Što zbog njih??? Ja idem na utakmice samo zbog sebe. I oni igraju zbog mene...cico x wrote:SRAMOTA REPREZENTACIJE !!!
ako su se dogovorili,obecali i izradili jedno veliko fuj za sve njih,posebno za spahica (ako je incijator svega )
izradili su svoj narod,svoje navijace,ljude koji zive u americi i imaju priliku jednom u 10 godina da ih vide,ljude koji placaju karte zbog njih,navijaju,tuguju zbog njih,ja ne mogu da vjerujem da je sve tako ispalo,da pape i savez ne mogu imati glavnu rijec.pa hrvatska je napravila betonski odnos sa dijasporom i gdje god odu bude oko 5000 navijaca.
zamisli da te sarajevo/zeljo ovako izrade,a ti platio kartu,put,spavanje negdje zbog njih ?
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Henry Chinaski
#1676 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- ultima_palabra
#1677 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Šta Spahić koji nije uopšte tamo ima nešto uređivati? Ako su ljudi iz saveza u dogovoru sa selektorom rekli da se ide, onda se ide... zna se red.
- cico x
#1678 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa oni predstavljaju klub/ekipu za koju zivis i da ti tako vrate ?Henry Chinaski wrote:Što zbog njih??? Ja idem na utakmice samo zbog sebe. I oni igraju zbog mene...cico x wrote:SRAMOTA REPREZENTACIJE !!!
ako su se dogovorili,obecali i izradili jedno veliko fuj za sve njih,posebno za spahica (ako je incijator svega )
izradili su svoj narod,svoje navijace,ljude koji zive u americi i imaju priliku jednom u 10 godina da ih vide,ljude koji placaju karte zbog njih,navijaju,tuguju zbog njih,ja ne mogu da vjerujem da je sve tako ispalo,da pape i savez ne mogu imati glavnu rijec.pa hrvatska je napravila betonski odnos sa dijasporom i gdje god odu bude oko 5000 navijaca.
zamisli da te sarajevo/zeljo ovako izrade,a ti platio kartu,put,spavanje negdje zbog njih ?
-
frngla
#1679 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
daj ba, šta imaju reprezentativci jedne države na teferiču (u pravom smislu te riječi), ne želim da vrijeđam bilo koga, ali oni skupovi su cirkus i tačno mi je drago što nisu otišli... skup papaka, hrke-koke... zamisli da reprezentacija španije ode na skup latinosa u čikagu koji izgleda ovako?
dosta je ćiro napravio cirkusa s novinarima, tv-om i ostalim reklamama sa reprezentativcima... DOSTA!
dosta je ćiro napravio cirkusa s novinarima, tv-om i ostalim reklamama sa reprezentativcima... DOSTA!
-
katarina bosanska
#1680 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sacekajmo da cujemo i drugu stranu, nasi nazovi novinari su neprofesionalni i pišu nekad cisto senzacije radi. Kad cujemo drugu stranu, onda krenuti sa osudamaultima_palabra wrote:Šta Spahić koji nije uopšte tamo ima nešto uređivati? Ako su ljudi iz saveza u dogovoru sa selektorom rekli da se ide, onda se ide... zna se red.
- cico x
#1681 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nasao si pogresan klip,ovi su organizovali veceru i druzenje sa igracima,a ti nade neki teferic,nidze veze....frngla wrote:daj ba, šta imaju reprezentativci jedne države na teferiču (u pravom smislu te riječi), ne želim da vrijeđam bilo koga, ali oni skupovi su cirkus i tačno mi je drago što nisu otišli... skup papaka, hrke-koke... zamisli da reprezentacija španije ode na skup latinosa u čikagu koji izgleda ovako?
ko da ovdje nema slicnih sranja !?
a kad je trebalo ici po bazenima,bosni,ilidzi skakati do nekih doba bilo je ok,kad se treba na hayatu pjevati sa halidom i to je ok,kad treba ici u jez na trubace i to je ok,a kad treba sa svojim navijacima malo sjesti i druziti se,
i odraditi HUMANITARNU VECERU onda im je mrsko ?
i ja jedva cekam da cujem drugu stranu,mozda je fakat opravdan razlog bio ?
