da nije ovog foruma ko zna kolko bi epizoda ova safunjara imala
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1676 Re: BIHnet primjedbe i komentari
drugovi hvala na podršci
-
kone
#1677 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Rekoh ja tebi da oni tebe u centrali nisu ni prebacili na 4mbs kad su sve prebacivaliJoseMujica wrote:drugovi hvala na podršci![]()
Ko zna koliko jos ima ljudi da su na slabijim brzinama,a da placaju druge,jace pakete
- JoseMujica
#1678 Re: BIHnet primjedbe i komentari
u pravu si...ja fakat nikada na to nisam obratio pažnju dok nisam vidio ovdje da svi vi mjerite brzinu...pogotovu kako mi se CoD klan penzionisao, pa i ne igram online nisam se ni interesovao. A pazite ja još znam svašta nešta oko konfjutora, dok većina ljudi nema blage veze šta im ko prodaje u ovoj oblasti.
hvala vam još jednom što me poštediste od daljne deračine
hvala vam još jednom što me poštediste od daljne deračine
-
kone
#1679 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Jest,ali kako ce dokazati da su mu isporucivali duplo sporiju brzinu?link wrote:raspitaj se kako mozes doci do povrata novca. Za razliku od ovih privatnih mufljuza, telecom vrati pare ako ti ih je neosnovano uzeo, a kod tebe je upravo to slucaj, dakle cista situacija. Ako si dvije godine to placao, to ti je brat bratu 500KM.
Mislis da ce oni njemu dati neku potvrdu da je sve tako bilo?Cisto sumnjam,ali neka pokusa...
- JoseMujica
#1680 Re: BIHnet primjedbe i komentari
došoh kući i odmah testiranje
PC + laptop upaljeni

PC + laptop + Dreambox

znači ima pad brzine kad se ušteka još jedan uređaj al je to normalno
eh to da ih ganjam za naknadu, iako imam savim opravdan osnov, kako dokazati, niđe papira ...mada ja imam ugovor kada sam, nekada prelazio sa manjeg na veći paket...mislim kada su G9 uvodili, il tako nešto, ne sjećam se više, pa su me kasnije po automatizmu prebacivali na G15 i sada G20. A na bihnetu sam od dial-upa, i odmah prešao na ADSl čim je startao.Evo ako se neko sjeća jel 4Mbs brzina uvedena na G9 paketu ili ranije?
Jedino da se ovi postovi na forumu uzmu ko dokazi
da sam kakav terorista onda mi moglo, al isključivo protiv mene
PC + laptop upaljeni

PC + laptop + Dreambox

znači ima pad brzine kad se ušteka još jedan uređaj al je to normalno
eh to da ih ganjam za naknadu, iako imam savim opravdan osnov, kako dokazati, niđe papira ...mada ja imam ugovor kada sam, nekada prelazio sa manjeg na veći paket...mislim kada su G9 uvodili, il tako nešto, ne sjećam se više, pa su me kasnije po automatizmu prebacivali na G15 i sada G20. A na bihnetu sam od dial-upa, i odmah prešao na ADSl čim je startao.Evo ako se neko sjeća jel 4Mbs brzina uvedena na G9 paketu ili ranije?
Jedino da se ovi postovi na forumu uzmu ko dokazi
- _sonic_
#1681 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Drago mi je sto si to rijesio.. 
Tesko da ces moci dokazati to ukoliko nemas dokaza tipa slika (da si uslikao ) snimao tokom duzeg vremena protok svoj.. Ali pokusaj najbolje iz svega izvuci.. Jedini dokaz ,prije svjedok moze biti taj tehnicar ..al tesko da ce priznati da nije bila podesena brzina u centrali na 4Mb/s...
Tesko da ces moci dokazati to ukoliko nemas dokaza tipa slika (da si uslikao ) snimao tokom duzeg vremena protok svoj.. Ali pokusaj najbolje iz svega izvuci.. Jedini dokaz ,prije svjedok moze biti taj tehnicar ..al tesko da ce priznati da nije bila podesena brzina u centrali na 4Mb/s...
-
eldin_995
#1682 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Zna li neko šta znači u ADSL-u ovo NA FER OSNOVI,sta im je to, ne kontam ako može neko da mi objasni,hvala

