Desavanja u Hrvatskoj
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#16776 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Obratite paznju na policijsku službenicu

-
Guadalajara
#16777 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ti si zenka čuko ovčarSaga Noren wrote:PastiricaGuadalajara wrote:Hos da kazes da je Saga seljankaBobi wrote: Kod vas u Splitu je narocito...klasicni seljacko-partnerski retardizam, nema opcine u BiH s kojom se moze usporediti
![]()
Ajde ovcice okupite se
- Saga Noren
#16778 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vidi, vidi kako lip naziv za kuckuGuadalajara wrote:Ti si zenka čuko ovčarSaga Noren wrote:PastiricaGuadalajara wrote: Hos da kazes da je Saga seljanka![]()
Ajde ovcice okupite se
Av av
-
Guadalajara
#16779 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jes vidila...Saga Noren wrote: Vidi, vidi kako lip naziv za kucku![]()
Av av
-
Novak20
-
kakavdanakneiskustvu
#16781 Re: Hrvatska
Haman2 wrote:Komsije se naoruzavaju a nama predlazu neutralnost. Posteno ili ne?![]()
NAPOMENA: Klinnite na lik da pogdjedati fotografije aviona i njihov opis. https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... vatska.jpgVELIKA ANALIZA JUTARNJEG: OVO JE SEDAM KANDIDATA ZA NOVI HRVATSKI BORBENI AVION Za najnovije američko 'čudo tehnologije' Hrvatska nema novaca
nije dovoljna ona tema dešavanja u hrvatskoj pa se treba jos tema otvarati?
-
kakavdanakneiskustvu
-
Hafis
#16783 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /191022037
Skandal za skandalom. To se umislilo da je toliko pametno, da će eto ono i volkswagene sklapati.
Da ima pravde provo bi se naš TAS ponudio, a ne da se daje posao zemlji koja njeguje fašizam i ima onakvu predsjednicu.
Pa dokle više!?Hrvatska je u igri: Volkswagen gradi veliku fabriku u našem susjedstvu?
Hrvatska je jedna od država u igri za investiciju vrijednu više od milijarde eura – novu tvornicu njemačkog autodiva Volkswagena.
Ovu vijest je za Večernji list komentirao Mate Rimac, osnivač kompanije Rimac Automobili, koji je podsjetio da su vodeći ljudi Porschea, jedne od članica VW Grupe i vlasnika udjela u Rimac Automobilima te korejskog Hyundaija učestvovali na sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima u junu.
"Na sastanku smo prezentirali vrlo konkretne mjere koje Hrvatska treba poduzeti kako bi bila atraktivna upravo za ovakve investicije. Na sastanku su bili vodeći ljudi Porschea (članica VW Grupe) i Hyundaija te smo tim putem otvorili komunikacijski kanal Vlade i velikih igrača automobilske industrije. Drago mi je da je prepoznato koliko bi jedna ovakva investicija značila za Hrvatsku i nadam se da će Vlada iskoristiti analize i prijedloge koje smo dali te kontakte koje smo uspostavili, da privuče ovakve investicije. Ako možemo bilo kako pomoći u ovom procesu, mi, naravno, stojimo na raspolaganju. Mi smo privukli više od 150 mliona eura strane investicije u automobilsku industriju u Hrvatskoj te radimo sa svim glavnim igračima na ovom području, pa smatramo da imamo relevantna znanja i iskustva za pomoći", rekao je Rimac.
Nakon što je Volkswagen odustao od plasmana investicije teške 1,5 milijardu eura u Izmir u Turskoj, otvorila se mogućnost da tvornica koja će proizvoditi 300.000 automobila na godinu dođe i u Hrvatsku, koju je, uostalom, najavio i resorni ministar Darko Horvat.
Skandal za skandalom. To se umislilo da je toliko pametno, da će eto ono i volkswagene sklapati.
Da ima pravde provo bi se naš TAS ponudio, a ne da se daje posao zemlji koja njeguje fašizam i ima onakvu predsjednicu.
