Pitarrr82 wrote:Ionako nije zdravo smrsati toliko za 10 danaquarterback wrote:poceo pusiti ponovo, sletio 8 kila za 10 dana...
pitanje koje je od ta dva zla manje, kilogrami ili cigarete ?![]()
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
-
quarterback
#1676 Re: Mrsanje - nacini ?
-
quarterback
#1677 Re: Mrsanje - nacini ?
cinjenica, bar u mom slucaju, je da od kako sam se ponovo propusio puno manje jedem iz prostog razloga sto uopste nisam gladandust in the wind wrote:heheh. nikad nisam ni prestala pustiti. pa me ni nece kilogramiquarterback wrote:poceo pusiti ponovo, sletio 8 kila za 10 dana...
znam koliko sam prije jeo i ovo koliko sada jedem je apsolutno nevjerovatno (juce recimo 4 male virsle za dorucak, bez hljeba, za "rucak" je kolega donio komad torte, za veceru 3 mala stapica piletine - mislim da se zove filetino takodje bez hljeba, u medjuvremenu sam bacio bicklom turu na trebevic...) medjutim koristim ovaj nikotinski boost dok traje
- dust in the wind
#1678 Re: Mrsanje - nacini ?
heheh.koristi. jer mozda ti se vrlo brzo vrati apetit. i tada ces i pustiti i jestiquarterback wrote:cinjenica, bar u mom slucaju, je da od kako sam se ponovo propusio puno manje jedem iz prostog razloga sto uopste nisam gladandust in the wind wrote:heheh. nikad nisam ni prestala pustiti. pa me ni nece kilogramiquarterback wrote:poceo pusiti ponovo, sletio 8 kila za 10 dana...
znam koliko sam prije jeo i ovo koliko sada jedem je apsolutno nevjerovatno (juce recimo 4 male virsle za dorucak, bez hljeba, za "rucak" je kolega donio komad torte, za veceru 3 mala stapica piletine - mislim da se zove filetino takodje bez hljeba, u medjuvremenu sam bacio bicklom turu na trebevic...) medjutim koristim ovaj nikotinski boost dok traje
-
quarterback
#1679 Re: Mrsanje - nacini ?
ne plasi me 
- Anes90
#1680 Re: Mrsanje - nacini ?
Imam pitanje ;
Imam ponudu da idem na neke bazene i to i u sklopu njih ima sauna , pa me zanima tih 10 dana da idem u saunu da se topim malo , bil sta djelovalo ??
PS: inace imam sala oko stomaka ,poceo sam trcati al mi to nekak sporo ide ,oznojim se ja i imam manje 3 kg al kad gledam stomak isti nekako jebote ...
Imam ponudu da idem na neke bazene i to i u sklopu njih ima sauna , pa me zanima tih 10 dana da idem u saunu da se topim malo , bil sta djelovalo ??
PS: inace imam sala oko stomaka ,poceo sam trcati al mi to nekak sporo ide ,oznojim se ja i imam manje 3 kg al kad gledam stomak isti nekako jebote ...
-
quarterback
#1681 Re: Mrsanje - nacini ?
koliko znam sauna je svakako fantasticna za zdravlje pa bih ti preporucio da ides nevezano za kilograme
- Anes90
#1682 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa kontam ak ce pomoci da se otopim da idem ,ak nece da idem se kupat u tim ljekovitim vodama bazenima ..
Nego ajd vezano za slucaj jel ima jos neko kkav prijedlog i savjet ?????????

Nego ajd vezano za slucaj jel ima jos neko kkav prijedlog i savjet ?????????
- Pitarrr82
#1683 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma dosta stvari djeluje dobro na jednu stvar a steti drugoj pa tako i sauna, sta znam kikiriki itd. ...
- Loulou
#1684 Re: Mrsanje - nacini ?
