SDA-All about

Post Reply
netko_ iz_ mase

#1676 Re: SDA-All about

Post by netko_ iz_ mase »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
CaCO3 wrote:tamo gdje ja zivim predsjednici OO SDA su dobijali oruzje da podijele narodu i da se narod naoruza i bude spreman za napad koji se sprema svakog trenutka, AK47 je imao cijenu sadasnjih 70 Km...
Čekaj ba, 70 KM koštao kalaš ? Pa što ga nisi ti i tvoji po toj cijeni kupovao i transportovao preko srpskih područja pod kontrolom JNA !?
I mogu li imena, ili makar opština gdje se to dešavalo ? Zašto imam osjećaj da se diskrecija koristi kao paravan za izmišljanje događaja, mjesta i ljudi...
Samo fantaziraju i nikada ni jedno ime nisam procitao koje je prodavalo oruzje, za sve je kriva SDA koju ne podnosim ali nemojte rat mjesati u to misevi jedni
Klavikula

#1677 Re: SDA-All about

Post by Klavikula »

Bosnjak333 wrote:
Klavikula wrote: ima naravno, mnogi prezivjeli Srebrenicani ti mogu reci da su izdani, a ako slucajno pogledas ovaj film vidjeces da isto govore i Muhamed Filipovic i Sefer Halilovic...

jasno je ko dan da je Srebrenica izdana, a izdali su je Alija, Delic jedan i drugi, Hadzihasanovic, Silajdzic i sl. konjevi zbog koji sad se i obiljezava 11. juli
Sefer je ljubomoran i dosadan.U svakoj njegovoj prici samo on zna,a svi ostali su glupani.Ima on problema u glavi,a price takvih se bas i ne uzimaju za ozbiljno.Muhamed Filipovic je posljednjih godina poceo pricati sranja,vidim da se prodao Fahri,a uz to su mu godine ostetile pamcenje.Na listu retarda treba dodati i poremecenog Hakiju Meholjica,on bolje laze od genocidasa Mladica...
al su zato ovi nabrojani Alija, Delic i ostali ko hljeb dobri, sve bi uradili za svoj narod..

Sefer je glavu u torbu stavio, ne samo svoju nego i svoje porodice da bi organizovo otpor, a to sto istina boli neke ljude, jbg, nije Sefer za to kriv, nego oni koji su radili zlo..
Filipovic je vrsni intelektualac, i covjek koji je bio u tu kad su ovi radili zlo RBiH..

netko_ iz_ mase wrote:
Klavikula wrote:pa stvarno neki ljudi nemaju ni stida ni obraza, cudo bi bilo da ga nisu izvizdali, ja bi njemu zabranio dolazak tamo...

a Zeljko laf dobi aplauze, svaka mu cast..

Jesi li vidio sta je Zlatko dobio, Bakir mu nije do koljena ;-)
boli me kita za Zlatka, kriminalac ko i ovi iz SDA..
novi.dan.nova.nafaka

#1678 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

netko_ iz_ mase wrote:
CaCO3 wrote:tamo gdje ja zivim predsjednici OO SDA su dobijali oruzje da podijele narodu i da se narod naoruza i bude spreman za napad koji se sprema svakog trenutka, AK47 je imao cijenu sadasnjih 70 Km...
Čekaj ba, 70 KM koštao kalaš ? Pa što ga nisi ti i tvoji po toj cijeni kupovao i transportovao preko srpskih područja pod kontrolom JNA !?
I mogu li imena, ili makar opština gdje se to dešavalo ? Zašto imam osjećaj da se diskrecija koristi kao paravan za izmišljanje događaja, mjesta i ljudi...
Samo fantaziraju i nikada ni jedno ime nisam procitao koje je prodavalo oruzje, za sve je kriva SDA koju ne podnosim ali nemojte rat mjesati u to misevi jedni
70 KM kalaš. :lol:
Evo ću ih kupiti 3, po toj cijeni. Ne, nađi mi za 300 KM, kupujem 3 odmah i učlanjujem se u lovačku društvo u RS-u. Tebi halalim ostatak para što zaradiš na meni.
Lik navalja toliko gluposti i očitih laži, i opet ima obraza lagati dalje i dalje. Nema šta aferim. :thumbup:
CaCO3

