ekupon.ba

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vaše mišljenje o ekupon.ba ?

Dobra ideja, učestvovati ću u kupovinama
403
64%
Ništa posebno, a sigurno je i navlakuša
103
16%
Ne zanima me
119
19%

Total votes: 625

madnessa

#1676 Re: ekupon.ba

Post by madnessa »

Ekupon definitivno ne razmatra da li je neko sposoban pružiti uslugu prije nego objave ponudu. Evo i kupon za Jahorinu ispao problem. Ne shvatam da su mogli odmah u startu znati da će svi dolaziti vikendom i da je nemoguće da sve te ljude smjeste u zadatom roku. Mi smo na kraju uzeli manju sobu od one u ponudi i sedam dana ranije nego nam odgovara samo kako bismo iskoristili kupon...

S druge strane, ne moRe i jare i pare...
Gospoda Ministarka

#1677 Re: ekupon.ba

Post by Gospoda Ministarka »

babyline wrote:
karanana wrote:e tu je lova i dobra zarada, na onim koji ne iskoriste. ne bih dozvolio da mi propadne pa makar otiso, narucio i bacio odmah sve.
a ova frizerka, ona bi trebala da produzi vazenje kupona. mislim da je neko i rekao da je produzila i da ce svi kad tad biti 5 puta isfenirani.
frizerka je dala neogranicen broj kupona, sa stomakom do zuba... nakon toga ekipa od 3 radnice spalo na jednu...
pravi potez!
Nisam htjela da se izjasnjavam na ovu temu, ili bar ne prva progovoriti o ovome, ali bravo Babyline. Meni je jako zao, sve i jedne uposlenice tog frizerskog salona. Frizerke tu rade za procenat od 30 %, jedno feniranje kosta cca 4 KM, sto znaci da su te zene fenirale za 1 KM po musteriji :sad: a vlasnica je sa stomakom do zuba kuci duskala, i ugovarala termine, ne brinuci da li su te zene u mogucnosti da dnevno isfeniraju 8-10 zena, ne brinuci da li su bolesne ( ona crvena je bila pod temperaturom kad me je fenirala), kakve su im uslove dale.... Robovski! :sad:
kredenac-ac

#1678 Re: ekupon.ba

Post by kredenac-ac »

Bila sam jos jednom u Perfectu, crvenoj curi dizem spomenik, jadna radi sama, non stop, gazdarica dodje tu i tamo nesto zakuka, oko djeteta malo, procaska, ispusi koju i ode, a crvena jadna ne zna gdje udara, a gazdarica joj stanca spisak musterija.

Ipak, pozitivno je sto se na crvenoj djevojci ne moze osjetiti sve to i sto stvarno korektno odradi, a i rekli su da ce kuponi biti produzeni doslovno dok svi sve ne iskoriste, a i kao imat ce i neke dodatne popuste za musterije na narednih nekoliko feniranja...
Pitarrr82

#1679 Re: ekupon.ba

Post by Pitarrr82 »

De skontajte curi ime, ne zovite je crvena ccc :mrgreen:
Gospoda Ministarka

#1680 Re: ekupon.ba

Post by Gospoda Ministarka »

Pitarrr82 wrote:De skontajte curi ime, ne zovite je crvena ccc :mrgreen:
Ena. :-D
I, da, svaka joj cast na ljubaznosti i osmijehu koji ima unatoc uslovima rada.
Pitarrr82

#1681 Re: ekupon.ba

Post by Pitarrr82 »

Gospoda Ministarka wrote:
Pitarrr82 wrote:De skontajte curi ime, ne zovite je crvena ccc :mrgreen:
Ena. :-D
I, da, svaka joj cast na ljubaznosti i osmijehu koji ima unatoc uslovima rada.

Eto tako moze :), lijepo ime fina cura kako je vec par puta receno...
Luce

#1682 Re: ekupon.ba

Post by Luce »

madnessa wrote:Ekupon definitivno ne razmatra da li je neko sposoban pružiti uslugu prije nego objave ponudu. Evo i kupon za Jahorinu ispao problem. Ne shvatam da su mogli odmah u startu znati da će svi dolaziti vikendom i da je nemoguće da sve te ljude smjeste u zadatom roku. Mi smo na kraju uzeli manju sobu od one u ponudi i sedam dana ranije nego nam odgovara samo kako bismo iskoristili kupon...

