To je taj 'kontrolirani' nogomet...lider wrote:Sa indeksa
sad su javili na eurosportu da neće prikazivati sve golove sa utakmice dinama već samo najzanimljivije. nemaju toliko vremena.
![]()
![]()
Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#1676 Re: Champions League 2011/12
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#1677 Re: Champions League 2011/12
Potpis...možda Bayern ali sa zdravim Robbenom i Riberyjem u formi...Baudelaire wrote:Ne mogu da vjerujem da toliko ljudi ima koji nisu zadovoljni ovakvim raspletom. Jako lijepo, dosta novih ekipa u knock - out fazi, Platini uspio dokazati da njegov sistem Lige prvaka može biti funkcionalan, gdje će istočne zemlje dobiti priliku za lakši plasman. Ja bih volio da se ponovi sezona 2003/2004 jer ima jako puno ekipa koje mogu napraviti iznenađenje, međutim, nekako sam uvjeren da Realu i Barceloni niko ne može pera odbiti.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
- simonese
#1679 Re: Champions League 2011/12
mislim da Napoli kuci nije opucao po golu Bayerna,ne znam sta si ti gledaoJeff Bingham wrote:kakvu crnu apsolutnu dominaciju su nad napolijem pokazali? o cemu pricas?
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html
u 180 min.Napoli imao 3 suta po golu
- ultima_palabra
#1680 Re: Champions League 2011/12
Šteta, Ajax je više pokazao u onoj grupi od Lyona
United
United
- fosil
#1681 Re: Champions League 2011/12
Bayern ce i rukama i nogama grabiti da stignu do finala, ipak se igra na njihovom stadionu. Basel se ugledao na satove 
- Charuga
- Globalni moderator
#1682 Re: Champions League 2011/12
Prvi put u historiji ispala dva engleska kluba u grupnoj fazi
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111208008
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111208008
-
5 0 5
#1683 Re: Champion League 2011/12
cyprus wrote: Pogodio 11/16 učenika osmine finala... Nisam zadovoljan, pokvario sam prosjek iz pretkola... Posebno me stid što sam toliko potcjenio Basel i pogotovo APOEL
Najbolja je reklama samoljepljiva reklama.
- pirmin
#1684 Re: Champions League 2011/12
Bayernu je polufinale vrh, domet...i to pod uslovom da izbjegnu FCB i RM.
-
Baudelaire
#1685 Re: Champions League 2011/12
Olako smo Arsenal otpisali. Daleko su oni od šabana koji su nekad bili. Puno se bolje sad brane, a ako sačuvaju zdravog Persija plus ova dvojica po krilima, mogli bi se i oni dovući do polufinala. Oni su odmah iza četvorke koju sam ranije nabrojao.
- Jeff Bingham
#1686 Re: Champions League 2011/12
pa dobro, bili su bolji, sto i rezultat pokazuje, ali "apsolutna dominacija" ?? u dvije utakmice ukupno jedan gol razlike. ako je to apsolutna dominacija, sta je ono sto je lion sinoc uradio dinamu??simonese wrote:mislim da Napoli kuci nije opucao po golu Bayerna,ne znam sta si ti gledaoJeff Bingham wrote:kakvu crnu apsolutnu dominaciju su nad napolijem pokazali? o cemu pricas?
u 180 min.Napoli imao 3 suta po golu
- Charuga
- Globalni moderator
#1687 Re: Champions League 2011/12
Statistika dosadasnjeg dijela LP-a:
NAJBOLJI STRIJELCI:
6 - Mario Gomez (Bayern), Lionel Messi (Barcelona)
5 - Seydou Doumbia (CSKA), Alexander Frei (Basel), Bafétimbi Gomis (Lyon), Roberto Soldado (Valencia)
4 - José Callejón (Real), Pedro Rodríguez (Barcelona), Zlatan Ibrahimović (Milan), Karim Benzema (Real), Edinson Cavani (Napoli), Hulk (Porto)...
NAJBOLJI ASISTENTI
5 - Nicolás Gaitán (Benfica)
4 - Karim Benzema (Real)
3 - Isaac Cuenca (Barcelona), Fernando Torres (Chelsea), Aly Cissokho (Lyon), Lionel Messi (Barcelona), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Vágner Love (CSKA)...
NAJVIŠE UDARACA:
17 - Lionel Messi (Barcelona)
16 - Hulk (Porto)
12 - Cristiano Ronaldo (Real), Karim Benzema (Real)
10 - Zlatan Ibrahimović (Milan), Mario Gomez (Bayern), Mauro Zárate (Inter)...