#1679 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

pa da dam imena i dodju mi ovi iz SDA i zapale mi auto jer su to sve hostapleri i kriminalci povezani sa podzemljem i ovo je koncept isti za sva podrucje gdje egzistirala SDA, a oruzje su nabaljali i tako i tako od Srba, pa jel ti znas da postoje krajevi BiH koji su bili u ratu okruzeni i prezivljavali iskljucivo od robe koja se kupovala od Srba, tu su povlasteni clanovi SDA kupovali od Srba svu robu od brasna, preko nafte i oruzja i prodavali narodu po 20 puta vecoj cijeni!?
novi.dan.nova.nafaka

#1680 Re: SDA-All about

CaCO3 wrote:pa da dam imena i dodju mi ovi iz SDA i zapale mi auto jer su to sve hostapleri i kriminalci povezani sa podzemljem i ovo je koncept isti za sva podrucje gdje egzistirala SDA, a oruzje su nabaljali i tako i tako od Srba, pa jel ti znas da postoje krajevi BiH koji su bili u ratu okruzeni i prezivljavali iskljucivo od robe koja se kupovala od Srba, tu su povlasteni clanovi SDA kupovali od Srba svu robu od brasna, preko nafte i oruzja i prodavali narodu po 20 puta vecoj cijeni!?
Naravno da ti ne vjerujem. Nakon toliko laži koje si napisao ne samo na ovom topicu, koja je kulminirala izvaljotinom da kalaš košta 70 KM, kako da ti vjerujem !? Dobro, u redu, neko vas plaća da tako bezočno lažete, ti i ekipa, ali sve ba ima svoju granicu. ;-)
netko_ iz_ mase

#1681 Re: SDA-All about

CaCO3 wrote:
pa da dam imena i dodju mi ovi iz SDA i zapale mi auto jer su to sve hostapleri i kriminalci povezani sa podzemljem i ovo je koncept isti za sva podrucje gdje egzistirala SDA, a oruzje su nabaljali i tako i tako od Srba, pa jel ti znas da postoje krajevi BiH koji su bili u ratu okruzeni i prezivljavali iskljucivo od robe koja se kupovala od Srba, tu su povlasteni clanovi SDA kupovali od Srba svu robu od brasna, preko nafte i oruzja i prodavali narodu po 20 puta vecoj cijeni!?
Joj daj molim te ne bricaj nebuloze, pricaj istinu ili suti..reci imana, organizaciju koja je to radila ili suti o tome vise
netko_ iz_ mase

#1682 Re: SDA-All about

CaCO3 wrote:pa da dam imena i dodju mi ovi iz SDA i zapale mi auto jer su to sve hostapleri i kriminalci povezani sa podzemljem i ovo je koncept isti za sva podrucje gdje egzistirala SDA, a oruzje su nabaljali i tako i tako od Srba, pa jel ti znas da postoje krajevi BiH koji su bili u ratu okruzeni i prezivljavali iskljucivo od robe koja se kupovala od Srba, tu su povlasteni clanovi SDA kupovali od Srba svu robu od brasna, preko nafte i oruzja i prodavali narodu po 20 puta vecoj cijeni!?
Naravno da ti ne vjerujem. Nakon toliko laži koje si napisao ne samo na ovom topicu, koja je kulminirala izvaljotinom da kalaš košta 70 KM, kako da ti vjerujem !? Dobro, u redu, neko vas plaća da tako bezočno lažete, ti i ekipa, ali sve ba ima svoju granicu. ;-)
:thumbup: :thumbup: :bih:
CaCO3

