BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#1676 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ovo im je bio sastav protiv Albanije, i to je isti tim igraca koji ce igrati protiv nas.... prvih 11:
Loris - Evra,Kaboul,Rami,Debuchy - Malouda,Cabaye,M'Vila,Nasri - Remy,Gomis
Klupa:
Mandada,Cisse,Martin,Reveillere,Menez,Diarra,Koscielny
Možda bude par izmjena, ali ocekujem vrlo slican sastav i protiv nas jer imaju dosta ozljeđenih koji nisu ni došli (Ribery,Sagna,Benzema,Clichy itd).... možda upari u samoj sredini M'Vilu sa Diarrom (na Koševu nas je uništo tandem na sredini Diarra- Diaby)... a sa strana ce nas najvjerovatnije turirati Malouda i Nasri koji ce biti glavni pokretaci njihove igre.
Ti bokovi se moraju non stop zatvarati jer i Evra i Debuchy ulijecu non stop na polovicu protivnika i prave diverzije.
Klupa:
Možda bude par izmjena, ali ocekujem vrlo slican sastav i protiv nas jer imaju dosta ozljeđenih koji nisu ni došli (Ribery,Sagna,Benzema,Clichy itd).... možda upari u samoj sredini M'Vilu sa Diarrom (na Koševu nas je uništo tandem na sredini Diarra- Diaby)... a sa strana ce nas najvjerovatnije turirati Malouda i Nasri koji ce biti glavni pokretaci njihove igre.
Ti bokovi se moraju non stop zatvarati jer i Evra i Debuchy ulijecu non stop na polovicu protivnika i prave diverzije.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1677 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sjeveroistočna Afrika protiv nas. hmmm.....LSD wrote:prvih 11:
Klupa:
- Sasvim_Obican
#1678 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Jesam li ja jutros ovdje negdje pročitao da je Evra ozlijedio butni mišić i da neće igrati protiv BiH ?
Bilo kako bilo, ovakva Francuska je jaka i opasna. Kad bi bilo sreće i pameti da, recimo, kao protiv Bjelorusa damo dva brza gola i onda zatvaramo utakmicu... Ali to su već moje fantazije u pola jedan.. Ne zamjerite..
Bilo kako bilo, ovakva Francuska je jaka i opasna. Kad bi bilo sreće i pameti da, recimo, kao protiv Bjelorusa damo dva brza gola i onda zatvaramo utakmicu... Ali to su već moje fantazije u pola jedan.. Ne zamjerite..
-
Baudelaire
#1679 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Žiku Remy-a na ovoj slici. Da nema ovih dreadova bio bi isti Henry. Još ako gad bude igrao rukama
http://--- SPAM ---/vijesti.aspx?id=28714
http://--- SPAM ---/vijesti.aspx?id=28714
-
Ripicipi
#1680 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ne racunajuci nas dvomec sa Francuzima, zanimljivo je to da smo u grupi osvojili vise bodova od njih, tj. 2 boda vise.
Bravo Pape
Bravo Pape
- slusaj vamo
#1681 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Dobar si ti, ja se tek jednom golu nadam pa da zovemo konobara... Vijecemo do pola tri sta ce bit.Sasvim_Obican wrote:Jesam li ja jutros ovdje negdje pročitao da je Evra ozlijedio butni mišić i da neće igrati protiv BiH ?
- BHF_Manijak
#1682 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Odlicna opservacija Bodelera i Ultima_palabre!
Slazem se da je Francuska fizicki nadmocnija ekipa, trkom nas mogu ubiti u svakom momentu meca, svejedno da li 10-ta ili 90-ta minuta, ALI mislim, ali fakat mislim da tehnicki(bar kada je sadasnja postava Francuske u pitanju, bez Riberya i ostalih) smo jaci tj mozemo duze zadrzati loptu u svom posjedu i to treba iskoristiti, bar na otvranju meca, jer ce to biti kljuc! Jako je vazno izdrzati prvih 20-30minuta, pa cak i poluvrijeme privesti kraju sa 0:0 ili bilo kojim drugim X-om pa onda krenuti ofanzivnije u drugi dio meca, jer ce automatski i na Francuze se pritisak povecati, jer nije bas lahko igrati sa saznanjem na ledjima da primljen gol te vodi u baraz, pritisak je to ogroman!