-
juventus
#1682 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne vezano za temu oko humanitarne večere, onaj Spahić mi je postao mrzak u zadnje vrijeme, to je nevjerovatno.
Sigurno najveći glumac među našim reprezentativcima. Ni malo mi se ne sviđa kao čovjek više. Pročitana je knjiga.
A nekad sam ga tako gotivio.
Sigurno najveći glumac među našim reprezentativcima. Ni malo mi se ne sviđa kao čovjek više. Pročitana je knjiga.
-
frngla
#1683 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nešto ne vjerujem da bi ova "pismena faca" napravila večeru uz svijeće i pratnju na klaviru

- poznanik
#1684 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
frngla wrote:nešto ne vjerujem da bi ova "pismena faca" napravila večeru uz svijeće i pratnju na klaviru
Pitanje za sve: Koliko su utemeljeni navodi, citirani iz jednog komentara na portalu SportSport.ba:
Nego momci vi koji ste kupovali ulaznice za Enesa jer ste se nadali da ce reprezentativci doci tu mozda se i razocarate...prvo razlog sto Enes tvrdi da ce mu Pape doci to nema sanse, jer su Haris i Pape godinama bili nerazdvojni u Sarajevu, pa i u Francuskoj...a pogledajte kako su ovi levati sto organizuju veceru sutra izradili narod sa tim reklamama, a to su isti ljudi koji i Enesa reklamiraju..ali eto neka su klepili narod ebiga kad smo mi glupi ebiga ... majkemi uzimaju pare lafa ona "NASA REALNOST" Drita sto vodi organizuje humanitarnu veceru sa reprezentativcima , a danas potvrdjeno da ljudi uopste nece biti tu sramotaaaa ...mislim hajde znam ja da treba pomoci te ljude u tim humanitarnim akcijama, ali zasto se ljudi sluze lazima i varaju narod?...prvo nema logike evo zasto sutra kazu vecera je u 7:00h, a nisu ni racunali kad su laglai da reprezentacija ima trening u 6 gdje nece doci u hotel do 9:30 garant, pa kad bi onda oni stigli uopste na tu veceru?...drugo zar nije sramota da pored te "NASE REALNOSTI" ukljucen u organizaciju je i Chicago soccer association gde je od 10 ljudi 8 ljudi iz srbije, a pored folklora koje ima nase drustvo u Chicagu oni su doveli srpski folklor
..pa mozes mislit kakav bi to dole ba cirkus bio?...narod je to placao ebote, narod ganja gdje da izlazi samo zbog reprezentativaca, a narod se sluzi lazima... i to za Enesa ako mislite da ce on dovesti sve njih dole varate se ..logicno je da ce igraci ostati u sklopu stadiona i ako ipak mislim da ce vjerovatno neki otici i na Enesa , ali vecina ih je, kao i Pape sigurno na koncertu Harisa..nedajte se zajebat i da placate beze i da vas narod izradi, a posebno onaj Mujko Erovic hahaha..evo ga zove sad bi covjeku poso uzeo da prodaje ove orginalne dresove
..ja ciganluka ebem ti sunce Mevlide dodji vam rokaj
...trebalo bi onu Dritu onu sto vodi onu emisiju "NASA REALNOST" sad malo prozvat kako koristi narod i sluzi se lazima...treba je prozvat iz razloga jer je iskoristila igrace, pa onda BiH Konzulat u USA i sad narod treba da pljuje po njima zbog nje?... ma znao sam ja da ce to biti ciganluk ebiga , ali ne ovako bas
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=400
- cico x
#1685 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
sad ti i ta zena kriva
nije ona sama,valjda ima ekipa ljudi?
sad oni ispadose negatici zato sto su htjeli nesto pozitivno napraviti ?
nije ona sama,valjda ima ekipa ljudi?
sad oni ispadose negatici zato sto su htjeli nesto pozitivno napraviti ?
