BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
quarterback

#16776 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

radi se o kanalima koje svi zele imati u ponudi poput nat geo, discovery i slicno, sumnjam da bi neko odustao od takvih kanala cak i ako su za nekoga skuplji nego inace
respo

#16777 Re: BHTelecom All About

Post by respo »

Mozda jednostavno ne zele prodati jer misle tako pridobiti nove klijente za telemach
holowey

#16778 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

MadFrog wrote:raja, ima li neko problema sa brzinom na telecomu danas? fluktuira izmedju 0.5 i 6.5 Mbps, sto je daleko od 10 koliko bi trebalo biti. ima li nekih informacija, jel kopaju negdje nesto il?
ja sam primjetio da se ovo opadanje brzine cesto poklapa sa ligom prvaka pa pretpostavljam da se preko mojawebtv gledaju utakmice koje se ne emituju preko javnih emitera pa na to ode dosta bandwidtha... sinoc sam bogarao zbog stekanja interneta, a kad je zastopalo bas kod drugog gola borusije, doslo mi je da nogom nabijem modem :-x
quarterback

#16779 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

nisam siguran ali vidi, signal video streama ide u bh telecom odatle se distribuira korisnicima, dakle korisnici ne povlace signale svaki za sebe sa interneta nego direktno od telecoma pa nema logike da radi toga stopa veza telecoma prema vani, osim ako se ne radi o nekom unutrasnjem problemu samog telecoma, nekom ruteru i sl
gidra

#16780 Re: BHTelecom All About

Post by gidra »

kakaljin wrote:
gidra wrote:
quarterback wrote:ne vidim kako ce ga odraditi kada imaju demo licencu a slovenac kaze (buvalno ovako)

e ti iz HS televizije imas recimo 10.000 pretplatnika, tebi je licenca 10.000 KM
ti iz telemacha imas recimo 50.000 pretplatnika, tebi je licenca 30.000 KM
a tebi posto si telecom i imas para je 100.000 KM

imam neke raje tamo, kazu da je ovakva poslovna politika jako cesta, kada su kupovali discoveryje bilo je - vi, telecom, trazite licencu ? e sad cemo vas ..... jer imate para

kazu da je ogromna razlika kada manja kablovska tv kupuje programe i kada ih oni kupuju
Nisi upravu u jednom. Ne možeš Telemach posmatrati kao sam subjekt jer on nikad ne kupuje sam licence već kao dio United grupe. Tom tvojom logikom onda bi licence za United grupu bile skuplje 10 puta nego za Bhtelecom, jer imaju 1.7 miliona pretplatnika, što je nemjerljivo sa brojem korisnika koji ima Bhtelecom.
pa zasto onda telemach nema sve usluge koje imaju u sloveniji i u ostalim dijelovima united grupe onda ako je to tako.
zato što smo zadnji u svemu. Po programskom sadržaju se ne razlikuje puno, sem ovih lokalnih tv kanala. Ali svi ovi veliki licencirani kanali su tu isti kao i u Srbiji i Sloveniji. Tako da ta priča o licencama ne pije puno vode. Bitnije je isplatiti tetiće, amidžiće i sestriće već kupiti npr. Viasat licencu.
van helsing

#16781 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

:lol: zanimljivo dokle ide ljudska mašta :lol:

Tapatalk 2
Maharadza

#16782 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

gidra wrote:
kakaljin wrote:
gidra wrote: Nisi upravu u jednom. Ne možeš Telemach posmatrati kao sam subjekt jer on nikad ne kupuje sam licence već kao dio United grupe. Tom tvojom logikom onda bi licence za United grupu bile skuplje 10 puta nego za Bhtelecom, jer imaju 1.7 miliona pretplatnika, što je nemjerljivo sa brojem korisnika koji ima Bhtelecom.
pa zasto onda telemach nema sve usluge koje imaju u sloveniji i u ostalim dijelovima united grupe onda ako je to tako.
zato što smo zadnji u svemu. Po programskom sadržaju se ne razlikuje puno, sem ovih lokalnih tv kanala. Ali svi ovi veliki licencirani kanali su tu isti kao i u Srbiji i Sloveniji. Tako da ta priča o licencama ne pije puno vode. Bitnije je isplatiti tetiće, amidžiće i sestriće već kupiti npr. Viasat licencu.
Nemoj na sanelu zaboraviti, ona glavno 'kolo' vodi. :cool:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
rajv0sa

