Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
- Repetitor
#1676 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ovome sto pise o hvatanju snajperista,ne znam fakat jel lik pokusava da malo prca nekoga ovde,je li iskren ili jednostavno cinican?
Hocemo li da pisemo o hvatanju(pokusaju hvatanja snajperista) po Dobrinji?
- Dozer
#1677 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Sto da ne. tema je o Dobrinji.
- Repetitor
#1678 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Danas se navršava 21-godišnjica prve bitke za odbranu Aerodromskog naselja. Tog dana nas nekoliko,kao jedna mala grupica ljudi,smo se suprostavili četničkim idiotima,koji su bili krenuli uz podrsku oklopnih vozila da pale,pljačkaju i porobljavaju nedužne civile,stanovnike naselja,i odvode na Kulu. I ako smo bili u pogledu opreme i oružja inferiorniji od napadača,nakon prvih pucnjeva i otpora sa naše strane četnici počinju da bježe.U toj svoj bježaniji uspjevamo da uništimo jedan oklopni transporter M-60(oznake Milicije),u bivšoj ulici Georgi Dimitrijeva.
U njemu su imali i prve žrtve,a izmedju ostalih jedan kojeg sam lično poznavao je bio ranjen.
Jutros nadjoh i sliku samo jednog od poginulih iz transportera(ostali im se vjerovatno ne vode u njihovom BORSU).
Pitam se,šta li je on mislio taj dan,kada je sjeo u njega i krenuo da pljačka i pali ???

U njemu su imali i prve žrtve,a izmedju ostalih jedan kojeg sam lično poznavao je bio ranjen.
Jutros nadjoh i sliku samo jednog od poginulih iz transportera(ostali im se vjerovatno ne vode u njihovom BORSU).
Pitam se,šta li je on mislio taj dan,kada je sjeo u njega i krenuo da pljačka i pali ???
-
Hadzi Lojo
#1679 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ovaj Woody bas podjebaje ili mozda pere svoju savjest.
Pa sta smo trebali, sve te snajperiste gadjati halvom i baklavom?
Najmrze mi je kad drveni filozofi pocnu prosipat suplju, pa koji se kurac penjo na kran?
Da smo se bogdo ranije probudili jos dok je Vukovar gorio, a ovo nas je sve i snaslo bas zbog drvenih filozofa.
Da smo bili pametni ne bi dozvolili onim oficircinama da uopste izadju iz Sarajeva nego ih cuvati kao taoce i svezati po kranovima i zgradama, ne bi nijedna granata pala na Sarajevo.
Mamu im njihovu, ovaj ih je narod hranio godinama, imali su sve privilegije i najgore mi je kad ih neko nazove JNA, jebo ih otac fasisticki, ja ih zovem SFA, srpska fasisticka armija.
Pa sta smo trebali, sve te snajperiste gadjati halvom i baklavom?
Najmrze mi je kad drveni filozofi pocnu prosipat suplju, pa koji se kurac penjo na kran?
Da smo se bogdo ranije probudili jos dok je Vukovar gorio, a ovo nas je sve i snaslo bas zbog drvenih filozofa.
Da smo bili pametni ne bi dozvolili onim oficircinama da uopste izadju iz Sarajeva nego ih cuvati kao taoce i svezati po kranovima i zgradama, ne bi nijedna granata pala na Sarajevo.
Mamu im njihovu, ovaj ih je narod hranio godinama, imali su sve privilegije i najgore mi je kad ih neko nazove JNA, jebo ih otac fasisticki, ja ih zovem SFA, srpska fasisticka armija.
- Dr. Kuca
#1680 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Sjecam se snajpera na AP-u, kako meci sicaju po prozorima i autima.
- Dozer
#1681 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Nemoj zajbavat... pa nije bilo snajpera koji su sicali s prozora, a nisu bili ni Srbi. Mislim, nemojte ljude optuzivati za nesto sto ni izbliza nisu radili. Nije ni na ciglanama nadjeno bar 10 PASP-ova u saksijama, ni par desetina AP-a pod kadama, ispod sporeta i iza lajsni ispord ormara.
