HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
SerijeSync

#16776 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

winnie wrote: Ja ću najvjerovatnije preći na MojaTv dok vidim te nove ponude i kombinovati njihov hd paket
Moja tv hd paket u njemu su samo arene, al lažira i face tv toliko o tom hd paketu.
ufo

#16777 Re: HS kablovska

Post by ufo »

hoggarr wrote:
ufo wrote:Drug, molim te kako idu dalje frekvencije? Ukucao sam ovo sto si napisao i naslo mi je 12 kanala. Sada trebam kucati dalje, al pojma nemam koje su sljedece. Izbrisalo mi se danas kad je dijete diralo daljinski. Hvala ti!
Izvoli, prijatelju:

578 256 QAM 6.956
594 256 QAM 6.956
602 256 QAM 6.956
610 256 QAM 6.956
618 256 QAM 6.956
626 256 QAM 6.956
634 256 QAM 6.956
642 256 QAM 6.956
650 256 QAM 6.956
658 256 QAM 6.956
666 64 QAM 6.956
674 64 QAM 6.956
682 64 QAM 6.956
690 64 QAM 6.956
698 256 QAM 6.956
706 256 QAM 6.956
714 256 QAM 6.956
722 256 QAM 6.956

Vidi, može li ti ovo pomoći! :thumbup:
Hvala puno prijatelju! Crnivrag takodje hvala! Extra ste!

Pozz
nedims

#16778 Re: HS kablovska

Post by nedims »

crnivrag wrote:
Benq wrote:
nedims wrote:Trebam malu pomoc...
Od jutros je doslo do promjene, valjda je pusten novi signal. Nemam jako puno kanala na digitalnoj TV i predpostavio sam da treba da skeniram po njihovom uputstvu. Sve sam uradio kako su napisali ali kod podesavanja Freq(KHz): 66600 imam problem jer je do sada bila cifra od 6 mjesta...i kada ubacim ovu cifru od 5 mjesta ostaje mi zadnja cifra(od bivseg broja) aktivna ...te se ocitava cifra od 666000 a ne 66600...
Kako da se to rijesim jer nemogu da zapocnem novo skeniranje...
Moguce da je neki prekid signala u tvom podrucju , jer je prebacivanje na novi sistem najavljeno za 9.3. , a kad se to desi , skeniranje vrsis po parametrima :

stavis skeniranje na Brzo , odaberes "mreza" i upises ovo dole

Ucestalost (KHz) : 610000 (ili 666000) svejedno
Brzina simbola (KS/s) : 6956
256QAM

Pretpostavljam da ti je Sony tv jer kod njih se moze upisati samo 5 cifri za frekvenciju.
Nije 256QAM već 64QAM za frekvenciju 666000 Mhz.

A može se krenuti od početne frekvencije koja je u ovom slučaju 570000 Mhz, symbol rate 6956, i modulacija 256QAM.
Sve sam isprobao...i nista.Znaci nije novi signal....vjerovatno neki prekid, ali vrlo je cudno da imam trecinu digitalnih kanala a dvije trecine nemam.
Ne javljaju se na telefon...valjda praznik.
SerijeSync

#16779 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

nedims wrote: Sve sam isprobao...i nista.Znaci nije novi signal....vjerovatno neki prekid, ali vrlo je cudno da imam trecinu digitalnih kanala a dvije trecine nemam.
Ne javljaju se na telefon...valjda praznik.
ako ti je LG tv namjesti zemlju švedska
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16780 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Jedine dvije stavke na kojoj su zakinuti po meni HS korisnici su Arene i drugi TV koji je bi besplatan. Sve ostalo je kod TM jace. Dakle ja sam imao KID paket 14 42 KM + telefon minimalno 20-tak KM mjesecno....sto znaci oko 60 KM mjesecno. Sada imam za 56 KM na Tri Grande Family digitalu, interent duplo brzi, D3 GO, telefon sa jos 100 minuta prema inostranstvu (koji kanal gore dole vise manje) aposto sam veliki ljubitelj dokumentarnih kanala uzeo sam HD paket sa 32 HD programa i dosao do cifre od 64 KM sto znaci da imam sad duplo bolju ponudu za 4 KM vise.
E sad HS korisnici su po meni zakinuti na Arenama jer smo imali 5 aktivnih i prepunih sporta Arena i SD i HD a sad imamo 6 SK kanala od kojih su 3 interesantna a ova ostala tri nista. I zakinuti smo na drugom TV prijemniku za kojeg moramo placati dodatnu pretplatu.
r_faruk

