Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#1676 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

mi smo na babylove 4+ i zasad su nam skroz OK.

hajde mi sad objasnite tantrum? Ili će mi se samo kazati :lol: :lol:

Nego, da se pohvalimo. Danas mu je 8 mjeseci i svečano je samostalno i samoinicijativno, držeći se za mamu, stao na noge. O koje je iznenađenje doživio :lol: :lol: Ko ono, otkud ja ovdje?
Alhemicarkaa

#1677 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Moja se tako neki dan popela uz naslon kreveta i stoji i gleda me sva sretna. A onda se nagela preko kreveta da vidi šta ima iza radijatora :D
tantrum ti je kad se djeca bacaju po podu i vrište dok ne dobiju ono što žele.
otherside

#1678 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

putujucidzindas wrote:mi smo na babylove 4+ i zasad su nam skroz OK.

hajde mi sad objasnite tantrum? Ili će mi se samo kazati :lol: :lol:

Nego, da se pohvalimo. Danas mu je 8 mjeseci i svečano je samostalno i samoinicijativno, držeći se za mamu, stao na noge. O koje je iznenađenje doživio :lol: :lol: Ko ono, otkud ja ovdje?
cestitamoooo :-D
imas ti jos da se zabavljas do tantruma :D
znas ono kad tudje dijete cichi, vristi, baca se po supermarketu, lupa nogama, rusi, obara, otima se, pocne da se valja po podu, ona djeca sto su ih roditelji razmazili, cccc...fuj kaka, kakvi su to roditelji...vidjela si to zar ne?
e to ce da radi tvoje dijete :D
putujucidzindas

#1679 Re: Bebe - ALL ABOUT!

:lol: :lol: :lol: Nađe li šta?

Mi imamo ozbiljnog potencijala za te ispade, ja mislim. Ne znam je li moguće da već to radi, ali je vrlo blizu tog. Neki dan sam mužu objasnila kako, ako nešto sad ne učinimo, za godinu dana će se u prodavnici valjati po podu jer nije dobio 183. čokoladu. Ja sam počela lagano ignorisanje tih takvih momenata.
putujucidzindas

#1680 Re: Bebe - ALL ABOUT!

otherside wrote:
znas ono kad tudje dijete cichi, vristi, baca se po supermarketu, lupa nogama, rusi, obara, otima se, pocne da se valja po podu, ona djeca sto su ih roditelji razmazili, cccc...fuj kaka, kakvi su to roditelji...vidjela si to zar ne?
e to ce da radi tvoje dijete :D
znala sam ja odmah da ne može biti ništa dobro.
E najgore je sad što, kad su bratovi klinci to radili, savršeno sam ih znala iskulirati. Trebam samo dobro zapamtiti kako :lol:
otherside

#1681 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

mah...nije to isto. zbog tudje djece te nije stid.
ali i ta faza prodje. kad ova moja padne u histeriju a ljudi nas gledaju, ja samo slegnem ramenima i slozim neku pacenicku facu.
Alhemicarkaa

#1682 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Jeste, kako nije, gutu prašine :oops:

Kad sam ja imala štrajk dojenja trenirala sam se za tantrume :D Ona plače, a ja je nosam i govorim kako je mama voli, kako se mora učiti da neće u životu sve dobiti tako lako blabla, a sve sebe tješila oguglaj sad, biće ti lakše kasnije.
I moja ima naznake, recimo kad je presvlačim i ako drži nešto u ruci i ja to uzmem jer ne mogu skinuti majcu, ona se izvije koliko je duga, zacrveni u licu i vrišti i ja mirno stojim dok je ne prođe, i samo je pitam hoćemo li nastaviti, a sve se u sebi pitam kakva sam ja to majka kad razočarano gleda što je nisam uzela.
Znam da to sad nisu tantrumi, ali ja sebe vježbm :-)
Alhemicarkaa

#1683 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:mah...nije to isto. zbog tudje djece te nije stid.
ali i ta faza prodje. kad ova moja padne u histeriju a ljudi nas gledaju, ja samo slegnem ramenima i slozim neku pacenicku facu.
A najbolji su mi oni savjeti ignoriši ali daj do znanja da je voliš, govori smirenim glasom kako je voliš, kako ti je jasno da je sad ljuta, ali vidi mace što je slatka.
Ma đe si šta ima, ko to može biti smiren :?
otherside

#1684 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

probala, ja pricam pricu ona mene samara.
e necemo tako sceri, sad se samo izmaknem :D
putujucidzindas

