Jesamultima_palabra wrote:Doktore, jes to ti na slici?
Nije što sam ja, ali sam stvarno lafčina i pol.
Gdje mi je ona kako se ono zvala...sa slovom S
Jesamultima_palabra wrote:Doktore, jes to ti na slici?
Pa nek nije.Hafis wrote:Ako si ti sa svojim mišljenjem standard jednog prosječnog Bošnjaka, onda nije dobro.BAK-eV wrote:Pa gdje god da su, neprijateljski se odnose prema Bosnjacima a muslimani za njih trebaju ici u Aziju.Hafis wrote:Jednom riječju ološ kojem nije mjesto u našoj jednoj jedinoj
Glavni likovi glupog covjeka na HRT ili casopisima su Mujo i Fata.Hafis wrote:A ne znam.
Bojim se da vas većina robuje predrasudama i stereotipima (''Pa gdje god da su, neprijateljski se odnose prema Bosnjacima a muslimani za njih trebaju ici u Aziju'' - Hrvati, op.a.)
Zato i govorim ne dao Bog da si s takvim razmišljanjem primjer jednog prosječnog Bošnjaka.
Kakav ba LeoBanksy wrote:Zašto sam ja mislila da je njegovim slikama Leobez da sam ijednom pomislila zašto i otkud
![]()
dobrinja je jedino novapemanapemani wrote:Po Biskupskoj konferenciji BiH u manjem entitetu zivi oko 10 hiljada katolika Hrvata. Ali eto, neka oni lazu. Priznajem da sam se zajebao. Opet, porazno.Hafis wrote:Hrvata u Sarajevu ima oko 13 600 a u RS oko 27 000 (u Banjaluci prema zadnjem popisu ih ima 5104)pemanapemani wrote:
Onda dođemo do velikosrpske kuhinje sa HDZ specijalitetima gdje se baca drvlje i kamenje na Bošnjake, a posebno na Sarajevo zbog majorizacije Hrvata.
Isto ono Sarajevo u kojem danas živi više Hrvata nego u čitavom manjem entitetu i grad u kojem je izgrađeno četiri puta više novih katoličkih crkava nego u čitavom manjem entitetu.
Koje su to sve nove crkve izgrađene u Sarajevu? I to 4 puta više nego u RS. (mislim, po meni je nebitan je broj novosdagrađenih bogomolja, ali me stvarno interesira)
Nove crkve u Sarajevu:
Sv. Franje Asiskog - Dobrinja
Sv.Luke -Alipasino polje
Sv. Ignacija -Grbavica
Sv. Nikole Tavelica -Kovacici
Katolicki studentski domovi (novoizgradjeni):
Franjevacki studentski dom -kapacitet:120 kreveta. Prosiruje se za dodatnih 100.
Centar za pastoral mladih -40 kreveta ,planira se prosirenje za 50.
Hkdd dom - trenutno 100. Oprema se dalje, kapacitet 300 kreveta.
Ja mislio Haris BurinaBanksy wrote:Zašto sam ja mislila da je njegovim slikama Leobez da sam ijednom pomislila zašto i otkud
![]()
Black swan wrote:
alipasino je od 1991.
Ma daj...otkad je gradnja crkvi odraz blagostanja nekog naroda.pemanapemani wrote:Govorim da bi bilo dobro da je Hrvatima u manjem entitetu barem kao onima u Sarajevu i to onda ispadne hajka na Hrvate.![]()
Nikola Tavelic je bio Poljoprivredni fakultet.
Grbavica se pocela graditi nedavno. Od kad zupa postoji na livadi pojma nemam.
Jebi ga, po nekim povijesnim izvorima postojala je i bazilika sv. Petra i Pavla u Blazuju.![]()
Uglavnom, izgradjene su cetiri nove crkve (zgrade) u Sarajevu.
kriptokomunistoHafis wrote:Ma daj...otkad je gradnja crkvi odraz blagostanja nekog naroda.pemanapemani wrote:Govorim da bi bilo dobro da je Hrvatima u manjem entitetu barem kao onima u Sarajevu i to onda ispadne hajka na Hrvate.![]()
Nikola Tavelic je bio Poljoprivredni fakultet.