#1683 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

pitaj nekog u Kragujevcu koliko je AK 47 kostao prije rata dakle "nabavna cijena" (tebi ocito nepoznat pojam), a to sto ti meni ne vjerujes meni apsolutno bas nista ne znaci, cak me boli janje za tim :lol: samo ti za Suljinom pamecu i daleko ces dogurati :-)

evo jedno podsjecanje kako su SDA-ovi u ratu zaradjivali na narodu svercujuci sa Srbima
Cijene pojedinih proizvoda koje su poznatim svercerskim putevima stizale u grad dostizale su astronomske cijene. Kilogram kafe stojao je od 90 njemačkih maraka pa na više, litra jestivog ulja 20 maraka, kilogram šećera 18, jedno jaje 1.5 maraka, časica rakije2, litra benzina koji se prodavao na čase najmanji je 23 marke, zubna pasta 20, vreća brašna od 50 kg 450-550 a u jednom periodu i do 1000 maraka, krava se mogla nabaviti za 3.500 maraka.Srbi su robu prodavali po visestruko nizim cijenama.
novi.dan.nova.nafaka

#1684 Re: SDA-All about

CaCO3 wrote:pitaj nekog u Kragujevcu koliko je AK 47 kostao prije rata dakle "nabavna cijena" (tebi ocito nepoznat pojam)

Dakle, trebalo je ići u Kragujevac, i tamo tražiti puške za odbranu od sprskog agresora ? :shock:
I dalje tvrdim da mučki lažeš...
Ponuda vrijedi i dalje - nađi mi izvor gdje se Kalaša može nabaviti za 7 banki, dajem ti 500 KM, ne više 300. 8-)
Sapienti

#1685 Re: SDA-All about

Post by Sapienti »

Za ovog nafakaša a i ostale prvoborce koji prijete masovnim grobnicama... Dabogda nijedan od vas ne imao nikad ni blizu broj članova porodice na tom mjestu koliko ih ja imam.

Što se tiče mjere patriotizma, kod mene je ona vrlo jednostavna, matematički izračunljiva:

patriotizam = (broj stradalih članova porodice) * (broj dana provedenih na liniji) / (broj uhljebljenih članova porodice na budžetu) * (broj upravnih odbora u kojim osoba sjedi)

Koliki je u našije najsvjetlijije Bošnjaka Izebegovića ova mjera?
miop

#1686 Re: SDA-All about

Post by miop »

CaCO3 wrote:
S4mpion wrote:
CaCO3 wrote:Ljudi sa merakom u Srebrenici izzvizdase profesionalnog Sina slucajnog Clana Predsjednistva, cini mi se po trku uz stepenice poceo bjezati od majki u dimijama, to je ta stranka foteljasa boje se vlastitog naroda, nisi dostojini ni opozicije, Zekljo komsic legenda-sve aplauze dobio, svaka cast
Kad smo vec kod toga,u gradu sam vidjao mnogo politicara,ali njega nikad nisam vidio uzivo,koliko je posten covjek,od postenja ne smije narodu na oci. :lol:
Ne smije taj kolega od zene mrdnuti, on je po zanimanju Sin, a ona je Predsjednik, kad sam vidio kako danas bjezi u Potocarima od nena u dimijama i jos se tjelohranitelji okrenuli prema narodu, mislio da bi poceli pucati po ljudima da je neko krenuo prema njemu
novi.dan.nova.nafaka

#1687 Re: SDA-All about

Sapienti wrote:Što se tiče mjere patriotizma, kod mene je ona vrlo jednostavna, matematički izračunljiva:
patriotizam = (broj stradalih članova porodice) * (broj dana provedenih na liniji) / (broj uhljebljenih članova porodice na budžetu) * (broj upravnih odbora u kojim osoba sjedi)
Koliki je u našije najsvjetlijije Bošnjaka Izebegovića ova mjera?
Znaš kakva je ta mjera kod mene:
(otac (ranjen odmah u oktobru)+dvojica dajidža na liniji (jedan nažalost pobjegao u bijeli svijet kad je zagustilo))*3 godine/0 članova porodica na budžetu+0 članova porodice u upravnim odborima.
JA sam nažalost bio maloljetan kad je rat počeo, a sanjao sam da idem i borim se, kako bih odbranio goloruk i nevin narod. Da zapuca, vjeruj da bih bio među prvima na liniji, kao što su moji najbliži to uradili.
Sapienti wrote:Za ovog nafakaša a i ostale prvoborce koji prijete masovnim grobnicama... Dabogda nijedan od vas ne imao nikad ni blizu broj članova porodice na tom mjestu koliko ih ja imam.
A ko inače prijeti masovnim grobnicama ? :roll:
Za dovu kažem - amin, ja Rabbi. Ne ponovilo se nikome.
Skijaš

