HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hoggarr

#16751 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

alen_89 wrote:E ovo je akcija koja se ceka, bolje ne moze!

Jos provjeriti jel tacno do kraja aprila, ako da, onda ne treba zuriti ima vremena...

Samo jel neko skontao kako ustediti 309KM ??? Trio grande premium usteda je 269,70KM...
U ovu cijenu su uračunali telefonski uređaj/aparat, koji daju gratis, u maloprodaji košta 44,50 KM (Konzum Ložionička), a oni ga najvjerovatnije u veleprodaji kupuju za 39,30 KM, te ga u ovoj akciji prikazuju kao uštedu, što je i logično, jer bi ga svakako morao kupiti ukoliko priključuješ neki od Trio paketa.

bumerangss wrote:
kloniran wrote:
edit: ali izbijmo i cenera za telefon opet 8 KM skuplji za nista :-)
Nije baš za ništa! Imas prvo stabilnost sto kod TM nemas (ne znam za tebe na poslu ali kod mene u Buca Potoku fercera sve) pa imas time shift da vracas unazad 72 sata jer milina je propustiti 3 epizode serije i pregledat ih kad tebi paše i to da preskocis reklame i stopiras kad odes u wc :-D sve kao na DVD-u pa imas besplatan broj 1444 za suport pitanja primjedbe... iako nemas problema ali ja ih cesto nazovem i dam im prijedlog kao npr da aktiviraju time shift i na 18+ kanale :D da mogu da vratim vise puta najuzbudljiviji dio scene :lol: pa imas dopunu ultra kredita jer ukucas svoj pin i iznos na TV-u i dopunis kredit da se ne peglas po trafikama pa imas da kad te neko zove na fiksni a telefon ti pored TV-a a tebi se ne ustaje s kauca ali ti zato pise u donjem uglu ekrana da te zove tetka Fatima :lol: pa imas nasu ligu da gledas derbi pa imas da gledas tv na mobitelu pa imas razne pogodnosti tj popuste za kupovinu mobitela tableta laptopa LCD-a i na rate uz racun.... i jos dosta toga imas
Istina je da MojaTV ima sve pobrojano, koristim MojaTV Phone Plus paket. Pretplatio sam se prvenstveno da bih imao alternativu HS-u, ako počnu praviti probleme. Kasnije mogu odabrati veći paket kako bih imao internet.

Došao sam do saznanja da od 15. marta povećavaju brzine interneta u BH Telecom-u. Što je svakako poželjna vijest.

Bitno je da se i konkurencija razvija, jer svima njima jedini cilj je profit, a glavni resurs su pretplatnici. Tu mi nastupamo u odabiru usluga, sve se u stvari svodi na ponudu i potražnju, gdje moramo biti dobri kalkulanti. Sviđa mi se razvoj situacije i posljednja dešavanja u telekomunikacijskim kompanijama.

Na kraju će morati odrediti realnu cijenu usluge, u skladu sa tržištem, a ne prema vlastitim željama.
NK33

#16752 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

hoggarr wrote:
bumerangss wrote: Nije baš za ništa! Imas prvo stabilnost sto kod TM nemas (ne znam za tebe na poslu ali kod mene u Buca Potoku fercera sve) pa imas time shift da vracas unazad 72 sata jer milina je propustiti 3 epizode serije i pregledat ih kad tebi paše i to da preskocis reklame i stopiras kad odes u wc :-D sve kao na DVD-u pa imas besplatan broj 1444 za suport pitanja primjedbe... iako nemas problema ali ja ih cesto nazovem i dam im prijedlog kao npr da aktiviraju time shift i na 18+ kanale :D da mogu da vratim vise puta najuzbudljiviji dio scene :lol: pa imas dopunu ultra kredita jer ukucas svoj pin i iznos na TV-u i dopunis kredit da se ne peglas po trafikama pa imas da kad te neko zove na fiksni a telefon ti pored TV-a a tebi se ne ustaje s kauca ali ti zato pise u donjem uglu ekrana da te zove tetka Fatima :lol: pa imas nasu ligu da gledas derbi pa imas da gledas tv na mobitelu pa imas razne pogodnosti tj popuste za kupovinu mobitela tableta laptopa LCD-a i na rate uz racun.... i jos dosta toga imas
Istina je da MojaTV ima sve pobrojano, koristim MojaTV Phone Plus paket. Pretplatio sam se prvenstveno da bih imao alternativu HS-u, ako počnu praviti probleme. Kasnije mogu odabrati veći paket kako bih imao internet.