Recimo da smo reprezentacija od prije 3-4 godine jako bih se bojao momenta primanja gola, jer do Papetovog mandata jako smo tesko, odnosno nikako nismo znali preokrenuti rezultat, hvala Bogu i to se promjenilo, iako su Francuzi u pitanju, i ako se nedo Bog primi gol, ne treba klonuti duhom!
Kad vec eksperimentisete sa postavama, da i ja koju kazem, iako nas niko nista ne pita
Misljenja sam kao i nekolicina forumasa da bi ipak trebalo rizikovati sa Pandzom nazad i Papcom na beku JER, Francuska nije Luksenburg, ne moze Lulic 80% utakmice provesti kao bek na polovini Francuza i da napadi ne budu toliko opasno, a znamo kako se Lulic (ne)snalazi na pozciji beka, a i jako mnogo se trosi trceci gore-dole, sto smo jos davno konstatovali jos kad je Salihovic u pitanju, a valja istrcati kontru sto neko gore rece, a Lulic nam je jedini brz igrac u ekipi kojeg bi mogli iskoristiti u te svrhe kontranapada!
I dobro Bodeler rece, ma puknuti 3 zadnja vezna da jedu Francuze pa sta Bog da, lahko je kasnije promjeniti ako imadnemo pozitivan i aktivan rezultat pa nam trebadne pobjeda zadnjih pola sata-45min...Staviti Zahirovica, Rahimica i Medu nek' ganjaju, jer bojim se da je tanak bedem ukoliko samo Rahimic i Medo ili Zahirovic budu samo igrali, tu se vracamo na pocetak posta kad rekoh da su Francuzi nadmocniji trkacki...Ovako ce ipak imati tezi posao kada moradnu probiti 3-icu u zadnjem vezom redu, a onda nazad nalete na Spahu i Kung-fu Pandzu!
Poceo bih i sa Pjanicem prvo jer je trkacki jaci od Misketa, sto nam je jako korisno u ovoj tekmi, a lahko je opet Misketa kasnije ubaciti kao i protiv Bjelorusa, samo se nadam da ovaj put nece biti rafalanja i da ce skontati neke stvari!
U napadu sam Dzeko, znam i sam da je jako tesko kad je jedini isturen naprijed, kad nema adekvatnu podrsku itd, ali prevelik luksuz i harakiri bi bio krenuti sa dvojicom napadaca, tako je bilo i na Kosevu pa ispusismo foru!
uh nasrah ja svega, halalite...
PS Beg na golu naravno, bolji je golman!

Slazem se da je Francuska fizicki nadmocnija ekipa, trkom nas mogu ubiti u svakom momentu meca, svejedno da li 10-ta ili 90-ta minuta, ALI mislim, ali fakat mislim da tehnicki(bar kada je sadasnja postava Francuske u pitanju, bez Riberya i ostalih) smo jaci tj mozemo duze zadrzati loptu u svom posjedu i to treba iskoristiti, bar na otvranju meca, jer ce to biti kljuc! Jako je vazno izdrzati prvih 20-30minuta, pa cak i poluvrijeme privesti kraju sa 0:0 ili bilo kojim drugim X-om pa onda krenuti ofanzivnije u drugi dio meca, jer ce automatski i na Francuze se pritisak povecati, jer nije bas lahko igrati sa saznanjem na ledjima da primljen gol te vodi u baraz, pritisak je to ogroman!
