Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
LaCici

#1676 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LaCici »

@baby24 ja sam ovako reagovala na stav bione, jer je ona nastupila osudjivacki. Nije bilo upuceno tebi. :wink:
Ne volim kada me neko napada bez razloga, svako ima svoj stav i neka ga kaze ali bez osudjivanja drugih ljudi.
prilagodjena

#1677 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by prilagodjena »

Cure pomagajte......mijenjala bih frizuru a nemam ideju :-)
Imam dosta dugu kosu,otprilike ovako izgleda,možda mrvicu duža :D
Image
Kao i kod ove djevojke na slici,kosa mi je blago valovita i dosta tanka.ne bih išla na varijantu skroz kratke kose,da mi je nešto poludugo :roll:
Crna je,nefarbana a ja imam duguljasto lice.Ima li kakvih prijedloga?
Michun

#1678 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

prilagodjena, sta mislis?
Image
Mariella

#1679 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Evo i ovo je na isti fazon

Image

Image
prilagodjena

#1680 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by prilagodjena »

Michun wrote:prilagodjena, sta mislis?
Image
nije loše,samo mi ta dužina do brade nekako još više izduži lice :D
nađoh na netu ovu sliku,svidjela mi se ali mi nekako predrastična promjena :-)
Image
Michun

#1681 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

prilagodjena wrote:
Michun wrote:prilagodjena, sta mislis?
Image
nije loše,samo mi ta dužina do brade nekako još više izduži lice :D
nađoh na netu ovu sliku,svidjela mi se ali mi nekako predrastična promjena :-)
Image
meni ovo ko shubara - bez ljutnje.
ova zenica lijepa pa joj sve stoji al ne mislim da mi je neko idealno rjesenje.
a da odrezes do ramena i neke siske?
Rimljanka

#1682 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Rimljanka »

drekalica28 wrote:
BIONA wrote:mozes se ti normalno farbati sa farbama koje sadrze amnoijak, a to sto ti ulazi u krvotok to je sasvim druga prica.
zar nije bitnija beba od boje kose?
moja mam se farba u plavo ....još kao djevojka počela.
rodila mene i brata, zdrave i prave. ništa nam ne fali.
vrlo pametni i vrlo sposobni oboje.

ne znam odakle vam ove teorije majke mi. :roll:
Farbam se u plavo... U trudnoci se redovno farbala farbom kojom sam se farbala i prije trudnoce,a i sad poslije trudnoce. prije 8 mjeseci hval Bogu rodila zivu,zdravi i prelepu bebu....
prilagodjena

#1683 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by prilagodjena »

Michun wrote: meni ovo ko shubara - bez ljutnje.
pa jeste,u pravu si....zamislila sam nešto ali ne nađoh adekvatnu fotku
moram nešto stepenasto jer mi je porijetka kosa
evo ni ovo nije loše,šta misliš?
Image
Michun

#1684 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

prilagodjena wrote:
Michun wrote: meni ovo ko shubara - bez ljutnje.
pa jeste,u pravu si....zamislila sam nešto ali ne nađoh adekvatnu fotku
moram nešto stepenasto jer mi je porijetka kosa
evo ni ovo nije loše,šta misliš?
Image
odlicna. ako ti siske stoje, ovo je super.
ako trebas tip za frizerku, javi se na pp.
zamzija

#1685 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Jooooj meni je ova od Julie Stiles preslatka frizura :)
Ako se ikad odlučim da se ošišam kraće, pokazaću ovu frizuru i javiću se Michun za frizerku, jer ova moja neće da mi šiša kosu, kaže šteta je :D
jadran

#1686 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by jadran »

drage moje nije reklama ali moram da se pohvalim...

morate posjetiti ako vec niste ja sam nedavno frizerski salon MANGO na Otoci od 1.10. i na Marijin Dvoru...cure fantasticno rade, strucne, ljubazne brze ma ko na traci....a cije preniske za postignuti rezultat,...imate stranicu na FB Salon ljepote MANGO, svaki dan imaju akciju recimo ja uzela farbanje, feniranje, sisanje 25KM a odlicno rade stvarno....:)
LaCici

#1688 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LaCici »

Je li to onaj Mango sto je prije nekoliko mjeseci bio na e-kuponu za pedikir i manikir? Ako je to, ja sam cula dosta negativnih komentara o tom salonu. :-?
radenska

#1689 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

http://www.fullissue.com/index.php/how- ... color.html

Ako znate kako mogu dobiti ovu boju,koju farbu da kupim, moja prirodna je tamno smedja,farbamse garnier 111 to je ona najsjetlija i ona super primi ali se mnogo brzo ispire.

