Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hopcup

#1676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

goran16v wrote:
Sto ne mogu ovih novoosvjestenih sarajevskih biciklista sa 6-mjesecnim stazom na 2 tocka kad pocnu *est govna, zale se na vozace i da su ugrozeni, a jednako su bahati dok kroz pjesake i pjesacke zone voze slalom k'o kroz kapije!
ti baš nešto nadrkan? znaš ko sam i šta sam ja? lezi, miran!
goran16v

#1677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Do sad nisam znao ko si ali sad znam da si ocigledno upravo jedan od opisanih, a to lezi i miram svojoj dragoj majci ostavi!
Last edited by goran16v on 21/10/2013 23:23, edited 1 time in total.
hopcup

#1678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

goran16v wrote:Ocigledno si upravo jedan od opisanih, a sikter mami svojoj!
Image
quarterback

#1679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

goran16v wrote:
quarterback wrote:
goran16v wrote:Vozit bicikl kroz raju i djecija kolica na metar sirokom pjesackom mostu je bas 'nako kul i cilizovano! :lol:
znam gdje zivis, ne provociraj :D
Ti me bar znas i znas da prica nije bezveze i bez rezona...
nije budala na bajkovima nema, posebno divljaka balavaca po vilsu, a ti i sam znas, a ako ne znas onda znajuci mene mozes da pretpostavis da ja prvi nisam takav a i da svi biciklisti nisu takvi

druga je stvar sto je voznja po sarajevskoj cesti ravna samoubistvu i cesto i ja radije vozim stazom na vilsu nego cestom iz tog razloga, medjutim uvijek sam posebno pazljiv kada idem pored djece ili kolica i ostavim prostora i ili usporim koliko god mogu

kad ovaj grad bude imao normalne vozace ili kada dobijemo biciklisticke staze sigurno me neces vidjeti na trotoaru, do tada bas i nemam izbora
goran16v

#1680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:
nije budala na bajkovima nema, posebno divljaka balavaca po vilsu, a ti i sam znas, a ako ne znas onda znajuci mene mozes da pretpostavis da ja prvi nisam takav a i da svi biciklisti nisu takvi

druga je stvar sto je voznja po sarajevskoj cesti ravna samoubistvu i cesto i ja radije vozim stazom na vilsu nego cestom iz tog razloga, medjutim uvijek sam posebno pazljiv kada idem pored djece ili kolica i ostavim prostora i ili usporim koliko god mogu

kad ovaj grad bude imao normalne vozace ili kada dobijemo biciklisticke staze sigurno me neces vidjeti na trotoaru, do tada bas i nemam izbora
Bez obzira sto znam mogu i predpostaviti ali nazalost ti i takvi ste manjina jer ce tek 1 od 10 biciklista stati i propustiti me na trotoaru ili pjesackoj stazi gdje ja imam aposlutnu prednost svake vrste, odnosno 9 od 10 biciklista se ponasa prema pjesacima identicno kao sto se vozaci automobila ponasaju prema biciklistima, bez ikakvog pardona uzimaju njihov prostor i vode se zakonom jaceg, samo sto se biciklisti zbog tog nekog nezagadjujuceg elementa smatraju privilegovanom grupom koja ne trpi zalbe.
To sto grad nema biciklisticke staze i normalne vozace nije bas neko opravdanje, grad jednako nema ni dobre ceste, ni dovolju propustnost cesta, ni dovoljno parkinga zbog cega vozaci isto tako nemaju bas puno izbora ali za razliku od biciklista ne voze trotoarima i biciklistickim stazama, bar ne u toj mjeri, a ako nepropisno parkiraju postaju parking papci.
Last edited by goran16v on 22/10/2013 00:58, edited 1 time in total.
quarterback

#1681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

slazem se sa tobom, ja se uvijek izvinem pjesaku ako sam ga "trznuo" ili ugrozio na bilo koji nacin, potencijalno divljaci biciklisti cu veci problem od divljaka u autima jer su auti na cesti a mi na biciklima smatramo da je i cesta nasa (kada mozemo njom) ali koristimo i prednosti bicikla pa prisvajamo trotoare i razne druge prolaze kuda se bajkom moze proci

pjesake postujem, osim u situacijama kada se ponasaju bahato ili glupo prema meni, saobracajne propise ne postujem, osim jednog, a to je da jednosmjernom ulicom nikad ne vozim u suprotnom smjeru...

