BH klubovi u Evropi 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lester burnham

#1676 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by lester burnham »

lerdi wrote:Oba kluba uspješno položila ispit. Jedni sedmicom drugi osmicom. Aferim :thumbup:

Ovom prilikom još samo da pozdravim našeg druga Armu-Sarmu i predložim da napiše jedan prigodan tekst za index.hr. Red je brate ;)
... :mrgreen:
atko

#1677 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by atko »

lester burnham wrote:
lerdi wrote:Oba kluba uspješno položila ispit. Jedni sedmicom drugi osmicom. Aferim :thumbup:

Ovom prilikom još samo da pozdravim našeg druga Armu-Sarmu i predložim da napiše jedan prigodan tekst za index.hr. Red je brate ;)
... :mrgreen:
ako vako nastave ima da magistriraju vrlo brzo :D
3dom

#1678 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 3dom »

Kako su nas ljudi unistili u Evropi :)
15 golova primiti a nijedan dati u jednom pretkolu mogu samo Bosanski klubovi. Uzmeli se u obzir i 7 golova Borcu i 2 Sirokom. Stekne se utisak da nasi klubovi sluze za nabijanje razlike. CALA vracaj se na Kosevo, makar se tvoji puleni ne brukaju tako ko ovi Plisekovi.
Pitarrr82

#1679 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Pitarrr82 »

3dom wrote:Kako su nas ljudi unistili u Evropi :)
15 golova primiti a nijedan dati u jednom pretkolu mogu samo Bosanski klubovi. Uzmeli se u obzir i 7 golova Borcu i 2 Sirokom. Stekne se utisak da nasi klubovi sluze za nabijanje razlike. CALA vracaj se na Kosevo, makar se tvoji puleni ne brukaju tako ko ovi Plisekovi.

LOLchina :lol: :lol:
3dom

#1680 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 3dom »

oldschool wrote:Najavio unaprijed potop, ne shvataju ljudi da s ovim igračima nema napretka, odigrati polusezonu, poene sakupiti, a kasnije sve rasprodati, sve, eventualno ostaviti jednog-dva mlada igrača, nek juniori igraju, krenuti s pravljenjem ekipa. Otpustiti sve trenere u omladinskim školama, nijedan ne valja,, dovesti stručne ljude, zadati evroprske kriterije. Koliko kvalitetne djece ima, ali ih ona članarina sprječava da treniraju. Sve pare od igrača u omladinski pogon. Možemo i mi kao Milan organizovati kampove, da djeca dođu na testiranje iz svih dijelova BiH, uzeti najkvalitetnije, i u akademiju staviti, biti rigorozan. Sponzori bi većinu izdataka pokrili, komšije tako žive, svaki iole ozbiljan klub, a mi dovodimo neke strašne igrače, a ustvari su u rangu njemačke 6-7 lige, to im je krajnji domet. Torlak, Nyema ne mogu zajedno čuvati Kweuke-a ni da ga čuvaju po pravilima K-1, talašika najobičnija. Ponavljam se, bolje praviti ekipu iz vlastitih redova 5-6 godina, nego svake godine izlaziti i ovako se blamirati, nikad se niko neće boriti kao dejca iz vlastitog pogona, ali samo ako im usadiš sportske navike, ovako nema skoro niko, sve raspušteno.
Za bruku Sarajeva zahvali Pliseku koji konta da se limitirano Sarajevo, moze nadigravati sa Spartom otvorenom igrom. Protiv takvih se kad nemas ekipu igra sa 11 igraca u sesnestercu i sjeckanjem igre blamaza je time manja. :) Ovako pokusavas da se nadigravas i primis 7 golova u dvije utakmice.
3dom

#1681 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 3dom »

Pitarrr82 wrote:

Pa ja, igrali sa Cluj-om sezonu poslje nastupa u LP i odigrali odmjereno i pametno. Protiv Sparte kontali mi mozemo da se igramo s njima, pokusali otvoreno i primili 7 golova. Jadan Dzeno kome je on pomocnik. :) Ma i sa njim bi ispali da je preuzeo ekipu pa i sa Mirzom, ali makar nebi ovako kako smo ispali sada sa 7 golova u mrezi igrajuci kao curice.
Pitarrr82

#1682 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Pitarrr82 »

3dom wrote:
Pitarrr82 wrote:

Pa ja, igrali sa Cluj-om sezonu poslje nastupa u LP i odigrali odmjereno i pametno. Protiv Sparte kontali mi mozemo da se igramo s njima, pokusali otvoreno i primili 7 golova. Jadan Dzeno kome je on pomocnik. :) Ma i sa njim bi ispali da je preuzeo ekipu pa i sa Mirzom, ali makar nebi ovako kako smo ispali sada sa 7 golova u mrezi igrajuci kao curice.

Pa sta sada treba skidati lika nakon 2 ovakva poraza od objektivno 5x jace ekipe :D?

Pocinje sezona pa cemo vidjeti sta i kako dalje...
lerdi

#1683 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by lerdi »

3dom wrote:
oldschool wrote:Najavio unaprijed potop, ne shvataju ljudi da s ovim igračima nema napretka, odigrati polusezonu, poene sakupiti, a kasnije sve rasprodati, sve, eventualno ostaviti jednog-dva mlada igrača, nek juniori igraju, krenuti s pravljenjem ekipa. Otpustiti sve trenere u omladinskim školama, nijedan ne valja,, dovesti stručne ljude, zadati evroprske kriterije. Koliko kvalitetne djece ima, ali ih ona članarina sprječava da treniraju. Sve pare od igrača u omladinski pogon. Možemo i mi kao Milan organizovati kampove, da djeca dođu na testiranje iz svih dijelova BiH, uzeti najkvalitetnije, i u akademiju staviti, biti rigorozan. Sponzori bi većinu izdataka pokrili, komšije tako žive, svaki iole ozbiljan klub, a mi dovodimo neke strašne igrače, a ustvari su u rangu njemačke 6-7 lige, to im je krajnji domet. Torlak, Nyema ne mogu zajedno čuvati Kweuke-a ni da ga čuvaju po pravilima K-1, talašika najobičnija. Ponavljam se, bolje praviti ekipu iz vlastitih redova 5-6 godina, nego svake godine izlaziti i ovako se blamirati, nikad se niko neće boriti kao dejca iz vlastitog pogona, ali samo ako im usadiš sportske navike, ovako nema skoro niko, sve raspušteno.
Za bruku Sarajeva zahvali Pliseku koji konta da se limitirano Sarajevo, moze nadigravati sa Spartom otvorenom igrom. Protiv takvih se kad nemas ekipu igra sa 11 igraca u sesnestercu i sjeckanjem igre blamaza je time manja. :) Ovako pokusavas da se nadigravas i primis 7 golova u dvije utakmice.
Šta ima stručnjak? Čuj Plišek kriv :lol:

Plišek je prvi trener od rata da pokušava uvesti disciplinu i probuditi osjećaj profesionalnossti kod igrača. Nema on ništa s tim što naši igrači imaju predstavu da se utakmica igra 90 minuta pa prime dva gola u sudijskoj, nema on ništa s tim što naši igrači kontaju da je najbitnije dići ruku da tražiš ofsajd umjesto da ispratiš igrača do kraja, nije on kriv što igrač ničim izazvan nabije loptu prema svom golmanu izvlačeći ga na pola terena, nije on kriv što ima prirodno nadarenog beka koji i pored toga što zna da ima žuti kurći se i nabija loptu, nije on kriv što su ga dočekali najblaže rečeno fizički nedovoljno pripremljeni igrači... Ako ostane ovako stanje i dalje onda će biti kriv, ovako jednostavno nije a ti imaš Olimpik ili Velež pa prati. Niko ti brate ne brani. Trener jednog od ta dva kluba svakako preferira taktiku zatvori se pa ako kakva frljoka upadne dobro i jest, a ako ne vazda možemo reći da je utakmica bila prava prvenstvena i da nismo imali sportske sreće ;)
Gusztav

