Eno opet neka acija croatia air-a za Amsterdam ( iz sarajeva )azurna_obala wrote:super, hvala puno!Bullet Tooth Tony wrote:
Uletiti na vikend akciju Croatia Air..-a , karta nam bila 150 KM ( tako nesto , mozda i manja ) iz Sarajeva , preko Zagreba
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- Bullet Tooth Tony
#1676 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
- azurna_obala
#1677 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
hvala na informaciji!!!Bullet Tooth Tony wrote:Eno opet neka acija croatia air-a za Amsterdam ( iz sarajeva )
- DiA 2005
#1678 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bullet Tooth Tony wrote:azurna_obala wrote:Bullet Tooth Tony wrote:Ove godine Briž, Hag, Antwerpen, Amsterdam, Ševeningen, Brisel ( vozom )baza Amsterdam
Pogled na Belfort
Odakle vozom?
Planiramo Amsterdam posjetiti ove godine, pa nam je svaka informacija dobrodošla.
Vozom iz Amsterdama ( za Belgiju ), sa centralne stanice ... Prvo smo mislili ici sa autom (renta a car ) ali ja nisam imao kod sebe kreditnu karticu pa nismo mogli , voz je skuplji ali je meni drago sto nisam sa autom isao .... Karta za voz je skupa ... 100 eura , po osobi a put du ... Sigurno je proslo 5 sati voznje. Ugodjaj je vrhunski , prolaze se super krajolici i meni je super sto mozes uci i izaci iz voza kad god hoces ... Recimo krenes iz Amsterdama , stanes u neki grad budes sat i opet uhvatis iduci voz za Briz ....
Ono sto ce te spasiti u Amstedamu je topla odjeca i kreditne kartice .... Kupovali kape u avgustu a mnoge radnje ne primaju kes
I ja sam sve ovo obisla, super tura. Mi smo isli avionom Sarajevo-Amsterdam, baza nam je bila u Hagu, pa dalje vozom za Briz i Brisel. Za Antverpen je dovoljno napraviti izlet 1 dan. Cak je cini mi se i za Brisel dovoljan dan, mnogi kazu da je to najdosadniji grad za turiste ( ovisno o periodu kad se ide ). Mada sam ja jedva cekala da odem. Hag vadi Seveningen, nemojte to fuliti bez obzira idete li sad u zimu ili kad je toplije. Briz je prava carolija. Amsterdam necu komentarisati
- Vitezanin
#1679 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ljudi, imam jedno pitanje, malo sam glupav kad je u pitanje plaćanje karticom vani. 
Kad idem vani uvijek sam dosad razmijenio lovu u BIH i nosio eure itd.
Ovaj put imam u dva navrata po 6 sati pauze na istanbulskom aerodromu idući mjesec. E sad, da li mi je pametnije u mjenjačnici kod nas zamijeniti marke i dobiti lire ili je jednostavnije skinuti lovu na bankomatu na aerodromu ili platiti karticom ako već nešto tu kupujem?
Pitam zbog provizija koje se uzimaju u mjenjačnicama, a na aerodromu nemam pojma koliko se uzima provizija ako se skida s bankomata druge banke. Ono što znam da mjenjačnice na aerodromu oderu, ali ne znam za bankomate kako to ide.
Imam debitnu karticu kod Unicredit banke (maestro) i drugu deviznu (isto kod Unicredit), master card.
Hvala svima upućenijima.

Ovaj put imam u dva navrata po 6 sati pauze na istanbulskom aerodromu idući mjesec. E sad, da li mi je pametnije u mjenjačnici kod nas zamijeniti marke i dobiti lire ili je jednostavnije skinuti lovu na bankomatu na aerodromu ili platiti karticom ako već nešto tu kupujem?
Pitam zbog provizija koje se uzimaju u mjenjačnicama, a na aerodromu nemam pojma koliko se uzima provizija ako se skida s bankomata druge banke. Ono što znam da mjenjačnice na aerodromu oderu, ali ne znam za bankomate kako to ide.
Imam debitnu karticu kod Unicredit banke (maestro) i drugu deviznu (isto kod Unicredit), master card.
Hvala svima upućenijima.
- Connaisseur Karlin
- vjesticanametli
#1681 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
kartica def. a kurs i omjer deracine proveri na netu i ne mjenjaj na aerodromu ..... jel to malo ides do grada s erojdroma hihihihi
- Vitezanin
#1682 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
vjesticanametli wrote:kartica def. a kurs i omjer deracine proveri na netu i ne mjenjaj na aerodromu ..... jel to malo ides do grada s erojdroma hihihihi
Pa još se mislim hoću li skoknuti do grada mada nemam ništa protiv ni da sjedim i gledama avione par sati.
