Moze neka potvrda ovoga???Meteor2 wrote:ovo su sramotni navodi koje prijavljujem administraciji. Daješ podršku Đozinom otvorenom profašističkom stavu i podršci antisemitizmu i holokaustu. šta znači podrška regrutaciji SS divizije koja je bila Himlerova udarna oružana formacija, a Himler je bio ideolog holokausta. SDA seljačino i aparatčiku, zbog svojih profašističkih i antisemitskih stavova, prijavljen si administraciji ali i SIPI.udrch wrote:Husein ef. Đozo je ono što je svojim riječima i djelima pokazao da jeste i to u vrijeme komunističke vladavine..
koga boli mudo marjanovo šta o tome misli neka politička partija..
on je bio predmet suda, a sad je predmet historije..
ovo što NS pokušava da proturi je samo šupljiranje da se konačno nakon 20 godina tas na vagi dovode u istu ravan..
u raznim Forumima mladih (jel niste bili u stanju smisliti neko ime da se razlikuje od SDP-a) će uvijek biti dupelizaca koje će da se umile centrali maksimizirati svoje, a minimizirati tuđe..
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
weredsf
#16776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#16777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”Meteor2 wrote:
ovo su sramotni navodi koje prijavljujem administraciji. Daješ podršku Đozinom otvorenom profašističkom stavu i podršci antisemitizmu i holokaustu. šta znači podrška regrutaciji SS divizije koja je bila Himlerova udarna oružana formacija, a Himler je bio ideolog holokausta. SDA seljačino i aparatčiku, zbog svojih profašističkih i antisemitskih stavova, prijavljen si administraciji ali i SIPI.
» Meteor2
vidim li te opet, trajni ti je i na drugi nick sa kojeg si neki dan banovan.
-
Pedja Kojovic
#16778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
30-ta sjednica Skupstine Kantona Sarajevo
? est mater detrimentorum nostrum
ili, na bosanskom,
? je majka nasih neuspjeha
Pitanje&Inicijativa
Prema pisanju medija, NSrB svoje predstavnike u izvrsnoj vlasti kontrolise fiktivnim obligacionim ugovorima.
Ministar Hrenovica je, kako smo imali prilike saznati, od ove partije pozajmio 100 000 Eura i oni sada prijetnjom o naplati tog duga uticu na njegove odluke. S obzirom da mi je tokom izborne kampanje od ljudi koji su se predstavljali kao njihovi operativci nudjen novac za glas ja licno nemam nedoumica o tome o kakvoj vrsti partije se radi i moje pitanje nije vezano za tu temu. Ono sto me zanima je sljedece; ministar Hrenovica je obrazluzuci svoju poziciju ucjenjenog, iznio tvrdnje koje pokazuju da on ne samo da ne zna sta znaci ugovor, sta znaci mjenica i sta znaci izvrsni postupak - jednom rijecju, da ne zna sta znace osnovni pojmovi obligacionog prava - nego i lakocu s kojom je spreman da potpise pravne akte koje ne razumije.
Svakom inteligentnom covjeku koji je procitao neki od novinskih clanaka o kojima govorim je jasno da ministar Hrenovica nije covjek koji je u stanju obavljati svoju duznost u skladu sa zakonskim i moralnim nacelima vlasti - izmedju ostalog i zbog toga jer je ucjenjen.
Osjeca li ministar Hrenovica potrebu da nama i javnosti objasni sta je zapravo potpisao i kako to utice na njegovo obavljanje ministarske funkcije?
Takodje, da li ste vi premijeru zabrinuti cinjenicom da vam jedan od najvaznijih resora za ekonomsko gazdovanje u Kantonu vodi neko kao sto je ministar Hrenovica?
(Replicirao je poslanik Cardzic potvrdjujuci tacnost i pravdajuci postupak svoje slicnim postupcima drugih stranaka. "Nije Hrenovica potpisao ugovor sa strankom", rekao je, "nego sa mnom licno". To bi u ocima gradjana, po misljenju ovog poslanika, kao trebalo da izgladi cijelu aferu?)
Iako sam ja licno, a vjerovatno i mnogi od vas, vec dugo svjestan problema koji nastaju u obrazovnom sistemu koji je zasnovan na etnickom konceptu na ovu inicijativu su me direktno potakli opravdani protesti roditelja iz Konjevic Polja.
Ti ljudi zasluzuju ne samo rjesenje svog problema nego
i nasu zahvalnost jer su svojom istrajnoscu primorali sve nas da se zamislimo nad i pozabavimo nasim obrazovnim sistemom. Problem zbog kojeg protestuju roditelji iz Konjevic Polja je prisutan u mnogim skolama… jer je neizbjezan u obrazovnom programu u kojem se u podjednakoj mjeri ne uce sva tri sluzbena jezika i dva pisma ,i u kojem postoje Bosnjacka ili Hrvatska ili Srpska biologija i geografije…
Poslanik Zukic je prije par dana u Domu naroda inicirao donosenje deklaracije podrske svoj djeci i roditeljima koja se u svojim sredinama suocavaju sa slicnim problemom kao Bosnjaci u Konjevic Polju.
Deklaracija, nazalost, nije proizvela skoro nikakav, osim trenutacni politicki, efekat i ja se nadam da mi, ova Skupstina, mozemo uciniti nesto vise i bolje za rjesenje ovog ozbiljnog problema.
Predlazem da Skupstina zakljuckom obaveze Vladu da za sljedecu sjednicu pripremi izvjestaj o stanju u sarajevskim skolama. Dakle, da li se i u kojim skolama odvija nastave iz tzv. nacionalne grupe predmeta.
U zelji da Kanton Sarajevo, kao i u slucaju Sejdic i Finci, bude lider u stvaranju jedne nove pozitivne Bosne i Hercegovine pozivam vam vas da podrzite ovu inicijativu i da je od poslanicke pretvorite u skupstinsku.