Sve je to ionako prica smisljenja od strane mrskih balija kako bi opravdali svoje ilegalno naoruzavanje, a sve se to, u stvari, dijelilo iz kamiona jos u januaru '92.
Ali, eto, ljudi su sve to uspjesno krili sve do nekog aprila, maja, a i kasnije, pa su haustore cuvali s nozevima i pistoljima, najcesce marke CZ, a kalibara 7,65 i 7,62, ponekom papovkom i kakvom dvocjevkom... Ha ja...
Sve je to ionako prica smisljenja od strane mrskih balija kako bi opravdali svoje ilegalno naoruzavanje, a sve se to, u stvari, dijelilo iz kamiona jos u januaru '92.
Ali, eto, ljudi su sve to uspjesno krili sve do nekog aprila, maja, a i kasnije, pa su haustore cuvali s nozevima i pistoljima, najcesce marke CZ, a kalibara 7,65 i 7,62, ponekom papovkom i kakvom dvocjevkom... Ha ja...
- Repetitor
- Ramzess Veliki
#1683 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Onaj mamlaz Ismet Hadžić? Nesposobni slavoljubivi iskompleksirani SDA smrad.veljaca wrote: Za humanitarnu je bilo prijavljeno dupo vise iz raznih razloga: zbog toga jer se davalo i vojsci, zbog toga da neprijatelj ( preko ove brojke ) misli da ima vise ljudi u Dobrinji, zbog toga da bude jaca humanitarna da ljudi ostanu na Dobrinji ....
Dobro su ovo dva Ismeta odradila .... ( Hadzic i Kapetanovic ) ...
Da ne pričam o ostalim "komandantima" sa Dobrinje.
- Ramzess Veliki
#1684 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Za mene je Hajriz bio i ostao komandant odbrane Dobrinje.Sarajmen wrote:Pišaš uz vjetar faraone...
Da, pišam. Imam muda pa mogu. A ima još jedna dobra - kad imaš dobra muda pišaš kroz vjetar.
- Ramzess Veliki
#1685 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Koliko se sjećam ljeto 93-će, vojna bolnica. Snajperista je tukao po dijelu gdje je sada onaj spomen-park, iz gornjeg dijela Dvice. Ovaj posao je odradila vojna policija u saradnji sa oficirom za sigurnost ... po liniji vatre koju su složili na mapi snajperista je pucao iz zgrade gdje je bio Klub igara - prekoputa sadašnje zelenare kod semafora - u našoj dubini. Locirali su stan i ušli - lik je držao pušku uz prozor i čak nije ni čahure sklanjao. Imao je našu ličnu na muslimansko ime, vojnu knjižicu i išao je na liniju sasvim normalno kao bilo koji naš borac.Repetitor wrote:Ovome sto pise o hvatanju snajperista,ne znam fakat jel lik pokusava da malo prca nekoga ovde,je li iskren ili jednostavno cinican?
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#1686 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Pitanje za @Ramzess Veliki:
Lik je držao pušku uz prozor i čak nije ni čahure sklanjao... i imao veoma nizak IQ
Pošto sam i sâm sudionik nekoliko "hvatanja" snajperista, moja pitanja bi bila: koliki stan je imao dotični lik? Je li imao išta vrijedno u stanu? Šta je vozio i po koliko su se tada tušili VCR-ovi?
Samo da se javim, da ne mislite da mi se nešto (ne d'o Allah) desilo
Jebo te, ovo k'o iz Hollywoodskog filmaOvaj posao je odradila vojna policija u saradnji sa oficirom za sigurnost ... po liniji vatre koju su složili na mapi snajperista je pucao iz zgrade gdje je bio Klub igara - prekoputa sadašnje zelenare kod semafora - u našoj dubini. Locirali su stan i ušli - lik je držao pušku uz prozor i čak nije ni čahure sklanjao. Imao je našu ličnu na muslimansko ime, vojnu knjižicu i išao je na liniju sasvim normalno kao bilo koji naš borac.
- Nekako s proljeća
- Bancho
#1688 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Sjecam se ko da je jucer bilo, kada sam onako sakriven iza prozora gledao kako mu kuca gori pored lukavicke ceste. Bio i ostao ljudina.
