IRAN

Post Reply
bogoljub

#1676 Re: IRAN

Post by bogoljub »

jefferson wrote:
Ja zaista ne znam ko su ti u Libiji ako ljudi traze promjene i pravo na izbore svojih predstavnika ja ih podrzavam, ali sam pratio dobro situaciju u Iranu i znam sta je bilo i kako je bilo i radi cega su se ljudi bunili, i ko je poceo da koristi masu i da pljacka, i unistava tudju imovinu...

Protesti u egiptu i Iranu imaju zajednicke tacke ali u onoj 1979 godini :-D
Da nisi poslusao tenkisti i bacao se pod noge onih 2,000 sto ne vole rezim.
Ja "argumente" vas par klero-internet dzihadista mogu svest samo na jedno, tj. izvuci jedan zakljucak:
a to je, da je Iran sadomazohisticka nacija vise nego i jedna na svijetu. Ustvari to pokazuje kakve slobode uzivaju iranci, da imaju redovnu dozu SM batinjanja od strane vlasti, i ljudi ne da uzivaju, nego jos izadju na ulice trazeci jos!
Naravno, dobar zaključak!
Ili je Iran i njegov narod sadomazohistički ili,
neki ovdje pojma nemaju o Iranu i iranskom narodu, a još manje o I.Revoluciji.
psydelija

#1677 Re: IRAN

Post by psydelija »

kojeime wrote:A prije muslimana bili Grci i Rimljani... zamijenili su Pahlavijevu diktaturu Homeinijevom.... Ti bas kao Srbi, .
cilj mog posta nije bio da pokazem kako je neko izmislio nesto, vec da su svi podjednako zasluzni za sve, neko tada-a neko sada!

spomenuo sam "faraone", tu ubrajam rimljane i grke... neboj se! drugima se toplo izvinjavam sto ih nisam spomenuo, nenamerno. :D

pehlavi je bio diktator, homeini reformator... ovo moras da razgarnicis sada, dok si mald...i manje prati mas medije.

.... i srbi jesu nastariji narod i pritom i nebeski! :lol:

ps: nego, kada su srbi izjavili da su muslimani sve i svo ovoga sveta?
asurbanipal

#1678 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

-LIBERO- wrote:
zonbirile wrote:kako samo zajebaše režisera,6g murije,zabrana rada 10g i napuštanja zemlje.Znaš u čemu je tragedija.Taj film Krug 2001g nagrađen u Veneciji i pozvan na SFF i neko se počeo od balkanske gospode zgražavati(sad ne znam da li kreatura od ministra kulture,glumca i reklamnog glumca,jal četnog evidentičara kod Cace) elem u stilu staljinovih čistki,čova zaglavi.Ja i ne važno,film o prostituciji u Iranu,koje naravno zvanično nema.
Cuj prostitucija u Iranu.... :shock: :-) :roll:

To je nemoguce,to ne postoji..taj pravicni rezim Irana to ne moze da trpi,svu tu klevatu i obmanu. Jos i nagrade dobio film po toj tiranskoj Evropi.

Samo 6 godina robije,eto vidis koliko je slobodarski i pravican taj rezim ,da je pravde streljali bi izdajnika.

p.s sve je to americko maslo on je dobio pare i sve ostalo samo da napravi tu laz o prostituciji u Iranu. E nece moci,pospi ga kiselinom. a ko bude otisao pogledati film izdajnik je najveci njih kamenuj.

Zivio slobodarski rezim Irana..zivioooooooooooooooooooooooo :-) :dance: :sax:
Gdje si, kako si, šta ima ?
jefferson

#1679 Re: IRAN

Post by jefferson »

mir-vama wrote:Egipat
Dva iranska ratna broda mogu kroz Sueski kanal
Egipat je dozvolio u petak da dva iranska ratna broda prođu kroz Sueski kanal, izvijestila je egipatska državna novinska agencija Mena, što je prva odluka od 1979. godine, a Izrael ju je nazvao "provokacijom".

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218140
Mislim da su se egipcani nasli u nezavodnoj situaciji.
Iran nikad prije nije trazio niti slao svoje RATNE brodove kroz suez. Ovo je sada ocito pokusaj da s eunese dodatna nestabilnost u region, tj. da malo pokazu da i oni imaju fregatu :lol: a da malo jos unesu u sve to dozu nemira, sto otprilike pokazuje koliko je i iranu stalo do neke normalizacije odnosa (sve dokle postoji palestinski problem, iran moze isto prodavat muda za bubrege kako oni stite palestince).
Medjutim, mislim da su egipcani mudro odradili dopustiv si, jer mislim da su iranci isli na to da im ovi onemoguce prolaz te dizanje dodatnih tenzija, bas u vrijeme kada se protesti sire iranom :D
psydelija

#1680 Re: IRAN

Post by psydelija »

popajic wrote:Svima je to poznato , ali kakve to veze ima sa sadasnjim pobunama i protestima ?