Svakome ko se informisao o prijedlogu Zakona o lokalnoj samoupravi skoro je nemoguce izbjeci pomisao
da bi implementacija proizvela nicanje devet malih kantona na podrucju Kantona Sarajevo. Pojednostavljeno; ovaj zakon daje mogucnost opstinama da osnuju svoja komunalna preduzeca, da svoje lokalne resurse(vode) na jedan nacin tretiraju kada ih koriste njihovi a na drugi nacin kada ih koriste stanovnici drugih opstina, da u skladu sa svojim mogucnostima finansiraju predskolsko i osnovno obrazovanje ne propisujuci sta ce se dogoditi sa opstinama koje to ne mogu ili nece…
Sarajevo je egzaktan primjer previse vlasti. Svakome ko zivi ovdje ili se bavio proucavanjem nadleznosti sarajevskih opstina, Gradske Uprave i istoimenog kantona je jasno da je to previse vlasti na premalo prostora i stanovnika.
Prijedlog zakona je pred Skupstinu iznesen, cini mi se, samo kako bi bila ispostovana odluka Ustavnog suda.
Teritorijalna, administrativna reorganizacija ako zeli ici ka racionalizaciji drzavnog aparata mora i moze biti izvedena samo sveobuhvatno i za sve nivoe istovremeno. Nacrt novog Ustava FBiH je za sada najizglednija prilika za racionalnu intervenciju. Sve ostalo je puko zadovoljenje forme i predizborna kampanja.
Za grad sarajevo formula mora glasiti - ako cemo finansirati grad onda sadasnje gradske opstine moraju postati mjesne zajednice (dakle imati status koji su imale prije rata). Ili, ako hocemo izbore za nacelnika opstina i OV onda…
Rijetko se kad, kao ovaj put, dogodi da sadrzaj dnevnog reda, odnosno, otsustvo tema koje ukazuju na postojanje ozbiljnih problema u komunalnim sistemima koji su vitalni za gradjane kantona, reflektuje nepostojanje dodirnih tacaka izmedju vlasti i realnog zivota. Niti je na ovoj sjednici spomenuta cinjenica da zbog pada prihoda slijedi rebalans budzeta na dole, niti da su napadi napustenih pasa postali sve cesci i zesci, niti da imamo redukcije vode. Ni jedna rijec nije izgovorena o cinjenici da je od prosle do ove sjednice GRAS napravio jos milion i po maraka gubitka, da je grijna sezona upitna, da se broj oruzanih pljacki, uz upotrebu dugih cijevi, ubrzano povecava, da se ilegalni objekti i dalje grade a milioni poreskog novca trose na sanaciju klizista koje ta gradnja uzrokuje...
Nije, barem za mene, iznenadjujuce da Vlada ni nakon vise od dva mjeseca ne pokazuje namjeru da popuni upraznjeno mjesto ministra obrazovanja koji je dao ostavku. Iz dosadasnjeg mandata ove vlade je jasno da je za njih obrazovanje ( kultura, umjetnost i sport) suvisni trosak, luksuz. To, po meni, nije tesko shvatiti ako se samo za trenutak stavite u njihovu poziciju. Sa rezultatima kakve je ova Vlada ostvarila stranke koje je cine svoju sansu za opstanak na vlasti vide u
stvaranju sto veceg broja neobrazovanih, i materijalno siromasnih, glasaca. Sa onima koji su vec iznevjereni toliko puta i koji niti vise imaju sta da izgube niti znaju kako bi im moglo biti bolje lakse je manipulirati. Imenovanje ministra za obrazovanje, znacajnije ulaganje u obrazovanje, koje ja vidim kao nasu najbolju ekonomsku investiciju, bi, iz njihove perspektive, bilo kontraproduktivno.
Vlada je odlucila ici na korekciju metoda naplate usluga ViK-a.Ukoliko je neko od pazljivih citalaca medija dedukovao da nas kreditni ugovor sa EBRD-om za rekonsturkciju vodovodne mreze zapravo obavezuje da cijenu vode u periodu od pet godina podignemo za 120% u odnosu na sadasnju - u pravu je. Pricamo, dakle, samo o metodu.
Ako jos jednom cujem kako poslanici SDA svojim ministrima u Vladi putem medija upucuje incijative za pokretanje borbe protiv korupcije i kriminala…povraticu.
p.k.
? est mater detrimentorum nostrum
ili, na bosanskom,
? je majka nasih neuspjeha
Pitanje&Inicijativa
Prema pisanju medija, NSrB svoje predstavnike u izvrsnoj vlasti kontrolise fiktivnim obligacionim ugovorima.
Ministar Hrenovica je, kako smo imali prilike saznati, od ove partije pozajmio 100 000 Eura i oni sada prijetnjom o naplati tog duga uticu na njegove odluke. S obzirom da mi je tokom izborne kampanje od ljudi koji su se predstavljali kao njihovi operativci nudjen novac za glas ja licno nemam nedoumica o tome o kakvoj vrsti partije se radi i moje pitanje nije vezano za tu temu. Ono sto me zanima je sljedece; ministar Hrenovica je obrazluzuci svoju poziciju ucjenjenog, iznio tvrdnje koje pokazuju da on ne samo da ne zna sta znaci ugovor, sta znaci mjenica i sta znaci izvrsni postupak - jednom rijecju, da ne zna sta znace osnovni pojmovi obligacionog prava - nego i lakocu s kojom je spreman da potpise pravne akte koje ne razumije.
Svakom inteligentnom covjeku koji je procitao neki od novinskih clanaka o kojima govorim je jasno da ministar Hrenovica nije covjek koji je u stanju obavljati svoju duznost u skladu sa zakonskim i moralnim nacelima vlasti - izmedju ostalog i zbog toga jer je ucjenjen.
Osjeca li ministar Hrenovica potrebu da nama i javnosti objasni sta je zapravo potpisao i kako to utice na njegovo obavljanje ministarske funkcije?
Takodje, da li ste vi premijeru zabrinuti cinjenicom da vam jedan od najvaznijih resora za ekonomsko gazdovanje u Kantonu vodi neko kao sto je ministar Hrenovica?
(Replicirao je poslanik Cardzic potvrdjujuci tacnost i pravdajuci postupak svoje slicnim postupcima drugih stranaka. "Nije Hrenovica potpisao ugovor sa strankom", rekao je, "nego sa mnom licno". To bi u ocima gradjana, po misljenju ovog poslanika, kao trebalo da izgladi cijelu aferu?)
Iako sam ja licno, a vjerovatno i mnogi od vas, vec dugo svjestan problema koji nastaju u obrazovnom sistemu koji je zasnovan na etnickom konceptu na ovu inicijativu su me direktno potakli opravdani protesti roditelja iz Konjevic Polja.
