Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16776 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

zlajapravaraja wrote:

Eto ti popio pamet cijelog svijeta pa znas gdje ko ima. Gdje si Misko Raznatovicu nisam te prepozno!! I kakve veze ima fudbal sa ovom pricom :? Nase djece ima po citavom svijetu i to uspjesne djece ali se ona ne mogu traziti sjedeci u Sarajevu i naprdjivajuci. Eno napisao sam da ima momak u americkoj NCAA Luka Garza koji je visok 211 cm i koji dominira ove sezone ali niko se nije poceso po guzici da to provjeri i vidi. Kojeg mi to centra kvalitetnog imamo trenutno osim Stipanovica za ove utakmice???? Imamo karinu a i sam Stipanovic nije svojom konstitucijom sposoban da se tuce sa visim i jacim igracima kao sto smo mogli vidjeti u Eurokupu. Luka je unuk legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića. Dalje sta je sa Mirzom Alibegovicem sinom Tea Alibegovica. Decko je visok 195 i klasicni suter sto nama isto tako nedostaje. Sta je sa Samirom Sehicem 19-togidisanjakom za kojeg je bila zainteresovana komletna USA koledz kosarka. 209cm isto tako dobar suter ....doduse on je pozivan sto jest jest ali se nije mogao odazvati. Sta je sa Ajdinom Penavom koji je ubjedljivo najbolji bloker NCAA lige sa statistikom 19 poena, 10 skokova i 1,5 asistenciju po utakmici, uz 4,82 blokade sa 214cm visine. To su igraci u svijetu kosarke koji su rijetki a ne jebeni bekovi. Imas trenutno u reprezentaciji Gordica, Musu, Camparu, Gegica pa i Atica koji mogu da odigraju taj posao beka ali nemas ni jednog postenog centra ako ne igra Nurkic. I nemoj mi vise ti pricati o kosarci ziv bio postedi me svojeg pametovanja! I koja logika je kod tebe u PM ovdje se place za amerikancem a ti kao veliki kosarkas pises kako mi nemamo igraca u Španiji, Rusiji, Turskoj ili Francuskoj........zato imamo u USA!!! A budi siguran i da ima po citavoj Evropi samo sto to nekome treba da bude posao da prati i da trazi talente!
Luka Garza ima 19 godina, još nije na tom nivou, i pazi sad: nečiji je unuk...Refikov...
Alibegovići su odavno Slovenci...isto kao i recimo Omići...
Samir Šehić i Ajdin Penava su bolan premladi, em igraju u NCAA, isto ko i Garza, znači u Americi, i znači prije svega studiraju, znači ne mogu doći sve da su pozvani i da hoće...

Ima li još neki kandidat...?

Ima veze s fudbalom jer si navikao da nam Njemačka, Austrija, Švica i Švedska proizvode fudbalere, a s košarkom to jednostavno nije tako, jer to nisu košarkaške zemlje...
Štaviše, Balkan njima izvozi igrače, i sve se ovdje zna. Igrači koji bi pomogli našoj reprezentaciji bi trebali da igraju u evropskim takmičenjima, a nema ih bolan ne bio, jer ih ne pravimo mi nego uglavnom Srbi!

Ako ikada iko igdje ispliva sa približnim kvalitetom za reprezentaciju, čulo bi se i čuće se...evo javiću ti ja da se ne sekiraš...

Grad Sarajevo treba da ima jebeni košarkaški klub sa školom košarke koji će okupljati potencijalne reprezentivce i dati im šansu da igraju 1. ABA Ligu i barem neko evropsko takmičenje iz godine u godinu. Do tada...ništa...
Refik je sponeut u kontekstu toga da bi vjerovatno se mogao privoliti da igra za nasu zemlju.....
Sta kazes Sehic i Penava premladi....Sehic 21 godina a Penava 20! sta je onda Musa u odnosu na njih i Campara????????
Sta kazes Svedska nije kosarkaska zemlja a jebase nam mamu dva puta u kvalifikacijama i to sa nasim trenerom!