Recimo da smo reprezentacija od prije 3-4 godine jako bih se bojao momenta primanja gola, jer do Papetovog mandata jako smo tesko, odnosno nikako nismo znali preokrenuti rezultat, hvala Bogu i to se promjenilo, iako su Francuzi u pitanju, i ako se nedo Bog primi gol, ne treba klonuti duhom!
Kad vec eksperimentisete sa postavama, da i ja koju kazem, iako nas niko nista ne pita
Misljenja sam kao i nekolicina forumasa da bi ipak trebalo rizikovati sa Pandzom nazad i Papcom na beku JER, Francuska nije Luksenburg, ne moze Lulic 80% utakmice provesti kao bek na polovini Francuza i da napadi ne budu toliko opasno, a znamo kako se Lulic (ne)snalazi na pozciji beka, a i jako mnogo se trosi trceci gore-dole, sto smo jos davno konstatovali jos kad je Salihovic u pitanju, a valja istrcati kontru sto neko gore rece, a Lulic nam je jedini brz igrac u ekipi kojeg bi mogli iskoristiti u te svrhe kontranapada!
I dobro Bodeler rece, ma puknuti 3 zadnja vezna da jedu Francuze pa sta Bog da, lahko je kasnije promjeniti ako imadnemo pozitivan i aktivan rezultat pa nam trebadne pobjeda zadnjih pola sata-45min...Staviti Zahirovica, Rahimica i Medu nek' ganjaju, jer bojim se da je tanak bedem ukoliko samo Rahimic i Medo ili Zahirovic budu samo igrali, tu se vracamo na pocetak posta kad rekoh da su Francuzi nadmocniji trkacki...Ovako ce ipak imati tezi posao kada moradnu probiti 3-icu u zadnjem vezom redu, a onda nazad nalete na Spahu i Kung-fu Pandzu!
Poceo bih i sa Pjanicem prvo jer je trkacki jaci od Misketa, sto nam je jako korisno u ovoj tekmi, a lahko je opet Misketa kasnije ubaciti kao i protiv Bjelorusa, samo se nadam da ovaj put nece biti rafalanja i da ce skontati neke stvari!
uh nasrah ja svega, halalite...
PS Beg na golu naravno, bolji je golman!
- ultima_palabra
#1683 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nisi nasrao nego si realno sagledao stvar 
- slusaj vamo
#1684 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Dzeko naprijed ne moze sam, bez Misketa u podrsci tako da bi time izgubili jos jedno mjesto, nista ne bi imali od njega dok Miske ne udje, sem eventualno neke na zor srece da ne poklope i Pjanica.Tri defanzivca na sredini su aksiom, bez tog ne bi ni smjeli pomisljat nista protiv "vecih".
Ovo za Lulica/Pandzu se uglavnom slazem, tu je fakat tesko bit pametan i sigurno je ono pitanje koje bi Sajo trebao rjesavati prije ovog izmisljenog, "golmanskog".
Ovo za Lulica/Pandzu se uglavnom slazem, tu je fakat tesko bit pametan i sigurno je ono pitanje koje bi Sajo trebao rjesavati prije ovog izmisljenog, "golmanskog".
- jeza u ledja
#1685 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Necemo mi drzati loptu u posjedu jer ce je Hasagic i Spahic konstantno nabijati na usamljenog Dzeku, a mi je gubiti i cekate napade u valovima.
Tako smo radili do sad .
Mozda jedino protiv Spanije smo razvezli.....pa primili 5 komadica.
Tako smo radili do sad .
