Ateista wrote:
Ne pozivam na anarhiju, nekoliko puta sam rekao da samo pokusavam da napravim razliku izmedju trkaca i fakera koji voze brzo bez razmisljanja od onih koji kontrolisano prekorace ogranicenje.
A ja ti na to samo kazem da i oni, bas kao i ti, kazu da razmisljaju i da su metodom razmisljanja dosli do zakljucka da su najpametniji i da je to u redu tako.
Dalje, nikad nisam rekao da sve znam, cak sta vise, ne volim se petljati i komentarisati nesto sto ne znam, kad bi malo pogledao moje postove na drugim temama mogao bi to i sam zakljuciti.
Necu da citam sve tvoje postove, na par tema si pak pokazao slican nivo neznanja, a s obzirom na obimnost odgovora i tvrdoglavosti, mogao bih dodati i slican nivo ignorantosti, sve ti je vise od nekoliko puta objasnjeno, nacrtano..
Ne mislim da sam neki strucnjak za saobracaj, niti da sam najbolji vozac koji vozio ovim cestama, da ne mogu pogrijesiti i slicno, samo vidim kakve su stvari oko mene i mogu biti siguran da sam tu iznad prosjeka. Imam dovoljno znanja i iskustva da mogu procijeniti optimalnu brzinu i to je to, nista toliko posebno.
A ja pak tvrdim da ti imas neki problem s egom, pored cinjenice da si nezreo. Ili da si u svakom slucaju neskroman ili iskrivljene percepcije, obje osobine lose za vozaca.
Sto se tice same saobracajne struke, o tome sam pisao vec hiljadu puta, nije da ne priznajem nauku, cak i u slucaju najboljih strucnjaka i najboljih namjera (sumnjam i u jedno i u drugo u ovoj drzavi), ne moze se sve uzeti u obzir i propisi se postavljaju prema najlosijoj varijanti. Kada nije najlosija varijanta, od uslova na cesti do vozaca i vozila, logicno je da se moze ici i preko ogranicenja, ne vidim sta je tu toliko tesko za shvatiti.
Pa vidis o ovome bi se mozda i dalo diskutovati, ali ne s takvim likovima kao predstavnicima komiteta za promjene. A i nekoliko puta smo ti pokazali zasto si ovdje supalj, procitaj ponekad nekad postove drugih.
Taj primjer koji si naveo bi trebao da mi kaze "sve do jednom", ali evo, poznajem neke ljude koji su puno stariji, pa koji su i umrsli (ne u voznji) a vozili su vjerovatno cijeli zivot prema svojoj procjeni, i nikad im nista nije bilo.
Znam, imam i ja musterije koji godinama koriste istu pogresnu stvar i to radi. Po svojoj procjeni. Neki ce se penzionisati bez problema, neke ce tuzbe unistiti, lutrija. Jednog od vozaca s tvojim stavom i vozackim sposobnostima upravo spahtlom skidaju sa zida, jedan pise na forumu.
Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
vratnik
#1676 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
- Ateista
#1677 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Neki mozda pisu kao ja, ali ne razisljaju kao ja, to sto ti ne vidis razliku je do tebe.
Ocigledno nisi dobro procitao moje postove na drugim temama, nigdje ne pametujem o necemu o cemu ne znam dovoljno.
To za ego i nezrelost je tvoje misljenje, zasnovano ni na cemu, odnosno samo na tome sto ne postujem 100% propise.
Nisam neskroman nego sam realan, znam svoje mogucnosti i sposobnosti, ako mi nesto ide nemam lazne skromnosti, ako mi ne ide onda to priznam i to je to. Jebe mi se za to sto ljudi kod nas najvise cijene laznu skromnost...
Procitao sam sve postove koji su mi bili upucen na ovoj temi, i za sve sam dao argumente, to sto se vama ne svidjaju pa ih ignorisete je prica za sebe.
Ne znam cim se bavis pa ne bih komentarisao. Svaki izlazak na cesu je lutrija, ako nista zbog drugih potencijalnih budala.