-
skuterista
#1689 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Faraon baca djeci bombe ko Boško Buha , kakva bezbjednost ,kakva vojna policija ,Bezbjednost SDA uvlačiguzi ? , VP ? jel Bota i ekipa lolčina šta reče ,šta je navodni snajperista imao ? dobar stan u dubini sigurica ,pa da se neku uhljebi ? dajte ljudi smanjite doživljaje manje laži i petljavine, više koristi za našu borbuWoody wrote:Pitanje za @Ramzess Veliki:
Jebo te, ovo k'o iz Hollywoodskog filmaOvaj posao je odradila vojna policija u saradnji sa oficirom za sigurnost ... po liniji vatre koju su složili na mapi snajperista je pucao iz zgrade gdje je bio Klub igara - prekoputa sadašnje zelenare kod semafora - u našoj dubini. Locirali su stan i ušli - lik je držao pušku uz prozor i čak nije ni čahure sklanjao. Imao je našu ličnu na muslimansko ime, vojnu knjižicu i išao je na liniju sasvim normalno kao bilo koji naš borac.Lik je držao pušku uz prozor i čak nije ni čahure sklanjao... i imao veoma nizak IQ
Pošto sam i sâm sudionik nekoliko "hvatanja" snajperista, moja pitanja bi bila: koliki stan je imao dotični lik? Je li imao išta vrijedno u stanu? Šta je vozio i po koliko su se tada tušili VCR-ovi?
- Ramzess Veliki
#1690 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ja sam vojni instruktor PNNG, instruktor ŠVK ŠRV ratna dužnost nadkap. - major. Pa te molim da se suzdržiš od komentara kad nisi stručan za to pitanje.Woody wrote:Pitanje za @Ramzess Veliki:
Jebo te, ovo k'o iz Hollywoodskog filmaOvaj posao je odradila vojna policija u saradnji sa oficirom za sigurnost ... po liniji vatre koju su složili na mapi snajperista je pucao iz zgrade gdje je bio Klub igara - prekoputa sadašnje zelenare kod semafora - u našoj dubini. Locirali su stan i ušli - lik je držao pušku uz prozor i čak nije ni čahure sklanjao. Imao je našu ličnu na muslimansko ime, vojnu knjižicu i išao je na liniju sasvim normalno kao bilo koji naš borac.Lik je držao pušku uz prozor i čak nije ni čahure sklanjao... i imao veoma nizak IQ
- Ramzess Veliki
#1691 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
[/quote]skuterista wrote:Faraon baca djeci bombe ko Boško Buha , kakva bezbjednost ,kakva vojna policija ,Bezbjednost SDA uvlačiguzi ? , VP ? jel Bota i ekipa lolčina šta reče ,šta je navodni snajperista imao ? dobar stan u dubini sigurica ,pa da se neku uhljebi ? dajte ljudi smanjite doživljaje manje laži i petljavine, više koristi za našu borbu
Imaš PP.
- karanana
#1692 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Meni ovo sa kelijem nije jasno. Dakle vozio je ranjenike sa dobrinje u bolnicu aerodromskom cestom u pravcu petlje. Na raskrsnici s kasindolskom ga zaustavljaju i pretpostavka je ubijaju zajedno sa suvozacem i ranjenikom. Njihovi posmrtni ostaci se 95 odnosno 96 pronalaze u jarku preko puta intereksa nekih 200-300 metara od mjesta gdje su zaustavljeni. Jesu li ih tu izbacili nakon likvidacije na barikadi ili su tu dovedeni zivi i tu ubijeni, kako tijela nisu vidjena/osjecena da su tu i prije preuzeta i razmijenjena? I taj dio su oni drzali. To je rasadnik.
- GandalfSivi
#1693 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Jebe me ova tema, ali ono pravo jebe. Ne volim se sjećati previše, ali opet se ne mogu odmaci i zaboraviti. Proveo sam rat na Dobrinji i sjećanje me jako dobro sluzi. Jednom napišem priču svoju, o djetinjstvu na pravo zajebanom mjestu, čisto da ostane zapisano, zbog generacija koje dolaze, da ne budu zbunjene od likova kao što je ovaj Woody ili njemu sličnih...
