Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
mO k3

#1676 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by mO k3 »

@zagazaga opet po legitimnim :mrgreen: ,sace biti po cetnicko-kamenjarskom forumu majorizacija :)
hercegovac_pravi

#1677 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hercegovac_pravi »

ravno wrote: vjezbao kao dijete lastu.....sa drugom djecom......i onda hiljade te djece (i starih i zena i beba) serbes na Heliodrom, Dretelj, Vojno, Ljubuski....pa onda "velikodusno" poklonit prezivjelima zivot i otpremit u "Europu".....i sada je Mostar kao tvoj...eeee, Aljo, Aljo. crne ti oci....kome me proda, zemlja te izbacila.....onima sto im je Mostar bio samo "ONO DI SE IDJE LEZAT U CELOVINU KAD ZAPIVAS"....
@Blagaj...Djinovac, Gurabija, Gvozden....treba li ti jos?... moj "Romeo M.", izgubio si jedinog saveznika sto si ga ikad uspio u tvojoj "povijesti" steci....a kad ti domovina sutra udje u EU, vidicemo kako to tvoji europski saveznici naplacuju....
:thumbup:
Nisi mu trebao napisati imena ovih mjesta jer slijedeći put kad se registruje na ovom forumu moći će prosuti priču da je iz Mostara.
Paranoid

#1678 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Paranoid »

Ženski Dr.Med wrote:@zagazaga opet po legitimnim :mrgreen: ,sace biti po cetnicko-kamenjarskom forumu majorizacija :)
Image

Evo...dobili su pojačanje...
ravno

#1679 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by ravno »

Paranoid wrote:
Ženski Dr.Med wrote:@zagazaga opet po legitimnim :mrgreen: ,sace biti po cetnicko-kamenjarskom forumu majorizacija :)
Image

Evo...dobili su pojačanje...
Je li mu žena još uvijek većinski vlasnik "Robota"?
Paranoid

#1680 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Paranoid »

Rock Flock wrote: Malo si se zajebo . eto Alija i efendija Ceric i komletan SDA ne jede krmetinu , ne nose vlaska imena pa su te izdali cetnicima i ustasama i odveli muslimanski vrat pod kamu .i danas se tale i kusuraju sa cetnicima i ustasama preko tvojih ledja . Alija je smjenio sefera Halilovica na zahtjev i naredjenje Farnje tudjmana jer je Sefer htio da brani bosnu i napadne agresora ali to nije bio tal izmedju velikih muslimana i ustasa . Zivi u zabludi i dalje .
Rock, tvoja (ne)pismenost i način izražavanja kroz tekst me je prvo nasmijala, ali posle nekoliko minuta sam se toliko ražalostio da bi najjradije suzu pustio..

Živ bio poradi malo na pisanju...
westt

#1681 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by westt »

Zločinac nažalost na slobodi. Međutim čeka ga novo suđenje. Bilo bi dobro kad bi mu se sudilo i zbog ubojstva Blaža.
hercegovac_pravi

#1682 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

westt wrote:Zločinac nažalost na slobodi. Međutim čeka ga novo suđenje. Bilo bi dobro kad bi mu se sudilo i zbog ubojstva Blaža.
Ako mu Dodikove podguzne muhe ne s'kupe barem 15 tisućarki na dočeku u "stonih" 30% onda fakat nisu nizašta..

Vego, oćel taj treČi zna li iko? Barem da se utvrdi "stonih" 30% ? Dešaval' se išta ? :lol: :lol: :lol:

A nakon što rekonstrukcija federalne vlade bude ostvarena, jedna od prvih tačaka dnevnog reda bit će usvajanje akta po kojem se dijelovi opštine Ljubuški proglašavaju "zonom od posebnog interesa" federacije BiH....
To praktično znači da se za građevinsku dozvolu u tim zonama mora "kod begova u Saraj'vo".Nešto poput jugoistoĆnih i sjevernih dijelova Neumske opštine.. Možda je ovako i bolje za njih, ne bi drugačije ni dobili sistem gradske kanalzacije.
hercegovac_pravi

#1683 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Pala vlada.. :(
Nadam se de če "ekonomsko dominantni" koaliciJoni partneri pomoči preCedniku u nevolji. Oni njemu "procvat bre" (samo ne onakav kao u srednjoj Bosni :mrgreen: ) a on njima "stoni grad"..naravno u "Banjoj-Luci".. :P ....

