PROTESTI!!! - aktuelnosti

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

KingdomBosnia

#16776 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KingdomBosnia »

It_is_a_Leclerc

#16777 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by It_is_a_Leclerc »

Ove današnje demonstrante je trebalo privesti na obavijesni razgovor zbog mogućnosti da se među njima kriju oni koji su paljenjem zgrade Vlade TK oštetili budžet građana Tuzlanskog kantona na 1.1 milion maraka na koliko je nezvanično procjenjena šteta na objektu Soda So zgrade. Zgrada koja se nalazi na vrlo prometnom dijelu Tuzle danas je izvor velike opasnosti za građane jer s nje svakodnevno pada staklo i dijelovi betona. Zbog koga ?! Zbog Fahrudina Radončića i grupice njegovih pLjenumaša predvođenih onim narkomanom Širanovićem koji su uzjahali dugogodišnju nemoć i bijedu 200-tinjak besperspektivnih radnika zakržljalih u socijalizmu, i pokušali da uvedu stanje haosa u FBiH.
Halcyon

#16778 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Halcyon »

zateznistub wrote:
L u c i f e r wrote:A mi Bosanci Ateisti...? :-?
Mi smo lucifere, da ti ja reknem najebali
I trebamo najebat kad smo stoka neviđena.
red evil

#16779 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by red evil »

Ma dobro je nama, kad treba iskazati nezadovoljstvo svi u kućama. Očigledno da je dobro kad se niko ne buni. Nisam za paljenje, rušenje, razbijanje ali jesam za iskazivanje nezadovoljstva. Ali nije poenta samo tražit da ovi daju otkaz već ih treba natjerati da rade, stvorit sistem u kojem će morati radit.
L u c i f e r

#16780 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Boli njih kita za tvoje nezadovoljstvo

Vecina je na izborima pokazala zadovoljstvo
AmirBaa

#16781 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by AmirBaa »

It_is_a_Leclerc wrote:Ove današnje demonstrante je trebalo privesti na obavijesni razgovor zbog mogućnosti da se među njima kriju oni koji su paljenjem zgrade Vlade TK oštetili budžet građana Tuzlanskog kantona na 1.1 milion maraka na koliko je nezvanično procjenjena šteta na objektu Soda So zgrade. Zgrada koja se nalazi na vrlo prometnom dijelu Tuzle danas je izvor velike opasnosti za građane jer s nje svakodnevno pada staklo i dijelovi betona. Zbog koga ?! Zbog Fahrudina Radončića i grupice njegovih pLjenumaša predvođenih onim narkomanom Širanovićem koji su uzjahali dugogodišnju nemoć i bijedu 200-tinjak besperspektivnih radnika zakržljalih u socijalizmu, i pokušali da uvedu stanje haosa u FBiH.
A stanje u FBiH prije tog kobnog protesta je bilo odlicno, ekonomija cvjetala, nezaposlenost svedena na minimum i onda dodju huligani, zapale zgradu i nama svima lose sad, haos pravi. :run: :run:
L u c i f e r

#16782 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Otkad 2 zla cine 1 dobro
Stjui

#16783 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Stjui »

York Light 100`s wrote: Pitam se što glupi Bošnjo ima uvjek potrebu uz svoje političare koje kritikuje obavezno i navesti ostala 2 naroda čak i u oblastima gdje ta ostala 2 naroda nemaju ništa s njima? :roll:
Primjećujem često, kada se god protestuje gdje je većina bošnjački narod uvijek idu parole kao "nesretni smo na sva 3 jezika"
Sumnjam da bi Srbi i Hrvati u Bosni kada bi protestovali pominjali sva 3 naroda. Da li ovi kada prave te plakate ikada pomisle kako patetično to izgleda?
:D :thumbup:

balijska patetika mane granica...
wolf07

#16784 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by wolf07 »