NAJVIŠE PREKRŠAJA:
21 - Didier Zokora (Trabzonspo)
19 - Stefan Kiessling (Bayer)
16 - Jerko Leko (Dinamo), Zlatan Ibrahimović (Milan), Eyong Enoh (Ajax), Alou Diarra (Marseille)...
NAJVIŠE ŽUTIH:
4 - Jerko Leko (Dinamo), Benjamin Huggel (Basel)
3 - Luis Ibanez (Dinamo), Bruno Alves (Zenit), Jordan Ayew (Marseille), Holger Badstuber (Bayern), Michael Carrick (Manchester United), Sergiu Costin (Otelul)...
NAJEFIKASNIJI:
20 - Barcelona
19 - Real Madrid
13 - Chelsea
12 - Valencia...
NAJVIŠE PRIMILI:
22 - Dinamo
16 - Genk
14 - BATE Borisiov, Villarreal
12 - Borussia Dortmund
NAJVIŠE UDARACA:
56 - Real Madrid
53 - Chelsea
50 - Barcelona
47 - Valencia...
KORNERI:
53 - Lille
45 - Ajax
42 - Porto, Šahtar
41 - Barcelona...
NAJVIŠE PREKRŠAJA:
107 - Otelul
101 - Benfica, Porto
98 - Bayern
97 - Olympiacos...
NAJMANJE PREKRŠAJA:
61 - Chelsea, Barcelona
63 - Manchester United
68 - Real Madrid, Ajax
BROJ ŽUTIH KARTONA
20 - Villarreal
19 - Apoel, Porto
18 - Dinamo
17 - Šahtar
NAJMANJE ŽUTIH KARTONA:
6 - Ajax
7 - Borussia Dortmund
8 - Manchester United, BATE Borisov
NAJBOLJI STRIJELCI:
6 - Mario Gomez (Bayern), Lionel Messi (Barcelona)
5 - Seydou Doumbia (CSKA), Alexander Frei (Basel), Bafétimbi Gomis (Lyon), Roberto Soldado (Valencia)
4 - José Callejón (Real), Pedro Rodríguez (Barcelona), Zlatan Ibrahimović (Milan), Karim Benzema (Real), Edinson Cavani (Napoli), Hulk (Porto)...
NAJBOLJI ASISTENTI
5 - Nicolás Gaitán (Benfica)
4 - Karim Benzema (Real)
3 - Isaac Cuenca (Barcelona), Fernando Torres (Chelsea), Aly Cissokho (Lyon), Lionel Messi (Barcelona), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Vágner Love (CSKA)...
NAJVIŠE UDARACA:
17 - Lionel Messi (Barcelona)
16 - Hulk (Porto)
12 - Cristiano Ronaldo (Real), Karim Benzema (Real)
10 - Zlatan Ibrahimović (Milan), Mario Gomez (Bayern), Mauro Zárate (Inter)...
NAJVIŠE PREKRŠAJA:
21 - Didier Zokora (Trabzonspo)
19 - Stefan Kiessling (Bayer)
16 - Jerko Leko (Dinamo), Zlatan Ibrahimović (Milan), Eyong Enoh (Ajax), Alou Diarra (Marseille)...
NAJVIŠE ŽUTIH:
4 - Jerko Leko (Dinamo), Benjamin Huggel (Basel)
3 - Luis Ibanez (Dinamo), Bruno Alves (Zenit), Jordan Ayew (Marseille), Holger Badstuber (Bayern), Michael Carrick (Manchester United), Sergiu Costin (Otelul)...
NAJEFIKASNIJI:
20 - Barcelona
19 - Real Madrid
13 - Chelsea
12 - Valencia...
NAJVIŠE PRIMILI:
22 - Dinamo
16 - Genk
14 - BATE Borisiov, Villarreal
12 - Borussia Dortmund
NAJVIŠE UDARACA:
56 - Real Madrid
53 - Chelsea
50 - Barcelona
47 - Valencia...
KORNERI:
53 - Lille
45 - Ajax
42 - Porto, Šahtar
41 - Barcelona...
NAJVIŠE PREKRŠAJA:
107 - Otelul
101 - Benfica, Porto
98 - Bayern
97 - Olympiacos...