" Šef iranskog pravosuđa želi da sudi opoziciji za izdaju"
Izdaja vođa pobune je vidljiva svima, i ta grupa Karavedža treba da zna da i pored islamske dobrote nećemo prihvatiti da oni ruše režim", rekao je Laridžani.

sadasnji protesti su vec bili... to su protesti koji nisu uspeli pre godinu dana i cao djaci, proso voz.

takav je zakon dole, ali i svuda...drzava je iznad svakog pojedinca...ti ljudi destabilizuju zemlju i uvode je u krizu, a to je puno za zemlju kojoj su ameri, vb, eu i jude uveli nepravedne sankcije.
izvukli su mizernu masu cyber demonstranta pod izgovorom "podrska egipcanima" a na nagovor onih koji su ih handrili 100-tinjak godina.

ovo sto je laridzani rekao to je malo ono verbalno, da im utera strah u kosti... nije laridzani los covek! :lol:
jefferson

#1681 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:
popajic wrote:Svima je to poznato , ali kakve to veze ima sa sadasnjim pobunama i protestima ?

" Šef iranskog pravosuđa želi da sudi opoziciji za izdaju"
Izdaja vođa pobune je vidljiva svima, i ta grupa Karavedža treba da zna da i pored islamske dobrote nećemo prihvatiti da oni ruše režim", rekao je Laridžani.
sadasnji protesti su vec bili... to su protesti koji nisu uspeli pre godinu dana i cao djaci, proso voz.

takav je zakon dole, ali i svuda...drzava je iznad svakog pojedinca...ti ljudi destabilizuju zemlju i uvode je u krizu, a to je puno za zemlju kojoj su ameri, vb, eu i jude uveli nepravedne sankcije.
izvukli su mizernu masu cyber demonstranta pod izgovorom "podrska egipcanima" a na nagovor onih koji su ih handrili 100-tinjak godina.ovo sto je laridzani rekao to je malo ono verbalno, da im utera strah u kosti... nije laridzani los covek! :lol
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pravo onako plemenski :lol:
asurbanipal

#1682 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

-LIBERO- wrote:Ma klasicna placenica. Rusi rezim radi dobrobiti Amerike a ne nje same. Vidi joj se u ocima taj placenicki poriv.

Sta se ona ima boriti za pravicnost ustrojstva svoje zemlje,ko joj je dao dozvolu uopste. :x :x :x

Sva opozicija,sve studenti,intelektualci,reziseri,pisci...svi su oni PLACENICI..ko je rek'o ZEKO rek'o :D

Pod krinkom borbe za pravicnost i bolji zivot zapravo se bore za Ameriku ,logicno. :oops:

Ovu treba red bicevanja,pa red poljevanja kiselinom,pa hajd' malo kamenovanja..klitoris joj nece dirati,dosta je...pa nisu ni oni bas barbarski raspolozeni, ljudskost je bitna.

Image
Ovo boldirano je samo da prikaže, koliko neki ljudi pojednostavljeno, nerezonski, bukvalistički, subjektivno, pristrasno, neanalitički, bez razmišljanja, zdravo za gotovo uzimaju i shvataju neke stvari...Mislim na to, da neko ko pročita ovo, pomislit će da u Iranu vjerovatno hodaju sa bičevima po ulici, nose tegle s kiselinom i ako im se ko ne svidi, iz čista mira, samo ožeži ili polij...Ovo oko klitorisa ne želim ni kometarisati, očita ti je namjera da podvaljuješ i pljuješ...

Slika je prva liga :thumbup: ...Taman za hanume :D
mir-vama

#1683 Re: IRAN

Post by mir-vama »

jefferson wrote:
mir-vama wrote:Egipat
Dva iranska ratna broda mogu kroz Sueski kanal
Egipat je dozvolio u petak da dva iranska ratna broda prođu kroz Sueski kanal, izvijestila je egipatska državna novinska agencija Mena, što je prva odluka od 1979. godine, a Izrael ju je nazvao "provokacijom".

