Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#1676 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

Pitarrr82 wrote:
quarterback wrote:poceo pusiti ponovo, sletio 8 kila za 10 dana...

pitanje koje je od ta dva zla manje, kilogrami ili cigarete ? :cry:
:lol:
Ionako nije zdravo smrsati toliko za 10 dana :mrgreen:
:mrgreen:
quarterback

#1677 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

dust in the wind wrote:

heheh. nikad nisam ni prestala pustiti. pa me ni nece kilogrami :D
cinjenica, bar u mom slucaju, je da od kako sam se ponovo propusio puno manje jedem iz prostog razloga sto uopste nisam gladan

znam koliko sam prije jeo i ovo koliko sada jedem je apsolutno nevjerovatno (juce recimo 4 male virsle za dorucak, bez hljeba, za "rucak" je kolega donio komad torte, za veceru 3 mala stapica piletine - mislim da se zove filetino takodje bez hljeba, u medjuvremenu sam bacio bicklom turu na trebevic...) medjutim koristim ovaj nikotinski boost dok traje :D
dust in the wind

#1678 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dust in the wind »

quarterback wrote:
dust in the wind wrote:

heheh. nikad nisam ni prestala pustiti. pa me ni nece kilogrami :D
cinjenica, bar u mom slucaju, je da od kako sam se ponovo propusio puno manje jedem iz prostog razloga sto uopste nisam gladan

znam koliko sam prije jeo i ovo koliko sada jedem je apsolutno nevjerovatno (juce recimo 4 male virsle za dorucak, bez hljeba, za "rucak" je kolega donio komad torte, za veceru 3 mala stapica piletine - mislim da se zove filetino takodje bez hljeba, u medjuvremenu sam bacio bicklom turu na trebevic...) medjutim koristim ovaj nikotinski boost dok traje :D
heheh.koristi. jer mozda ti se vrlo brzo vrati apetit. i tada ces i pustiti i jesti :razz:
quarterback

#1679 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

ne plasi me :)
Anes90

#1680 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Anes90 »

Imam pitanje ;

Imam ponudu da idem na neke bazene i to i u sklopu njih ima sauna , pa me zanima tih 10 dana da idem u saunu da se topim malo , bil sta djelovalo ??

PS: inace imam sala oko stomaka ,poceo sam trcati al mi to nekak sporo ide ,oznojim se ja i imam manje 3 kg al kad gledam stomak isti nekako jebote ... :?
quarterback

#1681 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

koliko znam sauna je svakako fantasticna za zdravlje pa bih ti preporucio da ides nevezano za kilograme
Anes90

#1682 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Anes90 »

Pa kontam ak ce pomoci da se otopim da idem ,ak nece da idem se kupat u tim ljekovitim vodama bazenima ..

Nego ajd vezano za slucaj jel ima jos neko kkav prijedlog i savjet ????????? :bih: :thumbup:
Pitarrr82

#1683 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Ma dosta stvari djeluje dobro na jednu stvar a steti drugoj pa tako i sauna, sta znam kikiriki itd. ...
Loulou

#1684 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Loulou »

Anes_Sana wrote:Imam pitanje ;

Imam ponudu da idem na neke bazene i to i u sklopu njih ima sauna , pa me zanima tih 10 dana da idem u saunu da se topim malo , bil sta djelovalo ??

PS: inace imam sala oko stomaka ,poceo sam trcati al mi to nekak sporo ide ,oznojim se ja i imam manje 3 kg al kad gledam stomak isti nekako jebote ... :?
Ne znam koliko je dana u kontinuitetu preporučljivo/dozvoljeno ići u saunu, ali i za prvi odlazak moraš jako paziti, prije svega da nemaš visok tlak i dr. kardiovaskularne bolesti.

Salo s trbuha ćeš najteže skinuti. To je realnost. Ne postoji metod ciljanog skidanja sala s trbuha (osim liposukcije :mrgreen: ). Moraš gubiti na ukupnoj tjelesnoj masi da bi se i salo s trbuha počelo topiti.
Mr.Penguin

#1685 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Mr.Penguin »

Anes_Sana wrote:Imam pitanje ;

3 litre vode(znoja), a ne 3 kile sala, sauna ti nece pomoci, jedino sto mozes dobiti je da dehidriraš
lala*

#1686 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by lala* »

Može li mi neko preporučiti neku stranicu gdje bih mogla izračunati idealnu težinu?
Op3r4t0r

#1687 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Op3r4t0r »

lala* wrote:Može li mi neko preporučiti neku stranicu gdje bih mogla izračunati idealnu težinu?
Evo ja sam izracunao za tebe, idealno ti je 57 kg

:dance:
lala*

#1688 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by lala* »

Op3r4t0r wrote:
lala* wrote:Može li mi neko preporučiti neku stranicu gdje bih mogla izračunati idealnu težinu?