Ne znam koliko je dana u kontinuitetu preporučljivo/dozvoljeno ići u saunu, ali i za prvi odlazak moraš jako paziti, prije svega da nemaš visok tlak i dr. kardiovaskularne bolesti.Anes_Sana wrote:Imam pitanje ;
Salo s trbuha ćeš najteže skinuti. To je realnost. Ne postoji metod ciljanog skidanja sala s trbuha (osim liposukcije
-
Mr.Penguin
#1685 Re: Mrsanje - nacini ?
3 litre vode(znoja), a ne 3 kile sala, sauna ti nece pomoci, jedino sto mozes dobiti je da dehidrirašAnes_Sana wrote:Imam pitanje ;
- lala*
#1686 Re: Mrsanje - nacini ?
Može li mi neko preporučiti neku stranicu gdje bih mogla izračunati idealnu težinu?
- Op3r4t0r
#1687 Re: Mrsanje - nacini ?
Evo ja sam izracunao za tebe, idealno ti je 57 kglala* wrote:Može li mi neko preporučiti neku stranicu gdje bih mogla izračunati idealnu težinu?
- lala*
#1688 Re: Mrsanje - nacini ?
Odustajem onda... a nisam ni počelaOp3r4t0r wrote:Evo ja sam izracunao za tebe, idealno ti je 57 kglala* wrote:Može li mi neko preporučiti neku stranicu gdje bih mogla izračunati idealnu težinu?
- Cholina_Lokica
#1689 Re: Mrsanje - nacini ?
Op3r4t0r wrote:Evo ja sam izracunao za tebe, idealno ti je 57 kglala* wrote:Može li mi neko preporučiti neku stranicu gdje bih mogla izračunati idealnu težinu?
-
sombra
#1690 Re: Mrsanje - nacini ?
Zaboravi 'idealnu tezinu'. Mnogo vazniji je procenat misicne mase. Tako npr. sa 170cm ces 'izracunati' da ti je idealna tezina npr. 57 kg... A sta ako su ti kilogrami neravnomjerno rasporedjeni, tako da imas tanke noge i kozu koja visi sa bokova, a istovremeno naslage sala oko struka? To nije ni zdravo (odnos obima struka i kukova je bitan faktor za dijabetes), a ni ne izgleda lijepo.... U isto vrijeme, mozes sa 63 kg izgledati savrseno, tijelo istrenirano i izdefinisano, dakle 'cisti misic', bez masnih naslaga. A o efektima na zdravlje da ne pricam.lala* wrote:Može li mi neko preporučiti neku stranicu gdje bih mogla izračunati idealnu težinu?
- lala*
#1691 Re: Mrsanje - nacini ?
Meni je problem što sam visoka 177 cm i imam jake kosti i onda nikako doći do te "idealne težine".sombra wrote:Zaboravi 'idealnu tezinu'. Mnogo vazniji je procenat misicne mase. Tako npr. sa 170cm ces 'izracunati' da ti je idealna tezina npr. 57 kg... A sta ako su ti kilogrami neravnomjerno rasporedjeni, tako da imas tanke noge i kozu koja visi sa bokova, a istovremeno naslage sala oko struka? To nije ni zdravo (odnos obima struka i kukova je bitan faktor za dijabetes), a ni ne izgleda lijepo.... U isto vrijeme, mozes sa 63 kg izgledati savrseno, tijelo istrenirano i izdefinisano, dakle 'cisti misic', bez masnih naslaga. A o efektima na zdravlje da ne pricam.lala* wrote:Može li mi neko preporučiti neku stranicu gdje bih mogla izračunati idealnu težinu?
-
sombra
#1692 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa kilaza i nije toliko vazna,i ne treba da se izgladnjujes, jer mozda si takve konstrukcije da i ne mozes biti 'tanka'. Najbitnije je da nemas sala, tako da i ovi malo puniji dijelovi budu zategnuti.
Vise bjelancevina, sto manje ugljikohidrata, dosta vode + kombinacija kardio treninga i tegova.
Vise bjelancevina, sto manje ugljikohidrata, dosta vode + kombinacija kardio treninga i tegova.
- lala*
#1693 Re: Mrsanje - nacini ?
