Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
oglo

#1676 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by oglo »

LSD wrote:Ukratko receno, grci ako izvuku remi u Zenici- time ce anulirati onaj naš bod u Atini, ali nije ni to toliki problem... pravi problem je u tome što bi oni ,u tom slucaju, dva najteža gostovanja (u BiH i Slovackoj) uspješno prošli sa donešena 4 boda i do kraja im preostaje Mnogo lakši raspored od našeg...ako nas pobjede u Zenici guraju nas u borbu za baraž koji opet nece biti zagarantovan jer nam slijedi makljanje sa Slovacima za to drugo mjesto (u vec pomenutom dvomecu)....pobjedom nad Grcima, mi pravimo ogromni iskorak ka prvom mjestu, i možemo cak sebi priuštiti negdje kiks (nedo Bog).
Naredna utakmica nam je imperativ pobjede....to nam je kao mec lopta u tenisu....moramo je iskoristiti i pobjediti bradate spodobe.
100%
oglo

#1677 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by oglo »

Sezam wrote:Realno, trebamo se malo spustiti na zemlju. Dobili smo Latviju i Litvaniju kuci, Lihtenstajn na strani. To su utakmice u kojima smo ionako ocekivali pobjede i sve ispod 9 bodova bi bio neuspjeh. Bod iz Grcke je jako dobar rezultat, ali samo ako ih dobijemo u Zenici. Sinocnja pobjeda Grka u Bratislavi nam nikako ne odgovara. Bice jako tesko uzeti prvo mjesto i postoji opasnost ako podbacimo protiv Grka u martu iduce godine, da ostatak kampanje kolapsira i da zavrsimo cak i treci.

dakle sve je moguce, ali pobjeda protiv Grka je jedina opcija koja nas dovodi do prvog mjesta, po mom misljenju.

sve ovo stoji ali nama je sad prekretnica da li cemo napredovati i izdignuti se izand porsjecnosti i postati neko i nesto (slijedit primjer hrvatske) ili cemo i dalje nabijat loptu s estoncima litvancima i slaviti nabijanje gol razlike s luxemburgom,

i ono od strane komentatora igora kristica da smo velika reprezentacija(na osovnu utakmica s ekipama preko 100-tog mjesta fife) ne stoji,ali pobjedom nad grckom i slovackom smo na dobrom putu da to postanemo
Last edited by oglo on 17/10/2012 18:12, edited 1 time in total.
LSD

#1678 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by LSD »

Sezam wrote:Realno, trebamo se malo spustiti na zemlju. Dobili smo Latviju i Litvaniju kuci, Lihtenstajn na strani. To su utakmice u kojima smo ionako ocekivali pobjede i sve ispod 9 bodova bi bio neuspjeh. Bod iz Grcke je jako dobar rezultat, ali samo ako ih dobijemo u Zenici. Sinocnja pobjeda Grka u Bratislavi nam nikako ne odgovara. Bice jako tesko uzeti prvo mjesto i postoji opasnost ako podbacimo protiv Grka u martu iduce godine, da ostatak kampanje kolapsira i da zavrsimo cak i treci.

dakle sve je moguce, ali pobjeda protiv Grka je jedina opcija koja nas dovodi do prvog mjesta, po mom misljenju.
I ja isto mislim....samo pobjeda nad grcima nam daje nadu za prvo mjesto :!: ....molim vas, pogledajte i uporedite zadnja 4 kola nas i grka...pa to je razlika nebo i zemlja....ljudi imaju 5 puta lakši raspored i još od te 4 tekme - 3 na svom terenu....a mi cemo se morati makljati sa Slovacima.
Zato MORAMO pobjediti grke u Zenici, naravno ako mislim da budemo prvi u grupi.... remi ili poraz = siguran baraž , koji ce opet biti jako teško izboriti protiv Slovaca, jer i oni žele da isprave onaj sinošnji kiks na svom terenu....i oni žele u baraž.
Sezam

#1679 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Sezam »

LSD wrote:

I ja isto mislim....samo pobjeda nad grcima nam daje nadu za prvo mjesto :!: ....molim vas, pogledajte i uporedite zadnja 4 kola nas i grka...pa to je razlika nebo i zemlja....ljudi imaju 5 puta lakši raspored i još od te 4 tekme - 3 na svom terenu....a mi cemo se morati makljati sa Slovacima.
Zato MORAMO pobjediti grke u Zenici, naravno ako mislim da budemo prvi u grupi.... remi ili poraz = siguran baraž , koji ce opet biti jako teško izboriti protiv Slovaca, jer i oni žele da isprave onaj sinošnji kiks na svom terenu....i oni žele u baraž.
Fazon je sto Slovaci nakon sinoc znaju da im je baraz plafon i bice im lakse koncentrirati se na ono sto trebaju uraditi. Mi mozemo ici do vrha, ali i pasti na 3. mjesto i tu je opasnost po nasu repku. Susic mora igrace maksimalno psiholoski pripremiti za utakmicu sa Grcima i za bilo koji moguci ishod.
Hodidid

#1680 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Hodidid »

Upravo. Slovaci nisu budale i znaju da nemaju sanse da uzmu prvu poziciju u grupi. Fokusirace se sad iskljucivo na baraz i na nas. Sa njima nema zahebancije i ni u ludilu ih se ne smije uzeti olako. Samo onaj Hamsik je dovoljan da sjebe svakome koncepciju obrane. A rekoh ja nedavno da cemo sa grcima propisat krv. Hebem li im brade one neobrijane. Imamo ih sad uzeti ili ih vala vise nikad ne uzeli.