#16783 Re: BHTelecom All About

Post by rajv0sa »

Kako gledati mojaweb tv na drugim ISP-ovima. Dobijem ovo kad pokusam "Trenutno niste unutar BH Telecom mreže - servis nije moguće koristiti izvan BH Telecom mreže". Kako do proxy-a ili sta vec?
kakaljin

#16784 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

rajv0sa wrote:Kako gledati mojaweb tv na drugim ISP-ovima. Dobijem ovo kad pokusam "Trenutno niste unutar BH Telecom mreže - servis nije moguće koristiti izvan BH Telecom mreže". Kako do proxy-a ili sta vec?
to jos ne moze, ali se nadam da ce poceti nesto raditi oko toga da se moze preko drugih internet provajdera gledati i moja tv
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#16785 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Ne moze jer bi se zloupotrjebljavalo
Dady

#16786 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

un1ted wrote:Ne moze jer bi se zloupotrjebljavalo
Pa koliko znam da može. Bila je ponuda u 8-om mjesecu.
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5dc1c6a042e.html
90 dana korištenja košta 45 KM

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#16787 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Nije to to. Pricamo o web tv za marku .
drug_profi

#16788 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Evo ja danas aktivirao moja web tv. Na compu sve ekstra fura, ali htio sam na smart tv pustiti, i kaze mi da mi nedostaje verzija 10 flasha. Medjutim ne uspjevam to rjesiti. Ima li neki tips sta da ucinim?
Dady

#16789 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

un1ted wrote:Nije to to. Pricamo o web tv za marku .
Kako nije to to. Taj za marku i podrazumijeva gledanje samo iz mreže bhtelecoma. Ali ako imas dobar dl/ul mislim da preko vlastitog proxy servera i to možeš riješiti.

Dady

#16790 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

un1ted wrote:Nije to to. Pricamo o web tv za marku .
Kako nije to to. Taj za marku i podrazumijeva gledanje samo iz mreže bhtelecoma. Ali ako imas dobar dl/ul mislim da preko vlastitog proxy servera i to možeš riješiti.

capitano10

#16791 Re: BHTelecom All About

Post by capitano10 »

Raja imam jedno pitanje.
Uzeo sam nedavno smartphone i javlja mi se problem gdje ne mogu poslati poruku niti nazvati, iako imam dovoljno kredita.
Kada okrenem neki broj, javlja mi se gospođa koja me obavještava kako mi sam dostigao limit za pozive, a na *100# mi piše da imam dovoljno boba?! :D
zateznistub

#16792 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

capitano10 wrote:Raja imam jedno pitanje.
Uzeo sam nedavno smartphone i javlja mi se problem gdje ne mogu poslati poruku niti nazvati, iako imam dovoljno kredita.
Kada okrenem neki broj, javlja mi se gospođa koja me obavještava kako mi sam dostigao limit za pozive, a na *100# mi piše da imam dovoljno boba?! :D
A da nije istekao rok tim bobama? U ostalom, zovni 1444 pa reci "đe je ba zapelo"?
ing-ecc

#16793 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

rajv0sa wrote:Kako gledati mojaweb tv na drugim ISP-ovima. Dobijem ovo kad pokusam "Trenutno niste unutar BH Telecom mreže - servis nije moguće koristiti izvan BH Telecom mreže". Kako do proxy-a ili sta vec?
U pripremi je i ova usluga. Stigli su STB uređaji za ovu uslugu i testiraju se.
Dakle, ko bude imao dovoljno brzine na ADSL priključku drugog provajdera moći će koristiti i MojaTV sa dobrim kvalitetom.
prelivoda

