MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dzeno123

#1676 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

bingov buraz wrote:Cuj odgodjena :x imaju na portalu slike sa vaganja,doduse samo Denisove,gdje ste nasli da je odgodjena?
Evo, kod susjeda :

http://www.fightsite.hr/vijesti-iz-regi ... i-stojnica

Steta, nikada nije ovako izgledao fizicki pripremljen, ocigledno da je radio vise nego ikad... :(

Image
Last edited by dzeno123 on 01/12/2012 16:55, edited 2 times in total.
enisss

#1677 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Volio bi vidjeti Reljica protiv Denisa....bila bi to dobra borba :)
amra67

#1678 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

@eniss GG ne postojiu vise u onom obliku i kao prije..sve i svi se razisli..nema skim trenirati vise a niti ga ko ima trenirati.. mma u holandiji nije nista bolja od bosanske..ovdje mozes nauciti kickbox i osnovu bjj ali za ostalo moras preko bare. holandjani uce amerikance i brazilce kickboxu, amerikanci uce holandjane i brazilce hrvanju,a brazilci holandjane i amerkance bjj.pa pogledaj samo timove ko skim trenira onda skontas koje uslove tamo imaju a koje na podrucju ex yu..
Don Zivconi

#1679 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Don Zivconi »

Ima li kakav prenos ovoga iz novog sada
novi.dan.nova.nafaka

#1680 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Serbian Battle Championship trebala je donijeti gledateljima nekoliko vrlo atraktivnih okršaja, a daleko najzanimljiviji meč javnosti je trebao biti onaj između najboljeg bosansko-hercegovačkog MMA borca Denisa Stojnića i američkog veterana Jeffa Monsona, koji je u protekla dva tjedna odradio dvije borbe.

U Rusiji je 15. studenog gušenjem pobijedio Alexandera Emelianenka, a samo devet dana kasnije na bodove je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Donga Gooka Kanga u Južnoj Koreji. Tijekom te borbe očito je zadobio neke ozljede te nije spreman za ulazak u novosadski ring.
Ovaj Monson ko' putujući cirkus - bilo najavljeno da u Novi Sad dolazi danas popodne. Mislim, eto koji je to nivo - svaka čast njemu, ali u 3 sedmice imati 3 borbe, pritom dolazeći u grad domaćin na sam dan borbe više govori o nj. protivnicima, tj. Denisu i ekipi...
Loulou

#1681 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Loulou »

enisss wrote:Volio bi vidjeti Reljica protiv Denisa....bila bi to dobra borba :)
:)
Bilo bi zanimljivo, da. Mada, s obzirom na ono što si napisao za Denisovu težinu (za što mislim da si upravu) i to da se Reljić uvijek "teše" prije borbe, bio bi, mislim, daleko "okretniji", eksplozivniji, brži od Stojnića. Iako trenutno nisam u toku s Reljićevim (ne)borbama.

Što se Mirka i straha tiče, slažem se s onim što je napisala amra67. Sam Mirko je, u jednom od intervjua, rekao da stvarima drukčije pristupa otkako je postao otac i da želi što više biti tu za svoju djecu (ne u smislu fizičke prisutnosti, nego neozlijeđen). Povrh svega i starenje. Sve su to influencing factors.
Last edited by Loulou on 02/12/2012 00:37, edited 1 time in total.
4m3l

#1682 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Pa hoce li se boriti denis, jesu li nasli zamjenu ?
enisss

#1683 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

4m3l wrote:Pa hoce li se boriti denis, jesu li nasli zamjenu ?
Denis se borio protiv nekog Tihamér Brunner...nikad cuo...vidim da lik ima skor 1-5...mislim da to sve govori :D

Tucak je izgubio odlukom sudija...no..imao je dosta tezeg protivnika..ne znam zasto je uopste pristao na taj mec...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1684 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Ima li neki link za Denisovu borbu... ? Bas steta za Monsona....bila bi to velika pobjeda i nesto sto mu je moglo olaksati put ka UFC-u...
novi.dan.nova.nafaka