- Repetitor
#1694 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ovaj Panja jedino sto je znao u ratu da radi,to je da se slika
Ja vam se kunem da taj lik kada bi ga pitali gdje su bile linije u Dobrinji,da ne bi znao,iz prostog razloga sto nikad linije očima nije vidio.
Znači smijem se zakleti u ovo što pišem.
Naravno,pošto je dobro zanosio muda Ismetu u krivinama,nakon rata nagrađen je itekako dobrim poslom na državnim jaslama
- Lacrosse
#1695 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
E to bih voljeo procitati.GandalfSivi wrote:Jebe me ova tema, ali ono pravo jebe. Ne volim se sjećati previše, ali opet se ne mogu odmaci i zaboraviti. Proveo sam rat na Dobrinji i sjećanje me jako dobro sluzi. Jednom napišem priču svoju, o djetinjstvu na pravo zajebanom mjestu, čisto da ostane zapisano, zbog generacija koje dolaze, da ne budu zbunjene od likova kao što je ovaj Woody ili njemu sličnih...
A Woody... jalovi kurcibald Dobrinjski...
Jedan od onih sto se pitaju sto na Dobrinji u ratu nije bila ambasada Kostarike.
Evo da i ja dadnem svoju ispovjest.
Ja sam tuko komsije Srbe i uklanjao ih sa kranova. A mozes misliti oni nisu nista krivi bili, nego eto dodje covjeku nekad u proljece da se popne na ti kran. Ono fin dan, sunce, a kran ti tu blizu, skoknes malo, popnes se jedno 75 metara tek toliko da te uoce drugi ljudi da nisi ni normalan za mirnodopske a kamoli ratnodobske aktivnosti, i onda je bitno da mi to razmotrimo ovdje, da li je neko trebao gore da se popne a pod rukom mu testovi, bezbeli da se ispita, kolik je IQ kod covjeka na kranu, da li je on uradio to iz potrebe i nudze, kao i da li nakon sto vidi da ga ceka dole klapa za sahrane i sprovode, da li bi revidirao svoje stavove i prikljucio se novo formiranom Sarajevskom HOS-u. Patriotska Liga je vrsila kurseve za anti-diverzantske aktivnosti. Kurs je trajo 15 minuta s cik pauzom. Tu su nas naucili o Zenevskoj konvenciji, dakle, gdje god vidis snajperistu i potencijonalnog, sjedi sa njim popij kafu i pregovaraj.
Najvise sam voljeo uletiti komsijski drzavni stan, one drzave koja je pucala iz haubica po meni.
I ja uletim tako u njihov stan, i taman imam sta vidjeti. Sva tehnika. Oni dosli sa sela. A tamo VCR u modi. I ja uzmem taj VCR i ustekam ga sebi u dupe jer elektrike nije bilo. Nakon toga pravac prodajni centar. Potraznja za VCR-om nevjerovatna. Ovamo imas ljudi nemaju sta da jedu, ovamo se prodaju tabuti, ovamo djeca odrastaju nemaju odjece, a ovamo stoji hadzo kaze jel to onaj Sanye VCR, reko jest, kaze evo 200 dollara i 4 kartona feta sira, ja reko malo je to, evo ima i daljinski i kabel. Onda pravac da vidim kakvo je ko auto ostavio iza sebe. Bezbeli najbitnija stvar u regiji na koju je palo 1 milion granata i ne postoji 1 m2 bez gelera, najbitnije je kakvo se auto voza jer bezbeli moras u Carsiju a neces da ti se raja smije kad dodjes na Alipasno a ono Golf 2. I tako ti ja tim autima izresetanim ko dobos, uz i niz magistralu takmicim se s poznatim M84 mitraljezom, niki problem nije. Nekad pripucaju s PAM-om, taman toliko da ponovim 2 razred mejtefne nastave kad ono 12mm zrno izvrce automobil.
