Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16751 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

itekako wrote: 02/04/2020 15:54
pici wrote: 02/04/2020 15:16
seoBIH wrote: 02/04/2020 15:09

Pa to nije "konstantno mutiranje". Ne širi paniku, dvoljno to radiš.
pa za par mjeseci zar to nije dovoljno... virus prehlade i gripe ima jednom sezonski par mutacija ovaj u par mjeseci... sta ja mogu sto otkrivaju naucnici te fakte a vi ne zelite istini pogledat u oci... zbog cega smo u izolaciji, zbog ljubavi...
ovaj virus mutira daleko sporije nego virus gripe. dokazano. upravo ta cinjenica nam ide u prilog jer cemo moci napraviti jednu vakcinu koja ce nam trajati godinama za razliku od one za virus gripe koja se daje svake sezone i koja se cesto updateuje upravo zbog cestih mutacija.
:thumbup: super sve sto je protiv ove zvijeri je super... ali, jebemliga ne moze se ovo porediti sa gripom i njezinim mutacijama i pak je ovo nesta novo i ne istrazeno... i da dokazano je da se korona tri puta brze siri od obicne gripe...
astala_vistala

#16752 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by astala_vistala »

Mene zanima hoce li iko pokrenuti proces protiv Kine posle ovoga ludila,generalno su ljudi izvor svih vecih zaraza kontam da bi medjunarodna zajednica trebala zestoko da ih kazni.
dzipalo

#16753 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

sherbett wrote: 02/04/2020 15:03 Kod nas u RH danas broj novozarazenih upola manji nego jucer.
U vecim sredinama se fakat drzimo reda, iz manjih stizu vijesti o okupljanjima u zatvorenim kaficima.
Policija postrozuje mjere.
Problem je sto je ovo kod nas i u vecim gradovima. Non stop vidjam brude kako ulaze u šiša barove i to ne kriju uopste, cak i motor parkiraju ispred.
Last edited by dzipalo on 02/04/2020 16:42, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#16754 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

dzipalo wrote: 02/04/2020 16:17
sherbett wrote: 02/04/2020 15:03 Kod nas u RH danas broj novozarazenih upola manji nego jucer.
U vecim sredinama se fakat drzimo reda, iz manjih stizu vijesti o okupljanjima u zatvorenim kaficima.
Policija postrozuje mjere.
Problem je sto je ovo kod nas i u vecim gradovima. Non stop vidjem brude kako ulaze u šiša barove i to ne kriju uopste, cak i motor parkiraju ispred.
Ma to što je ona napisala nije točno, zaraza je najizrazitija u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, to su najveći gradovi.
studiorum_tuzlaensis

#16755 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

xoklix wrote: 02/04/2020 15:38 https://akos.ba/ni-bioloski-nego-psihicki-rat/

Zanimljivo, vrijedi do kraja pročitati.
Samo napomena, dugo pratim ovaj portal i ama baš nikada nisu imali senzacionalističke clickbait vijesti.
Ovo što nam se dešava jeste upravo ispiranje mozga, a iza brda se valja nešto veliko...

spreca

#16756 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spreca »

Evo u Rusiji je proglaseno neradni dani do 1 maja
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#16757 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

pici wrote: 02/04/2020 16:09 :thumbup: super sve sto je protiv ove zvijeri je super...
Sve? Baš sve?

:D

Image

Čak i po cijenu da "stari ljudi dobrovoljno umru da bi spasili ekonomiju", kako to predlaže ovo ljudsko smeće,
:arrow: viceguverner Taksasa

Pitanje je retoričke prirode, ne zanima me odgovor.
salik79

#16758 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 02/04/2020 14:23
salik79 wrote: 02/04/2020 13:48 Ako nastave ovako nosati maske i ko treba i ko ne treba i gdje treba i gdje ne treba, mogli bi, u konacnici, imati pandemiju infektivnih bolesti. Korone bi se sa sjetom sjecali :mrgreen:
ajd je nemoj nositi kad postoji naredba u Federaciji da je svi moraju napolju nositi
Ja je ne nosim. Iskljucivo kada ulazim u trzne centre. Policija prolazila pored mene, u vise navrata, nikakvu primjedbu nisu imali.
salik79

#16759 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

sherbett wrote: 02/04/2020 14:36
salik79 wrote: 02/04/2020 13:44
sherbett wrote: 02/04/2020 13:35

Nije da sam pi smena :mrgreen:
Nisi ni ne pi smena :mrgreen:
A nepismena? :mrgreen:
Jok ti :mrgreen:
mirsek

#16760 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mirsek »

Dozer wrote: 02/04/2020 16:05
mirsek wrote: 02/04/2020 13:18 Pa ovo su OK informacije.
Znaci 12% ljudi zdravih pravih bez ikakvih drugih bolesti medju svim mrtvima koji su bili bolesni od korone( vazna informacija o jacini korone).
Ovih 88% su imali neke druge hronicne ili smrtne bolesti koje je KORONA POGORSALA I UBRZALA do nivoa da su umrli u vrlo krakom roku zbog toga.
Tako ja to citam.
Nije bas tako. I nije to stvar bilo cijeg vidjenja nego proste matematike.
Rekao je:
On naglašava da je samo kod malog broja pacijenata – oko 12 odsto korona bio jedini uzrok smrti, a da su kod većine to bile druge patologije koje su bile u toku, dok je korona bila dodatni okidač.
Ali je prije toga rekao:
Od 100 osoba koje se zaraze korona virusom, 80 njih ozdravi spontano, dok 15 odsto obolelih ima ozbiljnije probleme za hospitalizaciju, a pet odsto teške probleme – izjavio je Rićiardi.
Znaci, ovo 12% se odnosi samo ne one umrle, tj. u ovom slucaju je to 5%, odnosno 5 od 100 ljudi. 12% je od ovo 5, a ne od 100.
Ovo znaci da od same corone umre 0,6 ljudi od 100.
Pa to sam i ja napisao, 12% od svih umrlih.
A za ovo 5%, to ne mozes znati dok SVI oboljeli ne budu imali jedan od dva ishoda PREZIVIO/OZDRAVIO ili UMRO.
Ne znam odakle ovaj Riciardi vadi podatke ali TRENUTNO u Italiji po worldmeteru od 30.000 zakljucenih/zavrsenih slucaja preko 13.000 je umrlih sto je 40-45% a ostali od 16.000 su izlijeceni.
Aktivnih slucajeva trenutno imaju oko 80.000. Po tvojoj racunici bi trebalo da od toga umre oko 4.000 ljudi, ja mislim da ce broj biti par puta veci.
salik79

#16761 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

studiorum_tuzlaensis wrote: 02/04/2020 16:23
xoklix wrote: 02/04/2020 15:38 https://akos.ba/ni-bioloski-nego-psihicki-rat/

Zanimljivo, vrijedi do kraja pročitati.
Samo napomena, dugo pratim ovaj portal i ama baš nikada nisu imali senzacionalističke clickbait vijesti.
Ovo što nam se dešava jeste upravo ispiranje mozga, a iza brda se valja nešto veliko...

Aha, a neki dan si me zbog ovoga (sto sada ti postavljas) nazvao "internet pacovom/stakorom"? Sta bi? :oops:
Challenger_

#16762 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Bez obzira da li je ovo nastalo prirodnim ili man-made putem, da li se stvar medijski predimenzionira ili ne, ova kriza je ultimativni test za pojedince, društva, nosioce političke moći, političke sisteme, složene međunarodne/suprancionalne organizacije kulture i religije.

Da se vidi ko je ko, od kakvog je ljudskog materijala i ko šta zagovara.

Iako, glupanima ni ovo neće biti dovoljno, oni će i dalje voziti svoju luzersku, autsajdersku priču i oslanjati se na rješenja koja vode u pakao.
Nisrin

#16763 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nisrin »

biglebovski wrote: 02/04/2020 12:44
freelancerBIH wrote: 02/04/2020 12:36 P.S. I da - jednom kada se stabiliziraju drzave poput Italije, Njemacke, Austrije, Holandije, Belgije i sl.
Tako nekako i ja kontam. Kad Angela kaže ajmo malo u normalu, a najavljuju iza uskrsa, tako će i kod nas da popusti.
Koja Angela, RKI kazu minimalno ce trajati do jula, a ovo postepeno uvode jos 15 dana, pa jos mjesec dana, da ljudi valjda prihvate lakse i kao normalno! A prihvatit ce oni sa svojim stanovima, dobrom ustedjevinom, ne dotice ih previse, nego im jos dobrodoslo da borave s porodicom i da se odmore!
I ne poredite sa Njemackom, osigurali za narednih 12 mj svimaaa 60% neto plate, sa djecom 67%... a kod nas idooti novac rasporedjuju na stranke, a 7000 ljudi samo u FBIH vec ostalo bez posla, ne racunajuci one koji rade na crno...
Bluemore

#16764 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

iskustvo iz Italije od nase drage bivse sugradjanke
studiorum_tuzlaensis

#16765 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

mirsek wrote: 02/04/2020 16:27
A za ovo 5%, to ne mozes znati dok SVI oboljeli ne budu imali jedan od dva ishoda PREZIVIO/OZDRAVIO ili UMRO.
Ne znam odakle ovaj Riciardi vadi podatke ali TRENUTNO u Italiji po worldmeteru od 30.000 zakljucenih/zavrsenih slucaja preko 13.000 je umrlih sto je 40-45% a ostali od 16.000 su izlijeceni.
Aktivnih slucajeva trenutno imaju oko 80.000. Po tvojoj racunici bi trebalo da od toga umre oko 4.000 ljudi, ja mislim da ce broj biti par puta veci.
12% od 45.000 umrlih je 5.400. Dakle 5400

Broj oboljelih je već u milionima, između 2-3 miliona ljudi ima ovu bolest, samo nisu testirani! Neki su stekli imunitet, neki nisu MILIONI SU VEC STEKLI IMUNITET..

dakle 5400/2.000.000 = 0.27% STOPA SMRTNOSTI. TO SU REALNE BROJKE ZA BILO KOJI VIRUS. Isti rezultat će biti za par mjeseci kad se kriva normalizira i oboljeli ozdrave.

Prestanite dizati paniku i opustite se. Od početka godine, više ljudi je umrlo od električnog udara zbog neispravnog rukovanja kućanskim aparatima.

Internet će definitivno progutati ovu debilnu civilizaciju, A.I. preuzima ubrzo. :)
studiorum_tuzlaensis

#16766 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

salik79 wrote: 02/04/2020 16:30
Aha, a neki dan si me zbog ovoga (sto sada ti postavljas) nazvao "internet pacovom/stakorom"? Sta bi? :oops:
procitah par studija, friskih.
Challenger_

#16767 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Talijanska zahvala EU i Americi:
VIDEO – Hvala što ste nas napustili, stiže korona i po vas

– Hvala dragi Macrone, hvala draga gospođo Merkel, hvala što ste nas napustili u momentu, kada nam je trebalo. Hvala što ste odrično odgovorili na našu molbu da nam pošaljete obične maske i ostali medicinski materijal, kako bi smo se borili protiv širenja virusa. Znate, mi bi smo vam to platili! Mi smo Talijani, zanatalije, prljavi od rada, nedisciplinirani, komični, bučni, muzikalni, poneki i mafioze. Ali, znate, mi smo sagradili puteve, škole, napisali alfabet koji vi sada koristite. Mi smo autori najvećih umjetničkih djela, koja su “skrivena” u vašim muzejima. Dvije trećine svjetske umjetničke i kulturne baštine je kod nas. Mi smo Talijani, tvorci umjetnosti, kulture, koji su baza naše i vaše civilizacije. Mi smo tvorci mocarelle, pršute, parmigiana, raviola, lazanja, pizze, sladoleda, ali i mode..Naučili smo Francuze praviti vino, rakiju.

- Također, vi gospodine Trump i vi gospodine Johnson, hvala, što ste izabrali izolaciju, umjesto pomoći. Gospodine Trump, sjećate li se tko je otkrio Ameriku? Svi vi, kada telefonirate sjetite se Meuccija, kada gledate TV i slušate radio mislite o Marconiju…

Znate, Talijani su bili i Kolumbo, Marko Polo, Leonardo da Vinci, Michelangeo, Bernini, Tiziano, Rafaelo, Galileo, Cezar, Aurelio, Vespazian, Dante…

Dragi naši, kada slijedeći put čujete ime Italije, spustite glavu. Kada posjetite vaše muzeje, molimo vas, nemojte se zadržavati ispred umjetničkih djela, čiji su autori Talijani. Molimo vas, klonite se da posjetite najljepšu zemlju na svijetu. Otvorićemo vrata i srdačno dočekati sve one koji su nam pomogli.”

U vašim kalkulacijama, zaboravili ste da virus ne zna za granice. Pogađa sve. I vas. U vašem egoizmu, pokazali ste koliko, ste mali! Hvala!
Prevod :arrow: OG Portal
salik79

#16768 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

studiorum_tuzlaensis wrote: 02/04/2020 16:39
salik79 wrote: 02/04/2020 16:30
procitah par studija, friskih.
Hajde, drago mi je. I one sto sam ja postavljao su tada bile najfriskije, ali ti iz nekog razloga nisu odgovarale. :-?
neko_sa_strane

#16769 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Izgleda su Šveđani najpametniji što nisu sve zatvorili.
salik79

#16770 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

To sam od starta tvrdio. Samo sto ce i oni sve ovo (ekonomski) osjetiti, zbog ludila/histerije ostalih drzava.
pici

#16771 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Challenger_ wrote: 02/04/2020 16:24
pici wrote: 02/04/2020 16:09 :thumbup: super sve sto je protiv ove zvijeri je super...
Sve? Baš sve?

:D

Image

Čak i po cijenu da "stari ljudi dobrovoljno umru da bi spasili ekonomiju", kako to predlaže ovo ljudsko smeće,
:arrow: viceguverner Taksasa

Pitanje je retoričke prirode, ne zanima me odgovor.
ljudska poHlepa je nadmasila teoriju beskonacne ljudske gluposti i svemira... americki kravari su predvodnici poHlepe, ova pohlepa ce nas glave stajat, nek prodje korona doce jos gora, globalno zagrijavanje, unistavanje zivotinja i biljaka radi resursa, ratovi itd itd... misljenja sam da je ljudskoj(ne)civilizaciji blizu kraj.
Korisničkoime

#16772 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

Challenger_ wrote: 02/04/2020 16:41 Talijanska zahvala EU i Americi:

– Hvala dragi Macrone, hvala draga gospođo Merkel, hvala što ste nas napustili u momentu, kada nam je trebalo. Hvala što ste odrično odgovorili na našu molbu da nam pošaljete obične maske i ostali medicinski materijal, kako bi smo se borili protiv širenja virusa. Znate, mi bi smo vam to platili! Mi smo Talijani, zanatalije, prljavi od rada, nedisciplinirani, komični, bučni, muzikalni, poneki i mafioze. Ali, znate, mi smo sagradili puteve, škole, napisali alfabet koji vi sada koristite. Mi smo autori najvećih umjetničkih djela, koja su “skrivena” u vašim muzejima. Dvije trećine svjetske umjetničke i kulturne baštine je kod nas. Mi smo Talijani, tvorci umjetnosti, kulture, koji su baza naše i vaše civilizacije. Mi smo tvorci mocarelle, pršute, parmigiana, raviola, lazanja, pizze, sladoleda, ali i mode..Naučili smo Francuze praviti vino, rakiju.

- Također, vi gospodine Trump i vi gospodine Johnson, hvala, što ste izabrali izolaciju, umjesto pomoći. Gospodine Trump, sjećate li se tko je otkrio Ameriku? Svi vi, kada telefonirate sjetite se Meuccija, kada gledate TV i slušate radio mislite o Marconiju…

Znate, Talijani su bili i Kolumbo, Marko Polo, Leonardo da Vinci, Michelangeo, Bernini, Tiziano, Rafaelo, Galileo, Cezar, Aurelio, Vespazian, Dante…

Dragi naši, kada slijedeći put čujete ime Italije, spustite glavu. Kada posjetite vaše muzeje, molimo vas, nemojte se zadržavati ispred umjetničkih djela, čiji su autori Talijani. Molimo vas, klonite se da posjetite najljepšu zemlju na svijetu. Otvorićemo vrata i srdačno dočekati sve one koji su nam pomogli.”

U vašim kalkulacijama, zaboravili ste da virus ne zna za granice. Pogađa sve. I vas. U vašem egoizmu, pokazali ste koliko, ste mali! Hvala!
Italijani pokupili Srbija do Tokija virus.
pici

#16773 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Challenger_ wrote: 02/04/2020 16:41 Talijanska zahvala EU i Americi:

ha, kako ce se to okrenuti kad se ovo zavrsi i zapadni mediji okrive kineze za pandemiju a dolari i euri se ubrizgaju u spansku, italijansku ekonomiju... zivi bili pa vidjeli...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#16774 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

Nisrin wrote: 02/04/2020 16:33 Koja Angela, RKI kazu minimalno ce trajati do jula, a ovo postepeno uvode jos 15 dana, pa jos mjesec dana, da ljudi valjda prihvate lakse i kao normalno! A prihvatit ce oni sa svojim stanovima, dobrom ustedjevinom, ne dotice ih previse, nego im jos dobrodoslo da borave s porodicom i da se odmore!
I ne poredite sa Njemackom, osigurali za narednih 12 mj svimaaa 60% neto plate, sa djecom 67%... a kod nas idooti novac rasporedjuju na stranke, a 7000 ljudi samo u FBIH vec ostalo bez posla, ne racunajuci one koji rade na crno...
U Austriji svima koji ne rade država daje mislim 70% od plate, a šta kod nas? Za 15 dana ako ne počnu popuštati i prelaziti na Švedski model biće gadnog sranja...Hiljade su ostale bez posla i primanja, a banke pokazale srednjak našim begovima kada su tražili moratorijum. O čemu mi pričamo jbt???
mirsek

#16775 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mirsek »

studiorum_tuzlaensis wrote: 02/04/2020 16:35
mirsek wrote: 02/04/2020 16:27
12% od 45.000 umrlih je 5.400. Dakle 5400

Broj oboljelih je već u milionima, između 2-3 miliona ljudi ima ovu bolest, samo nisu testirani! Neki su stekli imunitet, neki nisu MILIONI SU VEC STEKLI IMUNITET..

dakle 5400/2.000.000 = 0.27% STOPA SMRTNOSTI. TO SU REALNE BROJKE ZA BILO KOJI VIRUS. Isti rezultat će biti za par mjeseci kad se kriva normalizira i oboljeli ozdrave.

Prestanite dizati paniku i opustite se. Od početka godine, više ljudi je umrlo od električnog udara zbog neispravnog rukovanja kućanskim aparatima.

Internet će definitivno progutati ovu debilnu civilizaciju, A.I. preuzima ubrzo. :)
5400 potpuno zdravih ljudi koje je korona do sada ubila. Koliko ih je potpuno zdravih ubila gripa ?
I nemoj pretpostavljati da je zarazeno 2 miliona, mogu i ja reci mrtvih je preko 100.000 samo sto vlade kriju ili se nisu ni testirali prije nego sto su umrli pa se ne zna da je od korone.
Locked