Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MeanMachine wrote: ↑30/12/2020 09:30
@zippoo87 je vjerovatno mislio na Micro LED što je tehnologija koja tek treba da se ozbiljno komercijalizuje i na neki način zamijeni OLED (ili barem da bude prava alternativa po kvaliteti slike), samo ga je naziv nanocell na trenutak malo zbunio.
MicroLED je budućnost i to je prava alternativa oledu, sve drugo su kompromisi. Ako je na to mislio to je skroz drugo. Samo je problem što microled po prihvatljivim cijenama neće baš zadugo jer je komplikovan za proizvodnju.
Hvala vam puno obojici, uzeću sve napisano u razmatranje. Fazon je taj što TV korisnim za gledanje kablovske DVB-C i satelitske (vjerujem da svi TV prijemnici imaju oba tunera) te za igranje plejke (doduše trojka je ali biće i petica) svega 2 igrice, GTAV i FIFA. Ono što je meni najbitnije je ta crna, koja je fakat na OLED-ima fantazija. Ne ganjam sad neke ektra fičere jer svakako sav sadržaj koji pratim je 1080p budući da HBO još ništa nema u 4K a kablovsku ćemo se načekati da bude 4K kanal.
Ovo mi je za LG privlačno pa ću pogledati šta nude.
Ako kupim šta skuplje, prije toga moram dobro uložiti u kablovsku infrastrukturu u kući i moram je uzemljiti. Ako opali grom u blizini, to je kraj
Ja koliko vidim ti i ne gledaš ništa posebno pa ne znam zašto bi išao na oled? Ako nećeš gledati filmove i serije visoke produkcije ili igrati razne video igre onda ti i ne treba OLED, ili uopćeno neki high end TV. To je nešto kao da kupiš Mercedes s klasu a ideš sa njim s posla na posao i do prodavnice. Bit će bolje ali nećeš iskoristiti potencijal.
HBO GO gledam stalno i najviše zbog filmova i uzimam. Samo mana HBO-a je u tome sto nema 4K sadržaja
Bit će i na HBO 4k sadržaja kad se prebace na HBO max i krenu agresivnije ulagati u svoj sadržaj.
Nanocell je meni vrh...i dobro su iz LGa rekli prije 2-3 godine da je to buducnost
Meni je i bolja tehnologija od OLEDa,jer ima vrhunsku dubinu crne boje a nema boljke koje ima OLED,tipa burn in
Jedino su za sada poskupi ali mozda slijedeci TV bude bas nanocell
Ti si tu nešto pomiješao niti je budućnost, niti ima dubinu običnog va panela a kamo li oleda.
@zippoo87 je vjerovatno mislio na Micro LED što je tehnologija koja tek treba da se ozbiljno komercijalizuje i na neki način zamijeni OLED (ili barem da bude prava alternativa po kvaliteti slike), samo ga je naziv nanocell na trenutak malo zbunio.
E to je to...hvala na ispravci...mislio sam bas na Micro LED a napisao nanocell
Nadzornik wrote: ↑29/12/2020 21:36
IPS vs VA panel
Najbolji videozapis na YouTube-u koji prikazuje razliku u crnoj boji,IPS u odnosu na VA panel...
Budget QLED vs Nanocell black level test,LOOK at the difference!
Nanocell je meni vrh...i dobro su iz LGa rekli prije 2-3 godine da je to buducnost
Meni je i bolja tehnologija od OLEDa,jer ima vrhunsku dubinu crne boje a nema boljke koje ima OLED,tipa burn in
Ti si tu nešto pomiješao niti je budućnost, niti ima dubinu običnog va panela a kamo li oleda.
