Mnogo je manja razlika između 29 i 43 u odnosu na gradski automobil zvani Fabija i kompaktni automobil serije 1pajero wrote:Ma ja ko ima 29k ima i 43k KM...hahahaagolfiista wrote:Dok BMW serije 1 osnovni benzinac košta ispod 40k KM, osnovni 116d košta oko 43k KM, osnovna dizelska Fabija košta oko 29k KM![]()
Škoda all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#1676 Re: Škoda all about
- Better Man
#1677 Re: Škoda all about
Skup ili bolje rečeno preskupa Kia Rio sa početnim paketom opreme. Pa novi Clio sa full opremom u diesel varijanti košta oko 29 hiljada KM. Da ne govorim da za novcer koje košta ta Kia, možeš uzeti Meganea u diesel varijanti sa Expression opremom.Optimist wrote:Sad bas malo gledam cijene konkurenata Fabiji sa dizel motorom.
VW Polo trendline 1.4 TDI 27 300 KM
Seat Ibiza 1.2 TDI 26 800 KM
Kia Rio 1.4 CRDI 28 500 KM![]()
Toyota Yaris 1.4 D-4D 26 700 KM
Opel Corsa 1.3 CDTI 26 736 KM
Renault Clio 1.5 dCi 24 200 KM
Citroen C3 1.4 HDi 21 200 KM
Dacia Sandero 1.5 dCi 18 900 KM
Svi modeli koji su navedeni su sa pocetnim verzijama opreme i dizel motorom.
-
ado-šampion
#1678 Re: Škoda all about
Dobro, eh sad kad si konacno zadovoljan, jer si prosuo pamet, kakve to ima veze s onim sto sam ja pisao?madner wrote:Znam da ne znas, no zato sam ja tu da te ispravim.
2015 osnovni 318d kosta 33.750,00 eurica. Tako da ti je teorija netacna, kao i mnoge druge. Cijena nije znatno veca kada se uzme u obzir inflacija.
Je li kod nas prosjecna plata od od te 2003. do danas povecana za mizernih 300-400 maraka, tj. s mizernih 400-450 narasla na isto tako mizernih 800 - jeste. Jesu li troskovi zivota od 2003. do danas narasli skoro za duplo - jesu. Je li cijena auta itekako porasla od 2003. do danas - obojica smo zakljucili da jeste. Kod nas je 1000 maraka danas za vecinu ljudi velika cifra kao sto je bila velika i 2003, tim prije sto su im vecini plate od te 2003. povecane tek neznatno. Onda naravno da Fabia koja kosta 28000 izgleda preskupo, jer se nekad mogla uzeti za 20. A i tad ih je vecina koje su se prodali bila onaj osnovni model koji je bio 16 hiljada.
Tebi je izgleda primarno da prosipas pamet, bez obzira sta se pise, jer valjda jedino na forumu mozes prosipati pamet. A i ja budala sto se raspravljam s nekim ko za godinu dana napravi postova ko sto sam ja napravio za 10 godina.
Fabija je tek izasla i kad bude stara 3 godine kao BMW 1 i cijena ce joj biti dosta niza. Osnovni Golf dizel je oko 38 hiljada.golfiista wrote:Dok BMW serije 1 osnovni benzinac košta ispod 40k KM, osnovni 116d košta oko 43k KM, osnovna dizelska Fabija košta oko 29k KM![]()
Na stranu sve to, trziste ce pokazati. Skoda je dosad pravila auta koja su vjerovatno imala najbolji odnos cijene i onoga sto dobijes, pa nikad nisu bili konkurentni s drugim modelima u klasi, osim na 'jeftinim' trzistima. Sad igraju na kartu da prodaju auta koja vise nisu jeftina i trziste ce pokazati. Ni Octavija vise nije jeftina, pa je u 2014. u Evropi zabiljezila rast prodaje od 22% i prodala se u najvise primjeraka u toku jedne godine otkad model postoji. Cini mi se da je prvi put usla u godisnji top 10 u B segmentu.
-
lavic
#1679 Re: Škoda all about
Na stranu sva pravdanja visokih cijena Fabie, ali ona kosta skoro kao Astra, necu uopste da poredim sa seriom"1".