Kosa mi je takva da mi se cini da sta god stavim na nju da ce se primiti ali isto tako i da ce je ostetiti. Ako znate da mi kazete kako bih mogla dobiti boju sa slike, znaci da nije skroz bijela a ni boja meda kakva je sad kod mene.nesto ovoako slicno http://www.iknowhair.com/wp-content/upl ... 002109.jpg
wildflower

#1690 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by wildflower »

Ne znam kako se ispire kad je plava boja, je li postaje zuto nakon vise pranja? To je inace karakteristika vecine Garnier blond farbi. Ja imam takodjer prirodno tamnije smedju kosu, pa sam se farbala sa Keune 1517, 9% hidrogen, i imala sam nesto slicno ovome, ali zato sto mi kosa ima prirodan crveni odsjaj, pa boja nikad nije isla previse na sivo, nego taman nekako blago pepeljasto. A kad mi se ucini da se od ispiranja ponovo pojavljuje zutilo, povremeno sam poslije pranja koristila razblazeni ehoton, biserno sivi ili bilo koji od tih slicnih nijansi. Znaci razblazim ga s vodom 50:50, da ne ostavlja ljubicasti trag, stavim u bocicu sa rasprsivacem i nanesem na vlaznu kosu.
Inace 1517 je jedina farba koja je moju kosu posvjetljivala do zeljene nijanse bez koristenja izbjeljivaca. Ali je bas jaka, pa su obavezne maske za suhu kosu, redovno, ako mislis da ti kosa ostane koliko-toliko zdrava.
radenska

#1691 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

Ja sam se samo jednom farbala sa Keuene 1517 i hidrogen 9 % . Ispala sam kao mis. Kako god se okrenem pola glave ljubicasto. A izrast je dobro prikrilo. Meni Garnier finu boju izvuce ali je malo tamnije od onog sto ja zelim. Pokusala sma i kod frizera i nije to to. Sad se rijetko gdje moze vidjeti ona fina plava boja da ne izgleda malo "ofucano" ako razumijes na sta mislim. Realno plava kosa se mora sisati cesce, ja svoju sisam svaka dva mjeseca i uvijek je haman iste duzine. Zdrava je ali ne bi uspjela bez silnih maski.

A problem s Garnierom je sto nakon dva pranja izgubi onu pepeljastu nijensu i dobijem boju meda kao na prethodnoj slici. Inace moja kosa jetoliko mekana da ako je navecer operem, ujutro je toliko izlomljena da joj ni feniranje ne pomaze. To je katastrofa tip kose. Jedino nisam probala one Lorear Performance, kakve li su one
radenska

#1692 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

wildflower wrote:Ne znam kako se ispire kad je plava boja, je li postaje zuto nakon vise pranja? To je inace karakteristika vecine Garnier blond farbi. Ja imam takodjer prirodno tamnije smedju kosu, pa sam se farbala sa Keune 1517, 9% hidrogen, i imala sam nesto slicno ovome, ali zato sto mi kosa ima prirodan crveni odsjaj, pa boja nikad nije isla previse na sivo, nego taman nekako blago pepeljasto. A kad mi se ucini da se od ispiranja ponovo pojavljuje zutilo, povremeno sam poslije pranja koristila razblazeni ehoton, biserno sivi ili bilo koji od tih slicnih nijansi. Znaci razblazim ga s vodom 50:50, da ne ostavlja ljubicasti trag, stavim u bocicu sa rasprsivacem i nanesem na vlaznu kosu.
Inace 1517 je jedina farba koja je moju kosu posvjetljivala do zeljene nijanse bez koristenja izbjeljivaca. Ali je bas jaka, pa su obavezne maske za suhu kosu, redovno, ako mislis da ti kosa ostane koliko-toliko zdrava.
gdje kupis to, kako izgleda, jel fkt pomaze
Michun

