Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
webby-x

#16751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Mister Yes wrote:Da će podržati brzo formiranje vlasti čak i ako DF nije u toj koaliciji. Jasno je rekao "ako treba naša podrška da se formira vlada imaće je jer je prioritet brza uspostava vlasti". Pa je nekoliko puta ponovio da će dati podršku vladi SDA-HDZ (manjinska vlada) čak i ako DF neće biti dio vlasti. I ovdje ćemo vidjeti koliko drži riječ.
Ma tko je toliko lud da u BiH formira manjinsku vladu?
Pa da ih mogu raspustiti kada god žele.
Taman posla.
Mister Yes

#16752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Banksy wrote: I ona - 'Kad ono izabraše S. Selmana za direktora Razvojne banke'.
Isto to je nekidan rekao i Čavara kod Duške. Iste im stvari smetaju što je interesantno :lol:
webby-x

#16753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

palermo wrote:Kao što rekoh, ova je priča ispričana prije četiri godine i deplasirano je ponavljati je
Istina, ali eto ... očito je teško dobiti nekoliko mandata
tamo gdje su Srbi ili Hrvati većina. E ako je tako, onda se
pomiri sa činjenicom da će dok se to ne desi sve te stranke
biti isključivo bošnjačke ... barem što se ostalih naroda tiče.
webby-x

#16754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Mister Yes wrote:Isto to je nekidan rekao i Čavara kod Duške. Iste im stvari smetaju što je interesantno :lol:
Nisam upućen u taj zakon, ali ako je istina onda imaju pravo.
Ne može se valjda tako očito kršiti zakon, ali ništa ne čudi u BiH.
StupskaBitanga

#16755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

da ne čitam 100 postova
kome i kojem mediju je ŽK dao intervju
palermo

#16756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

webby-x wrote:
palermo wrote:Kao što rekoh, ova je priča ispričana prije četiri godine i deplasirano je ponavljati je
Istina, ali eto ... očito je teško dobiti nekoliko mandata
tamo gdje su Srbi ili Hrvati većina. E ako je tako, onda se
pomiri sa činjenicom da će dok se to ne desi sve te stranke
biti isključivo bošnjačke ... barem što se ostalih naroda tiče.
Mah, pomirit ću se ja sa tim, važnije pitanje je da li će se Željko pomiriti sa tim. Ja mislim da ne bi trebao, ali eto, kao što Banksy reče, nije moje da to poturam DF.

Doduše, ona je malo pristrana po ovom pitanju :D .....mislim davanja hrvatskog mjesta nekoj stranci ljevice......sorry, samo mala reminiscencija na neke ranije stavove...
Last edited by palermo on 31/10/2014 21:21, edited 1 time in total.
Lokman

#16757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Helena2014 wrote:
-LIBERO- wrote:Eto Zeljko, ko sto ti je pisalo 90% nas koji su barem na nekom nivou vlasti dali ti svoj glas...i ko sto su ti rekli poslije gostovanja ljudi koji su se javili u program. Zagrli SDA u koaliciju, i slijedece izbore 5-6% glasova maksimala.

To ti je samoubistvo politicko. Ne poklekni pojedincima iz stranke koji su gladni fotelja, i ocito, lobiraju da udjete u tu koaliciju.

Ne slažem se sa tobom. Ako iziđeš na izbore i dobiješ podršku, šta trebaš uraditi? Da se povučeš i glumiš uvrijeđenu damu, kao SBB- kaže Radončić - ja neću sa SDA. Narod je 30% glasova SDA, pa ko si ti da volju naroda ne priznaješ?

Ljudi su dali glasove i SBB i DF, a bogme i SDA. Oni bi svi trebali koalirati zajedno i jakom koalicijom predstavljati narod koji ih je izabrao. Sve stranke trebaju opravdati dobivene glasove, a ne bježati prije bilo kakvog razgovora kako je to učinio Radončić. Cijelu svoju karijeru gradi na pljuvanju SDA. Ali, hajde nešto uradi čovječe, da vidimo šta znaš.

Željko, svaka čast. Upustiće se u koaliciju ali sa jasnim ciljevima i opravdati dobivene glasove. A to se moće samo ulaskom u vlast i mijenjanjem svega nabolje.
Ovo je jako lijepo rečeno. Potpisujem svaku riječ. Bravo Željko na ispravnom i kvalitetnom stavu.
Mister Yes

#16758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

webby-x wrote:
Mister Yes wrote:Isto to je nekidan rekao i Čavara kod Duške. Iste im stvari smetaju što je interesantno :lol:
Nisam upućen u taj zakon, ali ako je istina onda imaju pravo.
Ne može se valjda tako očito kršiti zakon, ali ništa ne čudi u BiH.
Ne smeta njima kršenje zakona već što se imenovanje desilo prije nego su oni došli na vlast. I Čavara i Komšić bukvalno vrište "čekajte da mi uđemo u vlada pa da mi imenujemo koga mi hoćemo" :lol:
webby-x

#16759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

palermo wrote:Ja mislim da ne bi trebao, ali eto, kao što Banksy reče, nije moje da to poturam DF.
Pa naravno, ti bi i DF gurao u sukob ... kao i SDP.
Održavaš tako status quo, a SDA uvijek izlazi kao pobjednik.