Ocigledno nisi dobro procitao moje postove na drugim temama, nigdje ne pametujem o necemu o cemu ne znam dovoljno.
To za ego i nezrelost je tvoje misljenje, zasnovano ni na cemu, odnosno samo na tome sto ne postujem 100% propise.
Nisam neskroman nego sam realan, znam svoje mogucnosti i sposobnosti, ako mi nesto ide nemam lazne skromnosti, ako mi ne ide onda to priznam i to je to. Jebe mi se za to sto ljudi kod nas najvise cijene laznu skromnost...
Procitao sam sve postove koji su mi bili upucen na ovoj temi, i za sve sam dao argumente, to sto se vama ne svidjaju pa ih ignorisete je prica za sebe.
Ne znam cim se bavis pa ne bih komentarisao. Svaki izlazak na cesu je lutrija, ako nista zbog drugih potencijalnih budala.
-
vratnik
#1678 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ateista wrote:Neki mozda pisu kao ja, ali ne razisljaju kao ja, to sto ti ne vidis razliku je do tebe.
![]()
Ne radi se o pametovanju, vec o iskljucivom stavu.
Ma ti si bas drukciji, poseban. I furas svoj fazon, kako si samo originalan.![]()
kako mislis zaosnovano ni na cemu? Ti sam rece kako promatras stvari oko sebe, i vidis koliko si bolji? To je, s obzirom na to da su tvoji roditelji i dosadasnji ucitelji zakazali, ego. A dalje, osoba koja napise: "nisam neskroman nego realan" je sve samo to ne.
Nisi dao argumente, nabrajao si nebuloze uz spominjanje superiornih refleksa i savrsenog odnosa izmedju tebe (vozaca) masine (to tvoje neko auto) i svega ostalog. Savrseni mehanizam.![]()
sasvim se slazem. I zadnji tranak sumnje u to si mi ti ti razbio.
- Ateista
#1679 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ne vdim sta je problem u tome sto sam realan? Haj' mi navedi gdje sam to rekao da sve znam, da sam u necemu najbolji, da sam "savrsen mehanizam vozaca i masine" i slicne nebuloze koje si sad naveo?
Nemam sad vremena dalje odgovarati, sutra cu.

Nemam sad vremena dalje odgovarati, sutra cu.
- muha_sa
#1680 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
pametniji popuštavratnik wrote:Gorane, zaboravi.![]()
![]()
ja se povlacim.
na živcima
- muha_sa
#1681 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
hajmo mi zapjevat--jebeš radarAteista wrote:Ne vdim sta je problem u tome sto sam realan? Haj' mi navedi gdje sam to rekao da sve znam, da sam u necemu najbolji, da sam "savrsen mehanizam vozaca i masine" i slicne nebuloze koje si sad naveo?![]()
Nemam sad vremena dalje odgovarati, sutra cu.![]()
-
vratnik
#1682 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
forumska reinkarnacija Jusufa Barcica.muha_sa wrote:pametniji popuštavratnik wrote:Gorane, zaboravi.![]()
![]()
ja se povlacim.![]()
![]()
na živcima
Kontao sam mu sad postaviti top 100 nebuloza na ovoj temi, pa da cita kad dodje kuci, ali stvarno ne znam gdej bih poceo. Zaledice se forum.
Last edited by vratnik on 15/12/2011 16:12, edited 1 time in total.