Došao sam do saznanja da od 15. marta povećavaju brzine interneta u BH Telecom-u. Što je svakako poželjna vijest.

Bitno je da se i konkurencija razvija, jer svima njima jedini cilj je profit, a glavni resurs su pretplatnici. Tu mi nastupamo u odabiru usluga, sve se u stvari svodi na ponudu i potražnju, gdje moramo biti dobri kalkulanti. Sviđa mi se razvoj situacije i posljednja dešavanja u telekomunikacijskim kompanijama.

Na kraju će morati odrediti realnu cijenu usluge, u skladu sa tržištem, a ne prema vlastitim željama.
I ja sam cuo to za povecanje brzine u bhtelecomu, ako povecaju na 15-ak Mbps to ce biti koliko-toliko OK. Medjutim mislim da je njihov najveci problem to sto nemaju HD kanale i CI modul nego moramo koristiti resiver. Ako jos i to uvedu ja cu ozbiljno razmisliti o prelasku.
hoggarr

#16753 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

NK33 wrote:I ja sam cuo to za povecanje brzine u bhtelecomu, ako povecaju na 15-ak Mbps to ce biti koliko-toliko OK. Medjutim mislim da je njihov najveci problem to sto nemaju HD kanale i CI modul nego moramo koristiti resiver. Ako jos i to uvedu ja cu ozbiljno razmisliti o prelasku.
Imaju dodatni MojaTV HD paket, koji se plaća 4,00 KM/mjesečno.
B Ling

#16754 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

winnie wrote: Ne znam jeste li dobro razumjeli šta sam pitao pa ću ponoviti/pojasniti pitanje:
Ja sam Kid 8 paket na HS, pa su mi bili ukinuti neki hd kanali i sad su opet vraćeni. Interesuje me je li to ostaje tako ili ne?
Pitanje je jednostavno pa bi i odgovor trebao biti isto tako jednostavan.
Hvala!
Sumnjam i da znaju da ce ti dati odg. namazano cekaju da vide koliko ce nas potpisati pa onda da ispremjestaju po paketima.Zato i forsiraju ove akcije, a onda kada potpisemo i dodje 01.08. ko nas pita.

Akcija smijesna, pogotovo za nas koji smo od HS-a uzeli sve.

Dakle da ponovimo. HS-ovci, kako ce izgledati paketi kanala poslije 08.01? Sta ide u start, sta osnovni, sta prosireni?I da, nemojte mi oca na mob. zvati i nuditi pakete, ja sam ovlasten za pregovore. :)
winnie

#16755 Re: HS kablovska

Post by winnie »

B Ling wrote:Sumnjam i da znaju da ce ti dati odg. namazano cekaju da vide koliko ce nas potpisati pa onda da ispremjestaju po paketima.Zato i forsiraju ove akcije, a onda kada potpisemo i dodje 01.08. ko nas pita.

Akcija smijesna, pogotovo za nas koji smo od HS-a uzeli sve.

Dakle da ponovimo. HS-ovci, kako ce izgledati paketi kanala poslije 08.01? Sta ide u start, sta osnovni, sta prosireni?I da, nemojte mi oca na mob. zvati i nuditi pakete, ja sam ovlasten za pregovore. :)
Pitaću kad god budem ovde. Ne moraju odgovoriti, to je do njihove poslovnosti i profesionalnosti.
Ne više zbog sebe jer ja znam šta ću i kako ću, ali vidim da ima puno raje koja nasjeda na šarene laže, pa nek imaju uvid
The Realist

#16756 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ovu su akciju meni spominjali još prije koju sedmicu, izgleda malo operater se zaletio, ali kada sam pitao, rekli su da nema to, pa sam dobio onaj stari popust.

Nije ovoliki, ali je OK. Uglavnom, dobra stvar što će i za postojeće korisnike definitivno biti popust.

PS
Ustvari, kada pogledam bolje dobio sam suštinski isti popust, jer moj stari paket je bio KID8 tako da bih plaćao 36,30, a sada ću plaćati 37.90, nije neka razlika.