po meni su 2 rjesenja
1. biciklisticke staze po vecini gradskih pravaca
2. da drotovi kaznjavaju bicikliste kao sto kaznjavaju vozace (bar u teoriji)

ipak svjesni smo vjerovatno svi ovdje da nema nista ni od 1. ni od 2. bar za sljedecih par desetaka godina
goran16v

#1682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:slazem se sa tobom, ja se uvijek izvinem pjesaku ako sam ga "trznuo" ili ugrozio na bilo koji nacin, potencijalno divljaci biciklisti cu veci problem od divljaka u autima jer su auti na cesti a mi na biciklima smatramo da je i cesta nasa (kada mozemo njom) ali koristimo i prednosti bicikla pa prisvajamo trotoare i razne druge prolaze kuda se bajkom moze proci

po meni su 2 rjesenja
1. biciklisticke staze po vecini gradskih pravaca
2. da drotovi kaznjavaju bicikliste kao sto kaznjavaju vozace (bar u teoriji)

ipak svjesni smo vjerovatno svi ovdje da nema nista ni od 1. ni od 2. bar za sljedecih par desetaka godina
To bi bilo rjesenje, pogoto sa drotovima jer je za nas udar po dzepu najboji trening za disciplinu, i tacno je da od toga nema nista, ali na kraju treba biti posten i reci da zapravo vecina biciklista nije bezgresna pod kakvim se prodaju i da generalno nema biciklistice disiplinu na racun pjesaka, a ne drzati ih pod staklenim zvonom, ne daj boze sta protiv bicikliste.
quarterback

#1683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

daleko od bezgrijesnosti ipak biciklista na cesti gine, svaki dan skoro u avazu mozes naci takvu vijest, a biciklista na trotoaru eventualno moze strpati sebe i pjesaka u hitnu, u najgorem slucaju

razlika je ogromna u tome kako izgleda ugrozen biciklista i kako izgleda ugrozen pjesak

kreni u google otkucati rijec biciklista i vidi koji su prvi rezultati koji izlaze prije nego pritisnes enter

zasto smo alergicni na bilo kakva pametovanja o biciklistima ?
zato sto vozaci misle da nam nije mjesto na cesti (iako po zakonu jeste),
a pjesaci misle da nam nije mjesto na trotoaru (i tu su u pravu ali ipak radije biramo svoju glavu nego postivanje zakona)

pitao sam nedavno drota - da li u iz razloga postojanja divljaka u autima na cestama tolerisete bicikliste na trotoaru ?
tolerisemo

kraj price
goran16v

#1684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:daleko od bezgrijesnosti ipak biciklista na cesti gine, svaki dan skoro u avazu mozes naci takvu vijest, a biciklista na trotoaru eventualno moze strpati sebe i pjesaka u hitnu, u najgorem slucaju

razlika je ogromna u tome kako izgleda ugrozen biciklista i kako izgleda ugrozen pjesak

zasto smo alergicni na bilo kakva pametovanja o biciklistima ?
zato sto vozaci misle da nam nije mjesto na cesti (iako po zakonu jeste),
a pjesaci misle da nam nije mjesto na trotoaru (i tu su u pravu ali ipak radije biramo svoju glavu nego postivanje zakona)

Uz duzno postovanje prema poginulim, mjeriti nivo povreda je licemjerno jer se ovdje radi o principu, a princip je identican, s tim sto je vozac koji obori biciklistu na cesti tamo gdje bi trebao biti, a biciklista koji obori pjesaka na trotoaru nije.
Nemate pravo biti alergicni, tacno je da ste izmedju dvije varte, ali za razliku od pjesacenja, voznja bicikla je bas kao i voznja auta, vas izbori koji ima alternativu i samim time ste jednako podlozni kritici kao i vozaci, a to odbijanje kritike ukazije opet na nesto drugo. Moram primjetiti da je rezon radije moga glava nego zakon jako plitak i egoistican jer osim sto ste svjesni da to nije ispravno u tom rezonu ne postoji glava pjesaka i sta bi on izabrao.
Last edited by goran16v on 22/10/2013 02:25, edited 1 time in total.
quarterback

#1685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

stari, tebi laka noc, ja jos imam posla, javi se nekad za kafu

jednom uzmi bajk i kreni cestom evo odavde gdje ti i ja zivimo u grad, javi mi se nakon toga da pricamo na tu temu

:kiss:
goran16v

#1686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:stari, tebi laka noc, ja jos imam posla, javi se nekad za kafu

jednom uzmi bajk i kreni cestom evo odavde gdje ti i ja zivimo u grad, javi mi se nakon toga da pricamo na tu temu