#1684 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Gusztav »

Nakon pobjede nad Orebrom ovacije Plišeku, a nakon prvog poraza od, realno, puno jače ekipe "skidanje" Plišekove glave. Znao sam da dijelim tribinu sa pojedincima sumnjivog kvaliteta, ali sa pojedinim SMRADOVIMA, zaista nisam. Fuj.
Pitarrr82

#1685 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Pitarrr82 »

Gusztav wrote:Nakon pobjede nad Orebrom ovacije Plišeku, a nakon prvog poraza od, realno, puno jače ekipe "skidanje" Plišekove glave. Znao sam da dijelim tribinu sa pojedincima sumnjivog kvaliteta, ali sa pojedinim SMRADOVIMA, zaista nisam. Fuj.

Nisam ja ni siguran da li bas dijelis tribinu s ovima sto kukaju za Pliseka ako razumijes sta hocu reci ;)
3dom

#1686 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 3dom »

Pitarrr82 wrote:
3dom wrote:
Pitarrr82 wrote:

Pa sta sada treba skidati lika nakon 2 ovakva poraza od objektivno 5x jace ekipe :D?

Pocinje sezona pa cemo vidjeti sta i kako dalje...
Ma ne treba ga mjenjati. Al ne moze se fudbal igrati ko da si poslo 11 curica na teren. Nema prljavstine u igri, samopouzdanja, fizicke spreme, niti pametne glave da ih nafura da odigraju grubo, pametno, zajednicki ko tim. Pogledajmo nasu reprezentaciju protiv Rumunije u Zenici i u Bukurestu. Prvu utakmicu su odigrali muski, a u drugoj su se izgubili ko da su curice i svak ko je gledao to zna da ta sramotna igra nije njihov gornji limit, jer uvijek se moze bolje i pametnije. U nasim klubovima ocito treneri vole kalkulisanje, pa se isto i odrazi na terenu. Pravi trener nekalkulise zna sta moze izvuci iz ekipe i kakvom igrom ma koliko ona ruzna bila moze ocekivati pozitivan rezultat.

Ako ovakav pristup bude Plisek njegovao i u prvenstvu, nebi me cudilo ni danas Zeljo ili Borac nedobiju sa par razlike, sto se nije odavno desilo.
oldschool

#1687 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by oldschool »

Nema on veze s tim, isto bi se završilo, pa igrači Sa u 2-om poluvremenu nisu prešli centar, ne mogu hodati, o čemu mi pričamo, Željini rastureni tamo, ali bukvalno, izgledaju kao usporeni snimak. Prije utakmica se nije ovako pisalo, skroz drugačije bilo, a sad svi pametni. Kad shvatiš da su naši igrači nula, ali ne može biti veća nula za prosječne evropske timove, a Macabi i Sparta to jesu. Po svim mogućim testiranjima fizičke spreme isto, pa naši igrači umiru da odigraju 60. minuta jedne češke lige, bukvalno umiru, žale se kasnije, misle kod nas se igra, trči, a tek bundeslige. Jedina šansa nam je da krenemo ispočetka, ali bukvalno, sve ulagati u omladinu, dovesti kvalitetan kadar, ravnati se po evropskim standadrima, raditi s manjom grupom djece, ko ne može, hvala mu, nek je dijete najvećeg tajkuna, nije kvalitet da Želju, Sarajevo i zdra'ooo.Samo sam naveo primjer Kewuke-a, da najbolji defanzivac Želje i Sarajeva ne bi zajedno mogli čuvati navedenog igrača, kao što nisu Lua Lua-u Željini, čupali ga, udarali, ali džaba, proleti pored njih kao brzi voz. :D Žalsono je gdje je smo dogurali, da se drugi na nama iskaljuju, da odrade trening utakmice s nama.
north