Nije dovoljno reci da je narod u ovoj zemlji naivan, to je preblaga rijec. Ja kad vidim da se jos uvijek u gradovima sa bosnjackom vecinom pojavljuju neki likovi koji dozivaju mrtvog Tita (protiv kojeg licno nemam nista, i ja mislim da je on bio pozitivna istorijska licnost ali GA NEMA, kao sto nema ni onih uslova u kojima je djelovao), nosaju crvene petokrake i sl. tacno mi dodje zlo! Jbt, zar je moguce da su ljudi toliko glupi, neinformisani, nepismeni plitki! Pa oni su sebi dopustili takav luksuz da ih na tu foru s Titom vodi jedan Siranovic koji je samo par mjeseci ranije bio uposlenik tuzlanske poste, razbio je dva sluzbena auta, hitna pomoc u Tuzli ga je samo nekoliko dana ranije ozivljavala jer se predozirao... I on vodi demonstracije!!!! On trazi nekakvu socijalnu pravdu, rusi grad i institucije ove drzave kakva god ona bila.
Istovremeno niko nece ili ne zeli da vidi podsmijeh Sirokog Brijega, Trebinja, Bijeljine ili Ljubuskog. Medjutim, vrlo promptno djeluju cim neko pomene ugrozenost Hrvata. Naravno, kriva je vlast ove zemlje sto su ljudi dovedeni u situaciju da izadju na ulicu kako bi stitili neka svoja minimalna prava, ali dok god svi sute k'o picke iako vrlo dobro znaju ko je diler u njihovoj mahali, ko je kradjom dosao do bogatstva i sl. nemaju pravo nasrtati na zgrade i institucije ove drzave. Neka prvo njih pobiju i popale imovinu njihovu imovinu a ne imovinu koja pripada svima nama.
razonoda

#16785 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by razonoda »

AmirBaa wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ove današnje demonstrante je trebalo privesti na obavijesni razgovor zbog mogućnosti da se među njima kriju oni koji su paljenjem zgrade Vlade TK oštetili budžet građana Tuzlanskog kantona na 1.1 milion maraka na koliko je nezvanično procjenjena šteta na objektu Soda So zgrade. Zgrada koja se nalazi na vrlo prometnom dijelu Tuzle danas je izvor velike opasnosti za građane jer s nje svakodnevno pada staklo i dijelovi betona. Zbog koga ?! Zbog Fahrudina Radončića i grupice njegovih pLjenumaša predvođenih onim narkomanom Širanovićem koji su uzjahali dugogodišnju nemoć i bijedu 200-tinjak besperspektivnih radnika zakržljalih u socijalizmu, i pokušali da uvedu stanje haosa u FBiH.
A stanje u FBiH prije tog kobnog protesta je bilo odlicno, ekonomija cvjetala, nezaposlenost svedena na minimum i onda dodju huligani, zapale zgradu i nama svima lose sad, haos pravi. :run: :run:
I usput izgore svi ''ZAPISI'' tako da ne znaju sta dalje. :-)
zrakomlat

#16786 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by zrakomlat »

wolf07 wrote:Nije dovoljno reci da je narod u ovoj zemlji naivan, to je preblaga rijec. Ja kad vidim da se jos uvijek u gradovima sa bosnjackom vecinom pojavljuju neki likovi koji dozivaju mrtvog Tita (protiv kojeg licno nemam nista, i ja mislim da je on bio pozitivna istorijska licnost ali GA NEMA, kao sto nema ni onih uslova u kojima je djelovao), nosaju crvene petokrake i sl. tacno mi dodje zlo! Jbt, zar je moguce da su ljudi toliko glupi, neinformisani, nepismeni plitki! Pa oni su sebi dopustili takav luksuz da ih na tu foru s Titom vodi jedan Siranovic koji je samo par mjeseci ranije bio uposlenik tuzlanske poste, razbio je dva sluzbena auta, hitna pomoc u Tuzli ga je samo nekoliko dana ranije ozivljavala jer se predozirao... I on vodi demonstracije!!!! On trazi nekakvu socijalnu pravdu, rusi grad i institucije ove drzave kakva god ona bila.
Istovremeno niko nece ili ne zeli da vidi podsmijeh Sirokog Brijega, Trebinja, Bijeljine ili Ljubuskog. Medjutim, vrlo promptno djeluju cim neko pomene ugrozenost Hrvata. Naravno, kriva je vlast ove zemlje sto su ljudi dovedeni u situaciju da izadju na ulicu kako bi stitili neka svoja minimalna prava, ali dok god svi sute k'o picke iako vrlo dobro znaju ko je diler u njihovoj mahali, ko je kradjom dosao do bogatstva i sl. nemaju pravo nasrtati na zgrade i institucije ove drzave. Neka prvo njih pobiju i popale imovinu njihovu imovinu a ne imovinu koja pripada svima nama.
:thumbup:
Dr. Kuca