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218140
Mislim da su se egipcani nasli u nezavodnoj situaciji.
Iran nikad prije nije trazio niti slao svoje RATNE brodove kroz suez. Ovo je sada ocito pokusaj da s eunese dodatna nestabilnost u region, tj. da malo pokazu da i oni imaju fregatu :lol: a da malo jos unesu u sve to dozu nemira, sto otprilike pokazuje koliko je i iranu stalo do neke normalizacije odnosa (sve dokle postoji palestinski problem, iran moze isto prodavat muda za bubrege kako oni stite palestince).
Medjutim, mislim da su egipcani mudro odradili dopustiv si, jer mislim da su iranci isli na to da im ovi onemoguce prolaz te dizanje dodatnih tenzija, bas u vrijeme kada se protesti sire iranom :D
pogresno si shvatio cek ti objasnim .. ovo je samo poruka izraelu,zlotvorima i despotima dunjaluckim da se MUSLIMANI svijeta ujedinjuje protiv okupatora i njihovim marioneta.Velike su milijarde ulozili raspirujuci medjumuslimansku murznju medju sijitima i sunitima i okretali ih jedne protiv drugih.
Svijet se dijeli sada na dvije strane na one koju su uz Iran i oni koji su protiv Irana tj uz USA i Jevropu.A najvise im je u to pomogla sekta lorensa od arabije.

Allahu Ekber Homeini Rehber
Last edited by mir-vama on 18/02/2011 22:37, edited 1 time in total.
psydelija

#1684 Re: IRAN

Post by psydelija »

zonbirile wrote:
bogoljub wrote:
zonbirile wrote:pa šta bi sa revolucijom.Znači revolucija u arapskom svijetu na koju ste se pozivali je samo protiv Amera i Jevreja,tamo gdje brat tlači je OK.U suprotnom,nije valjda i Gadafi američki čovjek.
Lahko mi je za Gadafija, on je ionako naučio život u šatoru! :-D
--------------------------------------------
e moj skojevac,pobi samo danas 20 ljudi.Nažalost čučemo se mi opet,znam da obraza nemaš,promjeničeš ti nick,a možda i partiju.Upotrebljiv si ti.
gadafi je kreten slican ako ne i gori od mubaraka... ali i on je pod impreijalistickim plastom vec izvesno vreme, i moze mu se. moze se i kalifi iz bahraina i onom malom princicu sto ima onu lepojku raniju :thumbup: :D ...

da ima pravde ti bi ljudi trebali pred sud, internacionalni sud...no boli ih "dzoni", to su svakako njihovi poltroni, cilj je kao i na pocetku ovih protesta u tunisu i egiptu, krajnji cilj je destabilizacija irana - izvesti ljude irana na ulice!
mir-vama

#1685 Re: IRAN

Post by mir-vama »

danas, sada gledah na vjestima milioni su u Teheranu na ulicama vjernika u znak podrske vlastima i protesta protiv opozicije (jevro-USa marioneta) I traze vjesenje vodja opozicije zbog unosenja destabilazacije u zemlji pod komandom Izraela i zlocinaca !
bogoljub

#1686 Re: IRAN

Post by bogoljub »

mir-vama wrote:danas, sada gledah na vjestima milioni su u Teheranu na ulicama vjernika u znak podrske vlastima i protesta protiv opozicije (jevro-USa marioneta) I traze vjesenje vodja opozicije zbog unosenja destabilazacije u zemlji pod komandom Izraela i zlocinaca !
Da i ja sam to gledao. Pretpostavio sam da će tako da bude. Onoliko koliko poznajem Irance i Islamsku revoluciju nije ništa drugo se ni moglo očekivati. Ovi sitni pokušaji udara na islamsku republiku su toliko jadni i bijedni :lol:
Pravi rasplet se tek treba da odvije oko ovih Arapskih država. A na kraju krajeva Liban.
tzv.izrael je dosta kivan na Liban i Hizbullah. Prije 4-5 god. mislili su sahraniti ga, medjutim u 33 dana je hezbollah pokazao da on nije zaluđena skupina arapa nacionalista iz 67 god., nego jedan ''tvrd orah'' koji lomi zube onome ko ga zagrize.
Finale su tamo u Libanu i Palestini.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1687 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

asurbanipal wrote:
-LIBERO- wrote:Ma klasicna placenica. Rusi rezim radi dobrobiti Amerike a ne nje same. Vidi joj se u ocima taj placenicki poriv.