Jedino što bih možda onda uzeo najveći paket odmah, a ne Duo Net Grande Family.
B Ling

#16757 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

The Realist wrote:Ovu su akciju meni spominjali još prije koju sedmicu, izgleda malo operater se zaletio, ali kada sam pitao, rekli su da nema to, pa sam dobio onaj stari popust.

Nije ovoliki, ali je OK. Uglavnom, dobra stvar što će i za postojeće korisnike definitivno biti popust.
Ne znam sto to odma nisu ponudili svima i cao, ovako samo ispadaju neprofesionalni, lazovi i varalice.

Ja moram uzeti manji paket, ako budem uzimao, posto su ukakili sa ovim dodatnim placanjima paketa i racun mi ispadne puno veci za istu uslugu. :roll:
winnie

#16758 Re: HS kablovska

Post by winnie »

The Realist wrote:Ovu su akciju meni spominjali još prije koju sedmicu, izgleda malo operater se zaletio, ali kada sam pitao, rekli su da nema to, pa sam dobio onaj stari popust.

PS
Ustvari, kada pogledam bolje dobio sam suštinski isti popust, jer moj stari paket je bio KID8 tako da bih plaćao 36,30, a sada ću plaćati 37.90, nije neka razlika.

Jedino što bih možda onda uzeo najveći paket odmah, a ne Duo Net Grande Family.
Je li imaš npr. eurosport u hd? Uporedi malo koliko sad imaš hd kanala a koliko si imao u redovnoj ponudi, bez nekih privremenih akcija
The Realist

#16759 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

winnie wrote: Je li imaš npr. eurosport u hd? Uporedi malo koliko sad imaš hd kanala a koliko si imao u redovnoj ponudi, bez nekih privremenih akcija
Sad je sve pušteno, ali neću imati Eurosport HD kada prođe promotivni period. Ja ću vidjeti šta ću, da li preći na najveći paket, ili samo dodati HD paket i D3 kuću.
winnie

#16760 Re: HS kablovska

Post by winnie »

The Realist wrote:
winnie wrote: Je li imaš npr. eurosport u hd? Uporedi malo koliko sad imaš hd kanala a koliko si imao u redovnoj ponudi, bez nekih privremenih akcija
Sad je sve pušteno, ali neću imati Eurosport HD kada prođe promotivni period. Ja ću vidjeti šta ću, da li preći na najveći paket, ili samo dodati HD paket i D3 kuću.
O tome pričam sve vrijeme. Mažu vam oči privremenim akcijama da bi poslije naplatili u prosjeku 10KM više za istu stvar koju smo imali ranije.
nedims

#16761 Re: HS kablovska

Post by nedims »

Trebam malu pomoc...
Od jutros je doslo do promjene, valjda je pusten novi signal. Nemam jako puno kanala na digitalnoj TV i predpostavio sam da treba da skeniram po njihovom uputstvu. Sve sam uradio kako su napisali ali kod podesavanja Freq(KHz): 66600 imam problem jer je do sada bila cifra od 6 mjesta...i kada ubacim ovu cifru od 5 mjesta ostaje mi zadnja cifra(od bivseg broja) aktivna ...te se ocitava cifra od 666000 a ne 66600...
Kako da se to rijesim jer nemogu da zapocnem novo skeniranje...
The Realist

#16762 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

winnie wrote: O tome pričam sve vrijeme. Mažu vam oči privremenim akcijama da bi poslije naplatili u prosjeku 10KM više za istu stvar koju smo imali ranije.
Pa ne maže nama niko oči, mi smo znali šta će se desiti, tj. očekivali smo povećanje cijena.

Samo su oni napravili pomutnju kada su počeli vaditi kanale, pa ubacivati, pa mijenjati obavijesti i slično.

Meni se više sviđa njihova TV ponuda, jer imaju više HD kanala i to solidan broj HD kanala koji mi i imaju smisla, te općenito mi se više sviđa njihova ponuda kanala bilo filmski, dokumentarni, sportski, te mi jedino fali Disney Junior, ali općenito su i u tom segmentu dobri.
Benq