'ebo vise dizel i mala potrosnja na malom autu, pa sa malo vise trgovackog pregovaranja se moze za 30 K KM dobiti astra 1.4T nyoj.
'ebo vise dizel i mala potrosnja na malom autu, pa sa malo vise trgovackog pregovaranja se moze za 30 K KM dobiti astra 1.4T nyoj.
- madner
#1680 Re: Škoda all about
Mislim da se cijene automobila u svijetu ne formiraju po bosanskim platama.
Poenta je da nije nista realno skuplji za prosjecnog Hansa. Ako mu je tada trebalo 20 plata, danas mu treba 20 plata. To da auta nude vise nego prije je normalno, tehnika napreduje.
Poenta je da nije nista realno skuplji za prosjecnog Hansa. Ako mu je tada trebalo 20 plata, danas mu treba 20 plata. To da auta nude vise nego prije je normalno, tehnika napreduje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1681 Re: Škoda all about
Ide to druže pofino ispod te cijene, jedno je cjenovnik a drugo kada pregovaraš oko kupovine a Fabija 3 je tek izašla, dakle biće dosta akcija u narednom periodu. Ako pogledaš malo bolje ja recimo pored 1.2TSI motora nikada ne bih uzimao 1.4diesel. 1.2 TSI sa 5 brzina i 90KS srednjim paketom opreme "Ambition" košta 23.179KM, sa 110KS i 6 brzina isti paket opreme košta 24.450KM. Koji bi *urac davao 4000KM više, a u prvoj opciji gotovo 5500KM530i wrote:http://www.asomercic.com/Cijene/Fabia_cjenovnik.pdf
Najjeftinija Fabija 3 dizel 28.500 KM![]()
![]()
![]()
Početni paket opreme smiješan, ručni prozori, obično centralno, nema klime...
Ako ih sad ne ubije konkurencija, prvenstveno reno i dacija, neće nikada.
Ova TSI od 110KS i 6 brzina poderaće svakog standardnog BMW iste klase i sve one stare trulje koje se vuku po našim cestama u svakoj situaciji, da ne govorimo o DSG verziji
90KS
105KS DSG Fabia2 Combi
- pajero
#1682 Re: Škoda all about
Ma druze slazem se ja da je nova Fabia preskupa za model i segment koji predstavlja ali nema logike porediti nju i seriju 1.golfiista wrote:Mnogo je manja razlika između 29 i 43 u odnosu na gradski automobil zvani Fabija i kompaktni automobil serije 1pajero wrote:Ma ja ko ima 29k ima i 43k KM...hahahaagolfiista wrote:Dok BMW serije 1 osnovni benzinac košta ispod 40k KM, osnovni 116d košta oko 43k KM, osnovna dizelska Fabija košta oko 29k KM![]()
Imas masu automobila koji su bolji (veca klasa) od "jedinice" a kostaju manje ili 43k KM.
Kao sto rece Ado, Skoda izgleda ima sada novu taktiku pa cemo vidjeti kako ce proci. Ali jos mi nije jasna danasnja "osnovna oprema" kod VW a samim tim i kod Skode.
4 uške za vezivanje u prtljažniku???????
Štitnici za sunce, bez ogledala!!!
Držač parking karte...ma daj...itd
Ali me isto tako iznenadio Start-stop sistem u osnovnoj opremi...
-
lavic
#1683 Re: Škoda all about
Budi ljubazan pa objasni ovo "poderaće svakog standardnog BMW iste klase"??????, koji je to standardni BMW i koja je to klasa.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ide to druže pofino ispod te cijene, jedno je cjenovnik a drugo kada pregovaraš oko kupovine a Fabija 3 je tek izašla, dakle biće dosta akcija u narednom periodu. Ako pogledaš malo bolje ja recimo pored 1.2TSI motora nikada ne bih uzimao 1.4diesel. 1.2 TSI sa 5 brzina i 90KS srednjim paketom opreme "Ambition" košta 23.179KM, sa 110KS i 6 brzina isti paket opreme košta 24.450KM. Koji bi *urac davao 4000KM više, a u prvoj opciji gotovo 5500KM530i wrote:http://www.asomercic.com/Cijene/Fabia_cjenovnik.pdf
![]()
![]()
Ako ih sad ne ubije konkurencija, prvenstveno reno i dacija, neće nikada., samo zbog diesel motora kada za te pare ove TSI verzije mogu nakititi dodatnom opremom k'o u priči. Potrošnja ovdje ne igra nikakvu ulugu jer TSI motori su mali potrošači, 90KS prosjek prema specifikaciji 4,7l/100km, neka je 6l.