Ti ljudi zasluzuju ne samo rjesenje svog problema nego
i nasu zahvalnost jer su svojom istrajnoscu primorali sve nas da se zamislimo nad i pozabavimo nasim obrazovnim sistemom. Problem zbog kojeg protestuju roditelji iz Konjevic Polja je prisutan u mnogim skolama… jer je neizbjezan u obrazovnom programu u kojem se u podjednakoj mjeri ne uce sva tri sluzbena jezika i dva pisma ,i u kojem postoje Bosnjacka ili Hrvatska ili Srpska biologija i geografije…
Poslanik Zukic je prije par dana u Domu naroda inicirao donosenje deklaracije podrske svoj djeci i roditeljima koja se u svojim sredinama suocavaju sa slicnim problemom kao Bosnjaci u Konjevic Polju.
Deklaracija, nazalost, nije proizvela skoro nikakav, osim trenutacni politicki, efekat i ja se nadam da mi, ova Skupstina, mozemo uciniti nesto vise i bolje za rjesenje ovog ozbiljnog problema.
Predlazem da Skupstina zakljuckom obaveze Vladu da za sljedecu sjednicu pripremi izvjestaj o stanju u sarajevskim skolama. Dakle, da li se i u kojim skolama odvija nastave iz tzv. nacionalne grupe predmeta.
U zelji da Kanton Sarajevo, kao i u slucaju Sejdic i Finci, bude lider u stvaranju jedne nove pozitivne Bosne i Hercegovine pozivam vam vas da podrzite ovu inicijativu i da je od poslanicke pretvorite u skupstinsku.
Svakome ko se informisao o prijedlogu Zakona o lokalnoj samoupravi skoro je nemoguce izbjeci pomisao
da bi implementacija proizvela nicanje devet malih kantona na podrucju Kantona Sarajevo. Pojednostavljeno; ovaj zakon daje mogucnost opstinama da osnuju svoja komunalna preduzeca, da svoje lokalne resurse(vode) na jedan nacin tretiraju kada ih koriste njihovi a na drugi nacin kada ih koriste stanovnici drugih opstina, da u skladu sa svojim mogucnostima finansiraju predskolsko i osnovno obrazovanje ne propisujuci sta ce se dogoditi sa opstinama koje to ne mogu ili nece…
Sarajevo je egzaktan primjer previse vlasti. Svakome ko zivi ovdje ili se bavio proucavanjem nadleznosti sarajevskih opstina, Gradske Uprave i istoimenog kantona je jasno da je to previse vlasti na premalo prostora i stanovnika.
Prijedlog zakona je pred Skupstinu iznesen, cini mi se, samo kako bi bila ispostovana odluka Ustavnog suda.
Teritorijalna, administrativna reorganizacija ako zeli ici ka racionalizaciji drzavnog aparata mora i moze biti izvedena samo sveobuhvatno i za sve nivoe istovremeno. Nacrt novog Ustava FBiH je za sada najizglednija prilika za racionalnu intervenciju. Sve ostalo je puko zadovoljenje forme i predizborna kampanja.
Za grad sarajevo formula mora glasiti - ako cemo finansirati grad onda sadasnje gradske opstine moraju postati mjesne zajednice (dakle imati status koji su imale prije rata). Ili, ako hocemo izbore za nacelnika opstina i OV onda…
Rijetko se kad, kao ovaj put, dogodi da sadrzaj dnevnog reda, odnosno, otsustvo tema koje ukazuju na postojanje ozbiljnih problema u komunalnim sistemima koji su vitalni za gradjane kantona, reflektuje nepostojanje dodirnih tacaka izmedju vlasti i realnog zivota. Niti je na ovoj sjednici spomenuta cinjenica da zbog pada prihoda slijedi rebalans budzeta na dole, niti da su napadi napustenih pasa postali sve cesci i zesci, niti da imamo redukcije vode. Ni jedna rijec nije izgovorena o cinjenici da je od prosle do ove sjednice GRAS napravio jos milion i po maraka gubitka, da je grijna sezona upitna, da se broj oruzanih pljacki, uz upotrebu dugih cijevi, ubrzano povecava, da se ilegalni objekti i dalje grade a milioni poreskog novca trose na sanaciju klizista koje ta gradnja uzrokuje...
Nije, barem za mene, iznenadjujuce da Vlada ni nakon vise od dva mjeseca ne pokazuje namjeru da popuni upraznjeno mjesto ministra obrazovanja koji je dao ostavku. Iz dosadasnjeg mandata ove vlade je jasno da je za njih obrazovanje ( kultura, umjetnost i sport) suvisni trosak, luksuz. To, po meni, nije tesko shvatiti ako se samo za trenutak stavite u njihovu poziciju. Sa rezultatima kakve je ova Vlada ostvarila stranke koje je cine svoju sansu za opstanak na vlasti vide u
stvaranju sto veceg broja neobrazovanih, i materijalno siromasnih, glasaca. Sa onima koji su vec iznevjereni toliko puta i koji niti vise imaju sta da izgube niti znaju kako bi im moglo biti bolje lakse je manipulirati. Imenovanje ministra za obrazovanje, znacajnije ulaganje u obrazovanje, koje ja vidim kao nasu najbolju ekonomsku investiciju, bi, iz njihove perspektive, bilo kontraproduktivno.
Vlada je odlucila ici na korekciju metoda naplate usluga ViK-a.Ukoliko je neko od pazljivih citalaca medija dedukovao da nas kreditni ugovor sa EBRD-om za rekonsturkciju vodovodne mreze zapravo obavezuje da cijenu vode u periodu od pet godina podignemo za 120% u odnosu na sadasnju - u pravu je. Pricamo, dakle, samo o metodu.
Ako jos jednom cujem kako poslanici SDA svojim ministrima u Vladi putem medija upucuje incijative za pokretanje borbe protiv korupcije i kriminala…povraticu.
p.k.
-
direstraits0078
#16779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koliko suplje price u ovako malom tekstu... 
-
mikasa
#16780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koliko dubokoumnih ideja u ovako malom tekstu...direstraits0078 wrote:Koliko suplje price u ovako malom tekstu...