Odustajem onda... a nisam ni počela :-)

:D
Cholina_Lokica

#1689 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Cholina_Lokica »

Op3r4t0r wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sombra

#1690 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sombra »

Zaboravi 'idealnu tezinu'. Mnogo vazniji je procenat misicne mase. Tako npr. sa 170cm ces 'izracunati' da ti je idealna tezina npr. 57 kg... A sta ako su ti kilogrami neravnomjerno rasporedjeni, tako da imas tanke noge i kozu koja visi sa bokova, a istovremeno naslage sala oko struka? To nije ni zdravo (odnos obima struka i kukova je bitan faktor za dijabetes), a ni ne izgleda lijepo.... U isto vrijeme, mozes sa 63 kg izgledati savrseno, tijelo istrenirano i izdefinisano, dakle 'cisti misic', bez masnih naslaga. A o efektima na zdravlje da ne pricam.
lala*

#1691 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by lala* »

sombra wrote:
Zaboravi 'idealnu tezinu'. Mnogo vazniji je procenat misicne mase. Tako npr. sa 170cm ces 'izracunati' da ti je idealna tezina npr. 57 kg... A sta ako su ti kilogrami neravnomjerno rasporedjeni, tako da imas tanke noge i kozu koja visi sa bokova, a istovremeno naslage sala oko struka? To nije ni zdravo (odnos obima struka i kukova je bitan faktor za dijabetes), a ni ne izgleda lijepo.... U isto vrijeme, mozes sa 63 kg izgledati savrseno, tijelo istrenirano i izdefinisano, dakle 'cisti misic', bez masnih naslaga. A o efektima na zdravlje da ne pricam.
Meni je problem što sam visoka 177 cm i imam jake kosti i onda nikako doći do te "idealne težine".
sombra

#1692 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sombra »

Pa kilaza i nije toliko vazna,i ne treba da se izgladnjujes, jer mozda si takve konstrukcije da i ne mozes biti 'tanka'. Najbitnije je da nemas sala, tako da i ovi malo puniji dijelovi budu zategnuti.
Vise bjelancevina, sto manje ugljikohidrata, dosta vode + kombinacija kardio treninga i tegova.
lala*

#1693 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by lala* »

Nastojim da se držim toga. Već sam za nešto manje od dva mjeseca izgubila 12 kg. Ne jedem ništa što ima šećer, bijelo brašno i sl., mada i inače slabo jedem (jedom na dan, uz dosta voća i vode, plus zeleni čaj). Svugdje idem pješke, koristim steper 3x sedmično, i kontam da počnem sa pilatesom, ali nisam sigurna koliko ima koristi od njega?

Hvala ti. :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1694 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

lala* wrote:Nastojim da se držim toga. Već sam za nešto manje od dva mjeseca izgubila 12 kg. Ne jedem ništa što ima šećer, bijelo brašno i sl., mada i inače slabo jedem (jedom na dan, uz dosta voća i vode, plus zeleni čaj). Svugdje idem pješke, koristim steper 3x sedmično, i kontam da počnem sa pilatesom, ali nisam sigurna koliko ima koristi od njega?

Ovo je odlican recept za kako sebi unistiti zdravlje u par koraka.
lala*

#1695 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by lala* »

Vidjela sam u prethodnim postovima da se baš i ne slažete sa sličnim metodama. Ja se sjajno osjećam, bar do sada. Mada, vjerujem da će mi kad-tad naštetiti, ali drugog izbora skoro da i nemam.
pirmin

#1696 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

ladyblue18 wrote:
lala* wrote:Nastojim da se držim toga. Već sam za nešto manje od dva mjeseca izgubila 12 kg. Ne jedem ništa što ima šećer, bijelo brašno i sl., mada i inače slabo jedem (jedom na dan, uz dosta voća i vode, plus zeleni čaj). Svugdje idem pješke, koristim steper 3x sedmično, i kontam da počnem sa pilatesom, ali nisam sigurna koliko ima koristi od njega?

Hajd malo pojasni, ziva bila.
Sta je toliko lose u ovome?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1697 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

pirmin wrote:
Hajd ovih 12 kila u 2 mjeseca eto i nekako, ali jedan obrok dnevno? :D

Nista, odlicno je. :D
mg

#1698 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mg »

pirmin wrote:
ladyblue18 wrote:

Ovo gore napisano vodi u pretreniranost. Tijelo sevnema od cega regenerirat. Uzimas li vitamine, minerale i dovoljno soli? Riblje ulje?
Pitarrr82

#1699 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Svudgdje je preporuka sto vise manjih obroka dnevno a ti jedan samo, ne vjerujem da to moze na dugorocan period dobro ici neovisno sto se ti dobro osjecas...
beautyfool

#1700 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by beautyfool »

Pa ici ce do toga da kad bude pocela normalno jesti organizam ce stvarati zalihe iz razloga sto je navikao na gladovanje, pa da usteka kad dodje u fazu gladovanja, dakle s normalnim obrocima ce se samo debljati.
Post Reply