Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#1676 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by todd_smith »

Picajzla wrote:Je li zna neko koji igraci su uspjeli otici iz Premijer lige i napraviti znacajniju karijeru negdje u Evropi zadnjih 10-15 godina. Od Bosanaca sto se ja mogu sjetiti: Dzeko, Husejinovic (koji je mogao vise, ali na kraju krajeva igrao je bar LP sa Dinamom) a od ovih sto nisu Bosanci, Modric.

Nisam bas pratio ovu nasu ligu u proslosti tako da bih bio zahvalan ako neko zna jos kojeg igraca koji je otisao iz lige i uspio vani !?
Ima tema o nasim fudbalerima u inostranstvu, ima poprilicno duga lista igraca
jeza u ledja

#1677 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

Ja sam jednom to htio bas gledati, ali nisam se mogao odluciti za definiciju toga sta znaci uspio vani.

Igrao u ligama petice? Sta cemo za velike klubove van toga? Galata, CSKA, ne znam Porto, sigurno su veci klubovi nego pola klubova u ligama petice. Da li se racuna recimo Dinamo Zagreb? Da li se racuna neki jaci poljski klub, ceski, itd...
Ruska liga nije daleko of francuske. Onda Ukrajina, Holandija, Turska, Portugal, Belgija...ali ni tamo nije isto neki Ajax i neki Zwolle ili stajaznam.
I onda recimo sta znaci "igrao u ligama petice"? Neki nasi igraci su otisli u te lige ali nisu nikad zaigrali ili su odmah posudjeni.

Htio sam i gledati obratno, igrace koji su iz vana dosli u nasu ligu.
jeza u ledja

#1678 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

todd_smith wrote:
Picajzla wrote:Je li zna neko koji igraci su uspjeli otici iz Premijer lige i napraviti znacajniju karijeru negdje u Evropi zadnjih 10-15 godina. Od Bosanaca sto se ja mogu sjetiti: Dzeko, Husejinovic (koji je mogao vise, ali na kraju krajeva igrao je bar LP sa Dinamom) a od ovih sto nisu Bosanci, Modric.

Nisam bas pratio ovu nasu ligu u proslosti tako da bih bio zahvalan ako neko zna jos kojeg igraca koji je otisao iz lige i uspio vani !?
Da, ali nije tema o igracima koji su igrali Premijer Ligu.
palermo

#1679 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:Ja sam jednom to htio bas gledati, ali nisam se mogao odluciti za definiciju toga sta znaci uspio vani.

Igrao u ligama petice? Sta cemo za velike klubove van toga? Galata, CSKA, ne znam Porto, sigurno su veci klubovi nego pola klubova u ligama petice. Da li se racuna recimo Dinamo Zagreb? Da li se racuna neki jaci poljski klub, ceski, itd...
Ruska liga nije daleko of francuske. Onda Ukrajina, Holandija, Turska, Portugal, Belgija...ali ni tamo nije isto neki Ajax i neki Zwolle ili stajaznam.
I onda recimo sta znaci "igrao u ligama petice"? Neki nasi igraci su otisli u te lige ali nisu nikad zaigrali ili su odmah posudjeni.

Ma generalno u pravu si, recimo jedan Vladavić je sigurno napravio bolju karijeru od Saida iako nije nikad dobacio do lige petice (dobro, Said ima još vremena).

Mada, ovako na prvu loptu, ja se stvarno ne sjećam baš previše igrača koji su uspjeli u inostrantsvu (vjerovatno ih ima)
todd_smith

#1680 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by todd_smith »

jeza u ledja wrote:
todd_smith wrote:

Da, ali nije tema o igracima koji su igrali Premijer Ligu.
Ma znam ali ima svaki od njih i tamo
jeza u ledja

#1681 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

Jos jedan dodatni otezavajuci faktor - nisu svi klubovi uvijek bili jaki kao sad i obratno. Evo Vule Trivunovic je nekad igrao za Khimki, koji su tad bili solidan ruski premijerligas, a sad su evo gledam treca liga.
Zahirovic igrao za Nalchik dok su bili u Premijer ligi, sad su drugoligasi.
Marko Topic mescini igrao dugo za onaj Saturn, koji sad ni ne postoji. Doduse, ne znam je li on ikad igrao nasu ligu.
jeza u ledja

#1682 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

todd_smith wrote: Ma znam ali ima svaki od njih i tamo
Aha, ima ih samo nekoliko. Mislio sam na neku dosta siru listu.
Napravicu jednom. :D
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1683 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Picajzla »

jeza u ledja wrote:Ja sam jednom to htio bas gledati, ali nisam se mogao odluciti za definiciju toga sta znaci uspio vani.

