BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1676 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

drugovi hvala na podršci :thumbup:

da nije ovog foruma ko zna kolko bi epizoda ova safunjara imala :D
kone

#1677 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

JoseMujica wrote:drugovi hvala na podršci :thumbup:

da nije ovog foruma ko zna kolko bi epizoda ova safunjara imala :D
Rekoh ja tebi da oni tebe u centrali nisu ni prebacili na 4mbs kad su sve prebacivali :D .Samo onaj od neki dan ti nije smio to reci :lol:

Ko zna koliko jos ima ljudi da su na slabijim brzinama,a da placaju druge,jace pakete :skoljka:
JoseMujica

#1678 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

u pravu si...ja fakat nikada na to nisam obratio pažnju dok nisam vidio ovdje da svi vi mjerite brzinu...pogotovu kako mi se CoD klan penzionisao, pa i ne igram online nisam se ni interesovao. A pazite ja još znam svašta nešta oko konfjutora, dok većina ljudi nema blage veze šta im ko prodaje u ovoj oblasti.

hvala vam još jednom što me poštediste od daljne deračine
kone

#1679 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

link wrote:raspitaj se kako mozes doci do povrata novca. Za razliku od ovih privatnih mufljuza, telecom vrati pare ako ti ih je neosnovano uzeo, a kod tebe je upravo to slucaj, dakle cista situacija. Ako si dvije godine to placao, to ti je brat bratu 500KM.
Jest,ali kako ce dokazati da su mu isporucivali duplo sporiju brzinu?

Mislis da ce oni njemu dati neku potvrdu da je sve tako bilo?Cisto sumnjam,ali neka pokusa...
JoseMujica

#1680 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

došoh kući i odmah testiranje :D

PC + laptop upaljeni

Image

PC + laptop + Dreambox

Image

znači ima pad brzine kad se ušteka još jedan uređaj al je to normalno

eh to da ih ganjam za naknadu, iako imam savim opravdan osnov, kako dokazati, niđe papira ...mada ja imam ugovor kada sam, nekada prelazio sa manjeg na veći paket...mislim kada su G9 uvodili, il tako nešto, ne sjećam se više, pa su me kasnije po automatizmu prebacivali na G15 i sada G20. A na bihnetu sam od dial-upa, i odmah prešao na ADSl čim je startao.Evo ako se neko sjeća jel 4Mbs brzina uvedena na G9 paketu ili ranije?

Jedino da se ovi postovi na forumu uzmu ko dokazi :lol: :lol: :lol: da sam kakav terorista onda mi moglo, al isključivo protiv mene
_sonic_

#1681 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Drago mi je sto si to rijesio.. :D
Tesko da ces moci dokazati to ukoliko nemas dokaza tipa slika (da si uslikao ) snimao tokom duzeg vremena protok svoj.. Ali pokusaj najbolje iz svega izvuci.. Jedini dokaz ,prije svjedok moze biti taj tehnicar ..al tesko da ce priznati da nije bila podesena brzina u centrali na 4Mb/s...
eldin_995

#1682 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldin_995 »

Zna li neko šta znači u ADSL-u ovo NA FER OSNOVI,sta im je to, ne kontam ako može neko da mi objasni,hvala :D :-) :-)
_sonic_

#1683 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

eldin_995 wrote:Zna li neko šta znači u ADSL-u ovo NA FER OSNOVI,sta im je to, ne kontam ako može neko da mi objasni,hvala :D :-) :-)
Jest da se spominjalo i objasnjavalo ,u kratkim crtama cu:
-60% (ne znam tacno valjda toliko pise) protoka od teoretski moguceg tokom mjeseca..
-npr sa konekcijom od 1024kbps (1Mb/s) mozes skinuti u mjesecu teoretski oko 316GB
-od 316GB 60% ti je 190GB

malo racunati treba 1024kbita / 8 (da bi dobio u KB(ajta) = 128KB/s
128KB/s x 3600 x 24 x 30 (teoretski protok tokom mjeseca)
(brzina neta u 1s)(sekundi u 1h)(sati u 1danu)(dana u mjesecu)

1Mbit/s konekcija = 190GB protoka teoretski (to normalan covjek nikad nece potrositi na toj brzini)
Za ostale brzine paketa ADSL-a racunaj.. nije tesko :)
mousstapha

#1684 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mousstapha »

Umjesto 60% treba da stoji 50%.
_sonic_

#1685 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

mousstapha wrote:Umjesto 60% treba da stoji 50%.
hvala na ispravci..moja greska.. na mom ex provajderu je 60% .. pobrko sam..
uglavnom na brzini 1Mb/s - teoretski, uz fer osnovu od 50% , je moguce skinuti 160GB
paravan

#1686 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by paravan »

_sonic_ wrote:
uglavnom na brzini 1Mb/s - teoretski, uz fer osnovu od 50% , je moguce skinuti 160GB
i sta kad prekoracis :)
_sonic_

#1687 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

paravan wrote:i sta kad prekoracis :)
To nebi znao reci.. vjerovatno ce biti smanjen protok nakon prekoracenja 50% teoretski moguceg u tom mjesecu, nekih 128/128 d/u.. samo da mozes osnovne stvari obavljati na internetu do slijedeceg mjeseca.. samo su pretpostavke sto mislim da je realno .. jos ostaje solucija da ti skroz zabrane pristup do slijedeceg mjeseca ili da dalje picis sa GB-ajtima.. :)
Na mom ex provajderu su nakon limita smanjivali brzine na 64/64 d/u...
Mustang1

