Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Point.

#16776 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Challenger_ wrote: 02/04/2020 16:41 Talijanska zahvala EU i Americi:
VIDEO – Hvala što ste nas napustili, stiže korona i po vas

– Hvala dragi Macrone, hvala draga gospođo Merkel, hvala što ste nas napustili u momentu, kada nam je trebalo. Hvala što ste odrično odgovorili na našu molbu da nam pošaljete obične maske i ostali medicinski materijal, kako bi smo se borili protiv širenja virusa. Znate, mi bi smo vam to platili! Mi smo Talijani, zanatalije, prljavi od rada, nedisciplinirani, komični, bučni, muzikalni, poneki i mafioze. Ali, znate, mi smo sagradili puteve, škole, napisali alfabet koji vi sada koristite. Mi smo autori najvećih umjetničkih djela, koja su “skrivena” u vašim muzejima. Dvije trećine svjetske umjetničke i kulturne baštine je kod nas. Mi smo Talijani, tvorci umjetnosti, kulture, koji su baza naše i vaše civilizacije. Mi smo tvorci mocarelle, pršute, parmigiana, raviola, lazanja, pizze, sladoleda, ali i mode..Naučili smo Francuze praviti vino, rakiju.

- Također, vi gospodine Trump i vi gospodine Johnson, hvala, što ste izabrali izolaciju, umjesto pomoći. Gospodine Trump, sjećate li se tko je otkrio Ameriku? Svi vi, kada telefonirate sjetite se Meuccija, kada gledate TV i slušate radio mislite o Marconiju…

Znate, Talijani su bili i Kolumbo, Marko Polo, Leonardo da Vinci, Michelangeo, Bernini, Tiziano, Rafaelo, Galileo, Cezar, Aurelio, Vespazian, Dante…

Dragi naši, kada slijedeći put čujete ime Italije, spustite glavu. Kada posjetite vaše muzeje, molimo vas, nemojte se zadržavati ispred umjetničkih djela, čiji su autori Talijani. Molimo vas, klonite se da posjetite najljepšu zemlju na svijetu. Otvorićemo vrata i srdačno dočekati sve one koji su nam pomogli.”

U vašim kalkulacijama, zaboravili ste da virus ne zna za granice. Pogađa sve. I vas. U vašem egoizmu, pokazali ste koliko, ste mali! Hvala!
Prevod :arrow: OG Portal
Zatvaranje sami u svoje kljuse i bez neke zajedničke koordinacije, ova virus kriza je dokaz da EU nema smisla, kada zagusti svako se u sebe zavuče, kao kornjače.
geralt

#16777 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

studiorum_tuzlaensis wrote: 02/04/2020 16:35
mirsek wrote: 02/04/2020 16:27
Pa to sam i ja napisao, 12% od svih umrlih.
A za ovo 5%, to ne mozes znati dok SVI oboljeli ne budu imali jedan od dva ishoda PREZIVIO/OZDRAVIO ili UMRO.
Ne znam odakle ovaj Riciardi vadi podatke ali TRENUTNO u Italiji po worldmeteru od 30.000 zakljucenih/zavrsenih slucaja preko 13.000 je umrlih sto je 40-45% a ostali od 16.000 su izlijeceni.
Aktivnih slucajeva trenutno imaju oko 80.000. Po tvojoj racunici bi trebalo da od toga umre oko 4.000 ljudi, ja mislim da ce broj biti par puta veci.
12% od 45.000 umrlih je 5.400. Dakle 5400

Broj oboljelih je već u milionima, između 2-3 miliona ljudi ima ovu bolest, samo nisu testirani! Neki su stekli imunitet, neki nisu MILIONI SU VEC STEKLI IMUNITET..

dakle 5400/2.000.000 = 0.27% STOPA SMRTNOSTI. TO SU REALNE BROJKE ZA BILO KOJI VIRUS. Isti rezultat će biti za par mjeseci kad se kriva normalizira i oboljeli ozdrave.

Prestanite dizati paniku i opustite se. Od početka godine, više ljudi je umrlo od električnog udara zbog neispravnog rukovanja kućanskim aparatima.