Vjeruj da sam ja za Jahorinu, odmah nakon sto je ponuda prosla nazvala da rezervisem, jedva sam uspjela rezervisati i to radi se o danima koji njima odgovaraju a ne meni. Svi vikendi vec bili zauzeti, tesko mi nadjose sobu.
Za ovaj frizerski, perfect je u pitanju, poklonila sam kupon jer su me mogli primiti tek nekad za mjesec (naravno ne mogu u radnom vremenu, samo poslije posla ili vikendom). Rekoh jednom mi bi problem rezervisati termin sta ce biti sa 5 feniranja,elem nemam ja zivaca za to.

Gubim polako interes za ovaj e-kupon, super sto je cijena niza ali kvalitet usluge nije kao kad placas punu cijenu. Nekako kao da smo osteceni, placate manje pa eto sad se uklopite i prilagodite. Tako meni to djeluje.
madnessa

#1683 Re: ekupon.ba

Post by madnessa »

Luce wrote:
madnessa wrote:Ekupon definitivno ne razmatra da li je neko sposoban pružiti uslugu prije nego objave ponudu. Evo i kupon za Jahorinu ispao problem. Ne shvatam da su mogli odmah u startu znati da će svi dolaziti vikendom i da je nemoguće da sve te ljude smjeste u zadatom roku. Mi smo na kraju uzeli manju sobu od one u ponudi i sedam dana ranije nego nam odgovara samo kako bismo iskoristili kupon...

Vjeruj da sam ja za Jahorinu, odmah nakon sto je ponuda prosla nazvala da rezervisem, jedva sam uspjela rezervisati i to radi se o danima koji njima odgovaraju a ne meni. Svi vikendi vec bili zauzeti, tesko mi nadjose sobu.
Za ovaj frizerski, perfect je u pitanju, poklonila sam kupon jer su me mogli primiti tek nekad za mjesec (naravno ne mogu u radnom vremenu, samo poslije posla ili vikendom). Rekoh jednom mi bi problem rezervisati termin sta ce biti sa 5 feniranja,elem nemam ja zivaca za to.

Gubim polako interes za ovaj e-kupon, super sto je cijena niza ali kvalitet usluge nije kao kad placas punu cijenu. Nekako kao da smo osteceni, placate manje pa eto sad se uklopite i prilagodite. Tako meni to djeluje.
Ma rekoh ja da ne može i jare i pare... Sve je onoliko koliko platiš... Mada je u početku bilo super ponuda gdje sam se iznenadila uslugom. Sada daju više nego što mogu podnijeti i ponekad se osjećam kao na traci... Evo npr. onaj PowerPlate. Ni ne završim sa treningom neko već čeka na vratima, presvučen za trening, i ti se ni ne ohladiš već si na vratima. Strašno!

Ekupon sad samo gledam kako bih skontala šta sve ima u gradu. Za neke stvari nisam ni znala da ih imamo, pa je fino pogledati...
Pitarrr82

#1684 Re: ekupon.ba

Post by Pitarrr82 »

Samo kukate :mrgreen: , kupi se ne znam koliko kupona za neki frizerski salon u pola cijene zbog "gladnih ociju" i kad ljudi ne stignu onda belaj... Nazalost tipicno za ovo podneblje :mrgreen:
madnessa

#1685 Re: ekupon.ba

Post by madnessa »

Pitarrr82 wrote:Samo kukate :mrgreen: , kupi se ne znam koliko kupona za neki frizerski salon u pola cijene zbog "gladnih ociju" i kad ljudi ne stignu onda belaj... Nazalost tipicno za ovo podneblje :mrgreen:
Tvoje razmišljanje je tipično za ovo podneblje. Ako si naplatio za standardnu uslugu kakvu pružaš inače i pri tom rekao šta je sve uključeno ima i da je pružiš. Mojih 10pf i 100KM je moje i ima da ih poštuješ. Niti sam te tjerala da se reklamiraš, da prodaješ više nego možeš podnijeti niti me zanima koliko si se ti zavalio tom ponudom... Ja sam mušterija, dala sam svoje novce i neću da razmišljam o tome kako si ti siromah jadan što si kao morao da daš takvu ponudu. Ma daj...
Pitarrr82