:kiss:
Upravo je to stvar alternative koju imas i o kojoj pricam, ako mislis da si na cesti ugrozen kao biciklista umjesto svjesnog krsenja propisa budi pjesak i onda se javi da popricamo na temu kako je biti pjesak medju sarajevskim biciklistima koji sa trotoara nema kud bjezat'. :kiss:
quarterback

#1687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

ja sam povremeno pjesak, a ti nisi nikad urban bike commuter :lol:
made_in_sarajevo

#1688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by made_in_sarajevo »

made_in_sarajevo wrote:u Drinskoj ujutro zna biti bas guzva u oba smjera pogotovo kad GRAS ne radi. dok sam prije autobusom isao na posao pravo me nerviralo kad 200 auta stoji u Drinskoj prema Buca potoku,a onda neki papak prodje trotoarom valjda je on pametan,a vamo 200 vozaca su glupani. Jutros ja stojim, sa kombijem od firme i prodje jedan, cim je drugi kreno da vozi trotoarom ja kombija na dva tocka isto dignem na trotoar i negdje od groblja u Drinskoj pa sve do raskrsnice u Buca potoku sam na kant vozio, frajer koji je vozio iza mene normalno se zaljepio za mene,a onaj idiot brkati u laguni nije nigdje mogao nego voziti u koloni kao i mi, samo mi krivo sto ni jedna patrola nije nasla.
jutros jos veca kolona u drinskoj i cim je prvi junak sa djetetom u vw jeti kreno,meni se volan slucajno oteo kontroli i opet kombi ode na trotoar sa dva tocka. valjda ovaj idiot u jeti hoce da pokaze djetetu kako u gradu mora biti veci papak nego u zavicaju sto je, da zakoni,pravila,pjesaci to se nista ne postuje. opet me neki ciko u mercedesu ispostovo i odmah se zaljepio za mene tako da je ovaj idiot,a poslje jos jedan sa golfom dvicom su vozili iza mene,trubili ali bas trubili i kad su docekali malo prosirenje na trotoaru kod groblja udarili po gasu da me prodju. cak mi masu rukom kako ja nisam normalan,da sam ja idiot :lol:
WildRedRose

#1689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

zna li ovdje iko oko prijavljivanja i placanja kazne koja dodje na kucnu adresu ? :roll:
hopcup

#1690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

WildRedRose wrote:zna li ovdje iko oko prijavljivanja i placanja kazne koja dodje na kucnu adresu ? :roll:
prijavljivanja čega?
fico4v

#1691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fico4v »

@goran16v

Zamisli da svaki Kinez cucne i pocne srat, e pa ti Gorane seres vise nego svi oni zajedno. Ima li ista na ovom svijetu da ti neces komentarisat i palamudit....
goran16v

#1692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

fico4v wrote:@goran16v

Zamisli da svaki Kinez cucne i pocne srat, e pa ti Gorane seres vise nego svi oni zajedno. Ima li ista na ovom svijetu da ti neces komentarisat i palamudit....
Ima, koliki si debil jer to nema potebe komentarisat stoga odmah mozes ugasiti taj dupli account.
goran16v

#1693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

WildRedRose wrote:zna li ovdje iko oko prijavljivanja i placanja kazne koja dodje na kucnu adresu ? :roll:

Ako je u pitanju kamera roku od 8 dana od urucenja obavjesti moras donijeti podatke ko je vozio inace nalog ide na vlasnika, ako je u pitanju nalog koji je dosao na kucnu adresu onda u roku od 8 dana moras dostaviti potpisani primjerak da trazis sudsko odlucivanje ili platiti kaznu.
basicm

#1694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Hajd' sto ljudi imaju slabe aute, kad ne moze bolje dobro je sta ima, ali mi nije jasno da bar stop svjetla nece da popravi. I sijalica im skupa!
mco

#1695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mco »

Kad se skrene sa glavne prema bosmalovom mostu ima odma onaj pješački (preko sve cetri trake sa razdjelnim pojasom na sredini). Kad sam vidio taksiste koji preko tog pješačkog vrše polukružno skretanje u kontra stranu kontam hajde blente taxisti može im se, kad ono danas naka žena fura iz pravca mosta i polukružno se okrenu kroz pješačko :-) sta je sljedece sto cu da vidim bas me zivo intresuje...
Edin H.