Internet će definitivno progutati ovu debilnu civilizaciju, A.I. preuzima ubrzo. :)
Mali savjet: drugi put nemoj reci 2 miliona, reci odmah 20 miliona. Ili 200 miliona, nema veze sto nema toliko Italijana. Pa kad vec izvlacis brojeve iz guzice, da barem dramaticno zvuci.
studiorum_tuzlaensis

#16778 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

mirsek wrote: 02/04/2020 17:00
mirsek wrote: 02/04/2020 16:27
Pa to sam i ja napisao, 12% od svih umrlih.
A za ovo 5%, to ne mozes znati dok SVI oboljeli ne budu imali jedan od dva ishoda PREZIVIO/OZDRAVIO ili UMRO.
Ne znam odakle ovaj Riciardi vadi podatke ali TRENUTNO u Italiji po worldmeteru od 30.000 zakljucenih/zavrsenih slucaja preko 13.000 je umrlih sto je 40-45% a ostali od 16.000 su izlijeceni.
Aktivnih slucajeva trenutno imaju oko 80.000. Po tvojoj racunici bi trebalo da od toga umre oko 4.000 ljudi, ja mislim da ce broj biti par puta veci.

Broj oboljelih je već u milionima, između 2-3 miliona ljudi ima ovu bolest, samo nisu testirani! Neki su stekli imunitet, neki nisu MILIONI SU VEC STEKLI IMUNITET..

dakle 5400/2.000.000 = 0.27% STOPA SMRTNOSTI. TO SU REALNE BROJKE ZA BILO KOJI VIRUS. Isti rezultat će biti za par mjeseci kad se kriva normalizira i oboljeli ozdrave.

Prestanite dizati paniku i opustite se. Od početka godine, više ljudi je umrlo od električnog udara zbog neispravnog rukovanja kućanskim aparatima.

Internet će definitivno progutati ovu debilnu civilizaciju, A.I. preuzima ubrzo. :)
5400 potpuno zdravih ljudi koje je korona do sada ubila. Koliko ih je potpuno zdravih ubila gripa ?
I nemoj pretpostavljati da je zarazeno 2 miliona, mogu i ja reci mrtvih je preko 100.000 samo sto vlade kriju ili se nisu ni testirali prije nego sto su umrli pa se ne zna da je od korone.
Gripa je ubila puno više od 5400 ljudi, SAMO MEDIJI TRENUTNO NE OBJAVLJUJU TE PODATKE, NE BROJE TESTIRANE, NE BROJE ZARAŽENE. Sad postoji samo korona, sve druge bolesti su izumrle. Svake godine hiljade umiru od gripe, a stotine hiljada onih što ih gripa dokrajči jer imaju različite bolesti

Koristi moždane ćelije, razmišljaj realno o brojkama jer na svijetu živi 7 MILIJARDI!!!! LJUDI, a ne o clickbait vijestima sa portala i brojanju testiranih. Sve je napravljeno tako da te izludi, pa i ovo sjedenje kući. Zaraženih je puno puno više od detktovanih i to uvijek od 10-100x u PRAVILU. Sačuvaj mentalno zdravlje i opusti se, vjerovatno neko tvoj blizak već ima a da ni ne zna, pa ćeš tako i ti prebolovati.

Vjeruj medijima koji žive od tvog straha ili razumnim činjenicama. Svakih 7 sekundi umre čovjek. O ČEMU MI OVDJE PRIČAMO, MA HAJTE MOLIM VAS :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#16779 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

neko_sa_strane wrote: 02/04/2020 16:49 Izgleda su Šveđani najpametniji što nisu sve zatvorili.
Jesu, zato kod njih i danas i jucer samo po 500 novih.
Diwan

#16780 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Challenger_ wrote: 02/04/2020 14:42
Diwan wrote: 02/04/2020 00:17 Nego znal ko ovo oko plačanja struje, Hoćel isključivati ako se ne plati. Telecom takođe za internet.
Evo provjerene info. Što se tiče Elektrodistribucije, do daljnjeg nema isključenja ni fizičkim ni pravnim licima. Isto se odnosi na usluge BH Telecoma, telefon, internet, TV.

Naravno, neće te odbiti da platiš račun.

Što se tiče drugih operatera (Telemach i ostali), ne znam, ali je lako provjeriti jednim telefonskim pozivom (podrška korisnicima).
Hvala još jednom :thumbup:
emmir1

#16781 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Novo istražovanje o kojem će sutra raspravljati stručni panel WHO

