Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#16776 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

moonca wrote::roll:

..nema putavanja, nema cigareta, nema opijanja- povremeni izlasci--moguci -- e, takav moze vani..
Auuu :shock:
Seyfo

#16777 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Sta vam je,lik je ovdje po zadatku. Razlikuje se to mnogo od nas ostalih sto se zayebavamo i pisemo sta nam je cheif u datom momentu. Imo bi on sta reci,pjansku bar,ali jbg
moonca

#16778 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Rugafet wrote:Ne kapiram njoj krivo što takav zgubidan neće više biti kod nje ili?
ne... ide na samoizbrani godinji..ima kartu i par stotina $ i misli to je to...... :lol: vraca se on... :-) ..no, ona ne zna kako s njim da obavi 'razgovor'
Rugafet

#16779 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rugafet »

Aha
uglavnomja

#16780 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

moonca wrote:
Rugafet wrote:Ne kapiram njoj krivo što takav zgubidan neće više biti kod nje ili?
ne... ide na samoizbrani godinji..ima kartu i par stotina $ i misli to je to...... :lol: vraca se on... :-) ..no, ona ne zna kako s njim da obavi 'razgovor'
sto prije to bolje, a njbolja varijanta dok je dole neka obavijesti njegovu mamu da se u ameriki radi za stan i za hranu, pa ako ostane dzeparca, ok
a ne on radi za dzeparac i jos sam sebi dao duplo veci godisnji od amerikanaca, a ona da ga izdrzava

zbog ovakvih stvari volim hladni zapad
olovkka, papir i matematika, koliko je zaradio, koliko je nju kostao po trzisniim cijenama

a ne nase crvenjenje i zelenjenje :oops: obraz, prijateljstvo, kuku kako ce ... dok je neko pravi budalom
pustopoljina

#16781 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

moonca wrote:..primjer--momak bio sretan -izvucen - GC -LUTRIJA -- sin prijatelja od moje prijateljice - ona ga pozove da dodje kod nje za neko vrijeme -
dosao prije par mjeseci -- nakon mjesec, vec poceo raditi male poslicke --inace, ceka mjesto trenera za klince - vaterpoliste ,
nema auta-ona ga prevozi gdje god treba , kod nje je na spavanju /hrani/cigarama.. :lol: .... evo, nakon par mjeseci- navodno kad je dolazio kupio povratnu avio kartu??? -- najavio odlazak u Srbiju :shock: na 5 sedmica ima devojku :-) -- trenutni -part-time .posao razmislja da napusti -ne svidja mu se menadjerka -jer nista ne radi.. :shock: :lol: itd... njemu je blizu 30 godina...

...parijateljica -van sebe - ne zna sta da radi- ako obavi disciplinirani razgovor - doci ce do svadje .. jer to tako ide, takodje da nagovjesti da se ne moze vratiti kod nje.. hm ... jako teshko... ..
Cekaj, povratak u srbiju mu je znaci drugi dio povratne?
Mozda je hinjski, ali ako joj je previse stresa- savrsena prilika za otkazati gostoprimstvo ili reci' trial version je zavrsila...kako je vec odlucila.
insomnia78

#16782 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Bubal on to?
The 51st State

#16783 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

Pametan li, a ova sto ga je zvala pa sad kuka, nije to lijepo I kulturno
Last edited by The 51st State on 26/05/2019 18:27, edited 1 time in total.
moonca

#16784 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

uglavnomja wrote:
moonca wrote:
sto prije to bolje, a njbolja varijanta dok je dole neka obavijesti njegovu mamu da se u ameriki radi za stan i za hranu, pa ako ostane dzeparca, ok
a ne on radi za dzeparac i jos sam sebi dao duplo veci godisnji od amerikanaca, a ona da ga izdrzava

zbog ovakvih stvari volim hladni zapad
olovkka, papir i matematika, koliko je zaradio, koliko je nju kostao po trzisniim cijenama

a ne nase crvenjenje i zelenjenje :oops: obraz, prijateljstvo, kuku kako ce ... dok je neko pravi budalom
..situacija je - on je vec bio u Americi na skolovanju , ali viza je bila takva da je morao napustiti prije godinu i nesto i koji je sreco, prijavi se i dobije lutriju.. :lol:
..Zeli pomoci prijatelju, koji nije ziv ,,,majka bolesna ... al' eto .. momak to tako shvata ... :-) :-D nije on jedini s takvim stavom .. eh... sve ok - ali .ne mozes putovati, napustiti posao radi :-? ..djevojka je u pitanju ... :-) :lol:
pustopoljina

#16785 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

The 51st State wrote:Pametan li, a ova sto ga je zvala pa sad kuka, nije to lijepo I kulturno
Ma ok, snebiva se...al' prije nego sto krene s pasivnom agresijom, bolje reci momku tak'a i tak'a stvar. Hocu vizavi tvog pokojnog oca da ti pomognem, mati ti je bolesna...imala sam i ja trideset...al' sine, ovo ja za tvoje dobro.
moonca

#16786 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

insomnia78 wrote:Bubal on to?
:facepalm:

..imali li ista normalno kod tebe.. :roll:
The 51st State

#16787 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

pustopoljina wrote:
The 51st State wrote:Pametan li, a ova sto ga je zvala pa sad kuka, nije to lijepo I kulturno
Ma ok, snebiva se...al' prije nego sto krene s pasivnom agresijom, bolje reci momku tak'a i tak'a stvar. Hocu vizavi tvog pokojnog oca da ti pomognem, mati ti je bolesna...imala sam i ja trideset...al' sine, ovo ja za tvoje dobro.
Levati je beze, a kako vidim da levacenje traje duzi vremenski period, onda se samo moze reci pa neka je levati
pustopoljina

#16788 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

The 51st State wrote:
pustopoljina wrote:
Levati je beze, a kako vidim da levacenje traje duzi vremenski period, onda se samo moze reci pa neka je levati
Ne mora znaciti...mozda jednostavno nije svjestan...
moonca

#16789 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

pustopoljina wrote:
..svi smo mi prosli kroz ovakve scene- bilo kakav razgovor je svadja ili vrlo zatrgnuti odnosi, sto ona ne bi zeljela- kao i ovdje -ako se ne slazemo u misljenima--sta slijedi..

....
on je fin , osim toga - pokazala mi je video njegove sobe . :lol: ona mu pere sve slozi- ali, je i neuredan -- :lol: razumijem ja to... ne ulazi u sobu ...
moonca

#16790 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

.pisem zbog ovih momaka koji odlaze vani-kod rodbine i prijatelja - da ipak malo razmisle o svim mogucim situacijama.. :-)
pustopoljina

#16791 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

moonca wrote:
pustopoljina wrote:
..svi smo mi prosli kroz ovakve scene- bilo kakav razgovor je svadja ili vrlo zatrgnuti odnosi, sto ona ne bi zeljela- kao i ovdje -ako se ne slazemo u misljenima--sta slijedi..

....
on je fin , osim toga - pokazala mi je video njegove sobe . :lol: ona mu pere sve slozi- ali, je i neuredan -- :lol: razumijem ja to... ne ulazi u sobu ...
Hbg. Nece ga sad preodgajati...s kakvima sam sustanarima sve zivjela...budj im se uhvati po tanjirima u sobi :-)
Pa moze ga i durati, ako misli da poslije nece gore eksplodirati.
Ako zivi sama, mozda joj je i zanimljivo da se nervira :lol:
pustopoljina

#16792 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

moonca wrote:.pisem zbog ovih momaka koji odlaze vani-kod rodbine i prijatelja - da ipak malo razmisle o svim mogucim situacijama.. :-)
Ovo samo kao zadnja i kratkorocna opcija.
moonca

#16793 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

pustopoljina wrote: Hbg. Nece ga sad preodgajati...s kakvima sam sustanarima sve zivjela...budj im se uhvati po tanjirima u sobi :-)
NO :shock: ..Kome je to zabavno.
Ma i komarce ne podnosim a ne da mi se neko mota po kuci al'haj. :lol:

Ima majku, cuku , macu od kcerke --djeca na skolovanju van grada.. :-)
..hm , ne mzoe on nigdje bez auta- to sto je malo ustedio , ocekivala je da ce sebi pokusati kupiti polovni auto.... ovako ona mora ustati u 5 ujutru da ga vozi do posla.. :-)
славянин

#16794 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

Ima tu nesto :D niko normalan to nebi trpio :D
moonca

#16795 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

:lol: --
pustopoljina

#16796 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

moonca wrote:
pustopoljina wrote: Hbg. Nece ga sad preodgajati...s kakvima sam sustanarima sve zivjela...budj im se uhvati po tanjirima u sobi :-)
NO :shock: ..Kome je to zabavno.
Ma i komarce ne podnosim a ne da mi se neko mota po kuci al'haj. :lol:

Ima majku, cuku , macu od kcerke --djeca na skolovanju van grada.. :-)
..hm , ne mzoe on nigdje bez auta- to sto je malo ustedio , ocekivala je da ce sebi pokusati kupiti polovni auto.... ovako ona mora ustati u 5 ujutru da ga vozi do posla.. :-)
Nisam koncentrisana, tri sata sam spavala...
On je bio u americi vec- na skolovanju? :shock:
I opet tako...
Ama dovidjorno.
pustopoljina

#16797 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

славянин wrote:Ima tu nesto :D niko normalan to nebi trpio :D
Mozda je taj otac necim zaduzio...jedino sto bi mi bilo shvatljivo, ma kakav da je mali hajvan.
moonca

#16798 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

pustopoljina wrote: Nisam koncentrisana, tri sata sam spavala...
On je bio u americi vec- na skolovanju? :shock:
I opet tako...
Ama dovidjorno.

Da, bio sa setrom u NY.

.hm , takav je 'shlampo' -vidjela sam ga.. :lol: trener vaterpola -- ima 150 kg... plutajuca bacva -kad udje u bazen- voda bjezi.. :lol:
insomnia78

#16799 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Jako perspektivan sport u Americi
pustopoljina

#16800 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

Srecom, znam za normalnije primjere...ono, dodju sestra-brat..studiraju, traze posao...pomazu u kucanstvu, pricuvaju djecu...ali svi gledaju da se osamostale. I nije uvijek idealno, ali nije da neko bas nalegne.
Prijateljica ima sestru od muza tako sa njima...muz i sestra cutljivi, a ova moja od sabaha ko navijena...trebalo im je da se skontaju...samo zbog toga...a svi i uredni i radisni.
Post Reply