SDP

Post Reply
Ricken

#1676 Re: SDP

Post by Ricken »

Optimus Prime wrote:
stochar wrote:.

@skijaš - ovo NIJE dobar potez. populizam zestoki. u pocetku nisam ni kritikovao, samo sam se zajebav'o s potezom, ali sad ste me natjerali da bolje razmislim i fakat je racunica jasna - napravili su veci troshak!
Ne budi smijesan.
Sama amortizacija skupocjenih limuzina nadmasuje ove troskove.

Kakve veze ima amortizacija? Amortizacija je tu, stajala auta u garaži ili se vozala bosanskim brdima. A pošto je svakako tu, onda bolje da se kola vozaju. I ova opcija uopće nije ušteda, prema tržišnim cijenama, niti je Centrotrans najjeftiniji dobavljač, ali mi je drago da je Vlada i na ovakav način počela vračati novac privredi od koje ga nemilosrdno uzima. Da ne bude zabune, ne samo ova vlada, nego i svaka na svijetu.
Kad se sve sabere i oduzme nekima lijep potez, nekima cirkusantski, meni je drago jer je privreda ako ništa i ovako hajrovala. Da je populizam jeste, ali poznajući naš svijet donijet će samo kontraefekat, isti onakav, kakav su imali neki slični potezi Željka Komšića. Inače ovo sam viđao u nekim razvijenim zemljama. To vani govori dosta o odnosu vlasti prema građanima. Ali pošto mi nismo zapad, to ne govori apsolutno ništa više od koride u Čeljigovićima.
Ricken

#1677 Re: SDP

Post by Ricken »

Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:odsjedanjem u najskupljem hotelu u Tuzli.
ispravka, jedinom hotelu u tuzli :D
Jedinom od još minimalno dva (za koje znam). Hotel Royal, dosta jeftiniji i ali kvalitetom ništa lošiji, osim sitnice da nema bazen. Doduše pitanje je da li bi sva svita mogla stati. Ovaj drugi je baš ispod svakog nivoa, tako da im ne zmajeram. Hotel Tuzla je logičan izbor, kada može i Mesić što ne bi mogla i Vlada FBiH.
Last edited by Ricken on 19/09/2011 22:26, edited 1 time in total.
udrch

#1678 Re: SDP

Post by udrch »

madner wrote:
udrch wrote:Ima posla konkretnog koliko hoćeš..
Evo smijenjen je direktor Domova zdravlja..
Očekujem otpuštanje prekomjernog kadra koji je primljen tako što je dao pare..žao mi ljudi, ali neka ganjaju one kojima su pare dali..
Ja evo čitavo ljeto čekam da mi dijete primi vakcinu i još nisu došle..
Ja koliko znam stari direktor je na kraju mandata sve sto je mogao primio u stalni radni odnos = tesko ce ih odpustiti.
To placanje mora neko dokazati. Ako se dokaze neko mora u zatvor.
Jeftinije nam je otpustiti ih i platiti odštetu, nego njih oko 700 plaćati sljedećih 20 godina i istovremeno zatvoriti medicinsku školu, jer tog kadra nam neće zatrebati čitavo to vrijeme..
Da ne govorim koliko će nas koštati epidemije kao što su ove godine bili zaušnjaci..upravo vakcina koju moje dijete nije primilo je između ostalog bila i za zaušnjake..epidemija se skoro sigurno i pojavila iz tog razloga, jer ovaj četvrti dio te vakcine je tek zaštitni, a zadnji put kad sam zvao sestrica mi je rekla da te vakcine nema dovoljno ima dvije godine..
Imali neko da nam kaže koliko će nas koštati otpuštanje jednog radnika koji je primljen u stalni radni odnos?
Alfons Kauders

#1679 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Ricken wrote:
Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:odsjedanjem u najskupljem hotelu u Tuzli.
ispravka, jedinom hotelu u tuzli :D
Jedinom od još minimalno dva (za koje znam). Hotel Royal, dosta jeftiniji i ali kvalitetom ništa lošiji, osim sitnice da nema bazen. Doduše pitanje je da li bi sva svita mogla stati. Ovaj drugi je baš ispod svakog nivoa, tako da im ne zmajeram. Hotel Tuzla je logičan izbor, kada može i Mesić što ne bi mogla i Vlada FBiH.
royal je motel... ne vjerujem da bi svi mogli stati tamo, osim ako ne bi dijelili krevete... :D
vee-jay