#16781 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

hrasno38 wrote:Jedine dvije stavke na kojoj su zakinuti po meni HS korisnici su Arene i drugi TV koji je bi besplatan. Sve ostalo je kod TM jace. Dakle ja sam imao KID paket 14 42 KM + telefon minimalno 20-tak KM mjesecno....sto znaci oko 60 KM mjesecno. Sada imam za 56 KM na Tri Grande Family digitalu, interent duplo brzi, D3 GO, telefon sa jos 100 minuta prema inostranstvu (koji kanal gore dole vise manje) aposto sam veliki ljubitelj dokumentarnih kanala uzeo sam HD paket sa 32 HD programa i dosao do cifre od 64 KM sto znaci da imam sad duplo bolju ponudu za 4 KM vise.
E sad HS korisnici su po meni zakinuti na Arenama jer smo imali 5 aktivnih i prepunih sporta Arena i SD i HD a sad imamo 6 SK kanala od kojih su 3 interesantna a ova ostala tri nista. I zakinuti smo na drugom TV prijemniku za kojeg moramo placati dodatnu pretplatu.
Ja placam 36.30, za istu uslugu u telemachu bih placao preko 70 KM.
bumerangss

#16782 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

NK33 wrote:
hoggarr wrote:
NK33 wrote:I ja sam cuo to za povecanje brzine u bhtelecomu, ako povecaju na 15-ak Mbps to ce biti koliko-toliko OK. Medjutim mislim da je njihov najveci problem to sto nemaju HD kanale i CI modul nego moramo koristiti resiver. Ako jos i to uvedu ja cu ozbiljno razmisliti o prelasku.
Imaju dodatni MojaTV HD paket, koji se plaća 4,00 KM/mjesečno.
Da, ali ako sam dobro vidio tu su samo Arene, Al Jazeera i FaceTV, dok ostali provideri imaju dosta vise kanala u HD-u

Ima jos i BHT hayat i jos neki
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#16783 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

crnivrag wrote:Pošto sam u zadnju sedmicu odsustva sa ove teme dobio nekoliko poruka od HS korisnika sa raznim upitima, nemam ništa protiv da se vratim aktivnom učešću na temi.

S tim da pojedinci moraju shvatiti da sam ja tu samo radi toga da pomognem ostalim korisnicima oko tehničkih pitanja i nedoumica, i da ja nisam dio Telemach osoblja, niti radim u Telemach-u.

Tako da ne istresate svoje frustracije na meni, jer ja nisam kriv za trenutne probleme koje imate sa Telemach uslugama, i samo želim pomoći da otklonite neke sitnije probleme, nedoumice, i podesite Telemach uređaje kako treba.
Samo lud i nezahvalan čovjek može liječiti svoje frustracije na nekome ko mu želi pomoći. Ne obaziri se na budale. :thumbup:
kloniran

#16784 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

vidim vratili history
bumerangss

#16785 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

ufo wrote:Drug, molim te kako idu dalje frekvencije? Ukucao sam ovo sto si napisao i naslo mi je 12 kanala. Sada trebam kucati dalje, al pojma nemam koje su sljedece. Izbrisalo mi se danas kad je dijete diralo daljinski. Hvala ti!
Kako vam komplikuju zivot s tim frekvencijama to mi nije jasno da u 21. vijeku nesta trebas da trazis kao prije s ribljom kad "pustis da sama bira" :lol: Toga na Moja TV nema!
SerijeSync

#16786 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

to je zato što ne znaju tražit, LG tv traži zemlja švedska, sony tv finska, samsung other, filips other ili njemačka, a ko ne zna namjestit ove frekvencije ukuca ručno i ne reklamiraj moja tv jer sam s iste prešo na telemah, moja tv teško smeće+oprema koju imaju HS nije kompaktibilna sa frekvencijama telemah koje su mnogo više od HS tu je najveći problem i unosi dosta zabune kada se pusti signal telemah.
Last edited by SerijeSync on 01/03/2016 17:32, edited 1 time in total.
bumerangss

#16787 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

hrasno38 wrote:Jedine dvije stavke na kojoj su zakinuti po meni HS korisnici su Arene i drugi TV koji je bi besplatan. Sve ostalo je kod TM jace. Dakle ja sam imao KID paket 14 42 KM + telefon minimalno 20-tak KM mjesecno....sto znaci oko 60 KM mjesecno. Sada imam za 56 KM na Tri Grande Family digitalu, interent duplo brzi, D3 GO, telefon sa jos 100 minuta prema inostranstvu (koji kanal gore dole vise manje) aposto sam veliki ljubitelj dokumentarnih kanala uzeo sam HD paket sa 32 HD programa i dosao do cifre od 64 KM sto znaci da imam sad duplo bolju ponudu za 4 KM vise.
A koliko se placa dodatno za drugi i koliko za treci tv jer mi jaran ima 3 tv-a u stanu a imao je mislim kid8 paket pa me interesuje sta sad ima i koliko sve to placa?
SerijeSync

