Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
oakville

#16751 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Tomahawk11 wrote:
sheilak wrote:
Sta je konkretno problem sa Izetbegovievom izjavom ovdje? Smatram je dobrom, izbalansiranom, velikodusnom cak, kao i onu o presudi Mladicu. Ne moli Izetbegovic ovdje njih za pomirenje vec smireno sumira sve sto se desilo, bez likovanja i prijetnji, vec nudi ruku pomirenja i mogucnost izgradnje odnosa izmedju dva naroda na zdravim temeljima. Hrvati nisu sjebani u tolikoj mjeri kao Srbi pa da shvate ovo kao znak slabosti i beskicmenjastva, znat ce razumjeti poruku, vecinom.
Ok je sve, do onog dijela kad i jedan i drugi daju alibi u smislu eto presuđeno je, ne treba talasati.
Ubijeđen sam da se neće ništa učiniti po pitanju traženja prava iz ove presude.
Neće baš tako biti, rekli su da imaju dvije strane hrvatske politike, znači da i oni mogu igrati na dva načina, zavisno s kojom od ove dvije strane hrvatske politike imaju posla. A svijetlija je bolja.
BHCluster

#16752 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16753 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

auuu sHo KITArevicka spustila loptu... popisHa se po svojim HNSovcima
512MB

#16754 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... id=1010747

"Kad smo došli do bivše baze JNA i pokazali Praljkovu dozvolu zapovjedniku logora, bio je zgranut, ali je ispoštovao Praljkovu zapovijed i pustio nas unutra. U jednom skladištu vidjeli smo stotine uplašenih ljudi koji su sjedili i čučali. Neki su iza zatvorenih vrata bili 72 sata, a stražari su ih ostavili da se guše u vrućini i smradu. Pili su vlastiti urin", piše Vulliamy.

Ljudi mirite se snama :twisted:
Ci-Nick

#16755 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Ci-Nick »

Kolinda se spametovala, ne spominje nikakve teroriste u BiH,....
hizo ramidovic

#16756 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

dok vi ovdje palamudite i mlatite praznu slamu, zmaju od sipova izgorilo auto...niko ni da spomene
DonieBrasco

#16757 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Kolindica okrenula plocu ili je frka, pritisici ?

:bih:
pici

#16758 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

"Mi smo očekivali da ćemo te ljude dočekati na slobodi. Svjesni smo da ovo nije sud pravde, nego politički. Ovo je zločin prema svim časnim predstavnicima HVO-a pa i svim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Mostaru u stanci zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH.

zali se haagu :oops:
pici

#16759 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

hajd nesto pametno i od nje... mada mislim da su joj odozgore pritegli...
ultima_palabra

#16760 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

Nevjerovatno kolika je količina političkog autizma pokazana zadnjih dana... dok je to očekivano u primitivnim plemenskim zajednicama Srbije, manjeg entiteta i WestHerza, stvarno me je iznenadilo kakvom lakoćom političari iz RH odbacuju presudu Tribunala. Proces koji je trajao 15-ak godina, hiljade sati izlaganja, hiljade dokaza, toliko pravnih instrumenata iskorišteno sa obje strane... i onda dođe neki polupolitičar Plenković ili Milanović koji su tad bili žutokljunci i ispale da je presuda nepravedna. Pa nećemo tako, Dino...

Nobilo i Puhovski su im lijep šamar opalili svima zajedno.
bh.tornjak

#16761 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

kakabanja213 wrote:
bh.tornjak wrote:
megaman4 wrote: Prvo krenuti od povratka radnika u Kombinat i Soko, pa onda nastaviti sa stanovima, i na kraju Velez vratiti pod BB.

Drugo je ukidanje naziva hercegbosna svim privrednim drustvima i preduzecima i vracanje prijeratnih naziva i trece je promjena naziva ulica.
..prije toga poslat pozivnicu Covicu (i drugima) da objasni koliko je ljudi iz logora trazi na radnu obavezu....
pa....uputiti Hrvatskoj zamolbu :D da pohapsi i isporuci odbjegle osudjene i optuzene (Jelavic i ostali)
pa...ispipati puls...jednom grupnom tuzbom pred sudom neke mjesne zajednice u USA traziti odstetu od Hrvatske.....
a sve zarad dobrosusjedskih odnosa i svijetle buducnosti....