Sta se ona ima boriti za pravicnost ustrojstva svoje zemlje,ko joj je dao dozvolu uopste. :x :x :x

Sva opozicija,sve studenti,intelektualci,reziseri,pisci...svi su oni PLACENICI..ko je rek'o ZEKO rek'o :D

Pod krinkom borbe za pravicnost i bolji zivot zapravo se bore za Ameriku ,logicno. :oops:

Ovu treba red bicevanja,pa red poljevanja kiselinom,pa hajd' malo kamenovanja..klitoris joj nece dirati,dosta je...pa nisu ni oni bas barbarski raspolozeni, ljudskost je bitna.

Image
Ovo boldirano je samo da prikaže, koliko neki ljudi pojednostavljeno, nerezonski, bukvalistički, subjektivno, pristrasno, neanalitički, bez razmišljanja, zdravo za gotovo uzimaju i shvataju neke stvari...Mislim na to, da neko ko pročita ovo, pomislit će da u Iranu vjerovatno hodaju sa bičevima po ulici, nose tegle s kiselinom i ako im se ko ne svidi, iz čista mira, samo ožeži ili polij...Ovo oko klitorisa ne želim ni kometarisati, očita ti je namjera da podvaljuješ i pljuješ...

Slika je prva liga :thumbup: ...Taman za hanume :D
Ako nisi dovoljno inteligentan da shvatis na koji sam nacin i radi cega bas pisao na taj i takav nacin..ja ti tu ne mogu pomoci.

I opet,bez obzira koliko god smanjili nacin pisanja i izrazavanja na neki manje groteskan nacin i stil,to ni u kojem slucaju nece umanjiti ne demokraticnost iranskog rezima niti nacin rezonovanja i vladanja putem represivnog sistema i maltretiranja pojdinca kao samomislece jedinke i bica koje treba i moze opoziciono promisljati,i po potrebi cak i djelovati. Zasto ne?? Pa zato sto ga slijedi represivni odgovor vlasti i uleme.

Samo se zapitajte koji to od vas,velikih branitelja sistema tiranije,bi zeljeli da zivite u takvim drustvima i drzavama.

Lako je iz evropskih stolica pametovati i ocjenjivati da taj i takav rezim je najbolja opcija za iranski NAROD i da je pozeljno da se i dalje odrzi.

Druga je stvar,a zapravo prva,sto nekima jednostavno to ne moze da se "dohaviza" i da neko ako napada nacin rezonovanja i funkcionisanja tog i takvog rezima ne znaci da napada iranski NAROD. Cak naprotiv.

A sad' nastavite o zavjerama,placenicima,americkim spijunima,reziserima koje treba po zatvorima,fudbalerima koji se odstranjuju iz reprezentacije samo zbog izjave da su za opoziciju i slicno.

Zivio sobodarski rezim Irana :roll: :-) ...jah.. :D
mir-vama

#1688 Re: IRAN

Post by mir-vama »

e pa nece Amer postaviti svoju lutkicu u Iranu;Shah su im skinuli prije 30 godina,vlast u iranu je dobila vecinu demokratskim izborima ..DJE ZAPOLO?? pa jos 1000 godina nek drze sankcije i nek traze svoje glasove.Nego ko pita vise jevroamere zasta.I pored snkcija Turska se ujedinila sa iranom i najjaci saveznici u regionu sada ce se sa egiptom ujedini .. i VIVA LIBERAAAAA!!!!!!!!!

MUSLIMS UNITED FOR EVER !!

I akobogda sloboda za nasu napacenu palestinu

http://www.youtube.com/watch?v=Mtvwsuem ... re=related

place zemlja nasa sveta cvile cempres i kubeta...al ne i zadugo

Image
Last edited by mir-vama on 18/02/2011 23:51, edited 1 time in total.
dale cooper

#1689 Re: IRAN

Post by dale cooper »

mir-vama wrote:e pa nece Amer postaviti svoju lutkicu u Iranu;Shah su im skinuli prije 30 godina,vlast u iranu je dobila vecinu demokratskim izborima ..DJE ZAPOLO?? pa jos 1000 godina nek drze sankcije i nek traze svoje glasove.Nego ko pita vise jevroamere zasta.I pored snkcija Turska se ujedinila sa iranom i najjaci saveznici u regionu sada ce se sa egiptom ujedini .. i VIVA LIBERAAAAA!!!!!!!!!

MUSLIM UNIT FOR EVER !!

