hajde mi sad objasnite tantrum? Ili će mi se samo kazati
Nego, da se pohvalimo. Danas mu je 8 mjeseci i svečano je samostalno i samoinicijativno, držeći se za mamu, stao na noge. O koje je iznenađenje doživio
Moderator: anex
cestitamooooputujucidzindas wrote:mi smo na babylove 4+ i zasad su nam skroz OK.
hajde mi sad objasnite tantrum? Ili će mi se samo kazati![]()
![]()
Nego, da se pohvalimo. Danas mu je 8 mjeseci i svečano je samostalno i samoinicijativno, držeći se za mamu, stao na noge. O koje je iznenađenje doživio![]()
Ko ono, otkud ja ovdje?
znala sam ja odmah da ne može biti ništa dobro.otherside wrote:
znas ono kad tudje dijete cichi, vristi, baca se po supermarketu, lupa nogama, rusi, obara, otima se, pocne da se valja po podu, ona djeca sto su ih roditelji razmazili, cccc...fuj kaka, kakvi su to roditelji...vidjela si to zar ne?
e to ce da radi tvoje dijete
A najbolji su mi oni savjeti ignoriši ali daj do znanja da je voliš, govori smirenim glasom kako je voliš, kako ti je jasno da je sad ljuta, ali vidi mace što je slatka.otherside wrote:mah...nije to isto. zbog tudje djece te nije stid.
ali i ta faza prodje. kad ova moja padne u histeriju a ljudi nas gledaju, ja samo slegnem ramenima i slozim neku pacenicku facu.
Alhemicarkaa wrote:.
I moja ima naznake, recimo kad je presvlačim i ako drži nešto u ruci i ja to uzmem jer ne mogu skinuti majcu, ona se izvije koliko je duga, zacrveni u licu i vrišti i ja mirno stojim dok je ne prođe, i samo je pitam hoćemo li nastaviti, a sve se u sebi pitam kakva sam ja to majka kad razočarano gleda što je nisam uzela.
Znam da to sad nisu tantrumi, ali ja sebe vježbm
Kad je ovaj imao one svoje histerije, ja sam znala otići iz sobe, jer se toliko iznerviram da se bojim ostati pored njegaAlhemicarkaa wrote: Ma đe si šta ima, ko to može biti smiren
ma nisu ba to tantrumi, to ti je obicna bebeca drekaputujucidzindas wrote:Kad je ovaj imao one svoje histerije, ja sam znala otići iz sobe, jer se toliko iznerviram da se bojim ostati pored njegaAlhemicarkaa wrote: Ma đe si šta ima, ko to može biti smirenKontam, bolje da plače sam, nego da on plače, a ja pored njega ludim
snimaš li ihotherside wrote:ma nisu ba to tantrumi, to ti je obicna bebeca drekaputujucidzindas wrote:Kad je ovaj imao one svoje histerije, ja sam znala otići iz sobe, jer se toliko iznerviram da se bojim ostati pored njegaAlhemicarkaa wrote: Ma đe si šta ima, ko to može biti smirenKontam, bolje da plače sam, nego da on plače, a ja pored njega ludim
![]()
tantrumi su ljepsi, ima vise elemenata u nastupu i umjetnicki dojam je bogatiji
otherside wrote:ma nisu ba to tantrumi, to ti je obicna bebeca dreka![]()
tantrumi su ljepsi, ima vise elemenata u nastupu i umjetnicki dojam je bogatiji
To nisu bezvezna kolica - to su najbolja kolica na svijetu - bubuuuuuu, i mi smo ih se nauživali prije nekih 5-6 godina. I taman su bila tako oko 50 KM a mogla tovariti onako 15-16 kg bez problema. Oooo, kako mi nedostaje Turbo limač. Ja sam bila planirala kupiti kišobran kolica ovom klipanu ali je sa godinu dana imao 14 kg pa nije bilo smisla - i dalje koristimo velika kolica iz kojih kipi al' bolje da on kipi nego ja da ga nosim.putujucidzindas wrote:ja kupila kad se zatvarao turbo limač, neka bezvezna za 50 KM. Nikad ih još nismo provozali, jer su mu još nekako prevelika. Baš su za djecu koja znaju skroz fino sjediti. A ova što sad imamo su neka pravo zeznuti quinny, s amortizerima, pumpom za napuhati točkove, imaju i ručnu kočnicu i zvonce![]()
težina - oko 20 kg
![]()
Zamisli kako ih pred kućom sklapam jednom rukom, drugom nosim njega od 10 kg, i sve onda to skupa kroz vrata širine cirka 80 cm
![]()
Sanjam kad će moći u ta mala.
pogledaj na piku, bilo ih je skroz OK polovnih.