- drug_profi
#16781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ja ovo smatram velikim problemom. Primjer otudjenja vlasti od baze. Za ovo vam niko nije dao mandat niti bi ga ikad dobili. Mogli ste dobiti samo zadatak i duznost da sanirate sistem novcem iz vlastitih sredstava ViK i to povecnjem naplate, otkrivanjem nelegalnih prikljucaka i ustedama u kompaniji.Vlada je odlucila ici na korekciju metoda naplate usluga ViK-a.Ukoliko je neko od pazljivih citalaca medija dedukovao da nas kreditni ugovor sa EBRD-om za rekonsturkciju vodovodne mreze zapravo obavezuje da cijenu vode u periodu od pet godina podignemo za 120% u odnosu na sadasnju - u pravu je. Pricamo, dakle, samo o metodu.
Za ovo niko od vas nije dobio ni mandat ni odobrenje.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#16782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nista ovdje nije suplje. Suplja je Vlada "experata", koja fakticki i ne funkcionise. Ne ispunjavaju svoje obaveze, a sto se najbolje vidi u cinjenici da su sva javna komunalna preduzeca pred kolapsom. Funkcionisu samo u segmemtu podjele resora i tlacenju stanovnika i finansija ovoga kantona.direstraits0078 wrote:Koliko suplje price u ovako malom tekstu...
Kazem, i uvjeren sam, ovo je najgora vlada i parlamentarna vecina KS do sada. Uzas.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#16783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Talenat vrvi iz političko-muzičkog angažmana porodice Čardžić. Alma je murdija jer bez obzira što mlati lovu na višem političkom nivou od supruga , makar ne lupa gluposti.-LIBERO- wrote:Nista ovdje nije suplje. Suplja je Vlada "experata", koja fakticki i ne funkcionise. Ne ispunjavaju svoje obaveze, a sto se najbolje vidi u cinjenici da su sva javna komunalna preduzeca pred kolapsom. Funkcionisu samo u segmemtu podjele resora i tlacenju stanovnika i finansija ovoga kantona.direstraits0078 wrote:Koliko suplje price u ovako malom tekstu...
Kazem, i uvjeren sam, ovo je najgora vlada i parlamentarna vecina KS do sada. Uzas.
A ni ne pjeva
-
mikasa
#16784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemoj tako @libero,-LIBERO- wrote: Kazem, i uvjeren sam, ovo je najgora vlada i parlamentarna vecina KS do sada. Uzas.
ovih dana smo dobili u parlamentarnoj vecini jednog novog magistra nauka: gosp. mr. Eseda Radeljasa
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#16785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Meni je nekako interesantan odnos medija prema ovom cirkusu u KS. Interesantno mi je koliko, ako ikako, blago mediji prozivaju ministre, vladu i premijera. Kanton nije nikada bio u tezoj situaciji, kolaps nam kuca na vrata..GRAS, grijanje, voda, struja....sve zivo na rubu odrzivosti i ispunjavanja osnovnih usluga. A da ne pricamo o cinjenici da su u upravnim odborima i po javnim preduzecima sve zene, djeca, braca, sestre...familija politicara koji pripadaju ovoj parlamentarnoj vecini.
Ne znam, moguce da i ja ocekujem previse, ali uopste ne vidim tu neko angazovano novinrstvo (par casnih izuzetaka, koji nisu dugro istrajali), tako da mi sve djeluje da su svi umrezeni i u nekim talovima...pa se suti, i presucuje, radi ovoga ili onoga.
Totalni klijentelizam i talovi, a KS sve dublje tone u neki mulj i nedemokraticnost. Demokratije i gradjanske/novinarske hrabrosti je sve manje.
Tamni vilajet, uz par posljednjih grupica otpora. Svi drugi prihvataju trenutni rezon funkcionisanja, i na ovaj ili onaj nacin plivaju u njemu.
Sve je tuznije i tuznije.
Ne znam, moguce da i ja ocekujem previse, ali uopste ne vidim tu neko angazovano novinrstvo (par casnih izuzetaka, koji nisu dugro istrajali), tako da mi sve djeluje da su svi umrezeni i u nekim talovima...pa se suti, i presucuje, radi ovoga ili onoga.
Totalni klijentelizam i talovi, a KS sve dublje tone u neki mulj i nedemokraticnost. Demokratije i gradjanske/novinarske hrabrosti je sve manje.
Tamni vilajet, uz par posljednjih grupica otpora. Svi drugi prihvataju trenutni rezon funkcionisanja, i na ovaj ili onaj nacin plivaju u njemu.
- drug_profi
#16786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Evo ti jedan razlog zasto je to tako.-LIBERO- wrote:Meni je nekako interesantan odnos medija prema ovom cirkusu u KS. Interesantno mi je koliko, ako ikako, blago mediji prozivaju ministre, vladu i premijera. Kanton nije nikada bio u tezoj situaciji, kolaps nam kuca na vrata..GRAS, grijanje, voda, struja....sve zivo na rubu odrzivosti i ispunjavanja osnovnih usluga. A da ne pricamo o cinjenici da su u upravnim odborima i po javnim preduzecima sve zene, djeca, braca, sestre...familija politicara koji pripadaju ovoj parlamentarnoj vecini.
http://www.klix.ba/forum/majstori-parki ... l#p9325621
Procitajte sta se covjeku desi kad pokusa da ukaze na krsenje zakona i naleti na vlast. Ovo je odavno postao tamni vilajet. Svjetla nema jer ga nema ko upaliti. Zna se kako to na kraju zavrsi ovdje.
