Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
kamen spoticanja

#16776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Pa sta hoce? Da s katedre drzi predavanja o pravom putu?
Ili da bude mjera svih stvari bez da se upusta u bilo sta?
Hebote koja demagogija...zlatko je mala maca
Lokman

#16777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

kamen spoticanja wrote:
Lokman wrote:DF je uradio jedini ispravan potez. Nakon konsultacija sa njemačkom i američkom ambasadom, a što je Komšić tokom intervjua naglasio, odlučio se da prihvati koaliciju sa SDA ali isključivo pod uvjetom da se konkretnim potezima dokažu kao stranka spremna na reforme koje ruše status quo. Kako su feudalci i primitivci iz SDA egzistencijalno zainteresirani samo i isključivo za status quo, ovim potezom su dovedeni u poziciju samoizolacije. Oni su spremni na deklarativnu podršku reformama, na laganje i varanje, ali nikada neće pristati na odricanje od pozicije da dođu do laganog novca preko tendera i trgovine uticajem u javnom sektoru. To su i dokazali imenovanjem notornog Salke Selmana iza koga je stao i sam Bakir Izetbegović. U daljnem slijedu događaja nastupa period u kojem će SDA ići iz greške u grešku bez cilja i pravca. Istovremeno otvorit će se proces unutarnje dezintegracije SDA usljed metastaze kriminala i korupcije koji karakterišu vrh stranke.
:-)
Šta kaze americka ambasada, hoce li hdz dobiti sva hrvatska ministarstva?
Nedavno je Aida Hadžialić imenovana za ministricu u švedskoj vladi. Da joj je kojom nesrećom sudbina bila da živi u despotizmu SDA feudalaca, ona pored Salke Selmana i Amira Zukića ne bi imala šanse. Suština svakog kriminalca je da u svakome vidi lopova, tako da SDA ljigavci u svakome vide ljigavca i cinika. Zapad će da ruši SDA i budi siguran da će tako i biti.
kamen spoticanja

#16778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Lokman wrote:
kamen spoticanja wrote:
Lokman wrote:DF je uradio jedini ispravan potez. Nakon konsultacija sa njemačkom i američkom ambasadom, a što je Komšić tokom intervjua naglasio, odlučio se da prihvati koaliciju sa SDA ali isključivo pod uvjetom da se konkretnim potezima dokažu kao stranka spremna na reforme koje ruše status quo. Kako su feudalci i primitivci iz SDA egzistencijalno zainteresirani samo i isključivo za status quo, ovim potezom su dovedeni u poziciju samoizolacije. Oni su spremni na deklarativnu podršku reformama, na laganje i varanje, ali nikada neće pristati na odricanje od pozicije da dođu do laganog novca preko tendera i trgovine uticajem u javnom sektoru. To su i dokazali imenovanjem notornog Salke Selmana iza koga je stao i sam Bakir Izetbegović. U daljnem slijedu događaja nastupa period u kojem će SDA ići iz greške u grešku bez cilja i pravca. Istovremeno otvorit će se proces unutarnje dezintegracije SDA usljed metastaze kriminala i korupcije koji karakterišu vrh stranke.
:-)
Šta kaze americka ambasada, hoce li hdz dobiti sva hrvatska ministarstva?
Nedavno je Aida Hadžialić imenovana za ministricu u švedskoj vladi. Da joj je kojom nesrećom sudbina bila da živi u despotizmu SDA feudalaca, ona pored Salke Selmana i Amira Zukića ne bi imala šanse. Suština svakog kriminalca je da u svakome vidi lopova, tako da SDA ljigavci u svakome vide ljigavca i cinika. Zapad će da ruši SDA i budi siguran da će tako i biti.
I to ti je ba demagogija...dobijes jednostavno pitanje na koje odgovor bude tragikomican
I onda ce za 4 godine suljagic napraviti stranku i bice nova nada koju ce gurati amerikanci i pakistanci i onda ce ope' zeleni pobijediti na izborima i sve tako
Ja se nekad fakat pitam na kojoj vi planeti zivite
A vala cesto se i pitam koji se ja klinac natezem s likovima koii ne razumiju ni povrsinski sloj drzave u kojoj zuve i svekoliko pučanstvo s kojim dijele azot i oksigen
StupskaBitanga

#16779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

kamen spoticanja wrote:
Banksy wrote:
palermo wrote:
Pa ako ne želi da se legitimira kao isključivo bošnjačka stranka. Ako to želi, onda je ok.
Neukusno je, najblaže rečeno, kad glasač SDA svoj spisak političkih želja i očekivanja ispostavlja drugoj partiji i zamjera joj i pridikuje što nije ovakva i onakva.