#1685 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

UnscarD wrote:Ima li neki link za Denisovu borbu... ? Bas steta za Monsona....bila bi to velika pobjeda i nesto sto mu je moglo olaksati put ka UFC-u...
Da se Monson borio sa Denisom, to bi mu bila 3. borba u 3 sedmice !!! Kako bi to mogla biti velika pobjeda za Denisa ? Mislim, OK, Monson se jest nedavno borio i sa Fedorom, ali zar ljudi ne vide da je on sad nešto poput putujućeg cirkusa - ide svijetom i bori se svakog vikenda maltene. Koliko boraca top-klase nema borbu ni svakih 2-3 mjeseca, a kamoli češće...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1686 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Stoji to sve ali dzaba, ostala bi upisana pobjeda protiv Monsona, borca koji je pobjedio Alexandra Emilianenka nedavno, kojeg Cormier ni Fedor nisu zavrsili i koji na kraju krajeva nije porazen niti u jednom od tih 7 meceva u 2012 godini.
I definitivno bi bila najveca pobjeda Denisove karijere sa kojom bi znacajno skrenuo paznju na sebe. Uvjeren sam da bi mu sa tom pobjedom bila otvorena vrata UFC-a i zato bi to bila velika pobjeda.
Sto je organizacija visa to su mecevi rijedji pa se veliki UFC borci bore 2 puta godisnje ... sa manjim organizacijama je stvar drugacija i potpuno je normalno da se borac bori 5-6 puta godisnje...

Sto se Denisa tice, vjerovatno je on sam isprovjeravao sve ali meni nije jasno da i sa dosadasnjim rezulatatima ne moze da se vrati u UFC jer zaista nije imao srece...izgubiti u debi borbi od Caina i drugi mec izgubiti uz dosta nesrece opet od borca koji ispade dobro solidan....bas je trebala ova pobjeda protiv zvucnog imena i imao bi sve argumente da pokuca na vrata UFC-a...bilo je ono pravo dobro vidjeti Bosansku zastavu u UFC-u :)
4m3l

#1687 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

enisss

#1688 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

evo sve borbe sa Serbian battle championship...snimak je ocajan..al eto..barem se nesto moze vidjeti....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... AXMIf4b940
medjutim

#1689 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

Iskreno zelim Denisu od srca da dobije jos jednu priliku u UFC-u. Ona borba protiv Struvea mi je mucna bila za gledat,jbt covjek ga je razbio i na kraju onakav poraz... Svaka cast Struveu naravno,ali Denis je imao mec u svojim rukama do tog momenta.
Ide nam super vikend UFC on FOX 5
dzeno123

#1690 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Otpao Griffin sa UFC 155, steta...
MaD_ProfessoR

#1691 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Pozdrav svim zaljubljenicima borilačkih vještina!

Da nema neko slučajno link gdje bi se moglo uživo pratiti prijenos UFC-a a da je besplatno? :)

Nadam se, očekujem, i volio bih vidjeti Nate Diaza dignute ruke večeras, definitivno.
Penn ili McDonald, svejedno mi je, samo neka bude dobar meč.
Shogun ili Šved će biti dobra borba koja će teško otići do kraja.

Još mi samo link neki nedostaje, da ne čekam reprizu na FC-u, ili da gledam sutra na Fight Nextu :)
bingov buraz

#1692 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Otprilike sat prije pocetka bice link tu http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?mat ... sports,ako ne zaspem postavicu direktni.
MaD_ProfessoR

#1693 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

halo bing
kako brat :-D

ovo ti neću nikad zaboraviti :thumbup:

ako i ja ne zaspim povirit ću ovdje spavaš li ti :D
bingov buraz

#1694 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Nema na cemu,dobrodosao,inace ima sad M1 challenge 36 http://kaban.tv/rossiya-2-online
enisss

#1695 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

upravo pregledah UFC on FOX 5...i sta reci osim "vrh"...stvarno odlicne borbe...najvise me iznenadio Rory Mc Donald...stavio bih pare na njega protiv BJ Penn-a..ali da ga bas onoliko izdominira..i na neki nacin ponizi..to nisam ocekivao...BJ Penn vise nema sta da trazi u welteru...neka se fino spusti u LW i tamo odradi jos par borbi prije penzije....
Shogun...uvijek ce mi biti zanimljivo gledati tog covjeka..ali..eto..svacije vrijeme prolazi..pa mislim i njegovo...ona njegova kombinacija koja je prosla protiv Machide..jednostavno vise ne "pije vode"..svi to znaju i svi ocekuju istu stvar od njega...
Ben Henderson..ista stvar kao i za Jon Jonesa..covjek je prevelik i prejak za svakog LW borca..sto mu naravno donosi ogromnu prednost..eh sad..cijelo vrijeme dok sam gledao ovu borbu izmedju Hendersona i Diaza...Frankie Edgar mi je bio u glavi...mislim da je to najpodcjenjeniji borac u cijelom UFC-u..pa covjek je bio ravnopravan u borbi sa Bensonom..cak u nekoliko navrata je bio i dominantan a razlika u kilazi je bila negdje oko 15kg..sto je u MMA zaista mnogo...
noonebutme