-
udrch
#16787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Shahabe stranačka prelivodo i pehlivane..Meteor2 wrote:ovo su sramotni navodi koje prijavljujem administraciji. Daješ podršku Đozinom otvorenom profašističkom stavu i podršci antisemitizmu i holokaustu. šta znači podrška regrutaciji SS divizije koja je bila Himlerova udarna oružana formacija, a Himler je bio ideolog holokausta. SDA seljačino i aparatčiku, zbog svojih profašističkih i antisemitskih stavova, prijavljen si administraciji ali i SIPI.udrch wrote:Husein ef. Đozo je ono što je svojim riječima i djelima pokazao da jeste i to u vrijeme komunističke vladavine..
koga boli mudo marjanovo šta o tome misli neka politička partija..
on je bio predmet suda, a sad je predmet historije..
ovo što NS pokušava da proturi je samo šupljiranje da se konačno nakon 20 godina tas na vagi dovode u istu ravan..
u raznim Forumima mladih (jel niste bili u stanju smisliti neko ime da se razlikuje od SDP-a) će uvijek biti dupelizaca koje će da se umile centrali maksimizirati svoje, a minimizirati tuđe..
javili mi se ovi iz SIPA-e..nije im baš jasno šta si prijavio, kažu da nisu nikad dosad dobili gluplji mail..
ja sam ih uputio da te potraže u EP gdje si se uhljebio dok si još podržavao Heću i SBiH..
napomenuo sam im da ti ne zamjere, nisi ti za zatvora, ti si više za neku kliniku, do ovog posta sam bio siguran da je to pshijatrijska, ali kad sam ovo pročitao ove gluposti koje valjaš gdje skoro ispade da sam bio pripadnik neke SS divizije, antisemit i šta već, možda bi ipak trebao prvo na neku očnu kliniku..
Pedja, ako stvarno ima mjesta u vašoj stranci, molim te kontaktiraj ovog Shahaba, guzica mu zinula da se uhljebi u bilo koju stranku..
-
weredsf
#16788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovih dana su izasli oglasi za prijem u klinicki centar, trazi se oko 100 ljudi mahom sestara i tehnicara, radnika, vozaca, svi sz redom platili Radeljasu od 20-30.000 za te poslove, on je to podjelio sa resornim ministrom i jos par ljudi...mikasa wrote:Nemoj tako @libero,-LIBERO- wrote: Kazem, i uvjeren sam, ovo je najgora vlada i parlamentarna vecina KS do sada. Uzas.
ovih dana smo dobili u parlamentarnoj vecini jednog novog magistra nauka: gosp. mr. Eseda Radeljasa
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#16789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da l' je moguce to... 
-
udrch
#16790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vidio sam negdje ovaj oglas za KCUS, ali mi nije jasno ako je plaćeno toliko love, jer nema meni se čini nijedan na duže od godinu dana, a uglavnom su na 3 mjeseca, pa čak i mjesec probnog rada..
na kojeg se ministra misli, kantonalnog ili federalnog..i zar nije KCUS pod kontrolom SDP-a?
ko je lud dati ovoliko love u ovakvom političkom bućkurišu gdje se ne zna ni ko je vlast?
na kojeg se ministra misli, kantonalnog ili federalnog..i zar nije KCUS pod kontrolom SDP-a?
ko je lud dati ovoliko love u ovakvom političkom bućkurišu gdje se ne zna ni ko je vlast?
-
solo2
#16791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne znam dali je vec neko pitao.. ali cija je to "Nasa" stranka?
-
weredsf
#16792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ima vise oglasa, prima se oko 100 ljudi od kojih je barem 80% srednje strucne spreme i kvalificiranih radnika.udrch wrote:vidio sam negdje ovaj oglas za KCUS, ali mi nije jasno ako je plaćeno toliko love, jer nema meni se čini nijedan na duže od godinu dana, a uglavnom su na 3 mjeseca, pa čak i mjesec probnog rada..
Pogresno si shvatio jer se tri mjeseca odnose na probli rad samo, sto je zakonsi propis a oni ce biti primljeni na neodredjeno.
Svi do jednog su dali lovu za posao a radi se o kantonalnom ministru koji potpisuje saglasnost, umjesan je i federalni ministar koji izmislja te pozicije u Klinickom Centru
-
direstraits0078
#16793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zalio si se da nema potrebe da se otvara nova teme, pa evo da iskopiram i ovdje:
Pogledaj malo sta si napisao u gornjem citatu, posebno obrati paznju na boldovano!
Problem 3 jezika nije problem lingvisticke prirode, zato je tebi bilo lako napisati da knjige pises na bosanskom!
Problem je u sasvim drugoj stvari. Problem je u drugim boldovanim dijelovima tvog teksta. Evo jednog primjera:
Problem je sto Bosnjaka ima u RS. To je jasno kao dan, svakome ko je jednom slusao i gledao strahote koje su uradili da bi Bosnjake unistili i za sebe osvojili makar i dio Bosne. Hej, nazvali su Doboj, Prijedor, Visegrad, i ko zna jos koliko gradova u kojima Bosanci pravoslavne vjeroispovijesti (ili kako se moderno zovu Srbi) nisu bili vecina Republikom. Srpskom. Srpska? Banjaluka? Daleko je Banjaluka od Srbije. Prijedor? Daleko. Foca? Jako daleko. Visegrad? Daleko je Visegrad od Srbije.
Kad ces se ograditi od toga na nacin kako to dolikuje insanu, covjeku, zivom bicu??? Kad ces ici u Prijedor i plakati zajedno s majkama i ocevima ubijene djece koja su imala dvije, pet, sest godina? Da to radis svaki dan malo je. Malo, Pedja.
A znacilo bi puno kad bi to uradio, jer bi bio usamljen, kao ona Jelena sto je sutjela u Prijedoru. Da li se solidarisala sa svim pravoslavnim Prijedorcanima koji su sutjeli i ni rijeci nisu rekli o strahotama koje im leze oko kucnih pragova???
Kad ces odluciti da kleknes i trazis oprost u ime svih onih sto se busaju da su Srbi, da su puni cojstva, da su puni hrabrosti, da mrze izdajice, da pjesme pjevaju o junacima???
Cekamo na te inicijative, Pedja. Cekamo ih ko ozebli sunca.
Pedja, mislim da je vrijeme da se vec jednom odlucis sta je to za sta se boris. Ako se boris za gradjansku Bosnu i Hercegovinu u kojoj ce se govoriti Bosanskim jezikom (kao sluzbenim jezikom drzave Bosne i Hercegovine), sluziti sa 2 ravnopravna pisma (cirilicom i latinicom), izucavati bosanska knjizevnost (knjizevna djela bosanskih pisaca, Kocica, Andrica, Selimovica, Santica, i drugih), moras prestati sa relativizacijom i izjednacavanjem nespojivog!Pedja Kojovic wrote:Ne znam cime je pitanje koje sam postavio na SKS zasluzilo temu sa ovakvim naslovom pogotovo s obzirom na cinjenicu da vec postoji forumska tema na kojoj svakodnevno odgovaram na pitanja gradjana.