![]()
Ova TSI od 110KS i 6 brzina poderaće svakog standardnog BMW iste klase i sve one stare trulje koje se vuku po našim cestama u svakoj situaciji, da ne govorimo o DSG verzijikoja košta 27.325KM,opet jeftinije od diesela.
90KS
105KS DSG Fabia2 Combi
A i to stare trulje da ce oderat, ja ne bih stavio pare na to.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1684 Re: Škoda all about
Šta treba pojašnjavati, BMW iste klase kao Fabija i sa približno isto KS, i sve stare trulje stare po 7+ godina koje voze na plinu ili sa zamjenskim dijelovima jer nema se za originala.lavic wrote: Budi ljubazan pa objasni ovo "poderaće svakog standardnog BMW iste klase"??????, koji je to standardni BMW i koja je to klasa.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/02/2015 11:04, edited 1 time in total.
- johntra
#1685 Re: Škoda all about
Meni se jako sviđa ovaj napredak u izgledu instrument table...ogroman napredak u dizajnu, zaista...
-
lavic
#1686 Re: Škoda all about
Nemas ti pojma, ne postoji BMW u klasi Fabie, kao sto ne postoji ni motor tako mali u BMW-u.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta treba pojašnjavati, BMW iste klase kao Fabija i sa približno isto KS, i sve stare trulje stare po 7+ godina koje voze na plinu ili sa zamjenskim dijelovima jer nema se za originala.lavic wrote: Budi ljubazan pa objasni ovo "poderaće svakog standardnog BMW iste klase"??????, koji je to standardni BMW i koja je to klasa.
Najmanji motor koji mozes kupiti u BMW-u je 1.5 litara tri cilindra, tek nedavno se poceo ugradjivati, a prije njega je bio 1.6 litara, cetiri cilindra.
A i tom 1.2 tsi treba 9.4 sec do 100 km/h, bmw je imao ta vremena sa svojim motorima/autima za vrijeme olimpijade u Sarajevu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1687 Re: Škoda all about
Nema potrebe da se ljutiš na mene, ako sam te pogodio postom nije do mene, eto vidiš da nisi shvatio poentu legendo. Ljudi gore iznad porede Fabiju i BMW 1 a BMW nema auto iste klase.lavic wrote:Nemas ti pojma, ne postoji BMW u klasi Fabie, kao sto ne postoji ni motor tako mali u BMW-u.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta treba pojašnjavati, BMW iste klase kao Fabija i sa približno isto KS, i sve stare trulje stare po 7+ godina koje voze na plinu ili sa zamjenskim dijelovima jer nema se za originala.lavic wrote: Budi ljubazan pa objasni ovo "poderaće svakog standardnog BMW iste klase"??????, koji je to standardni BMW i koja je to klasa.
Pa kada je tako što BMW tek sada uvodi motore sa tri cilindra?lavic wrote:Najmanji motor koji mozes kupiti u BMW-u je 1.5 litara tri cilindra, tek nedavno se poceo ugradjivati, a prije njega je bio 1.6 litara, cetiri cilindra.A i tom 1.2 tsi treba 9.4 sec do 100 km/h, bmw je imao ta vremena sa svojim motorima/autima za vrijeme olimpijade u Sarajevu.
-
citroen xm
#1688 Re: Škoda all about
Onaj ko priča o deranju mora da zna da u vremenski prosjek ne spada samo ubrzanje od 0-100 na pravcu. Postoje krivine, ravnice, krivine, ravnice. Nerijetko se dešava da auto sa slabijim ubrzanjem bude brže na stazi zbog niza drugih stvari.
Što se tiče dileme novo-polovno i ja bi radije za isti novac manje novo nego polovno sa 200000 km veće klase jer valja to održavati, a nema se previše para jer da ima bilo bi novo veće klase.
Ali kada je poređenje novo-novo za isti novac bi prije uzeo veće auto pa neka je 2-3 godine star model nego novi model manje klase. Pored C4 dizela sa rasponom cijena od 25-30000 KM u zavisnosti od opreme, Fabiju i Korejski dvojac ne bi ni pogledao.
