Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Melami

#1676 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Bubalo1 wrote:
Melami wrote:
Hopkins wrote:Razumije li se neko u tablete. Nasao sam jedan od 130 dolara. Kakve su cijene ovoga kod nas i gdje se vise isplati kupiti? Evo link

http://www.ebay.com/itm/10-1-Google-And ... 35bf94d4a1
pa i nije mu bas neki feedback score.
Ja se ne razumijem u tablete, a trebao bi i meni jedan.
Pa s obzirom koliko ima prodatih artikala i nije lose .. Ovo kod nas na piku 370 KM ? Sad se i ja nafurah .. Ako dok dodje kod nas izadje oko 250 KM nije to ni lose .. Mogao bih i ja sebi nabaviti :D
Pa koliko ce ovo u Bosni doci Bog zna samo. DOk konvertujes u dolare to ti ga dodje skoro pa 200KM, na to 100KM nekakvih nasih poreza izace te 300KM a ne znas ni sta je ovo ni nista/ Ja ne bi vjerovao bas kinezima, citao sam neke feddback-e i ljudi se zale da uopste nije tablet ko normalan tablet vec neke kineske kopije koje nemaju ni rezoluciju kako se navodi itd. Ovo trebamo otvoriti na temi o kompjuterima pa da vividmo sta ce nam oni preporuciti.
Ja sam vidio jeftinije od ovog na Ebay-u
quarterback

#1677 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Bubalo1 wrote:
Melami wrote:
Hopkins wrote:Razumije li se neko u tablete. Nasao sam jedan od 130 dolara. Kakve su cijene ovoga kod nas i gdje se vise isplati kupiti? Evo link

http://www.ebay.com/itm/10-1-Google-And ... 35bf94d4a1
pa i nije mu bas neki feedback score.
Ja se ne razumijem u tablete, a trebao bi i meni jedan.
Pa s obzirom koliko ima prodatih artikala i nije lose .. Ovo kod nas na piku 370 KM ? Sad se i ja nafurah .. Ako dok dodje kod nas izadje oko 250 KM nije to ni lose .. Mogao bih i ja sebi nabaviti :D
pogledaj ainol 7", moze se naci za 110 usd
Melami

#1678 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

quarterback wrote:
pogledaj ainol 7", moze se naci za 110 usd
ja sam vidjao i mnogo jeftinije, oko $70
badalpur

#1679 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by badalpur »

Skoro mjesec dana cekam posiljku iz Sj. Koreje. Inace mi stize za manje od deset dana. Trebam li se zabrinuti?
Melami

#1680 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

badalpur wrote:Skoro mjesec dana cekam posiljku iz Sj. Koreje. Inace mi stize za manje od deset dana. Trebam li se zabrinuti?
cekaj jos 7 dana
Chuckie

#1681 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Mislio sam da Sj. Koreja nema pristup internetu. :)
badalpur

#1682 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by badalpur »

Chuckie wrote:Mislio sam da Sj. Koreja nema pristup internetu. :)
Hahahaha...ma iz Juzne :lol: . Tako vam je to kad za racunar sjednete iz kreveta :-)
Melami

#1683 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

badalpur wrote:
Chuckie wrote:Mislio sam da Sj. Koreja nema pristup internetu. :)
Hahahaha...ma iz Juzne :lol: . Tako vam je to kad za racunar sjednete iz kreveta :-)
Treba izbjegavati te azijce u sirokom luku/
badalpur

#1684 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by badalpur »

Why?? :? Ja sam najzadovoljnija sa ovim iz J. Koreje, postarina je besplatna, komunikacija odlicna, proizvodi ekstra. Doduse, ja nurucujem samo BB kreme koje su njihov proizvod, a za kojima je poludio ciejeli svijet. S razlogom, moram reci :-D
Melami

#1685 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Religious Fantastic wrote:
badalpur wrote:Why?? :? Ja sam najzadovoljnija sa ovim iz J. Koreje, postarina je besplatna, komunikacija odlicna, proizvodi ekstra. Doduse, ja nurucujem samo BB kreme koje su njihov proizvod, a za kojima je poludio ciejeli svijet. S razlogom, moram reci :-D
Ja sam do zadnjeg puta imao samo pozitivna iskustva, ali vise necu od njih kupovati...

