Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Riddle
#16751 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pokusao sam pogledati ponovo, rekoh mozda sam nesto propustio sinoc, bilo je kasno, gledao pijan i pospan... Jos gore mi sad bilo ovako trijeznom, preskocio sam gotovo pola epizode ubrzavajuci stvari koji su mi bile dosadne i blesave. Dugih 8 godina se sve ovo gradi, postoji samo jedan rat koji je bitan, kad ON dođe, nece biti vazno ko sjedi na Zeljeznom prijestolju bla bla. Sad treba da gledam konacni sukob protiv karikaturne verzije Eurona Greyjoya i pijane kraljice. Serija je zavrsila sto se mene tice. Onako kako je u ovom videu gore neko jednom iz zajebancije predvidio. 
-
cassius
#16752 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nisam dugo vidio vecu kolicinu nerd-ova na jednom mjestu.kamberovica polje wrote:Divi ovih pacijentica u prvom redu, ko da im matere u raku spuštaju.Radar71 wrote:
- scarface32
#16753 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Riddle wrote:Pokusao sam pogledati ponovo, rekoh mozda sam nesto propustio sinoc, bilo je kasno, gledao pijan i pospan... Jos gore mi sad bilo ovako trijeznom, preskocio sam gotovo pola epizode ubrzavajuci stvari koji su mi bile dosadne i blesave. Dugih 8 godina se sve ovo gradi, postoji samo jedan rat koji je bitan, kad ON dođe, nece biti vazno ko sjedi na Zeljeznom prijestolju bla bla. Sad treba da gledam konacni sukob protiv karikaturne verzije Eurona Greyjoya i pijane kraljice. Serija je zavrsila sto se mene tice. Onako kako je u ovom videu gore neko jednom iz zajebancije predvidio.
vidim li te na ovoj temi, prijavit cu te moderatoru.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16754 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mozemo kritikovat kolko hocemo ali najbolja serija ikad, toliko teorija to nisam vidio nigdje, da ljudi bukvalno knjige pisu o teorijama, zavjerama itd... nevjerovatan svijet maste da bukvalno mozes preokrenuti sve kako se tebi svidja ili ne svidja... evo recimo ja bi volio da se je ovo desilo u petoj epizodi i da je sad bio obracun sa Cersei i Euronom... vec sljedeci trajler mi idu na neku stvar njih dvoje oni debilni osmjesi... NK jest prerano porazen to stoji ALI od Neda Starka je da se citava serija vrti oko zeljeznog trona i sad su ostavili te igrice ko, sta, kako s kim... Sansa je vec rekla Tyrionu u kriptama da medju njima dvoma ne moze biti nista iz razloga da ne moze biti dvostruko lojalan, znaci Sansa puca na krunu na sjeveru pa i mozda i vise... Dany odlazi sa zmajevima bez Jona koji uz pratnju Davosa najverovatnije ide za njom, bukvalno izgubila je vojske u bitci za Winterfell i sad je pitanje ko ce ici sa njom dalje da se obracuna sa Cersei, mislim da ce biti malo likova.