#16788 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

bumerangss wrote: A koliko se placa dodatno za drugi i koliko za treci tv jer mi jaran ima 3 tv-a u stanu a imao je mislim kid8 paket pa me interesuje sta sad ima i koliko sve to placa?
ja plaćam za dodatni modul 7 km jer sam uzeo D3 prošireni paket
hoggarr

#16789 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

r_faruk wrote:
Čovjek je u pravu. Novom uslugom su definitivno zakinuti KID8 korisnici koji su imali pregršt programa i sasvim dobar internet za super cijenu, a sada je to uslovljeno ukidanjem svih kvalitetnih kanala poslije 01.08.2016.

Predlažem, da pokrenemo nešto poput Inicijative za formiranje novog paketa usluga pod nazivom DUO NET PLUS ili DUO NET KID, gdje bi bila ostavljena mogućnost KID korisnicima da koriste benefite stare usluge, na način da se u tom paketu usluga dopusti odabir određenog broja digitalnih kanala SD i HD kvalitete po vlastitoj želji pretplatnika.
Imamo masu pretplatnika KID paketa koji su bili zadovoljni uslugom i ne žele unaprijeđene usluge, D3 GO, HBO GO, telefon i sl., nego i dalje žele koristiti dosadašnju kvalitetu usluga za isti novac. Kako su pretplatnici HS-a najmanje krivi za akviziciju, ostali smo ni na nebu, ni na zemlji. Makar zaslužujemo fer odnos novih vlasnika prema dugogodišnjim pretplatnicima nekadašnjeg HS-a i popularnih KID paketa.

Ukratko, budimo realni, ko još gleda preko 190 kanala? Uglavnom sve se svodi na 10 do 20 kanala koje u suštini pratimo, ostale kanale samo ponekad iz čiste znatiželje ili dosade pogledamo.

Moj prijedlog je:

Start paket od 120 kanala + dodatnih 20 SD kanala po želji pretplatnika
10 HD kanala po želji pretplatnika
Internet 20/2 Mbps
Mjesečna pretplata oko 30,00 KM

Sve ostale usluge neka se dodatno naplaćuju po aktuelnom cjenovniku, jer i do sada u KID paktima nismo imali D3 GO i sl.

Interesuje me mišljenje ostalih učesnika foruma?
Ako ste zainteresovani uključite se u raspravu i predlažite i kvalitetniji paket usluga?

Vodite računa da odredite realnu cijenu usluge, u skladu sa tržišnom vrijednošću pojedinačnih usluga i možda naiđemo na razumijevanje nadležnih.
B Ling

#16790 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

Zasto nisi i u drugoj kalkulaciji stavio telefon 20KM?Dakle cifra vec nije 56 nego 66, josh ako imas dva tv-a dodash 7 KM za prosireni paket na drugom TV-u i dodjemo do cifre 73KM, dakle 10,11KM vishe.
bumerangss wrote:A koliko se placa dodatno za drugi i koliko za treci tv jer mi jaran ima 3 tv-a u stanu a imao je mislim kid8 paket pa me interesuje sta sad ima i koliko sve to placa?
Josh uvijek je sve konfuzno.Nisu ili nece da podijele kanale po paketima, pa se tesko orijentisati.Cijena se krece u zavisnosti od paketa koji uzima na drugom tv-u. Po ovome sto je sada, kid paket 8 = duo net, ili duo net grande.U duo netu koliko vidim 100+ kanala dakle start paket koji se ne bi trebao nadoplacivati za druge tv-e. Dakle 39,90KM mjesecno.Skuplje nego do sada a izgubit ce 30-ak kanala.

U duo net grande kojem je cijena 47,90KM bez ove akcije, ocito ide osnovni paket kanala koji se dodatno po tv-u placa 4KM, dakle josh 8KM, 55,90KM. Ili ako ima receivere uzme d3 kucu i placa 3,5KM mjesecno, dakle 47,90+3,50KM.

I uvodjenje d3 kuce se placa 35KM jednokratno.

Tako je za sada koliko ja mogu zakljuciti iz ovih paketa, ako nesto nisam dobro nek me drugi forumasi isprave.
hrasno38

#16791 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

r_faruk wrote:
kako?
B Ling

#16792 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hoggarr wrote:
r_faruk wrote:
Čovjek je u pravu. Novom uslugom su definitivno zakinuti KID8 korisnici koji su imali pregršt programa i sasvim dobar internet za super cijenu, a sada je to uslovljeno ukidanjem svih kvalitetnih kanala poslije 01.08.2016.