Nekad poslje rata, postanem Woody, prijavim se u nekakvu ambasadu i naucim da je video player VCR. Onda iz te zemlje, prikriven svojim PTSD-om, i Allahom, seruckam ovako na forumu, nadjem bitnu temu i onda demoliram, kao znam ja znanje, kako se kriminalni milje sirio Dobrinjom ko bijela sljama, i kako samo dosao tobe, da se mogu vratiti iznova i jopen, mogao sam ucestvovati u JNA u koncertnim simfonijama haubickim i VBR-ovskim i pricati o ratu koji me nije takao iako sam u njega srusio 20 hiljada granata, a sad mi kasni vojna penzija drzave na koju sam pucao. Moje ime je Woody, i ja sam na forumu registrovan bio 7 godina dok nisam prvi post napisao, a sad sam samo neobican po svojim percepcijama.
- Ramzess Veliki
#1696 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Haha, sjetih se jedne epizode ... ovo je za umrijet od smijeha ...
Dođe meni i Šemsi komandir i kaže:
- Naši diverzanti su upali u Kasarnu u Rajlovcu. Četničke snage iz Rajlovca i Ilidže pokušaće se probiti aerodromskom cesto prema Lukavici sa svim MTS-om i civilima. Vas dvojica idete u onu kuću kod aerodroma (ko se sjeća to je bilo ono skladište sa kafom od koje smo pravili bunkere - do ulaza u aerodrom, uz žicu), i tu ćete ih zaustaviti. poslaću vam pojačanje od deset linijaša u 9 uvečer.
I nas se dvojica spremimo ... Šemso nosi (čitaj detaljno i zamišljaj na šta smo,ličili ...
) puškomitraljez, PASP (snajper)borbeni komplet za bje puške, zolju, bombe, pištolj ... ja nosim automatsku (AP), isto PASP sa pasivnim nišanom, borbeni komplet za te puške, ručni bacač sa tri granate, i RUP-ovku - radio stanicu, uz nezaobilazne bombe i pištolj.
Prolazi vrijeme, čekamo mi u toj kući, tišina, ama baš ništa da se čuje ... onog pojačanja nigdje. Oko dva ujutru meni pukne film ... Šemso, koji k.... mi ovdje radimo ... ovi ako krenu neće fleka od nas ostati. Haj'mo mi nazad.
Šemso - "Ma jest' vidi nas k'o dva idiota ... idemo."
I tako popakujemo svu tu silu željeza i nazad ... ulazimo na naše linije, nigdje nikoga! položaji prazni! Svi zbrisali!
Eto ti linijaša ... pa im vjeruj.
Hodamo mi tako kroz naselje po mraku, kad me nešto zgrabi za nogu ...
- "Šemso ... ujede me cuko. "
- "Aha ..." hodamo dalje ...
- "Jel' krvariš?"
- "Krvarim."
- "Jel' puno?"
.......... nastavljam ...
Dođe meni i Šemsi komandir i kaže:
- Naši diverzanti su upali u Kasarnu u Rajlovcu. Četničke snage iz Rajlovca i Ilidže pokušaće se probiti aerodromskom cesto prema Lukavici sa svim MTS-om i civilima. Vas dvojica idete u onu kuću kod aerodroma (ko se sjeća to je bilo ono skladište sa kafom od koje smo pravili bunkere - do ulaza u aerodrom, uz žicu), i tu ćete ih zaustaviti. poslaću vam pojačanje od deset linijaša u 9 uvečer.
I nas se dvojica spremimo ... Šemso nosi (čitaj detaljno i zamišljaj na šta smo,ličili ...
Prolazi vrijeme, čekamo mi u toj kući, tišina, ama baš ništa da se čuje ... onog pojačanja nigdje. Oko dva ujutru meni pukne film ... Šemso, koji k.... mi ovdje radimo ... ovi ako krenu neće fleka od nas ostati. Haj'mo mi nazad.
Šemso - "Ma jest' vidi nas k'o dva idiota ... idemo."
I tako popakujemo svu tu silu željeza i nazad ... ulazimo na naše linije, nigdje nikoga! položaji prazni! Svi zbrisali!
Eto ti linijaša ... pa im vjeruj.
Hodamo mi tako kroz naselje po mraku, kad me nešto zgrabi za nogu ...