- Gandalf
#16755 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni opet nije jasno zašto raja lično shvata kada neko kaže za nešto da mu se ne sviđa što se sviđa većini, ako ima neko ko je radio na GOT-u ovdje na forumu, makar i kao statista u samo jednoj epizodi, ja mu se izvinjavam za bilo šta loše što sam rekao o seriji ili ako sam išta slučajno spojlao o seriji
Endgame je po meni bio odličan film, neki kaže da njima nije, OK nekome taj film nije nešto, ne pada mi na pamet da im skačem po postovima zbog toga
GOt već duže vrijeme nije čemu, ali jbg ja sam ljubitelj takvih tematika pa ga pratim, ali zaista nije čemu u zadnje vrijeme, ne razumijem prozivke tipa " eto napravi ti bolje", "ja eto tebe će HBO pitati kako će praviti seriju ", mislim niđe veze
ljudi se plaho uzbuđuju oko fikcije i njenih likova i počinju vrijeđati lično, što je krajnje bezobrazno i drsko, ali eto svi su na tastaturi nešto zajebani i prosipaju neku drskost koju ne smiju u pravom životu, valjda je to ovo nova doba gdje je cool biti odvratan prema ljudima radi bilo čega pa i radi gluho bilo drugačijeg mišljenja o nekoj tv seriji
Endgame je po meni bio odličan film, neki kaže da njima nije, OK nekome taj film nije nešto, ne pada mi na pamet da im skačem po postovima zbog toga
GOt već duže vrijeme nije čemu, ali jbg ja sam ljubitelj takvih tematika pa ga pratim, ali zaista nije čemu u zadnje vrijeme, ne razumijem prozivke tipa " eto napravi ti bolje", "ja eto tebe će HBO pitati kako će praviti seriju ", mislim niđe veze
ljudi se plaho uzbuđuju oko fikcije i njenih likova i počinju vrijeđati lično, što je krajnje bezobrazno i drsko, ali eto svi su na tastaturi nešto zajebani i prosipaju neku drskost koju ne smiju u pravom životu, valjda je to ovo nova doba gdje je cool biti odvratan prema ljudima radi bilo čega pa i radi gluho bilo drugačijeg mišljenja o nekoj tv seriji
- kokuz_sa
#16756 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samo da citiram samog sebekokuz_sa wrote:NK bi mozda mogao biti otporan na vatru..ili da je moze nekako kontrolisati..
Kada je napao onu djecu sume..
Ona su napravila vatreni obruc..kroz koji su prosli WW i NK a mrtvi nisu mogli
Hocete li kraj da Vam kazem
-
drogon2
#16757 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U redu je doc i rec da ti se nesto ne svidja, ali vecina ljudi je ovdje salty sto se stvari nisu odigrale onako kako oni zele,pa prosipaju svoju pamet kao nesto sveto i jedino ispravno xd Ja sam apsolutno uvjeren da ona dvojica nista nisu uradili bez Martinovog pristanka i vrlo je moguce da ce Arya bit ta koja ce ubit NK i u knjizi obzirom da je ona najdrazi lik njegovoj zeni.Gandalf wrote:meni opet nije jasno zašto raja lično shvata kada neko kaže za nešto da mu se ne sviđa što se sviđa većini, ako ima neko ko je radio na GOT-u ovdje na forumu, makar i kao statista u samo jednoj epizodi, ja mu se izvinjavam za bilo šta loše što sam rekao o seriji ili ako sam išta slučajno spojlao o seriji
Last edited by drogon2 on 29/04/2019 18:13, edited 1 time in total.
- tuzlak1212
#16758 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gandalf wrote:meni opet nije jasno zašto raja lično shvata kada neko kaže za nešto da mu se ne sviđa što se sviđa većini, ako ima neko ko je radio na GOT-u ovdje na forumu, makar i kao statista u samo jednoj epizodi, ja mu se izvinjavam za bilo šta loše što sam rekao o seriji ili ako sam išta slučajno spojlao o seriji
- Hasan006
#16759 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Wannabe nerdova*cassius wrote:nisam dugo vidio vecu kolicinu nerd-ova na jednom mjestu.kamberovica polje wrote:Divi ovih pacijentica u prvom redu, ko da im matere u raku spuštaju.Radar71 wrote:
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16760 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
evo sad ide teorija da se nije zavrsilo sa NK jer su Arya i Bran dotaknuti od njega i da tu ce nesta se desiti... sve je moguce
- Hasan006
#16761 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako misliš na mene nisam uvrijedio nikoga drukčijeg mišljenja (a meni je ovdje sralo barem 4-5 likova), to što te većina raje ovdje smatra budalom ako malo jače obraćaš pažnju na detalje i ako si nerd za neki fandom je druga stvar.Gandalf wrote: ljudi se plaho uzbuđuju oko fikcije i njenih likova i počinju vrijeđati lično, što je krajnje bezobrazno i drsko, ali eto svi su na tastaturi nešto zajebani i prosipaju neku drskost koju ne smiju u pravom životu, valjda je to ovo nova doba gdje je cool biti odvratan prema ljudima radi bilo čega pa i radi gluho bilo drugačijeg mišljenja o nekoj tv seriji
Problem je u tome što je GoT od početka bila posebna serija, koja se isticala od ostalih po kvalitetu scenarija i zaobilaženju stereotipa, a sad kad je to sve nestalo svi su u fazonu "šta vam je ljudi, to je samo serija, opušteno, blabla". Od remek djela su napravili limunadu i raja ne treba srati po ljudima kojima je krivo zbog toga samo zato jer oni to ne primjećuju.