Virus se prenosi i do 8 metara udaljenosti.
Virus se prenosi i disanjem

Znači ako se prenosi disanjem onda mi nekako ide da se prenosi zrakom

Griješim li
biglebovski

#16782 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Nisrin wrote: 02/04/2020 16:33
biglebovski wrote: 02/04/2020 12:44
freelancerBIH wrote: 02/04/2020 12:36 P.S. I da - jednom kada se stabiliziraju drzave poput Italije, Njemacke, Austrije, Holandije, Belgije i sl.
Tako nekako i ja kontam. Kad Angela kaže ajmo malo u normalu, a najavljuju iza uskrsa, tako će i kod nas da popusti.
Koja Angela, RKI kazu minimalno ce trajati do jula, a ovo postepeno uvode jos 15 dana, pa jos mjesec dana, da ljudi valjda prihvate lakse i kao normalno! A prihvatit ce oni sa svojim stanovima, dobrom ustedjevinom, ne dotice ih previse, nego im jos dobrodoslo da borave s porodicom i da se odmore!
I ne poredite sa Njemackom, osigurali za narednih 12 mj svimaaa 60% neto plate, sa djecom 67%... a kod nas idooti novac rasporedjuju na stranke, a 7000 ljudi samo u FBIH vec ostalo bez posla, ne racunajuci one koji rade na crno...
Tako nekako. Kad Angela, na osnovu podataka iz RKI, između ostalih, kaže ajmo malo u normalu, i kod nas će biti tako. Ne očekujem neke drugačije odluke naših političara a ljudima koji ostaju bez posla ostaje borba, tu se slažem u potpunosti.
escobar__

#16783 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

emmir1 wrote: 02/04/2020 17:16 Novo istražovanje o kojem će sutra raspravljati stručni panel WHO

Virus se prenosi i do 8 metara udaljenosti.
Virus se prenosi i disanjem

Znači ako se prenosi disanjem onda mi nekako ide da se prenosi zrakom

Griješim li
Nabijem ih na kurac, i njih i njihova istraživanja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#16784 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 02/04/2020 17:05

– Hvala dragi Macrone, hvala draga gospođo Merkel, hvala što ste nas napustili u momentu, kada nam je trebalo. Hvala što ste odrično odgovorili na našu molbu da nam pošaljete obične maske i ostali medicinski materijal, kako bi smo se borili protiv širenja virusa. Znate, mi bi smo vam to platili! Mi smo Talijani, zanatalije, prljavi od rada, nedisciplinirani, komični, bučni, muzikalni, poneki i mafioze. Ali, znate, mi smo sagradili puteve, škole, napisali alfabet koji vi sada koristite. Mi smo autori najvećih umjetničkih djela, koja su “skrivena” u vašim muzejima. Dvije trećine svjetske umjetničke i kulturne baštine je kod nas. Mi smo Talijani, tvorci umjetnosti, kulture, koji su baza naše i vaše civilizacije. Mi smo tvorci mocarelle, pršute, parmigiana, raviola, lazanja, pizze, sladoleda, ali i mode..Naučili smo Francuze praviti vino, rakiju.

- Također, vi gospodine Trump i vi gospodine Johnson, hvala, što ste izabrali izolaciju, umjesto pomoći. Gospodine Trump, sjećate li se tko je otkrio Ameriku? Svi vi, kada telefonirate sjetite se Meuccija, kada gledate TV i slušate radio mislite o Marconiju…

Znate, Talijani su bili i Kolumbo, Marko Polo, Leonardo da Vinci, Michelangeo, Bernini, Tiziano, Rafaelo, Galileo, Cezar, Aurelio, Vespazian, Dante…

Dragi naši, kada slijedeći put čujete ime Italije, spustite glavu. Kada posjetite vaše muzeje, molimo vas, nemojte se zadržavati ispred umjetničkih djela, čiji su autori Talijani. Molimo vas, klonite se da posjetite najljepšu zemlju na svijetu. Otvorićemo vrata i srdačno dočekati sve one koji su nam pomogli.”

U vašim kalkulacijama, zaboravili ste da virus ne zna za granice. Pogađa sve. I vas. U vašem egoizmu, pokazali ste koliko, ste mali! Hvala!
Zatvaranje sami u svoje kljuse i bez neke zajedničke koordinacije, ova virus kriza je dokaz da EU nema smisla, kada zagusti svako se u sebe zavuče, kao kornjače.
I opet Rusi spašavaju kad dođe zor guzici.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16785 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

ANGAŽOVALI TIMOVE
|
Twitter ugasio 8.558 naloga koji su služili za promovisanje SNS-a i Aleksandra Vučića
a jest se razmaho ko vladika sveti vasilije...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#16786 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

pici wrote: 02/04/2020 16:57ha, kako ce se to okrenuti kad se ovo zavrsi i zapadni mediji okrive kineze za pandemiju a dolari i euri se ubrizgaju u spansku, italijansku ekonomiju... zivi bili pa vidjeli...
Ubrizgaće oni njima još heroina, kokaina, virusa i migranata.