#1696 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by noonebutme »

Koliko vidim u Sarajevu se organizira neki K1 turnir, a biće i nekih MMA borbi... da li neko više zna o tome i šta se može očekivati... znam da je prošle godine ovaj Sarajevo fight bio vrh, tražila se karta više, ali ovi borci su mi nepoznati, pa rekoh šta i kako...
eki to

#1697 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by eki to »

pozdrav forumasi, ako moze jedno 'seljacko' pitanje :D ponekad pogledam ufc borbe i primjetio sam da nekim borcima usi izgledaju 'zguzvano', kao da ih je tyson-plasticar :-) odradjivo, pa eto ako moze neko objasnjenje, unaprijed danke :)
MaD_ProfessoR

#1698 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Najveće razočarenje je Penn, totalno deklasiran, obrukao se, kao da nije proveo nijedan dan na treningu sve ove godine.
Podhitno spuštanje kilaže, nema što raditi u onoj kategoriji, ako ima išta više raditi u kavezu nakon ovakve bruke.
Ovo sa rezanjem kila postaje smiješno, većina bi ih se trebala boriti kategoriju iznad, Henderson može hladno u velter, kao što Jones može dominirati onako kako dominira jedino u poluteškoj, da je kategoriju iznad
(gdje prirodnom kilažom i pripada) sumnjam da bi imao više od 2 uzastopne pobjede.
Malo teži zalogaj će mu biti viking, koji je sličnih gabarita, tehnički potkovan sasvim solidno, borac u usponu, svaku borbu sve izbrušeniji, pa ćemo vidjeti kako će se Bones snaći sa njim.
Cracked

#1699 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Mene ovo pocinje nervirati sa rezanjem kilaze. Pogledas rory vs penn pa benson vs diaz bas vidis razliku u velicini.

Ne bih Bones-a stavljao u istu kategoriju, nije on fizicki toliko veci nego krakove koje nosi umjuesto ruku i nogu daju taj dojam. Ipak covjek ima 212cm reach sto bi odgovaralo jednom divu kao sto je struve samo sto je visok svega 190 i nesto i time ne gubi na brzini i snazi. KAd bi sklapao idealnog borca fizicki onda bi mu i ja nakacio 2.12m krakove umjesto ruku i drzao ga na nekih 1.93m visine i pravio se da je talentovan a ne genetska anomalija

Bez obzira na pobjedu protiv diaza Benson "Gay" Handerson i dalje po meni nije zasluzen sampion jer je realno oba puta izgubio protiv Edgara. Pogotovo rematch je bio neupitan, ali eto.
bingov buraz

#1700 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

eki to wrote:pozdrav forumasi, ako moze jedno 'seljacko' pitanje :D ponekad pogledam ufc borbe i primjetio sam da nekim borcima usi izgledaju 'zguzvano', kao da ih je tyson-plasticar :-) odradjivo, pa eto ako moze neko objasnjenje, unaprijed danke :)
Ono sto su fudbalerima koljena to su hrvacima usi,prvo stradaju,inace oni tu masu sukrvicu sta vec izvlace injekcijama sto je kako cujem poprilicno bolno.

Probudio se na pola borbe izmedju Shoguna i Gus-a,moram priznati da sam potcijenio svedjanina a mozda je i Shogun uradio isto,ne znam sta je sa njim u najboljim je borilackim godinama iako je vec dugo dugo u vrhu,nadam se da ce se vratiti.

Diaz-Bendo,ljepotica,napuseni Nate samo naprijed srce ko Vlasic al ga izdominira sampion ko malo dijete,neko napisa za Edgara da mu je bio u mislima tokom borbe i meni je isto palo na pamet :thumbup: .Iako kad se pogledaju statistike meca vidljiva je dominacija u udarcima ali sa Nateom je neka poluga moguca u djelicu sekunde i nijednog momenta se nije sampion mogao opustiti.

Cujem da su i preliminarne bile dobre,BJ i Rory-a nisam gledao ali me rezultat ne cudi.Ocekivano.
Post Reply