Vego, interesuje me kako če se 26% Mostara zvati nakon uspostave "stolanja" i provoDŽenja odluke Ustavnog Suda? Nemere biti Mostar nešto što nema Starog Mosta...predlažem da pitaju rooojkana :dance:
Ja sam "biJo pridložio" da se to tamo oko Panjevine nazove Škutoristan ali mi je "pridlog" odbijen. Karu domaČi intelektoooJalci oni neČe iz Mostara...vego če se preselti "spanjevine" u Mostar :-)
sredoje

#1684 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sredoje »

hercegovac_pravi wrote:Nemere biti Mostar nešto što nema Starog Mosta...
.
Last edited by sredoje on 25/02/2013 13:17, edited 1 time in total.
ravno

#1685 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by ravno »

sredoje wrote:
hercegovac_pravi wrote:Nemere biti Mostar nešto što nema Starog Mosta...
To je ionako novi most.
Ma jašta je već novi.....................al' se zove Stari.
vaučer

#1686 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by vaučer »

hercegovac_pravi wrote:Pala vlada.. :(
Nadam se de če "ekonomsko dominantni" koaliciJoni partneri pomoči preCedniku u nevolji. Oni njemu "procvat bre" (samo ne onakav kao u srednjoj Bosni :mrgreen: ) a on njima "stoni grad"..naravno u "Banjoj-Luci".. :P ....

Vego, interesuje me kako če se 26% Mostara zvati nakon uspostave "stolanja" i provoDŽenja odluke Ustavnog Suda? Nemere biti Mostar nešto što nema Starog Mosta...predlažem da pitaju rooojkana :dance:
Ja sam "biJo pridložio" da se to tamo oko Panjevine nazove Škutoristan ali mi je "pridlog" odbijen. Karu domaČi intelektoooJalci oni neČe iz Mostara...vego če se preselti "spanjevine" u Mostar :-)

Čitam tvoje postove unazad desetak stranica i nije mi jasno šta više govoriš a da dosad nisi ponovio devedeset i devet puta. Ako imaš nešto novo i razumljivo za reći na temu Mostara izvoli to pokušaj izraziti bez tih internih šala koje pale samo u tvojoj glavi i bez bespotrebnog spamanja po temi. Znam da ti je dosadno bez kolega trolova pa da kolo vodite ali bar pokušaj.
hercegovac_pravi

#1687 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

vaučer wrote:

Čitam tvoje postove unazad desetak stranica i nije mi jasno šta više govoriš a da dosad nisi ponovio devedeset i devet puta. Ako imaš nešto novo i razumljivo za reći na temu Mostara izvoli to pokušaj izraziti bez tih internih šala koje pale samo u tvojoj glavi i bez bespotrebnog spamanja po temi. Znam da ti je dosadno bez kolega trolova pa da kolo vodite ali bar pokušaj.
A zašto vam toliko smeta iznošenje činjenica... :? Bi li ti bilo lakše da lažem? :-)

Evo na primjer..vidi ovo
Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Postao/la hercegovac_pravi dana 12/02/2013 11:29
.....
Uzimajući u obzir i predstojeći ulazak Hrvatske u EU koji će zahtjevati i striktno provođenje aktuelnih zakona Republike Hrvatske o dvojnom prebivalištu, uzimajući u obzir ekonomsku stagnaciju kako Mostara tako i ostalih djelova HNK-a, uzimajući u obzir da se kroz nekolika mjeseca može očekivati faktuelna uspostava čvrste granice između dvije države itd..itd..dolazi se do jasnog zaključka da demografski egzodus Hrvatskog stanovništa iz HNK-a i pograničnih djelova tek predstoji a u naredne 2-3 godine doživjet će svoj puni oblik.

...........
Vidi datuma kad je napisano,, :-D

A onda se desi ovo..
RACIJA U VRGORCU BRIŠU SE 'LAŽNO PRIJAVLJENI'
Subota, 23 Veljača 2013 10:02