Stigao mi je pokvaren USB od 64GB, vratio sam ga ali prodavac me onda samo hladno na ignore i nema nista od refunda. Pokrenem slucaj i naravno zijanim jer tracking broj od nase dicne poste radi taman do sarajevskog aerodroma.

Onda sam se dao u kampanju, posto je ipak rijec o $99...
Svako jutro i svaku vecer sam slao email prodavcu i trazio svoje pare nazad. Par recenica...nista, hladno me frajer ignorira...
Onda sam nakon 7 dana sjeo i napisao mu malo duzi mail. Obavijestio ga da je ovo pitanje principa i da necu dozvoliti da me neko tako izvara. Posto je svijet sada globalno selo, postoje nacini da se to visestruko naplati, a posto imam njegovu adresu nije iskljuceno da ce mu neko uskoro pokucati na vrata i traziti ono sto je moje...

Ujutro paypal email / stigao refund :D

Znaci, utjerujem ebay dugovanja, povoljno :D
Bravo. Meni se desilo da dobijem neko smece koje ne radi nikako, niti je kad radilo, i lijepo iz principa, iako je to prejeftino i skuplje bi me izasla postarina da to vratim, trazim da izvrsi povrat novca. Nakon sto vide da sam ozbiljan, onda na kraju kazu ne moras ni slati nazad, evo ti novac.
klixo

#1686 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by klixo »

Prije 30ak dana narucio sam nesto za auto... Proslo 15ak dana nit shiping tracka nit paketa nit ista... Posaljem e-mail prodavcu i odgovara mi da kurirske kompanije traze previse za dostavu paketa i da ukoliko uskoro ne nadju vratit ce mi novac. Potom im posaljem(3x) da li mogu dostaviti paket u njemacku ili austriju jer imam tamo prijatelje , nisu nista odgovorili... Jutros sam im poslao email da trazim refund pare nisu jos nista odgovorili... Sta raditi u ovim situacijama ?
adis.p

#1687 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by adis.p »

Koliko ste najduže čekali nešto iz Hong Konga? :-D
p.s. ne sumnjam da nece doc, nego dugo mi cekat :D :D
klixo

#1688 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by klixo »

adis.p wrote:Koliko ste najduže čekali nešto iz Hong Konga? :-D
2 sedmice ...
klixo

#1689 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by klixo »

Religious Fantastic wrote:
klixo wrote:Prije 30ak dana narucio sam nesto za auto... Proslo 15ak dana nit shiping tracka nit paketa nit ista... Posaljem e-mail prodavcu i odgovara mi da kurirske kompanije traze previse za dostavu paketa i da ukoliko uskoro ne nadju vratit ce mi novac. Potom im posaljem(3x) da li mogu dostaviti paket u njemacku ili austriju jer imam tamo prijatelje , nisu nista odgovorili... Jutros sam im poslao email da trazim refund pare nisu jos nista odgovorili... Sta raditi u ovim situacijama ?
Ne cekaj ni sekunde duze. Otvaraj slucaj i ostavi im negativan feedback. Ako ti prodje 45 dana, pozdravi se i s parama i a i dijelove sigurno neces vidjeti/
Ne znam zasto ,ali ne mogu im poslati feedback jer sam obrisao sve iz purchase history... Znaci nema mi tog artikla... Kako da otvorim slucaj ? Ne kontam...

edit : resolution centar , otvorio sam...

edit 2 : proslo vise od 45 dana :x :x :x platio 18 jula , ja kontam august sad jbt... :x :x

edit 3 : evo prijavio sam , poludio paypal :mrgreen: Nije mi prepoznavao broj transakcije... I poslao sam mu e-mail ako mi ne vrati novac da cu slucaj prijaviti policiji sto cu i uraditi ako paypal ne reaguje. Sunce im ljencarsko , hoce preko mene para guzovace...