Nastojim da se držim toga. Već sam za nešto manje od dva mjeseca izgubila 12 kg. Ne jedem ništa što ima šećer, bijelo brašno i sl., mada i inače slabo jedem (jedom na dan, uz dosta voća i vode, plus zeleni čaj). Svugdje idem pješke, koristim steper 3x sedmično, i kontam da počnem sa pilatesom, ali nisam sigurna koliko ima koristi od njega?
Hvala ti.
Hvala ti.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1694 Re: Mrsanje - nacini ?
Ovo je odlican recept za kako sebi unistiti zdravlje u par koraka.lala* wrote:Nastojim da se držim toga. Već sam za nešto manje od dva mjeseca izgubila 12 kg. Ne jedem ništa što ima šećer, bijelo brašno i sl., mada i inače slabo jedem (jedom na dan, uz dosta voća i vode, plus zeleni čaj). Svugdje idem pješke, koristim steper 3x sedmično, i kontam da počnem sa pilatesom, ali nisam sigurna koliko ima koristi od njega?
Hvala ti.
- lala*
#1695 Re: Mrsanje - nacini ?
Vidjela sam u prethodnim postovima da se baš i ne slažete sa sličnim metodama. Ja se sjajno osjećam, bar do sada. Mada, vjerujem da će mi kad-tad naštetiti, ali drugog izbora skoro da i nemam.
- pirmin
#1696 Re: Mrsanje - nacini ?
Hajd malo pojasni, ziva bila.ladyblue18 wrote:Ovo je odlican recept za kako sebi unistiti zdravlje u par koraka.lala* wrote:Nastojim da se držim toga. Već sam za nešto manje od dva mjeseca izgubila 12 kg. Ne jedem ništa što ima šećer, bijelo brašno i sl., mada i inače slabo jedem (jedom na dan, uz dosta voća i vode, plus zeleni čaj). Svugdje idem pješke, koristim steper 3x sedmično, i kontam da počnem sa pilatesom, ali nisam sigurna koliko ima koristi od njega?
Hvala ti.
Sta je toliko lose u ovome?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1697 Re: Mrsanje - nacini ?
Hajd ovih 12 kila u 2 mjeseca eto i nekako, ali jedan obrok dnevno?pirmin wrote:
Hajd malo pojasni, ziva bila.
Nista, odlicno je.
-
mg
#1698 Re: Mrsanje - nacini ?
Ovo gore napisano vodi u pretreniranost. Tijelo sevnema od cega regenerirat. Uzimas li vitamine, minerale i dovoljno soli? Riblje ulje?pirmin wrote:Hajd malo pojasni, ziva bila.ladyblue18 wrote:Ovo je odlican recept za kako sebi unistiti zdravlje u par koraka.lala* wrote:Nastojim da se držim toga. Već sam za nešto manje od dva mjeseca izgubila 12 kg. Ne jedem ništa što ima šećer, bijelo brašno i sl., mada i inače slabo jedem (jedom na dan, uz dosta voća i vode, plus zeleni čaj). Svugdje idem pješke, koristim steper 3x sedmično, i kontam da počnem sa pilatesom, ali nisam sigurna koliko ima koristi od njega?
Hvala ti.
- Pitarrr82
#1699 Re: Mrsanje - nacini ?
lala* wrote:Nastojim da se držim toga. Već sam za nešto manje od dva mjeseca izgubila 12 kg. Ne jedem ništa što ima šećer, bijelo brašno i sl., mada i inače slabo jedem (jedom na dan, uz dosta voća i vode, plus zeleni čaj). Svugdje idem pješke, koristim steper 3x sedmično, i kontam da počnem sa pilatesom, ali nisam sigurna koliko ima koristi od njega?
Hvala ti.
Svudgdje je preporuka sto vise manjih obroka dnevno a ti jedan samo, ne vjerujem da to moze na dugorocan period dobro ici neovisno sto se ti dobro osjecas...
- beautyfool
#1700 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa ici ce do toga da kad bude pocela normalno jesti organizam ce stvarati zalihe iz razloga sto je navikao na gladovanje, pa da usteka kad dodje u fazu gladovanja, dakle s normalnim obrocima ce se samo debljati.