Mislim tvoji prepotentni odgovori mozda mogu negdje i proci kod mene tesko....na silu se guras ovdje da se nametnes kao neki kosarkasi guru i strucnjak ali slabo te ide....i nemoj mi ziv bio ti nista javljati.
spree

#16777 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Hrasno polako. Bezze momka napadas na licnom nivou, a nista tebi nije rekao. Pazi vrlo je jednostavno NCAA igraci ne mogu igrati. Druga stvar vjeruj mi da neko ima kvalitet koji bi bio dovoljan da nam pomogne u reprezentaciji culo bi se vec za njega. Ima potencijala i treba pratiti. Svakako takve igrače pozivati da igraju za mlade selekcije, ali za a selekciju trenutno nema nekih "skrivenih" igrača koje bi trebalo pozvati,
hrasno38

#16778 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

spree wrote:Hrasno polako. Bezze momka napadas na licnom nivou, a nista tebi nije rekao. Pazi vrlo je jednostavno NCAA igraci ne mogu igrati. Druga stvar vjeruj mi da neko ima kvalitet koji bi bio dovoljan da nam pomogne u reprezentaciji culo bi se vec za njega. Ima potencijala i treba pratiti. Svakako takve igrače pozivati da igraju za mlade selekcije, ali za a selekciju trenutno nema nekih "skrivenih" igrača koje bi trebalo pozvati,
Momak se vec odvano ovdje ponasa previse propotentno i omalovazava me u svakoj komunikaciji u kosarci tako da ja znam sta govorim. Oviu novi narastaji se inace generalno previse kurce a kod mene to ne prolazi.
zlajapravaraja

#16779 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

hrasno38 wrote:
zlajapravaraja wrote:

Eto ti popio pamet cijelog svijeta pa znas gdje ko ima. Gdje si Misko Raznatovicu nisam te prepozno!! I kakve veze ima fudbal sa ovom pricom :? Nase djece ima po citavom svijetu i to uspjesne djece ali se ona ne mogu traziti sjedeci u Sarajevu i naprdjivajuci. Eno napisao sam da ima momak u americkoj NCAA Luka Garza koji je visok 211 cm i koji dominira ove sezone ali niko se nije poceso po guzici da to provjeri i vidi. Kojeg mi to centra kvalitetnog imamo trenutno osim Stipanovica za ove utakmice???? Imamo karinu a i sam Stipanovic nije svojom konstitucijom sposoban da se tuce sa visim i jacim igracima kao sto smo mogli vidjeti u Eurokupu. Luka je unuk legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića. Dalje sta je sa Mirzom Alibegovicem sinom Tea Alibegovica. Decko je visok 195 i klasicni suter sto nama isto tako nedostaje. Sta je sa Samirom Sehicem 19-togidisanjakom za kojeg je bila zainteresovana komletna USA koledz kosarka. 209cm isto tako dobar suter ....doduse on je pozivan sto jest jest ali se nije mogao odazvati. Sta je sa Ajdinom Penavom koji je ubjedljivo najbolji bloker NCAA lige sa statistikom 19 poena, 10 skokova i 1,5 asistenciju po utakmici, uz 4,82 blokade sa 214cm visine. To su igraci u svijetu kosarke koji su rijetki a ne jebeni bekovi. Imas trenutno u reprezentaciji Gordica, Musu, Camparu, Gegica pa i Atica koji mogu da odigraju taj posao beka ali nemas ni jednog postenog centra ako ne igra Nurkic. I nemoj mi vise ti pricati o kosarci ziv bio postedi me svojeg pametovanja! I koja logika je kod tebe u PM ovdje se place za amerikancem a ti kao veliki kosarkas pises kako mi nemamo igraca u Španiji, Rusiji, Turskoj ili Francuskoj........zato imamo u USA!!! A budi siguran i da ima po citavoj Evropi samo sto to nekome treba da bude posao da prati i da trazi talente!
Luka Garza ima 19 godina, još nije na tom nivou, i pazi sad: nečiji je unuk...Refikov...
Alibegovići su odavno Slovenci...isto kao i recimo Omići...
Samir Šehić i Ajdin Penava su bolan premladi, em igraju u NCAA, isto ko i Garza, znači u Americi, i znači prije svega studiraju, znači ne mogu doći sve da su pozvani i da hoće...

Ima li još neki kandidat...?

Ima veze s fudbalom jer si navikao da nam Njemačka, Austrija, Švica i Švedska proizvode fudbalere, a s košarkom to jednostavno nije tako, jer to nisu košarkaške zemlje...
Štaviše, Balkan njima izvozi igrače, i sve se ovdje zna. Igrači koji bi pomogli našoj reprezentaciji bi trebali da igraju u evropskim takmičenjima, a nema ih bolan ne bio, jer ih ne pravimo mi nego uglavnom Srbi!