#1693 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

radenska, mislim da bi za prvi put farbanja trebala u salon. ond apitaj frizerku sta ti je stavila.
btw-ove obje glumice imaju pramenove...
wildflower

#1694 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by wildflower »

radenska wrote:
wildflower wrote:Ne znam kako se ispire kad je plava boja, je li postaje zuto nakon vise pranja? To je inace karakteristika vecine Garnier blond farbi. Ja imam takodjer prirodno tamnije smedju kosu, pa sam se farbala sa Keune 1517, 9% hidrogen, i imala sam nesto slicno ovome, ali zato sto mi kosa ima prirodan crveni odsjaj, pa boja nikad nije isla previse na sivo, nego taman nekako blago pepeljasto. A kad mi se ucini da se od ispiranja ponovo pojavljuje zutilo, povremeno sam poslije pranja koristila razblazeni ehoton, biserno sivi ili bilo koji od tih slicnih nijansi. Znaci razblazim ga s vodom 50:50, da ne ostavlja ljubicasti trag, stavim u bocicu sa rasprsivacem i nanesem na vlaznu kosu.
gdje kupis to, kako izgleda, jel fkt pomaze
Ma to ti je ono cudo koje bake koriste pa im bude kosa ljubicasta :) Jedan starinski preparat za njegu, ucvrscivanje i nijansiranje kose. Prejak je kada se ne razblazi, a ako rukama nanosis ostane flekasto po kosi. Ali ovako kako sam ti ja opisala, ostavi kosu lagano nijansiranu, a i bude puno poslusnija. Znaci, naprskas na vlaznu kosu, malo rukama utrljas da bude ravnomjernije. Ja sam poslije stavljala mrvicu cickovog ulja ili regeneratora koji se ne ispire, pa rascesljam, i bude super kad se osusi. Uvijek mozes staviti malu kolicinu, pa kad se osusi naprskati jos malo ako vidis da treba. Samo oprezno jer ako na jednom mjestu ostane prejaka koncentracija, tu imas ljubicasti pramen :)

Uglavnom, mozes ga stavljati par pranja zaredom, pa kad vidis da si postigla zeljenu nijansu, pauzirati, pa opet kad se malo ispere.

Ima ga u cm, dm, kozmo, a i u nekim supermarketima koji imaju bolji kozmeticki asortiman.

http://www.ilirija.si/en/Eho_2/
Ovo crno malo pakovanje je oko 3-4 KM, zavisi kako gdje, a moze ti trajati dosta dugo. Sto se tice ubijanja zutila u kosi, meni je bolji od svih ostalih opcija, a probala sam sve, posebno precjenjene 'silver' sampone, i Keune-ov i BC.

Edit: sad procitah da ti je kosa mekana, i moja je, onda ce ti ehoton biti super, jer bude stvarno urednija i poslusnija od njega, kako je pocesljas tako stoji :) Ali, nema onog osjecaja tereta i masnoce koji mrzim kod pjene i ostalih preparata za oblikovanje.
LieToMe

#1695 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LieToMe »

Ja se osisala :D konacno :D i ovaj put zadovoljna :lol:
posto nije bilo nacina da se rijesim one zift crne koju sam prije pola godine dobila nestrucnim rukovanjem sa paletom :lol: nije bilo drugog nacina nego da se sisnem, i to dobro :D
sa ove duzine i ovakve frizure Image
na ovu duzinu i ovakvu frizuru Image

glava laksa za 5 kila :lol:
kosa mi je blago valovita tako da ce mi ove ravne siske potrajati do prvog pranja :lol: s obzirom da pjenu, gelove, lakove i tako to nisam koristila pravo duggggooooooo treba mi preporuka za dobru pjenu i savjet cime da ukrotim siske.
male_okice