-
Korisničkoime
#1686 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Prvi realan post vezan za postavu i igru od Luxa. Jbt. šta ste se zanijeli prije Luxa svi odreda da ćemo u Francuskoj izgubit i da nas vile nosaju sad bi s 5 ofenzivnih igrali. Begović na golu, Misimović i Ibišević na klupu, Pjanić mora desno šta ćemo, Medunjanin nek igra ono što zna centralnog veznog (Salihović bi tu bio optimalanLSD wrote:Ma trojicu postaviti ispred zadnje linije Rahimića, Medunjanina i Zahirovića...narediti im da ujedaju za noge ako treba i kvare svaki pokušaj njihove igre (neka pogledaju kako je Mourinho natjerao svoje sa 3 DM-a protiv Barce)...nema tu puno pameti, kad je protivnik jaci i fizicki i tehicki, onda se primjenjuje stari recpet opstrukcije igre...da im se ogadi i fudbal i sve...cekati kakav prekid (korener ili slobodnjak) i tu tražiti šasnu za gol...jest malo odvratno za gledati, ali cilj ne bira sredstva...a ulog u ovoj utakmici je ogroman jer eventualnom pobjedom preskacemo baraž i sva sranja vezena za te dvije utakmice.
A ako Papeta ponese neka luda ideja i ako budemo glumili velike frajere misleći da se može sa njima nadigravati, frontalno se otovoriti i ta neka herojska varijanta - e tad nam je karanje zagarantovano...to je siguran put u poraz.
Jasno je ko dan da ljudi neće kalkulisati i igrati na neriješeno to sam i prije govorio krenuti će od prve žestoko i ako uspijemo ih dovoljno dugo držati dalje od našeg gola nedopuštati im da razviju igru voda će im u uši ući garant i tada se otvara uski prozor za nas za našu šansu tek tada možemo kontat da ubacimo Misketa i Ibiševića.
-
Korisničkoime
#1687 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Prvi realan post vezan za postavu i igru od Luxa. Jbt. šta ste se zanijeli prije Luxa svi odreda da ćemo u Francuskoj izgubit i da nas vile nosaju sad bi s 5 ofenzivnih igrali. Begović na golu, Misimović i Ibišević na klupu, Pjanić mora desno šta ćemo, Medunjanin nek igra ono što zna centralnog veznog (Salihović bi tu bio optimalanLSD wrote:Ma trojicu postaviti ispred zadnje linije Rahimića, Medunjanina i Zahirovića...narediti im da ujedaju za noge ako treba i kvare svaki pokušaj njihove igre (neka pogledaju kako je Mourinho natjerao svoje sa 3 DM-a protiv Barce)...nema tu puno pameti, kad je protivnik jaci i fizicki i tehicki, onda se primjenjuje stari recpet opstrukcije igre...da im se ogadi i fudbal i sve...cekati kakav prekid (korener ili slobodnjak) i tu tražiti šasnu za gol...jest malo odvratno za gledati, ali cilj ne bira sredstva...a ulog u ovoj utakmici je ogroman jer eventualnom pobjedom preskacemo baraž i sva sranja vezena za te dvije utakmice.
A ako Papeta ponese neka luda ideja i ako budemo glumili velike frajere misleći da se može sa njima nadigravati, frontalno se otovoriti i ta neka herojska varijanta - e tad nam je karanje zagarantovano...to je siguran put u poraz.
Jasno je ko dan da ljudi neće kalkulisati i igrati na neriješeno to sam i prije govorio krenuti će od prve žestoko i ako uspijemo ih dovoljno dugo držati dalje od našeg gola nedopuštati im da razviju igru voda će im u uši ući garant i tada se otvara uski prozor za nas za našu šansu tek tada možemo kontat da ubacimo Misketa i Ibiševića.
- slusaj vamo
#1688 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Jos uvijek taj problem da onda Dzeko statira u vrhu napada, mozemo ga zabit samo uz ogromnu srecu. Mislim da s Misketom moramo krenuti ili on mora uci do poluvremena (sto skoro pa bez veze brise jednu zamjenu). Nema druge, jednostavno, ili da ne pocinjemo ni s Dzekom.
- ultima_palabra
#1689 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Možda je samo intuicija, ali meni Zahirović djeluje kao lik koji ima cojones
Ne mislim da će se prepasti protivnika i težine utakmice.