#1686 Re: ekupon.ba

Post by Pitarrr82 »

madnessa wrote:
Pitarrr82 wrote:Samo kukate :mrgreen: , kupi se ne znam koliko kupona za neki frizerski salon u pola cijene zbog "gladnih ociju" i kad ljudi ne stignu onda belaj... Nazalost tipicno za ovo podneblje :mrgreen:
Tvoje razmišljanje je tipično za ovo podneblje. Ako si naplatio za standardnu uslugu kakvu pružaš inače i pri tom rekao šta je sve uključeno ima i da je pružiš. Mojih 10pf i 100KM je moje i ima da ih poštuješ. Niti sam te tjerala da se reklamiraš, da prodaješ više nego možeš podnijeti niti me zanima koliko si se ti zavalio tom ponudom... Ja sam mušterija, dala sam svoje novce i neću da razmišljam o tome kako si ti siromah jadan što si kao morao da daš takvu ponudu. Ma daj...

Pa problem i jeste sto je to samo reklama, ako je ne znam koliko ljudi uzelo tog personalnog trenera ili sta vec nakon mjesec dana koliko im recimo traje kupon vise nece biti tu a tebi ako se svidja nastavis i nema guzve isto kao sto recimo Fan reklamira jer je potrovao pola grada i mozda posao slabije ide...

Uostalom ovdje se pocelo pricati kao da nista, bas nista vise ne valja a ja do sada iskreno nisam imao loseg iskustva mozda sto kupujem smisljeno i ne na prvu i masovno :wink:

Niko Vas ne tjera da kupujete...
madnessa

#1687 Re: ekupon.ba

Post by madnessa »

Šta znači promišljeno kupovanje? Nešto što mi se sviđa i što su drugi pohvalili želim i da kupim. Nešto želim i da probam, pa mi baš super dođe što je dosta jeftinije nego inače... Sad eto prema tvom to što ja ne kupim svaki kupon će me spastiti toga da ne naletim na ponudu koja je katastrofa?!!!

Ti brkaš kruške i jabuke... Konkretno frizerka, hotel na Jahorini, PowerPlate i druge stvari koje su se spominjale su dali ponudu koju ne mogu iznijeti. Hotel sam lično kupila, kao što sam ranije na temi pisala, jer mi je dragi rekao da je odličan, a tamam nam dođe da odemo negdje da odmorimo i od ovog Sarajeva. I sad ispade da su dali ponudu kao da su Bristol, a ne obični mali planinski hotelčić... Jesam ja kriva ili oni, koji nisu dobro procijenili kapacitete? Ili produži vrijeme trajanja kupona ili ne nudi toliki broj...

U posljednje vrijeme jeste simpotmatično da ljudi ne stignu uraditi ono što su ponudili. Znam da i Ekupon zna nazvati ponuđače i moliti ih za veći broj kupona... Ali ni za šta od toga nisam kriva i hoću da mi se da puna usluga. Oni to fino provedu i kroz knjige ili ne provedu nikako i ne zanima me što je sam sebe zavalio. Svi se reklamiraju i reklama nije gubitak. Samo što nisu svjesni da sa ovakvim ponudama bolje da se nisu ni reklamirali... Samo se brukaju!
Pitarrr82

#1688 Re: ekupon.ba

Post by Pitarrr82 »

Pa ja i kazem da se prica kao da nista ne valja a ocigledno je samo do par stvari, hotel i PP vjerovatno jesu prodali vise nego sto mogu podnijeti i ide njima na kapu ali mi niko ne moze reci a i vidi se po preprodaji kupona da za taj salon nije kupljeno pretjerano vise kupona nego sto je potrebno :mrgreen:

Normalno je da se ne treba navici na nesto lose samo jer placas manje nego inace ali ne treba toliko kuditi ovu ideju, projekat pa i pojedine stvari jer se po meni pretjeruje s tim :)
Jeep27

#1689 Re: ekupon.ba

Post by Jeep27 »

Ja bih kao pozitivan primjer istakao hotel Pahuljicu na Vlasicu, gdje su ostavili dovoljno prostora i vremena za iskoristiti kupon, a da samoj usluzi zaista nista ne fali. Takodjer vrlo sam bio zadovoljan restoranom Pasta Zen i Vapianom. Nije bilo razlike u usluzi u odnosu na redovnu ponudu i cijenu.
Last edited by Jeep27 on 28/10/2011 12:58, edited 1 time in total.
nera18