Glasao si za SDA, ne znam zašto te DF toliko svrbi.
Zanimljivo koliko je i kod tebe ad hominem "argumentacija" postala uobicajena
Moje pitanje bilo je jednostavno...zeljko kaze da ne zeli da ga svrstavaju u blok b-h-s i sam kaze da je on hrvat
I jos kaze da je hdz neminovan. ..e sad ako se sjetis da je neparticipiranje hdz u federalnoj vladi bili samo zbog jednog ministarskog mjesta koje pripada hrvatima a koje sdp zbog istig principa netorovaziranja nije zelio prepustiti
Hoce kazat ova vecerasnja prica zeljka komsica obicna je demagogija i paravan za neuspjehe buduce vlasti koje bi fakturisali partnerima a uživali blagodati telekoma i elektroprivrede ili DF uopste nema zelju participirati u bilo cemu s bilo kim...
Tačno s tim da ko god formira vlast ona neće izdržati 4 godine
kamen spoticanja

#16780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Neka ne izdrzi...zeljko je u jednoj stvari definitivno upravu...nama treba promjena paradigme...u svemu...pa i u vladanju...nek se svaki sljedeci shupak koji se odluci baviti javnom upravom dobro razmisli kako ce proci
Ali vala da prosipa demagogiju u tonama, prosipa...i gadljivo. ..posebno kad znas kako su mu prošle 4 godine u predsjedništvu
lerdi

#16781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

@kamen prođe evo i više od onih tvojih 10 dana. Zar nije sve dogovoreno? Šta je sad? ;)

Raznih šupljatora ovih dana svraća na ovu temu ali ti si među večim.
kamen spoticanja

#16782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

lerdi wrote:@kamen prođe evo i više od onih tvojih 10 dana. Zsta ar nije sve dogovoreno? Šta je sad? ;)

Sta sta je?
Kakvih deset dana?
Kao vec je trebala biti formirana federalna vlada ? :-)
De ba...doci ce nova godina, proci ce i sdp-ov kongres pa cu vjerojatno opet ja biti kriv sto fahro nije u kombinaciji
I tema je df...ne kamen....ako ti se ne citaju moji komentari trazi od chmolje da me banuje ili jednostavno preskoči postove
Boli me klinac sto se nekima ne cita ono sto im nije drago :wink:
Slabo ja padam na darko brkan diskreditacije i choporativne napade na neistomišljenike
lerdi

#16783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

kamen spoticanja wrote:
lerdi wrote:@kamen prođe evo i više od onih tvojih 10 dana. Zsta ar nije sve dogovoreno? Šta je sad? ;)

Sta sta je?
Kakvih deset dana?
Kao vec je trebala biti formirana federalna vlada ? :-)
De ba...doci ce nova godina, proci ce i sdp-ov kongres pa cu vjerojatno opet ja biti kriv sto fahro nije u kombinaciji
I tema je df...ne kamen....ako ti se ne citaju moji komentari trazi od chmolje da me banuje ili jednostavno preskoči postove
Boli me klinac sto se nekima ne cita ono sto im nije drago :wink:
Slabo ja padam na darko brkan diskreditacije i choporativne napade na neistomišljenike
Jel te to iznenadna amnezija napala? Zar nas nisi sve ovdje uvjeravao prije dvije sedmice da su mandarine pozelenile, da su im zinule guzice za foteljama i da je koalicija završena stvar? Nemoj me tjerati da vadim postove. ;)
kamen spoticanja

#16784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Naravno da jesam i dalje stojim iza toga
Ne znam sto te to toliko sekira? :wink:
Nego pitam jel to treba vlada vec biti formirana?
Ma kontas ti samo se pravis nevjest
oakville