- "Šemso ... ujede me cuko. "
- "Aha ..." hodamo dalje ...
- "Jel' krvariš?"
- "Krvarim."
- "Jel' puno?"
.......... nastavljam ...
- Ramzess Veliki
#1697 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
... nastavak ...
- "Pa šljapka mi u čizmi ..." (Kuja me je zgrabila za list i dobro zabila zube)
Idemo dalje u tišini ... Šemso - "Evo je iza nas, napašće nas ... šta ćemo?"
- "Izbušiti ... RATATATATATATATA !!! " Raspalimo iz dvije automatske puške, ječi naselje C5, cuko srećom zbrisa na vrijeme u mrak, poslije smo saznali da je kuja branila mlade
.
Okrenemo se i idemo dalje nigdje nikoga ...
I zatim sam otišao na injekciju i previjanje.
Eto kakve smo životinje bili postali u to vrijeme ...
- "Pa šljapka mi u čizmi ..." (Kuja me je zgrabila za list i dobro zabila zube)
Idemo dalje u tišini ... Šemso - "Evo je iza nas, napašće nas ... šta ćemo?"
- "Izbušiti ... RATATATATATATATA !!! " Raspalimo iz dvije automatske puške, ječi naselje C5, cuko srećom zbrisa na vrijeme u mrak, poslije smo saznali da je kuja branila mlade
Okrenemo se i idemo dalje nigdje nikoga ...
I zatim sam otišao na injekciju i previjanje.
Eto kakve smo životinje bili postali u to vrijeme ...
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#1698 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Jebo te, @Lacrosse, na čemu si ti?
Pa ja kad se i naduvam ne mogu tako sročiti k'o ti. Svaka ti čast
Vidim, malo si ljut na mene. Nemoj, ba. Nisam ti ja, bolan sa Dobrinje. Ja samo aterirao na temu, onako bez padobrana. Kako su nas i učili na anti-diverzantskom kursu. Ali nije trajao 15 min. sa čik-pauzom. Ovaj je trajao jednu radnu heftu: Pon-Pet. A instruktor bio Iranac
I, bolan, ne kaže se "voljeo", kaže se volio, jebi ga, šta ću, smeta mi. Vidim ja da ti nisi školu baš učio, da, da. A nisam, bolan ni radio u ambasadama nikad, jebi ga nije me zapalo. Uvalili se prije mene oni iz "specijalne", pa meni ostalo samo da seruckam ovako po forumima. A, šta ću, jarane moj, valjda nisam dovoljno snajperista ufatio
Ma, jebo ga patak, kad malo razmislim, nisam ufatio nijednog. Džaba mi bilo sve...
I šta ste se svi svezali mene. Jebo mene, ja vam imam jednu gadnu mahanu... Sve pamtim, i dugo pamtim. Pamtim i zanos mene i buraza 92-e, pamtim i kako smo ubjeđeni bili da smo na pravoj strani, i da smo mi sad n'akvi partizani i borimo se protiv mrskih nam Ćetnika. Da više nikad vlaška noga zemlju nam ne opogani. A onda skontali da smo se borili za Grad u kojem se fukara obogatila preko noći na muci svojih sugrađana, na koje i dan-danas gledaju sa zavišću, zlobom i neuspješno prikrivenom mržnjom. Grad iz čijih stanovnika isijava mržnja na samu pomen bilo čega što "nije naše". Plitki u svojim hedonističkim shvatanjima života, oličenim u bureku, ćevapima i fildžanu kahve kao i čuvenim izrekama "novi dan nova nafaka" ili "pitu ne jede onaj ko ima nego ko je navik'o". Nesposobni za objektivno, dublje, sagledavanje stvari, bez ikakvog smisla za organizaciju i loši improvizatori multikulturnog života i tolerancije u koju NIKAD nisu ni vjerovali.