VRGORAC - Vrgoračka policija počela je s provjerom prebivališta kako bi uskladila popis birača i stanovnika za sljedeće lokalne izbore. Policajci 'češljaju' 28 mjesnih odbora na području Grada Vrgorca i brišu sve one građane za koje utvrde da ne stanuju na prijavljenim adresama. Policija je već izvršila brisanje fiktivno prijavljenih u Vrgorcu, Dusini, Kljenku, Kokorićima, Draževitićima i nekim drugim naseljima, dok u ostalim naseljima 'racija' tek slijedi.
Poznato je, naime, da je Grad Vrgorac, ali i mnogi drugi pogranični gradovi, meka za mnoge državljane Bosne i Hercegovine, koji u njima imaju prijavljenu adresu prebivališta, a samim tim i uživaju povlastice Republike Hrvatske. Tako, primjerice, mještani pograničnih sela Orahovlja, Graba i Veljaka, a koja pripadaju općini Ljubuški, imaju prijavljenu adresu u Vrgorcu, djeca im idu tamo u školu, primaju dječji dodatak i imaju uredno zdravstveno osiguranje. Slična je situacija i s pograničnim selima, primjerice, Metkovićem, Imotskim i drugim gradovima.

Više provjera

Javnost je podijeljena oko mišljenja je li akcija potrebna ili ne budući da mnogi smatraju kako bi zakon trebalo regulirati na način da hrvatski državljani BiH imaju ista prava kao i državljani Republike Hrvatske. S druge pak strane, dio građana smatra kako je ovaj posao trebalo davno obaviti da se napokon zna tko gdje živi i kakva prava ima.
Prema informacijama koje smo dobili od Antonele Lolić, glasnogovornice PU Splitsko-dalmatinske županije, istina je da policijski službenici Policijske postaje Vrgorac na području svoje postaje obavljaju terenske provjere vezane uz obvezu koja proizlazi za policijske uprave iz članka 12. Zakona o prebivalištu, a tako se radi i na ostalim područjima policijskih postaja Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije.
“Zakon o prebivalištu kaže da su policijske uprave dužne po službenoj dužnosti provesti postupke radi utvrđivanja je li osobe koje su prijavljene na adresama na njima zaista i stanuju. Temeljem toga, odnosno te obveze koje definira zakon, mi smo započeli s terenskim provjerama”, kazala je Lolić, dodavši kako se trenutačno osim Vrgorca provjera vrši i na području drugih policijskih postaja ove županije. Objasnila je da je riječ o upravnom postupku, u kojem se u principu utvrđuju činjenice vezane uz prebivalište na prijavljenoj adresi.

Odjave

Broj adresa, odnosno osoba koje će se provjeriti, do sada nije poznat, ali je jasno da će taj zadatak biti stavljen kao redovita zadaća, te nije riječ o trenutačnoj akciji, već o poslu koji će se provoditi kontinuirano. Zakonom je regulirano da policijske uprave uvijek imaju obvezu utvrđivanja tih činjenica. Sukladno tomu, ako se utvrdi da osoba ne stanuje na prijavljenoj adresi prebivališta, policijski službenici, koji budu vršili kontrole, donijet će rješenje o odjavi osobe, na koje nezadovoljna stranka ima pravo pokrenuti upravni spor.
“Terenske provjere se razlikuju od slučaja do slučaja. Nije riječ o jednoobraznom postupku. Potrebno je na nedvojben način utvrditi činjenicu boravi li prijavljena osoba doista na prijavljenoj adresi ili ne”, istaknula je Lolić.
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... &Itemid=11
I ovo je samo početak....nemore se više ni dikelat bRez papira...
vaučer

#1688 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by vaučer »

hercegovac_pravi wrote:
vaučer wrote: A zašto vam toliko smeta iznošenje činjenica... :? Bi li ti bilo lakše da lažem? :-)

Tko smo mi kao prvo?
Meni (individua, jedan komad) ne smeta iznošenje nikakvih činjenica, kvazi činjenica, ideja, prijedloga i sličnog.
Smeta mi tvoje troliranje teme postovima koji su koncipirani kao mamac da bi ti se u kolu priključili trolovi s druge strane ograde pa da zaorgijate kao na prijašnjih tucet stranica.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1689 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by PipiDugaDevetka »

Sedmična konferencija za štampu MKSJ
27 februar 2013

Presuda Žalbenog veća u postupku protiv Momčila Perišića biće izrečena sutra popodne (28.02.2013.g.), u 15:00 časova, u sudnici I. Novinari koji žele da prisustvuju izricanju presude moraju podneti zahtev za akreditaciju Službi za medije do kraja današnjeg dana...

http://www.icty.org/sid/10915

RED SKY

#1690 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by RED SKY »

Da,to su oni koji su za jedinstven Mostar :lol: :dance: To su oni koji i danas imaju isti plan kao što su imali 1993.Pametnom dosta.Samo treba dobro pogledati ova dva priloga i vidjeti šta im je cilj od prvog dana.Armija BiH se u gradu bori protiv klasične rušilačke agresije,hvo se bori za 'hrvatski Mostar.
Vrijedi pogledati njihove želje koje im se neće ostvariti :dance:

Sve sami mostarci u ovom videu koji brane grad :lol:

-Ja bi volio da njijovo bude njijovo,naše naše
-Nek se zna čije je čije

Oni su kao za jedinstven Mostar :lol:

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1691 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by PipiDugaDevetka »

Malo da probam smiriti situaciju, spašen je 15-godišnji dječak sa zapadne hvo strane:
hercegovac_pravi

#1692 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

vaučer wrote:
hercegovac_pravi wrote:
vaučer wrote: A zašto vam toliko smeta iznošenje činjenica... :? Bi li ti bilo lakše da lažem? :-)

Tko smo mi kao prvo?
Meni (individua, jedan komad) ne smeta iznošenje nikakvih činjenica, kvazi činjenica, ideja, prijedloga i sličnog.
Smeta mi tvoje troliranje teme postovima koji su koncipirani kao mamac da bi ti se u kolu priključili trolovi s druge strane ograde pa da zaorgijate kao na prijašnjih tucet stranica.
Pa vi "T"-kojima smeta iznošenje činjenica jer nisam primjetio da si se žalio na trolanje dok se po ovoj temi prdilo o "stonom" gradu, Bošnjačkoj manjini, ekonomskoj propasti i ostalim glupostima. Ali kad se na uobičajne ustaške prdimahovine odgovori konkretnim činjenicama, odjednom se pojavi neko zabrinut (tako ko ti) ko odjedanput brine za kvalitetom teme.. :run: (T)ko vas ne zna... :zzzz:

Međutim posmatrajući tvoj upis iz moje perspektive, imaš samo dvije opcije
1) Zaobiđi moje postove
2) Dematuj ih konkretnim argumentom..

Evo npr. Kada ja postavim objavu katoličke cvrkve u kojoj crkveni zvaničnici tvrde da se broj Hrvata u HNK-u u proteklih 20 godina,povećao za svega 13,000, ti onda tu vjest možeš demantovati tako što ćeš postaviti podatke koji takvu činjenicu negiraju..
Prema procjenama, broj Hrvata se od 1991. godine smanjio u svim županijama Federacije, osim u Hercegovacko-neretljanskoj županiji gdje se taj broj povecao za 13 tisuca

http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/ ... e-sarajeva
Eto izvoli. A ako ovu činjenicu ne opovrgneš sa nekim zvaničnim podatkom i izvorom informacija onda si najobičniji trol kojem smeta moje pisanje isključivo iz razloga što ruši vašu priču o nekakvom "stonom" gradu..
DakleM?
hercegovac_pravi

#1693 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

PipiDugaDevetka wrote:Sedmična konferencija za štampu MKSJ
27 februar 2013

Presuda Žalbenog veća u postupku protiv Momčila Perišića biće izrečena sutra popodne (28.02.2013.g.), u 15:00 časova, u sudnici I. Novinari koji žele da prisustvuju izricanju presude moraju podneti zahtev za akreditaciju Službi za medije do kraja današnjeg dana...

http://www.icty.org/sid/10915

Baš me interesuje hoće li mu u ratni partneri koji su njegovoj vojsci poklanjali naftu dok ih je ta ista vojsk klala narod po Posavini, prirediti adekvatan doĆek u onoj nedefinisanoj naseobini koja za sebe tvrdi da je Mostar, mada Stari Most mogu vidjeti samo na razglednici :lol:

Mogu o istom trošku organizovat sveĆani doĆek njemu i Tuti zajedno....to su njihovi heroji :dance:
hercegovac_pravi

#1694 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Novack wrote:A vala neka i popisa da vise ove ratove u vezi postotaka ne gledam :dance:
Ovi "ratovi" u vezi procenata će prestati tek onda kada Bosna i Hercegovina bude građanska država a to će biti tek onda kada Bošnjaci budu činili apsolutnu većinu stanovništva. Do tada, još koju godinu rahat patnje, pa da i ovu epizodu privedemo kraju. I o ovome će se nekada pričati vicevi.
JThomas

#1695 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by JThomas »

kako kad ustav ne možeš promijeniti bez većine i u domovima naroda?

mislim on je zato tako i smišljen...
RED SKY

#1696 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by RED SKY »

Vrlo dobar prilog HRVATSKE televizije!Sasvim realan video.Sasvim realan prikaz 'obrambenog' tzv. domovinskog rata,tzv. hvoja.Heroji,nema šta.

hercegovac_pravi

#1697 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

JThomas wrote:kako kad ustav ne možeš promijeniti bez većine i u domovima naroda?