Ma ja sam mislio na Micro LED a napisao post vezan za nanocell...ispravio me kolega iznad
Pozdrav, uzimam polovan tv, ne prekupo jer vec imam 2 TV-a, pa ako moze savjet za sljedece sto sam nasao, koji bi bio dobar izbor, sa OK slikom,prikazom boja i kontrasta (vjer cu uzeti box pa nije uslov da bude Smart i ne treba mi kvalitet slike gledanja iz raznih uglova):
zippoo87 wrote: ↑30/12/2020 10:46
Ma ja sam mislio na Micro LED a napisao post vezan za nanocell...ispravio me kolega iznad
Vincent Teoh s Hdtvtesta veli da će micro led tek za 7-10 godina zaživjeti.
Postoje određene tehničke prepreke, jer još uvijek ne mogu dovoljno sitne diode producirati, odnosno dovoljnu gustoću piksela napraviti. 4k micro led trenutno moguć na panelu ne manjem od 160"
Postoje određene tehničke prepreke, jer još uvijek ne mogu dovoljno sitne diode producirati, odnosno dovoljnu gustoću piksela napraviti. 4k micro led trenutno moguć na panelu ne manjem od 160"
Nemoj tako, sljedeće godine Samsung izbacuje puno manji microled tv, samo 110"
Hajde sto si pomjesao nanocell i Micro-LED ali sto pomjesa LG i Samsung...
Dobro su iz LG-a rekli prije 2-3 godine da ce Samsungov Micro-LED biti buducnost...
Hajde sto si pomjesao nanocell i Micro-LED ali sto pomjesa LG i Samsung...
Dobro su iz LG-a rekli prije 2-3 godine da ce Samsungov Micro-LED biti buducnost...
NecuVise wrote: ↑30/12/2020 13:23
Ali definitivno nije za kuće. Kroz koja vrata da ga proguraš, a posebno ako je unutrašnej stubište. Pola dana bi bilo...zakreni ti svoju stranu, de obrni ga horizontalno, ne može vertikalno, vadi ga iz kutije da probamo tako itd...itd.... A da ga dovuku do kuće, pošti treba tamić.
Imam Samsung LED, star 4.5god (H serija). Neki dan primijetim na svijetlijoj podlozi u coskovima kao oblacici crne boje. Nije toliko izrazeno, ali se primijeti. Da se spremam na skoriju zamjenu?
Hvala
Idemedosumom wrote: ↑30/12/2020 10:24
Kod mene u kući se (po slobodnoj procjeni) u 80% vremena gledaju 2 ista kanala, koji imaju statične logotipove. Dnevni boravak je dobro osvijetljen, pa bi se brightness trebao pojačati. Zato ću se ja vjerovatno ipak odlučiti za lcd s local dimmingom.
Platio skupo plasmu i 7 godina se patio da ne zaboravim teletekst ili neki muzički player. Ali što ti reče nisam je upio spasiti od logotipova tako da se ne vide baš kada ide slika, ali se vide i na lijevom i na desnom gornjem uglu mrlje ako je siva podloga. Slika je fantastična još uvijek posebno za kablovsku televiziju, ali prešao sam na LED i ljepota je kada zaspim uz tv bez brige uz šta ću osvanuti, a ljudima se svašta dešavalo.
Costazza wrote: ↑30/12/2020 18:47
Pošto ovaj Vox TV ima poprilično katastrofalan zvuk da li ima neko rješenje i koje bi najbolje bilo?
Bluetooth zvucnik koji ima 3,5 mm izlaz (ako tv nema bluetooth) ili soundbar (najbolje rjesenje) ili kucno kino ili neka stara linija koja ce sluziti samo da pojaca zvuk ili pojacalo sa zvucnicima
ima puno nacina...pitanje je sta tacno hoces
mozda najjednostavnije i najbolje soundbar uzeti,spojiti na hdmi i to je to
Last edited by zippoo87 on 30/12/2020 20:15, edited 1 time in total.
Idemedosumom wrote: ↑30/12/2020 10:24
Kod mene u kući se (po slobodnoj procjeni) u 80% vremena gledaju 2 ista kanala, koji imaju statične logotipove. Dnevni boravak je dobro osvijetljen, pa bi se brightness trebao pojačati. Zato ću se ja vjerovatno ipak odlučiti za lcd s local dimmingom.
