nije kod mosta cobanija nego kod pizzerije galija
drugo, taj amko je imao zastitara koiko se sjecam.
u stvari svaki je imao
nije kod mosta cobanija nego kod pizzerije galija
drugi profil wrote:Dakle ovako. Moja polisa:Chmoljo wrote:Za pozar mozda i jest. Ali nisam siguran da je tako povoljno za poplave.
oko 70 maraka godišnje, 49 kvadrata.
Pokriva požar na stanu do 50,000 i stvari u domaćinstvu do 15.000. Izljevanje vode 1500 KM. Lom stakla, 450. provalnu krađu 1500. štetu načinjenu drugim licima do 5000.
A da sam uzeo (a uzeću kad ova istekne) odjednom na 3 ili 5 godina, ide još popusta na premiju.
Eh sad ima opcija da se pojača osigurana suma za poplavu u stanu, ali ide doplata. Međutim i ovako se možeš pokriti jer šteta od vatrogasnih šmrkova se smatra štetom od požara. Pitao maksuz to.
Iskljucen mi je PP, a evo ti hint: domaca kuca, ima banku, ima auto salone...el_bake007 wrote:drugi profil wrote:Dakle ovako. Moja polisa:Chmoljo wrote:Za pozar mozda i jest. Ali nisam siguran da je tako povoljno za poplave.
oko 70 maraka godišnje, 49 kvadrata.
Pokriva požar na stanu do 50,000 i stvari u domaćinstvu do 15.000. Izljevanje vode 1500 KM. Lom stakla, 450. provalnu krađu 1500. štetu načinjenu drugim licima do 5000.
A da sam uzeo (a uzeću kad ova istekne) odjednom na 3 ili 5 godina, ide još popusta na premiju.
Eh sad ima opcija da se pojača osigurana suma za poplavu u stanu, ali ide doplata. Međutim i ovako se možeš pokriti jer šteta od vatrogasnih šmrkova se smatra štetom od požara. Pitao maksuz to.
Mogu li detalji koje je osiguravajuće društvo na PP?
Navodno su njen nestanak povezali as Kenanom Kršom, zna li neko više?Logovan wrote:Redovno nestaju djeca.muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171119079![]()
insomnia78 wrote:Od kud paredrugi profil wrote:Kad znaš da u haustoru imaš starca, pijanicu, narkomana, duševnog bolesnika bez nadzora, okreneš broj osiguravajuće kuće i dogovoriš polisu za 5 godina. To je sve što možeš učiniti.
garant je imao nekog u osiguiranjudrugi profil wrote:Zna tu otići i keramika, parket, ako je poplava bila žešća. Tako da... uglavnom uvijek po događaju zoveš svog agenta da uslika i da procijeni. isplata je garantovana za max 2 sedmice, a uglavnom je prije. Nisam imao lično iskustvo, ali prijatelj koji je imao i zbog kojeg sam i ja uradio isto, bio je zadovoljam odstetom koja je pokrila sve troskove, kaze cak je nesto malo i preostalo da se pocasti.Chmoljo wrote:Onda nije lose.![]()
1500 KM je pristojna cifra za nesto sto rijesi gletovanje i krecenje.
Ono, uglavnom 20 godina da plaćam i da se ništa ne desi, opet sam manej platio nego ako se jednom desi a da nemam osiguranje.
citam ovo sinoc bas. tako cudno. nadam se da je dijete u medjuvremenu nadjeno.Logovan wrote:Redovno nestaju djeca.muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171119079![]()
nevecer pred spavanjeinsomnia78 wrote:A kad bi je ti pokrila?
bitanga_sa_otesa wrote:nevecer pred spavanjeinsomnia78 wrote:A kad bi je ti pokrila?
Islam smatrasheilak wrote:sinoc su me zaprepastili komentari gdje napadaju lika koji je upravo kritizirao to nametanje marame djeci. ljudi opravdavaju pokrivanje navodno time da je curica vec dobila prvu menstruaciju (u sto sumnjam jer joj je tek 12, a ne vjerujem da su one djevojcice od 7 to vec prosle), ali ako i jeste, ona je jos dijete, s djecijim zeljama i djecijom povodljivoscu i sumnjam da je razvila u potpunosti svijest o znacaju marame.
dakle, oni nju sa 12 vjerovatno ne smatraju vise djetetom jer su je pokrili, smatraju li onda i da je dosegla sexualnu zrelost?
The BEN10 wrote:Navodno su njen nestanak povezali as Kenanom Kršom, zna li neko više?Logovan wrote:Redovno nestaju djeca.muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171119079![]()

http://dnevnik.ba/vijesti/tko-je-kenan- ... nisu-basicKršo je bio dugogodišnji ovisnik o heroinu i drugim opijatima, te osoba sa debelim kriminalnim dosijeom. U posljednje vrijeme 'okrenuo se vjeri', te je sada poznat kao veliki podržavatelj tzv. Islamske države
Pripadnici MUP Županije Sarajevo zasad bezuspješno tragaju za 12-godišnjom djevojčicom Enisom Basić koja je u Sarajevu nestala u petak, 17. studenog.
Njena majka Emira tvrdi da joj je kćerka oteta, a kaže da je to učinio muškarac koji je dobro poznat sarajevskoj policiji po činjenju kaznenih djela, te je više puta privođen.
Emira i Enisa u Sarajevu su bile u posjeti i jučer su se trebale vratiti u Njemačku gdje žive.
Kako neslužbeno saznaje agencija Patria, policija provjerava je li u cijeli slučaj umiješan Kenan Kršo (41) koji je uhićen 2015. ali i 2016. godine. Međutim, Kršo je osoba koja je već više od 20 godina itekako dobro poznata sarajevskoj policiji.
Kako su ranije pisali mediji, Kršo je osoba sa debelim kriminalnim dosijeom. Osim toga, Kršo se posljednjih godina 'okrenuo vjeri', te je ovaj novopečeni džihadista poznat kao osoba sklona nasilničkom ponašanju, što mogu potvrditi brojne krivične prijave koje ima protiv sebe.
Naime, on je u sukob sa zakonom došao prije dvije godine, kada je u siječnju 2015. za vrijeme džuma-namaza u džamiji na Staroj Breci izazvao incident, uznemirivši džematlije, te je tada verbalno napao i imama Muhameda Velića.
Kršo je s dvojicom prijatelja tada upao u džamiju noseći na sebi majice sa zastavom ISIL-a, što je uznemirilo imama i džematlije, da bi potom, u toku hutbe Kršo prekinuo poznatog sarajevskog imama uzvikujući: "Lažeš!", želeći na taj način izazvati sukob sa džematlijama i imamom. Oni su, nakon što su džematlije reagirale na napad na imama, izašli iz džamije.
Kršo je kasnije pažnju privukao i kada se na Baščaršiji pojavio u majici sa obilježima Islamske države. Tada su ga legitimisali pripadnici MUP-a ŽS.
Kenana Kršu je tokom 2016. godine uhitila SIPA zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima. Tada je kod njega pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu.
Tužiteljstvo BiH i policijske i sigurnosne agencije, došle su do saznanja da je ovaj osumnjičeni kraći period boravio na području Sirije, te da ostvaruje kontakte sa pripadnicima tzv. vehabijskog pokreta iz BiH, koje se kao pripadnici ISIL-a i paravojnih formacija bore na ratištima u Siriji i Iraku što je državljanima BiH zakonom zabranjeno.
Djevojčicina majka je medijima navodno kazala da je supruga muškarca koji je oteo djevojčicu tražila da se Enisa uda za njega.