Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako neko nesto iz inostranstva naruci u vrijednosti 500 KM ... Recimo neki laptop od 500 KM, i ovi nasi lihvari naplate 5% carine na to + 17% PDV, zar kupac u tom slucaju ne bi mogao traziti povrat PDV-a u zemlji u kojoj je proizvod narucen ???
Npr. ako je proizvod iz Kine, a tamo je PDV 20%, a u BiH 17%... Zar se ne bi mogao traziti povrat PDV-a do iznosa do kojeg je placen u BiH (17% ili cjelokupnih 20%) ???
PDV mi nikako nema logike u ovoj cijeloj prici
Za to trebaš u zemlji kupovine izvaditi obrazac za povrat PDV-a, pa ti otiđi u Kinu i izvadi taj obrazac da bi mogao dobiti tu razliku od 3%, itekako bi ti se isplatilo.
toure123 wrote:Ne nego sam mislio na 20% overall povrat koji ionako nikad ne dobijemo nazad a ovamo nam naplate 17%
kad prodajes preko pika, naplatis li pdv? e isto tako kinez preko ebaya tebi naplati pdv pa imas pravo traziti da se oslobodis dvostrukog oporezivanja slobodno reci da sam te ja poslao
toure123 wrote:Ne nego sam mislio na 20% overall povrat koji ionako nikad ne dobijemo nazad a ovamo nam naplate 17%
kad prodajes preko pika, naplatis li pdv? e isto tako kinez preko ebaya tebi naplati pdv pa imas pravo traziti da se oslobodis dvostrukog oporezivanja slobodno reci da sam te ja poslao
I usput povuces jos do 600KM iz kine, do tad ce valjda uvesti ovaj novi zakon
kasne li vama paketići iz KIne? imam nekih paketa iz druge polovine februara... na 17track aplikaciji masa onih notifikacija delivered by air transport preko kineske pošte, a kod nas još ništa....
zemomak wrote:kasne li vama paketići iz KIne? imam nekih paketa iz druge polovine februara... na 17track aplikaciji masa onih notifikacija delivered by air transport preko kineske pošte, a kod nas još ništa....
Ja čekam od 13.02. za koju sam se nadao da će davno doći jer su stigle neke novije pošiljke poslate preko China Posta kao i ova a ovoj još ni traga ni glasa.
Mehemed wrote:Ja čekam od 13.02. za koju sam se nadao da će davno doći jer su stigle neke novije pošiljke poslate preko China Posta kao i ova a ovoj još ni traga ni glasa.
meni kasne poslati i kineskom i singapurćanskom poštom jutros mi nešto što čekam se pojavilo U ZAGREBU (CRO) wtf
Mehemed wrote:Ja čekam od 13.02. za koju sam se nadao da će davno doći jer su stigle neke novije pošiljke poslate preko China Posta kao i ova a ovoj još ni traga ni glasa.
meni kasne poslati i kineskom i singapurćanskom poštom jutros mi nešto što čekam se pojavilo U ZAGREBU (CRO) wtf
Ma oni ubace na avion samo da se rijese i onda svako malo Delivered by air transport xD Meni su jednom poslali iz kine za Argentinu pa iz Argentine za Njemacku pa za BiH onda...Malo je reci da sam se nacekao Sad evo zadnja posiljka, 8.3 bila u onom njihovom centru(prva poruka na 17track.net) a danas evo vracena s nase carine i salju meni, sto je prebrzo stvarno u odnosu na prije godinu dvije kad sam narucivao. Dosta brze rade u zadnje vrijeme(bar ovi sto meni salju, mozda imaju kakav prioritet xD)
insaneinthebrain wrote:Nakon 3 mjeseca i 5 dana dobio posiljku iz kine, mini usb baterija. Rekord za sad
Ja imam ogroman broj paketa narucenih u januaru koji jos nisu dosli, moguce da ce neki od njih i oboriti ovaj tvoj rekord. Registrovane posiljke prilicno brzo stizu a neke neregistrovane nikada sporije(ili su ukradene pa nece ni doci).
insaneinthebrain wrote:Nakon 3 mjeseca i 5 dana dobio posiljku iz kine, mini usb baterija. Rekord za sad
Ja imam ogroman broj paketa narucenih u januaru koji jos nisu dosli, moguce da ce neki od njih i oboriti ovaj tvoj rekord. Registrovane posiljke prilicno brzo stizu a neke neregistrovane nikada sporije(ili su ukradene pa nece ni doci).
kako znate da li su registrovane ili ne? ja pojma nemam dok ne kupim artikal i tek onda vidim ispod TN
kako znate da li su registrovane ili ne? ja pojma nemam dok ne kupim artikal i tek onda vidim ispod TN
Ako je jeftiniji artikal od 20-30 dolara niko ti nece poslati registriranom jedino ako ti sam ne zahtjevas. Tako je na ebay-u a na drugim stranicama poput gearbest-a ili banggood-a ti fino pise da li se salje registriranom ili ne i koliko trebas doplatiti za registriranu ako je jeftiniji artikal u pitanju.