-
kakavdanakneiskustvu
#16784 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne,nema natruha fasizma u incidentima nalik ovom iz zadra,to je njegovanje dobrosusjedskog ponasanja prema srbima
-
Hafis
#16785 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa i nema. Nije stvar samo u dvije milijarde vrijednoj investiciji, već to otvara i brojne druge pogodnosti, od otvaranja radnih mjesta pa sve do poticaja za neke druge privredne djelatnosti.
Bilo bi posla i za FGR iz Bosne, pošto Hrvatska odavno kuburi s radnom snagom, a FGR-u bi taman dobro došlo. Jednim udarcem, nekoliko muha.
Bilo bi posla i za FGR iz Bosne, pošto Hrvatska odavno kuburi s radnom snagom, a FGR-u bi taman dobro došlo. Jednim udarcem, nekoliko muha.
-
kakavdanakneiskustvu
#16786 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa kazem ja,ovakvi grafiti su njegovanje dobrosusjedskog ponasanja prema srbima,ne njegovanje fasistickih tekovina,ne znam sta se bilo ko ima buniti ptoziv ovakvih stvari
- dječak sa šibicama
#16787 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zavisi gdje bi tu tvornicu smjestili.
Gdje god je VW locira, taj grad ce procvjetati.
Gdje god je VW locira, taj grad ce procvjetati.
-
Hafis
#16788 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Misliš ovo:kakavdanakneiskustvu wrote:pa kazem ja,ovakvi grafiti su njegovanje dobrosusjedskog ponasanja prema srbima,ne njegovanje fasistickih tekovina,ne znam sta se bilo ko ima buniti ptoziv ovakvih stvari
http://www.zadarnews.hr/na-bilom-brigu- ... yG6HZH5TYU
Jebote, pa ovo je grafit nekog anonimaca i još ćemo o njemu raspravljati.
Ne znam pratiš li Slobodnu Bosnu, ali to je već pravi posao a ne ovi grafiti krajputaši. Tamo ljudi pod punim imenom i prezimenom pišu mnogo opasnije stvari od nekakvih anonimnih natpisa po duvarima i puštaju u medije. Šovinizma prema nebošnjacima kojeg ti duša poželi. I to što je najsmješnije toliko naivno upakovano u nekakve ''novinarske osvrte'' ili ''redakcijske komentare'', da mogu komotno služiti kao školski primjer kako se loše može provoditi organizirna hajka na nekoga ili nešto. Doduše, tu ti ga je negdje i FTV, samo eto nabili su godine iskustva u tom poslu u guzicu, tako da su samo trun vispreniji, ali i to ti ga je prozirno.
I niko se ni po guzici ne počeše. I što veliš, grafit
-
kakavdanakneiskustvu
#16789 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja npr. ne znam da u zenici u kojoj živim ima ovakvih pojava,ovakvih grafita,poruka,otvorenog sovinizma
-
Hafis
#16790 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ni ja u Mostaru nešto ne primjećujem ovakve poruke.kakavdanakneiskustvu wrote:Ja npr. ne znam da u zenici u kojoj živim ima ovakvih pojava,ovakvih grafita,poruka,otvorenog sovinizma
Doduše, dosta je jedna budala da tako nešto napiše pa da se sudi čitavoj državi, kao što je u ovom gore slučaju riječ.
Ali, zato smo mi po šovinističkim medijima bez premca, čak i dijelovi javnog servisa su na tom fonu, a po broju takvih medija čini mi se da čak i Srbija gubi bitku s nama.
-
kakavdanakneiskustvu
#16791 Re: Desavanja u Hrvatskoj
bude često ovakvih poruka po hrvatskoj
-
Hafis
#16792 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovisi što podrazumijevaš što to znači ''često''. Ljudi koriste taj izraz, a ne znaju što znači.kakavdanakneiskustvu wrote:bude često ovakvih poruka po hrvatskoj
Vidiš, to je moj ''fah''. Da pokušamo:
Ako se N.N. koji je u životnoj dobi od 40 godina, godišnje napije 30 puta. da li se za njega može reći da se napija ''često''??