#1685 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:.
I moja ima naznake, recimo kad je presvlačim i ako drži nešto u ruci i ja to uzmem jer ne mogu skinuti majcu, ona se izvije koliko je duga, zacrveni u licu i vrišti i ja mirno stojim dok je ne prođe, i samo je pitam hoćemo li nastaviti, a sve se u sebi pitam kakva sam ja to majka kad razočarano gleda što je nisam uzela.
Znam da to sad nisu tantrumi, ali ja sebe vježbm :-)

ma i ovaj isto tako, samo što kod njega vrištanje zbog tog što mu ne dam da dira kablove traje najmanje pola sata. Ja sam još i oguglala na takve histerije, muž nikako. On taman vikendom pokvari sve ono što ja uspijem s njim u toku sedmice :lol: :lol:
putujucidzindas

#1686 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote: Ma đe si šta ima, ko to može biti smiren :?
Kad je ovaj imao one svoje histerije, ja sam znala otići iz sobe, jer se toliko iznerviram da se bojim ostati pored njega :D Kontam, bolje da plače sam, nego da on plače, a ja pored njega ludim :lol:
otherside

#1687 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

putujucidzindas wrote:
Kad je ovaj imao one svoje histerije, ja sam znala otići iz sobe, jer se toliko iznerviram da se bojim ostati pored njega :D Kontam, bolje da plače sam, nego da on plače, a ja pored njega ludim :lol:
ma nisu ba to tantrumi, to ti je obicna bebeca dreka :D
tantrumi su ljepsi, ima vise elemenata u nastupu i umjetnicki dojam je bogatiji :D
Alhemicarkaa

#1688 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Ali moja je pokazuje takve crte karaktera, da je to čudo jedno.
Jednom je ona kakila i muž i ja gledali i haj završila ona, ali momački se nakakila, i ja sklonim pelenu, kad ona nastavi :lol: I mi smo imali baš ovakve face :lol: , kad je djete počelo plakati, krokodilske suze. Smirimo je. Ali otada, nema šanse da se tako od srca smijemo, odmah nas gleda, jedno po jedno i onda brizne u plač. Bpže dragi, tako malo, a već svojeglavo :-)
Alhemicarkaa

#1689 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:
putujucidzindas wrote:
ma nisu ba to tantrumi, to ti je obicna bebeca dreka :D
tantrumi su ljepsi, ima vise elemenata u nastupu i umjetnicki dojam je bogatiji :D
snimaš li ih :lol:

Što ti bona ne spavaš? :razz:
otherside

#1690 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

je li to proslo 9? :lol:
beba spava a ova starija sjedi s tatom i pjeva. prosto mi zao napustiti ovu idilu :D
putujucidzindas

#1691 Re: Bebe - ALL ABOUT!

ma kontam, ovaj još uvijek može samo vrištati i tu i tamo lupati nogicama. Kad nauči korake, pa uskladi pokrete ruku i nogu, doda malo guze, koji će to performans biti :lol:

al ozbiljno, znaš koliko puta se pitam je li u redu to što ga tako pustim da dernja bezveze. A sve kontam, to je za opšte dobro. :lol:
vanad

#1692 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

eh, kad je kod nas histerija ja nju zatvorim samu u sobu i cekam dok je ne prodje...kad izadje, dodje sama da se mazi. Vidi da je pretjerala. Ali da budem iskrena, zatvorila sam je mozda max. 5 puta.
Mala zna biti ters ali ja znam biti jos gori :-)
Alhemicarkaa

#1693 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

I ja se džindas pitam je li u redu da je tako pustim. Ali nekad jednostavno ne mogu, kako raste postaje sve zahtjevnija i hoće samo samnom da se igra, tata može, ali iz moje ruke :roll: (ona u mojoj ruci, ne tata). I još samo i na histeriju da je tješim i puštam i što ne smije.
safran