Mnoga pitanja i teze ciji nisam autor su mi "stavljena u usta", ali se na njih necu obazirati nego cu obrazloziti ono sto mislim da je sustina diskusije.
Konjevic Polje - stanje na terenu ;
Medjuentitetski sporazum definise da ukoliko u razredu ima 18 i vise ucenike pripadnika jedne etnicke grupe toj se grupi mora obezbjediti nastave iz maternnjeg jezika i tzv. nacionalne grupe predmeta.
U Konjevic Polju, u razredima od 6. - 9. ima dovoljan broj ucenika Bosnjaka i nastava se u tim razredima izvodi u skladu sa sporazumom. Medjutim, u nizim razredima broj ucenika Bosnjaka je daleko ispod broja koji sporazum odredjuje.
(U Konjevic Polju postoje i drugi problemi, poput procentualnog ucesca roditelja Bosnjaka u skolskom odboru itd. - ali ovdje se, koliko sam razumio, fokusiramo samo na problem nastave).
Pitanje(inicijativa) koje sam postavio na SKS u originalu glasi;
"Iako sam ja licno, a vjerovatno i mnogi od vas, vec dugo svjestan problema koji nastaju u obrazovnom sistemu koji je zasnovan na etnickom konceptu na ovu inicijativu su me direktno potakli opravdani protesti roditelja iz Konjevic Polja.
Ti ljudi zasluzuju ne samo rjesenje svog problema nego i nasu zahvalnost jer su svojom istrajnoscu primorali sve nas da se zamislimo nad i pozabavimo nasim obrazovnim sistemom. Problem zbog kojeg protestuju roditelji iz Konjevic Polja je prisutan u mnogim skolama… jer je neizbjezan u obrazovnom programu u kojem se u podjednakoj mjeri ne uce sva tri sluzbena jezika i dva pisma ,i u kojem postoje Bosnjacka ili Hrvatska ili Srpska biologija i geografije…
U zelji da Kanton Sarajevo, kao i u slucaju Sejdic i Finci, bude lider u stvaranju jedne nove pozitivne Bosne i Hercegovine pozivam vam vas da podrzite ovu inicijativu i da je od poslanicke pretvorite u skupstinsku."
Moj stav o principima na osnovu kojih bi trebalo rijesiti problem Konjevic Polja ( i drugih skola sa slicnim problemom) je pazljivom citaocu moguce dedukovati iz same incijative, ali ja cu ih dodatno obrazloziti.
- U zemlji sa tri sluzbena jezika i dva pisma obaveza javnih skola je da djecu obrazuju tako da ovladaju sa sva tri jezika i dva pisma. (Moj licni stav o BHS jezicima, zbog kojeg na knjigama koje sam do sada izdao pise da su napisane na bosanskom jeziku ovdje je irelevantan).
- Koncept po kome u nacionalnu grupu predmeta spadaju geografija, priroda i drustvo i istorija nema uporiste u nauci, u pedagogiji, niti je moralno odbranjiv.
( Za istoriju, cija je kvalifikacija u naucne discipline vec dugo upitna zbog toga sto osim cinjenicnog sadrzi i interpretativni dio, je moguce primjeniti vec oprobani model iz drugih zemalja u kojima se nakon faktickog ucenici upoznaju sa razlicitim interpretacijama tog istorijskog dogadjaja).
- Svaka potreba za obimnijim nastavnom programom (Bosnjacka knjizevnost, Srpska ili Hrvatska istorija, itd) moze i treba zadovoljena u svakom pojedinacnom slucaju - dakle ne treba odredjivati potreban broj djece u razredu - fakultativno.
Rjesenje bazirano na ovim principima obezbjedilo bi da djaci najveci dio gradiva prolaze zajedno.
Takodje.
Rjesenje bazirano na ovim principima primjenjeno je jedino u distriktu Brcko i to je razlog sto jedino iz te administrativne jedinice nema prituzbi.(Koliko ja znam)
Postojeci sistem nacionalnih predmeta u obrazovnom sistemu je takav da ne nudi sistemsko rjesenje za problem Konjevic Polja i upravo zbogo toga niko od toliko "zabrinutih" nije s rjesenjem izasao u javnost.
(Svima koji se bave ovim pitanjem je jasno da ce rjesenje koje se pronadje za Konjevic Polje biti primjenjeno u svim skolama u BiH). Budzeti ne mogu izdrzati toliki broj nastavnika - ukoliko se umjesto 18 odredi neki drugi nizi broj potrebnih ucenika po razredu - i to znaju svi koji se bave ovim problemom.
Naravno.
Kada se radi o situaciji u RS-u onda se mora uzeti u obzir da je sadasnje demografsko stanje uspostavljeno ratnim zlocinima i zlocinackom politikom etnickog ciscenja pa i genocida. Sudske presude imaju status, ako nista drugo, pravne istine
i vlast RS-a osim zakonskih moraju u obzir uzeti i te cinjenice. (Kao i pravo na odrzivi povratak, definisan u clanu 7 tzv. dejtonskog ustava). Dakle, do sistemskog rjesenja pruziti nastavu i onda kada u razredima nema potrebnog broja ucenika.
Ja ne znam kakav ce biti izvjestaj o stanju u sarajevskim skolama, ali se nadam da ce ukazati na ono sto i jeste bio moj cilj a to je da segregacijsko sistem obrazovanje osim sto ne obrazuje djake po standardima vremena u kojem zivimo nije ekonomski odrziv i da ga treba radikalno mjenjati. To ce biti prilika da se borimo da se taj sistem reformise u skladu sa principima koje sam naveo.
p.k.
Pogledaj malo sta si napisao u gornjem citatu, posebno obrati paznju na boldovano!
Problem 3 jezika nije problem lingvisticke prirode, zato je tebi bilo lako napisati da knjige pises na bosanskom!