- vjesticanametli
#1683 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
obavezno na metro i u grad idi .....cuj gledat aviNJone 
- Vitezanin
#1684 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Neki od nas vole avione i aerodrome, a u Istanbulu se već bilo.vjesticanametli wrote:obavezno na metro i u grad idi .....cuj gledat aviNJone
-
Mr.Who
#1685 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Koliko znam Yapikredi je turska Unicredit tako da uzimaš lovu s bankomata bez provizije.Idem tamo 15.03. i tako sam planirao uzimati novac.Vitezanin wrote:Ljudi, imam jedno pitanje, malo sam glupav kad je u pitanje plaćanje karticom vani.
Hvala svima upućenijima.
![]()
- Vitezanin
#1686 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
E hvala na info, to nisam znao. Idem 21.3. ali ovaj put mi je Istanbul samo stanica.Mr.Who wrote:Koliko znam Yapikredi je turska Unicredit tako da uzimaš lovu s bankomata bez provizije.Idem tamo 15.03. i tako sam planirao uzimati novac.Vitezanin wrote:Ljudi, imam jedno pitanje, malo sam glupav kad je u pitanje plaćanje karticom vani.
Hvala svima upućenijima.
![]()
-
elk
#1687 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
kartica i idi u grad. oba puta!!
-
Astrix
#1688 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Na svim unicredit bankomatima u evropi dizes bez provizije, ima to na njihovoj stranici sve objasnjeno i sve po zemljama i gradovima gdje ima unicredit, samo pogledaš da li ima i koja je...Vitezanin wrote:E hvala na info, to nisam znao. Idem 21.3. ali ovaj put mi je Istanbul samo stanica.Mr.Who wrote:Koliko znam Yapikredi je turska Unicredit tako da uzimaš lovu s bankomata bez provizije.Idem tamo 15.03. i tako sam planirao uzimati novac.Vitezanin wrote:Ljudi, imam jedno pitanje, malo sam glupav kad je u pitanje plaćanje karticom vani.
Hvala svima upućenijima.
![]()
- zgiba
#1689 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Za debitnu karticu MasterCard je Unicredit sada uvela placanje provizije za podizanje gotovine u inostranstvu (2,5%, min 7 KM), ako niste korisnik JES! paketa.
- Dr Kova
#1690 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
U Septembru smo napravili dobar trip.
Autom do Budimpešte 2 dana, Pešta - Brisel avion, hotel 3 dana, Brisel - Antwerpen voz - 2 dana, Antwerpen - Brugge, cjelodnevni izlet, Brugge - Brisel voz, pa avion do Budimpešte, tamo opet prenoćili i nazad.
Ukupno 9 dana, odličan put. Avion preko Ryan AIR-a povratna karta Budimpešta - Brisel 72 EUR-a, mada bi bilo jeftinije da smo uzeli još malo ranije. Ima se šta vidjeti, pogotovo Budimpešta..
Brisel, onako, ima taj veliki trg, ali nema toliko stvari za vidjeti. U Briselu smo imali nekog vodiča, tura je trajala 3 h, sve nam je objasnio o gradu, to mi je baš ostalo u sjećanju. Antwerpen mi je mnogo mnogo bolji, ima veći trg, i veličanstvenu željezničku stanicu...
Brugge je prelijep gradić, obišli smo skoro čitav gradić za jedan dan... Budimpešta mi je bolja od sva tri navedena grada, da se razumijemo... Ali Belgijska pivska scena, e to će se pamtiti čitav život.
Putovanje za pamćenje. Slijedeća destinaciju Prag ili Amsterdam
Autom do Budimpešte 2 dana, Pešta - Brisel avion, hotel 3 dana, Brisel - Antwerpen voz - 2 dana, Antwerpen - Brugge, cjelodnevni izlet, Brugge - Brisel voz, pa avion do Budimpešte, tamo opet prenoćili i nazad.
Ukupno 9 dana, odličan put. Avion preko Ryan AIR-a povratna karta Budimpešta - Brisel 72 EUR-a, mada bi bilo jeftinije da smo uzeli još malo ranije. Ima se šta vidjeti, pogotovo Budimpešta..
Brisel, onako, ima taj veliki trg, ali nema toliko stvari za vidjeti. U Briselu smo imali nekog vodiča, tura je trajala 3 h, sve nam je objasnio o gradu, to mi je baš ostalo u sjećanju. Antwerpen mi je mnogo mnogo bolji, ima veći trg, i veličanstvenu željezničku stanicu...
Brugge je prelijep gradić, obišli smo skoro čitav gradić za jedan dan... Budimpešta mi je bolja od sva tri navedena grada, da se razumijemo... Ali Belgijska pivska scena, e to će se pamtiti čitav život.
