Novogradnja u Sarajevu?
- johntra
#1676 Re: Novogradnja u Sarajevu?
eto, pa javite šta je bilo...svima je u interesu da bude škola, i investitoru, i kupcima i lokalnom stanovništvu...
-
gidra
#1677 Re: Novogradnja u Sarajevu?
21.5 milion je Nacrt budžeta.tufahija18 wrote:Tibrasi, sutra je sastanak u MZ Stup 2 u 19:30. Sastanku ce prisustvovati nacelnik opcine, pa bi bilo dobro da se pojavimo u sto vecem broju. Tema je skola i prilaz zgradama, odnosno tramvajska stanica, ali prioritet je skola.
Opcina je od Tibre dobila preko 3,5 mil. maraka za ovu mjesnu zajednicu + 750.00KM od neke organizacije ''Slivovi rijeke Save'' (ili tako nesto). Znaci para se ima. Dejan je rekao financirati kompletnu izgradnju skole. Teren je poznat i u vlasnistvu je opcine. Tibra je pred prosle izbore dobila i nacrte skole i krenulo se sa planiranjem. Medjutim, izbori su prosli, sve je palo u vodu. Sutra imamo sansu da ovo proguramo, te da uskoro dobijemo skolu jer budzet opcine jos nije usvojen, a i izbori su u septembru. Nacelnik je u globalu za skolu, ali imamo nekih klosarcica na celu MZ koji su protiv Tibre, pa oni malo koce sve (iako je, realno, i njima potrebna skola).
Uglavnom, dodjite sutra, svima nam je u interesu.![]()
p.s. Ako ne znate gdje je MZ, javite mi se na pp.
U budžetu nisu planirana sredstva za tu školu nit' će biti. Možete vršiti pritisak na Memića koliko god hoćete i možete, on će vam baciti koju šuplju da vam oči zamaže i to je to, ali opet para za školu na kraju neće biti
-
pop_corn
#1678 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Uh eto i mene sutra
Ovo je baš dobra informacija.
- Svicko
#1679 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Gidra, hajde molim te podijeli informaciju sa nama, kako ti to znaš?
Evo ja sam planirao ići i sad mi kažeš džaba ćeš otići nećeš ništa postići - daj to barem argumentuj nečime.
Evo ja sam planirao ići i sad mi kažeš džaba ćeš otići nećeš ništa postići - daj to barem argumentuj nečime.
-
anonimus03
#1680 Re: Odg: Novogradnja u Sarajevu?
.
Last edited by anonimus03 on 06/12/2013 09:44, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#1681 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nakon što je načelnik sa Tibrom dobio pored obavezne kovertice i nekoliko hiljada novih birača, očekivano je bilo da će vas posjetiti sa nekom lijepom, predizbornom šupljom poput "biće škola u 2015., nakon što me opet izaberete".
Da je općina Ilidža institucija koja brine o svojim građanima, ovakva Tibra se nikada ne bi ni desila, oko zgrada bi odmah bili predviđeni i ostavljeni prostori za parking, igrališta, trgovi, javni prevoz, a izgradnja škole bi počela zajedno sa izgradnjom zgrada.
Da je općina Ilidža institucija koja brine o svojim građanima, ovakva Tibra se nikada ne bi ni desila, oko zgrada bi odmah bili predviđeni i ostavljeni prostori za parking, igrališta, trgovi, javni prevoz, a izgradnja škole bi počela zajedno sa izgradnjom zgrada.
- holowey
#1682 Re: Novogradnja u Sarajevu?
iako na pojedinim temama ubi sa supljom, ovdje ti nemam ni zarez izmijeniti...svaka rijec na mjestu...VjecitiStudent wrote:Nakon što je načelnik sa Tibrom dobio pored obavezne kovertice i nekoliko hiljada novih birača, očekivano je bilo da će vas posjetiti sa nekom lijepom, predizbornom šupljom poput "biće škola u 2015., nakon što me opet izaberete".
-
mahalas505
#1683 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Isto kao ono su babi **da bila bi dedoVjecitiStudent wrote:Nakon što je načelnik sa Tibrom dobio pored obavezne kovertice i nekoliko hiljada novih birača, očekivano je bilo da će vas posjetiti sa nekom lijepom, predizbornom šupljom poput "biće škola u 2015., nakon što me opet izaberete".
Jos nadjem neke da kazu da je Alipasino Polje, npr. B faza, iz predratnog doba losa gradnja,ccc... Pa ako se poredi sa ovakvom Tibrom na Stupu je pojam izgradnje.