#1688 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by north »

lerdi wrote:
3dom wrote:

Plišek je prvi trener od rata da pokušava uvesti disciplinu i probuditi osjećaj profesionalnossti kod igrača. Nema on ništa s tim što naši igrači imaju predstavu da se utakmica igra 90 minuta pa prime dva gola u sudijskoj, nema on ništa s tim što naši igrači kontaju da je najbitnije dići ruku da tražiš ofsajd umjesto da ispratiš igrača do kraja, nije on kriv što igrač ničim izazvan nabije loptu prema svom golmanu izvlačeći ga na pola terena, nije on kriv što ima prirodno nadarenog beka koji i pored toga što zna da ima žuti kurći se i nabija loptu, nije on kriv što su ga dočekali najblaže rečeno fizički nedovoljno pripremljeni igrači... Ako ostane ovako stanje i dalje onda će biti kriv, ovako jednostavno nije a ti imaš Olimpik ili Velež pa prati. Niko ti brate ne brani. Trener jednog od ta dva kluba svakako preferira taktiku zatvori se pa ako kakva frljoka upadne dobro i jest, a ako ne vazda možemo reći da je utakmica bila prava prvenstvena i da nismo imali sportske sreće ;)

Odlično lerdi, ova zadnja rečenica ubija....ha,ha,ha...ko da ih sad slušam prava prvenstvena utakmica i nemam šta zamjeriti igračima...iako se čali mora odati priznanje za rezultate u evropi, ali u domaćoj ligi je to tanko bilo...

O zalozanoglu je suvišno pričati.....

Plišek je itekako na dobrom putu, ganja max.discipliu koja tek treba da se pokaže, meni je dovoljno na malom i banalnom primjeru bilo što je igračima na gostovanju naredio da se mora u 10 u krevet i zabrana kontakata sa medijima, pa zatvoreni treninzi i dr.... da se vidi da je čovjek profesionalac....Sa Mirzom bi to teferič bio i rakijanje do ranih jutarnjih sati....

Jeste puno ovo protiv Sparte, ali Plišek je premalo tu da bi mu se išta zamjerilo, i opet je uspio proći jedno pretkolo......a prvi koraci koje on povlači u radu sa igračima i razmišljanja koja iznosi u javnost daju mi razloga za optimizam....
Gusztav

#1689 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Gusztav »

Pitarrr82 wrote:
Gusztav wrote:Nakon pobjede nad Orebrom ovacije Plišeku, a nakon prvog poraza od, realno, puno jače ekipe "skidanje" Plišekove glave. Znao sam da dijelim tribinu sa pojedincima sumnjivog kvaliteta, ali sa pojedinim SMRADOVIMA, zaista nisam. Fuj.

Nisam ja ni siguran da li bas dijelis tribinu s ovima sto kukaju za Pliseka ako razumijes sta hocu reci ;)
.....dobro si, vjerovatno ne dijelim....ustvari 100% ne dijelim, daleko su oni od tribine.
JThomas

#1690 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

realno, od osam golova koje je makabi zabio želji pet su takvi pokloni odbrane (autogol petom, niko pet metara od njega nema :-) ) da bi ih i travnik iskoristio, a ne ovi katili. i to je čisto u glavi. jesmo mi tri nivoa ispod, ali da smo odigrali na svom pravom nivou i da NISMO PRESTAJALI IGRATI ČIM PRIMIMO JEDAN GOL, bilo bi jedno 1-1 kod kuće i 3-0 tamo. a ne ovakva blamaža.

i smeta mi, stvarno mi smeta što likovi koji "ne prate naš fudbal" likuju nad ovim porazima, a šutili su prije petnaest dana kad je željo izbacio ekipu koja ima bolji pomoćni stadion od ijednog u našoj državi. to je isti taj jadnički mentalitet zbog kojeg se mi (u suštini nepotrebno) ovako blamiramo, iako razlika nipošto nije baš tolika.