Inače, vjerojatno ne vidiš ništa loše ni u novim
članovima kluba Srba u Domu Naroda ... Harisu i Rasimu.
Znači, etničke Srbe se više ne može ni nakupiti u Sarajevu.
Last edited by webby-x on 31/10/2014 21:26, edited 1 time in total.
webby-x

#16760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Mister Yes wrote:I Čavara i Komšić bukvalno vrište "čekajte da mi uđemo u vlada pa da mi imenujemo koga mi hoćemo" :lol:
Ne vidim zašto bi HDZ zbog toga vrištao.
Pa Bošnjaci su se pretplatili na tu funkciju.
kamen spoticanja

#16761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Pa ako ne želi da se legitimira kao isključivo bošnjačka stranka. Ako to želi, onda je ok.
Neukusno je, najblaže rečeno, kad glasač SDA svoj spisak političkih želja i očekivanja ispostavlja drugoj partiji i zamjera joj i pridikuje što nije ovakva i onakva.

Glasao si za SDA, ne znam zašto te DF toliko svrbi.
Zanimljivo koliko je i kod tebe ad hominem "argumentacija" postala uobicajena
Moje pitanje bilo je jednostavno...zeljko kaze da ne zeli da ga svrstavaju u blok b-h-s i sam kaze da je on hrvat
I jos kaze da je hdz neminovan. ..e sad ako se sjetis da je neparticipiranje hdz u federalnoj vladi bili samo zbog jednog ministarskog mjesta koje pripada hrvatima a koje sdp zbog istig principa netorovaziranja nije zelio prepustiti
Hoce kazat ova vecerasnja prica zeljka komsica obicna je demagogija i paravan za neuspjehe buduce vlasti koje bi fakturisali partnerima a uživali blagodati telekoma i elektroprivrede ili DF uopste nema zelju participirati u bilo cemu s bilo kim...
palermo

#16762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

webby-x wrote:
palermo wrote:Ja mislim da ne bi trebao, ali eto, kao što Banksy reče, nije moje da to poturam DF.
Pa naravno, ti bi i DF gurao u sukob ... kao i SDP.
Održavaš tako status quo, a SDA uvijek izlazi kao pobjednik.

Inače, vjerojatno ne vidiš ništa loše ni u novim
članovima kluba Srba u Domu Naroda ... Harisu i Rasimu.
Znači, etničke Srbe se više ne može ni nakupiti u Sarajevu.
Nisi u pravu, vidim loše. Mislim u Harisu i Rasimu.

A misliš da bih ja trebao biti zadovoljan rjšenjima koja prekidaju status quo na moju štetu. Ti bogami k'o mala raja, samo nek se nešto dešava :D
Mister Yes

#16763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

webby-x wrote:
Mister Yes wrote:I Čavara i Komšić bukvalno vrište "čekajte da mi uđemo u vlada pa da mi imenujemo koga mi hoćemo" :lol:
Ne vidim zašto bi HDZ zbog toga vrištao.
Pa Bošnjaci su se pretplatili na tu funkciju.
Prije svega ne radi se samo o jednoj funkciji. SDA i SDP će napraviti još puno imenovanja dok se ne formira nova vlast. A to ovima naravno smeta. Isto kao da je profesor na kraju nekog ispita rekao "spustite olovke" a dva studenta (SDA i SDP) i dalje nastavili pisati :lol:
webby-x

#16764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

palermo wrote:A misliš da bih ja trebao biti zadovoljan rjšenjima koja prekidaju status quo na moju štetu. Ti bogami k'o mala raja, samo nek se nešto dešava :D
Ma koju štetu, još ti na tržištu rada?
Pa što god se desi novo, čak i Graditelj, bolje nego ovo mrcvarenje.
Raditi uvijek isto i očekivati nove rezultate je odlika šizofrenije.
Da imam neke sličnosti sa Harisom i Rasimom, glasovao bi za Graditelja.
Neka se nešto mijenja.

:D
Banksy

#16765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Lokman wrote:
Helena2014 wrote:
-LIBERO- wrote:Eto Zeljko, ko sto ti je pisalo 90% nas koji su barem na nekom nivou vlasti dali ti svoj glas...i ko sto su ti rekli poslije gostovanja ljudi koji su se javili u program. Zagrli SDA u koaliciju, i slijedece izbore 5-6% glasova maksimala.