- muha_sa
-
goran16v
#1684 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
1. Otkud znas???? Ajd, ok, onda mi odgovori, kad vec mislis da je to realno i izvodivo u toj mjeri da vec danima pokusavas da nas ubjedis da je utopija realna, kako to da nije nijedna finansijski, zakonodavno, tehncki, tehnoloski npredjanija zemlja u kojoj vlada veca soc. disciplina jos uvijek nije osmislila, uvela i u praksi primjenila tvoj koncept zakona, odnosno zakon koji je individualan po glavi stanovnika, tj 4 mil stanovnika 4 mil zakona????? To sto se ti branis da ti prijedlog valja je isto kao kad bih ja predlozio da penziju u BiH bude 8000 KM. Ajd reci da ne valja i da je jedina mana sto je skup, a lakse je i jeftinije usvojiti to nego ovaj debilizam koji ti predlazes????? Zapravo ti imas jos mentalno zaostaliju ideju, a to je dok se ne napravi zakon koji ti se svidja ti postojeci neces nikako postovati!Ateista wrote:1. Otkud ja znam jeli se neko toga sjetio, mozda jeste mozda i nije, kako god, to sto do sad nije provedeno ne znaci da ne valja, jer po toj logici ne treba nista pokusati unaprijediti, jer da je moglo neko bi to do sad vec uradio.goran16v wrote:1. Ti il se pravi glup ili ne znas da citas... Ajd procitaj ponovoAteista wrote:
To sto se niko nije sjetio nije argument da ideja ne valja, a ja nisam cuo ni jedan argument protiv te ideje, soim da je skupo, ali i to ne mora biti toliko skupo.
Odgovorio sam vise puta, ali ti neced da shvatis cini mi se. Ne mora svako, onaj ko se ne osjeca dovoljno siguran neka vozi po propisima. Opet cu ponoviti, svaka odrasla i koliko toliko zrela osoba bi trebala da bude svjesna svojih nemogucnosti, i ako nesto ne zna i nema dovoljno iskustva neka jednostavno prati zakon. Onaj ko moze, neka procijeni sam. Oni koji pogresno procijene i misle da sve znaju su prica za sebe i problem za sebe, ne samo u saobracaju nego i u mnogim drugim stvarima. Mogu nekog zajebati ili povrijediti na milion drugih nacina upravo zbog svog stava da oni sve znaju najbolje.
Zar mislis da se niko nije sjetio toga ranije??? Ne pitam te da li valja ili ne valja
2. Opet ti filozofiras i palamudis, a nigdje odgovora... Ajd ovako...
Ne mogu da shvatim jer da je svaka odrasla osoba svjesna svojih nemogucnosti, na sta ti racunas, kad pozivas na nepridrzavanje zakona, broj poginulih u saobr i drugim nesrecama uzrokovanim ljudskim faktorom bio 0!!!!!!!! Cime objasnjavas ovolike pogunule - toliko o tvojoj teoriji sta bi svaka odrasla osoba trebala?????? Da li znas da djeca nisu odrasle osobe, a ucesnici su u saobracaju?????? Ja te opet pitam, sta cemo s onim koji misle da mogu, a ne mogu i pogresno procjene, a ti mi odgovaras da su oni prica za sebe i problem za sebe????? Aloooo, to te ja pitam kako rijesiti taj problem, a ne jesu li problem ili nisu, jer nema logike da se ti nisi obavezan prizavati zakona, a oni jesu.
2. Pa nema rjesenja za takve, to i jeste poenta, za njih ni zakon ne pomaze sto mozemo vidjeti prema broju mrtvih na cestama. Opet, oni koji mogu procijeniti sami, njima zakon nije potreban. Zakon jeste potreban odredjenom broju ljudi koji nisu u stanju sami da procijene i svjesni su toga, zato voze po propisima.
To za ucesnike u saobracaju sam se pogresno izrazio, mislio sam na one koji upravljaju motornim vozilima.
2. Tacno je da je zakon potreban zbog odredjenog broja ljudi koji nisu u stanju sami da procjene i svjesni su toga i BTW ti si sam rekao da je takvih vecina i to nekih 90%. E ajd sad filozofe odgovori a pitanje: Kako ces rijesiti paradoks koji si sam sebi postavio: da predlazes da zakon vazi samo za one koji nisu u stanju sami da procjene i da su svjesni toga, a istovremeno priznajes da ne poznajes nikog ko ce za sebe reci da je takav????? Cak sta vise, debelo sam siguran da si ti tipican primjer levata filozofa za volanom (ja sam za "one drzave" od 12 poceo ocu da kradem auto, a od 14. bjezao na Jahorinu, pa nisam uspio sletiti s ceste, a ti jesi i to sa vozackom i pun kofer godina u guzici, pri tome priznajem da sam bio djete i da je to bila velika glupost bez opravdanja na koju nisam ponosan, ali ovo je samo da ti kao prosjecno sposoban vozac pokazem koliki si levat) koji misli da za da vozi a pojma nema, ili kako si ti to definisao, mislim da si ti klasican primjer onog ko nije u stanju da procjeni ali NIJE svjestan toga, nemo samo misli da je u stanju. Sto ne priznas da si nesposoban?