dalje mozete nastaviti....
Sud mjesne zajednice u USA. U slucaju da se tu moze podici tuzba, a vjerovatno moze mogla bi biti kuknjava gora vec jucer. Jer tu kad presude i trepavice skidaju sa ociju. A ja znam jednog koji ima i mogucnosti i volje i zelje da to uradi u dogledno vrijeme.

jbg....USA ima takav pravni sistem( ako se to moze tako nazvati)....
tuzba bilo kojem sudu....u nekom gradicu ili slicno i samo se pozvat na presudu iz Hag-a ....i stvar je zavrsena....
a sto ti rece "da i trepavice skidaju"......skidaju jao.....i kozu gule....
po tom pitanju su ludi do bola...
DonieBrasco

#16762 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Sad samo zamislte sta bi se desavalo da je šestorka oslobođena ?!

Mene strah i pomisliti !
Last edited by DonieBrasco on 30/11/2017 11:24, edited 1 time in total.
pici

#16763 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Ne nađu li recept za suživot, bh. Hrvati će popiti ‘praljkov lijek’
ZIVJELI!!!

Image
bingov buraz

#16764 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

Krokodajl wrote:
Nit smo ih optužili nit ćemo tražiti pomirenje.

Sami su na sebe čitavu krivicu svalili, ja u BiH medijima nisam mogao prije ove presude naći nikakve žestoke tvrdnje kontra Hrvata, Hrvatske politike u BiH ili politike Hrvatske.

Sami su sebe u ova govna uvalili potpuno se identificirajući sa Praljkom, sami neka se i vade.

Ne treba tražiti od njih pomirenje, ali ne treba ih ni tjerati da se izvinu, ako hoće neka to urade sami nakon što skontaju (ako) šta su uradili, od prisilne isprike nema ništa i takva nam ne treba ni nama ni njima.

Ovo nije 92-a godina da Balija mora okolo kukati i kucati po vratima, imamo svoju državu, imamo svoju politiku, trebamo se okrenuti njoj i nastaviti dalje, presuda je tu, znamo da smo bili u pravu, znamo da smo se branili i da je temelj ove države izgrađen na krvlju ljudi koji su je branili, a ne nekoj kolektivnoj krivici za haos 90-ih, jer i ako je taj kolektivni haos postojao, mi smo tu najmanje bitni jer subjektivno ili objektivno presuda je tu, presuda suda kojeg smo se svi obvezali poštovati.

Hrvati ako hoće ako neće, nek krenu sa nama naprijed, ili neka se koprcaju u vlastiom paralelnom univerzumu u kojem je ideja Herceg Bosne bila plemenita i časna ideja kojom je trebalo spriječiti pokolje nad bar Bošnjačkih enklava, i kao trebamo mi biti još i zahvalni jer su u Heliodromu i Dretelju prema nama bolje postupali nego u Omarskoj i Keratermu, odnosno zato što je u Prozoru srušeno manje džamija po glavi stanovnika nego u Zvorniku.

Takva politika opravdanja zločina drugim zločinom je nešto što nikome ne treba, takva politika vodi kolektivnom ludilu kakvo vidimo u Srpskim medijima kojima je odgovor na svako pitanje "Jasenovac, Oluja, Kravice".

Hrvatima je ovo prvi puta da se suočavaju sa činjenicom da su i oni učestovali u zločinu, do sada je kompletna Hrvatska politika i Hrvatska povijest od 90-e pa naovamo izgrađena na priči da se Hrvatska časno odbranila i pobjedila i da je izašla bez mrlje.

Na tlu Republike Hrvatske sud je rekao svoje šta je imao, da su Gotovina, Markač i Čermak nedužni.
Ali sada govorimo o dešavanjima na tlu BiH u tačno navedenom periodu, i sada taj mit o bezgriješnoj i časnoj Hrvatskoj pada sa velike visine i razbija se od beton.

Naravno da im je teško to prihvatiti, naravno da nije svejedno čuti da je tvoj predsjednik, tvoje zemlje doveden u kontekst UZP-a, ne bi ni meni svejedno bilo kada bi neko u taj kontekst doveo Aliju, Silajdžića i ostalo rukovodstvo RBiH.

Ipak, ja vjerujem da će Hrvati vremenom ipak smiriti strasti, i da će doći do svojevrsne katarze, jer u Hrvatskoj za razliku od Srbije recimo, poruke pomirenja su bile uvijek dosta glasnije nego preko Drine.