Doduše, buraz ost'o bez noge i perspektive u 19-toj, a ja ovakav kakav sam... da Bog dâ
I, poslušaj me, potraži savjet kakvog dobrog profesionalca. Zaista sam se zabrinuo za tebe. Pa jebo ga patak, ni ja ni ti nismo ništa hairovali od ovog rata, za razliku od komandanata u nas. A ti navalio samo na mene, i nisi fer da znaš. Pogledaj samo vlasništvo Titove, Štrosmajerove, i Ferhadije i sve će ti se samo kaz'ti
Pa ja kad se i naduvam ne mogu tako sročiti k'o ti. Svaka ti čast
Vidim, malo si ljut na mene. Nemoj, ba. Nisam ti ja, bolan sa Dobrinje. Ja samo aterirao na temu, onako bez padobrana. Kako su nas i učili na anti-diverzantskom kursu. Ali nije trajao 15 min. sa čik-pauzom. Ovaj je trajao jednu radnu heftu: Pon-Pet. A instruktor bio Iranac
Ma, jebo ga patak, kad malo razmislim, nisam ufatio nijednog. Džaba mi bilo sve...
I šta ste se svi svezali mene. Jebo mene, ja vam imam jednu gadnu mahanu... Sve pamtim, i dugo pamtim. Pamtim i zanos mene i buraza 92-e, pamtim i kako smo ubjeđeni bili da smo na pravoj strani, i da smo mi sad n'akvi partizani i borimo se protiv mrskih nam Ćetnika. Da više nikad vlaška noga zemlju nam ne opogani. A onda skontali da smo se borili za Grad u kojem se fukara obogatila preko noći na muci svojih sugrađana, na koje i dan-danas gledaju sa zavišću, zlobom i neuspješno prikrivenom mržnjom. Grad iz čijih stanovnika isijava mržnja na samu pomen bilo čega što "nije naše". Plitki u svojim hedonističkim shvatanjima života, oličenim u bureku, ćevapima i fildžanu kahve kao i čuvenim izrekama "novi dan nova nafaka" ili "pitu ne jede onaj ko ima nego ko je navik'o". Nesposobni za objektivno, dublje, sagledavanje stvari, bez ikakvog smisla za organizaciju i loši improvizatori multikulturnog života i tolerancije u koju NIKAD nisu ni vjerovali.
Doduše, buraz ost'o bez noge i perspektive u 19-toj, a ja ovakav kakav sam... da Bog dâ
I, poslušaj me, potraži savjet kakvog dobrog profesionalca. Zaista sam se zabrinuo za tebe. Pa jebo ga patak, ni ja ni ti nismo ništa hairovali od ovog rata, za razliku od komandanata u nas. A ti navalio samo na mene, i nisi fer da znaš. Pogledaj samo vlasništvo Titove, Štrosmajerove, i Ferhadije i sve će ti se samo kaz'ti
- Ramzess Veliki
#1699 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
De se vas dvojica pomirite ... ode tema dovraga.
- Creasy
#1700 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Moze jedno pitanje cisto da se ne skrece sa teme:
Cuo sam jednom da je prilikom napada na Dobrinju 4 od strane Armije BiH poginulo nekoliko momaka, ono sto se kaze, poslani su u smrt. Zanima me da li je ikad iko od oficira Armije BiH odgovarao za tako nesto?
Znam da je bilo napada i sa jedne i sa druge strane kada se znalo da ce biti poginulih, ali se svjesno islo, jer je cilj bio zauzimanje neke strateski bitne kote, zgrade... međutim, u ovom napadu u ulici Indire Gandi, cini mi se, neki komandant je dosao iz grada, pokusao neku nazovi akciju, ljudi izginuse, a on se fino vratio odakle je dosao.
Cuo sam jednom da je prilikom napada na Dobrinju 4 od strane Armije BiH poginulo nekoliko momaka, ono sto se kaze, poslani su u smrt. Zanima me da li je ikad iko od oficira Armije BiH odgovarao za tako nesto?
Znam da je bilo napada i sa jedne i sa druge strane kada se znalo da ce biti poginulih, ali se svjesno islo, jer je cilj bio zauzimanje neke strateski bitne kote, zgrade... međutim, u ovom napadu u ulici Indire Gandi, cini mi se, neki komandant je dosao iz grada, pokusao neku nazovi akciju, ljudi izginuse, a on se fino vratio odakle je dosao.