Problem je u sasvim drugoj stvari. Problem je u drugim boldovanim dijelovima tvog teksta. Evo jednog primjera:
Sporazum su pisali politicari. Politicari iz RS. Isti oni politicari koji su nesto ranije, u ne tako dalekoj historiji, s raznih rukovodecih funkcija naredjivali strijeljanje muskaraca, mladica, djece, zena, staraca, zarobljenika, ranjenih. Razlog je isti kao i ovaj posljednji: ucini sve da ih nema. Isti ti ljudi su naredjivali da se grobnice skrnave, premjestaju, spaljuju i unistavaju eksplozivom. Radi se o istim ljudima, radi se o istim ciljevima. Ucini sve da Bosnjaka nema. Ucini sve da nema Bosne.u nizim razredima broj ucenika Bosnjaka je daleko ispod broja koji sporazum odredjuje
Problem je sto Bosnjaka ima u RS. To je jasno kao dan, svakome ko je jednom slusao i gledao strahote koje su uradili da bi Bosnjake unistili i za sebe osvojili makar i dio Bosne. Hej, nazvali su Doboj, Prijedor, Visegrad, i ko zna jos koliko gradova u kojima Bosanci pravoslavne vjeroispovijesti (ili kako se moderno zovu Srbi) nisu bili vecina Republikom. Srpskom. Srpska? Banjaluka? Daleko je Banjaluka od Srbije. Prijedor? Daleko. Foca? Jako daleko. Visegrad? Daleko je Visegrad od Srbije.
Kad ces se ograditi od toga na nacin kako to dolikuje insanu, covjeku, zivom bicu??? Kad ces ici u Prijedor i plakati zajedno s majkama i ocevima ubijene djece koja su imala dvije, pet, sest godina? Da to radis svaki dan malo je. Malo, Pedja.
A znacilo bi puno kad bi to uradio, jer bi bio usamljen, kao ona Jelena sto je sutjela u Prijedoru. Da li se solidarisala sa svim pravoslavnim Prijedorcanima koji su sutjeli i ni rijeci nisu rekli o strahotama koje im leze oko kucnih pragova???
Kad ces odluciti da kleknes i trazis oprost u ime svih onih sto se busaju da su Srbi, da su puni cojstva, da su puni hrabrosti, da mrze izdajice, da pjesme pjevaju o junacima???
Cekamo na te inicijative, Pedja. Cekamo ih ko ozebli sunca.
-
Pedja Kojovic
#16794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
direstraits0078
To da ja ne znam, oi ne mogu da se odlucim, je vase misljenje i ja ga postujem i zato se necu ni baviti onim sto ste u tom smislu izrekli.
Sto se tice drugog dijela vaseg posta...
Ja nisam, niti se osjecam odgovornim ZA zlocine koji su pocinjeni u ratu.
Ja se osjecam odgovornim PRED tim zlocinima.
Stradanja Bosnjaka, Hrvata i Srba i svih drugih u tom ratu dozivljavam kao stradanja svojih sugradjana, zemljaka,kako god hocete, dakle, kao svoja licna.
Sto se tice optuzbi da sam nacionalista...
Mene licno takva kvalifikacija vrijedja ali naravno, svako ima pravo na svoje misljenje o meni.
S druge strane, znam veliki broj kolega u skupstinama i parlamentima koji tu kvalifikaciju dozivljavaju kao kompliment.
Upravo do nekih od njih ja sam na jednoj sjednici Doma naroda javno optuzen da sam "bosanski nacionalista".
U replici za koju sam se javio da vjerujem da onaj ko me optuzuje ne razumije o cemu prica, ali ako je mislio da sam neko ko interese BiH stavlja ispred i iznad interesa drugih drzava onda je to optuzba koju s ponosom prihvatam.
p.k.
To da ja ne znam, oi ne mogu da se odlucim, je vase misljenje i ja ga postujem i zato se necu ni baviti onim sto ste u tom smislu izrekli.
Sto se tice drugog dijela vaseg posta...
Ja nisam, niti se osjecam odgovornim ZA zlocine koji su pocinjeni u ratu.
Ja se osjecam odgovornim PRED tim zlocinima.
Stradanja Bosnjaka, Hrvata i Srba i svih drugih u tom ratu dozivljavam kao stradanja svojih sugradjana, zemljaka,kako god hocete, dakle, kao svoja licna.
Sto se tice optuzbi da sam nacionalista...
Mene licno takva kvalifikacija vrijedja ali naravno, svako ima pravo na svoje misljenje o meni.
S druge strane, znam veliki broj kolega u skupstinama i parlamentima koji tu kvalifikaciju dozivljavaju kao kompliment.
Upravo do nekih od njih ja sam na jednoj sjednici Doma naroda javno optuzen da sam "bosanski nacionalista".
U replici za koju sam se javio da vjerujem da onaj ko me optuzuje ne razumije o cemu prica, ali ako je mislio da sam neko ko interese BiH stavlja ispred i iznad interesa drugih drzava onda je to optuzba koju s ponosom prihvatam.
p.k.
-
direstraits0078
#16795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ocito si pogresno i s nedovoljnom paznjom iscitao ovo napisano, pa da ti uprostim:
Bosnjaci, Bosanci islamske vjeroispovijesti nisu planirano provodili genocid i vrsili napade na zasticene zone, strijeljali planski muskarce, zene, djecu, starce, civile, zarobljenike.
Ukratko, nisu pocinili genocid nad svojom bracom Bosancima koji se mole drugom Bogu.
Moje konkretno pitanje tebi je sta mislis uraditi kao Bosanac pravoslavne vjeroispovijesti ili neko koga dozivljavamo kao takvog vezano za trazenje oprosta od ljudi koji su zrtve genocida na kraju 20. stoljeca u Evropi???
Koje inicijative ces pokrenuti, gdje ces stajati nijem mjesec dana, u Foci, Visegradu, Bratuncu, Srebrenici, Prijedoru, Bijeljini???
Ili ces nastaviti da po Sarajevu koje je i u najtezim trenucima odbranilo svoju multikulturalnost i merhamet da pokreces inicijative koje sluze za dnevnopoliticke ciljeve???
Bas me interesuje sta bi bila reakcija kad bi se pojavio u Banjaluci sa transparentom: Srbin sam, kriv sam jer sam sutio dok su klali moje komsije.
Bosnjaci, Bosanci islamske vjeroispovijesti nisu planirano provodili genocid i vrsili napade na zasticene zone, strijeljali planski muskarce, zene, djecu, starce, civile, zarobljenike.
Ukratko, nisu pocinili genocid nad svojom bracom Bosancima koji se mole drugom Bogu.
Moje konkretno pitanje tebi je sta mislis uraditi kao Bosanac pravoslavne vjeroispovijesti ili neko koga dozivljavamo kao takvog vezano za trazenje oprosta od ljudi koji su zrtve genocida na kraju 20. stoljeca u Evropi???