Grbavica se pocela graditi nedavno. Od kad zupa postoji na livadi pojma nemam.
Jebi ga, po nekim povijesnim izvorima postojala je i bazilika sv. Petra i Pavla u Blazuju.![]()
Uglavnom, izgradjene su cetiri nove crkve (zgrade) u Sarajevu.
U normalnom i razvijenom svijetu se sve više postupno zatvaraju, pretvaraju u muzeje, klubove, čak i u kino dvorane, samo ovdje gradnju novih smatraju uspjehom.
Sto se mene tiče, ja bih obustavio gradnju svih vjerskih objekata do daljnjeg. a ovim novosagrađenim u zasnjim godinama preispitao dokumentaciju.
Za razliku od tebe koji ih nazivaš "jadnicima", samo sam pitao zašto mladi iz određenog dijela BiH ne idu studirati u studentski grad koji im je geografski najbliži. Ne vidim kako je to zadiranje u privatne stvari obitelji?Black swan wrote:sto ce studirati u banja luci pored osijeka mostara zagreba...???
bolje u beograd otici
na kraju krajeva svaka obitelj koja ima studenta o tome odlucuje zajedno sa studentom u kombinaciji s financijama
zadiranje u privatne stvari obitelji je jedan od temelja diktatorskih sistema
To je zato jer Hrvati cure, izgubili demografski Drvar, Glamoc, Bosansko Grahovo, Jajce, Vares, Gornji Vakuf, N. Travnik, Busovacu.Black swan wrote:to je zato što sa srbima nema zajebancije
i bošnjaci se danas osjećaju superiornije u onim gradovima iz kojih ih je protjerao i pobio HVO nego VRS
slično je i sa hrvatima
i na kraju krajeva draža je federacija nego RS
i na kraju krajeva draži je zagreb barem većini
a najdraži grac beč minhen london njujork melburn
što dalje od balkanskih seljaka svih boja
Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović kazao je kako u BiH neće biti nikakvih virtuelnih izbornih jedinica kakve je predlagao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
"Nema nikakvih dodatnih teritorijalnih i etničkih podjela u BiH. Mogu postojati ustavne reforme koje vode reintegraciji BiH. Neće biti nijedne ustavne reforme koja će nas voditi ka daljnjim teritorijalnim i etničkim podjelama", izjavio je Džaferović.
On je dodao da cilj presuda Evropskog suda za ljudska prava nije daljnja etnička i teritorijalna razgradnja BiH već osiguravanje ravnopravnosti građana na svakom pedlju države.
"Mi trebamo pristupiti rješenju presuda u predmetima Sejdić-Finci, Pilav i Zornić. Tu su i presude koje se odnose na Mostar. Ako ćemo to raditi, u taj proces morat će biti uključene sve parlamentarne stranke", rekao je Džaferović.
Multikultura strikes back.tandmand wrote:Ništa od ekskluzivno hrvatskog ozemlja.
Neće moslemani.![]()
Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović kazao je kako u BiH neće biti nikakvih virtuelnih izbornih jedinica kakve je predlagao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
"Nema nikakvih dodatnih teritorijalnih i etničkih podjela u BiH. Mogu postojati ustavne reforme koje vode reintegraciji BiH. Neće biti nijedne ustavne reforme koja će nas voditi ka daljnjim teritorijalnim i etničkim podjelama", izjavio je Džaferović.
On je dodao da cilj presuda Evropskog suda za ljudska prava nije daljnja etnička i teritorijalna razgradnja BiH već osiguravanje ravnopravnosti građana na svakom pedlju države.
"Mi trebamo pristupiti rješenju presuda u predmetima Sejdić-Finci, Pilav i Zornić. Tu su i presude koje se odnose na Mostar. Ako ćemo to raditi, u taj proces morat će biti uključene sve parlamentarne stranke", rekao je Džaferović.