Predlažem, da pokrenemo nešto poput Inicijative za formiranje novog paketa usluga pod nazivom DUO NET PLUS ili DUO NET KID, gdje bi bila ostavljena mogućnost KID korisnicima da koriste benefite stare usluge, na način da se u tom paketu usluga dopusti odabir određenog broja digitalnih kanala SD i HD kvalitete po vlastitoj želji pretplatnika.
Imamo masu pretplatnika KID paketa koji su bili zadovoljni uslugom i ne žele unaprijeđene usluge, D3 GO, HBO GO, telefon i sl., nego i dalje žele koristiti dosadašnju kvalitetu usluga za isti novac. Kako su pretplatnici HS-a najmanje krivi za akviziciju, ostali smo ni na nebu, ni na zemlji. Makar zaslužujemo fer odnos novih vlasnika prema dugogodišnjim pretplatnicima nekadašnjeg HS-a i popularnih KID paketa.

Ukratko, budimo realni, ko još gleda preko 190 kanala? Uglavnom sve se svodi na 10 do 20 kanala koje u suštini pratimo, ostale kanale samo ponekad iz čiste znatiželje ili dosade pogledamo.

Moj prijedlog je:

Start paket od 120 kanala + dodatnih 20 SD kanala po želji pretplatnika
10 HD kanala po želji pretplatnika
Internet 20/2 Mbps
Mjesečna pretplata oko 30,00 KM

Sve ostale usluge neka se dodatno naplaćuju po aktuelnom cjenovniku, jer i do sada u KID paktima nismo imali D3 GO i sl.

Interesuje me mišljenje ostalih učesnika foruma?
Ako ste zainteresovani uključite se u raspravu i predlažite i kvalitetniji paket usluga?

Vodite računa da odredite realnu cijenu usluge, u skladu sa tržišnom vrijednošću pojedinačnih usluga i možda naiđemo na razumijevanje nadležnih.
+1

Najvise su zakinuti ovi sa malim paketima, koliko vidim ovim s vecim paketima je cak i bolje na telemachu.
hrasno38

#16793 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

bumerangss wrote:
A koliko se placa dodatno za drugi i koliko za treci tv jer mi jaran ima 3 tv-a u stanu a imao je mislim kid8 paket pa me interesuje sta sad ima i koliko sve to placa?
U zavisnosti koji digitalni paket hoces na drugom TV-u...pocinje od 3 KM, 5...10 itd
hrasno38

#16794 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

B Ling wrote:
Zasto nisi i u drugoj kalkulaciji stavio telefon 20KM?Dakle cifra vec nije 56 nego 66, josh ako imas dva tv-a dodash 7 KM za prosireni paket na drugom TV-u i dodjemo do cifre 73KM, dakle 10,11KM vishe.
bumerangss wrote:A koliko se placa dodatno za drugi i koliko za treci tv jer mi jaran ima 3 tv-a u stanu a imao je mislim kid8 paket pa me interesuje sta sad ima i koliko sve to placa?
Josh uvijek je sve konfuzno.Nisu ili nece da podijele kanale po paketima, pa se tesko orijentisati.Cijena se krece u zavisnosti od paketa koji uzima na drugom tv-u. Po ovome sto je sada, kid paket 8 = duo net, ili duo net grande.U duo netu koliko vidim 100+ kanala dakle start paket koji se ne bi trebao nadoplacivati za druge tv-e. Dakle 39,90KM mjesecno.Skuplje nego do sada a izgubit ce 30-ak kanala.

U duo net grande kojem je cijena 47,90KM bez ove akcije, ocito ide osnovni paket kanala koji se dodatno po tv-u placa 4KM, dakle josh 8KM, 55,90KM. Ili ako ima receivere uzme d3 kucu i placa 3,5KM mjesecno, dakle 47,90+3,50KM.

Tako je za sada koliko ja mogu zakljuciti iz ovih paketa, ako nesto nisam dobro nek me drugi forumasi isprave.
Svi Trio Grande Family paketi su sa telefonom tako da malo razmisli i prosurfaj prije nego sta napises. Konkretno moj paket sa telefonom je 56,9 KM a u HS-u sam placao KID14 + telefon minimalno 54 KM (42+12)...dakle telemach je 2 KM skuplji.
B Ling

#16795 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:
bumerangss wrote:
U zavisnosti koji digitalni paket hoces na drugom TV-u...pocinje od 3 KM, 5...10 itd
Bravo bravo cijene koje sam ja naveo su za trio pakete.Da se odmah ispravim Josh uvijek je sve konfuzno. Po ovome sto je sada, kid paket 8 = duo net, ili duo net grande.U duo netu koliko vidim 100+ kanala dakle start paket. Dakle 39,90KM + 2*3KM mjesecno.Skuplje nego do sada a izgubit ce 30-ak kanala.