Ma ja sam mislio za igrace koji su ostavili dublji trag u klubovima u kojima su igrali. Eh sad ne moraju to bas biti klubovi iz liga petica vec klubovi koji su iz "slabijih liga" bili u vrhu u svojim nacionalnim prvenstvima i koji su igrali priasnji Kup Uefa i sl. i bilu ti negdje u koliko toliko konkurentni u Evropi, dobacili do LP, do Evropa lige i sl.
palermo

#1684 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by palermo »

Picajzla wrote:

Ma ja sam mislio za igrace koji su ostavili dublji trag u klubovima u kojima su igrali. Eh sad ne moraju to bas biti klubovi iz liga petica vec klubovi koji su iz "slabijih liga" bili u vrhu u svojim nacionalnim prvenstvima i koji su igrali priasnji Kup Uefa i sl. i bilu ti negdje u koliko toliko konkurentni u Evropi, dobacili do LP, do Evropa lige i sl.
Pa već pomenuti Vladavić (šampion sa Žilinom, šampion sa Salzburgom), Rahimić (je li on igrao u Bosni iz Visokog ?), Štilić četvrtfinale liga evrope sa Lechom.......Blatnjak je imao dosta solidnu i dugu karijeru u Rusiji.......da me ubiješ, više se ne mogu sjetiti....

Meni je recimo interesantno pitanje, kako naši igrači nisu uspjevali u Srbiji, posebno u Zvezdii Partizanu, i Vranješ i Grujić recimo nisu uspjeli u Zvezdi, a obojica su vrlo solidni igrači i ne bih rekao da je Zvezda imala neke baš superzvijezde u svome timu.
jeza u ledja

#1685 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

Sasa Papac Rangers
Dzemo Berberovic Litex
Samir Muratovic Sturm
Last edited by jeza u ledja on 17/03/2014 19:37, edited 1 time in total.
palermo

#1686 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:Sasa Papac
:thumbup: bravo, super karijera početa u Širokom....

sjetih se i Stanko Bubalo je imao solidnu karijeru
jeza u ledja

#1687 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

Da, Bubalo, on je bio glavni igrac Sirokog iz onog doba kad je Siroki izbio u prvi plan, kad se tek poceo igrati plejoff.
jeza u ledja

#1688 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

Evo jos par : Mirsad Beslija, ostavio veliki trag u Genku.
Dario Damjanovic, dosta uspjesna karijera u Kasierslauternu i Rusiji.
Pandza, u Belgiji i evo sad gdje je vec.
Sanel Jahic u AEKu.
Pa eto i Cocalic i grckom Panionisu i sad Maccabi Tel Aviv.
Safet Nadarevic u Turskoj.
Butmiran

#1689 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Butmiran »

Ja sam za.
EdinŠopović

#1690 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by EdinŠopović »

Dokle se stiglo s ratom protiv korupcije? Već danima nema novih informacija iz manjeg i mlađeg sarajevskog kluba, a direktor istog kluba još nije posjetio Tužilaštvo.

Hmm...
todd_smith

#1691 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by todd_smith »

Uvijek je mirno pred oluju 8-)
JThomas

#1692 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JThomas »

a također je mirno i kad baciš patku pa se praviš lud.
ultima_palabra

#1693 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

Koliko je dana već otkako ništa nije isto?
todd_smith

#1694 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by todd_smith »

Zadnja izjava je bila da se dokumentacija predala organima i da se prati i radi kako im ECA sugerise.

Imate vase novinare u SportSportu, neka ih pitaju dokle je sta :mrgreen:
omega369

#1695 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by omega369 »

covjek fino kaze - u savezu imate snimak namjestanja utakmice. sta je sad trebao? on otici u savez i pustiti ga na razglas ili u kinu mozda?! Veci je problem sto nijedan novinar nije nasao za shodno da ode u savez i pita za taj famozni snimak, da li uopce postoji i sta je sa njim? ako ne postoji, taman dino je lazov. ako postoji, eto super price, ekskluzive

ali, jok. svi novinarcici su vec u mislima na plazama brazila o trosku saveza. sto im to treba u zivotu :wink:
EdinŠopović

#1696 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by EdinŠopović »

omega369 wrote:covjek fino kaze - u savezu imate snimak namjestanja utakmice. sta je sad trebao? on otici u savez i pustiti ga na razglas ili u kinu mozda?! Veci je problem sto nijedan novinar nije nasao za shodno da ode u savez i pita za taj famozni snimak, da li uopce postoji i sta je sa njim? ako ne postoji, taman dino je lazov. ako postoji, eto super price, ekskluzive

ali, jok. svi novinarcici su vec u mislima na plazama brazila o trosku saveza. sto im to treba u zivotu :wink:
Pa demantovali su to već iz Saveza.

Slabo pratiš bordo rat.
todd_smith

#1697 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by todd_smith »

Da, jer ce reci jeste imamo, ali ne zanima nas :lol:
ultima_palabra

#1698 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

todd_smith wrote:Da, jer ce reci jeste imamo, ali ne zanima nas :lol:
Hoće to kad imaš rekla-kazala umjesto dokaza.
todd_smith

#1699 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by todd_smith »

Cisto sumnjam da bi Dino rekao da ima dokaze nakon onog clanka i da ih je predao organima, cisto radi zajebancije.
EdinŠopović

#1700 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by EdinŠopović »

Samo da prijavim da sam danas prvi put izašao iz kuće od početka rata. Izgleda da je neko primirje, general Dino je zadovoljan osvojenim bitkama u posljednjih sedam dana, pa se malo zaustavio...

... do prvog poraza
Post Reply