- AmADin_gospo
-
goran16v
#1686 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Evo ja pokusavam, ali mi ne ide, da nekome ko nepune 3 godine samo na jednom forumu pise prosjecno 35 postova dnevno, odnosno 1,5 post svakih sat vremena (odnosno 2 posta svakih sat, uzmemo li u obzir da covjek spava 8 h) povjerujem da nije neki forumski mudrijas i filozof, a u praksi jedan zeci levat za volanom, vec da je neko ista o voznji osim osnovnih osniva znam, a kamoli da jako puno vremena provodi za volanom i ko ima jako puno kilometara, i ko ima jako puno iskustva, i ko zna procjeniti sta je sigurno kako sam za sebe tvrdi. Nekako mi je tesko povjerovati da on ista drugo u zivotu radi zadnjih 3 god osim sto sjedi za komp i supljira po forumuma. Jbga, probavao na sve nacine, ali mi ne daju prosta matematika i statistika. 
- muha_sa
#1687 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
evo jednog dobrog koji po propisima vozi.još ovi napisaše da je vozio u pravcu Ilidže a na slici/slikama/ se jasno vidi da je okrenut u kontra smjeru
kako li je ovo izveo
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... inama.html

- Ateista
#1688 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
1. Opet cu ponoviti isto, ne znam zasto nije, mozda jednostavno nikom nije pala na pamet ta ideja. Ako si ti jedan od onih koji misli da je sve na svijetu vec izmisljeno i otkriveno, to je tvoj izbor, ja mislis da se uvijek mogu smisliti nove i dobre ideje. Uostalom, to tvoje razmisljanje je pravo balkansko - ako to svabe do sad nisu uvele sigurno ne valja, jos neki bosanac izmislio, ma gdje ce to valjati.goran16v wrote:
1. Otkud znas???? Ajd, ok, onda mi odgovori, kad vec mislis da je to realno i izvodivo u toj mjeri da vec danima pokusavas da nas ubjedis da je utopija realna, kako to da nije nijedna finansijski, zakonodavno, tehncki, tehnoloski npredjanija zemlja u kojoj vlada veca soc. disciplina jos uvijek nije osmislila, uvela i u praksi primjenila tvoj koncept zakona, odnosno zakon koji je individualan po glavi stanovnika, tj 4 mil stanovnika 4 mil zakona????? To sto se ti branis da ti prijedlog valja je isto kao kad bih ja predlozio da penziju u BiH bude 8000 KM. Ajd reci da ne valja i da je jedina mana sto je skup, a lakse je i jeftinije usvojiti to nego ovaj debilizam koji ti predlazes????? Zapravo ti imas jos mentalno zaostaliju ideju, a to je dok se ne napravi zakon koji ti se svidja ti postojeci neces nikako postovati!
2. Tacno je da je zakon potreban zbog odredjenog broja ljudi koji nisu u stanju sami da procjene i svjesni su toga i BTW ti si sam rekao da je takvih vecina i to nekih 90%. E ajd sad filozofe odgovori a pitanje: Kako ces rijesiti paradoks koji si sam sebi postavio: da predlazes da zakon vazi samo za one koji nisu u stanju sami da procjene i da su svjesni toga, a istovremeno priznajes da ne poznajes nikog ko ce za sebe reci da je takav????? Cak sta vise, debelo sam siguran da si ti tipican primjer levata filozofa za volanom (ja sam za "one drzave" od 12 poceo ocu da kradem auto, a od 14. bjezao na Jahorinu, pa nisam uspio sletiti s ceste, a ti jesi i to sa vozackom i pun kofer godina u guzici, pri tome priznajem da sam bio djete i da je to bila velika glupost bez opravdanja na koju nisam ponosan, ali ovo je samo da ti kao prosjecno sposoban vozac pokazem koliki si levat) koji misli da za da vozi a pojma nema, ili kako si ti to definisao, mislim da si ti klasican primjer onog ko nije u stanju da procjeni ali NIJE svjestan toga, nemo samo misli da je u stanju. Sto ne priznas da si nesposoban?