Treba ih pustiti da sami sa sobom srede te stvari, pomirenje ne treba forsirati i ne treba ga tražiti, presudu treba poštovati, a mi moramo naprijed, zbog naše djece.
Vrhunski post.
Tomahawk11
Globalni moderator

#16765 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Nevjerovatno kolika je količina političkog autizma pokazana zadnjih dana... dok je to očekivano u primitivnim plemenskim zajednicama Srbije, manjeg entiteta i WestHerza, stvarno me je iznenadilo kakvom lakoćom političari iz RH odbacuju presudu Tribunala. Proces koji je trajao 15-ak godina, hiljade sati izlaganja, hiljade dokaza, toliko pravnih instrumenata iskorišteno sa obje strane... i onda dođe neki polupolitičar Plenković ili Milanović koji su tad bili žutokljunci i ispale da je presuda nepravedna. Pa nećemo tako, Dino...

Hajde što je nepravedna, nego je odbacuju.
Ko da ih neko nešta pita :mrgreen:
Alfons Kauders

#16766 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

bingov buraz wrote:
Krokodajl wrote:

Sami su na sebe čitavu krivicu svalili, ja u BiH medijima nisam mogao prije ove presude naći nikakve žestoke tvrdnje kontra Hrvata, Hrvatske politike u BiH ili politike Hrvatske.

Sami su sebe u ova govna uvalili potpuno se identificirajući sa Praljkom, sami neka se i vade.

Ne treba tražiti od njih pomirenje, ali ne treba ih ni tjerati da se izvinu, ako hoće neka to urade sami nakon što skontaju (ako) šta su uradili, od prisilne isprike nema ništa i takva nam ne treba ni nama ni njima.

Ovo nije 92-a godina da Balija mora okolo kukati i kucati po vratima, imamo svoju državu, imamo svoju politiku, trebamo se okrenuti njoj i nastaviti dalje, presuda je tu, znamo da smo bili u pravu, znamo da smo se branili i da je temelj ove države izgrađen na krvlju ljudi koji su je branili, a ne nekoj kolektivnoj krivici za haos 90-ih, jer i ako je taj kolektivni haos postojao, mi smo tu najmanje bitni jer subjektivno ili objektivno presuda je tu, presuda suda kojeg smo se svi obvezali poštovati.

Hrvati ako hoće ako neće, nek krenu sa nama naprijed, ili neka se koprcaju u vlastiom paralelnom univerzumu u kojem je ideja Herceg Bosne bila plemenita i časna ideja kojom je trebalo spriječiti pokolje nad bar Bošnjačkih enklava, i kao trebamo mi biti još i zahvalni jer su u Heliodromu i Dretelju prema nama bolje postupali nego u Omarskoj i Keratermu, odnosno zato što je u Prozoru srušeno manje džamija po glavi stanovnika nego u Zvorniku.

Takva politika opravdanja zločina drugim zločinom je nešto što nikome ne treba, takva politika vodi kolektivnom ludilu kakvo vidimo u Srpskim medijima kojima je odgovor na svako pitanje "Jasenovac, Oluja, Kravice".

Hrvatima je ovo prvi puta da se suočavaju sa činjenicom da su i oni učestovali u zločinu, do sada je kompletna Hrvatska politika i Hrvatska povijest od 90-e pa naovamo izgrađena na priči da se Hrvatska časno odbranila i pobjedila i da je izašla bez mrlje.

Na tlu Republike Hrvatske sud je rekao svoje šta je imao, da su Gotovina, Markač i Čermak nedužni.
Ali sada govorimo o dešavanjima na tlu BiH u tačno navedenom periodu, i sada taj mit o bezgriješnoj i časnoj Hrvatskoj pada sa velike visine i razbija se od beton.

Naravno da im je teško to prihvatiti, naravno da nije svejedno čuti da je tvoj predsjednik, tvoje zemlje doveden u kontekst UZP-a, ne bi ni meni svejedno bilo kada bi neko u taj kontekst doveo Aliju, Silajdžića i ostalo rukovodstvo RBiH.

Ipak, ja vjerujem da će Hrvati vremenom ipak smiriti strasti, i da će doći do svojevrsne katarze, jer u Hrvatskoj za razliku od Srbije recimo, poruke pomirenja su bile uvijek dosta glasnije nego preko Drine.

Treba ih pustiti da sami sa sobom srede te stvari, pomirenje ne treba forsirati i ne treba ga tražiti, presudu treba poštovati, a mi moramo naprijed, zbog naše djece.
Vrhunski post.