a ne mogu im plišek i osim napraviti kolektivnu transplantaciju mozga, makar ne bez 3-4 godine kontinuiranog rada i to pravi navijači znaju.
Obuca9

#1691 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Obuca9 »

3dom wrote:Za bruku Sarajeva zahvali Pliseku koji konta da se limitirano Sarajevo, moze nadigravati sa Spartom otvorenom igrom. Protiv takvih se kad nemas ekipu igra sa 11 igraca u sesnestercu i sjeckanjem igre blamaza je time manja. :) Ovako pokusavas da se nadigravas i primis 7 golova u dvije utakmice.
Da si ti meni ziv i zdrav, da je Dženo nastavio voditi ekipu, ti ne bi ni Orebro prosao. I ovo malo sto su igraci spremni, mozes se zahvaliti upravo Pliseku, jer da on nije dosao, ovo ni na sta ne bi licilo.

Ovo ti govorim kao neko ko je maksuz isao u Fojnicu da gleda treninge i dok ih je Dženo vodio i kad ih je Plišek preuzeo. Razlika u pristupu, radu i disciplini na tim treninzima, je otprilike ista kao i razlika u te tri stvari na treninzima Pofaličkog i Real Madrida.
3dom

#1692 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 3dom »

lerdi wrote:
3dom wrote:

Vidi nisi upravu. Sve se zamisli dobrog trenera trebaju se vidjeti na terenu. Pa pogledaj velike trenere znaju kako da izvuku maksimum iz ekipe i Zeljo i Sarajevo su prije igrali sa ekipama jacim od Sparte i Maccabija pa nisu dobili 7 golova u dvije utakmice. Zeljo je sa mozda gorom generacijom igraca uspio dogurati do Newcastla koji ga je izbacio ukupnim rezultatom 5-0, ali te godine je Newcastle otisao do polufinala LP-a. Sarajevo je protiv Dinama Kiew-a koji je redovni ucesnik LP-a u dvije utakmice primio 4 gola. Poslje toga igrali su sa Clujem koji je sezonu prije ili dvije igrao u LP i dobio je Romu na Olimpicu, a Sarajevu kojeg je vodio Cala vjeciti omladinski trener u klubu, te ispao ukupnim rezultatom 3-2. Iako su svi navijaci znali da on nije trener za titulu poput Musemica, opet mu nisu otkazali povjerenje.
Nece ni Pliseku.

Poenta lezi u tome, da se mnogo toga treba promjeniti u nasim klubovima da bi stvari legle na pravo mjesto. Medjutim nema vadjenja BH fudbal je oduvijek u krizi, ali sto je previse previse 25 golova u 6 utakmica Zelje, Sarajeva i Borca je jednostavno previse pa i za pljaka ekipe.
simonese

#1693 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by simonese »

JThomas wrote:realno, od osam golova koje je makabi zabio želji pet su takvi pokloni odbrane (autogol petom, niko pet metara od njega nema :-) ) da bi ih i travnik iskoristio, a ne ovi katili. i to je čisto u glavi. jesmo mi tri nivoa ispod, ali da smo odigrali na svom pravom nivou i da NISMO PRESTAJALI IGRATI ČIM PRIMIMO JEDAN GOL, bilo bi jedno 1-1 kod kuće i 3-0 tamo. a ne ovakva blamaža.

i smeta mi, stvarno mi smeta što likovi koji "ne prate naš fudbal" likuju nad ovim porazima, a šutili su prije petnaest dana kad je željo izbacio ekipu koja ima bolji pomoćni stadion od ijednog u našoj državi. to je isti taj jadnički mentalitet zbog kojeg se mi (u suštini nepotrebno) ovako blamiramo, iako razlika nipošto nije baš tolika.