2. Ja ne predlazem da zakon za mene ne vazi, ja sam svjestan da cu platiti kaznu ako ga ne postujem, govorim o sigurnosti. tih recimo 90% vjerovatno ne zna kolike su njegove mogucnosti i ne zeli da razmislja o tome i drzi se zakona, nece sigurno reci da su glupi i losi vozaci (iako ima i onih koji priznaju da su losi vozaci) ali nisu sigurni koliko su dobri.
Obojica smo napravili glupost ali si ti imao srece a ja nisam, i to je to. Eto vidis, i ja priznajem kad nesto zajebem, nema veze koliko sam godina imao.
Te provokacije tipa "levat", "nesposoban" i slicno necu ni komentarisati, ne zelim se spustati na taj nivo.
- Ateista
#1689 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Onda ti osim poznavanja saobracaja i sigurne voznje, izgleda ni matematika i statistika ne idu bas najbolje od ruke.goran16v wrote:Evo ja pokusavam, ali mi ne ide, da nekome ko nepune 3 godine samo na jednom forumu pise prosjecno 35 postova dnevno, odnosno 1,5 post svakih sat vremena (odnosno 2 posta svakih sat, uzmemo li u obzir da covjek spava 8 h) povjerujem da nije neki forumski mudrijas i filozof, a u praksi jedan zeci levat za volanom, vec da je neko ista o voznji osim osnovnih osniva znam, a kamoli da jako puno vremena provodi za volanom i ko ima jako puno kilometara, i ko ima jako puno iskustva, i ko zna procjeniti sta je sigurno kako sam za sebe tvrdi. Nekako mi je tesko povjerovati da on ista drugo u zivotu radi zadnjih 3 god osim sto sjedi za komp i supljira po forumuma. Jbga, probavao na sve nacine, ali mi ne daju prosta matematika i statistika.
Kao i sve drugo, pametujes i sudis o nekom bez poznavanja osnovnih informacija, a sto je najveci fazon, te informacije mozes lako provjeriti, ali sto bi to radio, lakse je provocirati i omalovazavati nekog kad vec nemas argumenata.
- Ateista
#1690 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Jebo te, ovo i da hoces nije lako izvesti.muha_sa wrote:evo jednog dobrog koji po propisima vozi.još ovi napisaše da je vozio u pravcu Ilidže a na slici/slikama/ se jasno vidi da je okrenut u kontra smjerukako li je ovo izveo
![]()
- Ateista
#1691 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Nemam iskuljucive stavove, za sve stavove imam argumente.vratnik wrote:Ateista wrote:Neki mozda pisu kao ja, ali ne razisljaju kao ja, to sto ti ne vidis razliku je do tebe.
![]()
Ne radi se o pametovanju, vec o iskljucivom stavu.
Ma ti si bas drukciji, poseban. I furas svoj fazon, kako si samo originalan.![]()
kako mislis zaosnovano ni na cemu? Ti sam rece kako promatras stvari oko sebe, i vidis koliko si bolji? To je, s obzirom na to da su tvoji roditelji i dosadasnji ucitelji zakazali, ego. A dalje, osoba koja napise: "nisam neskroman nego realan" je sve samo to ne.
Nisi dao argumente, nabrajao si nebuloze uz spominjanje superiornih refleksa i savrsenog odnosa izmedju tebe (vozaca) masine (to tvoje neko auto) i svega ostalog. Savrseni mehanizam.![]()
sasvim se slazem. I zadnji tranak sumnje u to si mi ti ti razbio.