Samo kako slovaci amaterski primise gol od grka mati draga. Ostavise covjeka samog na petercu.
oglo

#1681 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by oglo »

Hodidid wrote:Upravo. Slovaci nisu budale i znaju da nemaju sanse da uzmu prvu poziciju u grupi. Fokusirace se sad iskljucivo na baraz i na nas. Sa njima nema zahebancije i ni u ludilu ih se ne smije uzeti olako. Samo onaj Hamsik je dovoljan da sjebe svakome koncepciju obrane. A rekoh ja nedavno da cemo sa grcima propisat krv. Hebem li im brade one neobrijane. Imamo ih sad uzeti ili ih vala vise nikad ne uzeli.

Samo kako slovaci amaterski primise gol od grka mati draga. Ostavise covjeka samog na petercu.
nase dvije najbitnije utakmice su s grckom kuci i sa slovackom u gostima,jer bi ih trebali u zenici dobit bez problema!
Hodidid

#1682 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Hodidid »

S kim slovaci igraju u martu? Ako se okliznu prije nas bar jos jednom, mislim da ce onda totalno pasti psiholoski i da bi ih se onda moglo glat uzeti. Ali Grcka je prioritet nama sad broj jedan. U Zenici ce biti nova bitka kod Kurska.
palermo

#1683 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

oglo wrote:
Hodidid wrote:Upravo. Slovaci nisu budale i znaju da nemaju sanse da uzmu prvu poziciju u grupi. Fokusirace se sad iskljucivo na baraz i na nas. Sa njima nema zahebancije i ni u ludilu ih se ne smije uzeti olako. Samo onaj Hamsik je dovoljan da sjebe svakome koncepciju obrane. A rekoh ja nedavno da cemo sa grcima propisat krv. Hebem li im brade one neobrijane. Imamo ih sad uzeti ili ih vala vise nikad ne uzeli.

nase dvije najbitnije utakmice su s grckom kuci i sa slovackom u gostima,jer bi ih trebali u zenici dobit bez problema!
Svaka utakmica je bitna, naravno, ali mislim da utakmica u Slovačkoj uopšte ne bi trebala biti toliko teška. Najbitnije je da mi ne izgubio od Grčke, da dobijemo Latviju u gostima u junu, i dobijemo Slovačku kući (i to bi u lsučaju da ne izgubomo od Grka bila ključna utakmica, i rekao bih vrlo teška)) mislim da bi u slučaju naše pobjede Slovaci izgubili sve šanse i za baraž , i ne vejrujem da ih ne bi pobijedili u Bratislavi.. Dakle, ključne su domaće utakmice.....i naravno, ne napraviti kiks u Latviji........što se kvalifikacije primiću kraju, sve će manje kikseva biti...i uvjeren sam da ako utakmicusa Slovačkom u gostima dočekamo na prvom mjestu....tu ćemo i ostati

Dakle, ne izgubiti od Grka, dobiti Latviju u gostima, dobiti Slovačku kući.... ključno
palermo

#1684 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

Hodidid wrote:S kim slovaci igraju u martu? Ako se okliznu prije nas bar jos jednom, mislim da ce onda totalno pasti psiholoski i da bi ih se onda moglo glat uzeti. Ali Grcka je prioritet nama sad broj jedan. U Zenici ce biti nova bitka kod Kurska.
.i mene bi interesovala ta informacija, igraju li sa Latvijom u gostima u martu ?
Hodidid

#1685 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Hodidid »

Pa zato bas pitam kad i gdje prvo igramo sa slovacima. Ako nama dolaze prvo a pozitivno rijesimo grke i latviju onda uz mjeru pozitivnog opreza mozemo reci da ih dobijamo u Zenici bez vecih problema. Ali bilo bi dobro da se okliznu prije Zenice bar jos jednom. Cisto psiholoski da ih to uzdrma.
perfect_guy

#1686 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

palermo wrote:
Hodidid wrote:S kim slovaci igraju u martu? Ako se okliznu prije nas bar jos jednom, mislim da ce onda totalno pasti psiholoski i da bi ih se onda moglo glat uzeti. Ali Grcka je prioritet nama sad broj jedan. U Zenici ce biti nova bitka kod Kurska.
.i mene bi interesovala ta informacija, igraju li sa Latvijom u gostima u martu ?
čekaju Litvaniju, pa u junu idu u Lihtenštajn.
palermo