Image
Što bi Ameri postavljali bilo koga, kad je narod Egipta lijepo pokazao da i sam može skinuti diktatora.
Prije ili kasnije i Iranci će krenuti istim putem.
mir-vama

#1690 Re: IRAN

Post by mir-vama »

pa trebas da shvatis ovo sto su danas uradili egipcani skinuli DIKTARORA MADE IN USA iranci su uradili prije 30 godina!ovo je samo eho islamske revolucije u iranu

ovaj snimak nije od prije 10 godina vec od prije neki dan a sutra ce vjerovatno biti i snimci od danasnjih protesta protivu opozicije milioni su bili na ulicama.
ti il si priglup il pricas u inat trece nije sigurno
http://www.youtube.com/watch?v=kn85zr0x ... r_embedded
Last edited by mir-vama on 18/02/2011 23:57, edited 2 times in total.
popajic

#1691 Re: IRAN

Post by popajic »

@mir - vama,
Mislim da treba mir- tebi ! :D
Udara ti pomalo ova Ahmina demokratija u glavu.
Kad BIH ufura u Jevropu - sta planiras onda...bjezat od zapadnih zulumcara u iranski rahatluk ili neprincipijelno uzivati pogane zapadne blagodati ?
mir-vama

#1692 Re: IRAN

Post by mir-vama »

popajic wrote:@mir - vama,
Kad BIH ufura u Jevropu - sta planiras onda...bjezat od zapadnih zulumcara u iranski rahatluk ili neprincipijelno uzivati pogane zapadne blagodati ?
ako Bog da.Molim Boga da mi sto prije omoguci to.
dale cooper

#1693 Re: IRAN

Post by dale cooper »

mir-vama wrote:
I ja se nadam tvom skorom odlasku u Iran.
mir-vama

#1694 Re: IRAN

Post by mir-vama »

dale cooper wrote:
mir-vama wrote:
I ja se nadam tvom skorom odlasku u Iran.
bas lijepo od tebe.Hvala ti :)
dale cooper

#1695 Re: IRAN

Post by dale cooper »

mir-vama wrote: bas lijepo od tebe.Hvala ti :)
Sad me stid što sam htjeo biti zajedljiv i ironičan. :cry:

A sada ozbiljno, ako je to tvoj plan, sa srećom u svakom slučaju. Čovjek uvijek treba ići gdje misli da će
biti sretan i zadovoljan. :)
kojeime

#1696 Re: IRAN

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 16:28, edited 1 time in total.
kojeime

#1697 Re: IRAN

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 16:29, edited 1 time in total.
GOLFER

#1698 Re: IRAN

Post by GOLFER »

nego ima li kiseline u iranu :-D eno cuo sam u Iranu prave 20 metara visok kip HITLERA :-D a uz to pobili su 100-tinjak sirotinje i protestanata :-) :-) od toga 50 bicevano, 20 kamenovano, 20 posuto kiselinom, i 10-tak snajperom skinuto...

Opasno u Iranu pravo :run:
jefferson

#1699 Re: IRAN

Post by jefferson »

GOLFER wrote:nego ima li kiseline u iranu :-D eno cuo sam u Iranu prave 20 metara visok kip HITLERA :-D a uz to pobili su 100-tinjak sirotinje i protestanata :-) :-) od toga 50 bicevano, 20 kamenovano, 20 posuto kiselinom, i 10-tak snajperom skinuto...

Tvoj post samo pokazuje koliko ti se j... za ljude koji su bicevani, kamenovani i sl. Sto znaci da damo vlast u BiH takvima, isto bi bilo!
Gat'Gor

#1700 Re: IRAN

Post by Gat'Gor »

jefferson wrote:
GOLFER wrote:nego ima li kiseline u iranu :-D eno cuo sam u Iranu prave 20 metara visok kip HITLERA :-D a uz to pobili su 100-tinjak sirotinje i protestanata :-) :-) od toga 50 bicevano, 20 kamenovano, 20 posuto kiselinom, i 10-tak snajperom skinuto...

Tvoj post samo pokazuje koliko ti se j... za ljude koji su bicevani, kamenovani i sl. Sto znaci da damo vlast u BiH takvima, isto bi bilo!
U BiH bi bilo jos gore, jer novokomponovani su uvijek gori od originalnih. Ovi sto sanjaju o Arabiji gdje zene nemogu ni da voze auto....takvi tipovi bi uradili sve sto mogu da se pokazu kao najveci, kako oni kazu, "vjernici". U Bosni su najveci Arapi zar nisi znao? :lol:
Post Reply