#1680 Re: SDP

Post by vee-jay »

19/09/2011 15:38
stochar wrote: kazem ti, ovo je dobar potez....
19/09/2011 20:43
stochar wrote: @skijaš - ovo NIJE dobar potez....
:lol:
radnikh

#1681 Re: SDP

Post by radnikh »

udrch wrote:[

Jeftinije nam je otpustiti ih i platiti odštetu, nego njih oko 700 plaćati sljedećih 20 godina i istovremeno zatvoriti medicinsku školu, jer tog kadra nam neće zatrebati čitavo to vrijeme..
Da ne govorim koliko će nas koštati epidemije kao što su ove godine bili zaušnjaci..upravo vakcina koju moje dijete nije primilo je između ostalog bila i za zaušnjake..epidemija se skoro sigurno i pojavila iz tog razloga, jer ovaj četvrti dio te vakcine je tek zaštitni, a zadnji put kad sam zvao sestrica mi je rekla da te vakcine nema dovoljno ima dvije godine..
Imali neko da nam kaže koliko će nas koštati otpuštanje jednog radnika koji je primljen u stalni radni odnos?
Zasto ne urade jednu bolju stvar...
recimo sigurno i nekim kantonima fali tog kadra, zasto te ljude preusmjeriti u neke druge sredine ako bi oni to prihvatili
mislim sigurno ima mjesta u BiH koja imaju manjak tog kadra....
kamen spoticanja

#1682 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

radnikh wrote:
udrch wrote:[

Zasto ne urade jednu bolju stvar...
recimo sigurno i nekim kantonima fali tog kadra, zasto te ljude preusmjeriti u neke druge sredine ako bi oni to prihvatili
mislim sigurno ima mjesta u BiH koja imaju manjak tog kadra....
fali kadra u limburgu mjesecu...fali par doktora po cazinu,gorazdu,i olovu...ali nikad doktor iz sarajeva tamo nece otici raditi...
a sestara i drugog osoblja imas na pasija preskakala...zato i jeste bivsi direktor uzimao tolike novce za radno mjesto...
Ricken

#1683 Re: SDP

Post by Ricken »

sladak_ko_med wrote:
stochar wrote:Image
(Federalna vlada stize na sastanak)
:lol: :thumbup:
Ha ha ha iz priglavaka me izvali. Koji si ti kralj.
Ricken

#1684 Re: SDP

Post by Ricken »

Alfons Kauders:
Royal se zove motel, ali je motel samo imenom. Ne bih da pretjerujem sa hvaljenjem da ne bi bila reklama.
Inače priznajem da bi moglo da zaškripi sa smještajem sekretarica i ostalog adminitrativnog kadra.

He he he, pošto su uglavnom sobe sa francuskim ležajima, a u cilju već započetih ušteda trebalo bi uputit inicijativu da se regulira vladinim protokolom, da obavezno ministri i doministri iz reda različitih naroda svakako moraju dijelit krevet. To bi svakako doprinjelo i boljem razumjevanju među-narodima. :D
BHanibal

#1685 Re: SDP

Post by BHanibal »

Cista demagogija i igra sa glasacima jer je pala podrska naroda otkako ne mogu formirati vlast na drzavnom nivou. Nikakve ovdje ustede nema jer se uzima na veliko a ovo su samo sitne stvari da zamazaju oci narodu. Ne vidim da se administracija smanjila na nivou Federacije sto je najveci problem. Pojeda nas administracija za noge!
Ricken

#1686 Re: SDP

Post by Ricken »

vee-jay wrote:19/09/2011 15:38
Nije sve crno i bijelo, ima nešto i do ironije.
Alfons Kauders

#1687 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Ricken wrote:Alfons Kauders:
Royal se zove motel, ali je motel samo imenom. Ne bih da pretjerujem sa hvaljenjem da ne bi bila reklama.
Inače priznajem da bi moglo da zaškripi sa smještajem sekretarica i ostalog adminitrativnog kadra.