#1688 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

paravan wrote:
_sonic_ wrote:
i sta kad prekoracis :)
Kad prekoracis dobit ces od mene jos duplo toliko koliko si skino
neo7

#1689 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Koliko je pouzdana ona prijava za ADSL preko njihove stranice ?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1690 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

neo7 wrote:Koliko je pouzdana ona prijava za ADSL preko njihove stranice ?
Isto ti je da li se prijaviš na šalteru ili online... Ja sam se prijavio online.
neo7

#1691 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Super, hvala na odgovoru :) Inace pitam jer mi je babo zauzet ovih dana i nema vremena da ode do saltera a na njegovo je ime ( Sjecam se davne 2002 da je on morao za dial-up predati zahtjev, ja nisam mogao :-) ). Koje modeme daju ? Je li tehnicari donesu te koje nude ili ? Jer cuo sam da imaju sa 2 porta, sa 4 i sa wirelessom. Meni bi odgovarao ovaj sa 4 porta...
dek

#1692 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by dek »

neo7 wrote:Super, hvala na odgovoru :) Inace pitam jer mi je babo zauzet ovih dana i nema vremena da ode do saltera a na njegovo je ime ( Sjecam se davne 2002 da je on morao za dial-up predati zahtjev, ja nisam mogao :-) ). Koje modeme daju ? Je li tehnicari donesu te koje nude ili ? Jer cuo sam da imaju sa 2 porta, sa 4 i sa wirelessom. Meni bi odgovarao ovaj sa 4 porta...
Mislim da je sa 4 porta. Monteri ga donesu.
rossoner

#1693 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by rossoner »

Hoćel' bit' šta za ove Arene na MojaTV...?
minist@r

#1694 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by minist@r »

JoseMujicaaaa
E nek ti je to proradilo, falim te Boze. Nek vide oni telegovnari (mislim na uposlenike u telemahu) kako se pruza usluga. Ipak, ti si cekao 8 dana, a ja 2 i po mjeseca! Eo me pisem s moba i ćamim čekajući da mi priključe ADSL. A vidim ima i onih sto bi ADSL bleeee :);)...
afanalen

#1695 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by afanalen »

neo7 wrote:Super, hvala na odgovoru :) Inace pitam jer mi je babo zauzet ovih dana i nema vremena da ode do saltera a na njegovo je ime ( Sjecam se davne 2002 da je on morao za dial-up predati zahtjev, ja nisam mogao :-) ). Koje modeme daju ? Je li tehnicari donesu te koje nude ili ? Jer cuo sam da imaju sa 2 porta, sa 4 i sa wirelessom. Meni bi odgovarao ovaj sa 4 porta...
Otiso si sa LOL-a, sta sad hoces da bjezis sa telemacha a hvalio si ih na sva zvona.
neo7

#1696 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

afanalen wrote:
Otiso si sa LOL-a, sta sad hoces da bjezis sa telemacha a hvalio si ih na sva zvona.
Jarane ti stvarno volis da podjebajes i citas izmedju redova ? Telemach imam dok sam u Sarajevu a u drugom gradu cu uzeti Telecom jer sada koristim zona ba sranje ;)

Ti da nisi malo zatucen i da shvatis da je najbolji onaj ko mi za manje para nudi najvise bio bi ok lik. Kada su novci u pitanju zajebi sve, neka se bore za mene... LOL BIP pljujem na svakom korako, nedo Bog nikome onih gubljenja zivaca kada google ne mozes otvoriti...

Image Od ovga bjezim..radi samo ujutro kada nema korisnika..al' hajde bolji je od LOLa koji nikako nije radio :lol: :lol:

A evo ti moj dragi, najdrazi,najbolji i najmanje placeni Image 8-) 8-) 8-)

Ako dodje Tunguz i ponudi mi za 10KM duplo vise ja cu odjebat telemach ^^. A ti :dance:
afanalen

#1697 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by afanalen »

Ma tisi legenda foruma CAO. :lol: :lol: Image
A ovaj je jos bolji.
neo7

#1698 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Naravno da je dobar...napomeni da je dostupan u 10 ulica u Sarajevu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zilog

#1699 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

neo7 wrote:Naravno da je dobar...napomeni da je dostupan u 10 ulica u Sarajevu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Da je samo u jednoj ulici i na jednom kucnom broju, meni dovoljno. :lol:
_sonic_

#1700 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

zilog wrote:
neo7 wrote:Naravno da je dobar...napomeni da je dostupan u 10 ulica u Sarajevu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Da je samo u jednoj ulici i na jednom kucnom broju, meni dovoljno. :lol:
.. smijesno pravo .. sto koristite bhtelecom-ove adsl routere ako mislis da ne valja bhtelecom.. nisam jedan post vidio vec mali milion gdje se spominje da se uzimaju stari bhtelecomovi routeri koji se kopcaju na logosoftovu dsl vezu.. prava vam je podrska pravo cim to radite,ne znam da li uopste provjeravaju opremu dsl-a prije isporuke korisniku.. svaka cast za brzinu ali nebi nikad privatnika poredio sa drzavnom firmom koja pokriva svu federaciju do 10Mb/s a ne samo do 15Mb/s u dvije tri ulice jednog grada..
nadam se da ce se siriti brze.. ;)
Locked