#16763 Re: HS kablovska

Post by Benq »

nedims wrote:Trebam malu pomoc...
Od jutros je doslo do promjene, valjda je pusten novi signal. Nemam jako puno kanala na digitalnoj TV i predpostavio sam da treba da skeniram po njihovom uputstvu. Sve sam uradio kako su napisali ali kod podesavanja Freq(KHz): 66600 imam problem jer je do sada bila cifra od 6 mjesta...i kada ubacim ovu cifru od 5 mjesta ostaje mi zadnja cifra(od bivseg broja) aktivna ...te se ocitava cifra od 666000 a ne 66600...
Moguce da je neki prekid signala u tvom podrucju , jer je prebacivanje na novi sistem najavljeno za 9.3. , a kad se to desi , skeniranje vrsis po parametrima :

stavis skeniranje na Brzo , odaberes "mreza" i upises ovo dole

Ucestalost (KHz) : 610000 (ili 666000) svejedno
Brzina simbola (KS/s) : 6956
256QAM

Pretpostavljam da ti je Sony tv jer kod njih se moze upisati samo 5 cifri za frekvenciju.
crnivrag

#16764 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote:
nedims wrote:Trebam malu pomoc...
Moguce da je neki prekid signala u tvom podrucju , jer je prebacivanje na novi sistem najavljeno za 9.3. , a kad se to desi , skeniranje vrsis po parametrima :

stavis skeniranje na Brzo , odaberes "mreza" i upises ovo dole

Ucestalost (KHz) : 610000 (ili 666000) svejedno
Brzina simbola (KS/s) : 6956
256QAM

Pretpostavljam da ti je Sony tv jer kod njih se moze upisati samo 5 cifri za frekvenciju.
Nije 256QAM već 64QAM za frekvenciju 666000 Mhz.

A može se krenuti od početne frekvencije koja je u ovom slučaju 570000 Mhz, symbol rate 6956, i modulacija 256QAM.
crnivrag

#16765 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Pošto sam u zadnju sedmicu odsustva sa ove teme dobio nekoliko poruka od HS korisnika sa raznim upitima, nemam ništa protiv da se vratim aktivnom učešću na temi.

S tim da pojedinci moraju shvatiti da sam ja tu samo radi toga da pomognem ostalim korisnicima oko tehničkih pitanja i nedoumica, i da ja nisam dio Telemach osoblja, niti radim u Telemach-u.

Tako da ne istresate svoje frustracije na meni, jer ja nisam kriv za trenutne probleme koje imate sa Telemach uslugama, i samo želim pomoći da otklonite neke sitnije probleme, nedoumice, i podesite Telemach uređaje kako treba.
ufo

#16766 Re: HS kablovska

Post by ufo »

Drugari, treba mi pomoc. Ima li iko raspored digitalnih kanala sa frekvencijama za podrucje Ilidza - kablovska HS? Kad je tek izasla rucno sam prekucao kanale i sve je bilo ok. Dijete mi je diralo daljinski i sve zeznulo. Sad na netu nigdje ne mogu da nadjem tu listu, hs stranice ne postoje. Hvala mnogo unaprijed!
NK33

#16767 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

hoggarr wrote:
NK33 wrote:I ja sam cuo to za povecanje brzine u bhtelecomu, ako povecaju na 15-ak Mbps to ce biti koliko-toliko OK. Medjutim mislim da je njihov najveci problem to sto nemaju HD kanale i CI modul nego moramo koristiti resiver. Ako jos i to uvedu ja cu ozbiljno razmisliti o prelasku.
Imaju dodatni MojaTV HD paket, koji se plaća 4,00 KM/mjesečno.
Da, ali ako sam dobro vidio tu su samo Arene, Al Jazeera i FaceTV, dok ostali provideri imaju dosta vise kanala u HD-u
B Ling

#16768 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

winnie wrote:
The Realist wrote:
O tome pričam sve vrijeme. Mažu vam oči privremenim akcijama da bi poslije naplatili u prosjeku 10KM više za istu stvar koju smo imali ranije.
Josh napishu unaprijedjena usluga. :roll:Unaprijedjena cijena moze. Oni ko da su od nasih politicara ucili marketing.Njih zbog drugih moramo trpiti, ovdje sami odlucujemo o vlastitoj sudbini. :-D
winnie

#16769 Re: HS kablovska

Post by winnie »

The Realist wrote:
winnie wrote: O tome pričam sve vrijeme. Mažu vam oči privremenim akcijama da bi poslije naplatili u prosjeku 10KM više za istu stvar koju smo imali ranije.
Pa ne maže nama niko oči, mi smo znali šta će se desiti, tj. očekivali smo povećanje cijena.

Samo su oni napravili pomutnju kada su počeli vaditi kanale, pa ubacivati, pa mijenjati obavijesti i slično.