Nisu svi Srbi "srbi"....ima i naših Srba baš kao i Hrvata. Prateći demografske trendove sasvim je jasno da će Bošnjaci uskoro biti u poziciji da jednostavno mogu pokloniti 200,000 glasova svome kandidatu ili političkoj opciji iz reda Srspkog naroda. I toga su svjesni u genocidnoj tvorevina. Zato i kmeče ovoliko zbog Srebrenice jer je Srebrenica bila samo "probni balon". Ozbiljna akcija koja će do tančina biti razrađena, uslijedit će pred izbore 2018. Do tada će broj Srba u genocidnoj tvorevini biti dodatno umanjen (svi lažnjaci skinuti sa spiskova i izbrisani iz zvanične baze podataka) za još jedan ogroman procenat. Npr. samo u posljednje 4 godine broj učenika u genocidnoj tvorevini je umanjen za 13 %...dovoljno je napraviti projekciju na narednih 6-7 godina i doći do zaključkja o demografskoj kataklizmi epičkih proporcija. I u tome leži opasnost "slučaja Komšić" što je i dovelo do cmizdrenja Dodikove ispostave u škutoriji. Jer su svjesni da i njih to čeka.
Da ne duljim previše i ne idem u OT...eto kako...
JThomas

#1698 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by JThomas »

hercegovac_pravi wrote:
JThomas wrote:kako kad ustav ne možeš promijeniti bez većine i u domovima naroda?

Nisu svi Srbi "srbi"....ima i naših Srba baš kao i Hrvata. Prateći demografske trendove sasvim je jasno da će Bošnjaci uskoro biti u poziciji da jednostavno mogu pokloniti 200,000 glasova svome kandidatu ili političkoj opciji iz reda Srspkog naroda. I toga su svjesni u genocidnoj tvorevina. Zato i kmeče ovoliko zbog Srebrenice jer je Srebrenica bila samo "probni balon". Ozbiljna akcija koja će do tančina biti razrađena, uslijedit će pred izbore 2018. Do tada će broj Srba u genocidnoj tvorevini biti dodatno umanjen (svi lažnjaci skinuti sa spiskova i izbrisani iz zvanične baze podataka) za još jedan ogroman procenat. Npr. samo u posljednje 4 godine broj učenika u genocidnoj tvorevini je umanjen za 13 %...dovoljno je napraviti projekciju na narednih 6-7 godina i doći do zaključkja o demografskoj kataklizmi epičkih proporcija. I u tome leži opasnost "slučaja Komšić" što je i dovelo do cmizdrenja Dodikove ispostave u škutoriji. Jer su svjesni da i njih to čeka.
do stepena da bošnjaci imaju "svoju" većinu u domovima naroda?

to je na vrlo, vrlo dugom štapu.
hercegovac_pravi

#1699 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

JThomas wrote:
hercegovac_pravi wrote:

do stepena da bošnjaci imaju "svoju" većinu u domovima naroda?

to je na vrlo, vrlo dugom štapu.
Ne, već do stepana kada će postojanje entiteta toliko obesmisliti da će najveći zagovornici takve nakaradne ideje od nje odustati..

Nešto poput današnje "federacije".. :mrgreen:
vaučer

#1700 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by vaučer »

hercegovac_pravi wrote:
Eto izvoli. A ako ovu činjenicu ne opovrgneš sa nekim zvaničnim podatkom i izvorom informacija onda si najobičniji trol kojem smeta moje pisanje isključivo iz razloga što ruši vašu priču o nekakvom "stonom" gradu..
DakleM?
Od mene tražiš da opovrgavam tvoje teze? :lol:
Hajde izvoli pročitati prvi post u ovoj temi i iz koje perspektive je napisan, da ti pomognem, napisan je iz perspektive građana Mostara. Mene ne ugrožavaju Bošnjaci ni najmanje, živim s njima, radim s njima, prijateljujem i pijem s njima. Tvoje priče kao i oni koji ti kontriraju samo hrane i odrżavaju ovaj limb u kojem nas drže zarobljenima HDZ i SDA već godinama, prema tome ti si trol i uljez na ovoj temi a bome i u Mostaru, ne ja.
Locked