- _sonic_
#1683 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Jest da se spominjalo i objasnjavalo ,u kratkim crtama cu:eldin_995 wrote:Zna li neko šta znači u ADSL-u ovo NA FER OSNOVI,sta im je to, ne kontam ako može neko da mi objasni,hvala![]()
![]()
-60% (ne znam tacno valjda toliko pise) protoka od teoretski moguceg tokom mjeseca..
-npr sa konekcijom od 1024kbps (1Mb/s) mozes skinuti u mjesecu teoretski oko 316GB
-od 316GB 60% ti je 190GB
malo racunati treba 1024kbita / 8 (da bi dobio u KB(ajta) = 128KB/s
128KB/s x 3600 x 24 x 30 (teoretski protok tokom mjeseca)
(brzina neta u 1s)(sekundi u 1h)(sati u 1danu)(dana u mjesecu)
1Mbit/s konekcija = 190GB protoka teoretski (to normalan covjek nikad nece potrositi na toj brzini)
Za ostale brzine paketa ADSL-a racunaj.. nije tesko
- mousstapha
#1684 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Umjesto 60% treba da stoji 50%.
- _sonic_
#1685 Re: BIHnet primjedbe i komentari
hvala na ispravci..moja greska.. na mom ex provajderu je 60% .. pobrko sam..mousstapha wrote:Umjesto 60% treba da stoji 50%.
uglavnom na brzini 1Mb/s - teoretski, uz fer osnovu od 50% , je moguce skinuti 160GB
- paravan
#1686 Re: BIHnet primjedbe i komentari
i sta kad prekoracis_sonic_ wrote:hvala na ispravci..moja greska.. na mom ex provajderu je 60% .. pobrko sam..mousstapha wrote:Umjesto 60% treba da stoji 50%.
uglavnom na brzini 1Mb/s - teoretski, uz fer osnovu od 50% , je moguce skinuti 160GB
- _sonic_
#1687 Re: BIHnet primjedbe i komentari
To nebi znao reci.. vjerovatno ce biti smanjen protok nakon prekoracenja 50% teoretski moguceg u tom mjesecu, nekih 128/128 d/u.. samo da mozes osnovne stvari obavljati na internetu do slijedeceg mjeseca.. samo su pretpostavke sto mislim da je realno .. jos ostaje solucija da ti skroz zabrane pristup do slijedeceg mjeseca ili da dalje picis sa GB-ajtima..paravan wrote:i sta kad prekoracis
Na mom ex provajderu su nakon limita smanjivali brzine na 64/64 d/u...
-
Mustang1
#1688 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kad prekoracis dobit ces od mene jos duplo toliko koliko si skinoparavan wrote:i sta kad prekoracis_sonic_ wrote:hvala na ispravci..moja greska.. na mom ex provajderu je 60% .. pobrko sam..mousstapha wrote:Umjesto 60% treba da stoji 50%.
- neo7
#1689 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Koliko je pouzdana ona prijava za ADSL preko njihove stranice ?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1690 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Isto ti je da li se prijaviš na šalteru ili online... Ja sam se prijavio online.neo7 wrote:Koliko je pouzdana ona prijava za ADSL preko njihove stranice ?
- neo7
#1691 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Super, hvala na odgovoru
Inace pitam jer mi je babo zauzet ovih dana i nema vremena da ode do saltera a na njegovo je ime ( Sjecam se davne 2002 da je on morao za dial-up predati zahtjev, ja nisam mogao
). Koje modeme daju ? Je li tehnicari donesu te koje nude ili ? Jer cuo sam da imaju sa 2 porta, sa 4 i sa wirelessom. Meni bi odgovarao ovaj sa 4 porta...
-
dek