- dječak sa šibicama
#16793 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sto jest jest, u Zenici nema sovinizma i takvih poruka

- Kolinda
#16794 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jebi se, ovo je ozbiljna stvarHafis wrote:Ovisi što podrazumijevaš što to znači ''često''. Ljudi koriste taj izraz, a ne znaju što znači.kakavdanakneiskustvu wrote:bude često ovakvih poruka po hrvatskoj
Ako se N.N. koji je u životnoj dobi od 40 godina, godišnje napije 30 puta. da li se za njega može reći da se napija ''često''??
-
Hafis
#16795 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To se ne pika. Ovo je ipak je normala, čuvena bosanska empatija prema palestinskoj braći.dječak sa šibicama wrote:Sto jest jest, u Zenici nema sovinizma i takvih poruka
Jesi li ti igdje vidio patrijotu da gaji simpatije prema Izraelu.
-
Hafis
#16796 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma jok. Ovo je samo uvodni dio pitanja.Kolinda wrote:Jebi se, ovo je ozbiljna stvarHafis wrote:Ovisi što podrazumijevaš što to znači ''često''. Ljudi koriste taj izraz, a ne znaju što znači.kakavdanakneiskustvu wrote:bude često ovakvih poruka po hrvatskoj
Ako se N.N. koji je u životnoj dobi od 40 godina, godišnje napije 30 puta. da li se za njega može reći da se napija ''često''??![]()
![]()
Jer, ekipa našeg N.N. će reći da je papučar, kojeg žena pušta samo 30 puta godišnje vani, što znači da svarno rijetko pije jer ne izlazi često.
A njegova će žena reći da je alkoholičar, jer: ''moja ti, onaj moj kad god izađe vani dovedu ga mortus pijana na feltrangama'' - što znači da stvarno često pije jer se napije kad god izađe.
Pa velim da to primjenimo i u slučaju grafita. Da vidimo koliko ih i kojih vrsta ukupno ima u Hrvatskoj po duvarima, a onda da vidimo koliki bi trebao biti broj, to jest postotak ovakvih kao što je onaj gore, pa da to nazovemo ''čestim''.
-
kakavdanakneiskustvu
#16797 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hafis wrote:Ovisi što podrazumijevaš što to znači ''često''. Ljudi koriste taj izraz, a ne znaju što znači.kakavdanakneiskustvu wrote:bude često ovakvih poruka po hrvatskoj
a zavisi da li takve poruke nekome bodu oči,ako ne ,on automatski neće reći da se to često dešava
-
kakavdanakneiskustvu
#16798 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dječak sa šibicama wrote:Sto jest jest, u Zenici nema sovinizma i takvih poruka
da,ovo je bilo baš fuj,jali ja sam govorio o grafitima,porukama na zidovima,napadima na one koji su u zenici u manjini
ali da ne odemo u off,nije zenica tema
- Point.
#16799 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Što ti je pravi domoljub, jel nešto negativno o Lipoj Našoj odmah se upali ko šiblje na Hvaru u srpnju.
-
Hafis
#16800 Re: Desavanja u Hrvatskoj
E jebo ga ti, opet ne kontaš.kakavdanakneiskustvu wrote:Hafis wrote:Ovisi što podrazumijevaš što to znači ''često''. Ljudi koriste taj izraz, a ne znaju što znači.kakavdanakneiskustvu wrote:bude često ovakvih poruka po hrvatskoj
a zavisi da li takve poruke nekome bodu oči,ako ne ,on automatski neće reći da se to često dešava
Evo ti ovo gore, tj. ono gaženje zastave.
Pa ono se u Europi još nije desilo. i još tolika ekstaza svjetine. U stvari ako se i desilo bilo je sankcionirano. Ovdje se nitko ni po guzici nije počešao, jer tako većina i osjeća. A milijun puta gora i ozbiljnija stvar od nekakvih grafita.
E sad ti meni reci: koliko bi se puta trebalo desiti to gaženje izraelske zastave u BiH da tu pojavu nazovemo čestom i specifičnom za Bosnu? U stvari, ako već i nije, pošto izgleda pojave ocjenjujemo izvučene iz konteksta prema vlastitim procjenama.