:thumbup:

Odlicno receno. Do njih je, bez prisile, bez pritiska, pa neka sami odluce sta ce.

Nazalost, bojim se da cemo u Hrvatskoj sad gledati spustanje lopte i neku drugu pricu kad se strasti ohlade, sve radi medjunarodnog faktora. Problem je sto ce se nadoknaditi kuhanjem u BiH. Ista igra koju je Srbija uspjesno igrala s Dodikom od 2007 do nedavno - kulturno lice za strance, a kroz satelite u BiH se radi nesto deseto.

HDZ RH ce svaku izjavu zvanicnika RH koja bude pozivala na pomirenje odgovoriti ratnohuskackim izjavama HDZ-ovaca iz BiH, kako bi ostavio dobar dojam kod patriotske baze... I onda ce ih po potrebi "smirivati" kad krenu praviti incidente i sl.

Nista sto Srbija nije radila s Dodikom, a prije njega s SDS-om, od 1991 do danas.
dulekrele

#16767 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dulekrele »

Svi hrvati pate od teske amnezije i u svojim pateticnim govorima ne spominju period '93 i '94 i zabijanje noza u leda i okretanje ka savezu sa karadzicem vec se samo orijentisu na to kako je hrvatska prva priznala BiH i kako su pomogli da se krajina oslobodi. pokazuju da su oni i srbi ista stvar.
Tomahawk11
Globalni moderator

#16768 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Kolinda uglavnom kuka na o što Srbija nije presuđena.
Da su svog rođu u Hercegovini pogurali, moglo je i to biti, ali avaj....
bingov buraz

#16769 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

Onaj Bujanec bujica sta je ono sunce ti poljubim,ima li tamo kakav RAK pa ono je stavljanje mete na ljude,kad ga Rojs smiruje onda mozes misliti.
Sta je sa Rojsom uopste,bolje izgledajuce kopaju.Kontam da mu ne odgovara staracka kakica ili sta vec radi u tom starackom domu gdje izdrzava kaznu ali covjek stvarno stvarno izgleda bolesno.
Sinoc je lansirao ekskluzivu da su Njofra,Susak i Boban ozraceni i zato svi umrli od karcinoma.
Zanimljivo.
BHCluster

#16770 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
Avaj, sta bi? :lol:
sheilak

#16771 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sheilak »

Krokodajl wrote:

odlicno. i da, u hrvatskoj puno je veci dio zdravijeg stanovnistva nego u srbiji, koji su svjesni svega i osudjuju zlocine i jasno se ogradjuju od nacionalista i hrvatskih, a pogotovo od hercegovackih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#16772 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Džabe sve, eto i sa mrtvim njoFrom, dobiše etiketu.
S druge strane, Srbija je sa smrću Slobe zatvorila tu knjigu.
hizo ramidovic

#16773 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

sheilak wrote:
odlicno. i da, u hrvatskoj puno je veci dio zdravijeg stanovnistva nego u srbiji, koji su svjesni svega i osudjuju zlocine i jasno se ogradjuju od nacionalista i hrvatskih, a pogotovo od hercegovackih.
obicno stanovnistvo mozda da, ali zvanicna politika identicna i na istoku i na zapadu
Tomahawk11
Globalni moderator

#16774 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

sheilak wrote: odlicno. i da, u hrvatskoj puno je veci dio zdravijeg stanovnistva nego u srbiji, koji su svjesni svega i osudjuju zlocine i jasno se ogradjuju od nacionalista i hrvatskih, a pogotovo od hercegovackih.
A imaš i sredine kao što je Zadar, mogu komotno sa kamenjarima.
Leglo ustaštva i primitivizma.
bosan

#16775 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bosan »

ultima_palabra wrote:Nevjerovatno kolika je količina političkog autizma pokazana zadnjih dana... dok je to očekivano u primitivnim plemenskim zajednicama Srbije, manjeg entiteta i WestHerza, stvarno me je iznenadilo kakvom lakoćom političari iz RH odbacuju presudu Tribunala. Proces koji je trajao 15-ak godina, hiljade sati izlaganja, hiljade dokaza, toliko pravnih instrumenata iskorišteno sa obje strane... i onda dođe neki polupolitičar Plenković ili Milanović koji su tad bili žutokljunci i ispale da je presuda nepravedna. Pa nećemo tako, Dino...

Nije zgodno , valja sad govna jest i pljuvat sam sebe .
Post Reply