- BHF_Manijak
#1690 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sad ce opet neko reci da samo serem protiv Kene, ali fakat nije, drag mi je golman pravo, ako nista jer je i u mom Zelji (i to jako dobro!) branio, no i nije mu jaca strana ispucavanje lopte, bar ne onako kako to Begovic radi, gledo sam bas u nekoliko utakmica Asmira u reprezentaciji, njegova lopta ima svoje odrediste(ili se jebi ga bar tako cini, ako mu je svaki put sreca onda cestitam, nek uplati loto!), frajer ne ispucava napamet ili to jako rijetk cini, njegovih 80% lopti je zavrsilo ili na Dzeki gdje i treba da bude ili je neki nas drugi igrac primio...A ako cemo vec forsirati tu taktiku ispucavaja onda bi nam svakako i ova karakteristika golmana terbala igrati neku ulogu i biti neki parametar, al' jebi ga, vazne su zasluge...jeza u ledja wrote:Necemo mi drzati loptu u posjedu jer ce je Hasagic i Spahic konstantno nabijati na usamljenog Dzeku, a mi je gubiti i cekate napade u valovima.
Tako smo radili do sad .
- slusaj vamo
#1691 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ispucavanje je Begovicu fakat jedna od jacih strana, ali na tome ne mozemo zasnivati taktiku, dok Miske ne udje.
- MyCore
#1692 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Francuzi su se usrali ko foke, ako smijem da primjetim .
- BHF_Manijak
#1693 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Evo gledam sad one highlightse protiv Grka, pa daj ako vec ne mozemo imati kvalitetnijeg dostavljaca opreme od jebene LEGEA-e da uzmemo neku kvalitetnu garnituru majka ga ubila, ovako ofirni pravo, cuj plavo-zuti, jos oni ofirni brojevi preko cijelih ledja ko americki fudbal da igramo! Oni dresovi protiv Grka nisu bili nimalo losi, no ovi plavo-zuti su fakat dno dna, a brojevi na ledjima su mi se uvijek grozili, FUJ!
-
klixober
#1694 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Predviđam Francuzima 10-ak kvalitetnih šansi. Da ne primimo gol, treba luda sreća i najbolja utakmica golmana u karijeri. Nisam siguran da Hasagić može odgovoriti ovom zadatku, ne samo što smatram da je Begović bolji golman, nego što Hasagić nije branio u prvenstvu zadnju utakmicu zbog povrede. Nadam se da će me razuvjeriti ukoliko bude stajao na golu.
-
Korisničkoime
#1695 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Treba se ovdje služiti svim i svačim pa i tim visokim loptama osim kad je Pandža židne to uvijek bude napamet. Protiv B.rusije su bile 2 takve scene kada Papac s zaista pametnom dugom loptom pronalazi Džeku i tada, što je meni bilo zanimljivo, oba puta je štimalo ono ubacivanje iz sredine koje se inače nije dalo vidjeti, mislim da je jednom uletio Ibričić a drugi put ne znam. Nije duga lopta uvijek loša.
@Manijak to si 100% upravu nama odbrana počinje zapravo mora počinjati na sredini jer ako nas tu lagano prelete nastupaju uvijek problemi. Za Begovića isto. Eh ne znam sad da li smo baš tehnički jači od Francuza pa čak i ovoj postavi ipak sa Nasrijem, Valbuenom, Maludom pa i ovi defanzivci nisu odroni, iskreno teško je Francuzima naći neku manu osim možda da će im nervi proraditi ako ne budu brzo zabili, kao što su već par puta do sada.
@Manijak to si 100% upravu nama odbrana počinje zapravo mora počinjati na sredini jer ako nas tu lagano prelete nastupaju uvijek problemi. Za Begovića isto. Eh ne znam sad da li smo baš tehnički jači od Francuza pa čak i ovoj postavi ipak sa Nasrijem, Valbuenom, Maludom pa i ovi defanzivci nisu odroni, iskreno teško je Francuzima naći neku manu osim možda da će im nervi proraditi ako ne budu brzo zabili, kao što su već par puta do sada.