#16785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Lokman wrote:DF je uradio jedini ispravan potez. Nakon konsultacija sa njemačkom i američkom ambasadom, a što je Komšić tokom intervjua naglasio, odlučio se da prihvati koaliciju sa SDA ali isključivo pod uvjetom da se konkretnim potezima dokažu kao stranka spremna na reforme koje ruše status quo. Kako su feudalci i primitivci iz SDA egzistencijalno zainteresirani samo i isključivo za status quo, ovim potezom su dovedeni u poziciju samoizolacije. Oni su spremni na deklarativnu podršku reformama, na laganje i varanje, ali nikada neće pristati na odricanje od pozicije da dođu do laganog novca preko tendera i trgovine uticajem u javnom sektoru. To su i dokazali imenovanjem notornog Salke Selmana iza koga je stao i sam Bakir Izetbegović. U daljnem slijedu događaja nastupa period u kojem će SDA ići iz greške u grešku bez cilja i pravca. Istovremeno otvorit će se proces unutarnje dezintegracije SDA usljed metastaze kriminala i korupcije koji karakterišu vrh stranke. Nezadovoljne frakcije u borbi za plijen predstavljaju samo jednu dimenziju raspafa SDA. Druga bitna dimenzija jesu veze sa međunarodnim terorizmom odnosno organizacijom Muslimanska braća a koja je proglašena terorističkom u Egiptu i EU a čiji je simbolični poudrav u vidu podignuta četiri prsta Bakir Izetbegović javno pokazivao u ugradi ptrdsjedništvs tokom dastanka sa delegacijom MB. Stranka sa takvim idžom nije dobrodošla na zapadu ali niti u naprednim arapskim zemljama kao što su UAE i Egipat.
:lol: :lol:
Kralj si neprevaziđeni. Čuj DF i "ambasade" :D , pa onda SDA i terorizam, kakav SDA i terorizam oni su ti iz zapadne perspektive u rangu bošnjačkog fataha koji voli novac i vlast na ograničenom teritoriju u BiH i još nisu nasilni, kud ćeš ljepše :D
kamen spoticanja

#16786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

SDA i Fatah :thumbup:
Odavno nešto pametnije nisam procitao...skidam kapu :thumbup:
lerdi

#16787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

kamen spoticanja wrote:Naravno da jesam i dalje stojim iza toga
Kontam ja sve i sve što mislim kažem i napišem. Demokratska smo zemlja. Ipak po načinu tvog pisanja prije desetak dana i sada prije bi rekao da kod tebe postoji određeni stepen sikiracije. Željko je večeras izašao sa tačnim uslovima za formiranje vlasti i siguran sam da se od toga neće odustati jer nije lud da sam sebi skače u stomak. Ljudi ga vole ali ne u tolikoj mjeri da ih može lagati u lice a da mu oni klimaju glavom. Toga je i on svjestan. Ipak ovo nije ono čemu su se zeleni nadali, a i ti prije svega, pa se sada malo pokušava okrenuti ploča.
drug_profi

#16788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drugi profil wrote:Ne vjerujem da ne razumijete anti SDA iskljucivost. Jel nam dobro u ovom djelu pederacije gdje je SDA sve i svja vec decenijama? Jasno da je vama koji ste opet glasali za njih sasvim dobro. Zasto onda tezite promjenama koje nosi DF? Dakle lazete. Ili sebe ili nas.
Ako zaista mislite da su promjene nuzne mislite li da ce ih dozvoliti partneri u vlasti koji su ovo stanje i kreirali i imali su svo vrijem da ga koriguju pa eto nisu. DF ce im biti samo krivac sto nema 100.000 radnih mjesta, penzija, plata, investicija...
Ako zaista hocete promjene a glassli ste za SDA i P onda vas pitam - jeste li sa zdravljem dobro?

...s tipfeler masine...
Ne razumijem je. Teško je objasniti anti SDA-ovsku isključivost a prihvatanje HDZ-a i SBB-a.

Mislim, o kojim ti onda promjenama govoriš. Moći ćeš ih uraditi sa HDZ-om i SBB-om ali bez SDA.....ako tu bude SDA onda nema promjena.

Ne razumijem. Razumio bih da kažeš,mrzim SDA i sve one koji su glasali za nju. I neću sa njima iz inata. To bi mi bilo razumljivo. I ljudski.