- vinnie_jones
#1686 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako su obećali da će se pojaviti trebali su se tuspasiti pa makar u kombinovanom sastavu npr. Ibričić, Karabeg, Sredojević. 
- zenny
#1687 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a sto ne sacekate izjavu nekog normalnog o tome sta se desilo 
boga pitaj ko je sta obec'o i sta se desilo da ljudi odbiju doc...
boga pitaj ko je sta obec'o i sta se desilo da ljudi odbiju doc...
- cyprus
#1688 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam ja Spahu nikad gotivio naročito
Ali jebiga naš je, mada bih ja više volio da je recimo Miske kapiten...
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#1689 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma naravno da je ovo komercijalna utkmica, smiješno ju je gledati bilo kako drugačije...505sCrtom wrote:ja ne znam. zato i pitam. mislim da je proslogodisnja utakmica u americi protiv meksika bila veliki uspijeh, sto se tice publike. puno je bosanaca islo gledati tu utakmicu. ovaj put mislim da samo zele ponoviti pun stadion (citaj punu kasu). nimalo ne vjerujem da su otisli tamo kako bi uigrali reprezentaciju. ali eto, prihvatam mogucnost da grijesim. no, sastav tima kao i strategija (a i rezultat) ce najbolje pokazati zasto se igra bas u cikagu.Henry Chinaski wrote: Možda ja griješim ali molim te da mi otvoriš oči. Kako će se to uzeti pare od dijaspore?
a opet, sto se tice te vecere, mogli su poslati par igraca tamo da se pojave na pola sata-sat, onako simbolicno... i vjerovatno bi nasa dijaspora bila sretna (ako je razlog naseg igranja u americi priblizavanje dijaspori, kao sto pise @poznanik). bojim se da od ove utakmice sama reprezentacija nece imati koristi, ali to je sad drugi par cipela.
Nema ni 15 mjeseci da smo igrali sa Meksikom, garant Meksikanci igraju protiv nas dva puta u 15 mjeseci jer nam je stil igre sličan Kostarici
Prošli put bila profitabilna utakmica, i hajmo je ponoviti i to je to.
Nemam nešto plaho protiv toga, svi savezi to rade, Brazil npr. rijetko kad odigra utakmicu da nije komercijala.. sad, kako Sušić iskoristi tu utakmicu u čisto fudbalskom aspektu je drugi par rukava. Uglavnom nikako..
- inSighT
- Vozim: na guranje
#1690 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma, po meni, on je kloc i za onog prvog kloca! Bio i ostao!masmavi wrote:On je definicija dvolicnosti.juventus wrote:Ne vezano za temu oko humanitarne večere, onaj Spahić mi je postao mrzak u zadnje vrijeme, to je nevjerovatno.
- Edin H.
#1691 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovi igraci su poodavno izgubili dodir sa navijacima, ja bih rekao i sa realnoscu, umisljaju da su valjda neke svjetske zvijezde.cyprus wrote:Nisam ja Spahu nikad gotivio naročitoAli jebiga naš je, mada bih ja više volio da je recimo Miske kapiten...
I nakon Brazila, i nakon sramotne utakmice protiv Irske su pobjegli misevi poslije utakmice, nisu se htjeli pozdraviti navijace koji su putovali velike razdaljine da bi ih bodrili. Meni vala sasvim svejedno, o fudbalerima ionako nemam visoko misljenje i dodjem iz svojih razloga da podrzim reprezentaciju, ali mnogi su zbog te geste ostali razocarani.