Putovanje za pamćenje. Slijedeća destinaciju Prag ili Amsterdam
- pirmin
#1691 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ima li gdje realnih slika gradova?
Zanima me odvratnost Pariza recimo, ono sto ne vide turisti.
- DiA 2005
#1692 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pariz je velicanstven sto se tice historije i gradjevina, ali je preuzasno pogan. Ja sam licno gledala pacove na metro stanicama, prosjaci leze na svakom cosku, ali da je bar samo prosjak, nego s njim i dusek, kese, odjeca, mrvice hrane i urina tu gdje sjedi, jede i prosipirmin wrote:Ima li gdje realnih slika gradova?
Za razliku od toga, Bec mi je recimo grad gdje bih ulice lizala, metro takodjer skroz obrnuta prica.
-
Sunculish
#1693 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pozdrav raja! Ubrzo aBd idemo do Firence sa dvoje male djece 3 god, i 4 mjeseca pa smo skontali praviti pauzu, odnosno, penociti u Ljubljani ili Novoj Gorici pa bismo bili zahvaln,i ako je iko putovao ovako i odmarao u jednom od ovih mjesta, da nam preporuci neki smjestaj a da nije skup. Gledali smo preko interneta i to su uglavnom male sobe i morali bismo uzimati 2 dvokrevetne sobe cija je cijena zara. Hvala unaprijed i pozdrav.
- pirmin
#1694 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nisi ti onda bila u "realnom" Becu.DiA 2005 wrote: Za razliku od toga, Bec mi je recimo grad gdje bih ulice lizala, metro takodjer skroz obrnuta prica.
-
channel10
#1695 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Imam ja negdje sliku nekog klosara koji lezi na betonu, ubijen od alkohola, sve oko njega smrdi na mokracu, a dva metra od njega parkiran Porshe i to sve nedaleko od Ajfelovog tornjaDiA 2005 wrote:Pariz je velicanstven sto se tice historije i gradjevina, ali je preuzasno pogan. Ja sam licno gledala pacove na metro stanicama, prosjaci leze na svakom cosku, ali da je bar samo prosjak, nego s njim i dusek, kese, odjeca, mrvice hrane i urina tu gdje sjedi, jede i prosipirmin wrote:Ima li gdje realnih slika gradova?
Zanima me odvratnost Pariza recimo, ono sto ne vide turisti.![]()
Za razliku od toga, Bec mi je recimo grad gdje bih ulice lizala, metro takodjer skroz obrnuta prica.
- HAVANA
#1696 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Istu kombinaciju smo mi pravili a spavali u postojni,zaboravio imeSunculish wrote:Pozdrav raja! Ubrzo aBd idemo do Firence sa dvoje male djece 3 god, i 4 mjeseca pa smo skontali praviti pauzu, odnosno, penociti u Ljubljani ili Novoj Gorici pa bismo bili zahvaln,i ako je iko putovao ovako i odmarao u jednom od ovih mjesta, da nam preporuci neki smjestaj a da nije skup. Gledali smo preko interneta i to su uglavnom male sobe i morali bismo uzimati 2 dvokrevetne sobe cija je cijena zara. Hvala unaprijed i pozdrav.
-
detroit-mercy
#1697 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Za koji dan, Mexico
ali pacificka strana.
Na ljeto, Costa Rica
Zima je naravno rezervisana za domovinu
.
Na ljeto, Costa Rica
Zima je naravno rezervisana za domovinu
- Connaisseur Karlin
#1698 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ako na obe lokacije odes u resort,k'o da nisi ni bio tamo.detroit-mercy wrote:Za koji dan, Mexicoali pacificka strana.
Na ljeto, Costa Rica![]()
Zima je naravno rezervisana za domovinu.
-
detroit-mercy
#1699 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
U Mexicu, hotel od grada par minuta ( puerto Vallarta), mada sam u mexicu vec bio par puta I poslovno tako da poznajem dosta strana Mexica, idem najvise da se odmorimConnaisseur Karlin wrote:Ako na obe lokacije odes u resort,k'o da nisi ni bio tamo.detroit-mercy wrote:Za koji dan, Mexicoali pacificka strana.
- Connaisseur Karlin
#1700 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
OK,cekamo fotografijedetroit-mercy wrote:U Mexicu, hotel od grada par minuta ( puerto Vallarta), mada sam u mexicu vec bio par puta I poslovno tako da poznajem dosta strana Mexica, idem najvise da se odmorimConnaisseur Karlin wrote:Ako na obe lokacije odes u resort,k'o da nisi ni bio tamo.detroit-mercy wrote:Za koji dan, Mexicoali pacificka strana.
. Costa Rica, u planu smo posjetiti dosta toga, opet sve po mogucnostima putujemo sa svoje manje djece tako da se dosta puta moras prilagodjavati njima.