Što se tiče dileme novo-polovno i ja bi radije za isti novac manje novo nego polovno sa 200000 km veće klase jer valja to održavati, a nema se previše para jer da ima bilo bi novo veće klase.
Ali kada je poređenje novo-novo za isti novac bi prije uzeo veće auto pa neka je 2-3 godine star model nego novi model manje klase. Pored C4 dizela sa rasponom cijena od 25-30000 KM u zavisnosti od opreme, Fabiju i Korejski dvojac ne bi ni pogledao.
-
530i
#1689 Re: Škoda all about
To pofino je možda poklon u vidu tepiha od cca. 70 KM, ili prve pomoći i trokuta, u svakom slučaju ne više od 100 maraka. Da ti neko da popust od par hiljada zaboravi, kupovao i bio prisutan kod kupovine Škoda više puta u zadnjih pet godina. Popust možeš dobiti na auta iz salona ili ako im stoje na stanju godinu dana...ali to i nije tako često sa škodama jer im je prodaja išla dosta solidno, barem za standardne modele. I prethodna generacija fabije je čekala pet godina da se krene sa akcijama tipa opreme magic (ambiente plus nekoliko dodataka) po cijeni tog ambiente paketa.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ide to druže pofino ispod te cijene, jedno je cjenovnik a drugo kada pregovaraš oko kupovine a Fabija 3 je tek izašla, dakle biće dosta akcija u narednom periodu.530i wrote:http://www.asomercic.com/Cijene/Fabia_cjenovnik.pdf
![]()
![]()
Ili ako ti nešto drugo znaš, onda nam reci svima, vjerujem da je svako normalan zainteresovan za popust od recimo 2500 maraka.
-
530i
#1690 Re: Škoda all about
Kompaktnu klasu, ali od prije 25 ili 30 godina jeste. Dakle, to nema nikakvog smisla. Evo, pozivam i tebe da nam objasniš gdje to ima ozbiljnih popusta za keš za škodu, tipa par hiljada maraka.ado-šampion wrote:Nisu te cijene nikakvo cudo. Ta klasa je prerasla nekadasnju kompaktnu klasu. Nova Mazda 2 ima medjuosovinski razmak kao Golfovi 4, 5 i 6. Osnovna Mazda 2 u Hrvatskoj kosta preko 23 hiljade (preracunato u marke). Osnovna nova Corsa 10700 eura u Njemackoj.
Kad Hyundai i Kia mogu imati takve cijene, ne vidim sto ne moze Skoda. Cjenovnik je jedno a popusti su drugo, realno ko daje kes svugdje moze dobiti slican popust.
- holowey
#1691 Re: Škoda all about
zna se desiti...ja sam 2008 novi model fabije kombi u asa pss dobio cca 2000km nize od istaknute cijene, dali cjenovni popust za kes, metalik boju gratis, i umjesto barum stavili continental gume... ali cigani ne bi bili cigani da nisam morao kasnije dokupiti trokut i prvu pomoc530i wrote:Kompaktnu klasu, ali od prije 25 ili 30 godina jeste. Dakle, to nema nikakvog smisla. Evo, pozivam i tebe da nam objasniš gdje to ima ozbiljnih popusta za keš za škodu, tipa par hiljada maraka.ado-šampion wrote:Nisu te cijene nikakvo cudo. Ta klasa je prerasla nekadasnju kompaktnu klasu. Nova Mazda 2 ima medjuosovinski razmak kao Golfovi 4, 5 i 6. Osnovna Mazda 2 u Hrvatskoj kosta preko 23 hiljade (preracunato u marke). Osnovna nova Corsa 10700 eura u Njemackoj.