Sto se tice vecere, tesko je komentarisati, jer nemamo sve detalje ko je sta obecao i sta je dogovoreno, osobito da li je bilo sta potpisano.
Samo bih da napomenem da je ovo u Engleskoj i Americi, pretpostavljam i drugim zemljama, uobicajen nacin skupljanja pomoci za dobrotvorna drustva i u humanitarne svrhe.
Oraganizuje se vecera, osiguras da neko poznat prisustvuje, odrzi govor, pozoves ljude koji imaju novaca i spremni su da plate visoke cijene vecere i dodatno daju dobrovoljne priloge. Znaci u ovom slucaju ne vjerujem da se ocekivalo od reprezentativaca da daju svoj novac, ali niko im i ne brani, a bilo bi lijepo da je NS BiH ponudio prilog od sebe.
Ugavnom doslo vrijeme da i ja pohvalim Papeta, sva cast Pape, ako si ovo zaista izjavio -
"Sušić nam je rekao da njegovi igrači imaju nešto protiv da budu humani", jer ukoliko je ovo iole ozbiljna organizacija bilo bi zaista lijepo da su se pojavili.
- nosara
#1692 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tako je...! Rastjerat govna, ionako nas samo brukaju... Neka igraju nepokvarena djeca iz mlade reprezentacije...ultima_palabra wrote:Šta Spahić koji nije uopšte tamo ima nešto uređivati? Ako su ljudi iz saveza u dogovoru sa selektorom rekli da se ide, onda se ide... zna se red.
-
todd_smith
#1693 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da si bio u Dublinu dan prije utakmice i gledao Spahu sa navijacima i malom djecom tih navijaca, nikada ne bi to napisaoEdin H. wrote:Ovi igraci su poodavno izgubili dodir sa navijacima, ja bih rekao i sa realnoscu, umisljaju da su valjda neke svjetske zvijezde.cyprus wrote:Nisam ja Spahu nikad gotivio naročitoAli jebiga naš je, mada bih ja više volio da je recimo Miske kapiten...
I nakon Brazila, i nakon sramotne utakmice protiv Irske su pobjegli misevi poslije utakmice, nisu se htjeli pozdraviti navijace koji su putovali velike razdaljine da bi ih bodrili. Meni vala sasvim svejedno, o fudbalerima ionako nemam visoko misljenje i dodjem iz svojih razloga da podrzim reprezentaciju, ali mnogi su zbog te geste ostali razocarani.
Sto se tice vecere, tesko je komentarisati, jer nemamo sve detalje ko je sta obecao i sta je dogovoreno, osobito da li je bilo sta potpisano.
Samo bih da napomenem da je ovo u Engleskoj i Americi, pretpostavljam i drugim zemljama, uobicajen nacin skupljanja pomoci za dobrotvorna drustva i u humanitarne svrhe.
Oraganizuje se vecera, osiguras da neko poznat prisustvuje, odrzi govor, pozoves ljude koji imaju novaca i spremni su da plate visoke cijene vecere i dodatno daju dobrovoljne priloge. Znaci u ovom slucaju ne vjerujem da se ocekivalo od reprezentativaca da daju svoj novac, ali niko im i ne brani, a bilo bi lijepo da je NS BiH ponudio prilog od sebe.
Ugavnom doslo vrijeme da i ja pohvalim Papeta, sva cast Pape, ako si ovo zaista izjavio -
"Sušić nam je rekao da njegovi igrači imaju nešto protiv da budu humani", jer ukoliko je ovo iole ozbiljna organizacija bilo bi zaista lijepo da su se pojavili.
- Edin H.