#1696 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

LieToMe wrote:Ja se osisala :D konacno :D i ovaj put zadovoljna :lol:
posto nije bilo nacina da se rijesim one zift crne koju sam prije pola godine dobila nestrucnim rukovanjem sa paletom :lol: nije bilo drugog nacina nego da se sisnem, i to dobro :D

kosa mi je blago valovita tako da ce mi ove ravne siske potrajati do prvog pranja :lol: s obzirom da pjenu, gelove, lakove i tako to nisam koristila pravo duggggooooooo treba mi preporuka za dobru pjenu i savjet cime da ukrotim siske.
sad imamo istu frizuru :lol: i ja prosle sedmice sa toliko na ovoliko se osisala...i kako je lijepo...nikad vise necu sebi zivot komplikovati dugom kosom. Eh kod mene je tanka dlaka ali ima puno puno frckave kose tako da je ukrotim sa malo voska poslije susenja fenom. Znaci kosu susim fenom odozgo prema dole vecinom samo prstima prolazim kroz nju bez cetke i kad zavrsim malo voska na vrhove i siske i bude ok, mali nedostatak je sto se brze masti kosa ali posto mi se svakako masti i posto je svakako perem svaki drugi dan onda...
Zelena Carapa

#1697 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zelena Carapa »

jadran wrote:drage moje nije reklama ali moram da se pohvalim...

morate posjetiti ako vec niste ja sam nedavno frizerski salon MANGO na Otoci od 1.10. i na Marijin Dvoru...cure fantasticno rade, strucne, ljubazne brze ma ko na traci....a cije preniske za postignuti rezultat,...imate stranicu na FB Salon ljepote MANGO, svaki dan imaju akciju recimo ja uzela farbanje, feniranje, sisanje 25KM a odlicno rade stvarno....:)
salon mango - blagi uzas - pogledati teme o ekuponu.
LieToMe

#1698 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LieToMe »

male_okice wrote:
LieToMe wrote:Ja se osisala :D konacno :D i ovaj put zadovoljna :lol:

sad imamo istu frizuru :lol: i ja prosle sedmice sa toliko na ovoliko se osisala...i kako je lijepo...nikad vise necu sebi zivot komplikovati dugom kosom. Eh kod mene je tanka dlaka ali ima puno puno frckave kose tako da je ukrotim sa malo voska poslije susenja fenom. Znaci kosu susim fenom odozgo prema dole vecinom samo prstima prolazim kroz nju bez cetke i kad zavrsim malo voska na vrhove i siske i bude ok, mali nedostatak je sto se brze masti kosa ali posto mi se svakako masti i posto je svakako perem svaki drugi dan onda...
nisam planirala ovoliko da skratim ali nema drugog nacina da uklonim ovo crnilo (nikako mi se ne blansira kosa) a kontam, ide zima ako mi bude bezveze mogu uvijek kapice i sesirice nabaciti. kod mene je ovo privremeno (sad za sad) stvarno volim svoju dugu gustu valovitu grivu :lol:
siske sam i planirala nesto tako, malo silikona, malo voska, cetka u ruke i udri :lol: nego bi kombinovala i pjenu da bude dosta prirodno.
sto se tice masne kose, nisam imala problema do sad (jer nisam nista stavljala na kosu sem silikon na vrhove) tako da sam se mogla provuci i po 7 dana jer imam dosta suhu kosu koja je stvarno zahvalna za odrzavanje.
znaci sad mi treba jos samo savjet za dobru pjenu... wella, taft, nivea...??? :?
SoShy

#1699 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by SoShy »

treba mi savjet, da li da se uopste upustam u razmisljanje o mini valu - imam dosta dugu kosu. nije agresivno farbana, stavljani su samo neki preljevi, u boji moje kose, više radi sjaja.

zanima me da li sa mini valom mogu dobiti ovakve kovrdže?
Image
wildflower

#1700 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by wildflower »

@ SoShy, ako je kosa zaista zdrava, moze se dobiti nesto slicno, ali naravno uz dobro stilizovanje nakon pranja, da se kovrdze ne rasipaju. Mozes vidjeti na slici koju sam ja postavila kako to izgleda na malo ostecenijoj kosi, s tim da se ja nisam posebno trudila oko oblikovanja. Kad bi se sa malo nekog laganijeg voska oblikovali pramenovi, to bi izgledalo slicno.
Ali nema sanse da samo poslije pranja kosa sama od sebe tako izgleda...
Post Reply