani već treba da ostanemo svoji ali da usvojimo norme i standarde civiliziranog svijeta. Jednostavno krenuti od banalnih stvari...prestati bacati smeće na ulicu, stati sa vozilom na pješačkom pa propustiti pješake, ne bacati baterije i akumulator u rijeku...pa sve do odnosa prema žrtvama iz zadnjeg rata i odnosa prema osuđenim i presuđenim ratnim zločinima.Tomahawk11 wrote:Ne postaje se Švabo ili Šveđanin preko noći.
P.S Čitam zadnju izjavu Vučića i čovjek može da ga ne voli i mrzi ali u ovome je u pravu 1000%.
"Ali na šta bi ličilo da ja kao predsjednik države izađem pred javnost i kažem da sam protiv te presude, da je on (Mladić) heroj i da ćemo pokušati da osporimo presudu. A iz Hrvatske kritikuju. ’Vi Srbi oko Haga vodite računa šta ćete da kažete, a mi koji smo u EU govorit ćemo protiv Tribunala’ i jedne jedine presude im se ne sviđa. Koga ljudi zavitlavate više? Šta hoćete da pravite od nas?", kazao je Vučić.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16797 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Drvosjeca iz Dejcica, upravo to, ali znamo da se naš svijet ponaša po pravilima država u kojima su, nebitno da li je to Švedska ili Njemačka, a je li prekoračio bh granicu, pretvara se u prosječnog bošnju.
Nešto mislim da će puno vode proteći dok se riješi ono što je pravi problem, a to su oni koji kroje sudbinu ove zemlje.
Nešto mislim da će puno vode proteći dok se riješi ono što je pravi problem, a to su oni koji kroje sudbinu ove zemlje.
- horkesh
#16798 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tačno tako. Kakvi crni Bošnjaci i njihovo mudro političko rukovodstvo koje ne vidi dalje od Poljina.sheilak wrote:nemoj, molim te, da bosnjaci bilo sta sami preuzimaju i zavrsavaju. imamo nevjerovatan talent da ne izvucemo kapital iz dobijenih bitaka i da ih cak i okrenemo protiv sebe.zavrzlama wrote:Hrvatska nije ideoloski neprijatelj BIH...nego interesni...zato ovaj teret presude+pritisak zapada= kraj covic/dodik saveza...do hrvatske je...Tomahawk11 wrote:Odštetu bi svakako trebalo tražiti.
eto, ako ima nekog da na pomogne sta i kako da uradimo s ovim presudama. platit cemo.
Opet, Bošnjaci nemaju državu da mogu samostalno odlučivati. Htjeli smo državu tri naroda, imamo državu tri naroda i treba priznati da se ništa ne može raditi bez saglasnosti druga dva naroda.
Koju, naravski, nikada nećemo dobiti, ali šta je - tu je.
- Banksy
#16799 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hrvatska je dobila što je zaslužila jer je bila agresor i jer je bio UZP, nažalost, na terenu, to neće promijeniti ništa, neće biti nikakvih posljedica po njih, osim suočavanja s istinom koje im jednom slijedi, baš kao i Srbiji, biće bolno zbog neoustaškog karakera današnje vlasti koje je na tragu onom UZP Tuđmanovom, izjave jučer i danas sve govore (čini mi se samo Jakovina i Pusićka ok),
Praljak, čin jeziv i besmislen i nepotreban, ostao ratni zločinac, a nije olakašao Hrvatima i Hrvatskoj, samo zatamnio istinu i suštinu presude,
Srbija, glavni agresor i kreator, iako je osuđen cijeli vrh, nije dobila genocid i UZP, što je zaslužila, spomenik da dignu Carli Del Ponte i Goranu Svilanoviću za ključne zatamnjene dijelove optužnica 2007. škola svima koliko su diplomatija i stoljetne međunarodne veze važna i ozbiljna stvar,
Hag je obavio zadatak, s brojnim traljavim i nerealnim kaznama, ipak ostaje povijest, crno na bijelo, ako kome padne na pamet da istražuje ili možda poriče, pravdu donio djelimično, pomirenje nije ni trebao, a konkretnih političkih implikacija na terenu nema niti će ih biti, unutarnje uređenje, novi Dayton i sl. su neka nova, druga priča...
Praljak, čin jeziv i besmislen i nepotreban, ostao ratni zločinac, a nije olakašao Hrvatima i Hrvatskoj, samo zatamnio istinu i suštinu presude,
Srbija, glavni agresor i kreator, iako je osuđen cijeli vrh, nije dobila genocid i UZP, što je zaslužila, spomenik da dignu Carli Del Ponte i Goranu Svilanoviću za ključne zatamnjene dijelove optužnica 2007. škola svima koliko su diplomatija i stoljetne međunarodne veze važna i ozbiljna stvar,
Hag je obavio zadatak, s brojnim traljavim i nerealnim kaznama, ipak ostaje povijest, crno na bijelo, ako kome padne na pamet da istražuje ili možda poriče, pravdu donio djelimično, pomirenje nije ni trebao, a konkretnih političkih implikacija na terenu nema niti će ih biti, unutarnje uređenje, novi Dayton i sl. su neka nova, druga priča...
- Banksy
#16800 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ST brutalan, al odličan, http://www.index.hr/black/clanak/hrvati ... 10713.aspx
a vidi našeg uvlakača http://www.index.hr/black/clanak/enis-b ... 10800.aspx
a vidi našeg uvlakača http://www.index.hr/black/clanak/enis-b ... 10800.aspx