- Lakat Jebić
#16762 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma mislio sam u fazonu da nemam problem sto je arya roknula NK. niti imam problem sto je na kraju ipak finalna igra bitka za prijestolje. cak mi je i najsmislenije. ona je prosla obuku, nismo znali zasto, sad znamo. kad prodje kijamet zivot se nastavlja. recimo ja da se pitam, ja bih pobio i sve zmajeve i na neki nacin unistio sve nadnaravno, ono u fazonu ovo je trenutak kad je nestalo "metafizike" u svijetu, sa cersei će morat "na šake"omar little wrote:sta je ondje dobro, dragi kolega?Lakat Jebić wrote:Capajebo wrote:Al su usrali seriju i kompletnu pricu, svaka im cast. Treba i ovo znati.
D&D za zatvora....
Zamjerke su mi uglavnom na build-up.
znači epski momenat, 30 sekundi pogleda brana i night kinga, a mi nemam pojma full story, osim da NK "hoce da obrise sjecanje covjecanstva". Dizanje mrtvih dole u grobnici je bilo besmisleno i nepotrebno. valjda su istruhli jebote. drame je bilo dovoljno i bez toga. al eto to mogu i halalit. NK gotov, a ne znamo ni sta je htio frajerbukvalno kako djeca iz vrtica zamisljaju pricu. rezija za poslat u zatvor, 80% vremena kurca ne vidis niti znas sta se zbiva. to nije nikakav realistican prikaz nicega nego golo seratorstvo. i amaterizam.
ufurali se u vlastiti hajp. ono da napravi najvecu i najbolju bitku ikad snimljenu, ne zna najobicnije scene postaviti i konstruirat kako treba
izvedba svega toga je... da budem blag- nerazradjena
p.s. ovi sto kazu da ja i ti pretjerujemo sa zahtjevima za logikom su preko vikenda napisali 10tak izvrsnih postova sa pitanjima koja su ostala i ostat će visit i nakon što serija zavrsi
- scarface32
#16763 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hasan006 wrote:Ako misliš na mene nisam uvrijedio nikoga drukčijeg mišljenja (a meni je ovdje sralo barem 4-5 likova), to što te većina raje ovdje smatra budalom ako malo jače obraćaš pažnju na detalje i ako si nerd za neki fandom je druga stvar.Gandalf wrote: ljudi se plaho uzbuđuju oko fikcije i njenih likova i počinju vrijeđati lično, što je krajnje bezobrazno i drsko, ali eto svi su na tastaturi nešto zajebani i prosipaju neku drskost koju ne smiju u pravom životu, valjda je to ovo nova doba gdje je cool biti odvratan prema ljudima radi bilo čega pa i radi gluho bilo drugačijeg mišljenja o nekoj tv seriji
Problem je u tome što je GoT od početka bila posebna serija, koja se isticala od ostalih po kvalitetu scenarija i zaobilaženju stereotipa, a sad kad je to sve nestalo svi su u fazonu "šta vam je ljudi, to je samo serija, opušteno, blabla". Od remek djela su napravili limunadu i raja ne treba srati po ljudima kojima je krivo zbog toga samo zato jer oni to ne primjećuju.
