BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Charuga
Globalni moderator

#1676 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Charuga »

Ozil wrote:
hz__semir wrote:
Ozil wrote:Pobjedimo li rumune mozemo se do kraja ganjati sa francuzima za prvo mjesto...mislim da smo jedini koji nisu igrali protiv dvije najslabije ekipe u grupi.
A šta su Albanija i Luksemburg, dvije najjače ekipe u grupi?
Ja kako znam nismo igrali protiv luxa i bjelorusa
Nismo igrali samo sa Bjelorusijom. Sa svim ostalim jesmo barem jednu utakmicu.

Luxemburg-BiH 0:3
Ridjobrki

#1677 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Ridjobrki »

awekenings wrote:idem s auticem... pa reko da nije ko boravio vec u Bucuresti da nam udijeli koji savjet poshto smo kontali ostati 3-4 dana ...
Bio sam ja prije nekoliko godina, savjet je da ne idete. :D

Ma grad je super i sve to ali mentalitet je dabogsačuva, ništa nisu utekli od nas. Čuvajte se džeparenja, naročito ako će ko ići vozom. Nije baš najbolje mjesto za gostujuće navijače, zatucani su i nabrijani kao Hrvati npr. Ja sam išao drugim poslom ali to sam skont'o.
El_comadante

#1678 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by El_comadante »

ma netreba sada dizati euforiju tipa lako čemo oni se raspadaju itd. nama realno i bod odgovara jer teško če iko protiv Rumuna uzeti 4 boda.
bosnovizija

#1679 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by bosnovizija »

Srijeda, 25 Maj 2011 07:36

Selektor ''A'' nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je spisak nogometaša na koje računa za predstojeći kvalifikacijski meč Evropskog prvenstva protiv Rumunuje.
Sušić je za meč protiv Rumunije pozvao Kenana Hasagića, Ibrahima Šehića, Asmira Avdukića, Ognjena Vranješa, Emira Spahića, Adnana Mravca, Borisa Pandžu, Mensura Mujdžu, Senada Lulića, Darka Maletića, Muhameda Subašića, Muhameda Bešića, Senijada Ibričića, Semira Štilića, Miralema Pjanića, Zvjezdana Misimovića, Elvira Rahimića, Harisa Medunjanina, Vedada Ibiševića, Edina Džeku, Sejada Salihovića i Zlatana Muslimovića.

Selektor je dodao da je duže vrijeme razmatrao da za naredni reprezentativni ciklus pozove Asmira Begovića i Sašu Papca, na što se na kraju i odlučio, ali je dobio negativne odgovore, jer su oba nogometaša trenutno u lošoj formi i smatraju da je povratak u reprezentativni dres bolje ostaviti za drugu priliku.
''Begović nije branio posljednje dvije utakmice i rekao mi je da nije još spreman za reprezentaciju. Papac je putem medija najavio da bi se mogao vratiti, zbog čega sam uz saradnike odmah počeo razmatrati da ga pozovem iako na toj poziciji sada imamo Salihovića i Lulića. Na kraju sam ga odlučio pozvati, međutim i Papac nije u najboljoj formi i bit će bolje da se vrati na nekoj od narednih utakmica'', izjavio je Sušić na današnjoj konferenciji za medije.
Okupljanje dijela reprezentacije zakazano je za 27. maj, dok će se ostatak reprezentacije pripremema za susret protiv Rumunije priključiti 30. maja. Reprezentacija će se okupiti u Hotelu ''Hercegovina '' u Sarajevu.
Utakmica protiv Rumunije bit će odigrana 3. juna u Bukureštu, na stadionu ''Giulesti - Valentin Stancescu'' u 21.00 sati, a četiri dana nakon toga BiH u Zenici dočekuje Albaniju na stadionu ''Bilino Polje'' u 20.15 sati.

Izvor: zenicablog
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1680 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JoseMujica »

kad pada ovo sranje od skupštine....sad ovih dana?