Hajmo ovako, koje su tvoje kvalifikacije na osnovu kojih ti mozes procijeniti koliko je neko zreo i kakav mu je ego? Prisjeti se malo, zivim sa psihologom, ni ona sebi ne daje za pravo da tako procjenjuje ljude koje puno bolje zna nego sto ti mozes mene, iako ima diplomu koja joj daje pravo da to radi. Da ne govorim o tome sto ti mene uopste ne poznajes, zakljucujes samo na osnovu foruma, razmisli malo o tome.
Kad kazem da sam realan, onda stvarno tako i mislim. Da sam nafurani egoista onda bih mislio da sam u svemu najbolji, a daleko od toga, nikad ni za sta nisam napisao da sam najbolji, da ne govorim o tome da sam u svemu. Ja samo nemam problem sa skromnoscu i nije mi problem priznati ni sebi ni drugima ako mi nesto ide dobro, jebe mi se sto ce neko reci da nisam skroman, skromnost svakako ne smatram nekom vrlinom.
Dao sam argumente, tvoje je hoces li mi vjerovati da imam dobre reflekse i vid (nista superiorno) ili ne. Nisam govorio ni o kakvoj masini, vozim samo ispravan auto i redovno kontrolisem ispravnost, nije bas nov ali nije ni starudija, ima ABS i jos neke elektronike, ima disk kocnice koje su ispravne, pazim na gume i slicno.
- quasar
#1692 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111216014
Pretpostavljam da je i ovo jedan koji je ubjedjen da su neki propisi bezveze i da on zna mogucnosti svoje mecke i da je sposoban da vozi malo brze u tunelu, iako je temperatura oko nule i u zasjenima ima leda.
Da je malo pustio gas ...e a sto bi ga pustao kad ima malo bolje auto.
Pretpostavljam da je i ovo jedan koji je ubjedjen da su neki propisi bezveze i da on zna mogucnosti svoje mecke i da je sposoban da vozi malo brze u tunelu, iako je temperatura oko nule i u zasjenima ima leda.
- Ateista
#1693 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Dzaba mu mecka kad nema pameti...quasar wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111216014
-
vratnik
#1694 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Procitao ko treba.
Last edited by vratnik on 16/12/2011 12:05, edited 1 time in total.
- vozač
#1695 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
goran16v wrote:Evo ja pokusavam, ali mi ne ide, da nekome ko nepune 3 godine samo na jednom forumu pise prosjecno 35 postova dnevno, odnosno 1,5 post svakih sat vremena (odnosno 2 posta svakih sat, uzmemo li u obzir da covjek spava 8 h) povjerujem da nije neki forumski mudrijas i filozof, a u praksi jedan zeci levat za volanom, vec da je neko ista o voznji osim osnovnih osniva znam, a kamoli da jako puno vremena provodi za volanom i ko ima jako puno kilometara, i ko ima jako puno iskustva, i ko zna procjeniti sta je sigurno kako sam za sebe tvrdi. Nekako mi je tesko povjerovati da on ista drugo u zivotu radi zadnjih 3 god osim sto sjedi za komp i supljira po forumuma. Jbga, probavao na sve nacine, ali mi ne daju prosta matematika i statistika.
ne moram ni gledati dalje, pretpostavljam da te ATEISTA izbacio iz cipela,
al ovo si dobro skontao, fakat koliko frajer piše po forumima, kad uopšte vozi auto
ja sam se prestao paliti kad su ATEISTA i još neko sa foruma, nemam živaca da listam, ubjeđivali širu populaciju da je pri brzini od 60 km/h, udaljenost od 4 m sasvim dovoljna da se bezbjedno zaustaviš bez da ugroziš onoga ispred sebe, džaba su njemu ljudi pojašnjavali da je 60km/h u biti 1km/min ili još bolje 16,66 m/sek, pa mu crtali da je za manje od 25 stotinki on tamo gdje njegov prethodnik bio, džaba sve, onda sam digo i ruke i noge od pojašnjavanja, vidim nema fajde,
nemoj se bez veze, paliti ATEISTA je nedvojbeno najbolji šofer na sa-x
- Ateista
#1696 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Kakav ba bonus?vratnik wrote:
Potrosio si bonus.