He he he, pošto su uglavnom sobe sa francuskim ležajima, a u cilju već započetih ušteda trebalo bi uputit inicijativu da se regulira vladinim protokolom, da obavezno ministri i doministri iz reda različitih naroda svakako moraju dijelit krevet. To bi svakako doprinjelo i boljem razumjevanju među-narodima. :D
mal royal, cak i da dijele krevete
Royal motel na raspolaganju ima 10 luksuzno opremljenih soba - 2 apartmana, 5 sa francuskim lezajevima i 3 sobe sa razdvojenim ležajevima. Svaka soba opremljena je mini barom, air condition, LCD televizorom.
mada ti nije losa ideja... samo bi se onda otimali da borjana kristo udje u vlast... tj otimala bi se vlast da udje u borjanu kristo...
Ricken

#1688 Re: SDP

Post by Ricken »

Alfons Kauders wrote:
Ricken wrote:Alfons Kauders:

mal royal, cak i da dijele krevete
Royal motel na raspolaganju ima 10 luksuzno opremljenih soba - 2 apartmana, 5 sa francuskim lezajevima i 3 sobe sa razdvojenim ležajevima. Svaka soba opremljena je mini barom, air condition, LCD televizorom.
mada ti nije losa ideja... samo bi se onda otimali da borjana kristo udje u vlast... tj otimala bi se vlast da udje u borjanu kristo...
:D :D Koka je Borjana što jest jest, samo puca ona na više
draganbl

#1689 Re: SDP

Post by draganbl »

A što se ne vratiše u Sarajevo isti dan? Da se nije autobus pokvario?
kamen spoticanja

#1690 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Ricken wrote: :D :D Koka je Borjana što jest jest, samo puca ona na više
borjana bi u miletov 'elikopter...nece se ta sugat po centrotransovom autobusu :D
samo ima jaku konkurenciju...zeljka jos uvijek obara staklene povrsine s zgrade vlade u banjaluci :D
klixober

#1691 Re: SDP

Post by klixober »

Ovo citiranje je dobar potez. :D
Alfons Kauders

#1692 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

draganbl wrote:A što se ne vratiše u Sarajevo isti dan? Da se nije autobus pokvario?
pa busom sa-tz skoro cetiri sata... :D i u povratku isto... :D

predlazem da sljedeci put organizuju samit u olovu... sa sjevera dodje vlada tk... s juga vlada fbih i sk... a vlada ze-do kantona moze i prosetat, bolje je nego da se pokusaju probiti onim "putevima"
heckler

#1693 Re: SDP

Post by heckler »

komeba wrote:
Potez i po :lol:
Skijaš

#1694 Re: SDP

Post by Skijaš »

komeba wrote:
Svaka čast @vee-jay :thumbup:
madner

#1695 Re: SDP

Post by madner »

udrch wrote:
madner wrote:
udrch wrote:Ima posla konkretnog koliko hoćeš..
Evo smijenjen je direktor Domova zdravlja..
Očekujem otpuštanje prekomjernog kadra koji je primljen tako što je dao pare..žao mi ljudi, ali neka ganjaju one kojima su pare dali..
Ja evo čitavo ljeto čekam da mi dijete primi vakcinu i još nisu došle..
Ja koliko znam stari direktor je na kraju mandata sve sto je mogao primio u stalni radni odnos = tesko ce ih odpustiti.
To placanje mora neko dokazati. Ako se dokaze neko mora u zatvor.
Duska Jurisic ti je primjer koliko su radnici zasticeni kada se radi po zakonu. I onda joj moras platiti plate i vratiti na radno mjesto, iako si sve uradio po zakonu da postane tehnicki visak.
stochar

#1696 Re: SDP

Post by stochar »

a sto me provali u PM. bas, ono, sad si dokaz'o da su svi potezi SDP.a dobri, a da ja nemam pojma sta pricam. prvo, prvi citat si izdvojio iz konteksta, i to je ono sto ova skvadra sralno i radi: lazhira i izdvajanjem stvari i njihovim farbanjem nas ubjedjuje u opravdanost losih poteza.