- BadCopy
#1684 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije na Tibri da razmislja o skolama i ostalim pizdarijama.Opstina usvaja ili ne ono sto privatni investitor predlozi.U Buca potoku im je bio uslov nova trafo stanica i polaganje novih cijevi skroz dole do one zatvorene pijace.Napravili i dobili dozvole za izgradnju.
Nisam sada nesto upoznat sa ovim projektom sta je i kako je al mogu vam provjeriti ako vas bas zanima
Nisam sada nesto upoznat sa ovim projektom sta je i kako je al mogu vam provjeriti ako vas bas zanima
- OldMayor
#1685 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- Vecina drzavnih institucija u Sarajevu, brdo i brdo administracije sa super iznad prosjecnim platama.rizibizi wrote:Izvinjavam se na off-u al moram, puklo ovdje, puklo ondje, rasprodato sve i prije nego su se temelji izlili, a ovamo ide standardna prica nema se, od toplog obroka se zivi, kokuzluk, besparica. Joj sto ne mogu ublehaske i kora na rende. Ne odnosi se ni na koga nego generalno osvrt na stanje trzista nekretninama u Sarajevu.
- Vecina dobrih firmi ima svoje sjediste u Sarajevu.
- Kredit (ljudi se bolan zavaljaju po 25 godina za stanove od 60k KM, a kamo li za vise)
- Nas narod voli da kuka, da je to cudo jedno. Ne znam zasto je tako, ali je tako.
Naravno da je opet vecina ti koje si opisao, koji spajaju kraj s krajem, ali opet postoji dobar dio ljudi koji imaju novac.
-
StupskaBitanga
#1686 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tačno na onom je ko želi da u centru Ilidže sruši školu i izgradi tržni centarNije na Tibri da razmislja o skolama
Sada jasnije?
-
StupskaBitanga
-
pop_corn
#1688 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Je li još neko bio na ovom sastanku sa načelnikom?
Ja sam bila i kako skontah sad će, navodni, novi pregovori sa Tibrom, na drugom zemljištu.... Uglavnom ništa konkretno.....
Od 100 ljudi, 80 je bilo penzionera koji su došli da rješavaju boračka pitanja, naziv ulica isl. Od njih jedva uspjeh postaviti pitanje za školu. Nisam bila do kraja jer na vrijeme skontah da se preljeva iz šupljeg u prazno, apsolutno ništa konkretno! Samo mi jedno nije jasno - zar stvarno roditeljima nije stalo da se u tom naselju napravi škola????!!! Kako sam saznala, u haustorima je na oglasnim pločama bilo obavještenje.... Zašto je tako malo madih ljudi bilo? Kako smo, samo, mi jedan letargičan narod.....
Ja sam bila i kako skontah sad će, navodni, novi pregovori sa Tibrom, na drugom zemljištu.... Uglavnom ništa konkretno.....
Od 100 ljudi, 80 je bilo penzionera koji su došli da rješavaju boračka pitanja, naziv ulica isl. Od njih jedva uspjeh postaviti pitanje za školu. Nisam bila do kraja jer na vrijeme skontah da se preljeva iz šupljeg u prazno, apsolutno ništa konkretno! Samo mi jedno nije jasno - zar stvarno roditeljima nije stalo da se u tom naselju napravi škola????!!! Kako sam saznala, u haustorima je na oglasnim pločama bilo obavještenje.... Zašto je tako malo madih ljudi bilo? Kako smo, samo, mi jedan letargičan narod.....
- cpu_fan
#1689 Re: Novogradnja u Sarajevu?
PItanje za Tibrovce .
Koliko u prosjeku potrošite grijanja ? Po danu, po mjesecu ?
-
StupskaBitanga
#1690 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Rosulje Vogošća a imaju i nekoliko stanova na drugim lokacijamakiki-miki wrote:U petak je Avazu izašao oglas za prodaju stanova - Kantonalni fond za izgradnju stanova.Međutim ne piše gdje su stanovi, a niti im web stranica radi.
Zna li neko nešto više o tome?
Ne možeš to preko site znati nego lično u ulici Hifzi Bjelevca-Stup odmah niže Unicredit bank
Ponude ti stan i dogovoriš kako ćešš i koliko plaćati i sve se u biti s njima dogovaraš
- OldMayor
#1691 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kad izgrade te nove zgrade, to ce biti nesto, gledao sam one rendere, lijepo izgledaju.StupskaBitanga wrote:http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... jacka.html
Ali ovo sad sto prodaju u ovoj zelenoj zgradi su bili poslovni prostori. I ne mogu da skontam kako mogu prodavati nesto pod NOVOGRADNJA, ako to uopste nije izgradjeno, nego su samo unutra rusili i pregradjivali zidove? Uradili fasadu i novogradnja?
