Republika Turska
-
smijesni_ste
#16776 Re: Republika Turska
Puno je i Bošnjaka iz Raške oblasti koji podržavaju Vučića što ne znači da je on dobar 
- ElRe
#16777 Re: Republika Turska
Turkish Airlines defies electronics ban, sets new daily passenger record for 2017
https://www.dailysabah.com/tourism/2017 ... d-for-2017
https://www.dailysabah.com/tourism/2017 ... d-for-2017
-
hzsa22
#16778 Re: Republika Turska
Davno bi zapad iskoristio kurdsko pitanje za svrgavanje Erdogana da moze naci partnera iz opoziciji koji je voljan u to uci. Ono sto mene kod Turaka fascinira jeste to da je drzava iznad svega. AKP, CHP, MHP kao najvece stranke aposlutno ne zele niti bi ikad ugrozili pedalj Turske bez obzira na korist koju bi ostvarili. Pa njihovi bi ih glasaci povjesali na Taksimu. Isto tako, Turci nece nikad dozvoliti gradjanski rat bez obzira o cemu se radi tako da je zapadu poprilicno ogranicen manevarski prostor u djelovanju ka svrgavanju Erdogana. Pa jebote ljudi tamo goloruki na tenkove idu.
- JThomas
#16779 Re: Republika Turska
to je ono što kod srba zovemo četništvo...
-
kakonako
#16780 Re: Republika Turska
Tomas,respekt za pronicljivost i refleks...i ne samo na ovoj temi 
-
Lopez1981
#16781 Re: Republika Turska
Bosnjaci iz Sandzaka glasaju za Bosnjacke stranke, druga je stvar sto ce neki glasati za Vucica na predsjednickim izborima jer Bosnjak ili neko od normalnih Srba nema sanse da pobjedi pa misle da je Vucic manje zlo od nekih drugih (da li je cetnicki smrad manje zlo od ostalih pitanje je) dok veliki broj Kurda glasa za AKP pored Kurdske stranke HDP.smijesni_ste wrote:Puno je i Bošnjaka iz Raške oblasti koji podržavaju Vučića što ne znači da je on dobar
- Sanjarko
#16782 Re: Republika Turska
Ja ti argumenta.
Koliko Amerikanaca, Europljana itd. govori da Meku treba Atomskim bombama sravnit, pobit Muslimane itd.
Jo sto ne mogu ovog licemjerstva.
Jbt jos ce mi izletit stagod. Da hoce nest se desit.
Eot mozda se neko pronadze u ovom komentaru gore.
- Sanjarko
#16783 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Turska je mala maca za Sovjetski savez koji je uzivao sankcije zapada. I Turska je manja od Rusije koja uziva sankcije zapada.The 51st State wrote:Bitno je da ti smatras da im sankcije treba spucati, nego de nam reci kako bi to islo. za male I velike razliciti arsinu idu, tebe zulja sto mislis da je turska mala I da je mogu tek tako sankcionisati, ne ide to tako taman da sad turci presele sve kurde u rojavu I iracki kurdistan pod izlikom borbe protiv terorizma I puknu zid na granici.
Zapad na prihodima, zaposlenosti i prosjecnoj plati nece osjetiti odsustvo Turske. Ili hoce minimalno, neznatno. Tursku bi sankcije zapada snazno pogodile sto bi dovelo do pada rezima. Kemalisti bi srusili laznog sultana.
De ba kiki, ne znas matematiku.
Zapad [Eu] ima ako se ne varam sa Rusijom trgovinski deficit a sa Turskom ima suficit od 2 sto milijardi dolara.
Ej da to ne osjeti. Zamisli da ja tebi izbijem 2 sto ili 2 hiljade dolara iz dzepa bi li to osjetio ili ne bi.
Moze se i povecat ako imas vece prihode od toga u milionima. Ne bi to osjetio. Idi begaj ba i malo obnovi matematiku.