#16787 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

Ljudi slave i obiljizevaju nesto sto nije uspjelo. Kolko moras biti plitak i ogranicen? Moras puno.
L u c i f e r

#16788 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Smells like kosovo spirit
Dr. Kuca

#16789 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

Tu je negdje :D

Najaci je bio onaj sto je gostovao na dnevniku, kao taj neki novi vodja. Ove godine slaba dnevnica, Fahro u krizi.
haos1

#16790 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by haos1 »

cuj ovog sto bi privodio po bosni svakog ko usudi podici glas, priveli bi vi davno da mozete, nego kakva nakaradna drzava takvi i organi nereda. psi lutalice, vehabije vjesaju teroristicku zastavu, dileri, lopovi, kurve na ulici, monstrumi u parlamentu i ono bi ispitivalo nesto... a ovo o radoncicu, pa gluplju teoriju zavjere nisam jos procitao.. haha koja glupost. radoncic potplatio par narkomana da pale hahaha.. kakva glupost! pa sto bi radoncic potpaljivo ista kad je samo izgubio poziciju koju je vec imao, nista dobio nije. vi mislite da je neko poput radoncica placao da bi to samo tako zavrsilo sa par spaljenih zgrada? jedini koji su nesto proizvodili su oni za koje ti kazes da su zakrzljali iz socijalizma. ko nije onda zakrzljao? ovi sto prodaju vodu, sade sjemenke? pises nesto visis na budzetu i to ti je sva mudrost koju ste naslijedili od predaka-klasika iz turskih vremena kadija-te tuzi, kadija ti sudi, ma nabijem vas sve.. 100 godina preodgajanja i socijalističke industrijalizacije nije uspjelo od kmeta naciniti gradjana, kmet ostaje kmet. zato ja kazem nije trebao tito stediti izdajice i njihove unuke, nego samo po kratkom postupku jer evo sta imamo.
It_is_a_Leclerc

#16791 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

haos1 wrote:
cuj ovog sto bi privodio po bosni svakog ko usudi podici glas, priveli bi vi davno da mozete, nego kakva nakaradna drzava takvi i organi nereda. psi lutalice, vehabije vjesaju teroristicku zastavu, dileri, lopovi, kurve na ulici, monstrumi u parlamentu i ono bi ispitivalo nesto... a ovo o radoncicu, pa gluplju teoriju zavjere nisam jos procitao.. haha koja glupost. radoncic potplatio par narkomana da pale hahaha.. kakva glupost! pa sto bi radoncic potpaljivo ista kad je samo izgubio poziciju koju je vec imao, nista dobio nije. vi mislite da je neko poput radoncica placao da bi to samo tako zavrsilo sa par spaljenih zgrada? jedini koji su nesto proizvodili su oni za koje ti kazes da su zakrzljali iz socijalizma. ko nije onda zakrzljao? ovi sto prodaju vodu, sade sjemenke? pises nesto visis na budzetu i to ti je sva mudrost koju ste naslijedili od predaka-klasika iz turskih vremena kadija-te tuzi, kadija ti sudi, ma nabijem vas sve.. 100 godina preodgajanja i socijalističke industrijalizacije nije uspjelo od kmeta naciniti gradjana, kmet ostaje kmet. zato ja kazem nije trebao tito stediti izdajice i njihove unuke, nego samo po kratkom postupku jer evo sta imamo.
I kažeš - ja sam kriv što bih hapsio svakog ko se usudi dići glas, a ti bi "po kratkom postupku". Tipična jugokomunjarska tlapnja ljudi koji ratuju sa biologijom roneći gorke suze nad raspadnutom lešinom "samoupravnog socijalizma". Istekla su vremena streljanja. Više sreće za nekih 1000 godina kad opet padnemo na ublehu o bratstvu i jedinstvu.