Izgleda vima je krivo sto je vecina prezivjela a sto nije bilo klanja. A sto sexa nema to nikom nista?
- MarlboroGold
#16764 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gandalf wrote:meni opet nije jasno zašto raja lično shvata kada neko kaže za nešto da mu se ne sviđa što se sviđa većini, ako ima neko ko je radio na GOT-u ovdje na forumu, makar i kao statista u samo jednoj epizodi, ja mu se izvinjavam za bilo šta loše što sam rekao o seriji ili ako sam išta slučajno spojlao o seriji
- Kal El
#16765 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Joj sto ne mogu ove hipstere jbt, neki dan sam pogledao dva ili tri videa s ovim likovima, uvijek isti debili u kadru sa onim njihovim laznim sokiranim facama..Radar71 wrote:
-
axe22
#16766 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma Bran ili Jon postane NK kad vidi da ce Cersy pobjediti i on dobije rat za sjever, povuce se ponovo iza zida i to je to.
- SanskiBiser
- Hasan006
#16768 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bi valjalo jedan dobar rafal ovdje raspalit, a?Kal El wrote:Joj sto ne mogu ove hipstere jbt, neki dan sam pogledao dva ili tri videa s ovim likovima, uvijek isti debili u kadru sa onim njihovim laznim sokiranim facama..Radar71 wrote:
- MarlboroGold
#16769 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kae Arya roknula NK-a... pa Jon je zmaja vriskom 
- Kal El
#16771 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
32:10 Najjacedefender46 wrote:Game of Thrones | Season 8 Episode 3 | Game Revealed (HBO)
-
drogon2
#16772 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bilo je naznaka da bi Arya mogla bit ta koja ce ubit NK, tj bilo je teorija i ova se pokazala kao istinitom, a raja je salty sto to nije bila neka od teorija koje su se njima svidjale. Da su kojim slucajem to bili Jon il Dany, ovdje bi imali drugu vrstu kuknjave tj da je sve isuvise predvidljivo itd. Zato molim vas nemojte predstavljat svoje nezadovoljstvo ishodom kao neku veliku mudrost.Najjace mi je kad neko uzme i kuka na dobru stvar samo da bi se kukalo.
- SanskiBiser
#16773 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kal El wrote:32:10 Najjacedefender46 wrote:Game of Thrones | Season 8 Episode 3 | Game Revealed (HBO)
![]()
Sta kaze autor serije prije 3 godine smo vec znali da ce Arja biti ta koja ce ubiti NK.
- Gandalf
#16774 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nisam mislio na tebeHasan006 wrote:Ako misliš na mene nisam uvrijedio nikoga drukčijeg mišljenja (a meni je ovdje sralo barem 4-5 likova), to što te većina raje ovdje smatra budalom ako malo jače obraćaš pažnju na detalje i ako si nerd za neki fandom je druga stvar.Gandalf wrote: ljudi se plaho uzbuđuju oko fikcije i njenih likova i počinju vrijeđati lično, što je krajnje bezobrazno i drsko, ali eto svi su na tastaturi nešto zajebani i prosipaju neku drskost koju ne smiju u pravom životu, valjda je to ovo nova doba gdje je cool biti odvratan prema ljudima radi bilo čega pa i radi gluho bilo drugačijeg mišljenja o nekoj tv seriji
sve coll
- jasko_ba
#16775 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Koji su ovo debili. Samo daj da budem poseban na silucassius wrote:nisam dugo vidio vecu kolicinu nerd-ova na jednom mjestu.kamberovica polje wrote:Divi ovih pacijentica u prvom redu, ko da im matere u raku spuštaju.Radar71 wrote: