SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#16751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

nije kod mosta cobanija nego kod pizzerije galija :roll:

drugo, taj amko je imao zastitara koiko se sjecam.
u stvari svaki je imao
el_bake007

#16752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by el_bake007 »

drugi profil wrote:
Chmoljo wrote:Za pozar mozda i jest. Ali nisam siguran da je tako povoljno za poplave.
Dakle ovako. Moja polisa:
oko 70 maraka godišnje, 49 kvadrata.
Pokriva požar na stanu do 50,000 i stvari u domaćinstvu do 15.000. Izljevanje vode 1500 KM. Lom stakla, 450. provalnu krađu 1500. štetu načinjenu drugim licima do 5000.
A da sam uzeo (a uzeću kad ova istekne) odjednom na 3 ili 5 godina, ide još popusta na premiju.
Eh sad ima opcija da se pojača osigurana suma za poplavu u stanu, ali ide doplata. Međutim i ovako se možeš pokriti jer šteta od vatrogasnih šmrkova se smatra štetom od požara. Pitao maksuz to.

Mogu li detalji koje je osiguravajuće društvo na PP?
drug_profi

#16753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

el_bake007 wrote:
drugi profil wrote:
Chmoljo wrote:Za pozar mozda i jest. Ali nisam siguran da je tako povoljno za poplave.
Dakle ovako. Moja polisa:
oko 70 maraka godišnje, 49 kvadrata.
Pokriva požar na stanu do 50,000 i stvari u domaćinstvu do 15.000. Izljevanje vode 1500 KM. Lom stakla, 450. provalnu krađu 1500. štetu načinjenu drugim licima do 5000.
A da sam uzeo (a uzeću kad ova istekne) odjednom na 3 ili 5 godina, ide još popusta na premiju.
Eh sad ima opcija da se pojača osigurana suma za poplavu u stanu, ali ide doplata. Međutim i ovako se možeš pokriti jer šteta od vatrogasnih šmrkova se smatra štetom od požara. Pitao maksuz to.

Mogu li detalji koje je osiguravajuće društvo na PP?
Iskljucen mi je PP, a evo ti hint: domaca kuca, ima banku, ima auto salone...
Logovan

#16755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Redovno nestaju djeca. :roll: :roll:
The BEN10

#16756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Logovan wrote:
Navodno su njen nestanak povezali as Kenanom Kršom, zna li neko više?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

insomnia78 wrote:
drugi profil wrote:Kad znaš da u haustoru imaš starca, pijanicu, narkomana, duševnog bolesnika bez nadzora, okreneš broj osiguravajuće kuće i dogovoriš polisu za 5 godina. To je sve što možeš učiniti.
Od kud pare
:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Truba

#16758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

drugi profil wrote:
Chmoljo wrote:Onda nije lose. :thumbup:

1500 KM je pristojna cifra za nesto sto rijesi gletovanje i krecenje.
Zna tu otići i keramika, parket, ako je poplava bila žešća. Tako da... uglavnom uvijek po događaju zoveš svog agenta da uslika i da procijeni. isplata je garantovana za max 2 sedmice, a uglavnom je prije. Nisam imao lično iskustvo, ali prijatelj koji je imao i zbog kojeg sam i ja uradio isto, bio je zadovoljam odstetom koja je pokrila sve troskove, kaze cak je nesto malo i preostalo da se pocasti.

Ono, uglavnom 20 godina da plaćam i da se ništa ne desi, opet sam manej platio nego ako se jednom desi a da nemam osiguranje.
garant je imao nekog u osiguiranju
drug_profi

#16759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Nije vala, koliko znam, imao nikog. Ali eto... sve je moguće.
sheilak

#16760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

Logovan wrote:
citam ovo sinoc bas. tako cudno. nadam se da je dijete u medjuvremenu nadjeno.

ako je majka znala da joj zena tog lika koji je navodno oteo curicu slala poruke da je lik zeli zeniti (curicu) zasto to nije odmah prijavila?

i pokrivati curice od 12 god, djecu opcenito :-)
insomnia78

#16761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

A kad bi je ti pokrila?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

insomnia78 wrote:A kad bi je ti pokrila?
nevecer pred spavanje :lol:
sheilak

#16763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

insomnia, pa imas li ti zivota van foruma? :D

ne bih ja nikoga pokrivala, pogotovo ne bih nametala curici koja je jos dijete svoje (zatucane) svjetonazore, vec bih joj prepustila da sama odluci da li i kad to zeli. mislim da sam u tom folu.

ali kad vidim djevojcice od 7 godina, pokrivene, koje bi jos da budu djeca i koja to jos uvijek i moraju biti, onda fakat poludim. to mi je na granici zlostavljanja djece. opcenito bi se socijalne sluzbe trebale pozabaviti djecom previse religioznih roditelja, bilo koje vjere, s obzirom i na ispiranje mozga, a i milje u kojima se krecu, kako i ovaj slucaj pokazuje.
bitanga_sa_otesa wrote:
insomnia78 wrote:A kad bi je ti pokrila?
nevecer pred spavanje :lol:
:D

pa upravo.
JThomas

#16764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

očito je da niko u priči to dijete ne smatra djetetom.

sad ima li to veze sa nekim interpretacijama islama, i ako ima, smije li se reći da ima, hajd' ga znaj...
vješalica

#16765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

najgore su ove što pokriju djecu i sebe za pare
treba otvoreno o tome razgovarati
jedno je želja,ljubav znanje i nijjet za pokrivanje
a drugo je biznis
sa ovim hoštaplerćinama
sheilak

#16766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

sinoc su me zaprepastili komentari gdje napadaju lika koji je upravo kritizirao to nametanje marame djeci. ljudi opravdavaju pokrivanje navodno time da je curica vec dobila prvu menstruaciju (u sto sumnjam jer joj je tek 12, a ne vjerujem da su one djevojcice od 7 to vec prosle), ali ako i jeste, ona je jos dijete, s djecijim zeljama i djecijom povodljivoscu i sumnjam da je razvila u potpunosti svijest o znacaju marame.
dakle, oni nju sa 12 vjerovatno ne smatraju vise djetetom jer su je pokrili, smatraju li onda i da je dosegla sexualnu zrelost?
Truba

#16767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

ne komentiram islam jer ne želim biti ćeto ujko komunjara te islamofob

zavisno ko naleti pa bude raspoložen dijeliti epitete

uživajte u svojim vjerskim slobodama kako znate želite i umijete
Banksy

#16768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Kakogod, djeteta nema. A dijete je.
I to je posao za policiju.
insomnia78

#16769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

sheilak wrote:sinoc su me zaprepastili komentari gdje napadaju lika koji je upravo kritizirao to nametanje marame djeci. ljudi opravdavaju pokrivanje navodno time da je curica vec dobila prvu menstruaciju (u sto sumnjam jer joj je tek 12, a ne vjerujem da su one djevojcice od 7 to vec prosle), ali ako i jeste, ona je jos dijete, s djecijim zeljama i djecijom povodljivoscu i sumnjam da je razvila u potpunosti svijest o znacaju marame.
dakle, oni nju sa 12 vjerovatno ne smatraju vise djetetom jer su je pokrili, smatraju li onda i da je dosegla sexualnu zrelost?
Islam smatra
JThomas

#16770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

hej, njegova žena majci šalje poruke da on hoće da je oženi. hej.
sheilak

#16771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

pa to sam upravo i spomenula, dobila je takvu poruku, nije reagirala. a djetetu 12 god. pa da joj je i 18 normalna osoba bi se zabrinula zbog takvih stvari.
insomnia78

#16772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Sto ti je muskarac. Ova moja digne nos ako kakoj sliku lajkam na fejsbuku
azurna_obala

#16773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Na hajr
sunceKOtepsija

#16774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

The BEN10 wrote:
Logovan wrote:
Navodno su njen nestanak povezali as Kenanom Kršom, zna li neko više?

Image
Image
Kršo je bio dugogodišnji ovisnik o heroinu i drugim opijatima, te osoba sa debelim kriminalnim dosijeom. U posljednje vrijeme 'okrenuo se vjeri', te je sada poznat kao veliki podržavatelj tzv. Islamske države
Pripadnici MUP Županije Sarajevo zasad bezuspješno tragaju za 12-godišnjom djevojčicom Enisom Basić koja je u Sarajevu nestala u petak, 17. studenog.

Njena majka Emira tvrdi da joj je kćerka oteta, a kaže da je to učinio muškarac koji je dobro poznat sarajevskoj policiji po činjenju kaznenih djela, te je više puta privođen.

Emira i Enisa u Sarajevu su bile u posjeti i jučer su se trebale vratiti u Njemačku gdje žive.

Kako neslužbeno saznaje agencija Patria, policija provjerava je li u cijeli slučaj umiješan Kenan Kršo (41) koji je uhićen 2015. ali i 2016. godine. Međutim, Kršo je osoba koja je već više od 20 godina itekako dobro poznata sarajevskoj policiji.

Kako su ranije pisali mediji, Kršo je osoba sa debelim kriminalnim dosijeom. Osim toga, Kršo se posljednjih godina 'okrenuo vjeri', te je ovaj novopečeni džihadista poznat kao osoba sklona nasilničkom ponašanju, što mogu potvrditi brojne krivične prijave koje ima protiv sebe.

Naime, on je u sukob sa zakonom došao prije dvije godine, kada je u siječnju 2015. za vrijeme džuma-namaza u džamiji na Staroj Breci izazvao incident, uznemirivši džematlije, te je tada verbalno napao i imama Muhameda Velića.

Kršo je s dvojicom prijatelja tada upao u džamiju noseći na sebi majice sa zastavom ISIL-a, što je uznemirilo imama i džematlije, da bi potom, u toku hutbe Kršo prekinuo poznatog sarajevskog imama uzvikujući: "Lažeš!", želeći na taj način izazvati sukob sa džematlijama i imamom. Oni su, nakon što su džematlije reagirale na napad na imama, izašli iz džamije.

Kršo je kasnije pažnju privukao i kada se na Baščaršiji pojavio u majici sa obilježima Islamske države. Tada su ga legitimisali pripadnici MUP-a ŽS.

Kenana Kršu je tokom 2016. godine uhitila SIPA zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima. Tada je kod njega pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu.

Tužiteljstvo BiH i policijske i sigurnosne agencije, došle su do saznanja da je ovaj osumnjičeni kraći period boravio na području Sirije, te da ostvaruje kontakte sa pripadnicima tzv. vehabijskog pokreta iz BiH, koje se kao pripadnici ISIL-a i paravojnih formacija bore na ratištima u Siriji i Iraku što je državljanima BiH zakonom zabranjeno.

Djevojčicina majka je medijima navodno kazala da je supruga muškarca koji je oteo djevojčicu tražila da se Enisa uda za njega.
http://dnevnik.ba/vijesti/tko-je-kenan- ... nisu-basic
Banksy

#16775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Sve to je nama naša SDA dala.
Post Reply