To je iz 1 u 1.
sinuhe

#16787 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sinuhe »

Nema Challenger pretplatu na Luftwaffe
Challenger_

#16788 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

sinuhe wrote: 02/04/2020 17:26 Nema Challenger pretplatu na Luftwaffe
Kasno su počeli. Tako to vide Talijani a ne Challenger.
sinuhe

#16789 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sinuhe »

A ono sigurno da ima euroskeptika i u Italiji kao i u Bosni.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16790 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Challenger_ wrote: 02/04/2020 17:23
pici wrote: 02/04/2020 16:57ha, kako ce se to okrenuti kad se ovo zavrsi i zapadni mediji okrive kineze za pandemiju a dolari i euri se ubrizgaju u spansku, italijansku ekonomiju... zivi bili pa vidjeli...
Ubrizgaće oni njima još heroina, kokaina, virusa i migranata.

To je iz 1 u 1.
kako ce biti kinezofobija malo je reci... vec im jebu sve i njihovom tradicionalnom svastozderstvu... mokre pijace ce morati ukinuti ili slijede svjetske sankcije... zivi bili pa vidjeli... uglavnom unaske je bila naucit pjesmica na pamet ako ovo ne znas kec ti ko kuca... prije i poslije jela, treba ruke prati, nemoj da te na to, opominje mati.
Challenger_

#16791 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Piše se/kaže sinofobija/sinofilija. Ma jok. To će se primiti na Klix-forumu i nigdje više na planeti.
Challenger_

#16792 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Ciao.

_____
swanfilter

#16793 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Nakon sto se zavrsi, Kinezima u svijet dozvoliti samo preko onog Ali eskspresa.

I, da ih Tramp odvali kako god. Đubrad su jedni i drugi ..
Steph

#16794 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Steph »

Awwwwww, jadni Talijani.

Sreća trenutno nije PUNO gore u Španiji i Americi, sreća. Šta je to trebala EU zapravo? Da ga popuši Talijanima koji su praktično preko 328978 ilegalnih i legalnih kineskih radnika donijeli ovo u Evropu? Trenutno je u bar dvije evropske države gore nego u Italiji.
Lincoln-Burrows

#16795 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

sinuhe wrote: 02/04/2020 17:29 A ono sigurno da ima euroskeptika i u Italiji kao i u Bosni.
U Italiji su na vlasti.
Lincoln-Burrows

#16797 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

Porasla prodaja Normabela, Apaurina ili Praxitena, nije ni čudo ljudi polude zatvoreni.
salik79

#16798 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

studiorum_tuzlaensis wrote: 02/04/2020 17:08
mirsek wrote: 02/04/2020 17:00

5400 potpuno zdravih ljudi koje je korona do sada ubila. Koliko ih je potpuno zdravih ubila gripa ?
I nemoj pretpostavljati da je zarazeno 2 miliona, mogu i ja reci mrtvih je preko 100.000 samo sto vlade kriju ili se nisu ni testirali prije nego sto su umrli pa se ne zna da je od korone.
Gripa je ubila puno više od 5400 ljudi, SAMO MEDIJI TRENUTNO NE OBJAVLJUJU TE PODATKE, NE BROJE TESTIRANE, NE BROJE ZARAŽENE. Sad postoji samo korona, sve druge bolesti su izumrle. Svake godine hiljade umiru od gripe, a stotine hiljada onih što ih gripa dokrajči jer imaju različite bolesti

Koristi moždane ćelije, razmišljaj realno o brojkama jer na svijetu živi 7 MILIJARDI!!!! LJUDI, a ne o clickbait vijestima sa portala i brojanju testiranih. Sve je napravljeno tako da te izludi, pa i ovo sjedenje kući. Zaraženih je puno puno više od detktovanih i to uvijek od 10-100x u PRAVILU. Sačuvaj mentalno zdravlje i opusti se, vjerovatno neko tvoj blizak već ima a da ni ne zna, pa ćeš tako i ti prebolovati.

Vjeruj medijima koji žive od tvog straha ili razumnim činjenicama. Svakih 7 sekundi umre čovjek. O ČEMU MI OVDJE PRIČAMO, MA HAJTE MOLIM VAS :)
Klasicni "salto mortale" u 9 dana :thumbup:

novi-korona-virus-velika-opasnost-ili-n ... #p16372830

Samo, bio bi red da mi se izvinis ;-) :kiss:
swanfilter

#16799 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Hrvat veci od Franje ....
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#16800 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

U to vrijeme Italija bila misaona imenica. Više grad-država bilo na Apeninskom poluostrvu u to vrijeme nego opština u BIH :run:
Locked