#1687 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

perfect_guy wrote: čekaju Litvaniju, pa u junu idu u Lihtenštajn.
jebo ih raspored :)....ali skloni su oni kiksevima
oglo

#1688 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by oglo »

palermo wrote:
oglo wrote:

Svaka utakmica je bitna, naravno, ali mislim da utakmica u Slovačkoj uopšte ne bi trebala biti toliko teška. Najbitnije je da mi ne izgubio od Grčke, da dobijemo Latviju u gostima u junu, i dobijemo Slovačku kući (i to bi u lsučaju da ne izgubomo od Grka bila ključna utakmica, i rekao bih vrlo teška)) mislim da bi u slučaju naše pobjede Slovaci izgubili sve šanse i za baraž , i ne vejrujem da ih ne bi pobijedili u Bratislavi.. Dakle, ključne su domaće utakmice.....i naravno, ne napraviti kiks u Latviji........što se kvalifikacije primiću kraju, sve će manje kikseva biti...i uvjeren sam da ako utakmicusa Slovačkom u gostima dočekamo na prvom mjestu....tu ćemo i ostati

Dakle, ne izgubiti od Grka, dobiti Latviju u gostima, dobiti Slovačku kući.... ključno
ako grke ne dobijemo kuci, slovake moramo u obe tako da ce ta u gostima bit prevaga
palermo

#1689 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

oglo wrote: ako grke ne dobijemo kuci, slovake moramo u obe tako da ce ta u gostima bit prevaga
Naravno, jedino što ja kažćem je da mislim da bi nam utakmica sa Slovacima kući, mogla biti teža od one u gostima
LSD

#1690 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by LSD »

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_G

Evo naše grupe sa utakmicama do kraja....grci ako izvuku remi ili pobjede u Zenici (nedo Bog) imaju višestruko lakši raspored do kraja nego mi, a sad trenutno imamo isti broj bodova....znaci moramo pobjediti Grčku.
Slovacka je sinoc doživjela ogroman udarac i prakticno izgubila šansu da se docepa tog prvog mjesta...oni vjerovatno vide svoju jedinu šansu kroz vezani dvomec sa nama.
Mi imamo nekako najteži raspored do kraja, jer idemo u goste Slovackoj, Litvaniji i Latviji....to ne smije biti poraza
Last edited by LSD on 17/10/2012 19:38, edited 1 time in total.
Hodidid

#1691 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Hodidid »

Kad bi Litvanija uspjela otkinuti bod slovacima to bi bila bonbona.
perfect_guy

#1692 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

Hodidid wrote:Kad bi Litvanija uspjela otkinuti bod slovacima to bi bila bonbona.
teško da će se to oba puta desiti
Murat Sabanovic

#1693 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Murat Sabanovic »

joj kombinacija :lol: :lol: :lol:
Hodidid

#1694 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Hodidid »

perfect_guy wrote:
Hodidid wrote:Kad bi Litvanija uspjela otkinuti bod slovacima to bi bila bonbona.
teško da će se to oba puta desiti
Sudeci po kvaliteti litvanaca to je utopija ali bilo bi lijepo.:).
hypko_nurko

#1695 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hypko_nurko »

Image
bambina78

#1696 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bambina78 »

Kako su samo mali ovi stadioni u Rigi, Vilniusu, pa i najgore u Bratislavi, sve kapaciteti do 10.000 mjesta. Nista od ponvaljanja Pariza nazalost, ali ima sanse da se ponovi Vaduz :lol:
cindrlimindrli

#1697 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

Murat Sabanovic wrote:joj kombinacija :lol: :lol: :lol:
Dobro si majke mi, gori sam ja sto ovo citam i pokusavam k`o nesta iskombinovati, evo me glava zabolila od
budalalstina. Te ako uzmemo ove, zijanimo tamo, remi kod drugih....bjezi nismo normalni nikako.
barcelona_

#1698 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by barcelona_ »

Jel iz nase grupe samo prvoplasirani ide direktno? A drugi u baraz ili? Hvala.
ja71

#1699 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

Erzsebet wrote: Ovo je tačno, ali su drugačija pravila za SP, gol razlika je prva.
tacno, eto da ja sam sebe demantujem.
Gledam danas tabelu grupe E-Island je tuko Albaniju i to u Albaniji, imaju isto bodova
medjutim Albanija je zbog ukupnog broja datih golova (golrazlika 5:5) ispred Islanda (golrazlika 4:4)

Znaci moglo bi obzir doci i nerijeseno sa Grcima pod uslovom da kasnije sve tucemo
perfect_guy

#1700 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

barcelona_ wrote:Jel iz nase grupe samo prvoplasirani ide direktno? A drugi u baraz ili? Hvala.
kad se sastavi lista drugoplasiranih, najslabiji ispada, a ostali idu u baraž. Taj što ispada može biti iz bilo koje grupe. A prvi svakako ide direktno
Locked