#16794 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

holowey wrote:
MadFrog wrote:raja, ima li neko problema sa brzinom na telecomu danas? fluktuira izmedju 0.5 i 6.5 Mbps, sto je daleko od 10 koliko bi trebalo biti. ima li nekih informacija, jel kopaju negdje nesto il?
ja sam primjetio da se ovo opadanje brzine cesto poklapa sa ligom prvaka pa pretpostavljam da se preko mojawebtv gledaju utakmice koje se ne emituju preko javnih emitera pa na to ode dosta bandwidtha... sinoc sam bogarao zbog stekanja interneta, a kad je zastopalo bas kod drugog gola borusije, doslo mi je da nogom nabijem modem :-x
Ja imam goru situaciju na MojaTV, ako je na BHT, FTV ili OBN neka bitna utakmica, i ako je gledam recimo dvadesetak minuta, Arene poslije toga postanu neupotrebljive. Slika koči i ništa se ne može gledati. Nekad reset STBa pomogne, a nekad ne.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#16795 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

Isključi paketske podatke, mobitel ti sam ostvaruje konekcije preko GPRSa/3G, one aplikacije za vrijeme, i neki gadgeti. Svaka konekcija 'rezerviše' na određen period 0.5 KM kredita za prenos podataka kod Ultre i tako više puta, pa mreža vidi da nemaš kredita, a ti imaš ustvari. Onda mora proći određeni vremenski period da se rezervacija poništi.

To će ti reći i na Call Centru 1444.
kakaljin

#16796 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

UltrasNaBaterije wrote:
Isključi paketske podatke, mobitel ti sam ostvaruje konekcije preko GPRSa/3G, one aplikacije za vrijeme, i neki gadgeti. Svaka konekcija 'rezerviše' na određen period 0.5 KM kredita za prenos podataka kod Ultre i tako više puta, pa mreža vidi da nemaš kredita, a ti imaš ustvari. Onda mora proći određeni vremenski period da se rezervacija poništi.

ti pametni telefoni nisu za ultre jer da biimaofunkcoinalan pametni telefon on mora biti na internetu, zato se preporucuje pretplata za te pametne telefone da ti nebi racuna ovako puno dolazili.
nemezis

#16797 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

UltrasNaBaterije wrote:

Valjda se rezerviše kada se telefon spoji na internet a ne po aplikaciji. Telekom ne može znati da li je dvije ili više konekcija ostvarila jedna aplikacija ili više njih.
nemezis

#16798 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

kakaljin wrote:
UltrasNaBaterije wrote:

ti pametni telefoni nisu za ultre jer da biimaofunkcoinalan pametni telefon on mora biti na internetu, zato se preporucuje pretplata za te pametne telefone da ti nebi racuna ovako puno dolazili.
Zašto, ovih 450 MB za 11 KM nije loše?
TheWatcher

#16799 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

kako uci u postavke na ovom modemu : tp-link tl-wr740n :!: hvala ...
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#16800 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

nemezis wrote:
UltrasNaBaterije wrote:

Valjda se rezerviše kada se telefon spoji na internet a ne po aplikaciji. Telekom ne može znati da li je dvije ili više konekcija ostvarila jedna aplikacija ili više njih.
Pa u aplikaciji i jeste problem, zato sto ona non stop to radi, npr svakih nekoliko minuta, uzme potrebne podatke i onda prekine konekciju, a Telecom to svaki put registruje kao novu. Meni se znalo desiti da mi na Nokia e72 svaki put kada primim e-mail, rezerviše novih pola marke, i sa 3-4 marke nisam mogao zvati.

Da ne govorim koliko je ovo opasno ako ste u roamingu i aplikacije vam uđe u loop i petlju pa krene divljat (važi i za post paid) xD
Locked