a ne mogu im plišek i osim napraviti kolektivnu transplantaciju mozga, makar ne bez 3-4 godine kontinuiranog rada i to pravi navijači znaju.
realno nema opravdanja za 0:8
JThomas

#1694 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

nije opravdanje, ja i kažem da je ista ekipa, bez obzira koliko manje kvalitetna, samo sa ozbiljnijim pristupom u glavi mogla izvući normalan rezultat tamo i neriješeno na koševu.
oldschool

#1695 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by oldschool »

JThomas wrote:realno, od osam golova koje je makabi zabio želji pet su takvi pokloni odbrane (autogol petom, niko pet metara od njega nema :-) ) da bi ih i travnik iskoristio, a ne ovi katili. i to je čisto u glavi. jesmo mi tri nivoa ispod, ali da smo odigrali na svom pravom nivou i da NISMO PRESTAJALI IGRATI ČIM PRIMIMO JEDAN GOL, bilo bi jedno 1-1 kod kuće i 3-0 tamo. a ne ovakva blamaža.

Pazi, ne mogu Osim ni Plišek apsolutno ništa napraviti, imaš limitirane igrače, naš vrh je prolazak prvog pretkola, ne možeš ti od magarca napraviti trkačeg konja, propali su nam svi pokušaji, sistem nam ne valja, urušiti ga i sve ispočetka, nema više igrača koji su stasali prije rata i dijelom tokom, ovi što su, navodno , napravljni nakon su užas. Uradiš reviziju, sve smrdi, omladinski pogon, treneri, uprava, niko nema strategiju, ako je strategija-kupi polovne igrače iz domaće lige, podmaži sudije, osvoji bijedničku ligu, onda bolje da se i ugasi, nikakve koristi od titula, u Evropi se pokaže (ne)kvalitet. Niko nema vizije, hrabrosti, sve su to ljudi koji umjesto da donose pare u klubove ustvari ih odnose.
veljaca

#1696 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by veljaca »

simonese wrote:

realno nema opravdanja za 0:8
Ama sve je do onoga ko (ne)daje opravdanje .....

Ponekad, ima opravdanja i za 0:12 ...... :D
JThomas

#1697 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

oldschool wrote:
Pazi, ne mogu Osim ni Plišek apsolutno ništa napraviti, imaš limitirane igrače, naš vrh je prolazak prvog pretkola, ne možeš ti od magarca napraviti trkačeg konja, propali su nam svi pokušaji, sistem nam ne valja, urušiti ga i sve ispočetka, nema više igrača koji su stasali prije rata i dijelom tokom, ovi što su, navodno , napravljni nakon su užas. Uradiš reviziju, sve smrdi, omladinski pogon, treneri, uprava, niko nema strategiju, ako je strategija-kupi polovne igrače iz domaće lige, podmaži sudije, osvoji bijedničku ligu, onda bolje da se i ugasi, nikakve koristi od titula, u Evropi se pokaže (ne)kvalitet. Niko nema vizije, hrabrosti, sve su to ljudi koji umjesto da donose pare u klubove ustvari ih odnose.
izvini ti, ali željo je u drugom pretkolu prošao ekipu 20-25 puta bogatiju i skuplju od sebe koja je dvije godine zaredom igrala grupu. i ne na neku ludu sreću, nego je odigrao zrelo i kvalitetno obje utakimce. ne fali tu toliko koliko se to popularno misli.
3dom

#1698 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 3dom »

hz__semir wrote:
3dom wrote:Za bruku Sarajeva zahvali Pliseku koji konta da se limitirano Sarajevo, moze nadigravati sa Spartom otvorenom igrom. Protiv takvih se kad nemas ekipu igra sa 11 igraca u sesnestercu i sjeckanjem igre blamaza je time manja. :) Ovako pokusavas da se nadigravas i primis 7 golova u dvije utakmice.
Da si ti meni ziv i zdrav, da je Dženo nastavio voditi ekipu, ti ne bi ni Orebro prosao. I ovo malo sto su igraci spremni, mozes se zahvaliti upravo Pliseku, jer da on nije dosao, ovo ni na sta ne bi licilo.