PS

zvanično!
Senad Lulić je novi igrač Lazija
sretno momak!
simonese

#1681 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by simonese »

El_comadante wrote:ma netreba sada dizati euforiju tipa lako čemo oni se raspadaju itd. nama realno i bod odgovara jer teško če iko protiv Rumuna uzeti 4 boda.
evo realno bez trunke euforije:
za klasu smo jaci od Rumuna
zasto ne igrat na pobjedu
jutarnji

#1682 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jutarnji »

simonese wrote:evo realno bez trunke euforije:
za klasu smo jaci od Rumuna
zasto ne igrat na pobjedu
:thumbup:
Tako je, ovo je k`o da igra Brazil (mi) i Andora. Realno, razvalicemo ih vec u prvih 45 minuta.
konacan rezultat Tigani-BiH 0-6.
El_comadante

#1683 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by El_comadante »

pošto rumuni moraju ići na pobjedu ja bih igrao taktiku 4-5-1 ili 5-4-1 i kako vrijeme odmiče rumuni če se morati više otvarati i dati nama prostora i onda bih ubacio još jednog napadaša u 60 minut 4-4-2 i to je recept i za pobjedu
quasar

#1684 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by quasar »

Ljudi moji mozemo li mi ikad biti realni?

Sta sve necu procitati.
simonese

#1685 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by simonese »

El_comadante wrote:pošto rumuni moraju ići na pobjedu ja bih igrao taktiku 4-5-1 ili 5-4-1 i kako vrijeme odmiče rumuni če se morati više otvarati i dati nama prostora i onda bih ubacio još jednog napadaša u 60 minut 4-4-2 i to je recept i za pobjedu
:thumbup: 0:1 i svi sretni i zadovoljni
splend

#1686 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

quasar wrote:Ljudi moji mozemo li mi ikad biti realni?

Sta sve necu procitati.
pa bit cemo realni i reci da cemo ih rasturiti :mrgreen: nasa posla :thumbup:

ova tekma je nama skoro pa nebitna, nase ce biti da bjelorusiju pobjedmo dva puta, i dvije domace, i to je to.
mada mislim da ni u rumuniji necemo izgubiti, ali eto...
Edin H.

#1687 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

splend wrote:
quasar wrote:Ljudi moji mozemo li mi ikad biti realni?

Sta sve necu procitati.
pa bit cemo realni i reci da cemo ih rasturiti :mrgreen: nasa posla :thumbup:

ova tekma je nama skoro pa nebitna, nase ce biti da bjelorusiju pobjedmo dva puta, i dvije domace, i to je to.
mada mislim da ni u rumuniji necemo izgubiti, ali eto...
Na koje mjesto ti ciljas u grupi?

Cetvrto? :D

Pusti ti to oslanjanje na ostale rezultate, treba sve satrati :D
splend

#1688 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

ciljam na prvo, i da cemo biti evropski prvaci :mrgreen:

satrali, ne satrali, nama ne gine baraz. ni od koga ne zavisimo, tako da nam je ova tekma kao i ona u francuskoj, skoro pa ne bitne :thumbup: kako god da sam racunao, nama treba ovih 12 bodova koje sam naveo, i mi smo drugi :dance:
Edin H.

#1689 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

splend wrote:ciljam na prvo, i da cemo biti evropski prvaci :mrgreen:

satrali, ne satrali, nama ne gine baraz. ni od koga ne zavisimo, tako da nam je ova tekma kao i ona u francuskoj, skoro pa ne bitne :thumbup: kako god da sam racunao, nama treba ovih 12 bodova koje sam naveo, i mi smo drugi :dance:
Pa zar nije Pape rekao da nece biti zadovoljan plasmanom u baraz? :skoljka:
splend

#1690 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

Edin H. wrote:

ne znam jel' to rekao, al' ako jest, upravu je covjek. plasman u baraz, ne znaci plasman na evropsko.

on nije ciro idiot, da na sva zvona obecava prvenstvo, pa kad ne ode da krivi igrace, da su prodali tekmu :mrgreen:
ti velis, da je samo rekao, da nece biti zadovoljan plasmanom u baraz. kakav gospodin :thumbup:
Johnny_x

#1691 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Johnny_x »

splend wrote:
Edin H. wrote:

ne znam jel' to rekao, al' ako jest, upravu je covjek. plasman u baraz, ne znaci plasman na evropsko.

on nije ciro idiot, da na sva zvona obecava prvenstvo, pa kad ne ode da krivi igrace, da su prodali tekmu :mrgreen:
ti velis, da je samo rekao, da nece biti zadovoljan plasmanom u baraz. kakav gospodin :thumbup:
A ima li ona opcija kao najefikasnija ekipa da se plasiramo sa drugim mjestom?
quasar

#1692 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by quasar »

kao najbolja druga direktno mozemo otici. Na dobrom smo putu i zato nam trebaju te pobjede.
Edin H.