To ti je samoubistvo politicko. Ne poklekni pojedincima iz stranke koji su gladni fotelja, i ocito, lobiraju da udjete u tu koaliciju.

Ne slažem se sa tobom. Ako iziđeš na izbore i dobiješ podršku, šta trebaš uraditi? Da se povučeš i glumiš uvrijeđenu damu, kao SBB- kaže Radončić - ja neću sa SDA. Narod je 30% glasova SDA, pa ko si ti da volju naroda ne priznaješ?

Ljudi su dali glasove i SBB i DF, a bogme i SDA. Oni bi svi trebali koalirati zajedno i jakom koalicijom predstavljati narod koji ih je izabrao. Sve stranke trebaju opravdati dobivene glasove, a ne bježati prije bilo kakvog razgovora kako je to učinio Radončić. Cijelu svoju karijeru gradi na pljuvanju SDA. Ali, hajde nešto uradi čovječe, da vidimo šta znaš.

Željko, svaka čast. Upustiće se u koaliciju ali sa jasnim ciljevima i opravdati dobivene glasove. A to se moće samo ulaskom u vlast i mijenjanjem svega nabolje.
Ovo je jako lijepo rečeno. Potpisujem svaku riječ. Bravo Željko na ispravnom i kvalitetnom stavu.
Helena2014 wrote:
Želim upisati IB program iduće godine kada podjem u 3.razred, sad sam trenutno 2.razred gimnazije.
:mrgreen: :wink:
Last edited by Banksy on 31/10/2014 21:36, edited 1 time in total.
palermo

#16766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

webby-x wrote:
palermo wrote:A misliš da bih ja trebao biti zadovoljan rjšenjima koja prekidaju status quo na moju štetu. Ti bogami k'o mala raja, samo nek se nešto dešava :D
Ma koju štetu, još ti na tržištu rada?
Pa što god se desi novo, čak i Graditelj, bolje nego ovo mrcvarenje.
Raditi uvijek isto i očekivati nove rezultate je odlika šizofrenije.
Da imam neke sličnosti sa Harisom i Rasimom, glasovao bi za Graditelja.
Neka se nešto mijenja.

:D
Pa niko ti ne brani da glasaš za Graditelja. Mislim da nema nekih zakonskih prepreka, barem koliko ja znam. Ne moraš biti Haris i Rasim, budeš Jozo i Ante koji glasaju za Graditelja. Ne znam kakvu sličnost trebaš imati sa Rasimom i Harisom :?
Maystor

#16767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Draga Helena, IB DP je zahtjevan program. Ako želiš da ga upišeš i uspješno završiš, uhvati se knjige. Ovo su stvari za odrasle.
webby-x

#16768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

palermo wrote:Pa niko ti ne brani da glasaš za Graditelja. Mislim da nema nekih zakonskih prepreka, barem koliko ja znam.
Imam dovoljno obraza da ne petljam po tuđem dvorištu.
Kada i ako ikada ovo bude zemlja gdje su kolektivna prava zaštićena,
i gdje bez straha da će nekoj sarajevskoj budali sutra pasti na pamet
da npr. ukida hrvatski jezik jer je "sve to isti jezik" ...
palermo

#16769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

webby-x wrote:
palermo wrote:Pa niko ti ne brani da glasaš za Graditelja. Mislim da nema nekih zakonskih prepreka, barem koliko ja znam.
Imam dovoljno obraza da ne petljam po tuđem dvorištu.
Kada i ako ikada ovo bude zemlja gdje su kolektivna prava zaštićena,
i gdje bez straha da će nekoj sarajevskoj budali sutra pasti na pamet
da npr. ukida hrvatski jezik jer je "sve to isti jezik" ...
Peke....al misliš da se ne bi mogao boriti za hrvatski jezik kroz neku političku opciju koja u sebi ne sadrži hrvatski predznak ?

Mada, odosmo predaleko, bolje da prekinemo sa ovom pričom, izvan je teme
webby-x

#16770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

palermo wrote:Peke....al misliš da se ne bi mogao boriti za hrvatski jezik kroz neku političku opciju koja u sebi ne sadrži hrvatski predznak ?Mada, odosmo predaleko, bolje da prekinemo sa ovom pričom, izvan je teme
Jezik je bio samo primjer.
Da, mislim da je to danas nemoguće.
Tzv. građanske opcije u etnički podijeljenoj zemlji sa nestređenim
nacionalnim pitanjem su uvijek u funkciji većinskog naroda.
Svakako je van teme ... kraj.

Inače, na kantonalnom i lokalnom nivou apsolutno nikada nisam glasovao za HDZ.
Nažalost, situacija me primorava da na nacionalno važnim nivoima to bude slučaj.
Helena2014

#16771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Maystor wrote:Draga Helena, IB DP je zahtjevan program. Ako želiš da ga upišeš i uspješno završiš, uhvati se knjige. Ovo su stvari za odrasle.