Nemam nikakvih kvalifikacija, ali nisu ni potrebne. Onaj ko kaze da je dovoljno da pogleda oko sebe, i da se uporedi s ostalim i skonta da je bolji je nafurani egoista. Nezreo je zato sto misli da taj jedan trenutak njemu daje za pravo da tako nesto zakljuci. Egoista je zato sto pise kilometarske postove da odbrani svoj glupavi stav, umjesto da se istog stidi. (ili ti stvarno mislis da samo ti ponekad ne postujes 100% pravila? Vecina to radi, samo sto to vecina radi kad mora, i onda se stidi. Ti i tebi slicni glupani to rade uvijek, bez obzira na okolnosti, realnu procjenu sopstvenih mogucnosti, i obicno s dijelom neispravnim vozilom. Nezreo si jer mislis da si originalan i jedinstven, jer je to stav tinejdzera. Nezreo si jer mislis da ti sam prouzrokujes ili ne prouzrokujes udese. (kamen, ulje na cesti, ptica, dijete, to su sve neke mogucnosti koje ne mozes uracunati, ali ne vrijedi argumente davati glupanima).
Ono sto ti nazivas argumentima su nebuloze. Da te citiram: univerzalni zakon za sve, ali prilagodjen pojedincu. Mislim, da imas sekunde obraza (i malo manje ega) ne bi nakon ove recenice vise nikad napisao nista na temi, ali to je taj problem ega. A da ne spominjem tvoje prijedloge o posebnim ispitima, razlicitim dozvoljenim brzinama i sl. (makar po jednu traku za svakog vozaca, i pjesacki prelaz za zene i muskarce). Mislim, evo ja se crvenim za tebe.
Nezreo si jer ne priznajes nauku. A to pokazuje opet da imas problem s egom. Evo vidis meni nije problem prihvatiti da ne mogu izvrsiti operaciju slijepog crijeva, ti bi to vjerovatno puno bolje uradio od bilo kojeg hirurga.
Stidim se sto se ti ubrajas u ateiste.. Ako si i do ateizma dosao slicnom metodologijom: Ja sve znam najbolje, onda jebi ga..
Znaci rezime: vozac koji nikad u zivotu nije naglo zakocio sa 100 na 0, a sebi daje za pravo da se ponasa van granica koje su saobracajni inzinjeri upravo za takve i napravili, je smijurija. (to je dio treninga, nauciti kako se ponasa auto koje naglo staje, za slucaj da se sad pitas kakve to veze ima). Vozac koji na ljetni odmor ide sa zimskim gumama, a ne vozi defenzivno je opasnost na cesti. Ti si jarane prava smijurija. Zadnjih 20 stranica ti to ljudi govore, na sve moguce nacine, ali ti neces, ili ne mozes razumjeti. Da nisam vec dao dijagnozu nezreo i egoista, rekao bih da si glup.
U stvari, proberi sam.
Hajd sad malo procitaj jos jednom sta si napisao i razmisli malo o tome, znaci tvrdis da ti imas pravo da komentarises moju licnost i moju inteligenciju iako nemas nikakve kvalifikacije za to i ne poznajes me, a da ja pri tome ne mogu da procijenim svoje mogucnosti zato sto nisam saobracajac?
Kad smo kod odbrane stava, ne branim ja svoj stav, jebe se meni sta neko misli o meni, ja sam samo jedan od onih koji stoji iza svojih postupaka. Ne kazem, nekad i pogrijesim, ali ne radim svjesno nesto ako znam da je pogresno. Znaci, ti kazes da svi po malo krse propise ali znaju da to ne valja, to mi je na nivou onih moralista koji kao znaju da je sex prije braka nesto lose ali ipak se jebu pod izgovorom kako su grijesni.