#1690 Re: ekupon.ba

Post by nera18 »

obzirom da vas je dosta bilo u dufny jer je ogroman broj kupona raniej prodat, kako ste zadovljni?
dal kupiti depilaciji ili ne
nadia ali

#1691 Re: ekupon.ba

Post by nadia ali »

Ja sam većinom zadovoljna, kupila sam kupon i za Dufny i sve je bilo ok tako da sam uzela i depilaciju :D. Sa Perfectom sam zadovoljna do sada sam iskoristila 4 feniranja a imam i jos jedan kupon. Malo duže čekam ali sam to i znala kada sam kupila kupone...
jedino čime nisam bila zadovoljna je Kens koji mi je uništio kosu i uzasno me osisao....

:thumbup: Kenzzo, Fan, Perfect, Dufny, Kineski restoran, Opstanak, i :thumbup: :thumbup: Kozmetički salon Sanja i Kompanor....
Luce

#1692 Re: ekupon.ba

Post by Luce »

Pitarrr82 wrote:Pa ja i kazem da se prica kao da nista ne valja a ocigledno je samo do par stvari, hotel i PP vjerovatno jesu prodali vise nego sto mogu podnijeti i ide njima na kapu ali mi niko ne moze reci a i vidi se po preprodaji kupona da za taj salon nije kupljeno pretjerano vise kupona nego sto je potrebno :mrgreen:

Normalno je da se ne treba navici na nesto lose samo jer placas manje nego inace ali ne treba toliko kuditi ovu ideju, projekat pa i pojedine stvari jer se po meni pretjeruje s tim :)

Niko ne kudi ideju, ideja je odlicna. Problem su pojedini pruzatelji usluga/proizvoda kojima je ocito namjera da jednom prodaju svoj taj isti proizvod/uslugu a neko dugorocno poslovanje ih ne zanima. Nisu sigurno ni svjesni sta znaci losa reklama, pogotovo "od usta do usta".
Imala sam i pozitivnih iskustava ((Va piano ili masaza u F&A) bilo sve 5. Oni vjerovatno razmisljaju i znaju da, ako je klijent zadovoljan jednom doci ce opet.
Sigurno da nije lako u kratkom roku pruziti uslugu vecem broju klijenata, ali ako nisi to u stanju da sprovedes pa ne moj onda ni nuditi. Poizvesces sebi vise stete nego koristi na dugorocnom planu.
Pitarrr82

#1693 Re: ekupon.ba

Post by Pitarrr82 »

Da, tako je Info uradio... Ne sjecam se koliko su ponudili polugodisnjih pretplata ali je nesto malo bilo i svi smo kukali sto jos ne dodaju, vjerovatno iz iskustva ljudi znaju da to ne mogu ispuniti i nisu vise dodali...

Mislim da je glavni problem kolicina osoba koji kupe kupon a ne usluga onih koji to ne mogu da ispune, iako je njihova krivica :)
Zux

#1694 Re: ekupon.ba

Post by Zux »

Koristio sam dosta kupona, Vapiano, Pasta Zen, Vucko, Tomato, Kras itd., neke i visestruko. Nijedno, ali bas nijedno negativno iskustvo nemam. Ni na jednom mjestu od navedenih nisam osjetio da sam drugacije tretiran jer sam tu preko ekupona. Vidim da ima nekoliko negativnih iskustava, ali ocito ponajvise jer su pogresno procijenjeni kapaciteti i mogucnosti pojedinih pruzatelja usluga. Medjutim, to je toliko mali procenat da je zaista nepotrebno samo te negativnosti izdvajati. Pojedini komenatri su takvi, da neko ko se recimo tek informise o ovoj usluzi i vrsti kupovine, moze samo pomisliti da je ovo prevara, petljancija i prodaja m... pod bubrege, a nije.
wizzard

#1695 Re: ekupon.ba

Post by wizzard »

ako neko pradaje kupon za ovaj salon namjestaja nek se javi :)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1696 Re: ekupon.ba

Post by bordo gandalf »

Jel ko iskoristio onaj kupon kod Ferhatovica??
Utisci i to?? :D
bordo gandalf

#1697 Re: ekupon.ba

Post by bordo gandalf »

Nije valjda da niko nije isao u FAN...
MedenoSrce

#1698 Re: ekupon.ba

Post by MedenoSrce »

Možda je i išao, ali još uvijek nije izašao ... iz bolnice. :D
bordo gandalf