da citiramo kompletan post:
stochar wrote:
kazem ti, ovo je dobar potez, ali je u moru problema sitnica, i ne kritikujem ga vec ih zajebavam. eto, moje pravo. k'o sto smo godinama zajebavali i Sulju, i pravile se montazhe njega kao Smeagola, pa figurice Semihe i Taje... ne svidja mi se ni ova vlada, pa valjda imam pravo na malo politicke satire. ili pak nemam? ti i tvoji bi to ocito zabranili.

u situaciji kad 90 posto stvari ne valja, ja sad trebam hvaliti to sto su oni otisli autobusom u Tuzlu, preko jedne od najgorih saobracajnica u drzavi, putujuci tri sata na relaciji koja se uz dobar put predje za sat i pol, a sve da se nista ne dogovore? mnogo smeshno, mnogo, grohotom se smijem...
pa drugi:
stochar wrote:
@skijaš - ovo NIJE dobar potez. populizam zestoki. u pocetku nisam ni kritikovao, samo sam se zajebav'o s potezom, ali sad ste me natjerali da bolje razmislim i fakat je racunica jasna - napravili su veci troshak!
znaci, namjerno iskrivljujete moje cinjenice, isto kao da ja izdvojim sa jednog dijela foruma parcijalno "to je dobro" pa onda nadjem 12 stranica dalje "to nije dobro". prljavo, jadno, i ljigavo.

da pojasnim, kome treba pojasniti jer su oni sa IQ vecim od broja cipela vec shvatili: ovo jeste dobar potez, ali da nije u situaciji kad 90 posto stvari ne valja. isto kao sto je poklanjanja cvijeca generalno dobar potez, ali nije dobar potez nakon sto prevaris zenu 100 puta, tuces je svaki dan i to joj cvijece poklonis za 8. mart.
Ricken

#1697 Re: SDP

Post by Ricken »

Ovi SDP ovci po zadatku kao da su opasno izučili metode Bosnakog Kongresa sa stanišetm i Americi, i njihovih perjanica Muhameda Bogorovca i Svena Rustempašića.
Skijaš

#1698 Re: SDP

Post by Skijaš »

stochar wrote:namjerno iskrivljujete moje cinjenice
Ma u redu je :-D
Murisno1

#1699 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Mislio sam, jbg, da je prošlo vrijeme preseravanja poput ovih, kao ono sa komšićem tipa - dobićete po nosu, prstima i neke ostale fore. Da se razumijemo, OK je to - štednja i te simpa stvari, ali nemojte jest govna. Ono što mene iritira, još od doba ovih simpa poteza komšića je to da raja misli da to nešto govori politički relevantno za ovu zemlju.

Pa evo jedno praktično pitanje: Koliko vam je vremena trebalo autobusom, bez obzira što ste morali IPAK imati i pratnju koja vam krči put i troši gorivo i troši pare!? Jel to vrijeme vama dragocjeno?? ili vam je dragocjenije gorivo?? Ako niste imali pratnju, došli ste do tuzle za makar 3 sata!

Nema potrebe, vlado, da se falite uštedo na gorivu. Trošite vi i gorivo i dnevnice i satnice i savjetnike - ali ih trošite kako treba i za šta treba. Trošite ih dok RADITE ono što je bitno. Da li vi sporo ili brzo, štedno ili skupo PRĆITE vrijeme nije nešto Bog zna bitno.
Murisno1

#1700 Re: SDP

Post by Murisno1 »

PS. Otiđi avionom u Tuzlu ako treba, odradi šta treba, konkretizuj, daj naređenje jebeš mu mater, daj rok i hajde kući avionom il produži za mostar pa to isto odradi za dan. Potroši kolko hoćeš samo pokreni stvari. To je proaktivno. Ovako da uradiš u firmi nekoj i da se pofališ direktoru - otkaz bi dobio jer si ili glup ili hinjav. Ne štedi, nego radi!
Post Reply