Ja ako smatram da je neka brzina na nekoj cesti opasna i da to nije u redu, onda to necu ni raditi, ne ono - uradicu ali cu se poklopiti jer to nije u redu, sta je po tebi tu zdrav razum haj ti meni reci?
Kamen, ulje na cesti, ptica, dijete, sve se to moze vidjeti na cesti, a ko ne vidi dobro ili ne gleda to sve, ne treba ni da vozi jer mu ni voznja po ogranicenju nece pomoci.
Ja ne znam na osnovu cega si dosao do zakljucka da mislim da znam sve najbolje i da ne priznajem nauku?
Pa do ateizma sam upravo dosao tako sto priznajem nauku, ono sto ja ne razumijem ali imaju strucnjaci koji su rekli svoje, a ti onda kazes kako ne priznajem nauku i kako mislim da sve znam.
Nekad imam utisak i za tebe da si kontras, da u stvari kontas ono sto hocu da kazem ali da me podjebavas, ali to je samo moj subjektivni utisak i ne zelim kao neki ovdje dati sebi za pravo da komentarisem neciju licnost.
-
vratnik
#1697 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ma sve u redu, samo furaj jarane.
-
vratnik
#1698 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
vozač wrote: nemoj se bez veze, paliti ATEISTA je nedvojbeno najbolji šofer na sa-x
Svi koji se slazu, thumb up!!
- Ateista
#1700 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Dzaba smo i mi tebi i ostalima pojasnjavali da se to odnosi samo na situaciju kada se neko trenutno zaustavi ispred, sto znaci udari u drugi auto ili u zid. Treba biti debil pa cekati da se ovaj ispred zakuca u nekoga pa onda poceti kociti.vozač wrote:goran16v wrote:Evo ja pokusavam, ali mi ne ide, da nekome ko nepune 3 godine samo na jednom forumu pise prosjecno 35 postova dnevno, odnosno 1,5 post svakih sat vremena (odnosno 2 posta svakih sat, uzmemo li u obzir da covjek spava 8 h) povjerujem da nije neki forumski mudrijas i filozof, a u praksi jedan zeci levat za volanom, vec da je neko ista o voznji osim osnovnih osniva znam, a kamoli da jako puno vremena provodi za volanom i ko ima jako puno kilometara, i ko ima jako puno iskustva, i ko zna procjeniti sta je sigurno kako sam za sebe tvrdi. Nekako mi je tesko povjerovati da on ista drugo u zivotu radi zadnjih 3 god osim sto sjedi za komp i supljira po forumuma. Jbga, probavao na sve nacine, ali mi ne daju prosta matematika i statistika.
ne moram ni gledati dalje, pretpostavljam da te ATEISTA izbacio iz cipela,ha, ha, legendaran si,
al ovo si dobro skontao, fakat koliko frajer piše po forumima, kad uopšte vozi auto![]()
ja sam se prestao paliti kad su ATEISTA i još neko sa foruma, nemam živaca da listam, ubjeđivali širu populaciju da je pri brzini od 60 km/h, udaljenost od 4 m sasvim dovoljna da se bezbjedno zaustaviš bez da ugroziš onoga ispred sebe, džaba su njemu ljudi pojašnjavali da je 60km/h u biti 1km/min ili još bolje 16,66 m/sek, pa mu crtali da je za manje od 25 stotinki on tamo gdje njegov prethodnik bio, džaba sve, onda sam digo i ruke i noge od pojašnjavanja, vidim nema fajde,
nemoj se bez veze, paliti ATEISTA je nedvojbeno najbolji šofer na sa-x
Isto tako smo objasnjavali da se to odnosi na povremeno priblizavanje na tu udaljenost zbog preticanja, prestrojavanja i slicno, ne stalno voziti tako blizu.
Ali dzaba, najlakse je onda nekog ko se ne slaze sa tobom okarakterisati kao trkaca, govoriti da tvrdi za sebe da je najbolji vozac i slicne stvari koje ovaj nije rekao samo s ciljem diskreditacije sagovornika a kao posljedica nedostatka argumenata...