edit 4 : Jebem im sve englesko cifutsko da Bog da pocrkali

Code: Select all

This dispute closed because it was opened for more than 45 days after the transaction date or did not meet other filing criteria.
:x :x :x
Last edited by klixo on 24/09/2012 22:03, edited 4 times in total.
Chuckie

#1690 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

adis.p wrote:Koliko ste najduže čekali nešto iz Hong Konga? :-D
2.5 mjeseca.
adis.p

#1691 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by adis.p »

Naručeno 2. septembra.. trebo bi onda ovih dana :-D :-D
Ambrozija

#1692 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ambrozija »

adis.p wrote:Naručeno 2. septembra.. trebo bi onda ovih dana :-D :-D
uh, ja sam znala cekati i 2 mjeseca
adis.p

#1693 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by adis.p »

Imal velike veze šta se naručuje? Kod mene vala nije neka pošiljka, futrola za mobitel :D al etoo.. pošto prvi put naručujem, i naručio mi je jedan forumaš.. volio bi da što prije dođe :D :D :D
quarterback

#1694 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

nema
Melami

#1695 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Da li je neko uzimao kameru za auto na ebay? Kakva su iskustva, koju ste uzeli itd. Sta mislite o ovoj? http://www.ebay.com/itm/LCD-Display-Car ... 2a233f53bb
Qler

#1696 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Qler »

Prije 2 mjeseca narucio BT slusalicu za mobitel, nije dosla, nakon par kulturnih i fer mailova izmedju mene i prodavaca, vratili mi novac ljudi. Sve fer i posteno. Rekao sam im ako dodje roba u medjuvremenu, javim im da im uplatim posteno pare. To mi se vec jednom desilo, nakon 3 mjeseca dosla roba, ja covjeku uplatio. Ne bih da pehiram sebi za par KM...
adis.p

#1697 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by adis.p »

Hahahahahaha.. nadam se da nije :run: :mrgreen: :mrgreen:
Toffee karamela

#1698 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Toffee karamela »

Meni treba pomoć nekog iskusnog e-baydžije. Koji bi mi rekao šta se podrazumijeva pod azijskim ebayom, kako se izlazi na njega tj. koji im je najpoznatiji sajt, ima li logike štagod naručivati tj. je li shipping otamo preskup, na kojim jezicima oni komuniciraju...

Zanima me jedan parfem koji je kako sam čula u Japanu jako jeftin dok je na zapadu preskup :D ?

Eto
Melami

#1699 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Evo kupio sam ovaj djavo i doslo mi danas al ne radi, ili ja ne znam kako treba ovo ukljuciti.
http://www.ebay.com/itm/221037898367?va ... 1497.l2649

Znaci ono se upali, i izbaci mi frekvenciju(valjda sam tacno napisao)i kad to nadjem na radio nista, samo zuji radio, ili pjeva, zavisno koji broj potrefi.
Jel trebam nesto dodatno uraditi ili?
Trebam li reci da se daljinski odmah raspao. bukvalno.
:-x
EDIT:China.
sema911

#1700 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sema911 »

Melami wrote:Evo kupio sam ovaj djavo i doslo mi danas al ne radi, ili ja ne znam kako treba ovo ukljuciti.
http://www.ebay.com/itm/221037898367?va ... 1497.l2649

Znaci ono se upali, i izbaci mi frekvenciju(valjda sam tacno napisao)i kad to nadjem na radio nista, samo zuji radio, ili pjeva, zavisno koji broj potrefi.
Jel trebam nesto dodatno uraditi ili?
Trebam li reci da se daljinski odmah raspao. bukvalno.
:-x
EDIT:China.

ovo ti je poo sarajevu nekih 10 km
i prava je sreca ako ubodes pravi da radi
al moras naci na njemu neku frkfenciju i na radiiju
na usb nemoj pjesme stavljat u foldere
Post Reply