U duo net grande kojem je cijena 47,90KM bez ove akcije, ocito ide osnovni paket kanala koji se dodatno po tv-u placa 5KM, dakle josh 10KM, 57,90KM. Ili ako ima receivere uzme d3 kucu i placa 3,5KM mjesecno, dakle 47,90+3,50KM.
B Ling

#16796 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:
Svi Trio Grande Family paketi su sa telefonom tako da malo razmisli i prosurfaj prije nego sta napises. Konkretno moj paket sa telefonom je 56,9 KM a u HS-u sam placao KID14 + telefon minimalno 54 KM (42+12)...dakle telemach je 2 KM skuplji.
Jeste ako imas jedan TV.Dakle 9KM vishe. Jedina grska u mom postu je sto sam kontao da je kod HS-a telefon bio 10 a ne 12KM.
Last edited by B Ling on 01/03/2016 18:11, edited 1 time in total.
hoggarr

#16797 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

suad-sarajevo wrote:
crnivrag wrote:Pošto sam u zadnju sedmicu odsustva sa ove teme dobio nekoliko poruka od HS korisnika sa raznim upitima, nemam ništa protiv da se vratim aktivnom učešću na temi.

S tim da pojedinci moraju shvatiti da sam ja tu samo radi toga da pomognem ostalim korisnicima oko tehničkih pitanja i nedoumica, i da ja nisam dio Telemach osoblja, niti radim u Telemach-u.

Tako da ne istresate svoje frustracije na meni, jer ja nisam kriv za trenutne probleme koje imate sa Telemach uslugama, i samo želim pomoći da otklonite neke sitnije probleme, nedoumice, i podesite Telemach uređaje kako treba.
Samo lud i nezahvalan čovjek može liječiti svoje frustracije na nekome ko mu želi pomoći. Ne obaziri se na budale. :thumbup:
Nemojmo se vrijeđati. Ovo su ozbiljne insinuacije i klasično spinovanje. Nad korisnikom "crnivrag" niko nije istresao svoje frustracije, samo je zamoljen da ne nameće, kao korisnik Telemach-a, mišljenje korisnicima HS-a, da "ostali Telemach pretplatnici plaćaju usluge na isti način, i zbog toga se ne mogu sad prilagođavati samo vama (pretplatnicima HS-a) i kako ne bi bilo fer da vi imate nešto besplatno". To nije pomaganje, nego odmaganje.

Odrasti čovječe, nemoj od sebe praviti žrtvu. Prihvati kritiku kao muškarac. Ovdje nema niko ništa protiv tebe.
SerijeSync

#16798 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

ovo je jedna od nanezahvalnijih tema ne kontam zašto @crnivrag uopšte pokušava da vam pomogne?
hrasno38

#16799 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

B Ling wrote:
hrasno38 wrote:
Jeste ako imas jedan TV.
Ja sam uzeo i za drugi TV + HD paket. Dakle 57+8+5 (drugi TV)=70 a u prosjeku sam placao oko 60 sa telefonom jer nisam imao ovih 100 minuta razgovora sa inostranstvom. Sta sam dobio u odnosu na HS:

* duplo brzi internet
* duplo vise HD kanala
* 100 minuta razgovora sa inostranstvom
* D3 GO
* UNIFI

sto vrijedi tih 10-tak KM-ova. NI ja se ne slazem sa placanjem za drugi TV pogotovo za ljude koji su recimo kupili ili module ili risivere ali jebi ga trziste je takvo ako hoces izvoli ako neces poljubi i ostavi. U odnosu na ostale konkurente ovi su u odnosu sta nude dvije svjetslone godine....mada ponavljam nikada im necu oprostiti Arene...NIKADA. I da otidjite na zapada pa cete vidjeti da placate kad duplo udahnete zrak a jebi ga ovo vise nije lokalna firma. Dok je bio HS lajalo se po njemu na sva zvona e eto nam sad EU pravila u kojima se sve placa i nema nista bajde.
SerijeSync

#16800 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

B Ling wrote:
D3 kuća je dodatni resiver kojeg plaćaš 3,5 KM kakvo 35
Locked