Ali objašnjavati racionalnim , političkim razlozima to, i usput biti spreman na gore spomenute dilove ( a moraš priznati da je ovdje većina promotora DF-a istakla da su im prihvatljivo) je nekako....
Ma razumijes ali neces da priznas.
Htjeli to mi ili ne, ovo je podjeljena zemlja. Prava vlast je na kantonima. U kantonima ne mora svuda biti nacionalistickh partnera. Sta bi znacilo pospremiti Zenicu, Tuzlu, Sarajevo, Bihac, Srednju Bosnu, Istocnu Bosnu od korumpiranih kadrova, losih tuzilaca, korumpirane policije i sve ostalo sto muci ljude i privredu a sada je namjesteno da odgovara samo povezanim licima. Da ne elaboriram, svi znamo o cemu pricamo.
HDZ i RS ti trebaju za evroatlanski put i tu ti je sta te zapadne. Uzmimo da su to obligatni partneri koje moras uzeti. SDA ne moras.
HM 2011

#16789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

drugi profil wrote:
palermo wrote:
drugi profil wrote:Ne vjerujem da ne razumijete anti SDA iskljucivost. Jel nam dobro u ovom djelu pederacije gdje je SDA sve i svja vec decenijama? Jasno da je vama koji ste opet glasali za njih sasvim dobro. Zasto onda tezite promjenama koje nosi DF? Dakle lazete. Ili sebe ili nas.
Ako zaista mislite da su promjene nuzne mislite li da ce ih dozvoliti partneri u vlasti koji su ovo stanje i kreirali i imali su svo vrijem da ga koriguju pa eto nisu. DF ce im biti samo krivac sto nema 100.000 radnih mjesta, penzija, plata, investicija...
Ako zaista hocete promjene a glassli ste za SDA i P onda vas pitam - jeste li sa zdravljem dobro?

...s tipfeler masine...
Ne razumijem je. Teško je objasniti anti SDA-ovsku isključivost a prihvatanje HDZ-a i SBB-a.

Mislim, o kojim ti onda promjenama govoriš. Moći ćeš ih uraditi sa HDZ-om i SBB-om ali bez SDA.....ako tu bude SDA onda nema promjena.

Ne razumijem. Razumio bih da kažeš,mrzim SDA i sve one koji su glasali za nju. I neću sa njima iz inata. To bi mi bilo razumljivo. I ljudski.

Ali objašnjavati racionalnim , političkim razlozima to, i usput biti spreman na gore spomenute dilove ( a moraš priznati da je ovdje većina promotora DF-a istakla da su im prihvatljivo) je nekako....
Ma razumijes ali neces da priznas.
Htjeli to mi ili ne, ovo je podjeljena zemlja. Prava vlast je na kantonima. U kantonima ne mora svuda biti nacionalistickh partnera. Sta bi znacilo pospremiti Zenicu, Tuzlu, Sarajevo, Bihac, Srednju Bosnu, Istocnu Bosnu od korumpiranih kadrova, losih tuzilaca, korumpirane policije i sve ostalo sto muci ljude i privredu a sada je namjesteno da odgovara samo povezanim licima. Da ne elaboriram, svi znamo o cemu pricamo.
HDZ i RS ti trebaju za evroatlanski put i tu ti je sta te zapadne. Uzmimo da su to obligatni partneri koje moras uzeti. SDA ne moras.
SDA jedino što bošnjaci imaju i kako sad dalje.....
kamen spoticanja

#16790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

lerdi wrote:
kamen spoticanja wrote:Naravno da jesam i dalje stojim iza toga
Kontam ja sve i sve što mislim kažem i napišem. Demokratska smo zemlja. Ipak po načinu tvog pisanja prije desetak dana i sada prije bi rekao da kod tebe postoji određeni stepen sikiracije. Željko je večeras izašao sa tačnim uslovima za formiranje vlasti i siguran sam da se od toga neće odustati jer nije lud da sam sebi skače u stomak. Ljudi ga vole ali ne u tolikoj mjeri da ih može lagati u lice a da mu oni klimaju glavom. Toga je i on svjestan. Ipak ovo nije ono čemu su se zeleni nadali, a i ti prije svega, pa se sada malo pokušava okrenuti ploča.
nista komsic nije rekao novo ...on ponavlja ono sto njegovi glasaci zele da cuju ( po postovima ovde to ocito pije vode)
tako ce biti i kad mandarine popune stolice u elektroprivredi...to nece biti zbog stolica nego zbog zelje da poboljsaju elektroprivredu...isto ce vrijediti i za komplento funkcionisanje vlasti...kad bude islo sve super,kad ne krivi ce biti izborni pobjednici...mada je to s ovim izbornim procentima i kapacitetom sasvim logicna i legitimna strategija,ipak je demagogija :wink:
ExNihilo

#16791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ExNihilo »

Večeras Komšić veli da je narod dao legitimitet SDA i da se, stoga, s njima mora raditi (čitaj: ući u koaliciju). Samo, zaboravlja pomenuti, da je toj istoj SDA taj isti narod i dosad davao legitimitet pa to njega (Komšića) nije spriječavalo da, u svakom jebenom intervjuu koji je ikad dao, SDA proglasi dežurnim krivcem za svaku jebenu stvar koja ne valja u ovoj zemlji. Sada kada treba razgrabiti fotelje - SDA je "ozbiljan politički faktor". S njima se mora raditi.