- Sanjarko
#16784 Re: Republika Turska
Prika ohani malo. Turska nije Egipat i nece ni bit jer je Egipat jaci od Turske i sve ce bit jaci zato oni lomovi u Egiptu i instalacija Sisija itd.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Turska na svu sreću nije egipat a nije ni banana republika bivše Yu tako da sankcije Turskoj nisu baš jednostavne za uvesti. Po meni prvo bi se Turska trebala razvesti od NATO pakta pa da joj uvedeš sankcije ali sa druhge strane zna zapad šta gubi tim tako da od sankcija ništa. Koliko će Erdogan vladati ja sam za to da odluči narod Turske i niko više.
Turska ce bit na nivou Ukrajine ili Poljske, slazem se da nije banana republika ali da ce bit ko Egipat nece.
Ne pratis demografiju itd.
Evo da vam svima kazem javno Amerika ce ostat supersila broj jedan ako ovako nastavi, a Egipar po Gdp PPP ce bit na nivou skoro Rusije.
[op. a. Naravno ako se nesto nepredvidzeno ne desi.]
- Sanjarko
#16785 Re: Republika Turska
Lincoln-Burrows wrote:Njemci su doveli Hitlera na vlast i nije 1945 više dato Njemcima samima da odluče ko će biti na vlasti i
kakvo će biti uređenje. Imali su i svoj Nimberg. Turska se opasno poigrava sa slobodama naroda poglavito
Kurda na svojoj teritorirji. Erdogan radi nepopularne poteze za jednog europskog političara i mislim
da bi radi sebe morao malo relaksirati izjave a ne zbog EU.
Sve u svemu Erdogan je poludiktator tako bih ga nazvao jer kad ga usporediš sa predsjednikom
Uzbekistana onda je on superdemokrata.
Islam Karimov predsjednik Uzbekistana.
Nakon raspada Sovjetskog saveza Karimov je došao na vlast 1991. godine tako što je osvojio 86% glasova. Svi njegovi protivnici su tada ili napustili zemlju ili jednostavno nestali. Na izborima 2000. godine je osvojio 92% glasova a njegov protivnik Abdulhazif Jalalov je kasnije i sam priznao da je na listi bio reda radi te da je i sam glasao za Karimova. Karimov je poznat po tome što svoje političke protivnike ubacuje u kipuću vatru a 2005. godine je vojska po njegovoj naredbi otvarala vatru na prosvjednike pri čemu je poginulo više stotina prosvjednika koji su pokopani u masovnoj grobnici.
Erdo Hitler.
Vidi Njemaca tada bili sta znam 8 deset miliona. Drugo vrijeme bilo itd.
PS. Da te pitam sta je Putin po ovome tvome.
- ElRe
#16786 Re: Republika Turska
Mrznja krscana prema muslimanima izlazi na povrsinu.Unfortunately, the world has entered a period in which countries are withdrawing into themselves and ethnic, nationalist and far-right movements are gaining strength. This spirit is also influencing the economy under the pretext of security concerns.
One typical instance of this is the U.S. and U.K.'s cabin ban on laptops and tablet computers on inbound flights from several Muslim-majority countries, including Turkey
https://www.dailysabah.com/columns/nage ... -companies
-
Novak20
#16787 Re: Republika Turska
Fakat si zlonamjeran sa ovim stalnim pominjanjem "kršćana" u kontekstu "mržnje" prema "muslimanima". SAD i UK nisu "kršćani", kao što Turska i KSA nisu "muslimani".ElRe wrote:Mrznja krscana prema muslimanima izlazi na povrsinu.Unfortunately, the world has entered a period in which countries are withdrawing into themselves and ethnic, nationalist and far-right movements are gaining strength. This spirit is also influencing the economy under the pretext of security concerns.
One typical instance of this is the U.S. and U.K.'s cabin ban on laptops and tablet computers on inbound flights from several Muslim-majority countries, including Turkey
Jedino što je izašlo na površinu je tvoja propaganda i stvarna mržnja prema kršćanima.
- ElRe
#16788 Re: Republika Turska
Nije sija nego vrat. Ne treba se praviti lud i naivan, krstaski ratovi su ponovo aktuelni, ali za sada u malo drugacijem obliku.
-
Novak20
#16789 Re: Republika Turska
ElRe wrote:Nije sija nego vrat. Ne treba se praviti lud i naivan, krstaski ratovi su ponovo aktuelni, ali za sada u malo drugacijem obliku.