Ako ikada iko igdje ispliva sa približnim kvalitetom za reprezentaciju, čulo bi se i čuće se...evo javiću ti ja da se ne sekiraš...

Grad Sarajevo treba da ima jebeni košarkaški klub sa školom košarke koji će okupljati potencijalne reprezentivce i dati im šansu da igraju 1. ABA Ligu i barem neko evropsko takmičenje iz godine u godinu. Do tada...ništa...
Refik je sponeut u kontekstu toga da bi vjerovatno se mogao privoliti da igra za nasu zemlju.....
Sta kazes Sehic i Penava premladi....Sehic 21 godina a Penava 20! sta je onda Musa u odnosu na njih i Campara????????
Sta kazes Svedska nije kosarkaska zemlja a jebase nam mamu dva puta u kvalifikacijama i to sa nasim trenerom!

Mislim tvoji prepotentni odgovori mozda mogu negdje i proci kod mene tesko....na silu se guras ovdje da se nametnes kao neki kosarkasi guru i strucnjak ali slabo te ide....i nemoj mi ziv bio ti nista javljati.
Ovo za Švedsku mi je najjače! Kralju! :lol:
zlajapravaraja

#16780 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

Pratim utakmice ovih Eurokupova, kad vidim da su dvojica naših zlatnih kadeta u rosterima Budućnosti (Kočić) i Murcije (Mutić), a poslije će igrati i Musa. On igra u Hrvatskoj :D
Logovan

#16781 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Selektor košarkaške reprezentacije Rusije Sergej Bazarevič objavio je spisak igrača na koje će računati za naredne utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
Na spisku su: Dmitri Kulagin (Lokomotiv), Mihail Kulagin (CSKA), Vitalij Fridzon (CSKA), Dmitri Hvostov (Lokomotiv), Aleksej Šved (Khimki), Pavel Antipov (Lokomotiv), Semen Antonov (CSKA), Nikita Balašov (Peno, Litvanija), Jevgenij Valijev (Zenit), Andrej Voroncevič (CSKA), Andrej Zubkov (Khimki), Vladimir Ivlev (Lokomotiv), Sergej Karasev (Zenit), Nikita Kurbanov (CSKA) i Andrej Klimenko (Avtodor).
jazzer

#16782 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by jazzer »

Logovan wrote:
Selektor košarkaške reprezentacije Rusije Sergej Bazarevič objavio je spisak igrača na koje će računati za naredne utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
Na spisku su: Dmitri Kulagin (Lokomotiv), Mihail Kulagin (CSKA), Vitalij Fridzon (CSKA), Dmitri Hvostov (Lokomotiv), Aleksej Šved (Khimki), Pavel Antipov (Lokomotiv), Semen Antonov (CSKA), Nikita Balašov (Peno, Litvanija), Jevgenij Valijev (Zenit), Andrej Voroncevič (CSKA), Andrej Zubkov (Khimki), Vladimir Ivlev (Lokomotiv), Sergej Karasev (Zenit), Nikita Kurbanov (CSKA) i Andrej Klimenko (Avtodor).
Nemamo ni teoretskih sansi protiv ovakve Rusije. Ne treba se nesto posebno trositi obzirom da
dva dana nakon ove utakmice igramo puno vazniju protiv Belgije.
Itsoktobealone

#16783 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

Rusi jaki ko zemlja :roll:
zlajapravaraja

#16784 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

jazzer wrote:
Logovan wrote:
Nemamo ni teoretskih sansi protiv ovakve Rusije. Ne treba se nesto posebno trositi obzirom da
dva dana nakon ove utakmice igramo puno vazniju protiv Belgije.
Prvo igramo protiv Belgije...