To je moja sestra, pišemo sa istog nicka, a ja sam iskoristila njen nick , do mene je :saveta:
Helena2014

#16772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

StupskaBitanga wrote:da ne čitam 100 postova
kome i kojem mediju je ŽK dao intervju

Večeras u 19 h na Face TV
Lokman

#16773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

DF je uradio jedini ispravan potez. Nakon konsultacija sa njemačkom i američkom ambasadom, a što je Komšić tokom intervjua naglasio, odlučio se da prihvati koaliciju sa SDA ali isključivo pod uvjetom da se konkretnim potezima dokažu kao stranka spremna na reforme koje ruše status quo. Kako su feudalci i primitivci iz SDA egzistencijalno zainteresirani samo i isključivo za status quo, ovim potezom su dovedeni u poziciju samoizolacije. Oni su spremni na deklarativnu podršku reformama, na laganje i varanje, ali nikada neće pristati na odricanje od pozicije da dođu do laganog novca preko tendera i trgovine uticajem u javnom sektoru. To su i dokazali imenovanjem notornog Salke Selmana iza koga je stao i sam Bakir Izetbegović. U daljnem slijedu događaja nastupa period u kojem će SDA ići iz greške u grešku bez cilja i pravca. Istovremeno otvorit će se proces unutarnje dezintegracije SDA usljed metastaze kriminala i korupcije koji karakterišu vrh stranke. Nezadovoljne frakcije u borbi za plijen predstavljaju samo jednu dimenziju raspafa SDA. Druga bitna dimenzija jesu veze sa međunarodnim terorizmom odnosno organizacijom Muslimanska braća a koja je proglašena terorističkom u Egiptu i EU a čiji je simbolični poudrav u vidu podignuta četiri prsta Bakir Izetbegović javno pokazivao u ugradi ptrdsjedništvs tokom dastanka sa delegacijom MB. Stranka sa takvim idžom nije dobrodošla na zapadu ali niti u naprednim arapskim zemljama kao što su UAE i Egipat.
Last edited by Lokman on 31/10/2014 22:26, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#16774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Lokman wrote:DF je uradio jedini ispravan potez. Nakon konsultacija sa njemačkom i američkom ambasadom, a što je Komšić tokom intervjua naglasio, odlučio se da prihvati koaliciju sa SDA ali isključivo pod uvjetom da se konkretnim potezima dokažu kao stranka spremna na reforme koje ruše status quo. Kako su feudalci i primitivci iz SDA egzistencijalno zainteresirani samo i isključivo za status quo, ovim potezom su dovedeni u poziciju samoizolacije. Oni su spremni na deklarativnu podršku reformama, na laganje i varanje, ali nikada neće pristati na odricanje od pozicije da dođu do laganog novca preko tendera i trgovine uticajem u javnom sektoru. To su i dokazali imenovanjem notornog Salke Selmana iza koga je stao i sam Bakir Izetbegović. U daljnem slijedu događaja nastupa period u kojem će SDA ići iz greške u grešku bez cilja i pravca. Istovremeno otvorit će se proces unutarnje dezintegracije SDA usljed metastaze kriminala i korupcije koji karakterišu vrh stranke.
:-)
Šta kaze americka ambasada, hoce li hdz dobiti sva hrvatska ministarstva?
Helena2014

#16775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

kamen spoticanja wrote:
Lokman wrote:DF je uradio jedini ispravan potez. Nakon konsultacija sa njemačkom i američkom ambasadom, a što je Komšić tokom intervjua naglasio, odlučio se da prihvati koaliciju sa SDA ali isključivo pod uvjetom da se konkretnim potezima dokažu kao stranka spremna na reforme koje ruše status quo. Kako su feudalci i primitivci iz SDA egzistencijalno zainteresirani samo i isključivo za status quo, ovim potezom su dovedeni u poziciju samoizolacije. Oni su spremni na deklarativnu podršku reformama, na laganje i varanje, ali nikada neće pristati na odricanje od pozicije da dođu do laganog novca preko tendera i trgovine uticajem u javnom sektoru. To su i dokazali imenovanjem notornog Salke Selmana iza koga je stao i sam Bakir Izetbegović. U daljnem slijedu događaja nastupa period u kojem će SDA ići iz greške u grešku bez cilja i pravca. Istovremeno otvorit će se proces unutarnje dezintegracije SDA usljed metastaze kriminala i korupcije koji karakterišu vrh stranke.
:-)
Šta kaze americka ambasada, hoce li hdz dobiti sva hrvatska ministarstva?

Hoće :)

Željko je rekao da mu ne trebaju mjesta, ako tako treba neće ni jedno ni H ni B, nije problem i ne smije ga biti u raspodjeli fotelja ;-)
Post Reply