#1693 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

splend wrote:
Edin H. wrote:

Cinjenica je da imas siroko shvatanje pojma gospodin :oops:
Nisu igraci, nego igrac prodali tekmu, ali i sa tim igracem ne vjerujem da bi puno bolje prosli zbog namjerne FIFINE promjene pravila za baraz da bi se situacija otezala za male reprezentacije i Cirine gluposti u Estoniji sto se tice zutih kartona.
Ali nije samo tu izgubljen baraz, nego sto Ciro nije otisao i razgovarao sa Papcem kada je ovaj bio u najboljoj formi.
Istu gresku sada pravi Pape sa Asmirom, jer kod nas ne vrijedi parola na greskama se uci.
Pa tada se pokazalo da mi klupu nemamo, a i sto se prvog tima tice imamo pola igraca da nesto vrijede, zato nam je svaki kvalitetan igrac neophodon.
splend

#1694 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

koji igrac?
Edin H.

#1695 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

Nisam nikada bio uvjeren u Misimovicevu povredu.

A ocajno je igrao i u Portugalu, zato je i Ciro rekao poslije utakmice u Portugalu da ga je trebao ranije zamijeniti.

Na to je Misimovic digao nos, a poslije Zenice i Cirinih kritika izjavio da pod Cirom vise nece nastupati za reprezentaciju.

Da li je Misimovic namjerno lose igrao u Portugalu, sto je nakon Cirine nepromisljene izjave, ja vjerujem razlog neigranja u Zenici, ili je jednostavno bio ustopan ne znam.
splend

#1696 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

znaci, ti vjerujes covjeku, koji je bio osudjen za stimanje utakmica u francuskoj, poznat kao majstor manipulacije, da je misimovic prodao utakmicu kvalifikacija!?? ma hajde molim te. cuj ti sumnjao u misketovu povredu :oops:
pa kako da te shvatim ozbiljno :thumbup:
Edin H.

#1697 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

Niti ja od tebe trazim da me shvatas ozbiljno, niti od tebe trazim da ne vjerujes igracu za kojeg sam vec u Zenici znao da ce biti spreman da odigra cijelu utakmicu tri dana kasnije.
Do tebe je da procijenis i izaberes zakljucak koji ti odgovara.
I da se zapitas zasto je Munja rekao da ce kazniti Prolica sto je pustio Misimovica da udje na utakmicu u Zenici u gledaliste. Misimovic dok je igrao u vrhunskoj formi je bio poznat da se sa vremena na vrijeme ponasa kao "ramazena mlada".
Naravno da i mene kopka zasto ne bi igrao utakmicu u kojoj eventualnom pobjedom je mogao postici vrhunac svoje karijere, a to je igra na Svjetskom prvenstvu.
Ali sto ljudi, sto cudi.

PS Uopste nisam obracao paznju na Cirine komentare.
and

#1698 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by and »

Edin H. wrote:Nisam nikada bio uvjeren u Misimovicevu povredu.

A ocajno je igrao i u Portugalu, zato je i Ciro rekao poslije utakmice u Portugalu da ga je trebao ranije zamijeniti.

Na to je Misimovic digao nos, a poslije Zenice i Cirinih kritika izjavio da pod Cirom vise nece nastupati za reprezentaciju.

Da li je Misimovic namjerno lose igrao u Portugalu, sto je nakon Cirine nepromisljene izjave, ja vjerujem razlog neigranja u Zenici, ili je jednostavno bio ustopan ne znam.
ne vjerujem da je miske namjerno loše igrao ili ne daj bože prodao tekmu.nije bio ni povrijeđen za zenicu.vjerovatno se skrpio s ćirom.ćiro je i džeki govorio što je onu loptu pucao glavom u zemlju.kaže trebo si po golu :lol:
Edin H.

#1699 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

and wrote:
Edin H. wrote:Nisam nikada bio uvjeren u Misimovicevu povredu.

ne vjerujem da je miske namjerno loše igrao ili ne daj bože prodao tekmu.nije bio ni povrijeđen za zenicu.vjerovatno se skrpio s ćirom.ćiro je i džeki govorio što je onu loptu pucao glavom u zemlju.kaže trebo si po golu :lol:
Odlican savjet :lol: :lol: :lol: :thumbup:

Da li rekao Muslimovicu da nije trebao gadjati Ibisevica u nogu, nego po golu :D
Obuca9

#1700 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:

Koliko se sjećam, rekao je da nije uspjeh plasman u baraž, uspjeh je plasman na EP, pa makar bio i kroz baraž. A sam plasman u baraž, pa onda ispadanje u istom nije uspjeh i time ne treba biti zadovoljan.
Locked