Optimus Prime wrote:Ne budi smijesan.stochar wrote:.
@skijaš - ovo NIJE dobar potez. populizam zestoki. u pocetku nisam ni kritikovao, samo sam se zajebav'o s potezom, ali sad ste me natjerali da bolje razmislim i fakat je racunica jasna - napravili su veci troshak!
Sama amortizacija skupocjenih limuzina nadmasuje ove troskove.
Kakve veze ima amortizacija? Amortizacija je tu, stajala auta u garaži ili se vozala bosanskim brdima. A pošto je svakako tu, onda bolje da se kola vozaju. I ova opcija uopće nije ušteda, prema tržišnim cijenama, niti je Centrotrans najjeftiniji dobavljač, ali mi je drago da je Vlada i na ovakav način počela vračati novac privredi od koje ga nemilosrdno uzima. Da ne bude zabune, ne samo ova vlada, nego i svaka na svijetu.
Kad se sve sabere i oduzme nekima lijep potez, nekima cirkusantski, meni je drago jer je privreda ako ništa i ovako hajrovala. Da je populizam jeste, ali poznajući naš svijet donijet će samo kontraefekat, isti onakav, kakav su imali neki slični potezi Željka Komšića. Inače ovo sam viđao u nekim razvijenim zemljama. To vani govori dosta o odnosu vlasti prema građanima. Ali pošto mi nismo zapad, to ne govori apsolutno ništa više od koride u Čeljigovićima.