Paljenje zgrada od iznimnog značaja za državu, koje su u ratu, od četnika i Titovih jugooficira, branjene životom, klasična je kontraobavještajna ujdurma Fahrudina Radončića. Pa nije li malo nelogično da je jedini Fahro taj koji cijelo vrijeme, što lično, što kroz onaj svoj bilten, veliča piromane, naziva ih "nezadovoljnim građanima", a pola se pljenumaša uhljebilo na njegovim listama. On je vrlo smišljeno dao financijsku, logističku i svaku drugu podršku haosu, nadajući se - ili uvođenju instituta prijevremenih izbora, ili stranoj intervenciji.
ultima_palabra

#16792 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:
I kažeš - ja sam kriv što bih hapsio svakog ko se usudi dići glas, a ti bi "po kratkom postupku". Tipična jugokomunjarska tlapnja ljudi koji ratuju sa biologijom roneći gorke suze nad raspadnutom lešinom "samoupravnog socijalizma". Istekla su vremena streljanja. Više sreće za nekih 1000 godina kad opet padnemo na ublehu o bratstvu i jedinstvu.

Paljenje zgrada od iznimnog značaja za državu, koje su u ratu, od četnika i Titovih jugooficira, branjene životom, klasična je kontraobavještajna ujdurma Fahrudina Radončića. Pa nije li malo nelogično da je jedini Fahro taj koji cijelo vrijeme, što lično, što kroz onaj svoj bilten, veliča piromane, naziva ih "nezadovoljnim građanima", a pola se pljenumaša uhljebilo na njegovim listama. On je vrlo smišljeno dao financijsku, logističku i svaku drugu podršku haosu, nadajući se - ili uvođenju instituta prijevremenih izbora, ili stranoj intervenciji.
Ironično, obzirom da ti se stil pisanja ubio za Fahre i Avaza... kao ti je Mandal predavao bosanski u osnovnoj, srednjoj i pride davao instrukcije :mrgreen:
madner

#16793 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Gdje je ovaj bio da mu komadant korpusa nije bio titin oficir. :D
General War

#16794 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by General War »

...A do tada stanje u FBiH je bilo normalno??
Zaceram radoncicu, ja sam zadnja dva dana izasao da podrzim mlade i ostale koje je murija degenecila prije nego je gorilo...nisam se ja za ovo borio nabijem na racku i zgradu i predsjednistvo BiH u kompletu...koliki stetu obicni gradjani trpe sa ovakvim babunima na vlasti...
Sledeci put lijepo se spremimo mi koji nit se drogiramo niti imamo oraha po djepovima pa da vidimo sta cemo mi postici...
@mba

#16795 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by @mba »

kamberovica polje wrote:
@mba wrote:

a ostali nisu korov ha?

koliko je do politicara tolko je i do vas dole koji zivite u bosni, kakav narod takvi predstavnici!
S boldanim se upotpunosti slažem, vlast je još i dobra kakvu u stvarnosti zaslužujemo.
Da i ostali su korov ali ne u razmjerama u kojima je SDA, koja god stranka došla na vlast opet su ovi u većoj ili manjoj mjeri bili uključeni u tu istu vlast, jednostavno su uvezani. To ko i HDZ u Hrvatskoj a i Hercegovini isto ko i MIle ROnhil i njegova stranka u RS-u, kada jednom ugradiš te ljude u vlast prelazit će preko mrtvih da je zadrže i da je povrate a kad osjete da bi mogli izgubiti zbore bace koju patriotsku i eto im glasova. Ne znam, meni se čitava ova situacija čini bezizlaznom ali eto valja se nadata da će nam jednom doći iz guzice u glavu.
sta ja pokusavam reci, posto na tu situaciju dole gledam iz vana, po mom misljenju u opste nema veze koja je stranka na vlasti, bilo sda,sdp,ili neko drugi, pomaka nema ili skroz malo!
problem je kod politicara, politicari koji su zivjeli 50 godina u komunizmu i sada odjednom demokratija, ne mogu odoliti a da ne kradu njih 99.9% najvjerovatnije, onaj 0.1% ne moze doci do izrazaja, jer medije koje narodu ispiraju mozak su u vlasnistvu stranaka, nasi dnevnici dole ili dnevne vijesti su crne hronike, samo negativno nista pozitivno !

vlast imjau u rukama Boga se ne boje,zasto da budu posteni i da ne kradu, kako to promjeniti ja neznam!
It_is_a_Leclerc

#16796 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

madner wrote:Gdje je ovaj bio da mu komadant korpusa nije bio titin oficir. :D
Da uzvratim protupitanjem - gdje bi bili stanovnici Srebrenice i podrinja, i Sarajeva, da jedan drugi visokorangirani Titov jugooficir nije bio na čelu jedne druge vojske ?