#1696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Edin H. »

basicm wrote:Hajd' sto ljudi imaju slabe aute, kad ne moze bolje dobro je sta ima, ali mi nije jasno da bar stop svjetla nece da popravi. I sijalica im skupa!
Mozda furaju Xenonke zbog bolje vidljivosti, znas li ti koliko su te sijalice? :oops:
Selmir_Tz

#1697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Selmir_Tz »

Svako jutro, evo ima godina, kad idem na posao sretnom bizona koji sa Fiat Punto konstntno vozi na drugim svjetlima i kad se vraćam opet sretnem tog hajvana, naravno sa dugim svjetlima. Mislim da sam bar 20-30 puta vidio da ladno prodje pored policije a da ga ne zaustave.

Takodje, gotovo svako jutro me pretekne neki opasno zajeban lik sa crvenom Opel Vectra al da vidite samo tehnike-zaleti se kao blesav, zalijepi se na pola metra od mene, uključi duga svjetla i odeeeeeeeeee. Svaki put isto, nebitno je puna linija, krivina, pravac. Svaki put isto. Nema šta, pacijent.

Takodje, nerviraju me privilegovani konji. Prije mjesec-dva, poveliku kolonu pretiču Porše Kajen i Mercedes S klasa, ladno prolaze pored radara i fino drot okrenu radar kad ih je vidio da pretiču. Sve se dešavalo u sred bijela dana, na preglednom pravcu. Mislim da su svi vozači i putnici iz bar 20 vozila vidjeli šta se desilo.
1korisnik

#1698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1korisnik »

Sinoc kad ne pokupih gradski autobus. Preblijedio. Ne znam koji se idiot sjetio postaviti stajaliste tamo kad se ide prema Hadzicima, prije odvajanja lijevo. Idem tamo, normalno nekih 70, jaranu se kenja pa malo ubrzam, mozda eto 85. i stoji autobus sa lijevim zmgavcem, izbacio kljun naprijed, preko duple pune i onog dijela gdje je ko nesto ofarbano izmedju te dvije pune. i ni 5 ni 6 hoce frajer u moju traku. znaci sa stajalista je morao u desnu, a onda iz te desne u lijevu da se odvoji preko dvije pune da bi nastavio prema Hadzicima. :-)

A ono tamo skoro pa autoput.

I onuda je dobro opasno voziti navece, ima onaj dio gdje nema rasvjete, i idem sad ja i taj isti jaran onuda kad nam se cuko maltene bacio doslovno ispod tockova. Niodakle! Sreca pa sam nekako izmanevrisao ali se umalo nisam zabio u auto koje je islo iz suprotnog smijera. Eto da ne zgazim cuku hebo im on mater svima, gdje su vise ti sintori, nema smisla, dok se cukice maze ovi ko divljac po cestama
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JOINT_1921 »

Imam osjecaj da te najvise nerviraju cuke od vozaca... :lol:
holowey

#1700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

1korisnik wrote:Sinoc kad ne pokupih gradski autobus. Preblijedio. Ne znam koji se idiot sjetio postaviti stajaliste tamo kad se ide prema Hadzicima, prije odvajanja lijevo. Idem tamo, normalno nekih 70, jaranu se kenja pa malo ubrzam, mozda eto 85. i stoji autobus sa lijevim zmgavcem, izbacio kljun naprijed, preko duple pune i onog dijela gdje je ko nesto ofarbano izmedju te dvije pune. i ni 5 ni 6 hoce frajer u moju traku. znaci sa stajalista je morao u desnu, a onda iz te desne u lijevu da se odvoji preko dvije pune da bi nastavio prema Hadzicima. :-)

A ono tamo skoro pa autoput.

I onuda je dobro opasno voziti navece, ima onaj dio gdje nema rasvjete, i idem sad ja i taj isti jaran onuda kad nam se cuko maltene bacio doslovno ispod tockova. Niodakle! Sreca pa sam nekako izmanevrisao ali se umalo nisam zabio u auto koje je islo iz suprotnog smijera. Eto da ne zgazim cuku hebo im on mater svima, gdje su vise ti sintori, nema smisla, dok se cukice maze ovi ko divljac po cestama
jeli ovo sa autobusom bilo na ono dijelu ceste gdje je ogranicenje max 60km/h (pored skole)? znaju grasovci presjeci, umjesto da se spuste na kruzni tok pa opet izadju prema hadzicima, ali isto tako znaju i vozaci da divljaju i voze iznad ogranicenja...
Post Reply