#1692 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Mislim da je sa 4 porta. Monteri ga donesu.neo7 wrote:Super, hvala na odgovoruInace pitam jer mi je babo zauzet ovih dana i nema vremena da ode do saltera a na njegovo je ime ( Sjecam se davne 2002 da je on morao za dial-up predati zahtjev, ja nisam mogao
). Koje modeme daju ? Je li tehnicari donesu te koje nude ili ? Jer cuo sam da imaju sa 2 porta, sa 4 i sa wirelessom. Meni bi odgovarao ovaj sa 4 porta...
- rossoner
#1693 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Hoćel' bit' šta za ove Arene na MojaTV...?
-
minist@r
#1694 Re: BIHnet primjedbe i komentari
JoseMujicaaaa
E nek ti je to proradilo, falim te Boze. Nek vide oni telegovnari (mislim na uposlenike u telemahu) kako se pruza usluga. Ipak, ti si cekao 8 dana, a ja 2 i po mjeseca! Eo me pisem s moba i ćamim čekajući da mi priključe ADSL. A vidim ima i onih sto bi ADSL bleeee
;)...
E nek ti je to proradilo, falim te Boze. Nek vide oni telegovnari (mislim na uposlenike u telemahu) kako se pruza usluga. Ipak, ti si cekao 8 dana, a ja 2 i po mjeseca! Eo me pisem s moba i ćamim čekajući da mi priključe ADSL. A vidim ima i onih sto bi ADSL bleeee
-
afanalen
#1695 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Otiso si sa LOL-a, sta sad hoces da bjezis sa telemacha a hvalio si ih na sva zvona.neo7 wrote:Super, hvala na odgovoruInace pitam jer mi je babo zauzet ovih dana i nema vremena da ode do saltera a na njegovo je ime ( Sjecam se davne 2002 da je on morao za dial-up predati zahtjev, ja nisam mogao
- neo7
#1696 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Jarane ti stvarno volis da podjebajes i citas izmedju redova ? Telemach imam dok sam u Sarajevu a u drugom gradu cu uzeti Telecom jer sada koristim zona ba sranjeafanalen wrote:Otiso si sa LOL-a, sta sad hoces da bjezis sa telemacha a hvalio si ih na sva zvona.neo7 wrote:Super, hvala na odgovoruInace pitam jer mi je babo zauzet ovih dana i nema vremena da ode do saltera a na njegovo je ime ( Sjecam se davne 2002 da je on morao za dial-up predati zahtjev, ja nisam mogao
Ti da nisi malo zatucen i da shvatis da je najbolji onaj ko mi za manje para nudi najvise bio bi ok lik. Kada su novci u pitanju zajebi sve, neka se bore za mene... LOL BIP pljujem na svakom korako, nedo Bog nikome onih gubljenja zivaca kada google ne mozes otvoriti...
Od ovga bjezim..radi samo ujutro kada nema korisnika..al' hajde bolji je od LOLa koji nikako nije radio A evo ti moj dragi, najdrazi,najbolji i najmanje placeni
Ako dodje Tunguz i ponudi mi za 10KM duplo vise ja cu odjebat telemach ^^. A ti
-
afanalen
- neo7
#1698 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Naravno da je dobar...napomeni da je dostupan u 10 ulica u Sarajevu

-
zilog
- _sonic_
#1700 Re: BIHnet primjedbe i komentari
.. smijesno pravo .. sto koristite bhtelecom-ove adsl routere ako mislis da ne valja bhtelecom.. nisam jedan post vidio vec mali milion gdje se spominje da se uzimaju stari bhtelecomovi routeri koji se kopcaju na logosoftovu dsl vezu.. prava vam je podrska pravo cim to radite,ne znam da li uopste provjeravaju opremu dsl-a prije isporuke korisniku.. svaka cast za brzinu ali nebi nikad privatnika poredio sa drzavnom firmom koja pokriva svu federaciju do 10Mb/s a ne samo do 15Mb/s u dvije tri ulice jednog grada..
nadam se da ce se siriti brze..