#1694 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zato sam bio kada se utakmica zavrsila i vidio odnostodd_smith wrote: Da si bio u Dublinu dan prije utakmice i gledao Spahu sa navijacima i malom djecom tih navijaca, nikada ne bi to napisao
- Troll_Happens
#1695 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nasi ljudi su prokleti, samo kad se sjetim onih scena iz zenice spaha daj trenerku daj para spaha spaha.. pa matr vam banditsku uzmi lopatu i zaradi a ne da samo gule ljude...
to bi isto bilo i na sedeljci haj pomozi nas poguraj nas aj ovo aj ono... mrsh nikom ne daj.. dosli ste igrati svi ostali lopatu krampu u ruke i udaraj u zemlju...
to bi isto bilo i na sedeljci haj pomozi nas poguraj nas aj ovo aj ono... mrsh nikom ne daj.. dosli ste igrati svi ostali lopatu krampu u ruke i udaraj u zemlju...
-
todd_smith
#1696 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
cudna smo "mi" sorta, posebno ova dijaspora u Americi koja je toliko izgubila pojam sta znaci biti Bosanac da su se prigrlili svake "seljacke" navikeEdin H. wrote:Zato sam bio kada se utakmica zavrsila i vidio odnostodd_smith wrote: Da si bio u Dublinu dan prije utakmice i gledao Spahu sa navijacima i malom djecom tih navijaca, nikada ne bi to napisao
Ja licno znam da su na trening u Dablin su dosli pola normalna raja, pola "bolidi"
Ja sam na treningu samo slusao "Spaha pederu, Dzeko otpadose ti jajnici, Vedade gdje ti je momak...heheh nek si mu rek`o deder jos jednom da te cuje"...nisam mogao da vjerujem i sta je najgore sve odrasli momci to govore
I opet poslije toga je Spahic i Vedo i ostali prisli da se slikaju, razgovaraju...cak je bio detalj gdje Spahi nude da obuce dres iz njihove neke izmisljene lige
I poslije svega toga, opet je prilazio maloj djeci tepao im, sa njima se slikao i razgovarao kao da su njegova djeca, dok su neki ko` Ibricic na mobitelu samo visili, potpisali ako se BAS moralo i svojim poslom isli, tako da ne mogu niti cu vjerovati takve izjave kada vidim na klipu od nekog anonimusa iz St.Louisa koja se na stikle nabila, pomislila da ce uz Enesa na nekakvom "sijelu", kolo voditi pa se razocarala i pocela pricati o tome kako jedan Edin Dzeko ili Vedad Ibisevic,Emir Spahic ili Miralem Pjanic nisu humani
- burek_in_space
#1697 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dje cesh ba Edinu H. objashnjavati, on ionako za Fanaticose navija 
- Edin H.
#1698 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
burek_in_space wrote:Dje cesh ba Edinu H. objashnjavati, on ionako za Fanaticose navija
-
salle_eh1986
#1699 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
bošnjo prije rata i bošnjo nakon njega su dva različita pojma na žalostJedan001 wrote:Nasi ljudi su prokleti
- SAID5
#1700 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ljudi su sportisti i podrzavam ih. Sto se tice humanitarnog dijela, mislim da je velika vecina u krivu. Dosta reprezentativaca je jako humano i to su dosta puta pokazali, neko javno, neko ne. To sto su se neki "navijaci" okupili u Americi, nije pod moranje da se pojavi reprezentacija na "druzenju". Po toj logici, ako je repka na pripremama u Sarajevu, ja napravim veceru i ako se oni ne pojave, ja saspem medijsku paljbu... Vjerujem da je malo kome do sjedenja sa raznom sortom ljudi i slikanja po cijelu noc. Svi znamo kakvih nas sve ima. A ako americkoj dijaspori treba doci 20 ljudi da bi oni dali nesto u humanitarne svrhe, onda je to fakat tuzno.
Svaka prica ima dvije strane, a svi domaci mediji su objerucke uhvatili saopstenje za javnost jedne gospode, za koju se ispostavilo da i nije bash "cista"
Svaka prica ima dvije strane, a svi domaci mediji su objerucke uhvatili saopstenje za javnost jedne gospode, za koju se ispostavilo da i nije bash "cista"