#1688 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Da zapuca, vjeruj da bih bio među prvima na liniji
Ako bude okršaja, neće biti linija, nego će se raditi o sukobima formacija do veličine bataljona. Već sada nađi smještaj na području opština Srebrenica i Bratunac, upoznaj nekog tamo ili kupi komad zemlje gdje možeš otići vikendom i uzgajati jabuke a gdje ćeš se moći prebaciti u slučaju da počne "smrditi" na velikosrpsku pobunu. U skladu sa zakonom se naoružaj, nabavi opremu koja može poslužiti u šumi, opet sve u skladu sa zakonom, i čekaj. Najbolje bi bilo da ti to nikad ne zatreba, ali moraš biti spreman na najgore. Linija ne bi bilo.
nosara

#1689 Re: SDA-All about

Post by nosara »

Skijaš wrote:
Ako bude okršaja, neće biti linija, nego će se raditi o sukobima formacija do veličine bataljona. Već sada nađi smještaj na području opština Srebrenica i Bratunac, upoznaj nekog tamo ili kupi komad zemlje gdje možeš otići vikendom i uzgajati jabuke a gdje ćeš se moći prebaciti u slučaju da počne "smrditi" na velikosrpsku pobunu. U skladu sa zakonom se naoružaj, nabavi opremu koja može poslužiti u šumi, opet sve u skladu sa zakonom, i čekaj. Najbolje bi bilo da ti to nikad ne zatreba, ali moraš biti spreman na najgore. Linija ne bi bilo.
:-)
Skijaš

#1690 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

nosara wrote:
Skijaš wrote:
:-)
Pa da. Neće se valjda uzdati u Tihića i Lagumdžiju.
S4mpion

#1691 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Ima li jos netko da potvrdi ovu pricu i jeli to uradio ikada, obraca se mnozini sto znaci da je jos netko bio tu-????[/quote]
ima naravno, mnogi prezivjeli Srebrenicani ti mogu reci da su izdani, a ako slucajno pogledas ovaj film vidjeces da isto govore i Muhamed Filipovic i Sefer Halilovic...

jasno je ko dan da je Srebrenica izdana, a izdali su je Alija, Delic jedan i drugi, Hadzihasanovic, Silajdzic i sl. konjevi zbog koji sad se i obiljezava 11. juli[/quote]

Pitam za ovo da je Alija ponudio da bude zaklano 5.000 Ljudi, ima li netko da potvrdi tu pricu jer nisu oni pricali u 4 oka ako ovaj citira da je rekao dragi Srebrenicani (mnozina)
Pogledao sam i ni jedan ne govori o klanju tih ljudi nego o zamjeni teritorije[/quote]

Alijina greska je ta sto se petljao u vojne poslove,odluke o primirju je donosio sam,a najkompetentnija licnost za donosenje takvih odluka je bio Sefer Halilovic,skolovani general.Alijina politika je bila:"Kad god budemo mogli postici primirje,postici cemo primirje".Zato su cetnici uvijek od Alije trazili primirje onda kada ih ARBiH stjera u cosak,i Alija im je uvijek davao to primirje bez konsultacija sa Seferom Halilovicem,onda cetnici ponovo stanu na noge i opet navale na nevini narod.Alija nije bio sposoban da vodi vojsku,nije imao nikakvo znanje o ratnim taktikama i upravljanju vojskom,a opet se prihvatio tog posla mimo Sefera Halilovica koji je svoj posao odlicno obavljao.Srebrenica se mogla odbraniti fino,to je i jedne prilike izjavio Sefer:"Generale Mladicu,ti mozes uci u Srebrenicu,ali za to treba da ti izgine 10 000 vojnika VRS,ti da mozes uci u Srebrenicu,ne bi ti mene ovdje zvao da nesta pregovaramo."Ali narod Srebrenice je prodat 100%,sva ona zastita koja im je obecana je bila obicna magla.Vogosca,Hadzici,Ilijas bi se kad tad oslobodili od neprijatelja,jer je nasa vojska jacala iz dana u dan,napredovali su iz dana u dan,nije bilo potrebe da Alija ovo radi,ali uradio je sta je uradio.
S4mpion