Boga pitaj kakve su instalacije, nosivi zidovi, izolacija, krov itd.
Uzas. Fakat ne znam ko bi ondje mogao kupiti stan, eto vidim 50 prodano.
- Qler
#1692 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pisao sam ovdje, ja sam 6 godina tamo imao kancelariju. Ono nikako ne moze biti stambena zgrada. Sve je pravljeno za socijalisticku upravnu zgradu. Skoro sve kancelarije su povezane, zidovi tanki, losi. Visok strop, ma nikako nije za stambenog prostora.. ali eto, ljudi hoce u "naselju Miljacka" da zive 
-
Verolino
#1693 Re: Novogradnja u Sarajevu?
One nove zgrade u Pionirskoj dolini, jel ima na ovoj temi, jer ja dalje od tibre nisam ništa vidjela, ili možda ima posebna tema?
Hvala puno
Hvala puno
-
VjecitiStudent
#1694 Re: Novogradnja u Sarajevu?
S obzirom da smo dostigli civilizacijski standard po kojem trosoban stan za skupe novce ima svega 45m2, nema razloga da i ovo ne prođe na tržištu.
-
Verolino
#1695 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima li neko da je kupio???? Iskustvo??? Prošla sam par puta (tačnije dan za danom) one koje su totalno završene nije baš da se nešto svijetli, ne bih rekla da je puno prodato. Cijena podosta visoka! Zato molim ako ima neko da se javi čisto da vidim kvalitet naspram cijeneVerolino wrote:One nove zgrade u Pionirskoj dolini, jel ima na ovoj temi, jer ja dalje od tibre nisam ništa vidjela, ili možda ima posebna tema?
Hvala puno
Hvala
- hoćeli_ko_rasol
- P308
#1697 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kvalitet dosta dobar, a vise se placa lokacija - mirno naselje a nekoliko minuta od centra. Samo ne znam znate li da su te zgrade izgradjene na bivsem groblju ili tako nesto. Ima nas svakakvih, nekima to smeta nekima ne. Obje strane razumijem, samo kazemVerolino wrote:Ima li neko da je kupio???? Iskustvo??? Prošla sam par puta (tačnije dan za danom) one koje su totalno završene nije baš da se nešto svijetli, ne bih rekla da je puno prodato. Cijena podosta visoka! Zato molim ako ima neko da se javi čisto da vidim kvalitet naspram cijeneVerolino wrote:One nove zgrade u Pionirskoj dolini, jel ima na ovoj temi, jer ja dalje od tibre nisam ništa vidjela, ili možda ima posebna tema?
Hvala puno
Hvala
- bilic
#1698 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Potrosnja grijanja... Izadze prosijek da placas koliko kvadrata toliko maraka . Svaki mjesec i ljeti i zimi ..cpu_fan wrote:PItanje za Tibrovce .
Znaci ako je stan 50 m2 placat treba 50 KM ili nesto manje mozda cak 45 KM..
TO JE NASPRAM TOPLANA GDJE SAM PLACAO NA 50 M2 -- 65 maraka i ljeti i zimi...
JEFTINIJE OD KLASICNIH Sarajevskih TOPLANA 25 %
- cpu_fan
#1699 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Za toliko kvadrata plaća se paušal u pola manje, nego me interesuje prosječna mjesečna potrošnja u kWh ? Kakva su iskustva ?bilic wrote:Potrosnja grijanja... Izadze prosijek da placas koliko kvadrata toliko maraka . Svaki mjesec i ljeti i zimi ..cpu_fan wrote:PItanje za Tibrovce .
Znaci ako je stan 50 m2 placat treba 50 KM ili nesto manje mozda cak 45 KM..
TO JE NASPRAM TOPLANA GDJE SAM PLACAO NA 50 M2 -- 65 maraka i ljeti i zimi...
JEFTINIJE OD KLASICNIH Sarajevskih TOPLANA 25 %
- bilic
#1700 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Znam za pausal ... ja samo da ti pojednostavim ... Al eto ...
1000 kilowata mjesecno zimi potrosis u večim minusima stan 60 kvadrata ... to je 80 KM plus paušal
1000 kilowata mjesecno zimi potrosis u večim minusima stan 60 kvadrata ... to je 80 KM plus paušal