Koje inicijative ces pokrenuti, gdje ces stajati nijem mjesec dana, u Foci, Visegradu, Bratuncu, Srebrenici, Prijedoru, Bijeljini???
Ili ces nastaviti da po Sarajevu koje je i u najtezim trenucima odbranilo svoju multikulturalnost i merhamet da pokreces inicijative koje sluze za dnevnopoliticke ciljeve???
Bas me interesuje sta bi bila reakcija kad bi se pojavio u Banjaluci sa transparentom: Srbin sam, kriv sam jer sam sutio dok su klali moje komsije.
- Vasco da Gama
#16796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
peđa treba da odstoji mjesec dana ispred katedrale svaki dan od 11 do 2 sa transparentom u ruci "kriv sam što sam srbin i što sam šutio dok su klali moje sugrađane."
-
VjecitiStudent
#16797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kakve sad Pedja veze ima sa zločinima koje su počinili prijeratni i poslijeratni koalicioni partneri renomiranih bošnjačkih političkih partija?direstraits0078 wrote:Ocito si pogresno i s nedovoljnom paznjom iscitao ovo napisano, pa da ti uprostim:
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#16798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koja "logika" u PM.direstraits0078 wrote:Ocito si pogresno i s nedovoljnom paznjom iscitao ovo napisano, pa da ti uprostim:
Pedja je gradjanin Sarajeva, rodjen ovdje i zivi ovdje. Normalno je, i logicno, da svoj zivot, kao i politicki angazman, prevashodno artikulise i pokusava popraviti tu gdje je rodjen. Dakle u Sarajevu, gdje je politicki i angazovan.
A te nacionalisticke i sovinisticke price, pokusavaj negdje drugo siriti i propagirati. Smijesno je. Ispadas zatucan i nacionalizmom ogranicen. Opusti se.
-
direstraits0078
#16799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
S obzirom da se trudi da poradi na podizanju svijesti gradjana Sarajeva, koji su, ponovo podvlacim, i u najtezim trenucima pokazali lice covjeka, mogao bi nesto da uradi i na tome da se podigne svijest ljudi u krajevima u kojima vlada propaganda s kanala RTRS-a, BN-a, kojekakvih pinkova i slicnih dijelova propagandne masinerije.
@libero
Bez zelje da se prepucavam ili ulazim u bilo kakvu raspravu s tobom, ali:
ako neko ispada zatucan, nacionalista i sovinista jer je rekao da je su Bosanci pravoslavne vjeroispovijesti velikim dijelom ucestvovali u planu SDS-a (prihvatanjem oruzja i izvrsavanjem naredbi) da genocidom i etnickim ciscenjem uniste Bosnu i otmu jedan dio, a poslije to zadrze i nastave da se izivljavaju nad inteligencijom istih tih gradjana Bosne i Hercegovine (!!!), rado prihvatam tvoju kvalifikaciju.
Medjutim, ta kvalifikacija govori vise o tebi. Razmisli malo koliko je ljudi i iz kojih sve pora drustva moralo biti ukljuceno u ove "gradjevinske poduhvate", kako su ih nazivali gebelsi koji su pustali programe RTS-a i drugih kreatora ludila.
Moj licni stav je da Pedja moze dosta da uradi na osvjescenju zatucanog, nacionalistickog i sovinistickog stanovnistva Prijedora, Foce, Visegrada, Bratunca, Srebrenice, Bijeljine i drugih stratista na kojima se odigrao genocid, etnicko ciscenje i unistavanje kulture i svakog pecata bivstvovanja Bosanaca islamske vjeroispovijesti.
Naravno, moze se izabrati i da se iz udobne fotelje iz bosanske prijestolnice pokrecu inicijative za daljnje izivljavanje nad Bosnom i njenim tkivom.
@libero
Bez zelje da se prepucavam ili ulazim u bilo kakvu raspravu s tobom, ali:
ako neko ispada zatucan, nacionalista i sovinista jer je rekao da je su Bosanci pravoslavne vjeroispovijesti velikim dijelom ucestvovali u planu SDS-a (prihvatanjem oruzja i izvrsavanjem naredbi) da genocidom i etnickim ciscenjem uniste Bosnu i otmu jedan dio, a poslije to zadrze i nastave da se izivljavaju nad inteligencijom istih tih gradjana Bosne i Hercegovine (!!!), rado prihvatam tvoju kvalifikaciju.
Medjutim, ta kvalifikacija govori vise o tebi. Razmisli malo koliko je ljudi i iz kojih sve pora drustva moralo biti ukljuceno u ove "gradjevinske poduhvate", kako su ih nazivali gebelsi koji su pustali programe RTS-a i drugih kreatora ludila.
Moj licni stav je da Pedja moze dosta da uradi na osvjescenju zatucanog, nacionalistickog i sovinistickog stanovnistva Prijedora, Foce, Visegrada, Bratunca, Srebrenice, Bijeljine i drugih stratista na kojima se odigrao genocid, etnicko ciscenje i unistavanje kulture i svakog pecata bivstvovanja Bosanaca islamske vjeroispovijesti.
Naravno, moze se izabrati i da se iz udobne fotelje iz bosanske prijestolnice pokrecu inicijative za daljnje izivljavanje nad Bosnom i njenim tkivom.
-
VjecitiStudent
#16800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ti baš kao da si sa Marsa jučer pao. Daleko bi veće šanse na podizanju svijesti u krajevima "u kojima vlada propaganda s kanala RTRS-a, BN-a, kojekakvih pinkova i slicnih dijelova propagandne masinerije", imao npr. Bakir I., čak i sa rahmetli Cacom pride, nego neki "Alijin Srbin", tj. bilo koji od srpskih izdajica koji je 'nako ostao u gradu za vrijeme rata.direstraits0078 wrote:S obzirom da se trudi da poradi na podizanju svijesti gradjana Sarajeva, koji su, ponovo podvlacim, i u najtezim trenucima pokazali lice covjeka, mogao bi nesto da uradi i na tome da se podigne svijest ljudi u krajevima u kojima vlada propaganda s kanala RTRS-a, BN-a, kojekakvih pinkova i slicnih dijelova propagandne masinerije.
...