Platio skupo plasmu i 7 godina se patio da ne zaboravim teletekst ili neki muzički player. Ali što ti reče nisam je upio spasiti od logotipova tako da se ne vide baš kada ide slika, ali se vide i na lijevom i na desnom gornjem uglu mrlje ako je siva podloga. Slika je fantastična još uvijek posebno za kablovsku televiziju, ali prešao sam na LED i ljepota je kada zaspim uz tv bez brige uz šta ću osvanuti, a ljudima se svašta dešavalo.
4 godine sam imao Panasonic ST50, tako da, znam kakav je osjećaj robovati tv-u. Slika odlična, ali kao da je on mene kupio, a ne obrnuto
u visinu očiju , i da nije ni previsoko , ni prenisko . kod mene je nosac na nekih 1,5 m visine i kad se postavi TV taman otprilike bude na oko metar visine , tj u liniji očiju .
Idemedosumom wrote: ↑30/12/2020 19:10
4 godine sam imao Panasonic ST50, tako da, znam kakav je osjećaj robovati tv-u. Slika odlična, ali kao da je on mene kupio, a ne obrnuto
Ona je bila vrlo popularna kada sam ja kupovao GT50. Prije nekih 7 godina je Jasmin Čustović pisao na svom portalu da gašenjem proizvodnje i Panasonicovih plasmi poslije Pionirovih, načekat ćemo se dobre slike na tv-u i morao sam se dobro počešati po džepu jer tada 50" nije bilo jeftino. Još je ona u potpuno ispravnom stanju, ali treba vremena da se 'duh' ispere sa panela kada bih zaboravio nepokretnu sliku. Prvo se moralo par stotina sati gledati u film modu bez jakog kontrasta da se 'razradi'. Zahtjevna u startu.
mare899 wrote: ↑30/12/2020 11:43
Pozdrav, uzimam polovan tv, ne prekupo jer vec imam 2 TV-a, pa ako moze savjet za sljedece sto sam nasao, koji bi bio dobar izbor, sa OK slikom,prikazom boja i kontrasta (vjer cu uzeti box pa nije uslov da bude Smart i ne treba mi kvalitet slike gledanja iz raznih uglova):
Costazza wrote: ↑30/12/2020 18:47
Pošto ovaj Vox TV ima poprilično katastrofalan zvuk da li ima neko rješenje i koje bi najbolje bilo?
Bluetooth zvucnik koji ima 3,5 mm izlaz (ako tv nema bluetooth) ili soundbar (najbolje rjesenje) ili kucno kino ili neka stara linija koja ce sluziti samo da pojaca zvuk ili pojacalo sa zvucnicima
ima puno nacina...pitanje je sta tacno hoces
mozda najjednostavnije i najbolje soundbar uzeti,spojiti na hdmi i to je to
Hvala druže. Koji soundbar preporučuješ? Dal ovaj JBLov na olxu valja?
Idemedosumom wrote: ↑30/12/2020 19:10
Ona je bila vrlo popularna kada sam ja kupovao GT50. Prije nekih 7 godina je Jasmin Čustović pisao na svom portalu da gašenjem proizvodnje i Panasonicovih plasmi poslije Pionirovih, načekat ćemo se dobre slike na tv-u i morao sam se dobro počešati po džepu jer tada 50" nije bilo jeftino. Još je ona u potpuno ispravnom stanju, ali treba vremena da se 'duh' ispere sa panela kada bih zaboravio nepokretnu sliku. Prvo se moralo par stotina sati gledati u film modu bez jakog kontrasta da se 'razradi'. Zahtjevna u startu.
Ih kad se sjetim prvih mjeseci sam puštao slajdove s usb-a da se preko noći vrte, da se razradi