DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
-
cucamonga
#1676 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
malo je ko relevantan kao on a da iznese ovako opasne cinjenice
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1677 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
jbt
Irak - riješen. Sirija - kuha se. Libija - riješena. Somalia - kuha se. Sudan - riješen.
Libanon?
Iran?
Irak - riješen. Sirija - kuha se. Libija - riješena. Somalia - kuha se. Sudan - riješen.
Libanon?
Iran?
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1678 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
jedan izvrstan post amerikanca sa ytb.You make an excellent point about what they will do on any large scale uprising, but the American sheeple are for the most part completely unable to comprehend what their government is actually guilty of on the International front. The price of freedom was eternal vigilance. The morons of this country lost it all and didn't it hasn't even dawned on them yet. For the most part they just stare at their smart phones in an ignorant stupor.
- trafa
#1679 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
bit ce sve rijeseno, kako su krenuli...anthraxQ wrote:jbt![]()
![]()
![]()
Libanon?
Iran?
-
cucamonga
#1680 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
anthraxQ wrote:jedan izvrstan post amerikanca sa ytb.You make an excellent point about what they will do on any large scale uprising, but the American sheeple are for the most part completely unable to comprehend what their government is actually guilty of on the International front. The price of freedom was eternal vigilance. The morons of this country lost it all and didn't it hasn't even dawned on them yet. For the most part they just stare at their smart phones in an ignorant stupor.
jes' vidio - covjek javno usmjeno objavio CIA-ine projekcije
i eto kad bivsi glavnokomandujuci NATOa i jedan od najjacih americkih generala ikad (ja mislim da je on licno htio da unisti i bombardira VRS) ovako ovo isprica - na forumu se pojave veci katolici od papa, za neki lični šićar, ubjedjujuci narod da je USA tamo dosla da zavede red demokratiju i ljudska prava
hau jes nou.
najjadnije je sto americka kriminalno-fasisticka korporativna oligarhija koristeci sluzbene, politicke, vojne i drzavne resurse zapravo reze lagano granu na kojoj sjedi jer joj prijeti urusavanje sa nagrizanjem americke stabilnosti, suverenosti i ekonomsko-privredne snage - samo zarad pohlepe kratkorocnih projekcija.....
- slobodni armirach
#1681 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Saudijski princ Alwaleed bin Talal investirao 300 milijuna dolara u Twitter
Prema pisanju Bloomberg-a, saudijski princ Alwaleed bin Talal investirao je 300 milijuna dolara u američku korporaciju Twitter Inc.
Ovom investicijom saudijski princ dobiva "strateški udio" u jednoj od najuspješnijih kompanija današnjice, čiji se proizvod (zajedno s Facebookom) često citira kao ključni okidač brojnih socijalnih nemira diljem arapskog svijeta i šire.
Princ Alwaleed bin Talal i njegova kompanija Kingdom Holding Co. također su jedni od najvažnijih investitora u Citigroup Inc. (najveća bankovna korporacija na svijetu sve do izbijanje krize, danas je na broju jedan JPMorgan Chase)
"Investicija o kupnji udjela Twittera je pripremana mjesecima", službeno je danas objavila saudijska kompanija. Izuzev vijesti o preuzimanju strateškog udjela, nikakve druge informacije nisu date u javnost.
Princ Alwaleed bin Talal također ima i znatne udjele u kompanijama kao što su General Motors, News Corp. i Apple Inc.
Inače princ Alwaleed je nećak saudijskog kralja Abdullah-a.
Prema pisanju Bloomberg-a, saudijski princ Alwaleed bin Talal investirao je 300 milijuna dolara u američku korporaciju Twitter Inc.
Ovom investicijom saudijski princ dobiva "strateški udio" u jednoj od najuspješnijih kompanija današnjice, čiji se proizvod (zajedno s Facebookom) često citira kao ključni okidač brojnih socijalnih nemira diljem arapskog svijeta i šire.
Princ Alwaleed bin Talal i njegova kompanija Kingdom Holding Co. također su jedni od najvažnijih investitora u Citigroup Inc. (najveća bankovna korporacija na svijetu sve do izbijanje krize, danas je na broju jedan JPMorgan Chase)
"Investicija o kupnji udjela Twittera je pripremana mjesecima", službeno je danas objavila saudijska kompanija. Izuzev vijesti o preuzimanju strateškog udjela, nikakve druge informacije nisu date u javnost.
Princ Alwaleed bin Talal također ima i znatne udjele u kompanijama kao što su General Motors, News Corp. i Apple Inc.
Inače princ Alwaleed je nećak saudijskog kralja Abdullah-a.
-
simpozijum delirijum
#1682 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
zlocini protiv covjecnosti u Iraku , pripadnici USA armije su pocinili genocid !irvinx1 wrote:Ja sam za potpunu demokratizaciju i liberalizaciju arapskih i aijskih zemalja. Nek svako radi sto mu je volja, dok god neugrozava tudja prava i slobode.
doslovno explozija dokumenata i izvjestaja o jezivim zlocinima i sistematskim i namjernim Americkih oruzanih snaga protiv civila u Iraku , ubijanje van svake kontrole , pljacke i silovanja ...masovno i sistematski !..
u pitanju su na desetine hiljada ubijenih !
a Americka Armija se ubrzano povlaci iz Iraka i pokusava panicno da zataska tragove zlocina
ali ?
Imperija se rusi kao kula od karata , traumatizirani vojnici i njihova rodbina progovaraju i Pentagon ocajnicki pokusava da zaustavi raspad sistema ..
od tajnih konc-logora do masovnih likvidacija i masovnih grobnica za civile , koje su Americke trupe svstavali u "teroriste"
ne samo Irak vec sirom planete .. ovo ce biti zestoko !
ovo je 1984 ili Nacisticka 1939 ?
http://www.informationclearinghouse.inf ... e30034.htm