Opet kažem. Nezavodoljstvo ?! Da. Protesti ?! Da. Pokret ravnopravnih građana, sa zdravim, REALNIM afirmativnim idejama ?! Da.

Paljenje, rušenje države, stvaranje stanja arteficijalnog haosa u interesu pojedinaca poput Radončića i Dodika, dovođenje stanja u FBiH na ivicu vanrednog, a sve to zarad samo prividnih rokada u nekim kantonalnim skupštinama ?! Definitivno ne.
madner

#16797 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Da ih amater revolucionar nije razoruzao od titinog naoruzanja, ko zna.

Da je sistem takav da se moze demokratski doci do promjena, potpuno bi se slozio. No braniti sistem koji je napravljen kako se nista kroz isti ne bi moglo promjeniti je degutantno.
Drzava se ne rusi protestima, moze se samo rusiti trenutni ustav. Drzava ne.
General War

#16798 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by General War »

madner wrote:Da ih amater revolucionar nije razoruzao od titinog naoruzanja, ko zna.

Da je sistem takav da se moze demokratski doci do promjena, potpuno bi se slozio. No braniti sistem koji je napravljen kako se nista kroz isti ne bi moglo promjeniti je degutantno.
Drzava se ne rusi protestima, moze se samo rusiti trenutni ustav. Drzava ne.
:thumbup:
Banksy

#16799 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

Napomena,
s druge teme,
kluz franjo wrote:
DF, SBB, SDP, NS i BPS

U Kantonu Sarajevo su glasači gore navedenim predizbornim izjavama dali
DF, SBB, SDP, NS i BPS 117.610 glasova ili 23 mjesta, dok su
SDA i Radeljaš dobili povjerenje 60.764 glasača ili 12 mjesta u parlamentu.

Interesantno je, da su glasači Kantona Sarajevo čak glasali za većinu čak i bez SDP-a (cca. 98.000 glasova ili 19 zastupnika, naspram SDA/SDP i Radeljaš sa cca 80.000 glasova i 16 zastupnika).

Na nivou FBiH je situacija slična. I na tom nivou je gore navedena grupa stranaka osvojila
DF, SBB, SDP, NS i BPS 426.751 glas i 47 zastupnika sa jedne, a
SDA 275.728 glasova i 29 zastupnika sa druge strane.

Da pokušam da skratim priču.

Ubjedljiva većina birača neće SDA.
Opetja033

#16800 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Opetja033 »

Banksy wrote:Napomena,
s druge teme,
kluz franjo wrote:
DF, SBB, SDP, NS i BPS

U Kantonu Sarajevo su glasači gore navedenim predizbornim izjavama dali
DF, SBB, SDP, NS i BPS 117.610 glasova ili 23 mjesta, dok su
SDA i Radeljaš dobili povjerenje 60.764 glasača ili 12 mjesta u parlamentu.

Interesantno je, da su glasači Kantona Sarajevo čak glasali za većinu čak i bez SDP-a (cca. 98.000 glasova ili 19 zastupnika, naspram SDA/SDP i Radeljaš sa cca 80.000 glasova i 16 zastupnika).

Na nivou FBiH je situacija slična. I na tom nivou je gore navedena grupa stranaka osvojila
DF, SBB, SDP, NS i BPS 426.751 glas i 47 zastupnika sa jedne, a
SDA 275.728 glasova i 29 zastupnika sa druge strane.

Da pokušam da skratim priču.

Ubjedljiva većina birača neće SDA.
Kakva glupost. Ovo ne moze da se servira ni osobama koje su blago retardirane. Mozemo gledati i drugacije: od svih politickih opcija gradjani koji su izasli na izbore najvise preferiraju SDA. SDA ima vece povjerenje gradjana nego SDP, DF, SDU, BPS, SBiH. SDA JE pobjednicka stranka proteklih izbora i tu glupu Fahrinu pricu mozes samo drugim SBB-ovcima prosipati (sto nije u kontradiktornosti sa mojom drugom recenicom).
Post Reply