Ali, nije to ono najgore. Najgore je što on govno pokušava umotati u sjajni celofan i progurati ga kroz grla svojih birača pričom kako on to čini "za više dobro", radi nadasve zrele pozicije preuzimanja odgovornosti za glasove koje je dobio, a ne zato što želi još jedna žvaljava usta prisloniti državnoj sisi. On će, tobože, njima postaviti uslov da se politika vodi drugačije. :lol: Postavit ćeš ti kurčinu.

Tu bi negdje trebao biti kraj dugoročnoj perspektivi DFa. Jer za razliku od poluretardiranih SDA birača, koji su spremni biti jebani, silovani, tarabljeni i taslačeni, a ipak ostati vjerni svom toru - dobar dio DF birača ovdje završava svoju priču sa Komšićem.
HM 2011

#16792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

ExNihilo wrote:Večeras Komšić veli da je narod dao legitimitet SDA i da se, stoga, s njima mora raditi (čitaj: ući u koaliciju). Samo, zaboravlja pomenuti, da je toj istoj SDA taj isti narod i dosad davao legitimitet pa to njega (Komšića) nije spriječavalo da, u svakom jebenom intervjuu koji je ikad dao, SDA proglasi dežurnim krivcem za svaku jebenu stvar koja ne valja u ovoj zemlji. Sada kada treba razgrabiti fotelje - SDA je "ozbiljan politički faktor". S njima se mora raditi.

Ali, nije to ono najgore. Najgore je što on govno pokušava umotati u sjajni celofan i progurati ga kroz grla svojih birača pričom kako on to čini "za više dobro", radi nadasve zrele pozicije preuzimanja odgovornosti za glasove koje je dobio, a ne zato što želi još jedna žvaljava usta prisloniti državnoj sisi. On će, tobože, njima postaviti uslov da se politika vodi drugačije. :lol: Postavit ćeš ti kurčinu.

Tu bi negdje trebao biti kraj dugoročnoj perspektivi DFa. Jer za razliku od poluretardiranih SDA birača, koji su spremni biti jebani, silovani, tarabljeni i taslačeni, a ipak ostati vjerni svom toru - dobar dio DF birača ovdje završava svoju priču sa Komšićem.
jebani, silovani, tarabljeni i taslaceni.....

samo od SDA....

poluretardiranost se ogleda u smjenjivanju kompletnih vlada radi postavljanja kompletnih vlada od istog saziva skupstine i iste skupstinske vecine i tako unedogled.....

To su recepti stvaranja haosa....

I kriva SDA...
palermo

#16793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

drugi profil wrote: Ma razumijes ali neces da priznas.
Vjerovatno si u pravu, razumijem ali neću sebi da priznam.

I onda dođu upiti kakav je to narod koji glasa za SDA. Kao što reče Kamen....ne razumijete ni površinski sloj države u kojoj živite
drug_profi

#16794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Svasta sam nesto napisao kao odgovor na ovu tvoju bezobraznu pretpostavku ali sam obrisao. Samo u ime postovanja prema starom palermu sa kojim sam se uvijek mogao sloziti.