#1692 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Platformas wrote:Majmune, pokazi malo postovanja. Kod mene je komsija otisao na liniju sa bajonetom i bas je ispo levat. Nikad se nije vratio.
To navikao da ćaću kod kuće majmunom nazivaš, pa onda i raju po forumu tako oslovljavaš ? :roll:
Kao što neko reče - moj otac je pušku kupio '91. Ako vam je bilo skupo oružje što su prodavali SDA-ovci, zašto niste išli na bjelosvjetsko tržište i kupovali po povoljnijim cijenama, ha hejteri ? Zašto vi i vaši istomišljenici, kad SDA to nije znala, niste bolje organizvoali otpor ?
Kako ne kontas???Uopste nije bitno kako smo se mi naoruzali,pusti to nama,to je nas problem.Bitno je kako je SDA plasirala oruzje u najgorem vremenu.
ljevoruki

#1693 Re: SDA-All about

Post by ljevoruki »

Kad vec pricamo o sda (namjerno malim slovima :x )

Kaze Erdogan:
Također, on je podsjetio da je Aliju Izetbegovića posjetio dok je bio u bolnici u Sarajevu.
"Tom prilikom rekao mi je: 'Ostavljam ti Bosnu u amanet. Bosna je ostavština Osmanlija', još uvijek se sjećam ovih riječi”, kazao je turski premijer.

Doduse znao je veliki vizionar izvaliti kolosalne gluposti ali ova, ako je istinita, je do sada najveca.
:x
novi.dan.nova.nafaka

#1694 Re: SDA-All about

S4mpion wrote:Kako ne kontas???Uopste nije bitno kako smo se mi naoruzali,pusti to nama,to je nas problem.Bitno je kako je SDA plasirala oruzje u najgorem vremenu.
Obzirom na to da ste kako kažete išli sa sjekirama i bajonetama na liniju, onda stvarno nemam riječi o vašem organizovanju. Još manje se ima šta reći o vašoj kritici kako su to drugi radili - jer ste pokazali da niste vični tome poslu, samim time nemate pravo na kritiku.
Vaša parola je izgleda bila - popušiti lulu mira...
@ljevoruki - u čemu je problem "biti u Emanetu Turskoj" !? Mali su vazda tražili i trebali pokrovitelja: od osnovne škole, kada se jačem od sebe prijeti starijim bratom ili ocem, pa do globalnih dešavanja - kada jedan mali i beznačajni Tajvan brani Amerika. Zašto bi mi bošnjaci trebali biti izuzetak ?
Erdogan je vođa na svom mjestu - da se hoće pobrinuti za nas ovdje i pomoći nas, kad su naši nesposobni....
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 11/07/2012 22:19, edited 1 time in total.
nosara

#1695 Re: SDA-All about

Post by nosara »

ljevoruki wrote:Kad vec pricamo o sda (namjerno malim slovima :x )

Kaze Erdogan:
Također, on je podsjetio da je Aliju Izetbegovića posjetio dok je bio u bolnici u Sarajevu.
"Tom prilikom rekao mi je: 'Ostavljam ti Bosnu u amanet. Bosna je ostavština Osmanlija', još uvijek se sjećam ovih riječi”, kazao je turski premijer.