NAJMANJE PREKRŠAJA:
61 - Chelsea, Barcelona
63 - Manchester United
68 - Real Madrid, Ajax
BROJ ŽUTIH KARTONA
20 - Villarreal
19 - Apoel, Porto
18 - Dinamo
17 - Šahtar
NAJMANJE ŽUTIH KARTONA:
6 - Ajax
7 - Borussia Dortmund
8 - Manchester United, BATE Borisov
- Jeff Bingham
#1688 Re: Champions League 2011/12
Evo prikladne himne za Ligu Prvaka
Ja nisam Fuser, Di Napoli
Meni je Solskjaer Stanković
Ja nisam Fuser, ja Philim Lahm
A Jardel ko Odita
Ja nisam Dragan Okuka
Mene ne Tunchev Fonseca
S tobom je Bergkamp Overmars
Sakić je Rene Higuita i Roque....Santa Cruz

A Jardel ko Odita
Ja nisam Dragan Okuka
Mene ne Tunchev Fonseca
-
todd_smith
#1689 Re: Champions League 2011/12
Najteza grupa? Na papiru mozda, ali po igri timova definitvno necyprus wrote:Po pokazanoj kvaliteti i apsolutnoj dominaciji u najtežoj grupi... Uz Real su objektivno najviše pokazali. I po imenima imaju sasvim pristojan tim koji jeste među tri najjača u Evropi...Jeff Bingham wrote:nije mi jasno po cemu je bajern zasluzio da ga vecina ovdje svrstava u red nekakvih favorita?
Dominacija? Samo su dominirali Man City u Njemackoj i Villareal u Spaniji
Napoli ih je dosta namucio, slazem se da su favoriti odmah poslije Reala i Barce, ali mislim da su ih svi "napuhali" jer su u jednom periodu isli 11 utakmica bez primljenog gola, odmah poslije toga su poceli ne samo primati nego i gubiti u domacem takmicenju
Sve u svemu, Real i Barca su ramenima i glavom iznad svake ekipe koja je vec prosla, Bayern je tu sa Chelsea-om
-
Baudelaire
#1690 Re: Champions League 2011/12
Jeff Bingham wrote:Evo prikladne himne za Ligu Prvaka![]()
![]()
A Jardel ko Odita
Ja nisam Dragan Okuka
Mene ne Tunchev Fonseca
Hahahah
- Jeff Bingham
#1691 Re: Champions League 2011/12
Nije nego
Cele noci Kanavaro s njom sam Figo
(jedva Mutu da sam jutros Ronaldinho
)
(jedva Mutu da sam jutros Ronaldinho
- ultima_palabra
#1692 Re: Champions League 2011/12
Ni majka me jutros nije Huntelar 
-
Baudelaire
#1693 Re: Champions League 2011/12
To je toJeff Bingham wrote:Nije nego
(jedva Mutu da sam jutros Ronaldinho)
ultima_palabra wrote:Ni majka me jutros nije Huntelar
Evo i naslova pjesme
- Sasvim_Obican
#1694 Re: Champions League 2011/12
FRANCUSKA Regulatorna agencija za kontrolu internetskih igara na sreću (ARJEL) u četvrtak je pokrenula istragu o utakmici Lige prvaka između Dinama i Lyona, potvrdio je njezin glasnogovrnik.
"Zbog sumnje u rezultat utakmice i okolnosti koje su do njega dovele pokrenuli smo istragu čiji će rezultati biti poznati danas poslijepodne", izjavio je ARJEL-ov glasnogovrnik u priopćenju za medije dodavši da je rezultat zagrebačke utakmice "neuobičajen za sportsko natjecanje kakvo je Liga prvaka".
Sporan je rezultat drugog poluvremena, u kojem je Dinamo nakon 1:1 na poluvremenu primio šest golova u uvodnih 30 minuta nastavka igre.
Rezultatom utakmice na Maksimiru izravno je nastradao amsterdamski Ajax, koji je ispao iz natjecanja premda je u posljednje kolo ušao s golemih sedam golova prednosti pred izravnim suparnikom Lyonom, koji je zaostajao taman tri boda, dok su obje međusobne utakmice u skupini D, u Lyonu i Amsterdamu, završile bez golova.
- East_side
#1695 Re: Champions League 2011/12
hahahahah oplakah!Baudelaire wrote:Jeff Bingham wrote:Evo prikladne himne za Ligu Prvaka![]()
![]()
A Jardel ko Odita
Ja nisam Dragan Okuka
Mene ne Tunchev Fonseca
HahahahMeni je ipak najjača njihova : Cele noći Ronaldinjo s njom sam Figo
- East_side
#1696 Re: Champions League 2011/12
Super, svaka čast! Ali čisto sumnjam da će biti nekog efekta od toga.Sasvim_Obican wrote:FRANCUSKA Regulatorna agencija za kontrolu internetskih igara na sreću (ARJEL) u četvrtak je pokrenula istragu o utakmici Lige prvaka između Dinama i Lyona, potvrdio je njezin glasnogovrnik.
"Zbog sumnje u rezultat utakmice i okolnosti koje su do njega dovele pokrenuli smo istragu čiji će rezultati biti poznati danas poslijepodne", izjavio je ARJEL-ov glasnogovrnik u priopćenju za medije dodavši da je rezultat zagrebačke utakmice "neuobičajen za sportsko natjecanje kakvo je Liga prvaka".