Kad Hyundai i Kia mogu imati takve cijene, ne vidim sto ne moze Skoda. Cjenovnik je jedno a popusti su drugo, realno ko daje kes svugdje moze dobiti slican popust.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1692 Re: Škoda all about
Gubiš mi se druže. Onaj ko kupuje novo auto neće otići u ASA-u i kupiti na prvu k'o kiflu. Valjda će prvo prozvati sve dilere, raspitati se, tražiti ponude, pregovarati...itd. Naravno da je puno lakše dobiti popust ako je auto u salonu ili ako stoji dugo na lageru nego po narudžbi, logično, ali da se popust može dobiti svakako da može. Sada je li taj popust 2500, 3500 ili 100 KM to je do kupca i prodavača. Ljudi su spuštali i po par hiljada a ima i malo sreće u tome.530i wrote:To pofino je možda poklon u vidu tepiha od cca. 70 KM, ili prve pomoći i trokuta, u svakom slučaju ne više od 100 maraka. Da ti neko da popust od par hiljada zaboravi, kupovao i bio prisutan kod kupovine Škoda više puta u zadnjih pet godina. Popust možeš dobiti na auta iz salona ili ako im stoje na stanju godinu dana...ali to i nije tako često sa škodama jer im je prodaja išla dosta solidno, barem za standardne modele. I prethodna generacija fabije je čekala pet godina da se krene sa akcijama tipa opreme magic (ambiente plus nekoliko dodataka) po cijeni tog ambiente paketa.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ide to druže pofino ispod te cijene, jedno je cjenovnik a drugo kada pregovaraš oko kupovine a Fabija 3 je tek izašla, dakle biće dosta akcija u narednom periodu.530i wrote:http://www.asomercic.com/Cijene/Fabia_cjenovnik.pdf
![]()
![]()
Ili ako ti nešto drugo znaš, onda nam reci svima, vjerujem da je svako normalan zainteresovan za popust od recimo 2500 maraka.
Konkretno u Triabu 1.2 TSI Ambition (malo fulili u nazivu) košta 25.800KM sa lagera, u Omerčić iz Gračanice prodaje takvu po cjenovniku za 24.450KM to ti je u startu 1350KM.
http://www.olx.ba/artikal/16059277/skod ... ente-2015/ Bombona auto.
Ja bih se druže citroen xm zabrin'o za tebe da si rek'o drugačije.citroen xm wrote:Ali kada je poređenje novo-novo za isti novac bi prije uzeo veće auto pa neka je 2-3 godine star model nego novi model manje klase. Pored C4 dizela sa rasponom cijena od 25-30000 KM u zavisnosti od opreme, Fabiju i Korejski dvojac ne bi ni pogledao.
-
lavic
#1693 Re: Škoda all about
[Šta treba pojašnjavati, BMW iste klase kao Fabija i sa približno isto KS, i sve stare trulje stare po 7+ godina koje voze na plinu ili sa zamjenskim dijelovima jer nema se za originala.
[/quote]
Nemas ti pojma, ne postoji BMW u klasi Fabie, kao sto ne postoji ni motor tako mali u BMW-u.[/quote]
Nema potrebe da se ljutiš na mene, ako sam te pogodio postom nije do mene, eto vidiš da nisi shvatio poentu legendo. Ljudi gore iznad porede Fabiju i BMW 1 a BMW nema auto iste klase.
Nije do mene, zato sam i rekao BMW iste klase kao Fabija.
Ja za razliku od tebe nemam predrasuda, vozio sam sve i svašta, od Talbota
, Yuge, Golfa, BMW, Mercedesa pa preko Volva, Renaulta i Škode. Sutra bi serbesli sjeo u Daciu ako bi prilika bila povoljna i ako bi mi se auto svidio, trenutno vozim Fabiju a uskoro možda nešto drugo. Ali ono što sam uvijek gledao je da mi auto odgovara prilikama i potrebama, da je redovno servisirano u ovlaštenim servisima i da imam nove gume. Zato i kažem da je Fabia 3 bolja od svakog polovnog, bez obzira koja je marka, starog 7+ godina.[/quote]
Ja se ne ljutim ni na koga, a na tebe najmanje.Ljudi su poredili cijene auta, koje su priblizne, uslovno receno.
Opet se ponavljam, da ista znas sam bi znao odgovor zasto BMW sad uvodi motore sa tri cilindra.
Nemam ja predrasude nikakve, ti imas problem jer mislis da bi svi mozda trebali vozit fabiu i razmisljati kao ti.
I da za kraj fabia nova nije bojla od auta vise klase starih sedam godina ni kojem slucaju, mazda 6, svi premium modeli srednje klase, honda akord,toyota avensis, i jos po neki su izmislili sve za ovu fabiu.