- jeza u ledja
#1696 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Bez Misimovica ili Ibisevica mislim da ne mozemo ofanzivno apsolutno nista napraviti.
- slusaj vamo
#1697 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Bez Misimovica ne mozemo nista smisleno, bez Ibisevica mozemo. Miske kao polu spic i to je sve, inace do tada Dzeko statira i moramo imati bas ludu srecu da ga zabijemo.
Ili zaprepastiti Francuze pa poceti samo s Ibisem, dok se ohafizaju ubacit Misketa i Dzeku zajedno.
Ili zaprepastiti Francuze pa poceti samo s Ibisem, dok se ohafizaju ubacit Misketa i Dzeku zajedno.
-
LSD
#1698 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Krila i bokovi se moraju zatvarati i tu moraju pokrivati Zahirović (koji ima damu za ove utakmice),Rahimić i Medunjanin...dokad ce oni moci trcati i proganjati sve to i koga ce Pape ubacivati kad popadaju, to ostaje da vidimo (možda Maletića i Ibričića ubaciti sredinom drugog poluvremena...Maletić može biti koristan u ofanzivi u nekoj kontri ili polukontri jer je dovoljno iskusan, a i drzak da jurne naprijed).
Malouda i Nasri ce nas turirati sa strana, to je jasno...ali problem nastupa kada se pocnu ubacivati Debuchy i Evra koji su isto tako štetocine koji mogu nanijeti ozbiljne probleme ako probiju stranu...stoga, i Lulić i Mujdža mora misliti svih 90 minuta o našem golu prije svega.
Malouda i Nasri ce nas turirati sa strana, to je jasno...ali problem nastupa kada se pocnu ubacivati Debuchy i Evra koji su isto tako štetocine koji mogu nanijeti ozbiljne probleme ako probiju stranu...stoga, i Lulić i Mujdža mora misliti svih 90 minuta o našem golu prije svega.
-
Korisničkoime
#1699 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ibišević samo što se oporavio Lux mu je bila prva tekma poslije povrede uopšte, mislim da bi od njega imali više koristi u zadnjih pola sata ako do tada budemo Francuze držali na neriješenom, kad su nesigurni, jer mislim da je u ovako teškoj tekmi Ibiševiću realno pola sata do 45 min. krajnji domet Vedo se zalaže jede travu ali nije mašina, treba i njega razumiti. Miske je odigrao dobro protiv Luxa ali prvo to je ipak Lux, drugo po meni prvo i najbitnije će biti zaustaviti Francuze, s Misketom umjesto Medunjanina bi dobili definitivno napadački ali bi i izgubili dosta defanzivno i tu je zaista teško naći neki ispravan omjer.jeza u ledja wrote:Bez Misimovica ili Ibisevica mislim da ne mozemo ofanzivno apsolutno nista napraviti.
- jeza u ledja
#1700 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ja mislim da cemo mi teze postici nesto na kraju utakmice nego ranije, zbog francuske fizicke nadmoci.
Sto se tice Misimovica ili Ibisevica, pa mislim da nam treba jos jedan ofanzivan igrac da bi dali gol. Ovako cemo imati 1 igraca na njihovoj polovini, onda rupu i onda ostale. Dzeko ce morati pokrivati cijelu polovinu igralista, trcat ko konj i lipsati u 60oj minuti.
Mah, tesko cemo ista kako god da okrenes.
Sto se tice Misimovica ili Ibisevica, pa mislim da nam treba jos jedan ofanzivan igrac da bi dali gol. Ovako cemo imati 1 igraca na njihovoj polovini, onda rupu i onda ostale. Dzeko ce morati pokrivati cijelu polovinu igralista, trcat ko konj i lipsati u 60oj minuti.
Mah, tesko cemo ista kako god da okrenes.