Sporan je rezultat drugog poluvremena, u kojem je Dinamo nakon 1:1 na poluvremenu primio šest golova u uvodnih 30 minuta nastavka igre.
Rezultatom utakmice na Maksimiru izravno je nastradao amsterdamski Ajax, koji je ispao iz natjecanja premda je u posljednje kolo ušao s golemih sedam golova prednosti pred izravnim suparnikom Lyonom, koji je zaostajao taman tri boda, dok su obje međusobne utakmice u skupini D, u Lyonu i Amsterdamu, završile bez golova.![]()
Krenula je lavina.
- horion_bosona
#1697 Re: Champions League 2011/12
a kad se sjetim ljetos teksta u Jutarnjem pred revans utakmicu u Malmeu, parafraziram naslov "Kruno Jurcic je miks Guardiole i Mourinha" ili "ima najbolje od obojice", uglavnom teska nebuloza kojoj su hrvatski mediji skloni, tu pogotovo prednjaci "bard" sportskog novinarstva gospon Židak... i malo je falilo da ih Svedi izbace, Kelava ih spasavo kod 2:0...
smrdi ovaj sinocnji rasplet, ali ne vjerujem da je Maminjo tolika budala... a i realno to bi bi bilo teze izvesti s njegove pozicije, jer dosta je ljudi ispod njega i puno usiju sa strane... meni je najsumnjiviji Leko, dobiti tek tako crveni karton u utakmici koja je revijalna po njegov tim, hm... covjek je igrao u Monacu, mozda vuce neke kockarske dugove...
smrdi ovaj sinocnji rasplet, ali ne vjerujem da je Maminjo tolika budala... a i realno to bi bi bilo teze izvesti s njegove pozicije, jer dosta je ljudi ispod njega i puno usiju sa strane... meni je najsumnjiviji Leko, dobiti tek tako crveni karton u utakmici koja je revijalna po njegov tim, hm... covjek je igrao u Monacu, mozda vuce neke kockarske dugove...
- tazmaniaBAN4
#1698 Re: Champions League 2011/12
Francuzi :
Baraz za svjetsko prvenstvo protiv Iraca,gol rukom.
Kvalifikacije za EP : Nepostojeci penal protiv Bosne.
Dortmund - Marseille : Dortmund ih nadigrava cijelu utakmicu,cim su culi da je Olimpijakos poveo 3:1 , Marseille za 2 minuta daje dva smjesna gola.
Dinamo - Lyon : 7 golova da neko primi na domacem terenu to je nevjerovatno.Jest da je Dinamo smijesna ekipa,ali 7 golova je mnogo , a 6 golova razlike je odgovaralo Lyonu.Ajaxu ponistena dva cista gola.
E Platini , Platini sta si uradio od nogmeta jebala te Francuska.
Baraz za svjetsko prvenstvo protiv Iraca,gol rukom.
Kvalifikacije za EP : Nepostojeci penal protiv Bosne.
Dortmund - Marseille : Dortmund ih nadigrava cijelu utakmicu,cim su culi da je Olimpijakos poveo 3:1 , Marseille za 2 minuta daje dva smjesna gola.
Dinamo - Lyon : 7 golova da neko primi na domacem terenu to je nevjerovatno.Jest da je Dinamo smijesna ekipa,ali 7 golova je mnogo , a 6 golova razlike je odgovaralo Lyonu.Ajaxu ponistena dva cista gola.
E Platini , Platini sta si uradio od nogmeta jebala te Francuska.
-
Baudelaire
#1699 Re: Champions League 2011/12
Joj fakat se Francuzima toliko često dešavaju ove slučajnosti da je to nevjerovatno. 
- just principe
#1700 Re: Champions League 2011/12
sto je najzalosnije francuska ekipa koja je najvise zasluza plasman u osminu finala Lille ispada iz evropskih takmicenja..Sinoc su jednostavno ubili Trabzon i nisam mogao vjerovati sta su sve promasili..
Sto se tice stimanja francuskim klubovima od strane Platinija sve je moguce ali... logicnije mi je bilo da je nastimao Lille-u jer je jedini prije zadnjeg kola imao najrealnije sanse za prolaz ili su u stilu bas zato njima ne treba pomoc
sumnjivo je i kako Cska dodje do osmine, ali neka je drago mi je zbog generala Rahimica
Sto se tice stimanja francuskim klubovima od strane Platinija sve je moguce ali... logicnije mi je bilo da je nastimao Lille-u jer je jedini prije zadnjeg kola imao najrealnije sanse za prolaz ili su u stilu bas zato njima ne treba pomoc
sumnjivo je i kako Cska dodje do osmine, ali neka je drago mi je zbog generala Rahimica