Nemas ti pojma, ne postoji BMW u klasi Fabie, kao sto ne postoji ni motor tako mali u BMW-u.[/quote]
Nema potrebe da se ljutiš na mene, ako sam te pogodio postom nije do mene, eto vidiš da nisi shvatio poentu legendo. Ljudi gore iznad porede Fabiju i BMW 1 a BMW nema auto iste klase.
Pa kada je tako što BMW tek sada uvodi motore sa tri cilindra?lavic wrote:Najmanji motor koji mozes kupiti u BMW-u je 1.5 litara tri cilindra, tek nedavno se poceo ugradjivati, a prije njega je bio 1.6 litara, cetiri cilindra.A i tom 1.2 tsi treba 9.4 sec do 100 km/h, bmw je imao ta vremena sa svojim motorima/autima za vrijeme olimpijade u Sarajevu.
Ja se ne ljutim ni na koga, a na tebe najmanje.Ljudi su poredili cijene auta, koje su priblizne, uslovno receno.
Opet se ponavljam, da ista znas sam bi znao odgovor zasto BMW sad uvodi motore sa tri cilindra.
Nemam ja predrasude nikakve, ti imas problem jer mislis da bi svi mozda trebali vozit fabiu i razmisljati kao ti.
I da za kraj fabia nova nije bojla od auta vise klase starih sedam godina ni kojem slucaju, mazda 6, svi premium modeli srednje klase, honda akord,toyota avensis, i jos po neki su izmislili sve za ovu fabiu.
-
citroen xm
#1694 Re: Škoda all about
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja bih se druže citroen xm zabrin'o za tebe da si rek'o drugačije.citroen xm wrote:Ali kada je poređenje novo-novo za isti novac bi prije uzeo veće auto pa neka je 2-3 godine star model nego novi model manje klase. Pored C4 dizela sa rasponom cijena od 25-30000 KM u zavisnosti od opreme, Fabiju i Korejski dvojac ne bi ni pogledao.
Nisam naveo C4 zato što volim Citroen već zato što trenutno nudi možda i najviše auta za datu cijenu. Evo da se ispravim. Ako postoje kompakti koji su na tržištu već 2-3 godine, a koji se sa solidnom opremom mogu kupiti za cijenu novog modela B segmenta, uvijek bi išao na kompakta.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1695 Re: Škoda all about
Ma sve OK, misli šta hoćeš, puca mi *urac zašto tek sada BMW uvodi motore sa tri cilindra.lavic wrote: Ja se ne ljutim ni na koga, a na tebe najmanje.Ljudi su poredili cijene auta, koje su priblizne, uslovno receno.
-
530i
#1696 Re: Škoda all about
Ako bolje pogledaš ova Fabija kod Bunje nije obični Ambition, nego ima par dodataka, ali oni su poslabo popunili oglas pa se ne vidi tačno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Gubiš mi se druže. Onaj ko kupuje novo auto neće otići u ASA-u i kupiti na prvu k'o kiflu. Valjda će prvo prozvati sve dilere, raspitati se, tražiti ponude, pregovarati...itd. Naravno da je puno lakše dobiti popust ako je auto u salonu ili ako stoji dugo na lageru nego po narudžbi, logično, ali da se popust može dobiti svakako da može. Sada je li taj popust 2500, 3500 ili 100 KM to je do kupca i prodavača. Ljudi su spuštali i po par hiljada a ima i malo sreće u tome.Jebiga, kako ko umije.
Konkretno u Triabu 1.2 TSI Ambition (malo fulili u nazivu) košta 25.800KM sa lagera, u Omerčić iz Gračanice prodaje takvu po cjenovniku za 24.450KM to ti je u startu 1350KM.Isplatili se nekome ko kupuje Fabiju otići za te pare do Omerčića, gurnuti još 100KM u đep, i dobiti još 4-5 stoja na opremi?
![]()
http://www.olx.ba/artikal/16059277/skod ... ente-2015/ Bombona auto.
Ne pričam o autima sa lagera ili salonskim autima, nego o tome kada dođeš u salon i naručiš konkretan primjerak. Tu popusta nema u hiljadama nikakvim i kao što rekoh ubace prostirače, obaveznu opremu ili naspu pun tank goriva...a da ti neko proda auto koji je po važećem cjenovniku 20.000 za 17.500, to nećeš doživjeti. Takvi popusti mogu postojati kod auta od preko sto hiljada maraka...