...s tipfeler masine...
MOSALJOZE

#16795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MOSALJOZE »

Jel počelo to cijepanje kartica ???
Teniser

#16796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Teniser »

Komšiću,ne zamotavaj u celofan niti pokušavaj opravdati višim ciljem,famozna tri uslova koje si sinoć izrekao samo zvuće dobro a sve što si rekao je pripremanje terena za koaliciju s SDA,uvjeri sve nas koji smo glasali za DF da nisu u pitanju fotelje.
Još jedan korak ti predstoji(koalicija s SDA -Kanton) ili Federacija(SDA-HDZ).i dozvoli uništenje DF.
Nismo glasali za DF i tebe da praviš koalicije s njima.
skupljac_zeljeza

#16797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

ExNihilo wrote: Tu bi negdje trebao biti kraj dugoročnoj perspektivi DFa. Jer za razliku od poluretardiranih SDA birača, koji su spremni biti jebani, silovani, tarabljeni i taslačeni, a ipak ostati vjerni svom toru - dobar dio DF birača ovdje završava svoju priču sa Komšićem.
Nema Komšić mnogo solucija. Ili ući u vlast sa SDA i izvršiti nekakvu (bilo kakvu) reformu ucjenama i u SDA i zajedno sa njima pokrenuti procese u državi ili čekati 2-4 godine da bi onda ušao u vlast sa Čovićem i Dodikom i Radončićem. On nije bez veze sinoć par puta spomenuo jak blok probosanskih stranaka u Parlamentu. Oslabljeni Dodik sada drugačijim tonom proziva Sarajevo. Dalje Komšić reče da nije izabran da sjedi i posmatra nego da radi i nešto mijenja. Stranke nastaju i nestaju, ali treba ih iskoristiti dok jesu da šta urade. Ne služi država da bi postojale stranke nego obrnuto.
gfhjz5eze

#16798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gfhjz5eze »

razvalit će SDA to što si reko keks, još u vrh glave 2 godine se mogu isplaćivat penzije, invalidnine i plaće a onda totalni kolaps, poslije toga kud koji mili moji
zagor 19

#16799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

Nema Komšić mnogo solucija. Ili ući u vlast sa SDA i izvršiti nekakvu (bilo kakvu) reformu ucjenama i u SDA i zajedno sa njima pokrenuti procese u državi ili čekati 2-4 godine da bi onda ušao u vlast sa Čovićem i Dodikom i Radončićem. On nije bez veze sinoć par puta spomenuo jak blok probosanskih stranaka u Parlamentu. Oslabljeni Dodik sada drugačijim tonom proziva Sarajevo. Dalje Komšić reče da nije izabran da sjedi i posmatra nego da radi i nešto mijenja. Stranke nastaju i nestaju, ali treba ih iskoristiti dok jesu da šta urade. Ne služi država da bi postojale stranke nego obrnuto.[/quote]

Ma kakve reforme kakvi bakrači, 2006 nakon opštih izbora SDP je bio u kud i kamo jačoj poziciji u Fedeaciji nego je sad DF, odn bio je dominantan, pa su i tada ušli u koaliciju sa samo jednom nacionalnom strankom, tj sa SDA. A takav je stav bio da bi dvije nacionlne stranke u tandemu bile previše, da ih se ne bi moglo kontroliisati. I to je bio stav pobjedničke partije 2006- god. I dva loša ubiše Miloša.Da ne idem dalje u analizu SDP ponašanja prije i nakon2006-te, ali tu su bili u pravu. A šta će kontrolisati Df---da ne budem bezobrazan i vulgaran sada? Sve osim opozicije sada, te okrupnjavanja ljevice u BiH, nakon reformi u SDP.-u, te zajedničke platforme ljevice na narednim izborima je strateška pogreška.
skupljac_zeljeza

#16800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

zagor 19 wrote:
Ma kakve reforme kakvi bakrači, 2006 nakon opštih izbora SDP je bio u kud i kamo jačoj poziciji u Fedeaciji nego je sad DF, odn bio je dominantan, pa su i tada ušli u koaliciju sa samo jednom nacionalnom strankom, tj sa SDA. A takav je stav bio da bi dvije nacionlne stranke u tandemu bile previše, da ih se ne bi moglo kontroliisati. I to je bio stav pobjedničke partije 2006- god. I dva loša ubiše Miloša.Da ne idem dalje u analizu SDP ponašanja prije i nakon2006-te, ali tu su bili u pravu. A šta će kontrolisati Df---da ne budem bezobrazan i vulgaran sada? Sve osim opozicije sada, te okrupnjavanja ljevice u BiH, nakon reformi u SDP.-u, te zajedničke platforme ljevice na narednim izborima je strateška pogreška.
Možeš se nekako promijeniti centrala svake stranke, ali ne i mentalitet u vertikali do onih na terenu koji neće da rade za stranku ako neće imati od toga interesa. Ma neće niko da radi. To o čemu pričaš je čista salonska onanija i utopija.
Post Reply