Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma gdje ce ovo nameciti, je li kod ex okretaljke u onoj basti
Joj dobrih slikica , sanjamo svi dan kad će se tamo "dobiti" ta cesta u profilu 2+2 , kako renderi pokazuju
Ako nista eto prilike da se sredi odmah i juzna long.
Nista ih ne sprjecava da kompletiraju dio juzne od Merkatora Svrakino pa skroz do iza doma zdravlja na Vojnickom. Evo gledam to 1.2km trase, sto nije zanemarivo.
Kompletna trasa je cista (kuca kod dzamije koliko znam davno zavrsena eksproprijacija).
Samo eto da se Rumeni smiluje.
Jer ondje je ionako uvijek krkljanac na raskrsnici, e kakav ce tek biti kad se kompletira zgrada i tu useli hrpa ljudi.
Beli belcan wrote: ↑28/12/2023 09:32
Došla mi sad neka dijaspora iz Minhena, i oće da uzmu dva stana jedan za ljeto a kao drugi bi rentali. Gledaju cijene i kažu : aaa 3000 maraka kvadrat, jest supo kod Vas. Kao i njima sad skupo odjednom.
Logično, dijaspori je sve skupo, samo im njihove plate nisu velike.
Došla mi sad neka dijaspora iz Minhena, i oće da uzmu dva stana jedan za ljeto a kao drugi bi rentali. Gledaju cijene i kažu : aaa 3000 maraka kvadrat, jest supo kod Vas. Kao i njima sad skupo odjednom.
dijaspori skupo 1,5k eura? Neko me zajebaje
Koliko raja iz dijaspore moze kupiti, bejha investitori ne mogu napraviti. Mislim mogu, ali namjerno doziraju. Kako god, da je i 4k, dijaspora ce kupovati. I neka ce.
dijaspori skupo 1,5k eura? Neko me zajebaje
Koliko raja iz dijaspore moze kupiti, bejha investitori ne mogu napraviti. Mislim mogu, ali namjerno doziraju. Kako god, da je i 4k, dijaspora ce kupovati. I neka ce.
ma neka i trebaju , samo šta ćemo mi sa prosječnom platom od 1000 eura, to je već problem , valjda će vlada neke pomoći davat.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/12/2023 17:19
Ovo je bas stan da kupis i rentas, ne da zivis. Pod uslovom da ce stvarni stan iole izgledati ko s rendera
Zasto ne bi zivio? Nema bolje lokacije u Sa po mom misljenju. A sredis ga kako zelis.
Stan je top. Sta ce ti lift, 2
sprat. Da imam para uzeo bih Lokacija je bas dobra, Za rentanja odlican, vjerovatno moze 2 k ici. I na ovu cijenu je to extra povrat oko 5% sto je za renranje vrlo dobro. Meni se avidja ukratko i mislim da cijena nije nerealna.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/12/2023 18:28
Koliko kosta lift za ovako manju stambenu zgradu? Na stranu ova tema, uvijek me zanimalo to.
Nisu liftovi toliko skupi koliko ljudi misle, pogotovo mali hidraulicni. Al sam recimo vidjala vani da ljudi na balkonima starih zgrada imaju male dizalice (cekrk) i to sa motorom za cekere and co
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/12/2023 18:28
Koliko kosta lift za ovako manju stambenu zgradu? Na stranu ova tema, uvijek me zanimalo to.
Nekoliko desetina hiljada maraka. Vjerovatno oko 30 milja.
Ako su vlasnici likvidni i imaju volju, kad se to podjeli po stanovima nije puno. Glavni problem ima li stanova u prizemlju. Jer, takve je tesko ubjediti dobrovoljno da ucestvuju.
Nama u zgradi od 11 spratova du tražili 36 k KM za renoviranje lifta, znaci mehanizam i kabina novo, sad plus grubi radovi pomnoži tu cijenu sa 1.5 ili 2.
To su bajke da je lagano skupiti, jer ko nije pokušavao sa našim narodom raditi skuplje zajedničke projekte ne zna šta je patnja. Tu je 50 KM teško da ti daju a kamoli da svaki mjesec dadne recimo po 50 KM.
Tako lagana ugradnja lifta u starim zgradam ne zavaravaj te se, jedino ako uspijete izganjat da vas opština pogura.
Realno svi stanovi u malim zgradama na Grbavici iznad 4 sprata su upitni i precijenjeni.
Znam stan koji sam dugo gledao u Behdžeta Mutevelića 5 sprat 53 m2, 2019 je bio 125 hiljada, 2021 180 hiljada a sada je 225 hiljada. Realno super lolacija problem bez lifta, + ima neupisanu nadogradnju koja nije uređena.