#1694 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Žene čestitam na stojećim objektima - sad ćete vidjeti kako vam je do sad fino bilo :razz: :razz:
Ma završila sam ja jedan kurs tantruma - neiskusna kakva sam bila napravila sam tovar grešaka i na kraju zaista pali samo ignore i sačekaj da prođe. Pitala i psihijatricu i ona mi isto tako rekla, i još ispričala par crtica iz njene materinske karijere.
I nije najgora varijanta - daj - ne dam - sad ću da se bacam - to se da sanirati i srediti. Gora varijanta je kad ni ti ni ono nemate pojma koji mu je klinac ali ga eto, uhvatilo.
Ovaj mali je unazad par mjeseci počeo sa zalijeganjem na ulici kad se ide lijevo a on hoće desno. I ja ga hladno otkuliram (ako baš nije na cesti), zaobiđem i nastavim hodati i on ustane i krene za mnom. Međutim, večeras je bio prvi pravi sa bacanjem, otimanjem, šamaranjem. Jedva ga do auta donijela i ubacila naglavačke. Otišli po starijeg u školu - sve OK. U povratku do auta skreće u blato - e hajd ti budi smirena, nježna, pametna mama kad će to blato da završi na tebi i po autu. I ja ga lijepo za ruku da ga skrenem a on na koljena u vodu i kao legao bi. I hajd ga otkuliraj kad je ispod voda i led. Vala ne možeš uvijek. Ispred zgrade ista priča - blato, voda a on bi opet legao, sjeo - ma ko će ti znati. U biti je bio pospan, jutros se kasno probudio, po danu nije spavao i u 6 poslijepodne je bio zreo za mlijeko i krevet.
Da vas utješim - tantrumi dolaze u različitim količinama i sa razičitim intenzitetom. Ja se još uvijek nadam da sa ovim neće biti teško kao sa starijim. I koliko god zvučalo neizvedivo samo dvije stvari - ne dopustiti da vas isp...... i ignore. A što ljudi gledaju i komentarišu - koji ljudi ??????
safran

#1695 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:ma nisu ba to tantrumi, to ti je obicna bebeca dreka :D
:thumbup:
Alhemicarkaa

#1696 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Žene, jeste li vi kupovali druga kolica kad je beba malo narasla. Ono neka manja, praktičnija i lakša.
Naša kolica su ok, oko 7 kg i lako se sklapaju, ali da ih ne bi nosili na treći sprat, stoje nam u autu, a auto u garaži, koja nije pred kućom, već u ulici iznad nas. I sad sam ja razmišljala da kupim neka bezvez kišobran kolica, da su kilu dvije teška, da mogu do auta otići, do prodavnice, do svojih (oni su tri ulice iznad mene :oops: ). I gledam u Robotu neka 45 KM, ali mi baš lahotno izgledaju, kontam ova moja debelinđa će provaliti. A one žene pojma nemaju da mi kažu nosivost i te stvari. Znate li gdje bih mogla naći nešto takvo?
putujucidzindas

#1697 Re: Bebe - ALL ABOUT!

ja kupila kad se zatvarao turbo limač, neka bezvezna za 50 KM. Nikad ih još nismo provozali, jer su mu još nekako prevelika. Baš su za djecu koja znaju skroz fino sjediti. A ova što sad imamo su neka pravo zeznuti quinny, s amortizerima, pumpom za napuhati točkove, imaju i ručnu kočnicu i zvonce :lol: :lol: težina - oko 20 kg :lol: :lol: Zamisli kako ih pred kućom sklapam jednom rukom, drugom nosim njega od 10 kg, i sve onda to skupa kroz vrata širine cirka 80 cm :lol: :lol: Sanjam kad će moći u ta mala.
pogledaj na piku, bilo ih je skroz OK polovnih.
safran

#1698 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

putujucidzindas wrote:ja kupila kad se zatvarao turbo limač, neka bezvezna za 50 KM. Nikad ih još nismo provozali, jer su mu još nekako prevelika. Baš su za djecu koja znaju skroz fino sjediti. A ova što sad imamo su neka pravo zeznuti quinny, s amortizerima, pumpom za napuhati točkove, imaju i ručnu kočnicu i zvonce :lol: :lol: težina - oko 20 kg :lol: :lol: Zamisli kako ih pred kućom sklapam jednom rukom, drugom nosim njega od 10 kg, i sve onda to skupa kroz vrata širine cirka 80 cm :lol: :lol: Sanjam kad će moći u ta mala.
pogledaj na piku, bilo ih je skroz OK polovnih.
To nisu bezvezna kolica - to su najbolja kolica na svijetu - bubuuuuuu, i mi smo ih se nauživali prije nekih 5-6 godina. I taman su bila tako oko 50 KM a mogla tovariti onako 15-16 kg bez problema. Oooo, kako mi nedostaje Turbo limač. Ja sam bila planirala kupiti kišobran kolica ovom klipanu ali je sa godinu dana imao 14 kg pa nije bilo smisla - i dalje koristimo velika kolica iz kojih kipi al' bolje da on kipi nego ja da ga nosim.
putujucidzindas

#1699 Re: Bebe - ALL ABOUT!

e ja mislim da su bas ta. onda mi je mnogo drago, kupili smo ih kad sam bila negdje u 7.-8. mjesecu :lol:
još nam čovjek davao gratis i hodalicu, sve novo, a ja blesava neću hodalicu
safran

#1700 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ma hodalice je bezveze - još ako ti ionako fali kvadrata -
Post Reply