Meni se više sviđa njihova TV ponuda, jer imaju više HD kanala i to solidan broj HD kanala koji mi i imaju smisla, te općenito mi se više sviđa njihova ponuda kanala bilo filmski, dokumentarni, sportski, te mi jedino fali Disney Junior, ali općenito su i u tom segmentu dobri.
Ja ću najvjerovatnije preći na MojaTv dok vidim te nove ponude i kombinovati njihov hd paket, a očekujem da će se i Logosoft trznuti pa ponuditi neke nove stvari. HS/TM je ispao poprilično neprofesionalan prema nama Kid korisnicima i inače. Mjesecima se ništa ne zna i stalno su neke izmjene a oni neće da se izjasne po bilo kojem konkretnom pitanju. Ja prihvatam i "ne znam" kao odgovor. Sve je bolje od muljanja
winnie

#16770 Re: HS kablovska

Post by winnie »

B Ling wrote:Josh napishu unaprijedjena usluga. :roll:Unaprijedjena cijena moze. Oni ko da su od nasih politicara ucili marketing.Njih zbog drugih moramo trpiti, ovdje sami odlucujemo o vlastitoj sudbini. :-D
I političare bi mogli bolje birati da smo pametniji :)
Ove ću promijeniti za bolje i po svojm ćejfu
Benq

#16771 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote: Nije 256QAM već 64QAM za frekvenciju 666000 Mhz.

A može se krenuti od početne frekvencije koja je u ovom slučaju 570000 Mhz, symbol rate 6956, i modulacija 256QAM.
Eh da, to je sto se tice resivera (crni Hema2), skenirao sam ih dosta i svaki uredno prodje , dok na tv-u sa modulom svaki skeniram sa 610000 i 256QAM i nema greske, pronadje sve kanale.

BTW , welcome back :)
ufo

#16772 Re: HS kablovska

Post by ufo »

Drug, molim te kako idu dalje frekvencije? Ukucao sam ovo sto si napisao i naslo mi je 12 kanala. Sada trebam kucati dalje, al pojma nemam koje su sljedece. Izbrisalo mi se danas kad je dijete diralo daljinski. Hvala ti!
crnivrag

#16773 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

ufo wrote:Drug, molim te kako idu dalje frekvencije? Ukucao sam ovo sto si napisao i naslo mi je 12 kanala. Sada trebam kucati dalje, al pojma nemam koje su sljedece. Izbrisalo mi se danas kad je dijete diralo daljinski. Hvala ti!
Ako si dobio novu Telemach shemu frekvencije možeš vidjeti ovdje: http://forum.klix.ba/telemach-all-about ... #p12197956

Ako si i dalje na staroj HS shemi, moraš unijeti ove frekvencije: http://web.archive.org/web/201508040807 ... vencijama/
hoggarr

#16774 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

ufo wrote:Drug, molim te kako idu dalje frekvencije? Ukucao sam ovo sto si napisao i naslo mi je 12 kanala. Sada trebam kucati dalje, al pojma nemam koje su sljedece. Izbrisalo mi se danas kad je dijete diralo daljinski. Hvala ti!
Izvoli, prijatelju:

578 256 QAM 6.956
594 256 QAM 6.956
602 256 QAM 6.956
610 256 QAM 6.956
618 256 QAM 6.956
626 256 QAM 6.956
634 256 QAM 6.956
642 256 QAM 6.956
650 256 QAM 6.956
658 256 QAM 6.956
666 64 QAM 6.956
674 64 QAM 6.956
682 64 QAM 6.956
690 64 QAM 6.956
698 256 QAM 6.956
706 256 QAM 6.956
714 256 QAM 6.956
722 256 QAM 6.956

Vidi, može li ti ovo pomoći! :thumbup:
B Ling

#16775 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

winnie wrote:
B Ling wrote:Josh napishu unaprijedjena usluga. :roll:Unaprijedjena cijena moze. Oni ko da su od nasih politicara ucili marketing.Njih zbog drugih moramo trpiti, ovdje sami odlucujemo o vlastitoj sudbini. :-D
I političare bi mogli bolje birati da smo pametniji :)
Ove ću promijeniti za bolje i po svojm ćejfu
Slazem se u potpunosti.Nadam se da ce konkurencija prepoznati ovaj momenat.
Locked