Doduse znao je veliki vizionar izvaliti kolosalne gluposti ali ova, ako je istinita, je do sada najveca.
Jadna, nesposobna budaletina... :roll:

Pojedinci ce na ovu izjavu drkat godinama... :lol:
%tacno*

#1696 Re: SDA-All about

Post by %tacno* »

Kaze Erdogan:

a izvor CPHA :lol: :lol:
Corto Maltese

#1697 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

Ovom prilikom mu se nije omaklo: "Ovakvi su mi isti u Banjaluci zviždali"?
Last edited by Corto Maltese on 11/07/2012 22:28, edited 1 time in total.
Klavikula

#1698 Re: SDA-All about

Post by Klavikula »

Kaze Erdogan:

e blago Bosni kad je Alija Erdoganu ostavlja u amanet, ne znas ko je gori od njih dvojice...

a sto se same izjave tice, na prvu sam se malo iznenadio, kontam kako moze jedan tako "skolovan i pametan" covjek nesto slicno izvaliti, al kad bolje razmislim i ne trebam se cudit, znao je on i gori stvari uraditi...

Alijina greska je ta sto se petljao u vojne poslove,odluke o primirju je donosio sam,a najkompetentnija licnost za donosenje takvih odluka je bio Sefer Halilovic,skolovani general.Alijina politika je bila:"Kad god budemo mogli postici primirje,postici cemo primirje".Zato su cetnici uvijek od Alije trazili primirje onda kada ih ARBiH stjera u cosak,i Alija im je uvijek davao to primirje bez konsultacija sa Seferom Halilovicem,onda cetnici ponovo stanu na noge i opet navale na nevini narod.Alija nije bio sposoban da vodi vojsku,nije imao nikakvo znanje o ratnim taktikama i upravljanju vojskom,a opet se prihvatio tog posla mimo Sefera Halilovica koji je svoj posao odlicno obavljao.Srebrenica se mogla odbraniti fino,to je i jedne prilike izjavio Sefer:"Generale Mladicu,ti mozes uci u Srebrenicu,ali za to treba da ti izgine 10 000 vojnika VRS,ti da mozes uci u Srebrenicu,ne bi ti mene ovdje zvao da nesta pregovaramo."Ali narod Srebrenice je prodat 100%,sva ona zastita koja im je obecana je bila obicna magla.Vogosca,Hadzici,Ilijas bi se kad tad oslobodili od neprijatelja,jer je nasa vojska jacala iz dana u dan,napredovali su iz dana u dan,nije bilo potrebe da Alija ovo radi,ali uradio je sta je uradio.
ofanziva `93 je bila puno jaca od ofanzive `95 pa se opet uspjelo nekako odbraniti, al 95. je bila klasicna izdaja..Srebrenica je izgubljena bez opaljenog metka..u Srebrenici je bilo brat bratu 10000 sposobnih muskaraca, ako ne i vise..trebali su ih samo naoruzati, al i bez toga ne bi cetnici usli u Srebrenicu da odbrana nije poljuljana iznutra.
novi.dan.nova.nafaka

#1699 Re: SDA-All about

Klavikula wrote:e blago Bosni kad je Alija Erdoganu ostavlja u amanet, ne znas ko je gori od njih dvojice...

a sto se same izjave tice, na prvu sam se malo iznenadio, kontam kako moze jedan tako "skolovan i pametan" covjek nesto slicno izvaliti, al kad bolje razmislim i ne trebam se cudit, znao je on i gori stvari uraditi...
Ma blago nama sa takvima poput tebe, dušo draga moja. :)
Erdogan je podigao Tursku u respektabilnu silu, među najjačima na svijetu, i tek će za 10 godina da pokažu šta znaju. Dušmani nek crknu. ;-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Turkey :dance:
ljevoruki

#1700 Re: SDA-All about

Post by ljevoruki »

[@ljevoruki - u čemu je problem "biti u Emanetu Turskoj" !? Mali su vazda tražili i trebali pokrovitelja: od osnovne škole, kada se jačem od sebe prijeti starijim bratom ili ocem, pa do globalnih dešavanja - kada jedan mali i beznačajni Tajvan brani Amerika. Zašto bi mi bošnjaci trebali biti izuzetak ?
Erdogan je vođa na svom mjestu - da se hoće pobrinuti za nas ovdje i pomoći nas, kad su naši nesposobni....[/quote]

Problem je u nama, ja to govorim vec dugo vremena.
Sjetih se knjige Tunje Filipovica u kojem kaze da je Alija odbio pomoc turske diplomatije na pocetku rata.
Ima li neko vise informacija o tome?
Post Reply