Ovo ti govorim kao neko ko je maksuz isao u Fojnicu da gleda treninge i dok ih je Dženo vodio i kad ih je Plišek preuzeo. Razlika u pristupu, radu i disciplini na tim treninzima, je otprilike ista kao i razlika u te tri stvari na treninzima Pofaličkog i Real Madrida.
Pa razlika je u tome sto iza nekih ljudi u FKS niko ne zeli da stane onako kako bi trebalo. U nasem mentalitetu je da Bosnjo Bosnji potura nogu, a kad stranac dodje da se prema njemu ophode kao prema velikom gazdi. Zar ti zaista mislis da jedan nas trener nebi mogao voditi Sarajevo na nacin na koji ga vodi Plisek.

Juniori Sarajeva su po Dzeninim treninzima povracali, koliko ih je taj covjek unistavao na pripremama. Nebih rekao da i njihovi treninzi izgledaju nedisciplinovano kao ti u Fojnici. Vecini sadasnjih prvotimaca je on utrao put. Reci da je los trener, a da nije imao priliku da dokaze svoje znanje je stvarno degutantno. Normalno je da iza nekoga iza koga ne stoji klub ljudi gledaju drugim ocima. Pliseka hvale kao dobrog, ali vidjecemo kakav ce zaista biti. Ako u polusezoni skupi manje bodova nego Mirza, po meni je zasluzio da ga Sarajevo prijevremeno eleminise.
Dialer

#1699 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Dialer »

Ove price oko izbacivanja ekipa koje su igrale grupne faze, bla bla. Pa eo helsinborg izbaci zeljine krvnike od prosle godine, kakve to veze ima? Sad je kao Sarajevo neka sila? Ekipa ako je igrala dobro prosle godine ne znacida je i ove. itd. Malo realnosti ba. Inace volimo s ezanijet, izbacili orebro karnu od ekipe izbacili serifa karnu od ekipe i sad kao kvalitetni.
3dom

#1700 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 3dom »

north wrote:
lerdi wrote:
3dom wrote: Za bruku Sarajeva zahvali Pliseku koji konta da se limitirano Sarajevo, moze nadigravati sa Spartom otvorenom igrom. Protiv takvih se kad nemas ekipu igra sa 11 igraca u sesnestercu i sjeckanjem igre blamaza je time manja. :) Ovako pokusavas da se nadigravas i primis 7 golova u dvije utakmice.

Odlično lerdi, ova zadnja rečenica ubija....ha,ha,ha...ko da ih sad slušam prava prvenstvena utakmica i nemam šta zamjeriti igračima...iako se čali mora odati priznanje za rezultate u evropi, ali u domaćoj ligi je to tanko bilo...

O zalozanoglu je suvišno pričati.....

Plišek je itekako na dobrom putu, ganja max.discipliu koja tek treba da se pokaže, meni je dovoljno na malom i banalnom primjeru bilo što je igračima na gostovanju naredio da se mora u 10 u krevet i zabrana kontakata sa medijima, pa zatvoreni treninzi i dr.... da se vidi da je čovjek profesionalac....Sa Mirzom bi to teferič bio i rakijanje do ranih jutarnjih sati....

Jeste puno ovo protiv Sparte, ali Plišek je premalo tu da bi mu se išta zamjerilo, i opet je uspio proći jedno pretkolo......a prvi koraci koje on povlači u radu sa igračima i razmišljanja koja iznosi u javnost daju mi razloga za optimizam....
Vidjecemo. Abd. Zivi bili pa vidjeli. Al ako mu ovakav pristup i igra budu u premijer ligi ima da i od Travnika tricu prima na gostovanju.
Locked