A kao drugo, nešto se ne sjećam da je Euroliga dala svoj pristanak... :-)
Logovan

#16786 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Itsoktobealone wrote:Rusi jaki ko zemlja :roll:
Sada su malo slabiji od zemlje. :D
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će 25. februara gostovati u Permu protiv selekcije Rusije koja će u ovom meču biti oslabljena za neigranje svog najboljeg igrača Alexeyja Shveda.
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#16787 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Jes, a naši će do Perma umrijeti. Nema direktnog leta, presjedanje, sve su prilike dirket iz aviona na utakmicu :skoljka:
hrasno38

#16788 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Jes, a naši će do Perma umrijeti. Nema direktnog leta, presjedanje, sve su prilike dirket iz aviona na utakmicu :skoljka:
nema veze dobili smo ih u SA i to je najvaznije. Tamo treba otici samo da se odigra pa makar zijanili i sa 50 razlike. Medjutim sav fokus treba baciti na utakmice sa Belgijom i Francuskom kuci gdje cemo vjerovatno igrati sa Nurkicem na ljeto. Sad je najvaznije dobti Belgiju kuci a u Rusiju otici na izlet!
zlajapravaraja

#16789 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

Smije li onaj Renfroe još igrati za nas, odnosno šta je ono bio usrao pa ga više nije bilo...?
nema me tamo

#16790 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Nije ništa usrao odjebao nas..
zlajapravaraja

#16791 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

nema me tamo wrote:Nije ništa usrao odjebao nas..
Nije li se bio napio na pripremama pa ga Dule nogiro?
nema me tamo

#16792 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

I ti postavljas pitanja na koja znas odgovor..
hrasno38

#16793 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

zlajapravaraja wrote:Smije li onaj Renfroe još igrati za nas, odnosno šta je ono bio usrao pa ga više nije bilo...?
Smiju igrati svi amerikanci koji su igrali za nas jer imaju drzavljanstvo ali vjerujem da bi se odazvao samo Wright jer on je nekako pokazao najvecu povezansot sa nasom reprezentacijom dok je igrao.
zlajapravaraja

#16794 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

nema me tamo wrote:I ti postavljas pitanja na koja znas odgovor..
Pa znači nije nas odjebao, nego je odjeban jer je se malo zabavio...
zlajapravaraja

#16795 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

hrasno38 wrote:
zlajapravaraja wrote:Smije li onaj Renfroe još igrati za nas, odnosno šta je ono bio usrao pa ga više nije bilo...?
Smiju igrati svi amerikanci koji su igrali za nas jer imaju drzavljanstvo ali vjerujem da bi se odazvao samo Wright jer on je nekako pokazao najvecu povezansot sa nasom reprezentacijom dok je igrao.
Čak je i u odličnoj formi, a igra u solidnom Strassbourgu. Ja konto on se odavno penzionisao nakon što je se zadnji put u BH dresu propisno izblamirao.

Valjda ga se sjeti neko...
nema me tamo

#16796 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

zlajapravaraja wrote:
nema me tamo wrote:I ti postavljas pitanja na koja znas odgovor..
Pa znači nije nas odjebao, nego je odjeban jer je se malo zabavio...

Ispalio bi se svakako..
Raigor Stonehoof

#16797 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Raigor Stonehoof »

hrasno38 wrote:
Ma kako,

Treba pozvat Terija Kesla :D
spree

#16798 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Raigor Stonehoof wrote:
hrasno38 wrote:
Ma kako,

Treba pozvat Terija Kesla :D
terry bosanac :D

da si malo pratio wright je stalno nesto objavljivao o nama. te dzeko, te mirza, pa volim te bosno i tako to. da je neki top igrac trenutno, nije, ali bolji od ovoga sto imamo na playu. e sad da li bi htio igrati pitanje je. nekako zbog iznad navedenog mislim da bi, mada ne vjerujem da ce ga dule pozvati.
zlajapravaraja

#16799 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

Pogledao sam Zekinu statistiku iz zadnjih utakmica. Igra u relativno jakom Strassbourgu, a igrao je između 25 i 30 minuta po utakmici, bilježivši oko 10p, 5as i 5sk.

Igrač u ovakvoj formi nam samo može biti od koristi. Valjda ga barem upitaju može i hoće li...
hrasno38

#16800 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

zlajapravaraja wrote:Pogledao sam Zekinu statistiku iz zadnjih utakmica. Igra u relativno jakom Strassbourgu, a igrao je između 25 i 30 minuta po utakmici, bilježivši oko 10p, 5as i 5sk.

Igrač u ovakvoj formi nam samo može biti od koristi. Valjda ga barem upitaju može i hoće li...
Pa nece cim je objavio spisak ....e sad za juni.....ja vjerujem da ce do tada potraziti nekoga drugog
Post Reply