Druga je stvar ovo što radi Kija, npr., sa popustima tipa 1000 maraka ako kupujete novo auto, 800 maraka ako ste penzioner, 500 ako ste student i slično. A isto, samo nije tako eksplicitno navedeno, nude i u Hyundai salonu, bar ovom u Sarajevu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1697 Re: Škoda all about
Zezam te malo.citroen xm wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja bih se druže citroen xm zabrin'o za tebe da si rek'o drugačije.citroen xm wrote:Ali kada je poređenje novo-novo za isti novac bi prije uzeo veće auto pa neka je 2-3 godine star model nego novi model manje klase. Pored C4 dizela sa rasponom cijena od 25-30000 KM u zavisnosti od opreme, Fabiju i Korejski dvojac ne bi ni pogledao.![]()
Nisam naveo C4 zato što volim Citroen već zato što trenutno nudi možda i najviše auta za datu cijenu. Evo da se ispravim. Ako postoje kompakti koji su na tržištu već 2-3 godine, a koji se sa solidnom opremom mogu kupiti za cijenu novog modela B segmenta, uvijek bi išao na kompakta.
-
citroen xm
#1698 Re: Škoda all about
A to je stari model, ali dobar je i on. 1.6 HDI, nema 1.4 u njemu.
Vratili vjerovatno zbog raje koja ga ne voli pa da privuku nove kupce.
Vratili vjerovatno zbog raje koja ga ne voli pa da privuku nove kupce.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1699 Re: Škoda all about
Pa ja sam i poredio Ambition sa Ambition po cjenovniku Omerčića, nisam poredio Active (slabiji paket) sa Ambition.530i wrote: Ako bolje pogledaš ova Fabija kod Bunje nije obični Ambition, nego ima par dodataka, ali oni su poslabo popunili oglas pa se ne vidi tačno.
Ne pričam o autima sa lagera ili salonskim autima, nego o tome kada dođeš u salon i naručiš konkretan primjerak. Tu popusta nema u hiljadama nikakvim i kao što rekoh ubace prostirače, obaveznu opremu ili naspu pun tank goriva...a da ti neko proda auto koji je po važećem cjenovniku 20.000 za 17.500, to nećeš doživjeti. Takvi popusti mogu postojati kod auta od preko sto hiljada maraka...
Druga je stvar ovo što radi Kija, npr., sa popustima tipa 1000 maraka ako kupujete novo auto, 800 maraka ako ste penzioner, 500 ako ste student i slično. A isto, samo nije tako eksplicitno navedeno, nude i u Hyundai salonu, bar ovom u Sarajevu.
-
lavic
#1700 Re: Škoda all about
Pa da bi ucestvovao u bilo kojoj diskusiji trebao bi nesto znati o temi, da bi tvoje misljenje ili stav imalo tezinu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma sve OK, misli šta hoćeš, puca mi *urac zašto tek sada BMW uvodi motore sa tri cilindra.lavic wrote: Ja se ne ljutim ni na koga, a na tebe najmanje.Ljudi su poredili cijene auta, koje su priblizne, uslovno receno.
I da za kraj fabia nova nije bojla od auta vise klase starih sedam godina ni kojem slucaju, mazda 6, svi premium modeli srednje klase, honda akord,toyota avensis, i jos po neki su izmislili sve za ovu fabiu.Kakve praktične koristi od toga ti imaš ili bilo ko od nas? Da bi ti ili neko drugi eto rekao kako drvosječa nešto zna?
Fabiju vozim jer mi je bila idealna kako parama (finansijski) tako i svojim karakteristikama a uskoro je mijenjam jer mi treba malo veće auto. A kada kažem auto tada mislim na sve, ne samo na Škodu, ali nije iskučeno da bude ponovo Škoda samo ovaj put Octavia. Ko zna...
Sa stavom puca mi....si samo pokazao kakav si sugovornik. Tako da tvoj stav o tome sta je bolje sad nema nikakve tezine jer malo znas, i samo iznosis licno misljenje, a sa bukom pokusavas dokazati to kao ispravno ili istinito.