Ma ja ba. Vidim. Samo si obrnuo stvari. Ovaj put ti napadaš Rim. Umjesto Jerusalem.
- Lincoln-Burrows
#16790 Re: Republika Turska
vidiš i sam da su sada Putin i Erdogan ko prst i nokatVizionar 1985 wrote: PS. Da te pitam sta je Putin po ovome tvome.
-
The 51st State
#16791 Re: Republika Turska
ima tu varijacija, turci im pukli carinu na zito, toplo/hladno su ti odnosi, ipak u okruzenju imaju suprostavljene interese.Lincoln-Burrows wrote:vidiš i sam da su sada Putin i Erdogan ko prst i nokatVizionar 1985 wrote: PS. Da te pitam sta je Putin po ovome tvome.
- ElRe
#16792 Re: Republika Turska
Over 407,000 new jobs created in Turkey in 2017: Minister
http://www.hurriyetdailynews.com/over-4 ... sCatID=344
- Sanjarko
#16793 Re: Republika Turska
E jbg. Cuj a ono In God we Trust, I swear by God itd.Novak20 wrote:Fakat si zlonamjeran sa ovim stalnim pominjanjem "kršćana" u kontekstu "mržnje" prema "muslimanima". SAD i UK nisu "kršćani", kao što Turska i KSA nisu "muslimani".ElRe wrote:Mrznja krscana prema muslimanima izlazi na povrsinu.Unfortunately, the world has entered a period in which countries are withdrawing into themselves and ethnic, nationalist and far-right movements are gaining strength. This spirit is also influencing the economy under the pretext of security concerns.
Jedino što je izašlo na površinu je tvoja propaganda i stvarna mržnja prema kršćanima.
Mada jest nije ovo pola uopste krscani ni vjernici, samo glume doticne i huskaju vjernike jedne na druge, u ovom slucaju krscane na muslimane i obrnuto.
Istina da jesu doticni vecinom krscanskog porijekla, ima i muslimana i djeluju na razne nacine putem agencija, tajnih drustava itd.
- drndalo
#16794 Re: Republika Turska
+ El Baketovih 100.000 = Nas, Rusa i Kineza = Milijarda i 3/4...ElRe wrote:Over 407,000 new jobs created in Turkey in 2017: Minister
- ElRe
#16795 Re: Republika Turska
https://www.dailysabah.com/columns/beri ... friendshipIf the EU decides to push the U.K. and Turkey away, the two won't hesitate to build a solid and institutionalized framework for cooperation, as the Tatlıdil Forum proves
-
Bodkin
#16796 Re: Republika Turska
Da su krstaski ratovi aktuelni ne bi kamen dole ostao. Nije dobro za zdravlje da ti ovakvi nisu na hide postsNovak20 wrote:ElRe wrote:Nije sija nego vrat. Ne treba se praviti lud i naivan, krstaski ratovi su ponovo aktuelni, ali za sada u malo drugacijem obliku.![]()
Ma ja ba. Vidim. Samo si obrnuo stvari. Ovaj put ti napadaš Rim. Umjesto Jerusalem.
-
Novak20
#16797 Re: Republika Turska
Nije dobro za zdravlje ni da ti ovakav zakuca na vrata.Bodkin wrote:Da su krstaski ratovi aktuelni ne bi kamen dole ostao. Nije dobro za zdravlje da ti ovakvi nisu na hide postsNovak20 wrote:ElRe wrote:Nije sija nego vrat. Ne treba se praviti lud i naivan, krstaski ratovi su ponovo aktuelni, ali za sada u malo drugacijem obliku.![]()
-
Bodkin
#16799 Re: Republika Turska
Ma on ti je u turskoj. Nemoguce voliti je ovoliko, a da nije tamoNovak20 wrote:Nije dobro za zdravlje ni da ti ovakav zakuca na vrata.Bodkin wrote:
Da su krstaski ratovi aktuelni ne bi kamen dole ostao. Nije dobro za zdravlje da ti ovakvi nisu na hide posts
- dječak sa šibicama
#16800 Re: Republika Turska

slobodarska bratska turkija
ne znam odnosi li se ovo i na Redzepa Suleymana iz Hamburga.